Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wiosny :) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-03, 01:21   #2131
szmyrk
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios

Nadrobilam

Wszystkie mniej wiecej zainteresowane informuje, ze TZta jednak nie rozszarpalam, chlopak wzia sie w garsc i juz jest (prawie) wszystko cacy, a zupy sa przewaznie za malo slone

Cytat:
Napisane przez ChihPyh Pokaż wiadomość
A ja nie moge uzywac depilatora Strasznie mi włoski wrastają. Nawet po maszynce, a przy tej metodzie usuwania owłosienia podobno najmniej wrastają Żadne peelingi, nawilżanie, nic nie zapobiega wrastającym włoskom u mnie. A jak już zaczynają wrastać zaczyna się mój koszmar. Nie znoszę uczucia swędzenia. To jest najgorsze ze wszystkich odczuć. Jak swędzi to ja to muszę rozdrapać, bo inaczej mnie szlag trafia. Nie potrafię tego zostawić w spokoju. A potem wygladam jak po walce z tygrysem
O, o, o, ja tez sie drapie zawsze jak szalona do krwi, najczesciej po komarach; i TZ tez zawsze na mnie krzyczy
Cytat:
Napisane przez ChihPyh Pokaż wiadomość
Koło mnie też mieszkają studenci, ale z reguły są cicho. Wiadomo, że raz na jakiś czas jakieś imprezowe dźwięki się słyszy z ich strony, ale raz na jakiś czas mi to nie przeszkadza. Tym bardzie, że nie jest to takie chamskie BASOWE techno, od którego JA podskakuję na SWOIM krześle w MOIM mieszkaniu. A tamten gówniarz chyba korzystał z tego, że mamusi nie było przez tydzień i miałyśmy prawie dzień w dzień "imprezke" w domu. Normalnie już po godzinie czegos takiego idzie oszaleć
Jestes urocza
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Żebym ja po 4 dniach znośne włosy... W czerwcu postaram się myć je raz na tydzień, może po miesiącu takiego traktowania trochę lepiej będzie. Chociaż i tak źle nie jest, naprawdę. Dwa dni spokojnie wytrzymują, co dawniej było niemalże niemożliwe. Teraz jeszcze naprawdę dobry szampon mam więc już w ogóle jest dobrze
W zamierzchlych czasach mojego gimnazjum zrobilam kiedys taki eksperyment. Przy czym odstawilam WSZYSTKIE tzw. wspomagacze (odzywki, maski, wode brzozowa, olejek rycynowy) a szampon zamienilam na czarna rzepe Polleny Evy. Na poczatku troche sie meczylam z tlustoscia, ale po jakim miesiacu to zaczelo DZIALAC! No ale oczywiscie ten szampon niebawem wycofali, a tak naprawde to go ulepszyli i zmnienili opakowanie, potem zrobili to jeszcze raz (dadajac tym razem do czarnej rzepy jeszcze lopian i skrzyp polny) i dalej to samo - to juz nie bylo nigdy to samo Niemniej jednak nawet taka "ulepszona" Eva jest wciaz moim ulubionym i najlepszym dla mnie szamponem
Cytat:
Napisane przez All_that_jazz Pokaż wiadomość
A i mam pytanie włosowe: co myślicie o tunningowaniu kallosa al latte i masek wax kilkoma kroplami olejku rycynowego? Bo nie chciałabym przedobrzyć a olejek rycynowy mnie kusi bo moim kudłom przydałoby się wygładzenie łusek. I nie wiem czy dawać osobno sam olej raz w tygodniu na parę godzin czy może mogę go spokojnie łączyć z maskami, które trzymam na głowie jakieś pół godziny do godziny 2-3 razy w tygodniu. Co o tym myślicie?
Nigdy nie dodawalam tego olejku do odzywek - balabym sie (a jest to moj ulubiony olejek). Najlepsze co mozesz z nim zrobic, to moim skromnym, popartym wieloletnimi doswiadczeniami zdaniem to nakladac go na noc, a jeszcze lepiej w asyscie zoltka i kilku kropel soku z cytryny (badz octu jesli boisz sie rzekomych, rozjasniajacych wlasciwosci cytryny)
Cytat:
Ja mam geny mieszane- grecko-polskie ale właściwości mechaniczne włosa mam Słowiańskie, po mamie.
Mowisz po grecku?
Cytat:
2 języki nie zawsze się mieszają. Ja znam kilka , nawet z tej samej rodziny językowej i nigdy mi się nie mieszają. Jeśli się mieszają to albo ktoś nie ma zdolności językowych albo oba zna dość słabo.
E tam Mi sie miesza jezyk ojczysty z jezykiem ktorym posluguje sie na codzien, tak, ze czasem dostaje kociokwiku i zacmien, a przeciez zadnego z nich nie znam slabo; czyli moja teoria - mozna byc po prostu czlowiekiem chaosem na przyklad
Cytat:
A ostatnio wymyśliłam sobie ,ze będę sobie ćwiczyć jeszcze zumba ( są filmiki na youtube, w Krakowie są też kursy) no i wczoraj w shape wyczytałam o kattlebells i odkładam kasę bo mam ochotę sobie coś takiego potrenować bo ogólnie lubię trening siłowy, chyba nawet bardziej niż areobowy.
Moja "tesciowa" jest instruktorka Zumby

A w ogole, to chcialam sobie Ciebie "zobaczyc" na tym majspejsie ale albo jestem jakas niesprawna w tym temacie, albo naprawde NIE DA SIE tam znalezc Ciebie po adresie mailowym.

Kasiamajo, powiedz (tzn. napisz) jeszcze, ze sama planujesz isc w jakims artystycznym kierunku, a Twoj TZ zamierza zostac kims w stylu naukowca i mozemy sobie rece podac

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Acha, Kocurzyco - piekne, takie rude, wlosy
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 06:00   #2132
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Uśniesz po kawie?
Żaden problem

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
W zamierzchlych czasach mojego gimnazjum zrobilam kiedys taki eksperyment. Przy czym odstawilam WSZYSTKIE tzw. wspomagacze (odzywki, maski, wode brzozowa, olejek rycynowy) a szampon zamienilam na czarna rzepe Polleny Evy. Na poczatku troche sie meczylam z tlustoscia, ale po jakim miesiacu to zaczelo DZIALAC! No ale oczywiscie ten szampon niebawem wycofali, a tak naprawde to go ulepszyli i zmnienili opakowanie, potem zrobili to jeszcze raz (dadajac tym razem do czarnej rzepy jeszcze lopian i skrzyp polny) i dalej to samo - to juz nie bylo nigdy to samo [COLOR=Gray]Niemniej jednak nawet taka "ulepszona" Eva jest wciaz moim ulubionym i najlepszym dla mnie szamponem
Do czasów liceum nie używałam odżywek. Jedynie myłam włosy samym szamponem. I to nie byle jakim, używałam jedynie ziołowych. Róznych, bardzo różnych. Ja po prostu mam takie włosy, które bez względu na to czy tłuste są czy nie, na drugi dzień wyglądają tak jakby były tłuste. Ale oczywiście będę z tym walczyć.
Stary 2010-03-03, 06:17   #2133
19agusia91
Zakorzenienie

Ja tylko raz miłąm znieczulenie, dwójkę. Teraz czuję, ze ząb mnie boli , muszę się zapisać, moze do 2015 mnie przyjmą

Miałąm wstać o 5 sie uczyć, to mi się budzik przestawił i nie zadzwonił Nic siedziałąm wczoraj do 23:30, mam nadzieję,że chociaż coś umiem. Trzymajcie kciuki, proszę!

