|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Anakazar ja mam przekichane, ja po 5-6 razy nieraz wstaje w nocy;/
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
]
Daria i jak tu się wyspac takie noce są straszne do tego ból pleców, bioder, pachwin, skurcze łydek itp Ale już niedługo i będzie jeszcze lepiej hihihi
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
idę małżowi obiad podać
niech się cieszy
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co napisalas omijaja mnie skurcze lydek, aaaa i jeszcze twardnienie brzuszka i nie mam skurczy.
Wyspac sie absolutnie nie da, bo latajac tak siku czlowiek nie ma szans na wyspanie, tylko co chwila sie wlasnie roześpie i znowu problem z zaśnieciem. Dlatego dzis te 3 razy chyba siku to bylo CUDNEEEE:P hahahaha
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baobabek, z tego Twojego zakręconego opisu wynika chyba właśnie to, że nie ma czegoś takiego jak dobra waga, dobry wiek ciążowy, idealnie wymierzone parametry i idealnie wyliczony termin porodu. Ja zawsze się dziwię jak dziewczyny piszą po wizytach, że im się termin porodu "zmienił". No jak zmienił? Wiadomo, że może się to bujnąć w prawo i lewo i jakieś dwa tygodnie, ale po co co wizytę określać nowy termin. Nie kumam. U mnie w ogóle nie ma o tym rozmowy na wizytach. Z określonego momentu poczęcia wyliczono mi raz 9 marca i cały czas tego się trzymamy, a jak się urodzi jutro to też dobrze. Pl-madzia, a skąd Ty jesteś powiedz szybko? Drcron, to brzmi u Ciebie jak rozkręcona akcja porodowa prawie: biegunka, skurcze- no co jest? A u mnie ciiiiiiiiiisza aż furczy. WEszłaś w drzwi??? Drakonik na prezydenta Tylkooliwka, gratuluję powrotu mleczka I faktycznie dobrze pamiętasz, to już nie pierwszy raz kiedy za wizytę płaciłam "inaczej". Raz kiedyś ściągnęłam dgo do przychodni w sobotę na cito i wtedy też nic nie wziął, kiedyś mieli awarię aparatu usg więc stwierdził, że przecież tylko pogadaliśmy i też nie wziął nic. Na to naprawdę narzekać nie mogę. Ale czemu Darusia musi płacić za przedłużanie zwolnienie to nie kumam zupełnie!![]() Łaciataaaaa, gratulacje!!! Co do biegania to wc to zawsze idę w nocy raz. Częściej nie, ale raz być musi. I nie mam żadnych snów Ita, ja nauczona doświadczeniem biorę czopki na hemoroidy ze sobą, Najwyżej się dowiem, że nie wolno mi użyć, bo to są te a hydrokortyzonem. W razie czego poprzestanę na zwykłej maści. Mnie też bolą biodra w nocy, a czasem też żebra z lewej strony. Dzisiaj dokuczają mi te paskudne kłucia. Lekarz wczoraj mówił, że to normalne przygotowania do porodu. Ale nieprzyjemne to bardzo jest. Czasem też mnie coś ściśnie na dole brzucha, ale to chyba nie skurcz, bo ani nie idzie z góry, a ni brzuch nie twardnieje... ja już nie wiem co jest co
|
|
#4178 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim Mamusiom
![]() dawno nic nie pisałam, pewnie żadna z Was mnie nawet nie kojarzy Jestem "podglądaczką", czytam wszystko (a jest tego masa!), co piszecie. Staram się być na bieżąco Gratuluję wszystkim, które się rozpakowały. Z wypiekami na twarzy obserwuję, jak rozwija się maleństwo Pop. Poza tym...wszystkie dzieciaczki są śliczne! Ja już też chcę mieć moją Matyldę (o ile USG nie kłamie) przy sobie Zaczęłam 34 tydzień. Jest ciężko. Dyszę jak sztangista, męczy mnie 15 minutowy spacer...a pomyśleć, że przed zajściem w ciążę spędzałam 3 godziny dziennie na sali (fitness, siłownia). Zawzięcie smaruję się oliwką, bo brzuch mam jak bębenek z koziej skóry Mam wrażenie, że jak się bardziej napnę, to mi z hukiem pęknie! Mam dla Was linkę do ciekawej strony: http://www.pro-test.pl/article_suple...ubstancji.html Tylko nie pomyślcie, że jestem jakąś wojującą ekomatką Po prostu natknęłam się na niezły artykuł, a załączoną listę traktuję z przymrużeniem oka. Stąd moje pytanie, czy któraś z Was kupowała może kosmetyki z Rossmanna? Czy cena zawsze musi świadczyć o jakości?Muszę się w końcu zabrać za zakupy dla mojego Boba (i dla siebie, do szpitala), bo na razie mam jedynie: -kołyskę -wiaderko tummy tub -ciuchy dla mojego mikroskopka ![]() termin mam na 22. kwietnia, w planie poród naturalny...co z tego wyjdzie, zobaczymy. Z tego, co widzę, większość rozpakowanych miała cc. serdecznie Was pozdrawiam |
|
|
|
#4179 |
|
Wtajemniczenie
|
ja cale szczescie mam dosc mocny pecherz - ale i ja musialam kilka razy w nocy wstawac - czego nienawidze bo czlowiek sie wybudzi i potem zasnac nie moze.......
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dla małej z rossmanna, oczywiście nie wiem czy i jak się sprawdzają, dowiem się niedługo. Mam żel do kąpieli, kremik, chusteczki z Babydream.
|
|
#4181 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kocham czereśnie. Latem mogę jeść tylko czereśnie, wiśnie, bób, fasolkę i kalafiora. Truskawki blee ![]() Zwyczajna? ![]() Cytat:
Megi czy Ty nas wszystkie chcesz przeczekać? ![]() Pogoda faktycznie jest dzisiaj odjazdowa Słońce, deszcz, śnieg, grad. Co 3 minuty inna pora roku. Angielska pogoda![]() Widzę, że nie tylko ja mam słabszy dzień. Zrobiłam zakupy, ugotowałam zupkę meksykańską (swoją drogą jest genialna ) i zrobiłam ciasto i normalnie padam na ryjek. Czuję się jak po 12h w kopalni.A jeszcze mnie mój szef pocieszył że będziemy mieć kontrolę z ZUSu. Milusio ![]() Wczoraj miałam pomroczność jasną i mi się wydawało, że to tylko 3 tyg (jak zawsze) a dopiero mnie oświeciło, że 4. Na razie nie będę kombinowała ale jakbym miała jakieś wątpliwości to po prostu się wybiorę wcześniej. Cytat:
![]()
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
madcat no rzeczywiście masz słabszy dzień-zakupy,obiad i jeszcze ciasto zrobiłaś
|
|
#4183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w ubiegłym m-cu kupiłam niby "orginalną" płytkę dla syną - Linkin Park - też płaciłam przez Allegro. Dostałam ukraińską podróbkę. Zgłosiłam do allegro oszustwo- poinformowali o konieczności zgłoszenia na Policję. Dałam sobie spokój. Na szczęście syn się nie poznała, ale ja wiem, że to nie orginał. Teraz jestem więc ostrożniejsza- też chcę kupić ten fotelik, dlatego zapytam sprzedawcę, czy może udostępnić płatność przy odbiorze. Jestem uczciwym allegrowiczem (o czym świadczą liczne komentarze na mojej stronie), więc nie powinien się nie zgodzić. No chyba, że ma się coś na rzeczy... Tylkooliwka- cudny ten Twój Danielek. A śpiochy na pierwszym zdjęciu to chyba z Reala? Też mam takie Łaciata- gratki Fajnie, że masz to za sobą. Zdrówka dla Małej, a Tobie szybkiego powrotu do formy
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to o kazdej godzinie w dzien i w nocy moge zadzwonic i jak cos sie dzieje to kaze przyjechac do gabinetu i bez kolejki albo na oddzial do siebie do szpitala wiecie jak meczace jest lezenie i nic nie robienie jestem wykonczona skurcze nadal mam ŁACIATA GRATULUJE
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój in też nawet dyskusji co do terminu porodu nie podejmuje - 29 marca i kropka, a że 2 tyg wcześniej może być to już inna sprawa, a co do wagi to on to określa "przypuszczalna masa płodu" zawsze mnie śmieszy to określenie![]() Cytat:
leż bo normalnie wyjdę z siebie i jak tam do Ciebie przyjadę to zobaczysz ehhhh brak mi słów do Ciebie
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja nie siusiam w nocy ostatni raz ide kolo 22 i potem o 6 rano
|
|
#4187 |
|
Wtajemniczenie
|
dusiaka to daj znać co odpisała Ci babka apropo płatności przy odbiorze
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mrowak a w drzwi weszlam bo otworzylam je i jeszcze sie wrocilam do srodka i nie zauwazylam ze sie zamknely z powrotem i weszlam w nie hehe gin zaczal sie smiac ze nic sie nie zmienilam ze nadal jestem lamaga kiedys spadlam u niego z fotela jak zchodzilam ale to normalka hehe maz se smial kiedys ze kupi mi kask do nauki chodzenia jak tak dalej pojdzie
|
|
#4189 |
|
Raczkowanie
|
Ładnie to tak mi imię podkradać?
![]() [/QUOTE]Jejo...miał być Antek, ale dziewczynka o takim imieniu to byłoby chyba lekkie przegięcie, co? Kochana, ja uwielbiam Leona i stąd ta opcja... A jak Ty wpadłaś na małą M? |
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
dusiaka bylo by fajnie jakby sie zgodzila laska, ale jak nie to ja chyba bym zaryzykowala tylko ze ja juz mam fotelik, ale czasami warto ryzykowac, bo jakbysmy do wszystkiego podejrzliwie podchodzily to wiele do stracenia jest...
|
|
#4191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki mamusie w imieniu Danielka-też się w nim zakochałam Rozpakujcie się szybciutko juz noooo |
|
|
|
|
#4192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
kochana my to bysmy chcialy ale wiesz jak jest;D
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak ja jestem z Piły
Właśnie wróciłam od lekarza, a następną wizytę mam na 22 marca(trochę długo się zdaje), choć doktorek powiedział że dziecko już główką zjechało, i jest duże, to pewnie się już u niego w gabinecie nie spotkamy, tylko już na oddziale poporodowym. Ja tam planowałam jeszcze w święta brzuszek mieć, to się jeszcze zobaczy.
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Wy już lepiej nic nie mówcie o tym czekaniu i że jak ciężko jest tak czekać i czekać. Mój smerf ma czkawkę i przeuroczo
dźga mnie z tej okazji co kilka sekund w kość biodrową. Dostałam kartkę i mam zgodnie z nią liczyć 3 razy dziennie po godzinie ruchy - jak dochodzę do setki to mi się odechciewa...
|
#4196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja z kalendarza. Poza tym szukałam czegoś na M bo i ja i Tż jesteśmy na M. Także do kompletu ![]() Niby znałam to imię wcześniej ale jak je przeczytałam to jakbym Amerykę odkryła i nie było już innej opcji. I najważniejsze,że jest mało popularne ![]() Kuźwa a ja znowu znalazłam kota Siedział u mnie w bramie i płakał i oczywiście nikt nie zareagował tylko ja. Jakbym mało ich jeszcze miała![]() Zrobię jakieś ogłoszenie może się komuś zgubił (dobrze wygląda ale jest brudny i głodny). A jak nie to wet i allegro. Ehhh
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i się spóźniłam bo mała znalazła domek u sąsiadki
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w domu miec nie moge bo cielak jest a na dworze to tez nie moge bo cielak by go zjadl i tesciu sie nie zgadza na zadnego kota a moj maz twierdzi ze jeden ktorego mam w glowie w zupelnosci mi wystarczy ![]() a ja jestem w siodmym niebie wygonilam meza po cytrynowego loda i teraz mi tak blogo chce jeszcze ale to byl ostatni w sklepie
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz do roku tak jeździmy lubie to miasto
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze mad cat masz o tyle dobrze ze potrafisz wydac , ja tak nie mam, nie ma opcji, jak znajde jakies zwierzatko ( a tak mniej wiecej z rok temu co nie szlam na jakis dlugi spacer lub wyprawe rowerowa to z tż przychodzilismy ze szczeniaczkiem albo kotkiem, mieszkamy blisko łąk, lasów i bezduszni ludzie wyrzucaja tu czesto zwierzeta) to nie ma opcji zebym wydala i wszystko mieszka z nami.
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- drcron ja tez myslalam ze moj cielak zje Marianka zwlaszcza ze pies ma juz 5rok a od tego czasu kota nie bylo u nas w domu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

niech się cieszy

I faktycznie dobrze pamiętasz, to już nie pierwszy raz kiedy za wizytę płaciłam "inaczej". Raz kiedyś ściągnęłam dgo do przychodni w sobotę na cito i wtedy też nic nie wziął, kiedyś mieli awarię aparatu usg więc stwierdził, że przecież tylko pogadaliśmy i też nie wziął nic. Na to naprawdę narzekać nie mogę. Ale czemu Darusia musi płacić za przedłużanie zwolnienie to nie kumam zupełnie!

Mam wrażenie, że jak się bardziej napnę, to mi z hukiem pęknie!
Kocham czereśnie. Latem mogę jeść tylko czereśnie, wiśnie, bób, fasolkę i kalafiora. 

ale za to o kazdej godzinie w dzien i w nocy moge zadzwonic i jak cos sie dzieje to kaze przyjechac do gabinetu i bez kolejki albo na oddzial do siebie do szpitala