|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
ISIS wierzę że wszystko będzie dobrze.... Jesteśmy w Wami trzymam kciuki z całych sił
|
#3962 |
|
Wtajemniczenie
|
NALESNIKIIIIIIIIII- moge przyjsc???
Jejku jak ja dawno nalesnikow nie jadlam - ale to przez moje wrodzone lenistwo - po prostu nigdy mi sie nie chce robic mniamiiiiii
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie lubię naleśników
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze niewesoło, takie sprawy to powinny na USG w ciąży wychodzić ![]()
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie jej wyszły...Isis wiedziała, że maluszek nie będzie zdrowy
|
#3966 |
|
Wtajemniczenie
|
O jej - to z Norbertem rzeczywiscie niewesolo
Mam nadzieje ze cos zadzialaja - przeciez nie moga tak go samego sobie zostawic w kazdym razie ISIS jestesmy z Toba i trzymamy wielkie kciukaski za Norbiego
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj lenia mam, dziecko w przedszkolu zje obiad, małż ma od wczoraj(tak to jest jak on wegetarianin ja nie ), a ja idę na kebaba giganta(jakieś 30 metrów od domu robią
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła mi karuzela,niania elektroniczna,wanienka onda ze stojakiem(rozłożyłam już)i powiem wam,że to mój najlepszy zakup i jestem strasznie z niej zadowolona i jakies tam drobnostki,a dostałam smoczusia gratis
i przy otwieraniu paczek wzrost endorfin-bezcenne heh;d
|
#3969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zobaczcie chyba sobie kupie super!!!
http://www.edycja.pl/index.php?mod=ksiegarnia&item=2094
|
|
#3971 |
|
Konto usunięte
|
Macie takie urocze wspomnienia z dzieciństwa ?
Ja do mojego albumu chyba od dobrych 15 lat nie zaglądałam. |
|
|
|
#3972 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie! A lekarze ciągle się doskonalą, wymyślają nowe metody itd. Poza tym Norbert ma dopiero kilka dni, pewnie wymaga wielu badań itd. Lekarze też muszą pomyśleć jak to ugryźć żeby było dla niego jak najlepiej. Wierzę, że się uda i mocno trzymam kciuki!
|
|
#3973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u mnie ani śladu mleka jakiegokolwiek.Cytat:
Aż nie wiem co napisać po sms Isis.... No MUSI BYĆ DOBRZE, nie? MUSI!
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
w empiku sa one...ostatnio ogladalam z tej serii tes jest album dla malucha
Isis trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo dobrze... ![]() ![]() zrobilam przeglad ciuszkow....i niby nie mialam zbyt duzo rozowych ale to co bylo to akurat rozowe byly prawie same pajace welurowe....w tej chwili zostal mi jeden no i bluzeczki tez na dziewczynke kupowalam....ehh ta plec...heh troche glupio by mi bylo w nie chlopaka ubierac....bo to wszystko z kwiatuszkami i jeszcze rozowe...
|
|
|
|
#3975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylam na poczcie to powiedzialam co chciałam i na razie poskutkowało...Cytat:
|
|
#3977 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny,które juz rejestrowaly malenstwo-pomóżcie,bo maz juz prawie wszystko zalatwil,z usc mamy akt urodzenia,becikowe i ubezpieczenia tez wszystko wiem ale czy trzeba jeszcze jechac do urzedu miasta zeby zameldowac dziecko?i czy trzeba to zglosic w administracji?? Cytat:
moze to juz.sorry czytam Was na raty bo nie mam czasu zabardzo bede pisac na raty jeszcze znowu mam kilka stron,nie mowiac o tych zaleglych co bylam w szpitalu. AAA i czy macie jakies sposoby na czkawkę??po sztucznym mleku tak go męczy ze az mi szkoda skarbeńka
|
||
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Rany isis wierzymy tu wszystkie i trzymamy kciuki mocno za Twojego syneczka.
Bozesz jakie to niesprawiedliwe,że takie maleństwa rodzą się chore;/;/;/ Na naleśniki zapraszam
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wnerwiłam na sprzedawce na all !!!!
Chiałam kupić małżowi buty mamy w ddz faceta który ma sklep w miescie i sprzedaje na allegro i teraz czujcie jaki motyw Chcieliśmy kupic adidaski na miejscu kosztują 250 zł na all 209 zł logiczne jest ze chce zapłacić mniej. I tu się zaczeło babka do mnie że musze zapłacić za przesyłkę 30 zł Na koniec rzuciłam mu wiązankę i się rozłączyłam Zgłosiłam całą sytacje na allegro
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Z całej siły jestem z Isis i jej maluszkiem - ciężko mi sobie wyobrazić, co ona przechodzi. Mam nadzieję, że lekarze jednak się wykażą.
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Megi, czemu Twój suwaczek pokazuje jeszcze dwa dni?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-03-02 o 14:34 |
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;17570843]Macie takie urocze wspomnienia z dzieciństwa ?
Ja do mojego albumu chyba od dobrych 15 lat nie zaglądałam.[/QUOTE] nie rozumiem twojego pytania??? moim zdaniem sugerujesz ze bez sesnsu ten album miec bo ty miaąłs skopane dziecinstwo i my pewnie tez i zakłądasz z góry że dzieci nasze tez nie beda chciały wracac wspomnieniami do dziecinstwa... Przykre..... ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do czkawki u noworodkow to normlany objaw i nie jest on nieprzyjemny dla nich
|
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to zły suwaczek jest
Było już 0 dni, dzisiaj 2 - może on wie więcej niż ja
|
#3985 |
|
BAN stały
|
Hej, ja tak prosto ze startu....mam do Was ogroooomna prosbe... czy moglybyscie wstawac tak ze 3-4 h pozniej? bo ja zanim Was doczytam to juz nastepne 2 strony sie pojawiaja.... SZALONE!!!!!! ajajaj
![]() U nas bez zmian... wczoraj mialam kilka bolesnych skurczy, troszke bardziej bolesnych niz ostatnim razem... ale po 4, 5 cisza...wiec czekamy dalej... Aixa....kocham Twoje oczy Dziewczynki wlosy robia, ja juz jestem po...tak sie spieszylam a moglam spokojnie sobie w tym tyg zrobic....no ale z drugiej strony mam z glowy.... Co do dawania/oddawania ciuszkow, innych bobasowych rzeczy....my dostalismy tylko od strony TZ...kolyski, pampersy, fotelik samochodowy i kilka innych rzeczy...z mojej strony, od moich przyjaciol(przyszlych chrzesnych jesli ochrzcimy w wierze katolickiej) dostalismy takie skarpetko-buciki (i to tez przez przypadek,)....i zakaz oddawania komukolwiek ciuszkow po malej bo oni tez sie staraja i chca dziewczynke... ale wiecie co? po moim trupie... beda lezaly i czekaly az w rodzinie TZ pojawi sie mala niunia... ja jestem wredna, pamietliwa sucz...a dlaczego taka koncowka? bo ci wlasnie 'przyszli chrzesni' naobiecywali ZLOTE GORY...i zebym posluchala do dzis bylabym tylko z wanienka i para bodziakow.... Wlasnie dostalam sms od TZ.... w pracy obstawiaja kiedy dzieciatko wyjdzie...i kiedy maja szykowac sie na opicie... ![]() Wiekszosc glosow-poniedzialek ![]() kilka na ten czwartek i kilka na piatek....ufff cale szczescie ze nie wysylaja mnie do szpitala na weekend ![]() No to OBY do poniedzialku :P |
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, Nie było mnie tutaj jakieś 3 dni a tyle się działo. A ja znowu zachorowałam na 3 dniówkę i w niedzielę spędziłam całe 4 godziny w WC wymiotując i siedząc na kiblu jednocześnie. Masakra. Mam nadzieję że to nie będzie takie nawracające co 2 tygodnie bo ja się wykończę. A mój TZ to nie wiedział którą z nas się bardziej zajmować córką czy mną i tak latał od jednej do drugiej. Ale dzisiaj już jest OK. Isis – trzymam bardzo mocno obydwa kciuki. I wiem w jak się czujesz. Mam nadzieję że wszystko skończy się dobrze ale wiem że nie będzie łatwo. Ilkia – Filipek wygląda na silnego chłopaka. Zapalenie płuc jest dość częstą przypadłością u noworodków więc wszystko na pewno będzie OK. Izumi – niestety dopiero dzisiaj przeczytałam o operacji Twojej mamy i przyznaję że nie trzymałam kciuka. Wybacz. Ale widzę że wszystko się udało więc będę trzymała za szybki powrót do zdrowia. A ta koleżanka Twojej mamy z pracy to naprawdę jakaś okropna baba. Toż to była po prostu kradzież pieniędzy. Megi- no naprawdę ten Twój Igorek to prawdziwy uparciuch. A może po prostu czeka na wielkie wyjście. A Twój TZ mógłby się poświęcić i Ci trochę pomóc. Baobabek – witaj z powrotem. Jak to dobrze że Cię wypuścili i nie musisz leżeć w szpitalu. Tylkooliwka – nie musisz meldować dziecka. Dziecko jest automatycznie meldowane tam gdzie matka i to załatwia USC. Ty tylko po jakimś czasie powinnaś zadzwonić albo pójść do urzędu miasta aby podali Ci PESEL dziecka.