W ogóle, jakaś dziewucha mi TŻta podrywa Na razie sie śmieje, chociaż zaczyna mnie to lekko irytować, bo dobrze wie, że ma dziewczynę. Z drugiej strony, skromnie stwierdzę, ze TŻ swiata poza mną nie widzi, więc pewnie panienka skończy jak zaczęła, czyli z niczym.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 06:40   #2134
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki, proszę!

Cytat:
W ogóle, jakaś dziewucha mi TŻta podrywa Na razie sie śmieje, chociaż zaczyna mnie to lekko irytować, bo dobrze wie, że ma dziewczynę. Z drugiej strony, skromnie stwierdzę, ze TŻ swiata poza mną nie widzi, więc pewnie panienka skończy jak zaczęła, czyli z niczym.
Skoro dobrze wie, że ma dziewczynę to niech się odczepi. Podrywanie cudzych facetów jest ohydne :P
Stary 2010-03-03, 08:10   #2135
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Ja raz miałam znieczulenie do rwania. Najgorszy ból jaki przeżyłam to właśnie puszczające znieczulenie. Ja wyłam z bólu.
Moje pierwsze znieczulenie było właśnie przy wyrywaniu zęba, potem miałam nałożony aparat, a jak zdjęłam, to nie dość, że połowa zębów popsuta (aparat nosiłam tylko 10 miesięcy, w takim tempie nigdy zęby mi się nie psuły), to przy naprawianiu ich - potworny ból, kilka razy wytrzymałam, ale potem to już zawsze na znieczuleniu jechałam. Na szczęście zęby psują mi się rzadko - i do dentysty chodzę raz na kilka lat.

Cytat:
Uśniesz po kawie?
Ja po kawie normalnie śpię: rolleyes: Na mnie to nie działa xD Jak jeszcze piłam kawę - to raz w nocy poszło ze 3 - a potem normalnie nyny

Cytat:
A ja zaraz będę rzepkę wcierać i też zbieram się do łóżka
U mnie też była wczoraj rzepka

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Do czasów liceum nie używałam odżywek. Jedynie myłam włosy samym szamponem. I to nie byle jakim, używałam jedynie ziołowych. Róznych, bardzo różnych. Ja po prostu mam takie włosy, które bez względu na to czy tłuste są czy nie, na drugi dzień wyglądają tak jakby były tłuste. Ale oczywiście będę z tym walczyć.
O. Coś w tym jest. Dopóki używałam samego szamponu, to moje włosy nawet 3 dni wytrzymywały. Nawet rok temu jeszcze co 2 dni myłam. A teraz - jak maski, odżywki, oleje - to muszę codziennie. Jak będę mieć czas, to będę je przetrzymywać, bo codziennie myć to masakra.
I też mam taką koleżankę, która ma 'takie dziwne' włosy - czy są umyte, czy nie - wyglądają na tłuste. Wiadomo, że jak umyje to jest różnica - ale ledwo dostrzegalna, jeszcze nie spotkałam się z tak 'oklapniętymi' włosami.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:10   #2136
201607040946
Konto usunięte

moje pierwsze prawdziwe znieczulenie było wtedy, gdy zszywali mi łeb bo w wieku 13 lat dostałam kamienień z łeb, tak z lewej strony, kiedy szlajałam się po łąkach, no i pierwszy raz w życiu widziałam AŻ tyle krwi!!! i wcale nie bolało, chyba byłam w szoku. a kiedy znieczulenie minęło, no, jak mnie już zszyli, to tez nie bolało.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:39   #2137
Bejjka
Zakorzenienie

cześć Dziewczynki

u mnie właśnie śnieg zaczął padać
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:42   #2138
201607040946
Konto usunięte

u mnie też pada
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 10:01   #2139
Renia90
Zakorzenienie

cześć u mnie też padał śnieg, teraz przestało..

zaraz się zbieram i idę na cmentarz do brata, a później do piekarni i po drodze skoczę jeszcze po fluid bo mi się skończył i pomadkę, bo też się wysmarowała do zera ;p

