|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
hyhyhy
co nie ![]() Cytat:
Albo jak Velluto szalwia.. Cytat:
![]() Owca to pomysl meza i lomot jej serca mnie przerazil przerazil nawet naszego psa ale jest ladna...i taka przytulasna...nie bede miala za to rozka ani otulaczka bo nie planowalam tego.Ale masz racje, jak dlugo mozna ciagnac przedluzanie dziecku poczucia bycia w przyjemnej macicy. Chyba wlasnie na tym zeruja produceci podobnych duperelek ![]() Ale 8 miesieczne dziecko w przyciasnym foteliku to juz nie macica ale chyba oszczednosc albo glupota... [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1759589 9] . ja się nie znam, ale to chyba raczej przez kilka pierwszych dni takie wrażenie można by stwarzać, bo różnica temperatur, bo coś tam... a potem?[/QUOTE]niektore matki sa zwiazane z dziecmi do ich poznej starosci (dzieci starosci ) . Pepowina nie jest nigdy przecieta i pozniej rozwody, awantury, placze i inne ![]() Cytat:
|
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- dzię.... ku.... jęęę
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Iza świete te ciuszki. I w życiu bym nie powiedziała że z lumpka. Superaśnie
Ja muszę męża teraz wyciągnąć żeby dokupić body krótki rękawek rozpinane tak ze 2 szt pod pajacyki do szpitala, no i jakieś body z dł rękawem zamówić na all razem ze śpiochami. |
|
|
|
#3214 | |||||||
|
Rozeznanie
|
witam dziewczynki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17582070] Ale każdy szpital ma inne zasady Ja np. mam mieć po 3 bodziaki, śpiochy, kaftaniki. Agatka waży.... 1269g Z maluszka przeszła w średniaka, jestem w szoku Ułożona już głową w dół, czyli - mam córkę-nietoperza Wychodzi ogólnie na to, że dla lekarza jestem ewenementem - już któryś raz stwierdził, że bardzo energiczna jestem, a dzisiaj tekst: pani Agnieszko, niech pani nie będzie taka energiczna, kobieta w ciąży powinna być bardziej flegmatyczna Szyjka zamknięta, wsio ok, serducho bije, kość udowa, główka i brzuszek w jednym terminie - wg usg 28 tydzień nie 29, ale trzymam się daty om, i 29 tygodnia jednak. Na szkołę rodzenia zapisana jestem, pierwsze zajęcia w piątek 9 kwietnia, a potem 3 wtorki pod rząd. Fajnie, że później, bo jakby co się działo - to od razu na porodówkę Aha, przytyłam 6kg ![]() [/QUOTE] Wiem, że każdy szpital ma inne zasady, ale jakie ma mój dowiem się w szkole rodzenia. Gratki dla Agatki [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584170]Ukradzione ze śląskiego wątku ![]() [/QUOTE] Świetne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super ciuszki, renifrerek przesłodki i ta czapeczka z uszkami... Cytat:
Też zamierzam się zapiasc do szkoły rodzenia, babka powiedziała,że od 26-27 tyg. do konca ciąży. Mam nadzieję, że przyzwyczaje sie do mysli o porodzie trochę i przestane się tak bać.
|
|
#3215 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3216 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Cytat:
No te Tesco ciuchy są na prawdę super i tanie. Dziś jade do Tesco polować na bodziaki. Cytat:
Cytat:
dla meża.Cytat:
Zmieni ci się szybko i zaczniesz kupować bojówki i bluzy z samochodzikami ![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziś już zrobiłam obiad, pranie i umyłam głowę.Miałam isć sie zdrzemnąć ale jakoś mi zeszło i już za późno.Potem z córcią jedziemy na tańce i do Tesco właśnie. Dziś zamawiałąm meble dla córki bo tej jej stare (4 lata mają )idą dla małej i zamówienie to robiłam 4 razy bo zawsze coś było nie tak i zaraz dzwonili aby anulować zamówienie. Nawet do teraz nie jestem pewna czy się udało ale już nie mam siły tam dzwonić. Jutro powinno się wylkarować. Będąc w pl zrobiłam 2 zęby.Zapłaciłam 300zł a one znowu bolą. Chciałam się pochwalić nowymi zdobyczami na 62 ale coś sie mi załączniki nie chca załadować. ![]() Moze puźniej. Mała hasa sobie w brzuchu, że spać nie mogę. Wczoraj sie bujałam na łózku aby ją uspokoić. Ja wczoraj ogladałam z meżem Avatara. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-03-03 o 14:05 |
||||||
|
|
|
#3217 | |||
|
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1757852 3]no coś ty...
![]() zobacz: http://www.ciaza.ebrzuszek.pl/index....sk=view&id=598 jak to 2-3kg? przez całą ciążę? przy normalnej wadze wyjściowej to niemożliwe... przecież tyle to sam dzieciaczek waży (albo i więcej). chyba że się startuje z baaardzo dużą nadwagą. no, ale dziś było w dd tvn o kobiecie, która rodząc ważyła 240kg... to już nic mnie nie zdziwi [/QUOTE]Nie,chodziło mi o dziewczyny które są w 24 czy 25 tygodniu i mają 2 kg na plusie... Ja w 24 mam 7 Waże teraz 54 kg więc myślę,że nie będzie tragedii![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584170]Ukradzione ze śląskiego wątku [/QUOTE] Cytat:
tylko w moim przypadku mąż mało co z krzesła nie spadł Ja zawsze chciałam mieć pierwszego synusia więc jest dobrze![]() Cytat:
reniferek przesłodki Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1759660 9]no zależy moja mamuśka opowiadała, że np mój brachol (urodzony w czerwcu) potrafił przy zmianie pieluszki zastrajkować - protestował jak go z powrotem ubierano. a że u nas wtedy było gorące lato, to sobie tak czasem leżał w wózeczku z gołą dupą na wierzchu cały szczęsliwy (bezwstydnik jeden ). i leżąc na pleckach robił fontannę dookoła jak mu isę znowu siusiu zachciało ![]() W piątek jedziemy z mężem do Tesco.Muszę obadać tamtejsze ciuszki skoro tak wszystkie się nimi zachwycacie Już się cieszę Aa i od wczoraj znów jak na początku ciąży nie mogę jeść Eh...
|
|
#3218 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() super, gratuluję chłopaka. raz, dwa się przestawisz na samczyka. ![]() to dobrze, że już główką w dół ułożony dizdek, im później, im dzidek większy,tym przestrzeń w brzuchu mniejsza i o obrót do wyjścia trudniej. Cytat:
na spacery będziesz miała czas potem- z wózkiem. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kobietki, czy któraś z Was miała w planach zakup Tako Jumper? ![]() Moja sąsiadka ma do odsprzedania- używany przez 7 miesięcy.
|
|||||
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie zdąrzyłam przepłukać.. Wypiłam kilka herbatek z cytryną i miodkiem i mi lepiej Wogole w ciągu 5 min zaczęła sie taka śnieżyca i znów jest biało..
|
|
|
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
No i mi pokasowalo posty
![]() to nic , tak na szybko szaja - ten konik do usypiania , dalam tylko na przyklad , mamusie z watku na odchowalni sa nim zachwycone , wiec i tu moze komus wpadnie w oko , ja nie mam zamiaru go kupowac bo jak napisala bydgos puscisz dziecku cd i tez usnie a juz firma jest dla mnie najmniej wazna ![]() Mam zamiar tylko lezaczek jak na razie z Fishera kupic ale to zakup na pozniej , teraz mam od jakiegos czasu sliczna pozytywke ktora poszczam malej do brzuszka i mysle ze jak sobie to zapamieta to po porodzie tez bedzie pamietac i nie potrzeba jej bedzie jeszcze innych grajacych bzdur bo jej sie namiesza ![]() spadam sie pakowac ruszam dzis wieczorkiem do domku na wekeend , jutro rano mam badanaia i w tym glukoze a po poludniu termin u gina mam nadzieje ze mojej Gabrysce
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-03-03 o 15:30 |
|
|
|
#3221 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3222 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja postanowilam zaszalec i zamieszczam zdjecie brzuszka (troszke niewyrazne). Oto ja i moj brzusiu w 24 tygodniu ciazy.. Edytowane przez liliputek Czas edycji: 2010-03-03 o 17:46 |
||
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj w szkole rodzenia był wykład prowadzony przez gina.
najciekawszy cytat: "ból party należy do kategorii najsilniejszego bólu, jaki człowiek odczuwa i nie traci przy tym przytomności..." ja uciekamtak sobie ogólnie poopowiadał o fazach porodu, oznakach porodu, nacinaniu krocza. nic, czego bym w sumie nie wiedziała. kupiłam paczkę pajaców w Tesco - 36zł, zaraz ptstryknę. upiekłam właśnie muffiny jogurtowo-bananowe z kawałkami czekolady. pachną zabójczo
|
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Darianna no tak pajacyk na zimniejsze dni, ale ja mam termin na 10 maja ale bardzo możliwe że urodzę wczeniej- nawet w połowie kwietnia tak ginek powiedział więc może się przydać a jak nie początek maja też może byż zimny. Ale ten śpiworek nie jest aż tak gruby.
Własnie wróciłam z zakupków, kupiłam stanik do karmienia na razie jeden tylko- nie było rozmiaru 80G ale poprzymierzałam i okazało się że 85E jest ok może dlatego że nie usztywnian tylko na fiszbinach. Ja generalnie takich nie lubię ale przynajmniej jeden pasuje mieć. Drugi dokupię jak coś w kwietniu- jak nie urodzę wcześniej - bo może mi biuścik jeszcze urosnąć. Wyschły mi już ciuszki poprane i pieluszki i powiem Wam że jestem zadowolona, wyprałam w Jelpie i dolałam potem płynu bo my mamy strasznie twardą wodę i fajnie bo ciuszki pachną ale tak ledwo, ledwo i praktycznie neutralnie, i są miękkie. Oby tylko mała nie miała uczulenia na ten proszek i będzie super Nowe ciuszki nastawię jutro. I hmmm będzie trzeba się zabrać za prasowanko ![]() A i kupiłam małej czapusie dwie takie po kąpaniu cienkie, jedną grubszą na wierzch a jedną taką zakladaną "smerfetkę" na troszkę później.
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-03-03 o 16:13 |
|
|
|
#3225 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a brzuszek fajny taki malusi. ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
to ja przepis poproszę. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i miłego weekendu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mufiny rządzą ![]() Ja właśnie piekę kruche z jabłkami i budyniem wiśniowym. Próbuję nowy przepis, ciekawe co wyjdzie ![]() Torbę mam już prawie spakowaną ![]() Poprałam rzeczy dzieciowe.
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17602162]jogurtowe?
to ja przepis poproszę. ![]() [/QUOTE] a proszę bardzo ![]() 1 i 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 1 szklanka jogurtu naturalnego 2/3 szklanki oleju 1 jajko 2 duże banany rozgniecione widelcem posiekana czekolada (niezbyt drobno) suche razem, mokre razem z bananami, suche do mokrych, na koniec czekolada. ja piekę ok. 20 min w 180 stopniach z termoobiegiem takie pajace kupiłam, mocno opierając się wielu rodzajom różowych
|
|
|
|
#3228 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
fajne pajacyki, |
||
|
|
|
#3229 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- śliczne Moja córcia ma trochę różowych rzeczy,trochę beżowych i białych ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Ciągłe zapewnianie otoczenia o tym,że sie nie odchudzam jest irytujące. Nic na to nie poradzę....nie mam zamiaru wpychać w siebie jedzenia na siłę
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
margo kupiłam wczoraj identyczne tyle że body
z krótkim rękawkiem- M wybrał.A pajace hmm dałam się różowi ponieść ale tylko 3
|
|
|
|
#3231 | |
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17602162]oj chudzinko, aleś jest figurna.
![]() a brzuszek fajny taki malusi. ![]() [/QUOTE] Oj chyba musze czesciej zamieszczac zdjecia na wizazu Co sie dowartosciuje-to moje. A tak na powaznie, w rzeczywistosci brzuszek jest wiekszy, tylko na tym zdjeciu taki malutki wyszedl. Za to jak sie na mnie patrzy "od frontu" to juz pileczka spora jest.Cytat:
Edytowane przez liliputek Czas edycji: 2010-03-03 o 17:43 |
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3233 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() gdzieś mi się kiedyś o uszy obiło, że jedno z drugiego w jakimś stopniu wynika. ![]() A ja generalnie pije bardzo mało- 3 x dziennie szklanka herbaty, i raz dziennie szklanka mleka, i to wsio... ![]() A wód płodowych mam podobno bardzo dużo. ![]() Kurde, ale mam mega zgagę.... zjadłam dwa pączki, nie umiałam się oprzeć, a wiedziałam, że mnie po nich palić będzie.
|
|
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam w sumie ostatni dzwonek na zakupy. Mam nadzieję że jak pojadę we wtorek to się płeć nie zmieni
![]() Zresztą juz i tak mam wszystko kupione. |
|
|
|
#3235 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo fajne kolorki
|
||
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Liliputek cudny brzuszek
Margo śliczne pajacyki, uwielbiam takie kolorki Ja po wizycie. Wszystko jak zwykle super, tylko bym mogła mniej przytyć zdaniem mojego lekaża. W tym miesiącu przybrałam 2,5 kg, wcale jakoś dużo nie jem
|
#3237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.W pierwszym trymestrze schudłam 2 kg poniewaz mdłosci męczyły mnie dniami i nocami .Ale przybieram na wadze,córcia ma prawidłową wagę więc nie mamy powodu do zmartwień.Przecież każda ciaża jest inna---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17604674] Kurde, ale mam mega zgagę.... zjadłam dwa pączki, nie umiałam się oprzeć, a wiedziałam, że mnie po nich palić będzie. [/QUOTE]łączę sie z tobą w bólu ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17604674]Ciekawe jak się ma ilość wypitych płynów do ilości wód płodowych... ![]() gdzieś mi się kiedyś o uszy obiło, że jedno z drugiego w jakimś stopniu wynika. ![]() A ja generalnie pije bardzo mało- 3 x dziennie szklanka herbaty, i raz dziennie szklanka mleka, i to wsio... ![]() A wód płodowych mam podobno bardzo dużo. ![]() [/QUOTE] ja piję dwie szklanki soku no i 3 szklanki herbaty.Robię duży błąd bo herbata wypłukuję wodę z organizmu .A wód płodowych mam bardzo dużo-moze dlatego mam taki duży brzusio.Niestety nie mogę w siebie wmusić 2,5 litra wody dziennie jak to lekarz mi zalecił( wg niego taka ilość płynów ma zapobiec kolce nerkowej)
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam wam zazdroszczę dziewczyny, że tak mało przytyłyście, też bym tak chciała!!! Ja widzę, że przybrałam nie tylko na brzuchu, boki mi się takie szerokie zrobiły beee :/Uda jakies takie grube. piersi wielkie- strach pomyśleć co będzie jak zacznę karmić.
Iza jakie ładne imiona wybrałaś dla dziewczynki Ja przy pierwszym dziecku chciałam Michalinkę, niestety mężowi się nie podobało, zresztą i tak nie miało to znaczenia bo urodzil się chłopak- Michał Teraz chcieliśmy Zuzię albo Julkę, ale znowu nie wyszło, będzie Szymon
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-03 o 19:52 |
|
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3240 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, mnóstwo cytowałam, ale skasowałam - tak mnie żebro boli, że nie umiem myśleć ;/.
Ogólnie - dziękuję za gratulacje Agatkowe Strasznie fajne ciuszki pokupywałyście, widzę, że królują teraz ciuchlandy i tesco ![]() Myśmy dzisiaj byli na małych zakupach, dokupiony ręczniczek z kapturkiem drugi jednak jeszcze, kocyk - z takiego materiału, jak kiedyś były, taki tradycyjny w różowo - szarą kratę, 10 pieluch, sudocrem, mydełko, płyn do kąpieli z oliwką, krem na słońce i krem bambino tak ogólnie. No i dla mnie stanik bez fiszbin, bo mam ich dość
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

co nie
Łykam Chlorchinaldin, ale przestaje tylko na 15 min
Co chwilę jakieś kocyczki do zawijania - żeby było ciasno jak w macicy, udające serce matki owieczki itp (araczki 
) . Pepowina nie jest nigdy przecieta i pozniej rozwody, awantury, placze i inne 

Jak puścisz maluszkowi cichą muzyczkę z CD i dasz mu jakiegoś misiaka, to też zaśnie
ja jak sie dowiedziałam to prawie zemdlałam na fotelu a mąż tak podskoczył z radości ze az babke wystraszył
dla meża.
Mówiła, że mąż wysyłany jest wielokrotnie po to samo w ciągu dnia i na końcu to już mu się odechciewa tej żony i wszystkiego 

się nie skończyło
i znów jest biało.. 

ja uciekam