|
#3987 |
|
Wtajemniczenie
|
mi wszyscy mowia ze pewno dzidziol sie pojawi pozniej bo to pierwsze dziecko - w sumie mi sie nie spieszy tylko wszystkie znaki wskazuja ze bedzie jednak troszke wczesniej
Zobaczymy Musze sie umowic na wizyte u ginki zeby wszystko posprawdzac, powazyc itp. itd. PEwnie mi tez powie kiedy moge odstawic no-spe i magnez i wtedy sie zacznie ![]() A jak sie nie zacznie to sie bede z mezem marcowac - a co.......
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Co do podarunków dzieciowych od znajomych to my naprawdę nie możemy narzekać. Dostaliśmy naprawdę bardzo dużo. Sporo wydatków nam odeszło.
Tzn większość jest do oddania ale mimo to bardzo się cieszymy. Od moich rodziców mamy łóżeczko z pościelą, materacem i rożek (wybrałam, zamówiłam na all, a płaciłam z mamusinowego konta )Praktycznie wszystkie ciuszki mamy zdobyczne od trzech koleżanek. Baaardzo dużo, już nawet do roczku jestem pewnie zaopatrzona Oprócz tego troche nowych (przede wszystkim do szpitala) ale to raczej od mamy bo pracuje w sklepie z ciuszkami i może mieć po cenie hurtowej wiec sobie wyobraźcie ![]() Poza tym dostaliśmy wanienkę ze stojakiem, podgrzewacz, laktator, matę edukacyjną i inne zabawki. Nawet dostalam stanik do karmienia- nówka i wkładki laktacyjne i woreczki do zamrażania mleka Oprócz tego leżaczek z wibracjami... już sama nie wiem co jeszcze ale naprawdę bardzo duzo. Można liczyć na znajomych... i mamusię
|
#3989 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pepek dziecie moje zas pewnie ciagnie za pepowine ![]() a 9 marca bo to taka magiczna data hehe no i mam wizyte u gina i bedziemy zas maluszka ogladac na usg i potrzebuje jeszcze jedno zdjecie do albumu wlasnie z 9 miesiaca a to faktycznie zawczesnie jest 21 marca juz bedzie bardziej odpowiedni na wyjscie ![]() Cytat:
i zawsze sie nabieram ![]() Cytat:
Cytat:
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;17570843]Macie takie urocze wspomnienia z dzieciństwa ? Ja do mojego albumu chyba od dobrych 15 lat nie zaglądałam.[/QUOTE] ja swoje dziecinstwo bardzo bardzo bardzo milo wspominam i czasem tesknie za ta beztroska to sa niezapomniane chwile kiedy bawilam sie z tata i mama i kiedy tuklam sie z siostrami czesto wspominam tamte czasy a najbardziej jak przyrznelam siostrze drewniakiem w oko bo nie chciala sie ze mna bawic potem mialam kare hehe przez cala godzine siedzialam w pokoju Cytat:
ale ten Twoj sprzeadajacy to taki sam jak tamta moja hehe cwaniak a ciekawe czy wie ze to jest nielegalne a ja wrocilam od fryzjera i mam sliczny burgunt z granatem na glowie pytalam o blond to powiedziala ze jak juz urodze to najpierw zrobimy ciemny blond ale taki bardzo ciemny blond a na nim pasemka i stopniowo bedziemy powiekszac ilosc pasemek wtedy wlosy stopniowo beda robily sie jasny blond a nie beda tak bardzo zniszczone a jak dojechalam do miasta to ledwo wygramolilam sie z auta i szlam jak pokraka po ulicy znajoma mnie spotkala i pyta czy juz na dniach bede rodzila bo tak chodze jak ona na dzien przed porodem a ja jej mowie ze nie ze mialam rozwolnienie a teraz mnie dupsko boli ze ruszac sie nie moge i w pachwinach tez mnie boli strasznie natrafilam tez na promocje w MEGA i kupilam mezowi dwie pary spodni bardzo sie opieral bo on tylko bigstara albo lee ale dal sie namowic nawet byl sklonny kupic mi kurteczke za kilka stowek zeby tylko tych spodni nie kupowac ale byla na mnie zamala
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojego bym nie musiała nawet pytać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

i przy otwieraniu paczek wzrost endorfin-bezcenne heh;d

No MUSI BYĆ DOBRZE, nie? MUSI!

Bylam na poczcie to powiedzialam co chciałam i na razie poskutkowało...