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 10:17   #2140
Asia19x
Zakorzenienie

hej

u mnie też pada, a jak zimno jest
chora jestem w dodatku, męczy mnie przeziębienie, klatka piersiowa mi eksploduje niedługo od tego kaszlu a w tym tyg jeszcze okres dostanę pewnie
wcianam wlaśnie pyszny jogurcik z płatkami i zaraz czas na kawkę

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość

Pokaż jej, gdzie jej miejsce i niech odczepi się od Twojego TZ'ta z włosomaniaczkami niech nie zadziera

Powodznia

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 10:21   #2141
201607180946
Konto usunięte

Dzień Dobry
Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Kasiamajo, powiedz (tzn. napisz) jeszcze, ze sama planujesz isc w jakims artystycznym kierunku, a Twoj TZ zamierza zostac kims w stylu naukowca i mozemy sobie rece podac

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
u mnie też pada
U mnie biało
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 10:22   #2142
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Dzień dobry i do widzenia Idę do rzeźni dzisiaj niestety

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 10:35   #2143
Asia19x
Zakorzenienie

A gdzie Blondi się podziewa...?
W ogóle dziewczyny wiecie co u Anariel? Odezwała się od czasu kiedy po urodzeniu małej fotki nam jej pokazywała??

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Ale mam dziś fajne włoski nosiłam wczoraj kokosa ponad dwie godziny, potem kallosa z keratyną i gliceryną, po myciu w mokre koncce wmasowałam serum Joanny z AB, jak robię to na suche końce to sa fajne, ale nie tak kiedy na mokre mokre i potem je wysusze, super

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-03-03, 10:42   #2144
Bejjka
Zakorzenienie

Kasia, zapomniałam się pochwalić-wczoraj tżet kupił mi lustro z rossmanna swojej mamie i babci też, bo będą to prezenty z okazji dnia kobiet naprawdę jest genialne
Stary 2010-03-03, 11:05   #2145
Asia19x
Zakorzenienie

A jakie to lustro bejjka?
Ale masz kochanego TZ'ta

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Ciekawe co ja dostanę d TZ'ta na Dzień Kobiet
w sumie wystarczyłby mi nawet kwiatuszek tylko

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-03-03, 11:17   #2146
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
A jakie to lustro bejjka?
Ale masz kochanego TZ'ta
wiem

to takie lustro podświetlane jak wejdziesz na stronkę rosmanna to teraz jest w promocji na pierwszej stronie gazetki
Stary 2010-03-03, 11:27   #2147
Asia19x
Zakorzenienie

To pewnie fajne
kurde bejjka, nie sądzisz, ze jest strasznie cicho na forum od poniedziałku jakos? Aż tak dziwnie
Gdzie te dziewczynyyyyyy....

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-03-03, 11:34   #2148
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
moje pierwsze prawdziwe znieczulenie było wtedy, gdy zszywali mi łeb bo w wieku 13 lat dostałam kamienień z łeb, tak z lewej strony, kiedy szlajałam się po łąkach, no i pierwszy raz w życiu widziałam AŻ tyle krwi!!! i wcale nie bolało, chyba byłam w szoku. a kiedy znieczulenie minęło, no, jak mnie już zszyli, to tez nie bolało.
Oo widzisz, zapomniałam. Miała 2 razy znieczulenie. Jak mnie szyli. Zemdlałam w łazience i miałam rozcięty podbródek.
Myślałam, że mam tylko powierzchowna ramkę i poszłam do praci. Dopiero koleżanka w pracy po oględzinach stwierdziła, że mi kość widać i kierowniczka wygoniła mnie do szpitala. Chciałam bez znieczulenia, ale chirurg tylko pokręcił głową i jednak zrobił mi zastrzyk. I po tym znieczuleniu też nic nie bolało.
Cytat:

Ciekawe co ja dostanę d TZ'ta na Dzień Kobiet
w sumie wystarczyłby mi nawet kwiatuszek tylko
Ja w zeszłym roku domagałam się goździka, ale dostałam różę, Bo TŻ goździka nie mógł nigdzie znaleźć.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 11:35   #2149
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja po kawie też śpię jak zabita, ale ja piję jedynie Cappuccino zaraz będę robić

U mnie piękne słoneczko świeci

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 11:46   #2150
Asia19x
Zakorzenienie

Tobie Miki dobrze, wysypiasz się jak, zdecydowalaś się już na channelkę??
Ciekawe kiedy moja przyjdzie

kocurzyco, ja w zeszłym roku dostałam fiołka w doniczce....

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Ania PLay wypróbowałs już olej balsamiczny? Koniecznie daj znać

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-03-03, 11:46   #2151
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:

kocurzyco, ja w zeszłym roku dostałam fiołka w doniczce....
Mi kiedyś mój ex opowiadał jak się podkochiwał w koleżance z klasy. I nie pamiętam już czy to był dzień kobiet, czy walentynki, ale wszyscy chłopcy kupili dziewczynkom jakieś kwiatki. Głównie róże, wiadomo, a on swojej ukochanej Agacie dał kaktus

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 11:56   #2152
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli ojciec mi dołoży to będzie czarna a jak nie to będzie chabrowa obie mi się podobają

Stary 2010-03-03, 11:58   #2153
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Ja po kawie też śpię jak zabita, ale ja piję jedynie Cappuccino zaraz będę robić

U mnie piękne słoneczko świeci
U mnie też słońce i niebo bezchmurne
Ale mam lenia... nawet nie przeczytałam xerówek na dzisiejsze ćwiczenia nic mi się nie chce

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:01   #2154
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Chyba kupię od niej http://www.allegro.pl/item944289128_...ka_nowosc.html Kurczę najchętniej wzięłabym wszystkie kolory i po problemie, jeszcze szara mi się podoba http://www.allegro.pl/item944298731_...ka_nowosc.html

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
U mnie też słońce i niebo bezchmurne
Ale mam lenia... nawet nie przeczytałam xerówek na dzisiejsze ćwiczenia nic mi się nie chce
Mi też nic się nie chce, czuję się jakbym chora była

Stary 2010-03-03, 12:11   #2155
Asia19x
Zakorzenienie

O tak, piękna
ja białą jeszcze chcę

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Mi kiedyś mój ex opowiadał jak się podkochiwał w koleżance z klasy. I nie pamiętam już czy to był dzień kobiet, czy walentynki, ale wszyscy chłopcy kupili dziewczynkom jakieś kwiatki. Głównie róże, wiadomo, a on swojej ukochanej Agacie dał kaktus

No co, kaktus tez ładny, kwiat jak każdy inny

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-03-03, 12:16   #2156
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, piękna
ja białą jeszcze chcę
biała też świetna Zaraz pokażę Wam jaką mam sukienkę. Powiedźcie czy lepiej czarna czy siwa, pokazałam właśnie mamie te torebki mówi żeby siwą brać

Stary 2010-03-03, 12:19   #2157
Exquise
Zadomowienie

Troszkę się wtrącę między rozmowę...
Istnieję już w kilku wątkach, ale ten jest najczęściej "używany" przez Wizażanki

Exquise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:25   #2158
Asia19x
Zakorzenienie

Ładna, bierz siwą
a gdzie się wybierasz

Przyszła Pani Magister
Stary 2010-03-03, 12:30   #2159
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Ładna, bierz siwą
a gdzie się wybierasz
Mamy wesele w kwietniu To biorę siwą, postanowione Mam już czarną kopertówkę, siwej jeszcze nie mam

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Szkoda, że wysyłka dopiero po 12 marca będę musiała tyle czekać na to cudo

Stary 2010-03-03, 12:34   #2160
Asia19x
Zakorzenienie

Dopiero? Tak na aukcji napisane? Mam nadzieje, że moja prędko przyjdzie coś było napisane tam, ze paczki co 10dni wysyłają..

Przyszła Pani Magister
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości