|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
![]() a no muszą się denerwować. ale jakby się kierowali potrzebami klientów i sami interesowali opiniami a nie własnym widzimisię, mieliby troszkę z górki. a to dotyczy każdej branży... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
a ja dziś wstałam z krzywym brzuchem
![]() dzidek ułożył się pionowo po prawej stronie. śmiesznie to wyglądało ![]() teraz wyprawiłam małża do Wrocka. trzymajcie kciuki za jego zaliczenie praktyki i powrót do domu naszym sprawnym autem. mam przelewy do zrobienia, a potem śmigam spacerkiem do szkoły rodzenia. Kropka - pamiętam o Tobie, nie bój nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17565240] A fotki nowego mieszkania będą? [/QUOTE] Mogą być ![]() Ja wogóle nie miałam tego badania obciążenia glukozą - nie wiem, czy tu nie jest obowiązkowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Zakorzenienie
|
Ja od piątku maraton zakupkowy. W piątek byliśmy tesco dokupiliśmy jakieś pajace dla małej, fajne buciki adidaski, pampersy- na których zaoszczędziliśmy 20zł bo była promocja i wzięzliśmy 2 jumbo pack i M kupił fajne buty do pracy za 16 zł ale wierzcie mi nie wyglądają na takką cenę, podobne niedawno kupił firmy Nike tylko za 10 razy tyle.Wiadomo jakoś nie ta sama ale te mają być do pracy to cena prawie
W sobotę pojechaliśmy kupić obiacaną kurtkę i kupił sobie jeszcze parę innych rzeczy, ja też coś tam miałam kupić ale skończyło się że utknęłam na stoisku z ciuszkami dla małej i znów jej coś kupiłam. Ja wiem że nie ma sensu tyle kupować, ale nie umiem soie odmówić ![]() No a w niedzielę złapała mnie handra i hormony ciążowe się dołożyły i wyłam całe dopołudnie że już w nic się nie mieszczę, bo faktycznie w nogawkach ok ale dół brzusia rośnie i nawet spodnie ciążowe które miałam już mnie ściskają, bluzki zaczynają odkrwywać dół brzusia no i powiedziałam ze leżę w łóżnku bo nie mam co ubrać. M się wkurzył i znów pojechaliśmy na zakupy kupiłam sobie spodnie ciążowe w H&M (ale masakra rozm 42 myślałam że padnę ale będą już do końca- mam nadzieję), koszulę- tunikę w kratkę i fajnego T-shirta z ćwiekami, a no i baleriny- musiałam wziąść o rozmiar większe niż normalnie nie wiem czy nogi mi tak puchną, ale nie widzę tego czy taka rozmiarówka. No i handra minęła jak ręką odjął ![]() A dziś to miałam okropną noc, całą noc mi brzuch twardniał i bolał i dwa razy miałam lekkie skurcze. Ale przeszło po nospie. Cholerny wiatr zawsze jak wieje- a teraz halny- to ja się źle czuję, ostatnio przy wietrze też mne brzuch bolał. Od wczoraj robię pranie. Wczoraj i dziś rano poszły w ruch pieluchy i ręczniki- ręczniki i pieluchy flanelowe prałam dwa razy żeby lepiej wodę wsiąkały. Mój M się tak tych moich bóli w nocy przestraszył, że postanowił że dziś albo jutro pomoże mi spakować torbę żeby już było na wszelki wypadek gotowe, bo on już się stresuje jak mi się brzuch stawia a jakby tak się zaczęło wcześniej to by chyba padł z nerwów. A właśnie powiedzcie jak pakujecie ciuszki dla maleństw. W sensie jakie komplety body/kaftanik plus śpiochy/półśpiochy czy body plus pajac? Zastanawiam się jak lepiej i wygodniej, u nie niby w szpitalu są ciuszki ale wiecie tak rezerwowo i nie zamierzam z nich korzystać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Nogi mogą Ci puchnąć, ![]() ![]() A ubranka do szpitala dla dzidka- ja nie pakuje, bo w szpitalu dzidek może tylko w szpitalnych być. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Zadomowienie
|
Kropka, napisałaś:"Nie robimy też tego z obowiązku, a z dbałości o dziecko" więc ja to odebrałam tak, że jeśli nie zrobię tego badania, to nie dbam o dziecko i jego zdrowie. Skoro tak uważasz, to ok, masz prawo mieć takie zdanie.
#3127 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie laktatorów to ja na razie wstrzymuję się z kupnem, na początek pożyczy mi koleżanka- do szpitala, a jak się okaże czy się uda piersią karmić to kupię. tak samo robię z butelkami na razie kupiłam jedną a jak się okaże że mimo starań i stawania na rzęsach pokarmu mało itd. to kupię cały że tak powiem "pakiet startowy".
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17568092]zakupy lekarstwem na całe zło. ![]() ![]() Nogi mogą Ci puchnąć, ![]() ![]() A ubranka do szpitala dla dzidka- ja nie pakuje, bo w szpitalu dzidek może tylko w szpitalnych być. ![]() ![]() O pochwalę się chętnie, ale troszkę później ![]() No właśnie a u nas swoje ciuszki- tzn ja się cieszę nawet tak wolę- wiem że na pewno nie muszę brakć kosmetyków żadnych no poza chusteczkami i pampersami, bo mają kosmetyki hipp. Fajnie bo mają na oddziale specjalistę od laktacji- w mojej miejcowości oczywiście nie ma.W ogóle to muszę podjechć wracając od lekarza co dokładnie mam zabrać bo na stronie internetowej piszą tak tylko mniej więcej. Zmykam trochę poleżeć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17568092]zakupy lekarstwem na całe zło.
![]() ![]() Nogi mogą Ci puchnąć, ![]() ![]() A ubranka do szpitala dla dzidka- ja nie pakuje, bo w szpitalu dzidek może tylko w szpitalnych być. ![]() ![]() Moje stopy tez sie powiekszyły o jakieś 0,5 rozmiaru, a nogi zawsze mi puchły, złe krążenie, więc jak to sie mówi -był czas przywyknąć ![]() Co do pakowania ubranek do szpitala - dobrze że sa wśród nas "niepierworódki" -Wasze rady sa bezcenne ![]()
#3129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Ja rodziłam niecałe dwa lata temu i u nas niestety trzeba swoje ciuszki. Śpiochów też nie lubię, zabieram body, pajace, skarpetki, koniecznie łapki niedrapki, rożek, czapeczkę tylko na wyjście. Kosmetyki też niestety trzeba swoje. U nas myją dzieci w jakieś pachnącej substancji wlanej w butelkę po Ojlatum. Ojlatum to nie jest bo inaczej pachnie
![]()
#3131 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż kiedyś mówi: wiesz co, nie będziemy małej kupować lalek, skoro Łukasz ma sporo tych figurek. Pobawi się nimi, a ty uszyjesz im jakieś sukieneczki i będzie super ![]() Wątek niżej - bez komentarza ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17556374] Jutro o 17 lekarz, kciuki trzymać się uprasza ![]() Zaciśnięte ![]() Cytat:
![]() Gratuluję nowego mieszkania ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ...ale z Ksenią wszystko w porządku???? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witajcie. Zrobiłam dzisiaj sporo km na pieszo. Poszłam sobie do szpitala, na porodówkę, żeby się dowiedzieć, co będzie mnie potrzebne. Położna mówiła, że jak chcę wszystko swoje, to mogę przynieść. Najważniejsze, żebym zabrała nóż. Mówię - do przecięcia pępowiny? a ona na to, - nie, pępowinę lekarz przegryza zębami ![]() Ze szpitala poszłam do Rossmanna, po kosmetyki dla dziecka i po drodze kupiłam jeszcze pieluchy z Lidla. Teraz padam, idę się położyć.
![]() |
#3132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O i o kosmetyki muszę się zapytać.. ![]() A propo kosmetyków.. jaki krem do buźki, jakiś z filtrem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale sukieneczek nikt im nie szył ![]() A położna śmieszna ![]() Też bym się przeszła na spacer.. jest takie fajne wiosenne powietrze, ale taki wiatr, że łeb mi urwie.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Konto usunięte
|
pokażę Wam kilka ubranek dla maleństwa:
1,2,3 - pajace z tesco 4 - dumny tatuś wybrał ten komplecik - śpioszki i kaftanik ![]() a różowe skarpeciochy mnie normalnie rozwalają na łopatki... ![]() i zastanawiam się czy wystarczy mi 20 pieluch tetrowych, czy dokupić jeszcze. przy założeniu, że mała będzie pakowana w pampersa przykładowo na noc i na wyjście z domu, a reszta w tetrze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
Bydgoszczanka kupiłaś już rozmiar 3 pieluch? Bo ja te lidlowe czwórki mojemu synkowi kupuje, a on ma dwa lata. Te lidlowe pieluchy spore są.
Kardashi ja do buźki nic nie kupuje. Z filtrem kupię, ale tylko wychodząc na słoneczko będę smarowała. Musisz popytać w aptece bo mało jest takich dla najmłodszych dzieciaczków. Ja miałam jakiś, ale nie pamiętam co to za firma, wiem tylko, że taki biały z żółtą nakrętką ![]() O jest!! Znalazłam! Miałam ten : http://www.sklep.ziololek.pl/?p=prod...re&iProduct=31 Emerald śliczne pajacyki ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-02 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dobrze że mamy mamusie doświadczone
![]() Ja doświadczenia nie mam zbytniego ale np na 62 większość mam spodni, jakoś tak wolę, spodnie i skarpetki do tego będę ubierać ew. rajstopki. No i jakieś tam półśpiochy mam ![]() I zastanawiałam się czy na 56 dokupić śpiochów z kaftanikami lub z body, ale chyba faktycznie pajace wygodniejsze i półśpiochy do body też ![]() Na wyjście mam pajacyka welurowego plus wiadomo czapeczka itp, a jak będzie chłodno to taki śpiworek wygrałam na allegro: http://images48.fotosik.pl/261/554aaea0ff7f5763.jpg Właśnie jaki krem na buźkę i czy trzeba tak na początek, bo potem w lecie wiadomo z filtrem. Wydaje mi się że 20 jeśli faktycznie masz zamiar większość na tetrze to chyba mało, ale ja się nie znam ![]() ![]() Zapisałam nazwę kremu, na pewno kupię skoro sprawdzony ![]() Te pajace z Tesco są super ja sama mam zamiar dokupić, bo naprawdę i cena fajna i materiał mięciutki. I śliczne śpioszki ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-03-02 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale popytam jeszcze w aptece. A ciekawe czy Ziajkę można od pierwszych tygodni stosować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
tylko ciężko się to rozsmarowuje... ![]() ona, jaką konsystencję ma ten linomag? Bo ten z Ziajki to takie mleczko raczej. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1756977 2]pokażę Wam kilka ubranek dla maleństwa: 1,2,3 - pajace z tesco 4 - dumny tatuś wybrał ten komplecik - śpioszki i kaftanik ![]() a różowe skarpeciochy mnie normalnie rozwalają na łopatki... ![]() i zastanawiam się czy wystarczy mi 20 pieluch tetrowych, czy dokupić jeszcze. przy założeniu, że mała będzie pakowana w pampersa przykładowo na noc i na wyjście z domu, a reszta w tetrze... ![]() ubranka urocze. ![]() a z pieluszkami nie pomogę, bo nie wiem jak tetry szybko schodzą. Ale teoretycznie przez pierwszy okres dzidek nawet do 15 pampersów na dobę zużywa. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1756977 2]pokażę Wam kilka ubranek dla maleństwa:
1,2,3 - pajace z tesco 4 - dumny tatuś wybrał ten komplecik - śpioszki i kaftanik ![]() a różowe skarpeciochy mnie normalnie rozwalają na łopatki... ![]() [/QUOTE] ![]() ![]()
#3139 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jakby tak nastawiać pralkę raz dziennie... może wystarczy... ale przykładowo 1,45 za pieluchę to w sumie nie majątek, więc dokupić można. chyba że któraś z obcykanym tematem mi tu zaraz z tekstem wyskoczy "a po co ci aż tyle pieluch?", no to już raczej nie dokupię... no nie mam zielonego pojęcia i już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17570095]jesli o krem chodzi to ja miałam Ziajkę: http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...ci_spf_30.html
tylko ciężko się to rozsmarowuje... ![]() ona, jaką konsystencję ma ten linomag? Bo ten z Ziajki to takie mleczko raczej. ubranka urocze. ![]() a z pieluszkami nie pomogę, bo nie wiem jak tetry szybko schodzą. Ale teoretycznie przez pierwszy okres dzidek nawet do 15 pampersów na dobę zużywa. ![]() oo własnie o ten mi chodziło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale dziekuje bardzo ![]() Cytat:
![]() To kosmetyki masz juz kupione ![]() Teraz odpoczywaj. Mi juz jest coraz ciezej w robocie a przeciez wegla nie laduje lopata... ![]() Moj maz w ubieglym tygodniu byl w Warszawie, dalam mu liste i kazalam isc do Rossmana, dac pani kartke, zaplacic i kochany zrobil to. Kupil sudocrem, krem penaten, pudry a nawet wkladki laktacyjne i inne takie.. A jurto tesciowa plynie do Gdyni wiec dam jej podobna liste i niech kupi na wszelki wypadek kosmetyki Emolium...a co ![]()
![]() |
#3142 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ten krem co podalam też się dość ciężko rozsmarowuje. Konsystencja dość gęsta, prawie jak krem na odparzenia. No ale w aptece mi tylko to od pierwszych dni życia zaproponowali. Ogólnie to się sprawdził super, zwłaszcza rok później jak jezdziliśmy nad morze, mały latał cały dzień na słońcu i się nie spalił, a karnację to ma bardzo bladą.
#3143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17570095]jesli o krem chodzi to ja miałam Ziajkę: http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...ci_spf_30.html tylko ciężko się to rozsmarowuje... ![]() ona, jaką konsystencję ma ten linomag? Bo ten z Ziajki to takie mleczko raczej.[/QUOTE] Super dziewczyny, ze podalyscie te kremy. Dopisze do listy tesciowej ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1756977 2]pokażę Wam kilka ubranek dla maleństwa: 1,2,3 - pajace z tesco 4 - dumny tatuś wybrał ten komplecik - śpioszki i kaftanik ![]() a różowe skarpeciochy mnie normalnie rozwalają na łopatki... ![]() Sliczne ![]() Moj maz tylko raz wybral ubranko dla dziecka i bylo zielone ![]()
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1756977 2]pokażę Wam kilka ubranek dla maleństwa:
1,2,3 - pajace z tesco 4 - dumny tatuś wybrał ten komplecik - śpioszki i kaftanik ![]() a różowe skarpeciochy mnie normalnie rozwalają na łopatki... ![]() [/QUOTE] słodkie te pajace. chyba też kupię w tesco, bo na all jakoś nic mnie nie urzekło. one są 0-3? do ilu kilogramów? wróciłam ze szkoły - dziś był temat o pielęgnacji. z najważniejszych rzeczy, które powiedziała babka: - podwójne pieluchowanie zdecydowanie nie ![]() - do pępka nie spiryt a preparat o nazwie OCTANISEPT - jest w aerozolu, może go stosować cała rodzina, bo służy do odkażania ran, a ma tę przewagę, że nie szczypie - werandowanie już około 5 doby po urodzeniu, po 2 dniach werandowania można wychodzić na spacer, pierwszy tylko pół godziny, każdy następny wydłużać i wychodzić codziennie Kropuś - jak chcesz szczegółów, to pytaj na pw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() co do pieluchowania- zgadzam się. do pępka Octanisept... ![]() ![]() jak fajna pogoda to chyba nie trzeba 5 dni czekać?> ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17572051]teraz będziemy mieli szkołe rodzenia online,
![]() co do pieluchowania- zgadzam się. do pępka Octanisept... ![]() ![]() jak fajna pogoda to chyba nie trzeba 5 dni czekać?> ![]() ![]() Dokładnie, szkoła online ![]() No dokładnie, często w domu jest taka sama temp jak na dworzu.. a czasami i chłodniej.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17572051]teraz będziemy mieli szkołe rodzenia online,
![]() co do pieluchowania- zgadzam się. do pępka Octanisept... ![]() ![]() jak fajna pogoda to chyba nie trzeba 5 dni czekać?> ![]() ![]() hehe, jak nie chcecie, to się nie będę chwalić zdobytą wiedzą ![]() ten preparacik sprawdzę, bo nie jestem pewna w tej chwili. też myślę, że nie trzeba tyle czekać. ja mam ogród, to będę wystawiać w wózku ![]() i jeszcze mi się przypomniało - babka mówiła, że kremy przeciwko odparzeniom tylko, jeśli coś się dzieje ze skórą, a nie zapobiegawczo. jak jest ok, to nic, tylko myć, suszyć i pieluchować ![]() Lea, Ty chyba tak właśnie przy Maksiu robiłaś, prawda? tu jest skład: http://www.domzdrowia.pl/73921,octen...ory-50-ml.html kobieta mówiła, że w szpitalu też to stosują. generalnie radziła nie gmyrać przy pępku za wiele i jeśli nie ma wydzieliny, to wystarczy raz dziennie, po kąpieli przemyć. a właśnie, jakoś nikt nie zapytał o kąpiel (może to wyjdzie na wykładzie o tym temacie). bo niby jest trend, żeby nie kąpać codziennie. jak Wy planujecie?
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-03-02 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szaja-trzymam kciukasy. A ja mam lenia.Nic mi sie nie chce..W dodatku od ostatniej wizyty u lekarza (2 tyg temu) przytylam 2 kg i jestem 5 kg na plusie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja planuje kąpać codziennie, o stałej porze.. np o 20.. Chce żeby to był taki 'rytuał' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.