|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
skąd Ty tyle mleczka masz? o tej "porze", bo z tego co wiem to już powinno się ono unormować dawno Monixo no to Kajowe suchotki były inne bo Dawidek ma takie coś jakby "świerzb, jakby łupież" a Kaja miała czerwoną a'la plamkę i na tym taką suchotnikową skórę po smarowaniu Advantanem zeszło i teraz (czego wcześniej nigdy nie było) ma jakby "blizny" znaczy widać dobrze miejsca gdzie były suchotki. A co do stosowania 10 dni, to 99% maści można stosować krótko i tylko na miejsca chorobowo zmienione bo w większości jest napisane, że mogą powodować "zanik skóry" cokolwiek to oznacza. Mi to wygląda na jakieś uczulenie na coś, bo mi powiedziała położna kiedyś że suchotki na uszach-za uszami to 99 % uczulenia pokarmowe. I to by się zgadzało z tym, że wylazło zaraz jak skończyłaś smarować, bo pewnie "dalej podajesz" alergen. Kaja tak miała z truskawkami. Ja bym się przeszła do innego dermatologa jeszcze. Bo jak miałam z Kają latem te "problemy uczuleniowe" to też "każdy lekarz" inna maść dawał i stąd mam np. w domu Cutibazę po której dopiero Kaja wygląda jak wiellllokropek ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- co do maści z wit. A to jak miała Kaja "poparzenia" po plastrach to działała super ale też bym spróbowała z tą maścią, niby do takich przypadków jest |
|
|
|
|
#4652 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Monix moja siostra miła cos takiego na uszach a ja coś podobnego i okazało się ze to od szamponu, więc może podobnie jest u najmilszego. Spróbuj mu moze zmienić środek którym go myjesz.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
|
|
#4653 |
|
Zadomowienie
|
Zwariować można non stop płacz... kiedyś myślałam że to kolki są koszmarem rodziców teraz wiem jak abrdzo się myliłam.
monix łoooo matko Ty jak posta napiszesz to NAPISZESZ ![]() 4 godziny ćwiczeń bo to są serie łączące 4 różne płyty DVD i każde na inne części ciała Muszę do tego wrócić bo sadełko zaczyna się na brzuszku odkłądać ![]() Nie wiem jak się nazywasz żeby wysłać Ci na nk zaproszenie. Prędzej Ty mnie znajdziesz po danych z FB ![]() Wkleję tę fotkę jeszcze raz ale jak chłopcy pójdą spać ![]() czornoo dzięki za przepis ![]() monix może to uczulenie? My na róznego rodzaju przypadłości skórne stosujemy Emolium emulsję specjalną a jak to nie pomoże to maść robioną. No i znowu pozapominałam co której chciałam napisać Odnośnie Tż kombinowałam na wszelakie sposoby żeby odgadnąć co to znaczy, teraz jak już wiem to nasunęła mi się na myśl jedna "myśl" towarzysz życia=pies Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2010-03-04 o 22:17 |
|
|
|
#4654 |
|
Rozeznanie
|
Co do tż to mi się to też nie bardzo podoba ale ja męża nie mam a konkubin brzmi obleśnie
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
proszę o glosy
|
#4656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zanka oddałam dzisiaj 10 głosów
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie laski nie każdej z nas facet to mąż
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za głosy
ja tylko tak piszę, że jakby ktoś lubił sobie kliknąć a zapomniał to dla przypomnienia
|
#4659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4662 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
MĄŻ idzie jutro pierwszy dzień do nowej pracy
![]() buziak - rozmawiałam dzisiaj z siostrą na temat tego fotelika na rower i była w szoku jak jej powiedziałam o cenach bo mówi, że ojciec jakieś 4 lata temu kupował to płacił ok.100zł za nowe w sklepie a wogóle to poszłam dzisiaj kupić pieluchy Kubie.No i zerknęłam od razu ile kosztują w Kauflandzie te pieluchomajtki z Pampersa.jaja jak berety bo w Kauflandzie kosztują 51 zł dokładnie te same które w Tesco (po drugiej stronie ulicy) kosztują 57 zł.... kupiłam od razu samochód Tonkę ale tą małą...bo jedną dostał a okazało się, że w Kauflandzie właśnie po 3 zł byly...ale tylko żółte już zostały to wzięłam jedną |
|
|
|
#4664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie sie okreslenie tż podoba bo towarzysz zycia brzmi ladnie
Ale palomat to mi sie juz nie podoba bo jesli by moj tz miedzy swoimi kolegami mowil "moja palomacica" czy tympodobne slowo czy jak faceci czesto mowia "moja baba" na zone w domu to moja kochana zonka a przy kumplach baba, zeby sie popisac nie wiadomo czym....To se popisalam A wogole mialam juz nie kupowac Dawidowi ciuchow niech juz mi nikt nic nie pokazuje i nie przynosi Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-03-02 o 21:56 |
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
eh laski...tylko należy brać pod uwagę, że każdy z nas co innego uważa za obraźliwe to raz a dwa każdy związek jest inny a trzy każdy ma inne poczucie humoru.My np. z mężem mamy oboje baaardzo sarkastyczne które nie każdy rozumie
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
a jak z tym bhp? i lekarzem?
