Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-03, 12:59   #3211
araczki
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
same hiciory
hyhyhy co nie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Kurdę, dziewczyny, macie jakieś sposoby na ból gardła?! Od 3 dni mam taki szczypiący ból Łykam Chlorchinaldin, ale przestaje tylko na 15 min a tantum wogole nie działa
ja walczylam z bolem gardla pluczac je : vademecum mietowym. Taki koncentrat w malej buteleczce. Doslownie 2-3 krole rozcieczas sie z woda. Mi pomoglo a gardo bolalo mnie chyba z 3 tygodnie.
Albo jak Velluto szalwia..

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam, do jakiego wieku stwarzać dziecku poczucie, że ciągle jest w macicy Co chwilę jakieś kocyczki do zawijania - żeby było ciasno jak w macicy, udające serce matki owieczki itp (araczki ). Ostatnio szukałam opini o jakimś foteliku i jakaś mamusia się wypowiadała, że jej 8 m-czne dziecko już ma w nim ciasno ale to dobrze, bo czuje się jak w macicy
Zastanawiam się czy się nie owinąć ciasno w jakiś koc jak nie mogę zasnąć - może sobie przypomnę jak było w macicy i prześpię całą noc
jest to jakis pomysl na przespanie nocy

Owca to pomysl meza i lomot jej serca mnie przerazil przerazil nawet naszego psa ale jest ladna...i taka przytulasna...nie bede miala za to rozka ani otulaczka bo nie planowalam tego.

Ale masz racje, jak dlugo mozna ciagnac przedluzanie dziecku poczucia bycia w przyjemnej macicy. Chyba wlasnie na tym zeruja produceci podobnych duperelek
Ale 8 miesieczne dziecko w przyciasnym foteliku to juz nie macica ale chyba oszczednosc albo glupota...

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1759589 9]ale o co kaman? ośmiomiesięczne dziecko? jessuss... to może pępowinę mu przetną jak 18 skończy? niech sobie poje przez rureczkę, jak w macicy . ja się nie znam, ale to chyba raczej przez kilka pierwszych dni takie wrażenie można by stwarzać, bo różnica temperatur, bo coś tam... a potem?[/QUOTE]

niektore matki sa zwiazane z dziecmi do ich poznej starosci (dzieci starosci ) . Pepowina nie jest nigdy przecieta i pozniej rozwody, awantury, placze i inne

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
.
Poczyniłam kolejne zakupy.
Renifera córcia będzie miała na wyjscie ze szpitala
cudne rozowiaczki a reniferek swietny

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 13:02   #3212
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

iza, śliczne ciuszki. Renifer i smoki świetne.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

cudne rozowiaczki a reniferek swietny
dzię.... ku.... jęęę

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 13:07   #3213
olivka_7
Zakorzenienie

Iza świete te ciuszki. I w życiu bym nie powiedziała że z lumpka. Superaśnie

Ja muszę męża teraz wyciągnąć żeby dokupić body krótki rękawek rozpinane tak ze 2 szt pod pajacyki do szpitala, no i jakieś body z dł rękawem zamówić na all razem ze śpiochami.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 13:15   #3214
kasiaaX
Rozeznanie

witam dziewczynki

Cytat:
a właśnie, jakoś nikt nie zapytał o kąpiel (może to wyjdzie na wykładzie o tym temacie). bo niby jest trend, żeby nie kąpać codziennie.
jak Wy planujecie?
Czytałam w mamusiowej gazetce, że to zalezy od pory roku, ja nie wiem czy zamierzam codziennie, ale latem dzidzi bedzie sie pocic wiec raczej tak.

Cytat:

i mam jeszcze pytanie z innej beczki:
mam w domu inwazję muszek owocówek, chyba z piwnicy wylazły. jak się pozbyć tego dziadostwa??
Traktowałam je odkurzaczem z wąską końcówką i dużą siłą ssania, troche pomaga, zawsze kilka sie unieszkodliwi

Cytat:
Napisane przez sweet cherry Pokaż wiadomość
a to spokojnie...tak czytałam,że niektóre mają 2 czy tam 3 kg na plusie...już myślałam,że sama jestem z tymi 7 kg
zapewniam cie nie jestes sama i wcale moja waga wyjsciowa nie wynosila 50 kg...tylko sporo wiecej

Cytat:
Widziałam, wg mnie to naciąganie Jak puścisz maluszkowi cichą muzyczkę z CD i dasz mu jakiegoś misiaka, to też zaśnie
Tez uwazam to za zbędny wydatek.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17582070]

Ale każdy szpital ma inne zasady Ja np. mam mieć po 3 bodziaki, śpiochy, kaftaniki.

Agatka waży.... 1269g Z maluszka przeszła w średniaka, jestem w szoku Ułożona już głową w dół, czyli - mam córkę-nietoperza Wychodzi ogólnie na to, że dla lekarza jestem ewenementem - już któryś raz stwierdził, że bardzo energiczna jestem, a dzisiaj tekst: pani Agnieszko, niech pani nie będzie taka energiczna, kobieta w ciąży powinna być bardziej flegmatyczna Jako żart oczywiście.
Szyjka zamknięta, wsio ok, serducho bije, kość udowa, główka i brzuszek w jednym terminie - wg usg 28 tydzień nie 29, ale trzymam się daty om, i 29 tygodnia jednak.

Na szkołę rodzenia zapisana jestem, pierwsze zajęcia w piątek 9 kwietnia, a potem 3 wtorki pod rząd. Fajnie, że później, bo jakby co się działo - to od razu na porodówkę

Aha, przytyłam 6kg

[/QUOTE]

Wiem, że każdy szpital ma inne zasady, ale jakie ma mój dowiem się w szkole rodzenia.

Gratki dla Agatki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584170]Ukradzione ze śląskiego wątku

[/QUOTE]

Świetne

Cytat:
Napisane przez kicia069 Pokaż wiadomość
To ja już po wizycie, okazało sie ze moja wymarzona dziewczynka to.. chłopak ja jak sie dowiedziałam to prawie zemdlałam na fotelu a mąż tak podskoczył z radości ze az babke wystraszył

a jak sie spytałam czy to pewne to popatrzyła sie na mnie litościwie i pow. ze nie wie.. ale potem dodała ze tak na jakieś 99,9% chłopak

kurcze dziewczyny ciezko mi strasznie sie przestawić ze to jednak bedzie Dawidek a nie Nikolka... nie wiem co sie ze mna dzieje

a tak poza tym to ma już jakieś 26 cm i wazy 900g(26 tc) i już jest obrócony główka na dół.. tylko czy to nie jest za wcześnie??
Super wieści, gratki za synka i tak go mocno kochasz na pewno, nie wyprzesz się

Cytat:
Czesc cieżarówki Moja córcia ma coraz wiecej sił.Kopie dniami i nocami.W koncu poznałam to uczucie,kiedy dziecko kopie w pęcherz.Budzi się przy byle okazjii np gdy w nocy wstanę do łazienki-wtedy mam pospane.Nawet śpiewanie kołysanki i glaskanie brzucha nie pomagają.W końcu czuję,że jestem w ciąży Coraz częciej zdarzają mi się omdlenia.
Tez wiem co znaczy dowlanie w pęcherz...dziecko gania mnie do łazienki, a najgorzej było w sobote, gdybym nie była "wyprózniona" to z pewnością bym popusciła...hehe

super ciuszki, renifrerek przesłodki i ta czapeczka z uszkami...

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Acha i bardzo ważna rzecz- żeby zaopatrzyć się w bardzo dobry mocno natłuszczający balsam do ust (polecam Tissane ), bo podczas porodu od tego ciągłego sapania - oddychania usta są strasznie wyschnięte.

Iza śliczne ciuszki
Mogę zapytać gdzie kupiłaś tą słodką czapusię z uszkami?
Cenna rada, ja uzywam kremiku miodowego do ust, tez super natłuszcza, dopisze do listy wyprawki na porodówkę.

Też zamierzam się zapiasc do szkoły rodzenia, babka powiedziała,że od 26-27 tyg. do konca ciąży. Mam nadzieję, że przyzwyczaje sie do mysli o porodzie trochę i przestane się tak bać.
Stary 2010-03-03, 13:18   #3215
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
...
fajnego masz brata
no nie?
ale ciii... ma obecnie 20 lat i strasznie się wstydzi podobnych historii.
a ja teraz mogłabym ich słuchać i słuchać
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 14:01   #3216
Darianna25
Zakorzenienie

Witajcie,

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Na wyjście mam pajacyka welurowego plus wiadomo czapeczka itp, a jak będzie chłodno to taki śpiworek wygrałam na allegro:
http://images48.fotosik.pl/261/554aaea0ff7f5763.jpg

Te pajace z Tesco są super ja sama mam zamiar dokupić, bo naprawdę i cena fajna i materiał mięciutki. I śliczne śpioszki
A ten śpiworek to nie na jesień bardziej bo na maj-czerwiec to za gruby.Tak mi sie wydaje.
No te Tesco ciuchy są na prawdę super i tanie.
Dziś jade do Tesco polować na bodziaki.

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Dziewczyny , widzialyscie cos takiego? - konik morski do usypiania
mamusie z odchowalni bardzo sobie go chwala

http://www.allegro.pl/item917276527_..._naklejki.html
Fajna sprawa i nawet nie droga ale moim zdaniem zbyteczna.

Cytat:
a porównując z innymi ciuszkami - są bardziej jak 56 czy bardziej jak 62?

małż dzwonił, że zaliczył praktykę
wystał się 5h w ciasnym korytarzyku z kupą ludzi, nie jadł, nie pił, nawet nie miał nic do czytania... głowa mu pęka, a musi dziś wracać tu, bo jutro rano do pracy...
dla meża.

Cytat:
To ja już po wizycie, okazało sie ze moja wymarzona dziewczynka to.. chłopak ja jak sie dowiedziałam to prawie zemdlałam na fotelu a mąż tak podskoczył z radości ze az babke wystraszył

a jak sie spytałam czy to pewne to popatrzyła sie na mnie litościwie i pow. ze nie wie.. ale potem dodała ze tak na jakieś 99,9% chłopak

kurcze dziewczyny ciezko mi strasznie sie przestawić ze to jednak bedzie Dawidek a nie Nikolka... nie wiem co sie ze mna dzieje
Jak bym siebie czytała.Też byłam na początku zawiedziona, że nie mamy chłopaka. Nawet imienia dla dziewczynki nie miałam i potem długo szukałam bo nic mi sie nie podobało.
Zmieni ci się szybko i zaczniesz kupować bojówki i bluzy z samochodzikami

Cytat:
Zastanawiam się czy się nie owinąć ciasno w jakiś koc jak nie mogę zasnąć - może sobie przypomnę jak było w macicy i prześpię całą noc
No nie mogę

Cytat:
Dziecku chyba na początku przez pewien okres powinno się pomagać przejść z brzuska do normalnego otoczenia- wiadomo nagle łóżeczko wielka przestrzeń a w brzuszku było ciasno. Ale myślę że wszystko bez przesady, zresztą wg mnie same wyczujemy swoje dzieciaczki jak im lepiej.

A właśnie a propo bo tak się zastanawiam, Jak np będę małej ubierać pajaca to pod spód body z długim czy krótkim rękawkiem, albo jak będę ubierać kaftanik i śpiochy to pod spód co, długi czy krótki rękaw? Żeby nie było za zimno ani za ciepło.
Ja mam tylko body z kr. rękawkiem na 56. A nie mam też 2 z długim.

Ja dziś już zrobiłam obiad, pranie i umyłam głowę.Miałam isć sie zdrzemnąć ale jakoś mi zeszło i już za późno.Potem z córcią jedziemy na tańce i do Tesco właśnie.
Dziś zamawiałąm meble dla córki bo tej jej stare (4 lata mają )idą dla małej i zamówienie to robiłam 4 razy bo zawsze coś było nie tak i zaraz dzwonili aby anulować zamówienie. Nawet do teraz nie jestem pewna czy się udało ale już nie mam siły tam dzwonić. Jutro powinno się wylkarować.

Będąc w pl zrobiłam 2 zęby.Zapłaciłam 300zł a one znowu bolą.
Chciałam się pochwalić nowymi zdobyczami na 62 ale coś sie mi załączniki nie chca załadować.
Moze puźniej.

Mała hasa sobie w brzuchu, że spać nie mogę. Wczoraj sie bujałam na łózku aby ją uspokoić.

Ja wczoraj ogladałam z meżem Avatara.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-03-03 o 14:05
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 14:40   #3217
sweet cherry
Raczkowanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1757852 3]no coś ty...
zobacz: http://www.ciaza.ebrzuszek.pl/index....sk=view&id=598

jak to 2-3kg? przez całą ciążę? przy normalnej wadze wyjściowej to niemożliwe... przecież tyle to sam dzieciaczek waży (albo i więcej). chyba że się startuje z baaardzo dużą nadwagą. no, ale dziś było w dd tvn o kobiecie, która rodząc ważyła 240kg... to już nic mnie nie zdziwi [/QUOTE]

Nie,chodziło mi o dziewczyny które są w 24 czy 25 tygodniu i mają 2 kg na plusie... Ja w 24 mam 7 Waże teraz 54 kg więc myślę,że nie będzie tragedii

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584170]Ukradzione ze śląskiego wątku [/QUOTE]

Cytat:
też tak miałam tylko w moim przypadku mąż mało co z krzesła nie spadł Ja zawsze chciałam mieć pierwszego synusia więc jest dobrze

Cytat:
śliczne reniferek przesłodki

Cytat:
Tak a propos rad ze szkoły rodzenia to przypomniało mi się (byliśmy z mężem na wykładzie w takiej darmowej szkole w zeszłym tygodniu) jak położna uprzedzała, abyśmy na wszelki wypadek skrupulatnie same dokładnie spakowały torbę do szpitala zamiast wysyłać potem męża po różne rzeczy. W trakcie swojej 20-letniej pracy napatrzyła się dosłownie na dramaty w tej kwestii: kobieta po porodzie ma taką huśtawkę hormonów i emocji, że wystarczy że mąż przyniesie nie ten kolor ręcznika czy klapek a rozwód wisi w powietrzu Mówiła, że mąż wysyłany jest wielokrotnie po to samo w ciągu dnia i na końcu to już mu się odechciewa tej żony i wszystkiego , bo jest takim workiem do bicia.
Acha i bardzo ważna rzecz- żeby zaopatrzyć się w bardzo dobry mocno natłuszczający balsam do ust (polecam Tissane ), bo podczas porodu od tego ciągłego sapania - oddychania usta są strasznie wyschnięte.
Ojeju żeby kolor ręcznika miał aż takie znaczenie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1759660 9]no zależy

moja mamuśka opowiadała, że np mój brachol (urodzony w czerwcu) potrafił przy zmianie pieluszki zastrajkować - protestował jak go z powrotem ubierano. a że u nas wtedy było gorące lato, to sobie tak czasem leżał w wózeczku z gołą dupą na wierzchu cały szczęsliwy (bezwstydnik jeden ). i leżąc na pleckach robił fontannę dookoła jak mu isę znowu siusiu zachciało [/QUOTE]

W piątek jedziemy z mężem do Tesco.Muszę obadać tamtejsze ciuszki skoro tak wszystkie się nimi zachwycacie Już się cieszę

Aa i od wczoraj znów jak na początku ciąży nie mogę jeść Eh...

sweet cherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 14:57   #3218
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:

a tak poza tym to ma już jakieś 26 cm i wazy 900g(26 tc) i już jest obrócony główka na dół.. tylko czy to nie jest za wcześnie??
super, gratuluję chłopaka.
raz, dwa się przestawisz na samczyka.
to dobrze, że już główką w dół ułożony dizdek, im później, im dzidek większy,tym przestrzeń w brzuchu mniejsza i o obrót do wyjścia trudniej.

Cytat:
Ja dziś również byłam na wizycie - nie miałam usg brzuszka, także nie widziałam Lenki, ale ginka badała mnie dopochwo takze usg i powiedziała, że dzidzia ok. Natomiast źle się dzieje z moją szyjką - od ostatniej wiztyty skróciła się z 3,4 cm na 2,7 cm...Główka Lenki uciska na ujscie szyjki i póki co nie powoduje rozwierania, ale ułozenie Lenki jest powodem tego, ze dosłownie co 5 min muszę lecieć do toalety, w nocy z 5 razy Miałam też ktg - ginka powiedziała, ze macica wykazuje małe skurcze. No i dooopa, chciałam zacząć dłuższe spacery a zamiast tego mam więcej leżeć i brać Aspargin 3x2 tabletki. Za 2 tygodnie kolejna wizyta.
stosuj się do zaleceń ginki, a wszystko będzie dobrze.
na spacery będziesz miała czas potem- z wózkiem.

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Dziś mam wizytę, pewnie znowu dostanę opierdziel od lekarza, że za dużo przytyłam Czy wasi lekarze też się czepiają tak tej wagi? Mam wprawdzie z 7kg na plusie, ale bez przesady.
przybierasz w sam raz, ja mam 8 kg na plusie i myślę, że to jak najbardziej ok.

Cytat:

Cytat:
świetne. - naj sa te różowe moro spodenki.

Kobietki, czy któraś z Was miała w planach zakup Tako Jumper?
Moja sąsiadka ma do odsprzedania- używany przez 7 miesięcy. Wpierw miała Chicco, które nie dało rady zimą, więc kupiła Tako z porządnymi pompowanymi kółkami, a potem przesiadła się na lekką spacerówkę. No i Tako stoi takie nieużywane od czerwca. Jakby co to więcej wieści na PW.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 15:19   #3219
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Ja daje poł łyżeczki soli na szklankę ciepłej wody. Więcej nie daje rady, bo to straszne świńswto jest Ale Ty możesz spróbowac dać więcej, tylko uważaj, żeby się nie skończyło

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Iza - super ciuszki renifer wymiata

fajnego masz brata
No własnie było Nawet nie zdąrzyłam przepłukać..

Wypiłam kilka herbatek z cytryną i miodkiem i mi lepiej

Wogole w ciągu 5 min zaczęła sie taka śnieżyca i znów jest biało..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 15:29   #3220
Silpe
Zadomowienie

No i mi pokasowalo posty
to nic , tak na szybko
szaja - ten konik do usypiania , dalam tylko na przyklad , mamusie z watku na odchowalni sa nim zachwycone , wiec i tu moze komus wpadnie w oko , ja nie mam zamiaru go kupowac bo jak napisala bydgos puscisz dziecku cd i tez usnie a juz firma jest dla mnie najmniej wazna
Mam zamiar tylko lezaczek jak na razie z Fishera kupic ale to zakup na pozniej , teraz mam od jakiegos czasu sliczna pozytywke ktora poszczam malej do brzuszka i mysle ze jak sobie to zapamieta to po porodzie tez bedzie pamietac i nie potrzeba jej bedzie jeszcze innych grajacych bzdur bo jej sie namiesza

spadam sie pakowac ruszam dzis wieczorkiem do domku na wekeend, jutro rano mam badanaia i w tym glukoze a po poludniu termin u gina mam nadzieje ze mojej Gabrysce plec sie juz nie zmieni - trzymac kciuki prosze i do poniedzialku

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2010-03-03 o 15:30
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 15:40   #3221
Konto usunięte

Cytat:
a po poludniu termin u gina mam nadzieje ze mojej Gabrysce plec sie juz nie zmieni - trzymac kciuki prosze i do poniedzialku
kciuki zaciśnięte. miłego weekendu.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:02   #3222
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Nie,chodziło mi o dziewczyny które są w 24 czy 25 tygodniu i mają 2 kg na plusie... Ja w 24 mam 7 Waże teraz 54 kg więc myślę,że nie będzie tragedii

..
Ja jestem w 24 tc. i mam 5 kg na plusie, podobno w normie...
Cytat:

spadam sie pakowac ruszam dzis wieczorkiem do domku na wekeend, jutro rano mam badanaia i w tym glukoze a po poludniu termin u gina mam nadzieje ze mojej Gabrysce plec sie juz nie zmieni - trzymac kciuki prosze i do poniedzialku
Kciukasy trzymane

A ja postanowilam zaszalec i zamieszczam zdjecie brzuszka (troszke niewyrazne). Oto ja i moj brzusiu w 24 tygodniu ciazy..

Edytowane przez liliputek
Czas edycji: 2010-03-03 o 17:46
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:10   #3223
margo80
Zakorzenienie

dzisiaj w szkole rodzenia był wykład prowadzony przez gina.
najciekawszy cytat:
"ból party należy do kategorii najsilniejszego bólu, jaki człowiek odczuwa i nie traci przy tym przytomności..."
ja uciekam

tak sobie ogólnie poopowiadał o fazach porodu, oznakach porodu, nacinaniu krocza. nic, czego bym w sumie nie wiedziała.

kupiłam paczkę pajaców w Tesco - 36zł, zaraz ptstryknę.

upiekłam właśnie muffiny jogurtowo-bananowe z kawałkami czekolady. pachną zabójczo

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:11   #3224
olivka_7
Zakorzenienie

Darianna no tak pajacyk na zimniejsze dni, ale ja mam termin na 10 maja ale bardzo możliwe że urodzę wczeniej- nawet w połowie kwietnia tak ginek powiedział więc może się przydać a jak nie początek maja też może byż zimny. Ale ten śpiworek nie jest aż tak gruby.

Własnie wróciłam z zakupków, kupiłam stanik do karmienia na razie jeden tylko- nie było rozmiaru 80G ale poprzymierzałam i okazało się że 85E jest ok może dlatego że nie usztywnian tylko na fiszbinach. Ja generalnie takich nie lubię ale przynajmniej jeden pasuje mieć. Drugi dokupię jak coś w kwietniu- jak nie urodzę wcześniej - bo może mi biuścik jeszcze urosnąć.

Wyschły mi już ciuszki poprane i pieluszki i powiem Wam że jestem zadowolona, wyprałam w Jelpie i dolałam potem płynu bo my mamy strasznie twardą wodę i fajnie bo ciuszki pachną ale tak ledwo, ledwo i praktycznie neutralnie, i są miękkie. Oby tylko mała nie miała uczulenia na ten proszek i będzie super
Nowe ciuszki nastawię jutro. I hmmm będzie trzeba się zabrać za prasowanko
A i kupiłam małej czapusie dwie takie po kąpaniu cienkie, jedną grubszą na wierzch a jedną taką zakladaną "smerfetkę" na troszkę później.

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-03-03 o 16:13
Stary 2010-03-03, 16:13   #3225
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
A ja postanowilam zaszalec i zamieszczam zdjecie brzyszka (troszke niewyrazne). Oto ja i moj brzusiu w 24 tygodniu ciazy..
oj chudzinko, aleś jest figurna.
a brzuszek fajny taki malusi.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
upiekłam właśnie muffiny jogurtowo-bananowe z kawałkami czekolady. pachną zabójczo
jogurtowe? to ja przepis poproszę.

Cytat:
Darianna no tak pajacyk na zimniejsze dni, ale ja mam termin na 10 maja ale bardzo możliwe że urodzę wczeniej- nawet w połowie kwietnia tak ginek powiedział więc może się przydać a jak nie początek maja też może byż zimny. Ale ten śpiworek nie jest aż tak gruby.
masz rację, nasza pogoda ostatnio tak nieprzewidywalna jest, że nawet w czerwcu może być tylko 15 stopni...
Stary 2010-03-03, 16:26   #3226
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Kciuki będą trzymane i miłego weekendu

Cytat:

A ja postanowilam zaszalec i zamieszczam zdjecie brzyszka (troszke niewyrazne). Oto ja i moj brzusiu w 24 tygodniu ciazy..
Zgrabny, malusi

Cytat:
najciekawszy cytat:
"ból party należy do kategorii najsilniejszego bólu, jaki człowiek odczuwa i nie traci przy tym przytomności..."
ja uciekam

tak sobie ogólnie poopowiadał o fazach porodu, oznakach porodu, nacinaniu krocza. nic, czego bym w sumie nie wiedziała.

kupiłam paczkę pajaców w Tesco - 36zł, zaraz ptstryknę.

Hehe, widzę, że dzisiaj same "przyjemne" tematy były w szkole

Mufiny rządzą

Ja właśnie piekę kruche z jabłkami i budyniem wiśniowym. Próbuję nowy przepis, ciekawe co wyjdzie

Torbę mam już prawie spakowaną
Poprałam rzeczy dzieciowe.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:27   #3227
margo80
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17602162]jogurtowe? to ja przepis poproszę.
[/QUOTE]
a proszę bardzo

1 i 3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
1 szklanka jogurtu naturalnego
2/3 szklanki oleju
1 jajko
2 duże banany rozgniecione widelcem
posiekana czekolada (niezbyt drobno)

suche razem, mokre razem z bananami, suche do mokrych, na koniec czekolada.
ja piekę ok. 20 min w 180 stopniach z termoobiegiem

takie pajace kupiłam, mocno opierając się wielu rodzajom różowych

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-03, 16:32   #3228
Konto usunięte

Cytat:
Mufiny rządzą

Ja właśnie piekę kruche z jabłkami i budyniem wiśniowym. Próbuję nowy przepis, ciekawe co wyjdzie
to się potem podziel przepisem. oczywiście, jak wyjdą.

Cytat:
a proszę bardzo

1 i 3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
1 szklanka jogurtu naturalnego
2/3 szklanki oleju
1 jajko
2 duże banany rozgniecione widelcem
posiekana czekolada (niezbyt drobno)

suche razem, mokre razem z bananami, suche do mokrych, na koniec czekolada.
ja piekę ok. 20 min w 180 stopniach z termoobiegiem

dzięki. skopiowane.

fajne pajacyki, takie neutralne delikatne kolory.
Stary 2010-03-03, 17:10   #3229
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:

jaki malusi

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:

śliczne
Moja córcia ma trochę różowych rzeczy,trochę beżowych i białych

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
najciekawszy cytat:
powinien dostać baty za straszenie

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
trzymac kciuki prosze i do poniedzialku

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:

ja jestem w 24 tyg ciąży i mam na plusie 2kg.Nie głodzę się i zapewniam niedowiarków,ze to możliwe.
Ciągłe zapewnianie otoczenia o tym,że sie nie odchudzam jest irytujące.
Nic na to nie poradzę....nie mam zamiaru wpychać w siebie jedzenia na siłę

W końcu się doczekałam
Stary 2010-03-03, 17:31   #3230
olivka_7
Zakorzenienie

margo kupiłam wczoraj identyczne tyle że body z krótkim rękawkiem- M wybrał.
A pajace hmm dałam się różowi ponieść ale tylko 3

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2010-03-03, 17:41   #3231
liliputek
Raczkowanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17602162]oj chudzinko, aleś jest figurna.
a brzuszek fajny taki malusi.

[/QUOTE]

Cytat:

Zgrabny, malusi

.
Oj chyba musze czesciej zamieszczac zdjecia na wizazu Co sie dowartosciuje-to moje. A tak na powaznie, w rzeczywistosci brzuszek jest wiekszy, tylko na tym zdjeciu taki malutki wyszedl. Za to jak sie na mnie patrzy "od frontu" to juz pileczka spora jest.
Cytat:
jaki malusi

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

ja jestem w 24 tyg ciąży i mam na plusie 2kg.Nie głodzę się i zapewniam niedowiarków,ze to możliwe.
Ciągłe zapewnianie otoczenia o tym,że sie nie odchudzam jest irytujące.
Nic na to nie poradzę....nie mam zamiaru wpychać w siebie jedzenia na siłę
DZiekuje Wiesz co, ja do niedawna (jakies 2 tyg temu) tez mialam tylko 3 kg na plusie a jadlam normalnie. Tylko, ze malo pilam i mnie lekarz ostatnio opierdzielił, ze mam pic szklanke co godzine, bo mala nie ma miejsca, zeby fikac. I tym sposobem przybralam kolejne 2 kg. Ale za to moja Milenka moze teraz brykac do woli, co niecnie wykorzystuje szczegolnie w nocy, skubana. Zalezy od organizmu kobiety, moja mama np rodzac pierwsze dziecko miala tylko 54 kg. To juz ja przed ciaza wazylam wiecej

Edytowane przez liliputek
Czas edycji: 2010-03-03 o 17:43
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 17:46   #3232
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
margo kupiłam wczoraj identyczne tyle że body z krótkim rękawkiem- M wybrał.
A pajace hmm dałam się różowi ponieść ale tylko 3
też je macałam, ale bodziaków mam aż nadto. jeszcze tylko chcę kupić kilka na ramiączkach. w Tesco też były - różowe i niebieskie, na razie się wstrzymałam

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-03, 17:46   #3233
Konto usunięte

Cytat:
DZiekuje Wiesz co, ja do niedawna (jakies 2 tyg temu) tez mialam tylko 3 kg na plusie a jadlam normalnie. Tylko, ze malo pilam i mnie lekarz ostatnio opierdzielił, ze mam pic szklanke co godzine, bo mala nie ma miejsca, zeby fikac. I tym sposobem przybralam kolejne 2 kg. Ale za to moja Milenka moze teraz brykac do woli, co niecnie wykorzystuje szczegolnie w nocy, skubana. Zalezy od organizmu kobiety, moja mama np rodzac pierwsze dziecko miala tylko 54 kg. To juz ja przed ciaza wazylam wiecej
Ciekawe jak się ma ilość wypitych płynów do ilości wód płodowych...
gdzieś mi się kiedyś o uszy obiło, że jedno z drugiego w jakimś stopniu wynika.
A ja generalnie pije bardzo mało- 3 x dziennie szklanka herbaty, i raz dziennie szklanka mleka, i to wsio...
A wód płodowych mam podobno bardzo dużo.

Kurde, ale mam mega zgagę.... zjadłam dwa pączki, nie umiałam się oprzeć, a wiedziałam, że mnie po nich palić będzie.
Stary 2010-03-03, 18:03   #3234
olivka_7
Zakorzenienie

No ja mam w sumie ostatni dzwonek na zakupy. Mam nadzieję że jak pojadę we wtorek to się płeć nie zmieni
Zresztą juz i tak mam wszystko kupione.

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2010-03-03, 18:48   #3235
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
...

Wogole w ciągu 5 min zaczęła sie taka śnieżyca i znów jest biało..
u nie tak samo... przez chwilę było dosłownie gęsto w powietrzu... a ja już chciałam kozaki schować, butki lżejsze wyjęłam...
Cytat:
najciekawszy cytat:
...
a ja się właśnie zastanawiałam jak to jest... takie bóle, a tu babki nie mdleją - mnie nawet jak mocniej brzuch zabolał to odloty miewałam... a tu takie coś...
Cytat:
...

bardzo fajne kolorki
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 19:23   #3236
ona1981
Zakorzenienie

Liliputek cudny brzuszek
Margo śliczne pajacyki, uwielbiam takie kolorki Z tymi bólami partymi to pocieszyli

Ja po wizycie. Wszystko jak zwykle super, tylko bym mogła mniej przytyć zdaniem mojego lekaża. W tym miesiącu przybrałam 2,5 kg, wcale jakoś dużo nie jem
Stary 2010-03-03, 19:44   #3237
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:

ja ważyłam się 2 tyg temu wiec zapewne trochę mnie przybyło.W pierwszym trymestrze schudłam 2 kg poniewaz mdłosci męczyły mnie dniami i nocami.Ale przybieram na wadze,córcia ma prawidłową wagę więc nie mamy powodu do zmartwień.Przecież każda ciaża jest inna

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:

Ja po wizycie. Wszystko jak zwykle super

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17604674]

Kurde, ale mam mega zgagę.... zjadłam dwa pączki, nie umiałam się oprzeć, a wiedziałam, że mnie po nich palić będzie. [/QUOTE]

łączę sie z tobą w bólu mnie pali po jajkach sadzonych

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17604674]Ciekawe jak się ma ilość wypitych płynów do ilości wód płodowych...
gdzieś mi się kiedyś o uszy obiło, że jedno z drugiego w jakimś stopniu wynika.
A ja generalnie pije bardzo mało- 3 x dziennie szklanka herbaty, i raz dziennie szklanka mleka, i to wsio...
A wód płodowych mam podobno bardzo dużo.

[/QUOTE]
ja piję dwie szklanki soku no i 3 szklanki herbaty.Robię duży błąd bo herbata wypłukuję wodę z organizmu.A wód płodowych mam bardzo dużo-moze dlatego mam taki duży brzusio.Niestety nie mogę w siebie wmusić 2,5 litra wody dziennie jak to lekarz mi zalecił( wg niego taka ilość płynów ma zapobiec kolce nerkowej)

W końcu się doczekałam
Stary 2010-03-03, 19:50   #3238
ona1981
Zakorzenienie

Ja tam wam zazdroszczę dziewczyny, że tak mało przytyłyście, też bym tak chciała!!! Ja widzę, że przybrałam nie tylko na brzuchu, boki mi się takie szerokie zrobiły beee :/Uda jakies takie grube. piersi wielkie- strach pomyśleć co będzie jak zacznę karmić.

Iza jakie ładne imiona wybrałaś dla dziewczynki Ja przy pierwszym dziecku chciałam Michalinkę, niestety mężowi się nie podobało, zresztą i tak nie miało to znaczenia bo urodzil się chłopak- Michał Teraz chcieliśmy Zuzię albo Julkę, ale znowu nie wyszło, będzie Szymon

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-03-03 o 19:52
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 20:03   #3239
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:

Iza jakie ładne imiona wybrałaś dla dziewczynki Ja przy pierwszym dziecku chciałam Michalinkę, niestety mężowi się nie podobało, zresztą i tak nie miało to znaczenia bo urodzil się chłopak- Michał Teraz chcieliśmy Zuzię albo Julkę, ale znowu nie wyszło, będzie Szymon
mój mąż ma zastrzeżenia co do tych imion,ale cos mi podpowiada,że ulegnie

W końcu się doczekałam
Stary 2010-03-03, 20:03   #3240
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, mnóstwo cytowałam, ale skasowałam - tak mnie żebro boli, że nie umiem myśleć ;/.

Ogólnie - dziękuję za gratulacje Agatkowe

Strasznie fajne ciuszki pokupywałyście, widzę, że królują teraz ciuchlandy i tesco

Myśmy dzisiaj byli na małych zakupach, dokupiony ręczniczek z kapturkiem drugi jednak jeszcze, kocyk - z takiego materiału, jak kiedyś były, taki tradycyjny w różowo - szarą kratę, 10 pieluch, sudocrem, mydełko, płyn do kąpieli z oliwką, krem na słońce i krem bambino tak ogólnie. No i dla mnie stanik bez fiszbin, bo mam ich dość
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości