![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kurs stylizacji paznokci w ciazy ;)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Uwierz- chciała bym
![]()
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Miec malego szkraba pod sercem! A jeszcze jak sie czuje jego/jej ruchy to juz calkiem! ![]() Odnosnie kursu, to chyba zdecyduje sie na ten w Krakowie ![]() Jutro zadzwonie i popytam o szczegoly.. Strasznie mnie kusi ta znizka bo dzieki niej zaplace w sumie za nocleg, a przy tym odbede kurs w bardzo prestizowej placowce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
nie sluchaj porad o robieniu kursu po porodzie
fakt ze dziecka jeszcze nie mam ale nie wyobrazam sobie zostawienia malucha na 2-3 dni (bo zazwyczaj tyle trwa kurs) a branie go za soba tez jakos nie wydaje mi sie dobrym pomyslem i rowniez wydaje mi sie ze po porodzie jest duzo wiecej bardziej zajmujacych rzeczy do roboty niz kurs paznokciowy wiec szoruj szybciutko na kursik! a jak zlapiesz bakcyla to... hmmm...
![]() |
#36 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
niz okropne samopoczucie w pierwszych miesiacach ciazy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
oczywiscie bardzo rozsadna decyzja..
tym bardziej, ze w 6 msc ciazy nie ma co bac sie podrozy, bo przeciez jeszcze nic nie powinno sie dziac i nie bedzie!!!! ![]() a jednak jak juz inwestowac, to w cos dobrego ![]() pochwal sie kooooniecznie!! ej no, nie rob nam tego ![]() potta masz racje off course! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
ojjj tak... ja bylam tak dumna ze teraz sie pod ziemie zapadam....
to tak w ramach offtopa ![]()
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Chcialam sie jeszcze poradzic Was dziewczyny czy jest sens brania sie za jakis dodatkowy kurs typu: zel kolorowy, soak off, soak off color, zdobienie paznokci lakierami czy frezarka bedac na kilku dniowym kursie od razu, czy lepiej zrobic sobie najpierw ogolny kurs zelu na formach i tipsach i troche pocwiczyc a dopiero za jakis czas brac sie za inne kursy tego typu co wymienilam wyzej?
![]()
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
ja uwazam, ze najlepszy pakiet to żel+zdobienie akrylem I+frezarka.
u mojego dystrybutora sugerowana cena to 1250zl (bez znizek, bo znizki sa tylko w glownych osrodkach) a czytalas opinie na temat tego kursu? w tym osrodku? bo nie moge sobie przypomniec nic... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Koszt szkolenie to 1400zl przed znizka (zestaw- żel na formach, żel na tipsach, żel kolorowy, dopełnienie, manicure- 5dni). W marcu obowiazuje znizka 30% stad tez moje zainteresowanie i chec wyjechania jak najszybciej na szkolenie. Moglabym wziac sobie do tego jakis 1dniowy kurs ze zdobienia czy czegos innego w/w przeze mnie ![]()
![]() ![]() Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu ![]() Z zawodu kosmetyczka, masażystka. Doradca Forever Living Products, Bandi. Edytowane przez Gringoo Czas edycji: 2010-03-03 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
hmm nie wiem co ci jest potrzebne..
ja uwazam, ze szkolenie na tipsie jest niepotrzebne, bo raczej nie bedziesz z tego korzystac.. ale za to na bank przyta ci sie zdobienie akrylem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zreszta to jest moja opinia i bede jej bronic, ale anick88 oczywiscie robi wszystko aby pokazac swoja wiedze na temat czegos o czym kompletnie nie ma zielonego pojecia..pozdrawiam! p.s. a to dla dziewczyn, ktore zle zrozumialy moja wypowiedz do Byli i uwazaja, ze kopniaki i ciaza to cudowny okres - owszem, moj byl cudowny i gdybym wiedziala, ze kazda moja ciaza i porod bedzie wygladac tak samo jak ten pierwszy to moglabym miec cala gromadke dzieci, ale mi chodzi o to co dzieje sie juz po porodzie - kiedy dziecko rosnie, rozwija sie...pozdrawiam raz jeszcze! Edytowane przez sunniva2007 Czas edycji: 2010-03-03 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli chodzi o moje zielone pojecie.. ha ha ha.. zapewniam cie, ze wiem na ten temat wiecej niz ty, poniewaz dokladnie znam rozwoj dziecka oraz wysmieniecie wiem co kobieta w ciazy moze, a czego nie, albowiem spedzilam juz troszke czasu na odzialach, bo o wiedzy ksiazkowej, czysto teoretycznej nie wspominam nawet. obrazasz mnie piszac w ten sposob i nie zycze sobie tego. a juz na marginesie, mysle, ze gringo doskonale wie na ile starcza jej sily i na co moze sobie pozwolic. pytala, czy nie ma przeciwskazan jesli chodzi o uzywane preparaty, ktore uzywane sa przy stylizacji. temat nie dotyczy chyba jednak twoich przezyc ciazowych i po ciazowych, pozwol nam spokojnie pomoc kobiecie, ktora prosi o rade i zadaje proste merytoryczne pytania, a widac, ze mamy do czynienia z konkret babka. tyle na temat ciazy i nie ciaz, jako maz i nie maz.. wrocmy do tematu.... dzizys... szkoda, ze nie ma frezarek, bo to baaaardzo przydatne :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
rozumiem za kolezanka nie karmila piersia i miala calkiem gleboki baby blues
ja sobie nie wyobrazam wyjazdu na 3 dni gdy dziecko karmi sie co 3-4h i jak tu mleko oddciagac gdy przez 10-12h sie siedzi nad pazurami no chyba ze sie poczeka az cycki same pekna ale to kolejna taka moja dygresyjka jaka matka trzeba byc zeby 2 miesiecznego bobasa z babcia zostawiac....
![]() |
#48 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po drugie: Mam zamiar karmic piersia, wiec jest to wrecz nierealne aby dzidzie zostawic na min 5 dni z mezem sama. Po trzecie: Nie szukalam na forum porady odnosnie tego kiedy moge wybrac sie na kurs i co mysla dziewczyny o tym czy dobrym wyborem jest rozpoczecie kursu w tym okresie w sensie czy bede miala na to sile i checi.. Przeprzaszam za ta wypowiedz ale jestem zmuszona.. Sama wiem co dla mnie jest dobre i czy dam rade zajac sie tym. Jedyne o co prosilam w tym watku to o porade w kwestii tego, czy moge zaczac zajmowac sie stylizacja paznokci w tym okresie, czy chemia ktora bede obdarowana nie zaszkodzi plodowi. Odnosnie robienia zelu na tipsie.. Chcialabym rowniez nauczyc sie ta metoda z tego wzgledu, ze sama mam okropne paznokcie, ktore ciagle wkladam do buzi i chodzbym posmarowala je najgorszym swinstwem to i tak zostana przeze mnie obgryzione. Dla takich jak ja nie ma szans zeby zrobic zel na formie ![]() Co do frezarki to mozna zrobic sobie jednodniowy kurs w AP. "Modelowanie paznokci za pomocą frezarki. Wiadomości teoretyczne, budowa i choroby paznokcia". ![]()
![]() ![]() Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu ![]() Z zawodu kosmetyczka, masażystka. Doradca Forever Living Products, Bandi. Edytowane przez Gringoo Czas edycji: 2010-03-03 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
wiesz co gringo.. powiem ci, ze jesli tak strasznie obgryzasz paznokcie, to nawet nie ma szansy nakleic tips
![]() tego typu pazurki sie wykonuje wlasnie na formie ![]() poza tym proponuje zrobic cos takiego: wyslac do nich @ z pytaniem ile bedzie kosztowal pakiet, ktorym jestes zainteresowana, czyli (nie wiem juz sie pogubilam) .. zel forma+tips+zdobienie+mani cure+frezarka.. etc. jesli bierze sie tak duzy pakiet, to dostaje sie zazwyczaj jakis dodatkowy upust, albo np, nie licza frezarki ![]() przynajmniej ja mialam tak, ze mialam gratis.. "troche" wczesniej to juz bylo;P, no ale bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Watpie, ze przy upuscie 30% dadza mi dodatkowa znizke na inny kurs, no ale jutro zadzwonie i zapytam ![]() Moge jeszcze zapytac gdzie Ty robilas kurs? ![]()
![]() |
![]() |
#51 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapytalam o kurs ze stylizacji w sensie"chemicznym" czy nie jes szkodliwy w moim odmiennym stanie ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
gringo, to bez roznicy.
kolezanka jest starsza i wie lepiej co dla ciebie jest dobre, a co nie oraz czego chcialas sie dowiedziec, a czego nie, a poza tym jak juz wczesniej napisala jest podobno jakims medium.. ![]() mam nadzieje, ze pomimo uporczywego przeszkadzania nam, pomoglysmy i czekam na relacje z postepow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Ordnung muss sein!
|
Cytat:
![]() tipsom mowimy ZDECYDOWANE nie ha ha ha
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Za sam zel na formie musialabym zaplacic 700zl a za obie metody 1400zl, po znizce jest to koszt ok. 1000zl Moze wezme sobie tylko zel na formie i dodatkowo np. frezarke ![]() Z tego co mi kiedys mowila stylistka, to nie da sie do tak krotkich paznokci jak moje podlozyc szablon wiec dlaczego kazda ze stylistek robila mi paznokcie na tipsie a nie na formie? ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Bo na formie nie umiała
![]()
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Aha
![]() OK skoro mowicie, ze tipsom mowimy NIE to zrobie zel na formie+frezarka ![]()
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
pewnie, ze nie umiala!
no gdzie nakleic tipsa na ogyzionego pazura. powiem ci, ze ja tipsy zakladalam sobie. raz. zeby zobaczyc jak to jest ;P a zdobienia bierzesz? bo z tego co widzialam u siebie, roznica w cenie jest nieznaczna, a bardzo ci sie przyda.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chcialabym wziac od razu te zdobienia ale nie wiem co wybrac bo nie znam sie na tym.. Moglybyscie mi pomoc? Mam do wyboru: 1. Żel kolorowy - 350 zł / 1 dzień Cieniowanie i łączenie kolorów. Wykonywanie wzorów typu: kwiatki, pawie oczka pod różną postacią. 2. Zdobienie paznokci lakierami - 300 zł / 1 dzień Wykonywanie wzorów lakierami, cieniowanie lakierami, aplikacja ozdób. Użycie farbek, lakierów akrylowych, bulionu, brokatów, cyrkonii i innych ozdób. Bogata paleta barw. 3. Zdobienie paznokci - 1 dzień / 350 zł Zdobienie paznokci airbrushem: pistoletem pod ciśnieniem. Malowanie z użyciem różnorodnych szablonów
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
ja bym brala akryl I
ale nie wiem czy nie bedzie cie mdlilo przy liqudzie.. zdobienie lakierami, to kompletny bezsens, bo do tego nie trzeba przchodzic kursu ![]() airbrush mija sie z celem, bo musialabys kupic airbrush, na ktory pewnie cie w tej chwili nie stac ![]() jesli uwazasz, ze przy akrylu nie wyrobisz, to wez kolorowy zel.. zobacz sobie u frauhelgi jakie cuda mozna zelem kolorowym stworzyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.