Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-02, 21:36   #1171
me333
Raczkowanie

GG do me333
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez domika88 Pokaż wiadomość
Kasia1429 i me333 ile płacicie za swoje skrzypaczki?
Ja 150 zł, pani gra 2-3 utwory, pewnie się poryczę przy Ave Maria, ale raz w życiu można
Stary 2010-03-02, 21:45   #1172
malgos_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
alaming byłabym wdzięczna gdybyś znalazła ten wątek. Oj dawno mi jakaś suknia nie wpadła w oko,a czas już powoli się na coś decydować. Ok nie szukaj już. Jestem tylko ciekawa komu ten chińczyk ukradł te zdjęcie, bo zawsze można byłoby poszukać oryginału a tak to nawet nie wiem od czego zacząć.
Dlatego dziewczynki uczulam, jak któreś się rzuci w oczy ten model (najprawdopodobniej jest chyba z 2008 r) to proszę o wszelkie informację na priva, będę wdzięczna.
Jest to jakiś specjalny czy tam limitowany model z kolekcji projektantki/firmy Pnina Tornai. Kosztuje ciężkie pieniądze, więc na orginał nie ma szans. Ja też chorowałam/choruję na tą sukienkę, ale widziałam tyle jej wersji, że chyba zrezygnuję. Większość wyglądała strasznie. Trafiły się może z dwa modele które były bliskie orginałowi.
malgos_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 21:45   #1173
srubka87
Zadomowienie

ona- dawno Cie nie było...Ja te z uważam, że żywność najlepiej kupować po trochu w każdym sklepie i hurtowni, zapewne w tej kwestii doradzi Ci kucharka. A czemu nie kupujesz welonu w tym salonie gdzie kupiłaś suknie?Diadem kupisz w salonach z sukniami-w Tęczy jest dużo.Ja bieliznę kupuję na palntach na stoisku na pierwszym piętrze takim po lewej stronie jak stoisz przodem wjeżdżając po schodach, tam zawsze znajdzie się coś extra A ceny przyzwoite, np. biustonosz 30 zł i majteczki 20 zł-mam je od ponad roku, Tż jest zachwycony i ja też je bardzo lubię.
Z chęcią dowiem się ile płaci się za ślub w Wojciechu, raczej nie trzeba mieć poradni przy składaniu dokumentów.
Lowczyni-to kubusewa(chyba) zamawiała suknię na ebayu i była zachwycona.
Stary 2010-03-02, 22:03   #1174
monnagiovanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
monnagiovanna ile planujecie zapłacić w kosciele? czy osobno-dodatkowo płaci sie jeszcze za wystrój kwiatami? ile sobie liczy organista?
frogutko, ja właśnie jeszcze nic nie wiem na temat tych opłat, czekam, może dziewczyny coś napiszą
wiem, że wystrojem zajmuje się siostra, widziałam wiele ślubów u nas w parafii i muszę powiedzieć, że zawsze mi się podobało przystrojenie kościoła, skromne, ale z klasą, są białe pokrowce na krzesła dla pary młodej i świadków, bukiety kwiatów w różnej kolorystyce, np. różowo-białe albo żółto-białe - to pewnie można już osobiście z nią obgadać, kwiaty w wysokich flakonach wzdłuż czerwonego dywanu
monnagiovanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 22:03   #1175
Grateful
Raczkowanie

[QUOTE=DamiankaKamilka;175 74735]
Cytat:
Napisane przez Grateful Pokaż wiadomość
Ja wybrałam tą suknie Mnie osobiście sie bardzo podoba, i nie załuje wyboru. A gdzie kupowałaś?

Ja również wybrałam tą suknię I również nie żałuję wyboru, 2 miesiące szukałam sukni i ta była po prostu idealna
DamiankaKamilka chyba domyślam się kim jesteś, masz wesele w Leśnym dworze? Jak tak to będziesz u mnie na weselu od strony mojego TŻ

Edytowane przez Grateful
Czas edycji: 2010-03-03 o 20:54
Grateful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 22:49   #1176
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
6. A ktory salon optyczny polecacie zeby zrobili mi badanie i dopasowali soczewki kontaktowe?
7. Myslicie ze lepiej robic zakupy (zywnosc na wesele bo mamy swoje kucharki) w hipermarketach typu TESCO, REAL czy lepiej w jakiejs hurtowni/ jesli tak to gdzie sie takie hurtownie znajduja? wiem tylko o jednej na Kolberga.
Co do soczewek polecam sklep "Twoje soczewki" tylko lekarz przyjmuje jedynie we wtorki i piątki i trzeba się zapisać na wizytę(można przez internet). Sama nie korzystam, ale mama i siostra tam się zaopatrują i mamie tam dopasowali soczewki.

Co do zakupów to troszkę trzeba się rozejrzeć wszystkiego raczej w jednym sklepie nie kupicie i co do hipermarketów mogą robic problemy z ilością bo ponad 30 szt traktują jako sprzedaż hurtową i jeśli sprzedadzą będą rozbijac na kilka paragonów. Polecam też Makro.
Stary 2010-03-03, 08:25   #1177
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgos_87 Pokaż wiadomość
Jest to jakiś specjalny czy tam limitowany model z kolekcji projektantki/firmy Pnina Tornai. Kosztuje ciężkie pieniądze, więc na orginał nie ma szans. Ja też chorowałam/choruję na tą sukienkę, ale widziałam tyle jej wersji, że chyba zrezygnuję. Większość wyglądała strasznie. Trafiły się może z dwa modele które były bliskie orginałowi.
Miałaś rację z tą firmą, właśnie przeglądam ich stronę. Mimo wszystko bardzo Ci dziękuje za informacje. Ale muszęprzyznać że suknie ma przepiękne i wyjątkowe, echhhh. Ciekawe czy ktokolwiek do Polski je zciąga?

Co do większych zakupów też polecam Makro, zwłaszcza ja tam się zawsze zaopatruje w ryby/owoce morza zawsze są świeże i pyszna, także polecam.

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2010-03-03 o 08:29
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 08:34   #1178
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez me333 Pokaż wiadomość
Ja 150 zł, pani gra 2-3 utwory, pewnie się poryczę przy Ave Maria, ale raz w życiu można
Możesz mi podać namiary na Twoją skrzypaczkę na priv?

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:26   #1179
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez me333 Pokaż wiadomość
Może nie.
Nam śpiewała na wyjście i ja w ogóle nie słuszałam, widziałam tylko uśmiechających się ludzi, usłyszałam dopiero na DVD

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:07   #1180
NATALUSIA14
Rozeznanie

me333 mogę prosić namiary na priv.
Dziewczyny pomóżcie. Po przymierzeniu wszystkich sukien w ck a'la hiszpanek uznałam iż jest tylko jedna która mi się podoba, jednak pech chciał iż znajoma ją sobie już kupiła miesiąc temu. A nie chciałabym kupować identycznej. Może któraś z Was przeglądając suknie na necie znalazła jakieś ciekawe modele dostępne w Ck lub Kraku.

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:21   #1181
Lowczyni
Zakorzenienie

Natalusia a byłaś może w Jędrzejowie, dziewczyny bardzo sie chwalą tamtejsze salony. A dlaczego nie chcesz wystąpić w takiej samej sukni jak koleżanka?przecięz ani twoja rodzina ani twojego narzeczonego nie będzie na jej weselu, a Ty będziesz?
Stary 2010-03-03, 12:33   #1182
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Co do soczewek polecam sklep "Twoje soczewki" tylko lekarz przyjmuje jedynie we wtorki i piątki i trzeba się zapisać na wizytę(można przez internet). Sama nie korzystam, ale mama i siostra tam się zaopatrują i mamie tam dopasowali soczewki.

Co do zakupów to troszkę trzeba się rozejrzeć wszystkiego raczej w jednym sklepie nie kupicie i co do hipermarketów mogą robic problemy z ilością bo ponad 30 szt traktują jako sprzedaż hurtową i jeśli sprzedadzą będą rozbijac na kilka paragonów. Polecam też Makro.
Ja polecam po pierwsze targowisko na żniwnej..droga do wordu - przed rondem - w połowie drogi między światłami a rondkiem po lewej stronie (tyle że tam czasem opo rarytasy trzeba bardzo rano wstać) albo na zagnańskiej..Jadac w strone zagnańska pierwszy skręt w prawo za skrętem na witosa..
Tam na widoku są dwa sklepiki takie w blaszanych klitkach za plastikową kurtyną.. ale tam pani spokojnie sprzedaje kartofle w workach po 15 kg a jak się z nią dobrze umówić to i resztę Wam sprzeda.. widziałam jak jakaś kobieta przy mnie do jakiegoś pensjonatu wór marchewki kupowała.. także spokojnie można tam próbować..

makro mimo ze sprzedaje hurtowo może nie miec cen hurtowych ... no chyba ze masz złotą kartę albo złapiesz kogoś takiego...
ktoś tu kiedyś opowiadał, że nie mając karty pojechał tam i zabrał sięna zakupy alkoholowe z przypadkowo napotkanym człowiekiem z koncesją na alkohole....
także tak na prawdę trzeba uważać..
co do marketów typu real czy tesco.. to oni przede wszystkim nie zawsze mogą miećswieże takie produkty jak warzywa.. a nawet jesli to ceny raczje do hurtowych nei należą

łowczyni daj mi namiar do siebie na dbanie o się przed weselne to się ci napatocze

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2010-03-03 o 12:37
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:37   #1183
srubka87
Zadomowienie

hello! Wiecie jaki numer...odezwała się do nas dekoratorka polecona przez hotel(o miesiąć później niż się umawiała), przysłała zdjęcia i przeprosiła za opóźnienie...dobre nie?A jednak ludzie potrafią zaskakiwać.
Natalusia- a kto ma pierwszy wesele ty czy ona?Jeśli Ty to nie masz się czym martwić, a jeśli ona to tez nie o ile nie macie wspólnych gości. Zapewne jescze wiele osób ma taką samą suknię. Jeśli nie chcesz mieć identycznej, to proponuję uszyć sobie ten model ale zmień kilka szczegółów, np. górę wyszyj inną koronką lub kamyczkami itd. Nawet ta sama suknia inaczej wygląda na każdej osobie, zwłąszca jak dochodzą inne dodatki typu welon, biżuteria i kwiaty.

Wrrr ale jestem zła...zgubiłam bibliografię, którą dała mi moja promotorka w październiku. Jestem bardzo zorganizowaną osobą, mam osobną teczkę na materiały do pracy, ale tam tego nie ma...musiałam gdzieś wsadzić i zapewne znadzę kiedyś przypadkiem. Tylko, że ja nie moge czekać...nie pozostaje mi nic innego jak tylko isć do mojej pani promotor, przynać się, że zgubiłam i poprosić aby jescze raz dała mi skserować. Wrrrr

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-03-03 o 13:53
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:49   #1184
lammpeczka
Raczkowanie

Dziewczyny nie wiecie czy w Kielcach jest jakaś giełda kwiatów?
lammpeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 13:19   #1185
mroweczka21
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie czy może któraś wie jakie firmy posiada ten salon w Jędzrezjowie MłodaPara? podobała mi się tam sukienka i pamięitam że Pan mówił coś o kolekcji Sposa i jakiejś projektantce Agnieszce ale nic nie mogę w necie znależć i samej sukni też nie.. pomóżcie
mroweczka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 14:30   #1186
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lammpeczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiecie czy w Kielcach jest jakaś giełda kwiatów?

O ile się nie mylę to giełda kwiatowa w Kielcach jest na ulicy Magazynowej
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 15:13   #1187
Lena _
Raczkowanie

Potrzeba rada...bo sama to się chyba nie zdecyduje...a czas ucieka. Fotograf: p.Styczeń, p. M. Kowalczyk, p.Ł.Ostrowski kogo byście wybrały??? Wiem, że to subiektywne (kazdy ma inne gusta) ale ja kompletnie nie znam rynku kieleckiego i stąd też moje pytanie. Może macie jakieś zasłyszane opinie??
Lena _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 15:18   #1188
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena _ Pokaż wiadomość
Potrzeba rada...bo sama to się chyba nie zdecyduje...a czas ucieka. Fotograf: p.Styczeń, p. M. Kowalczyk, p.Ł.Ostrowski kogo byście wybrały??? Wiem, że to subiektywne (kazdy ma inne gusta) ale ja kompletnie nie znam rynku kieleckiego i stąd też moje pytanie. Może macie jakieś zasłyszane opinie??
Ja wybrałbym tak:
1. Kowalczyk
2. Styczeń

Kryterium to wyłącznie zdjęcia na stronach www. powyższych fotografów
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 15:31   #1189
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Jak dla mnie osobiście Ostrowski od razu odpada. Wszystko jest jakoś za ciemno.
Również zastanawiałabym się pomiędzy Kowalczykiem a Styczniami. Ja mam osobiście Styczniów, ale na razie mogę się tylko wypowiedzieć na temat, jakie na mnie zrobili wrażenie podczas spotkania

Edytowane przez beaciunia
Czas edycji: 2010-03-03 o 17:07
beaciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 15:48   #1190
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mroweczka21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie czy może któraś wie jakie firmy posiada ten salon w Jędzrezjowie MłodaPara? podobała mi się tam sukienka i pamięitam że Pan mówił coś o kolekcji Sposa i jakiejś projektantce Agnieszce ale nic nie mogę w necie znależć i samej sukni też nie.. pomóżcie
A który to jest salon? Na Rynku?
Sorry jestem z Jędrzejowa ale ich nazw nie znam
Większość salonów w J. ma sukienki firm których nie da się znaleźć w Internecie. Niektórzy maja też kilka modeli np MS Moda Gala lub podobne. Nie ma "światowych" firm

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 15:54   #1191
mroweczka21
Raczkowanie

A no właśnie szukam i szukam i znaleźć nie mogę po prostu się tam przejadę jeszcze raz i ją przmierzęsalon nazywa się Młoda Para taki duży. Mają tam sukienki MS Mody i inne. Czemu taka firma nie ma strony to nie wiem
mroweczka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:16   #1192
me333
Raczkowanie

GG do me333

Cytat:
Polecam p. Kowalczyka. Mój brat miał go u siebie na weselu. Facet jest przemiły, a jego zdjęcia są przecudne. Potrafi uchwycić każdy uśmiech Niestety ciężko u niego z terminami, ale naprawdę warto.
Stary 2010-03-03, 16:20   #1193
marta1206
Przyczajenie

Cześć wszystkim. Jestem po raz pierwszy na tym forum chciałabym się dowiedzieć coś na temat zespołu KWANT z Końskich? Mają grać na moim weselu. Proszę o informacje!! I Może podpowiecie mi gdzie można kupić fajne buciki do ślubu. PROSZĘ O POMOC!!!!

Edytowane przez marta1206
Czas edycji: 2010-03-03 o 16:24
marta1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:44   #1194
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1206 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim. Jestem po raz pierwszy na tym forum chciałabym się dowiedzieć coś na temat zespołu KWANT z Końskich? Mają grać na moim weselu. Proszę o informacje!! I Może podpowiecie mi gdzie można kupić fajne buciki do ślubu. PROSZĘ O POMOC!!!!
Butki można kupić w salonach ślubnych, w sklepach na Plantach i w sklepach obuwniczych można trafić też. Ja kupiłam okazyjnie u Ryłki, za pół ceny.
Pochodz, poszukaj, przynierzaj! Tak jak suknie ślubne. To jedyna rada

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:45   #1195
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
zdjęcia każddego z fotografów to fotografia z wyższej półki więc każdy wybór będzie dobry
moje typy:
1.M. Kowalczyk (długo był naszym faworytem i byliśmy blisko wybrania go jako naszego fotografa)
2.Styczeń
3.Ł. Ostrowski

możesz zasugerować się cena
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 17:00   #1196
monini2507
Zakorzenienie

Według mnie nr 1 to pan Kowalczyk.
Super zdjecia robi na prawde.
A ja dziewczynki dowiedzialam sie ze od 1 marca naleze juz do parafii Św. Ducha a nie jak dotychczas Św Jadwiga. Bo tak prawde powiedziawszy to zawsze chodziłam do Ducha bo tam mialam najbliżej.
Stąd moje pyt kiedy iść najlepiej zarezerwowac sobie godzinke naszego ślubu
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 17:00   #1197
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
zdjęcia każddego z fotografów to fotografia z wyższej półki więc każdy wybór będzie dobry
moje typy:
1.M. Kowalczyk (długo był naszym faworytem i byliśmy blisko wybrania go jako naszego fotografa)
2.Styczeń
3.Ł. Ostrowski

możesz zasugerować się cena
Ja bym się ceną nie sugerował bo wtedy wiadomo, który numer wygra.
Zgadzam się z beaciunia tylko nr 1 albo 2.
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 17:02   #1198
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Pytałyście gdzie jest giełda kwiatowa, wiem ze na pewno jest jedna przy ulicy zagnanskiej

ja bym wybrała Kowalczyka

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

Edytowane przez czarna_kawa80
Czas edycji: 2010-03-03 o 17:05
czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 17:14   #1199
17072010
Raczkowanie

Cytat:

Ja osobiście mam Ł. Ostrowskiego- przekonała mnie głównie jego fotoksiążka, która robi bardzo fajne wrażenie (pierwszy raz widziałam ją u innego fotografa który zachwalał się swoimi fotografiami w niej co niestety nie było prawdą) Ogólnie człowiek bardzo wesoły i kontaktowy. Gdybyś potrzebowała jakichś informacji na jego temat to pisz na prv żeby nie było że zachwalam.

Chciałam się również pochwalić bucikami, zamówione na allegro typowe buty taneczne robione pod stopę:

Edytowane przez 17072010
Czas edycji: 2010-03-03 o 17:17
17072010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 17:21   #1200
sunshine8408
Raczkowanie

[QUOTE=frogutka;17602994]zdjęcia każddego z fotografów to fotografia z wyższej półki więc każdy wybór będzie dobry

Byłam wczoraj w cukierni Bracia Janusz. No przyznam, że miałyście rację- ta babka jest pokręcona na maxa, wyjechała mi z tekstem: "skoro mam ślub w lipcu, to mogę się jeszcze wstrzymać z zamówieniem tortu, bo mogę się rozmyślić a do 40 mogę być jeszcze panną" No zabić to mało
Zaczęłam ją tak gasić, że aż moja mama prosiła abym się opanowała
W końcu usłyszał moją kłótnię właściciel, i już normalnie z nami rozmawiał. Za tort owocowy (bananowo-wiśniowy) płacę 36,00zł za 1kg.
Zamawiam 16kg. bo będzie u Nas na weselu ok.160 osób.
Ach, a na sam koniec zostawiłam mu moje CV i powiedziałam,że z przyjemnością zajmę miejsce tej zrzędy, jeżeli zależy mu na właściwej i kompetentnej obsłudze klienta
Cukiernia Dorotka-ceny ciast za 1kg około 34zł. Ciasta dobre, ale chyba trochę za drogo.
Cukiernia Banatkiewicz-cena za 1kg około 24-26zł.
Cukiernia Pasternak- cena za 1kg około 22-26zł
Ja osobiście zamawiam ciasta na koniec wesela dla gości w cukierni w Piekoszowie, ciasta znakomite i smaczne, a cena za 1kg 21zł
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości