|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Ukradzione ze śląskiego wątku
![]() Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. _________________________ _________________________ ___ Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8 miesiącu ciąży. _________________________ _________________________ ____ Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? _________________________ _________________________ ____ Placz: Pierwsze dziecko: Wyciagasz dziecko z lozeczka jak tylko pisnie. Drugie dziecko: Wyciagasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczenstwo, ze jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakrecac grajace zabawki w lozeczku. _________________________ _________________________ ____ Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. _________________________ _________________________ ____ Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. _________________________ _________________________ ____ Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____ Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, ze ma dzwonic tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____ W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz sie na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spogladasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz sie przed własnymi dziećmi. _________________________ _________________________ ____ Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz sie prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego |
|
|
|
#3182 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584170]Ukradzione ze śląskiego wątku
![]() [/QUOTE] |
|
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
To ja już po wizycie, okazało sie ze moja wymarzona dziewczynka to.. chłopak
ja jak sie dowiedziałam to prawie zemdlałam na fotelu a mąż tak podskoczył z radości ze az babke wystraszył![]() a jak sie spytałam czy to pewne to popatrzyła sie na mnie litościwie i pow. ze nie wie.. ale potem dodała ze tak na jakieś 99,9% chłopak ![]() kurcze dziewczyny ciezko mi strasznie sie przestawić ze to jednak bedzie Dawidek a nie Nikolka... nie wiem co sie ze mna dzieje a tak poza tym to ma już jakieś 26 cm i wazy 900g(26 tc) i już jest obrócony główka na dół.. tylko czy to nie jest za wcześnie?? aaa i mam do was jeszcze jedno pytanko ![]() co znaczy ze łozysko jest w dnie i na ścianie przedniej, st. dojrzałości I?? |
|
|
|
#3184 |
|
Konto usunięte
|
Kiciu, to normalne łożysko
Gfratuluję syna
|
|
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584826]Kiciu, to normalne łożysko
Gfratuluję syna [/QUOTE]dziękuje |
|
|
|
#3186 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- dopytam jeszcze znajomych z UK i Irlandii, jak to wygląda kwestia dostępności badań konkretnie genetycznych.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17582070]Agatka waży.... 1269g Z maluszka przeszła w średniaka, jestem w szoku Ułożona już głową w dół, czyli - mam córkę-nietoperza Wychodzi ogólnie na to, że dla lekarza jestem ewenementem - już któryś raz stwierdził, że bardzo energiczna jestem, a dzisiaj tekst: pani Agnieszko, niech pani nie będzie taka energiczna, kobieta w ciąży powinna być bardziej flegmatyczna Szyjka zamknięta, wsio ok, serducho bije, kość udowa, główka i brzuszek w jednym terminie - wg usg 28 tydzień nie 29, ale trzymam się daty om, i 29 tygodnia jednak. [/QUOTE] Szaja, gratuluję pomyślnych wieści z wiztyty ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584170]Ukradzione ze śląskiego wątku ![]() [/QUOTE] Dobre, uśmiałam się ![]() Cytat:
Ja dziś również byłam na wizycie - nie miałam usg brzuszka, także nie widziałam Lenki, ale ginka badała mnie dopochwo takze usg i powiedziała, że dzidzia ok. Natomiast źle się dzieje z moją szyjką |
|||||||
|
|
|
#3187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze nie martw sie, ja tez mam Aspargin tylko tyle ze 2x 2 tabletki, a do kibelka latam tak po 3 razy czasem az tak mi sie nie chce wstać![]() a ja jutro mam ta glukoze, jej jak ja nie lubie byc rano głodna
|
|
|
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17582070]
Agatka waży.... 1269g Z maluszka przeszła w średniaka, jestem w szoku Ułożona już głową w dół, czyli - mam córkę-nietoperza Wychodzi ogólnie na to, że dla lekarza jestem ewenementem - już któryś raz stwierdził, że bardzo energiczna jestem, a dzisiaj tekst: pani Agnieszko, niech pani nie będzie taka energiczna, kobieta w ciąży powinna być bardziej flegmatyczna Szyjka zamknięta, wsio ok, serducho bije, kość udowa, główka i brzuszek w jednym terminie - wg usg 28 tydzień nie 29, ale trzymam się daty om, i 29 tygodnia jednak. [/QUOTE] Gratuluję dużej córy, pięknie urosła. Cytat:
Gratulacje. Cytat:
|
||
|
|
|
#3189 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17582778]A czy ja napisałam, że w ciąży?
Nie, w wakacje, takie ataki muszkowe miałam.[/QUOTE]no nie napisałaś. ale ja o sobie myślę Cytat:
choć to może szok, na pewno się szybko przyzwyczaisz do tej myśli.Cytat:
ehhh... u mnie atmosfera niezbyt ciekawa. małz wczoraj wrócił i od progu widziałam, że coś jest nie tak. pacjent nawiał z ośrodka i popełnił samobójstwo... dziś muszą to przekazać reszcie dzieciaków... do tego wizyta prokuratury i wszystkie procedury... nie zazdroszczę mu tej pracy... |
||
|
|
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17582070]Któraś pisała (nie wiem, która z was, bo zaznaczyłam ale mi nie zacytowało
) o bólach spojenia łonowego - dzisiaj o tym z ginem gadałam, takie naprawdę mocne MOGĄ świadczyć o zbyt małej ilości wapnia - kupić i żreć [/QUOTE]O to info dla mnie, dzięki że sie zapytałaś . Czy któraś z Was bierze wapno które można bez problemu w ciąży wcinać?
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Mały mi dzis zafundował pobudkę o 5.30, troche niewyspana jestem ![]() Dziś mam wizytę, pewnie znowu dostanę opierdziel od lekarza, że za dużo przytyłam Czy wasi lekarze też się czepiają tak tej wagi? Mam wprawdzie z 7kg na plusie, ale bez przesady. Wczoraj przytargałam do domu worek ciuszków po Michałku, muszę zliczyć co mam i uzupełnić luki, może do tesco się wybiorę bo też jestem miłośniczką ich bodziaków i pajaców Idę na inkę z mleczkiem c\_/
|
#3192 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.stokkids.pl/index.php?pag...mart&Itemid=57sprawdzimy ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17582070]Agatka waży.... 1269g Z maluszka przeszła w średniaka, jestem w szoku Ułożona już głową w dół, czyli - mam córkę-nietoperza Wychodzi ogólnie na to, że dla lekarza jestem ewenementem - już któryś raz stwierdził, że bardzo energiczna jestem, a dzisiaj tekst: pani Agnieszko, niech pani nie będzie taka energiczna, kobieta w ciąży powinna być bardziej flegmatyczna Szyjka zamknięta, wsio ok, serducho bije, kość udowa, główka i brzuszek w jednym terminie - wg usg 28 tydzień nie 29, ale trzymam się daty om, i 29 tygodnia jednak. Na szkołę rodzenia zapisana jestem, pierwsze zajęcia w piątek 9 kwietnia, a potem 3 wtorki pod rząd. Fajnie, że później, bo jakby co się działo - to od razu na porodówkę Aha, przytyłam 6kg [/QUOTE]fajnie slyszec, ze Agatka rosnie ladnie i ma sie dobrze. Super Cytat:
![]() Jestem pewna, ze szybko minie rozczarowanie ![]() Glowa do gory. Chlopaki sa fajne Pozniej bedzie coreczka ![]() Cytat:
![]() Na dluzsze spacery pojdziesz juz z coreczka Cytat:
------------ Wstalam jak zwykle w nocy aby zjesc zelazo i mi sie dziecko po soku pomaranczowym rozbrykalo tak, ze az maz sie obudzil bo reka dotykal brzucha. Nie spalam od 2.30 do 5.30 jakos....a pozniej w drodze do pracy znalazlam ruska stacje w radio i tez na tych slowianskich rytmach fikalo dobry kwadrans ![]() Milego dnia
|
|
#3194 |
|
Zadomowienie
|
|
#3196 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1757641 2]tak, są na 0-3. ale nie wiem do ilu kg. wywaliłam opakowanie, a nie pamiętam czy cośtam napisano na ten temat. na metkach nic nie ma.
ja też mam +7. czym jesteś przerażona? ten typ tak ma [/QUOTE]Ja większość pajacyków mam z Tesco rozmiarówka ma się tak- spisana z opakowania 0-0 to jest rozmiar 56 ale wg mnie takie ciut wieksze 56 0-3 to rozmiar 62 Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584170]Ukradzione ze śląskiego wątku [/QUOTE]Zarąbiaszcze Z tymi kolorkami jakbym o sobie czytała Cytat:
![]() Nam ginek ostatnio powiedział że dziopka (w 28 tyg), co prawda nie mówił w ilu procentach ale jak nie był wcześniej pewny to mówił że nie jest pewny. Ale cały czas bardziej na dziewczynkę wyglądała- mimo złego ułożenia. Mam nadzieję że się nie pomylił i za tydzień mojej małej siurak nie wyrośnie bo ubiję i przywiozę wszystkie różowe ciuchy jakie kupiłam![]() U mnie akcji praniowej ciąg dalszy, używki już poprane dziś włączę na krótkie pranko pościel, żeby nie było czuć nowością, a potem nowe ciuszki- myślę że na 30 stopni z dwoma płukaniami, jak dam mało proszku to będzie ok, bo w sumie chodzi mi głównie o odświeżenie i takie przepłukanie z kurzu i wiadomo wymackane przez tysiąc rąk ![]() Dokupiliśmy wczoraj pajacyki i body- śliczne zielone M wybierał Kupiłam kapcie do szpitala- trochę grube ale mięciutkie, małej śliczne baleriny za 7,80zł w Tesco (ostatnio jeszcze kosztowały 23zł) łapki białe i w sumie zostało mi mało do dokupienia - po komplecie na 56 i 62 do szpitala i jakieś body białe na napki 56 bo się przydadzą, a no i czapeczki![]() Byliśmy wczoraj jeszcze w kinie- ostatnio często "randkujemy" Byliśmy na "Randce w ciemno"- generalnie spoko, ale wcale nie takie śmieszne jak reklama to pokazywała, w sumie przyjemnie się ogląda, szczególnie jak się jest w ciąży, ale jakoś tak specjalnie nie polecam.I coraz bardziej się boję czy się ginek nie pomylił, ale myślę że opatrznie by nie mówił przecież wie że człowiek wyprawkę kupuje A ja już mam sporą kolekcję różów choć nie tylko ale sukienek mam sporo![]() margo to faktycznie nieciekawie- współczuje.
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-03-03 o 10:22 |
||
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584170]Ukradzione ze śląskiego wątku
![]() [/QUOTE] Już to kiedyś czytałam ![]() I dalej stwierdzam że u mnie się nie sprawdza ![]() Ciuchów ciążówych jak nie miałam tak nie mam, ubranek nie układam kolorami, przepłukałam tylko w loveli a reszte zobaczymy dalej ![]() I gratulacje zdrowej Agatki ![]() Cytat:
i teraz tylko że jakoś powoli mi idzie ta waga i co wizyta się śmieje 'oo coś się ruszyło z tą wagą' ![]() Kurdę, dziewczyny, macie jakieś sposoby na ból gardła?! Od 3 dni mam taki szczypiący ból Łykam Chlorchinaldin, ale przestaje tylko na 15 min a tantum wogole nie działa
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przytyłam od początku 12 kg i wcale się nie martwię bo poszło w brzuch i piersi, tyłek jak był płaski tak jest nogi na początku ciąży mi strasznie schudły więc teraz wróciły do normy. Oczywiście pilnuję się co jem ale bez przesady- przed chwilą wcięłąm nappoleonka
![]() Ale piję przktycznie tylko mineralną niegaz. bo po sokach mam zgagę, |
|
|
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Gratulację za wszystkie udane wizyty i dla rosnących dzieciaczków [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584170]Ukradzione ze śląskiego wątku [/QUOTE]Tak się zastanawiam, do jakiego wieku stwarzać dziecku poczucie, że ciągle jest w macicy Co chwilę jakieś kocyczki do zawijania - żeby było ciasno jak w macicy, udające serce matki owieczki itp (araczki ![]() Zastanawiam się czy się nie owinąć ciasno w jakiś koc jak nie mogę zasnąć - może sobie przypomnę jak było w macicy i prześpię całą noc Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-03-03 o 11:50 |
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
A jak to się robi
tzn taka zwykla sól? A ile tej soli ?Cytat:
|
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i nie kumam - Twój się czepia że za dużo czy za mało? bo w zasadzie to chyba w sam raz...moja ginka każe wskakiwać na wagę tak jak przychodzę - w swetrze, kozakach, itp. tylko przyrost notuję. a jak kontroluję w domu, to tak jak pisałam - ja też +7. no ludzie, czego tu się czepiać? Cytat:
. ja się nie znam, ale to chyba raczej przez kilka pierwszych dni takie wrażenie można by stwarzać, bo różnica temperatur, bo coś tam... a potem?
|
||
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecku chyba na początku przez pewien okres powinno się pomagać przejść z brzuska do normalnego otoczenia- wiadomo nagle łóżeczko wielka przestrzeń a w brzuszku było ciasno. Ale myślę że wszystko bez przesady, zresztą wg mnie same wyczujemy swoje dzieciaczki jak im lepiej.
A właśnie a propo bo tak się zastanawiam, Jak np będę małej ubierać pajaca to pod spód body z długim czy krótkim rękawkiem, albo jak będę ubierać kaftanik i śpiochy to pod spód co, długi czy krótki rękaw? Żeby nie było za zimno ani za ciepło. |
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3205 |
|
Zadomowienie
|
Czesc cieżarówki
Moja córcia ma coraz wiecej sił.Kopie dniami i nocami.W koncu poznałam to uczucie,kiedy dziecko kopie w pęcherz.Budzi się przy byle okazjii np gdy w nocy wstanę do łazienki-wtedy mam pospane.Nawet śpiewanie kołysanki i glaskanie brzucha nie pomagają.W końcu czuję,że jestem w ciąży Coraz częciej zdarzają mi się omdlenia.Poczyniłam kolejne zakupy. ![]() Renifera córcia będzie miała na wyjscie ze szpitala
|
#3206 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
Cytat:
Trzymam kciuki za glukozę ![]() Cytat:
Cytat:
Tak a propos rad ze szkoły rodzenia to przypomniało mi się (byliśmy z mężem na wykładzie w takiej darmowej szkole w zeszłym tygodniu) jak położna uprzedzała, abyśmy na wszelki wypadek skrupulatnie same dokładnie spakowały torbę do szpitala zamiast wysyłać potem męża po różne rzeczy. W trakcie swojej 20-letniej pracy napatrzyła się dosłownie na dramaty w tej kwestii: kobieta po porodzie ma taką huśtawkę hormonów i emocji, że wystarczy że mąż przyniesie nie ten kolor ręcznika czy klapek a rozwód wisi w powietrzu Mówiła, że mąż wysyłany jest wielokrotnie po to samo w ciągu dnia i na końcu to już mu się odechciewa tej żony i wszystkiego , bo jest takim workiem do bicia. Acha i bardzo ważna rzecz- żeby zaopatrzyć się w bardzo dobry mocno natłuszczający balsam do ust (polecam Tissane ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Iza śliczne ciuszki Mogę zapytać gdzie kupiłaś tą słodką czapusię z uszkami? |
|||
|
|
|
#3207 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moja mamuśka opowiadała, że np mój brachol (urodzony w czerwcu) potrafił przy zmianie pieluszki zastrajkować - protestował jak go z powrotem ubierano. a że u nas wtedy było gorące lato, to sobie tak czasem leżał w wózeczku z gołą dupą na wierzchu cały szczęsliwy (bezwstydnik jeden ). i leżąc na pleckach robił fontannę dookoła jak mu isę znowu siusiu zachciało |
|
|
|
|
#3208 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17582070]
A szampon kupujecie? Bo widzę, że masz ![]() Zaczynam mieć alergię na FP Ok, zabawki ładne - ale teraz mam wrażenie, że matka która nie obkupi dziecka tą firmą traktowana jest z góry Silpe, to absolutnie nie jest przytyk do Ciebie Agatka waży.... 1269g [/QUOTE] Szampon wzięłam, w razie czego sama zużyję....i będę pachnieć jak niemowlak ![]() Masz rację odnośnie zabawek FP. Canpol czy Simba też mają świetne zabawki i cenowo konkurencyjne. za Agatkę.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584170]Ukradzione ze śląskiego wątku ![]() [/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1759589 9] . ja się nie znam, ale to chyba raczej przez kilka pierwszych dni takie wrażenie można by stwarzać, bo różnica temperatur, bo coś tam... a potem?[/QUOTE]I później będzie taki przykurcz iza, śliczne ciuszki. Renifer i smoki świetne. Witajcie mamusie Dzisiaj dalej poszalałam z zakupami. Mam koszulę nocną, stanik do karmienia, kpl. szczoteczka i grzebyk i łańcuszek do smoczka. Kupiłam jeszcze w lumpku płaszczyk dla siebie, bo kurtka już pęka w guzikach Dałam do czyszczenia, jutro odbiór. Płaszcz nic szczególnego, ale nowego nie będę kupować na 2 miesiące.Idę pakować torbę do szpitala
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-03-03 o 12:50 |
||
|
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
Ja daje poł łyżeczki soli na szklankę ciepłej wody. Więcej nie daje rady, bo to straszne świńswto jest
Ale Ty możesz spróbowac dać więcej, tylko uważaj, żeby się nie skończyło ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Iza - super ciuszki [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1759660 9]no zależy moja mamuśka opowiadała, że np mój brachol (urodzony w czerwcu) potrafił przy zmianie pieluszki zastrajkować - protestował jak go z powrotem ubierano. a że u nas wtedy było gorące lato, to sobie tak czasem leżał w wózeczku z gołą dupą na wierzchu cały szczęsliwy (bezwstydnik jeden ). i leżąc na pleckach robił fontannę dookoła jak mu isę znowu siusiu zachciało fajnego masz brata |
|
|
|
#3210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkie te ciuszki są z lumpa---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

ja jak sie dowiedziałam to prawie zemdlałam na fotelu a mąż tak podskoczył z radości ze az babke wystraszył

: D Jeszcze się trochę porozczulam i napiszę,że synuś ma śliczny nosek,dużą stópkę i jest zdaniem lekarki grzeczniutki

) o bólach spojenia łonowego - dzisiaj o tym z ginem gadałam, takie naprawdę mocne MOGĄ świadczyć o zbyt małej ilości wapnia - kupić i żreć 

i przywiozę wszystkie różowe ciuchy jakie kupiłam
Łykam Chlorchinaldin, ale przestaje tylko na 15 min 

Ok, zabawki ładne - ale teraz mam wrażenie, że matka która nie obkupi dziecka tą firmą traktowana jest z góry
się nie skończyło