|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
zobaczymy niedługo, źle to może nie, ale pewnie coś z tym trzeba będzie zrobić...buuuCytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, a mały termofor nie byłby dobry na brzuszek maleństwa? |
||
|
|
|
#2192 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
plus chciałabym zrobić podyplomówkę z informatyki żebym mogła ewentualne kursy komputerowe prowadzić. Ale póki co to są dalsze plany, na razie siedzę na Wyspie i sama się kursuję![]() dziękuję Cytat:
Cytat:
A u mnie z kolei odezwały się plecy, jestem na 99% pewna, że cierpię na dyskopatię. Od 4 dni siedzę w domu, dziś jest już lepiej, ale w weekend leżałam plackiem. Za parę miesięcy jedziemy do Pl i czeka mnie seria badań - ech sypię się normalnie. Na dodatek jakoś mnie tak dół brzucha pobolewa i jajnik a to dopiero 22-23 tc, czuję, że bez ginekologa się nie obędzie... No, pożaliłam sie...
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się
Zmęczona, ale żyję, jem właśnie obiadek Po drodze z pracy porozmawiałam z Tatą przez telefon (jak się denerwuję, to dzwonię do kogoś i mi to pomaga A za jakąś godzinę-półtorej wpadnie do nas mój Brat - przekąsić coś i może obejrzeć jakieś filmidło Marthinisia, moja dobra koleżanka jest obecnie w ciąży, rodzić ma w czerwcu i zdaje się, że będzie problem, bo ma jakieś dyskopatyczne problemy, które są wskazaniem do cesarki. Ale... tu pojawia się haczyk - te dyski wyskakują jej na takiej wysokości, w którą podaje się znieczulenie... Masakra. Możliwe, że będzie miała cesarkę w ogólnej narkozie... Bardzo jej współczuję. MAGiALENA, trzymam kciuki, żeby się szybko poukładało u Was i żebyście mogli się starać o wymarzoną dzidzię Virginia, gratulacje
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Tity trzymam kciuki,aby dalo sie to jakos inaczej "rozpedzic" niz operacyjnie
Elcia biedny maluszek.Sprobuj tez suszarki, termoforka wlasnie jak pisze Tity,albo podgrzanego woreczka z piaskiem (dlugo trzyma cieplo) |
|
|
|
#2195 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
Lepiej przejdź sie do tego lekarz ja kiedys tez miała takie ciągłe parcie na pęcherz i wcale nie bolało przy siusiani i okazało się że mam infekcje pęcherza oraz pochwy bo zanim poszłam to się bakterie rozniosły
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja widzisz, przeżyłaś
![]() Właśnie przychodzę donieść wam, że dzwoniłam do gina. Okazało się na początku, że uroseptu oczywiście łykam za mało, sierota! Mam łykać więcej, więcej no-spy (bo mam wrażenie, że mi nieco pomaga) i witaminę C. Jak za kilka dni nie minie to mam zadzwonić i będziemy musieli się spotkać na żywo. Ale chyba minie co? Może to być błachostka a może być jakaś bakteria czy coś co powoduje zatrzymywanie moczu. Ale ja myślę, że to co wypiję to wysikam, bo ja mało piję. Np do tej pory 2 kubki herbaty i trochę wody do popicia tabletek, no to przecież dużo po tym sikać nie będę.
|
#2197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
A Ty nie za mało pijesz?
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Magialena -- >
mam nadzieje, że jakos wam się poukłada a z drugiej strony - tak naprawde nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko. Bo zwykle jest tak (wiadomo-trochę przekoloryzowując ) - najpierw nie masz pracy i kasy...potem masz umowe na okres probny albo na zlecenie - tez do kitu. POtem łaskawie dadzą Ci na czas określony na rok i choćbyś się nie wiem jak starała to nie zdążysz wrócić po macierzynskim i znow jesteś na lodzie ![]() Abz -- > nie daj się wstrętnym infekcjom je ![]() Virginia -- > gratki ![]() Elcia --> laseczka z Ciebie faktycznie ![]() Scio --> ja proszę o zmiane: @ na 12.02 ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Dalej robie te testy owu - zakupilam 30 sztuk wiec eksperyment prowadze dalej i po mocnej kresce w 15 i 16 dc dalej mam ta druga kreskę, ale słabiutką (19dc). Ciekawy ze mnie okaz :PJakies wstrętne drzewo zaczęło już pylić i nos mam zatkany od rana....wrrr, pod tym względem nie cierrrpie wiosny :/ |
|
|
|
#2199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzisz, czasami takie długotrwałe parcie na pęcherz wcale nie musi oznaczać że to dobrze dla dzidzi czy jakieś podobne rzeczy. Sama miałam zapalenie pęcherza nie dawno i to był dramat!!!! Nigdy wcześniej nie miałam i były to dla mnie dni wyjęte z życia, leżałam i płakałam, nie mogłam chodzić, ból był nie do zniesienia ale już uważam na siebie, majtki z golfem, rzadko zakładam "stringi" zawsze podkładam coś pod pupcie itd. mnie jakoś bolą jajniki, zwłaszcza prawy, zastanawiam się dlaczego ![]() na basenie było fajnie, stęskniłam się za pływaniem, TŻ dostał pożyczke ![]() Danika tzn że masz owulacje w 15 i 16 dc a w 19 co? znika? nie rozumiem
|
|
|
|
|
#2200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2201 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zapomniałam kto . Pytałaś mnie o kwalifikacje do takich kursów - ja mam po prostu mgr anglistyki, podyplomowych na razie nie robiłam, ale wydaje mi się, że jak na swój wiek mam dość spore doświadczenie, bo uczyłam już i w gimnazjum, i w LO, i w szkole wyższej, w prywatnych. Prowadzę/prowadziłam też przeróżne kursy: dla dorosłych, dla firm, dla bezrobotnych, dla rolników (projekt z UE), no i oczywiście kursy/korepetycje dla młodzieży, dzieci, maturzystów. Do tych konkretnie kursów wymagali kogoś z dyplomem, doświadczeniem i swoją firmą. Cytat:
Cytat:
).Cytat:
. A tak na poważnie - mam już pomysł na to, jak te nadprogramowe pieniążki wydam .Jesteście kochane, dzięki! Piszę do Was w przerwie między korkami. Przede mną jeszcze jedne o 18.30 ale jestem jakaś zmęczona - wstawanie o 6 zdecydowanie nie jest dla mnie ). Kawa z koleżanką bardzo udana, a na koniec zabrałam ją do mojego nowego kosmetyczno-fryzjerskiego odkrycia (salonu). Tak ją nakręciłam, że umówiła się na jutro i będzie się pięknić ładnych kilka godzin . I to chyba na razie tyle. Do później!
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marthinisa - > |
|
|
|
|
#2203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jestem na początku tej drogi, kto wie jakie będę miała informacje za kilka miesięcy w tej dziedzinie ale brzmi to strasznie zawile i medycznie Danika mam tylko nadzieje, że po tych testach będzie lepiej
|
|
|
|
|
#2204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też codziennie tutaj dowiaduje sie czegoś nowego
|
|
#2205 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie mam nic przeciwko...
czytam bardzo uważnie i chętnie
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
a moj maly dzisaj plakal i nie moglam go uspokoic a gdalam z siostra i ona ma wesele i szukala przyspiewek i wlaczylam jedna i maly od razu uspokoil sie i teraz przy OJ DANA DANA szymka nie ma lezy i slucha
__________________ |
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba troche za mało, na chwilę obecną do 2 herbat doszło parę łyków napoju gazowanego (do obiadu) i chyba zjem pomarańcz, to też jakby napój
Jak łyknęłam 2 no-spy to jakby mi trochę lepiej, ale i tak muszę d... ruszyć do wc.---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
A u mnie był Braciszek, obejrzeliśmy sobie jeden z moich ukochanych filmów "Zakazany owoc". Brat niedawno poszedł na autobus... Teraz na mnie czeka wielkie zmywanie, od rana jeszcze Co do testów owu, to ja właśnie zamówiłam... same ciążowe Postanowiłam nie sprawdzać, czy mam owulację. Nie chcę się spinać dodatkowo. Znam siebie i wiem, jaki byłby dramat, jakbym miała test pozytywny (czyli "trzeba" się kochać w ciągu najbliższej doby), a mąż by nie miał ochoty... Po prostu będziemy się nadal kochać tak jak dotąd - czyli wtedy, kiedy mamy ochotę. Jak zajdę, to się dowiem, czy owulacja była
|
#2209 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A,dziękuję-udało się,wygadałam się,chciała czy nie-musiała wysłuchać mojego monologu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój mężuś przyjeżdża 9 marca,najprawdopodobniej, w poniedziałek ma mi potwierdzić czy na 100% będzie...bilety ma kupione ale urlopu nie chce brać,planuje iść do lekarza norweskiego z nadzieją że da mu zwolnienie bo ma problemy z barkiem,boli go bardzo Miałąm się nie nastawiać na jego przyjazd ale nie umiem,wiem że jak to nie wypali to będę miała doła ![]() Jeszcze 13 marca mój Oliś ma 4 urodzinki,wyprawiam mu 12 w takim "małpim gaju" jak ja na to mówie,wiecie,taki dom zabaw z tunelami,kulkami,malowani em buziek i innymi tego typu atrakcjami i on codziennie mnie pyta czy tatuś przyjedzie jak on będzie dmuchał świeczkę?? ![]() Bidulek mój,Dawidek też tęskni ale Oliś po prostu mnie rozbraja czasami aż chce mi się płakać
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Abz tez mi sie wydaje,ze za malo pijesz
Elcia niezly przeboj sobie wybral ![]() Kretencja fajnie,ze mialas udany dzien |
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
virginia
![]() ostatnio mało się udzielam, bo ślęczę nad mgr, chce jak najszybciej napisać i sięobronić Cytat:
|
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, witaj w klubie
|
#2213 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięku Bogu za Internet
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
?popijam kawkę... za 1,5 h wychodzę i jadę na praktyki.. i chyba jutro zdecyduje się po długiej przerwie oddać krew dla chłopaka , który miał wypadek i potrzebuje , tylko nie wiem czy nie tam
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
marthinisa oj basen też mi się marzy, bo też mam problemy z kręgosłupem, ale u nas nie ma basenu. Słyszałam, że dopiero jest w planach. Ollliwko za oddanie krwi, nie padnisz ![]() U mnie piękna pogoda. Namówiłam mamę na kosmetyczkę, dzisiaj idziemy się umówić
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwko 15 stron
![]() Do poniedziałku chcę skończyć drugi rozdział ![]() Kretencja |
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U mnie też dziś ładnie za oknem, ale chłodno znów, termometr pokazuje 0 stopni... Siedzę jeszcze w piżamce, bo przedpołudnie mam wolne, ale potem będzie trzeba obiadek podszykować, a na 17-tą idę na radę pedagogiczną do przedszkola... Ble. Na szczęście u nas rady nie trwają długo, jak do tej pory 2 godziny to max. Słuchajcie, mam takie pytanie. Choć stara baba już ze mnie (do trzydziestki niebezpiecznie blisko ) , w sztuce makijażu wciąż jestem początkująca. Podkładu, pudru, tuszu do rzęs używam od dawna i mam swoich faworytów, natomiast dopiero niedawno (rok temu?) odkryłam dobrodziejstwo (i potrzebę stosowania ) korektora pod oczy. Dwa razy z rzędu miałam rozświetlający w pędzelku Oriflame, teraz chciałabym spróbować czegoś nowego. Poczytałam sobie opinie o różnych korektorach w KWC, ale chciałabym uzyskać opinie od Was, nie od przypadkowych, anonimowych dla mnie użytkowniczek. Ufam Wam bardziej Z góry dzięki za porady
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to ja za dużo nie pomogę, ale chętnie też się dowiem. Ja tylko maluję się podkładem pod okiem, ale sińce i tak widać. Z resztą też chyba ważne jaką masz skórę, czy suchą czy tłustą. Ja mam suchą i obawiam się, że podkreślę zmarszczki, ale może to kwestia dobrego korektora.
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre pytanie - jaką mam cerę. Moja cera jest nie do określenia
Zauważyłam, że z wiekiem coraz mniej wystarcza sam podkład pod oczy. Skóra robi się w tym miejscu cieńsza i sińce są coraz bardziej widoczne... Już dużo razy pisałam, że mało po mnie widać wiek, ale to akurat moja słaba strona. Zmarszczek mam bardzo mało, ale obwódki pod oczami coraz wyraźniejsze...
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
kretencja gratuluję zakupu testów ciążowych, muszą się niedługo przydać, tzn mam nadzieję, ze 1 wystarczy
![]() Korektorów pod oczy nie używam, kiedys jak miałam jakis korektor i chciałam cos na twarzy zamaskować, nałożyłam go, na to podkład i automatycznie mi ten korektor rozmazywał sie razem z podkładem więc nie używam. Też czasem czytam opinie na kwc, ale prawda jest taka, że każda cera inaczej reaguje i dopóki człowiek sam czegoś nie spróbuje to się nie przekona.No czasami to iskry lecą ostro. Ciekawe tylko jakie będzie nasze dziecko, jak tez takie nerwowe to ja nie wiem jak to będzie Cytat:
Słuchajcie ja już zauważam wiosnę. O 6.30 rano jest już jasno! Tylko co mnie dziś zaskoczyło? Napadało sniegu, cienka wartswa, ale jednak, ale pewnie słoneczko (choć sie jeszcze troche wstydzi) go roztopi. Porady gina co do większych dawek tabletek chyba pomagaja, bo dziś czuję sie o niebo lepiej (wiem, ze się powtarzam)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

zobaczymy niedługo, źle to może nie, ale pewnie coś z tym trzeba będzie zrobić...buuu

Zmęczona, ale żyję, jem właśnie obiadek
. Dostałam już materiały szkoleniowe. Rekrutacja na kursy w Sejnach jeszcze trwa. Brzmi to aż nazbyt pięknie, wspomnę jeszcze tylko, że również od strony finansowej
.
za dobry dzień

je 
. Pytałaś mnie o kwalifikacje do takich kursów - ja mam po prostu mgr anglistyki, podyplomowych na razie nie robiłam, ale wydaje mi się, że jak na swój wiek mam dość spore doświadczenie, bo uczyłam już i w gimnazjum, i w LO, i w szkole wyższej, w prywatnych. Prowadzę/prowadziłam też przeróżne kursy: dla dorosłych, dla firm, dla bezrobotnych, dla rolników (projekt z UE), no i oczywiście kursy/korepetycje dla młodzieży, dzieci, maturzystów. 

tam