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
lekarza załatwił dzisiaj...w czwartek ma tylko książeczkę Sanepidu donieść bo zapomniał ze szpitala zabrać...a BHP to nie wiem
ale kazali mu jutro normalnie na zmianę na 8:00-16:15 przyjść to może jutro będzie miał
|
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest tak samo, czasami mamy takie odzywki do siebie ze jakby to ktos z zewnatrz slyszal to by sobie pomyslal !!! Ale uzywamy ich tylko miedzy soba bo tylko my wiemy ze to sa zarty..... Ja to napisalam w zartach ze dla mnie to okreslenie dziwnie brzmi bo jestem osoba z zewnatrz i sobie swoje moge myslec
|
|
|
|
|
#4671 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ty jak walniesz jakas nazwa to wymiekam normalnieNaJgorsze jest to, ze u nas dermatolog na zapisy i zanim sie doczekamy wizyty to moze zniknac, tak jak to było ostatanio Cytat:
od urodzenia tak samoCytat:
![]() w ciąży CI do twarzy szczypiorku Zaraz poszukam u jakiejs wizazanki na nk bo dla mnie szukanie na fb za bardzo skomplikowanePodziwiam z tymi ćwiczeniami ![]() Cytat:
Cytat:
Buziak fajnie, ze Dawidek znow obkupiony jest
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
być może ale...ja jestem osobą która ciepłym moczem leje na to co mówią inni
ale mi się nagle zimno zrobiło aż mnie telepie
|
|
|
|
#4673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to było moje szkolenie bhp...Cytat:
![]() a gdzie Ty chcesz szukać na fb skoro masz Cassie w znajomych? Wyślij na PW dane po prostu a nie szukaj po klasie
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
A moje szkolenie BHP bylo o 2 w nocy w pokoju kadrowej i byla to pogaduszka o zyciu i troszke o pracy
A teraz uciekam spac.....dobranoc |
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie miałam wogóle
a jak dali taki test do wypełnienia (z mężem w jednym miejscu pracowaliśmy) i potem okazało się, że on źle powypełniał i kazali mu poprawić bo to szło do biura a on powiedział, że ma to w |
|
|
|
#4676 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam jestem dla Małża: Zdziska albo Ziutka nie wiem czemu. Kiedyś tak powiedział przy znajomych.... do dzisiaj kumpel się śmieje
![]() Olas sie obudziła ma dobre i 2 h biegała między nami. Teraz padła..... Ide spać..... |
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tez ide.
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
A mi coś jeszcze na wyspie chyba urośnie i dopiero pójdę
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

Muszę do tego wrócić bo sadełko zaczyna się na brzuszku odkłądać 

czy jak faceci czesto mowia "moja baba" na zone
niech juz mi nikt nic nie pokazuje i nie przynosi
ale kazali mu jutro normalnie na zmianę na 8:00-16:15 przyjść to może jutro będzie miał 
aż mnie telepie