|
Notka |
|
Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
czyli Endżi
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
O, i jeszcze przy okazji takie pytanie. Czy osoba, która została dobrych kilka razy wymieniona na Czarnej Liście Wspólnozakupowej nie powinna mieć zakazu udziału we wspólnych zakupach w przyszłości? Czy może wątek pełni rolę tylko informacyjną?
Przyznam, że nie śledziłam go od samego początku - a żałuję, bo pozwoliłoby mi to uniknąć ciekawej pyskówki i próby obrażenia mnie. Właśnie z powodu odmowy zgody na wzięcie udziału w moich zakupach.
#722 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moim zdaniem powinno zostać tak jak jest (bez określania się od razu przez organizatorkę), tzn. każda niech robi jak do tej pory. A jeżeli kupująca chce w taki czy inny sposób mieć przepsikane to niech zapyta o to organizatora rozbiórki, czy w ten sposób wykona dla niej odlewkę i tyle
![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2010-02-28 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Tez wydaje mi sie, ze nie ma sensu okreslania z gory sposobu robienia odlewek
![]() Jesli komus zalezy na konkretnej formie odlewkowania, wystarczy jak taka informacje doda zapisujac sie na wspolnezakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Tak jak pisałam wyżej można to na dwa sposoby zrobić.
- Albo dodać do szablonu punkt, aby organizator sam określił od razu jaka opcja wchodzi w grę przy odlewaniu, ale jako że już czytałam na forum zarzuty że organizacja zakupów obwarowana jest już zbytnimi wymogami, zasadami. To może zobaczmy ile jest osób które w ten sposób chcą mieć robione odlewki, ile miałyście takich przypadków. Bo jeśli są to raptem 3 czy 4 osoby, to myślę że nie ma co dorzucać kolejnych punktów do szablonu bo dojdziemy do 15 niedługo ![]() Chyba że punkt będzie zwięzły: Sposób robienia odlewek: tylko strzykawka/ preferuję strzykawkę ale dopuszczam też psikanie bezpośrednio do atomizera/ tylko bezpośrednio do atomizera Na zasadzie zostaw właściwe. Co do wątku Problemy wspólnozakupowe, ja traktuję go jako wątek informacyjny dla wszystkich, który warto śledzić. Ja każdą osobę zgłaszającą się do moich zakupów, której nicka nie znam - sprawdzam, sprawdzam jej posty, czy brała udział w zakupach, akurat pod kątem powyższego wątku nie przeszukuję, a to dlatego ze wszystkie sprawy stamtąd znam i śledzę go regularnie, co wszystkim polecam, sprawdzam jaki był przebieg zakupów w których brała udział, zajmuje to raptem kilka chwil. Poważniejsze przewinienia myślę że będą skutkować niedopuszczeniem do zakupów(organizowania/uczestnictwa) , jednak PW z taką sugestią co do konkretnych osób nie dostałam. Myślę że jeśli ktoś ma jakieś niemiłe doświadczenia przy poprzednich rozbiórkach z daną osobą-np. brak kontaktu, długie oczekiwanie na wpłatę, to może jej nie dopuścić do kolejnych swoich zakupów i odmówić wciągnięcia ją na listę w swojej rozbiórce, nic na siłę.
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
czyli Endżi
|
Ja też nie spotkałam się z prośbą o przygotowanie odlewki w jeden, wskazany sposób. Ale nie miałabym problemu z przychyleniem się do potencjalnej prośby - o ile tylko byłaby wykonalna
![]()
#727 |
Wtajemniczenie
|
Przycinam
![]() ![]() A jeśli chodzi o psikanie bezpośrednio do atomka to nie wyobrażam sobie np. psikania Coco M (która ma chyba psik na 360 stopni wokół) do atomka 22ml bez pomocy narzędzi, czyli lejka lub strzykawki, bo skończyłabym jako organizatorka z pustym flakonem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Mi też zdarzyło się przycinać rurkę, ale to już w wyjątkowo długaśnych przypadkach. Najlepiej przycinać żyletką, albo ostrym nożem, żeby ten koniec rurki nie był wygięty.
Ja zawsze psikam do atomka (nawet 22ml). Nigdy nie używałam strzykawki. A nie kłamię ze 3 razy mi się zdarzyło, kiedy psikałam inną objętość niż miał atomek. |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja przy pierwszych rozbiórkach przepsikiwałam do atomizerów bezpośrednio z flakonu. Powiedzmy szczerze, że poprzez kurczowe trzymanie obu przedmiotów w obu dłoniach co n-ty psik idzie w eter... zamiast w maleńki otworek atomizera. To są pierwsze straty organizatorki.
Ponadto uznawałam, że atomizery są wyprodukowane precyzyjnie, więc przepsikiwiałam do 5-tek i 10-tek pod samą szyjkę z gwintem... Efekt: z pierwszych 3 flaszek zostało mi po odpsikiwaniu o przynajmniej 5 ml mniej niż miało pozostać - na każdej rozbieranej buteleczce. Atomizery nie są jednakowe, nie są wyskalowane. Nie wyobrażam sobie po wcześniejszych doświadczeniach psikać "na oko". Nie wyobrażam sobie, by celować według uznania, czy jeszcze 5 psików, a może już wystarczy... Ludzie płacą za mililitry - muszą dostać tyle, za ile zapłacili. Jednak organizatorka za swoje mililitry również płaci, więc powinna ograniczyć swoje straty do minimum (i tak wypadki losowe pokrywa ze swojej puli) i warto, by również z myślą o sobie odmierzała ilości do poszczególnych atomizerów. /edit: Dodam jeszcze, że wolę zainwestować w strzykawkę 20 ml z apteki dla każdego rozbieranego zapachu (zapach zostaje na strzykawce, więc ponowne stosowanie odpada) niż ryzykowac nieprecyzyjnym dawkowaniem. Edytowane przez joann_eve Czas edycji: 2010-03-01 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Rozeznanie
|
Z mojego doświadczenia, co prawda na razie tylko 4 butelki rozpsikane, zauważyłam to co większość - atomizery są bardzo nierówne. Niektóre były pełniuteńkie pod gwint, a niektórym brakowało sporo, rzucąło się to w oczy - nie chciałam być posądzona o nieuczciwość przy pierwszych swoich rozbiókach i dopsikiwałam żeby było pełno ze swojej puli.... Dlatego wydaje mi się, że strzykawka to najlepsze rozwiązanie, a jeśli ktoś woli bezpośrednio do atomizerka, to powinien to zaznaczyć organizatorce. Powiem też, że nie zauważyłam róznicy w trwałości zapachu - Addict z próbki i Addict z odlewki odmierzanej strzykawką był tym samym killerem.
#731 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
![]()
Podjąłem decyzję o zmianie organizacji pracy forów zakupowych. Od tej pory wszystkie organizatorki będą miały specjalny status na forum. Status ten będzie jednoznaczny w zakresie uprawnień z funkcją moderatorki danego forum.
Każda organizatorka współpracować będzie z moderatorkami nad ujednolicaniem zasad oraz zasadami organizowania zamówień. Organizatorka będzie miała dostęp do forum Back Office oraz forum z klonami i będzie traktowana na równi z moderatorkami (ergo: wyłączone reklamy na forum, darmowa mikroreklama itp.). Organizatorka rozstrzyga ewentualne spory współpracując odpowiednio: - z moderatorką danego forum - z supermoderatorką - z adminem i w ten sposób wygląda też eskalacja problemu. W każdym momencie może mnie bezpośrednio pytać na PW lub Back Office o zdanie lub prosić o rozstrzygnięcie sporu. Organizatorka nie może jedynie przyznawać punktów karnych na forum. Poza tą jedyną różnicą jej uprawnienia są identyczne jak moderatorki forum zakupowego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Czy mogłabyś mnie poratować linkiem? Cytat:
![]() Mam pytanie co do nowego podczepionego wątku o zmianie statusu Organizatorek. To chyba nas nie dotyczy, w braku sztywnej listy osób dopuszczonych do organizacji wspólnych zakupów?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
grozi wypollizowaniem
|
Chciałam zapytać o co chodzi z postem złosia o zmianie statusu organizatorek i czy to nas dotyczy.
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||
Zakorzenienie
|
O kurka...czyli osoby takie jak ja które organizowały dotąd zakupy tylko kilka razy,nie będą już mogły tego robić?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
grozi wypollizowaniem
|
acha..no to super
![]() ![]() to bez sensu ![]() uwzam ze ze względu na specyfike tych zakupów powinno byc tak jak dotychczas
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-03-02 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle zapachów nas ominie... Szkoda, naprawdę ![]()
![]() |
#738 |
grozi wypollizowaniem
|
i nie bede juz miała flaszek...bo po ciul mi po 100 ml dziwaczych niszowców
... chyba ze sie zgłosze na organizatorke ![]()
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Trzeba się zgłaszac? W takim razie ja też chętnie się zgłoszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
grozi wypollizowaniem
|
a wiem! to powinno yc tak ze organizatorki muszą byc dla duzych zakupów-lucky itp, a pojedyncze rozbiórki powinny byc dozwolone tez dla "nieorganizatorek"
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- pomijam juz fakt ze chyba kazda wizazanka ma pudło atomizerów na stanie ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- te zakupy są idelne dla rozbiórki niszowców-bo zaden zwykły człowiek nie łyknie 100 ml takiego "cuda"...no i co teraz będzie ![]()
#744 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, postaram się to wszystko szybko ogarnąć.
Ułatwiłybyście mi pracę jeśli każda przeleci swoje wątki i pozaznacza kto paczkę dostał, czy wsio jest już zakończone, zaznaczyć wyszarzeniem z kim sprawa jest już rozliczona. Bo lecę całe podforum ![]()
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#746 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
blu..ale o co chodzi ![]() ja w nowym systemie chyba nic nie rpzbierałam...
![]() |
#747 |
Rozeznanie
|
Jeżeli należy się zgłaszać, to ja idę odważnie w ślad za Soso i z uśmiechem na twarzy demonstruję chęć i zapał pojawienia się na liście Organizatorek
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Mozna po prostu zaznaczyć wątek jako pomyslnie zakończony?
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepraszam za reakcję... Jakieś kryteria są już określone? Cytat:
![]() te rozbiorki pojedynczych flaszek mozna sprobowac gdzies przerzucic. zawsze mozesz zalozyc bloga ![]() i dac znac ze cos do podzialu bedzie. w waskim gronie miedzy sprawdzonymi osobami moze wypalic.
![]() |
#750 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Dodatkowo nikt nie napisał o ograniczeniach co do ilości Organizatorek, nie rozumiem więc założenia, że będzie gorzej. Gorzej bo co? Kto może zostać Organizatorką? - osoba pełnoletnia - posiadająca zaufanie Wizażanek, moderatorek i administracji forum - deklarująca, że nie będzie miała problemów z czasem na zakończenie rozbiórki - staż na forum (Blue i inne modki określą jaki) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.