Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-02, 20:55   #3181
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Ukradzione ze śląskiego wątku

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko
ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.
_________________________ _________________________ ___
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły
żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8 miesiącu ciąży.
_________________________ _________________________ ____
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90
stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w
kosteczkę
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz
ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Placz:
Pierwsze dziecko: Wyciagasz dziecko z lozeczka jak tylko pisnie.
Drugie dziecko: Wyciagasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje
niebezpieczenstwo, ze jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakrecac grajace
zabawki w lozeczku.
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy
brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od
potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie
poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek,
do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni
chemicznej.
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz
do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, ze ma dzwonic tylko jeśli pojawi
się krew.
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz sie na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spogladasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że
starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz sie przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz sie prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 20:57   #3182
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584170]Ukradzione ze śląskiego wątku

[/QUOTE]
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 21:06   #3183
kicia069
Zadomowienie

To ja już po wizycie, okazało sie ze moja wymarzona dziewczynka to.. chłopak ja jak sie dowiedziałam to prawie zemdlałam na fotelu a mąż tak podskoczył z radości ze az babke wystraszył

a jak sie spytałam czy to pewne to popatrzyła sie na mnie litościwie i pow. ze nie wie.. ale potem dodała ze tak na jakieś 99,9% chłopak

kurcze dziewczyny ciezko mi strasznie sie przestawić ze to jednak bedzie Dawidek a nie Nikolka... nie wiem co sie ze mna dzieje

a tak poza tym to ma już jakieś 26 cm i wazy 900g(26 tc) i już jest obrócony główka na dół.. tylko czy to nie jest za wcześnie??

aaa i mam do was jeszcze jedno pytanko
co znaczy ze łozysko jest w dnie i na ścianie przedniej, st. dojrzałości I??
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 21:10   #3184
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Kiciu, to normalne łożysko

Gfratuluję syna
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 21:16   #3185
kicia069
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584826]Kiciu, to normalne łożysko

Gfratuluję syna [/QUOTE]

dziękuje
Stary 2010-03-02, 22:06   #3186
kees26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Mi gin powiedział ze zleca sie miedzy 26 a 28 tyg

A ja po wizycie jestem
Ciąża prawidłowa, serduszko ladnie pyka, głowka w dół, waży 1177g, a mamusia ma dalej 5 kg na plusie
A z szyjką jest lepiej.. Jest tylko lekko rozwarta zewnętrznie, ale powiedział, ze powinna wytrzymać. Nospa tylko 'okazjonalnie' jak bedzie twardniał berbeć i oo..
Kardashi, super wiadomości

Cytat:
Napisane przez sweet cherry Pokaż wiadomość
Chwalę się...W środę byłam na plenataranych i wszystko wyszło w porządku No i dowiedziałam się,że moje przeczucie z początku ciąży było idealne...Będziemy mieli synka Niestety mąż bardzo bardzo liczył na córkę więc był trochę zawiedziony...No ale ciągle mu powtarzam,że skoro będzie chłopak to będzie do niego lgnął itp...Ale tż już zapowiada,że następna będzie dziewczynka...: D Jeszcze się trochę porozczulam i napiszę,że synuś ma śliczny nosek,dużą stópkę i jest zdaniem lekarki grzeczniutki
Gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Nie do końca to chyba wynika z dostępności badań prenatalnych. Tu po prostu niepełnosprawność czy fizyczna czy umysłowa nie jest wstydem. Ludzie niepełnosprawni pracują, chodzą do "normalnych" szkół, dostają mnóstwo pomocy socjalnej. W Polsce, przynajmniej ja tak uważam, niepełnosprawność członka rodziny to ciągle wstydliwy temat, który lepiej zamknąć w czterech ścianach
Trudno mi powiedzieć jak to jest z niepełnosprawnymi w Irlandii czy UK - nie mieszkam tam. Mieszkałam natomiast kilka lat w Holandii, która ma rewelacyjne zaplecze socjalne dla niepełnosprawnych, mnóstwo szkół i wszelkich innych placówek a pomimo to nie zauważyłam, aby byli z tego powodu bardziej "widoczni" niż Polsce. Ale nie będę się kłócić - dopytam jeszcze znajomych z UK i Irlandii, jak to wygląda kwestia dostępności badań konkretnie genetycznych.

Cytat:
Zaliczyłam dziś kolejne usg. Dziewczyny rosną - jedna waży 1.092 (tej nie dało się zmierzyć główki, bo tak nisko ją gdzieś tam wcisnęła), druga 1.330.
W środę zaczynamy 31 tydzień
Gratki dla dziewczyn i gratuluję rozpoczęcia 31 tygodnia

Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość
W końcu odebrałam wyniki glukozy i wszystko ok po obciążeniu 75 g po 2 godz był wynik 120.
A poniżej chwale sie brzuszkiem. Ostatnio mieliśmy 3 kg na plusie w 26 tc, troche mało ale naprawde jem dużo.
Gratuluję wyników Zgrabny brzusio

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
U mnie po wizycie wszystko dobrze, mały waży około 1500 kg i jest mniejszym średniaczkiem za to ja jestem większym słonikiem . Mieliśmy kolejne dokładniejsze USG, dzieciaczek ma pępowinę zarzuconą za szyjkę ale podobno często się to zdarza .
Gratki

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17582070]Agatka waży.... 1269g Z maluszka przeszła w średniaka, jestem w szoku Ułożona już głową w dół, czyli - mam córkę-nietoperza Wychodzi ogólnie na to, że dla lekarza jestem ewenementem - już któryś raz stwierdził, że bardzo energiczna jestem, a dzisiaj tekst: pani Agnieszko, niech pani nie będzie taka energiczna, kobieta w ciąży powinna być bardziej flegmatyczna Jako żart oczywiście.
Szyjka zamknięta, wsio ok, serducho bije, kość udowa, główka i brzuszek w jednym terminie - wg usg 28 tydzień nie 29, ale trzymam się daty om, i 29 tygodnia jednak.
[/QUOTE]

Szaja, gratuluję pomyślnych wieści z wiztyty

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584170]Ukradzione ze śląskiego wątku

[/QUOTE]

Dobre, uśmiałam się

Cytat:
Napisane przez kicia069 Pokaż wiadomość
To ja już po wizycie, okazało sie ze moja wymarzona dziewczynka to.. chłopak ja jak sie dowiedziałam to prawie zemdlałam na fotelu a mąż tak podskoczył z radości ze az babke wystraszył

a jak sie spytałam czy to pewne to popatrzyła sie na mnie litościwie i pow. ze nie wie.. ale potem dodała ze tak na jakieś 99,9% chłopak

kurcze dziewczyny ciezko mi strasznie sie przestawić ze to jednak bedzie Dawidek a nie Nikolka... nie wiem co sie ze mna dzieje

a tak poza tym to ma już jakieś 26 cm i wazy 900g(26 tc) i już jest obrócony główka na dół.. tylko czy to nie jest za wcześnie??

Gratuluję Dawidka

Ja dziś również byłam na wizycie - nie miałam usg brzuszka, także nie widziałam Lenki, ale ginka badała mnie dopochwo takze usg i powiedziała, że dzidzia ok. Natomiast źle się dzieje z moją szyjką - od ostatniej wiztyty skróciła się z 3,4 cm na 2,7 cm...Główka Lenki uciska na ujscie szyjki i póki co nie powoduje rozwierania, ale ułozenie Lenki jest powodem tego, ze dosłownie co 5 min muszę lecieć do toalety, w nocy z 5 razy Miałam też ktg - ginka powiedziała, ze macica wykazuje małe skurcze. No i dooopa, chciałam zacząć dłuższe spacery a zamiast tego mam więcej leżeć i brać Aspargin 3x2 tabletki. Za 2 tygodnie kolejna wizyta.
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 22:22   #3187
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Kardashi, super wiadomości

Gratuluję Dawidka

Ja dziś również byłam na wizycie - nie miałam usg brzuszka, także nie widziałam Lenki, ale ginka badała mnie dopochwo takze usg i powiedziała, że dzidzia ok. Natomiast źle się dzieje z moją szyjką - od ostatniej wiztyty skróciła się z 3,4 cm na 2,7 cm...Główka Lenki uciska na ujscie szyjki i póki co nie powoduje rozwierania, ale ułozenie Lenki jest powodem tego, ze dosłownie co 5 min muszę lecieć do toalety, w nocy z 5 razy Miałam też ktg - ginka powiedziała, ze macica wykazuje małe skurcze. No i dooopa, chciałam zacząć dłuższe spacery a zamiast tego mam więcej leżeć i brać Aspargin 3x2 tabletki. Za 2 tygodnie kolejna wizyta.
dzięki

będzie dobrze nie martw sie, ja tez mam Aspargin tylko tyle ze 2x 2 tabletki, a do kibelka latam tak po 3 razy czasem az tak mi sie nie chce wstać

a ja jutro mam ta glukoze, jej jak ja nie lubie byc rano głodna
Stary 2010-03-03, 07:58   #3188
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17582070]
Agatka waży.... 1269g Z maluszka przeszła w średniaka, jestem w szoku Ułożona już głową w dół, czyli - mam córkę-nietoperza Wychodzi ogólnie na to, że dla lekarza jestem ewenementem - już któryś raz stwierdził, że bardzo energiczna jestem, a dzisiaj tekst: pani Agnieszko, niech pani nie będzie taka energiczna, kobieta w ciąży powinna być bardziej flegmatyczna Jako żart oczywiście.
Szyjka zamknięta, wsio ok, serducho bije, kość udowa, główka i brzuszek w jednym terminie - wg usg 28 tydzień nie 29, ale trzymam się daty om, i 29 tygodnia jednak. [/QUOTE]
Gratuluję dużej córy, pięknie urosła.

Cytat:

Przestawisz się, jeszcze masz czas. Gratulacje.

Cytat:
2,7cm to nie tak strasznie mało, jedz grzecznie Aspargin, wypoczywaj i będzie dobrze. Uszyska do góry.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 08:40   #3189
margo80
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17582778]A czy ja napisałam, że w ciąży? Nie, w wakacje, takie ataki muszkowe miałam.[/QUOTE]
no nie napisałaś. ale ja o sobie myślę
Cytat:
To ja już po wizycie, okazało sie ze moja wymarzona dziewczynka to.. chłopak
gratuluję choć to może szok, na pewno się szybko przyzwyczaisz do tej myśli.
Cytat:
rób, co gin każe a na pewno będzie wszystko dobrze.

ehhh... u mnie atmosfera niezbyt ciekawa. małz wczoraj wrócił i od progu widziałam, że coś jest nie tak. pacjent nawiał z ośrodka i popełnił samobójstwo... dziś muszą to przekazać reszcie dzieciaków... do tego wizyta prokuratury i wszystkie procedury... nie zazdroszczę mu tej pracy...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 08:42   #3190
pearl4
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17582070]Któraś pisała (nie wiem, która z was, bo zaznaczyłam ale mi nie zacytowało ) o bólach spojenia łonowego - dzisiaj o tym z ginem gadałam, takie naprawdę mocne MOGĄ świadczyć o zbyt małej ilości wapnia - kupić i żreć [/QUOTE]

O to info dla mnie, dzięki że sie zapytałaś . Czy któraś z Was bierze wapno które można bez problemu w ciąży wcinać?
pearl4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:14   #3191
ona1981
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Mały mi dzis zafundował pobudkę o 5.30, troche niewyspana jestem
Dziś mam wizytę, pewnie znowu dostanę opierdziel od lekarza, że za dużo przytyłam Czy wasi lekarze też się czepiają tak tej wagi? Mam wprawdzie z 7kg na plusie, ale bez przesady.
Wczoraj przytargałam do domu worek ciuszków po Michałku, muszę zliczyć co mam i uzupełnić luki, może do tesco się wybiorę bo też jestem miłośniczką ich bodziaków i pajaców
Idę na inkę z mleczkiem c\_/
Stary 2010-03-03, 09:21   #3192
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
a właśnie, jakoś nikt nie zapytał o kąpiel (może to wyjdzie na wykładzie o tym temacie). bo niby jest trend, żeby nie kąpać codziennie.
jak Wy planujecie?
Ja jeszcze nie myslalam ale wiem, ze bede namawiana przez polozna do kapieli co rdugi dzien bo ponoc tutaj tak sie stosuje...

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Dziewczyny , widzialyscie cos takiego? - konik morski do usypiania
mamusie z odchowalni bardzo sobie go chwala

http://www.allegro.pl/item917276527_konik_morsk i_fisher_price_gra_i_swie ci_naklejki.html
Wiesz co, nie wiem jaki jest konik morski ale moj maz zamowil owieczke stelle - przytulanka z bijacym sercem...juz mam ja w domu. Serce jej wali jak na sluchaniu serca malucha http://www.stokkids.pl/index.php?pag...mart&Itemid=57

sprawdzimy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17582070]Agatka waży.... 1269g Z maluszka przeszła w średniaka, jestem w szoku Ułożona już głową w dół, czyli - mam córkę-nietoperza Wychodzi ogólnie na to, że dla lekarza jestem ewenementem - już któryś raz stwierdził, że bardzo energiczna jestem, a dzisiaj tekst: pani Agnieszko, niech pani nie będzie taka energiczna, kobieta w ciąży powinna być bardziej flegmatyczna Jako żart oczywiście.
Szyjka zamknięta, wsio ok, serducho bije, kość udowa, główka i brzuszek w jednym terminie - wg usg 28 tydzień nie 29, ale trzymam się daty om, i 29 tygodnia jednak.

Na szkołę rodzenia zapisana jestem, pierwsze zajęcia w piątek 9 kwietnia, a potem 3 wtorki pod rząd. Fajnie, że później, bo jakby co się działo - to od razu na porodówkę

Aha, przytyłam 6kg [/QUOTE]

fajnie slyszec, ze Agatka rosnie ladnie i ma sie dobrze. Super

Cytat:

To gratulacje chlopczyka
Jestem pewna, ze szybko minie rozczarowanie
Glowa do gory. Chlopaki sa fajne
Pozniej bedzie coreczka

Cytat:
Trudno, lez i odpoczywaj...teraz zimno za oknem
Na dluzsze spacery pojdziesz juz z coreczka

Cytat:
ehhh... u mnie atmosfera niezbyt ciekawa. małz wczoraj wrócił i od progu widziałam, że coś jest nie tak. pacjent nawiał z ośrodka i popełnił samobójstwo... dziś muszą to przekazać reszcie dzieciaków... do tego wizyta prokuratury i wszystkie procedury... nie zazdroszczę mu tej pracy...
Aj, ale sie porobilo...faktycznie niefajnie. Niech sie dzielnie trzyma Twoj maz!

------------
Wstalam jak zwykle w nocy aby zjesc zelazo i mi sie dziecko po soku pomaranczowym rozbrykalo tak, ze az maz sie obudzil bo reka dotykal brzucha. Nie spalam od 2.30 do 5.30 jakos....a pozniej w drodze do pracy znalazlam ruska stacje w radio i tez na tych slowianskich rytmach fikalo dobry kwadrans

Milego dnia

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 09:36   #3193
margo80
Zakorzenienie

kazaczok ?

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-03, 09:54   #3194
araczki
Zadomowienie

Cytat:
kazaczok ?
no
a pozniej byly bielyje rozy i tez.. eja

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 10:01   #3195
margo80
Zakorzenienie

same hiciory

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-03, 10:21   #3196
olivka_7
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1757641 2]tak, są na 0-3. ale nie wiem do ilu kg. wywaliłam opakowanie, a nie pamiętam czy cośtam napisano na ten temat. na metkach nic nie ma.

ja też mam +7. czym jesteś przerażona? ten typ tak ma [/QUOTE]
Ja większość pajacyków mam z Tesco rozmiarówka ma się tak- spisana z opakowania
0-0 to jest rozmiar 56 ale wg mnie takie ciut wieksze 56
0-3 to rozmiar 62

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Dziewczyny , widzialyscie cos takiego? - konik morski do usypiania
mamusie z odchowalni bardzo sobie go chwala

http://www.allegro.pl/item917276527_..._naklejki.html
No powiem ciekawa rzecz, ja postanowiłam na razie zabawek nie kupować, jak będą odwiedzinki rodzinki każe kupić zabawki- oczywiście tej najbliższej rodzince- i nawet powiem jakie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584170]Ukradzione ze śląskiego wątku [/QUOTE]
Zarąbiaszcze
Z tymi kolorkami jakbym o sobie czytała segregacja do prania i tak piorę również nowe rzeczy- tzn na krótkie pranie tak żeby odświerzyć

Cytat:

Kochana ja znam ten szok jak się okazało że nasz chłopak to dziewczynka, mi tam obojętne było ale się już przyzwyczaiłam że chłopak mimo że na początku chciałam dziewczynkę. P=Jestem pewna że za dwa dni już się przestawisz
Nam ginek ostatnio powiedział że dziopka (w 28 tyg), co prawda nie mówił w ilu procentach ale jak nie był wcześniej pewny to mówił że nie jest pewny. Ale cały czas bardziej na dziewczynkę wyglądała- mimo złego ułożenia. Mam nadzieję że się nie pomylił i za tydzień mojej małej siurak nie wyrośnie bo ubiję i przywiozę wszystkie różowe ciuchy jakie kupiłam

U mnie akcji praniowej ciąg dalszy, używki już poprane dziś włączę na krótkie pranko pościel, żeby nie było czuć nowością, a potem nowe ciuszki- myślę że na 30 stopni z dwoma płukaniami, jak dam mało proszku to będzie ok, bo w sumie chodzi mi głównie o odświeżenie i takie przepłukanie z kurzu i wiadomo wymackane przez tysiąc rąk
Dokupiliśmy wczoraj pajacyki i body- śliczne zielone M wybierał Kupiłam kapcie do szpitala- trochę grube ale mięciutkie, małej śliczne baleriny za 7,80zł w Tesco (ostatnio jeszcze kosztowały 23zł) łapki białe i w sumie zostało mi mało do dokupienia - po komplecie na 56 i 62 do szpitala i jakieś body białe na napki 56 bo się przydadzą, a no i czapeczki
Byliśmy wczoraj jeszcze w kinie- ostatnio często "randkujemy" i powiem Wam czuję się jak przed ślubem nie wiem co ma na mnie taki wpływ- chyba szczęście prosto spod serduszka Byliśmy na "Randce w ciemno"- generalnie spoko, ale wcale nie takie śmieszne jak reklama to pokazywała, w sumie przyjemnie się ogląda, szczególnie jak się jest w ciąży, ale jakoś tak specjalnie nie polecam.
I coraz bardziej się boję czy się ginek nie pomylił, ale myślę że opatrznie by nie mówił przecież wie że człowiek wyprawkę kupuje A ja już mam sporą kolekcję różów choć nie tylko ale sukienek mam sporo

margo to faktycznie nieciekawie- współczuje.

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-03-03 o 10:22
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 10:34   #3197
kardashi
Zakorzenienie

[/QUOTE]

Już to kiedyś czytałam
I dalej stwierdzam że u mnie się nie sprawdza
Ciuchów ciążówych jak nie miałam tak nie mam, ubranek nie układam kolorami, przepłukałam tylko w loveli a reszte zobaczymy dalej

I gratulacje zdrowej Agatki

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Mały mi dzis zafundował pobudkę o 5.30, troche niewyspana jestem
Dziś mam wizytę, pewnie znowu dostanę opierdziel od lekarza, że za dużo przytyłam Czy wasi lekarze też się czepiają tak tej wagi? Mam wprawdzie z 7kg na plusie, ale bez przesady.
Wczoraj przytargałam do domu worek ciuszków po Michałku, muszę zliczyć co mam i uzupełnić luki, może do tesco się wybiorę bo też jestem miłośniczką ich bodziaków i pajaców
Idę na inkę z mleczkiem c\_/
Mój tylko pytał czy wogole jem, bo przez 3-4 miesiace wogole nie przytyłam i teraz tylko że jakoś powoli mi idzie ta waga i co wizyta się śmieje 'oo coś się ruszyło z tą wagą'

Kurdę, dziewczyny, macie jakieś sposoby na ból gardła?! Od 3 dni mam taki szczypiący ból Łykam Chlorchinaldin, ale przestaje tylko na 15 min a tantum wogole nie działa

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 10:41   #3198
olivka_7
Zakorzenienie

A ja przytyłam od początku 12 kg i wcale się nie martwię bo poszło w brzuch i piersi, tyłek jak był płaski tak jest nogi na początku ciąży mi strasznie schudły więc teraz wróciły do normy. Oczywiście pilnuję się co jem ale bez przesady- przed chwilą wcięłąm nappoleonka
Ale piję przktycznie tylko mineralną niegaz. bo po sokach mam zgagę,

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2010-03-03, 11:35   #3199
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Kurdę, dziewczyny, macie jakieś sposoby na ból gardła?! Od 3 dni mam taki szczypiący ból Łykam Chlorchinaldin, ale przestaje tylko na 15 min a tantum wogole nie działa
Ja płukam wodą z solą albo naparem z szałwi. Mi pomaga
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 11:48   #3200
sparkly
Raczkowanie

Witam.
Gratulację za wszystkie udane wizyty i dla rosnących dzieciaczków

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584170]Ukradzione ze śląskiego wątku [/QUOTE]

Tak się zastanawiam, do jakiego wieku stwarzać dziecku poczucie, że ciągle jest w macicy Co chwilę jakieś kocyczki do zawijania - żeby było ciasno jak w macicy, udające serce matki owieczki itp (araczki ). Ostatnio szukałam opini o jakimś foteliku i jakaś mamusia się wypowiadała, że jej 8 m-czne dziecko już ma w nim ciasno ale to dobrze, bo czuje się jak w macicy
Zastanawiam się czy się nie owinąć ciasno w jakiś koc jak nie mogę zasnąć - może sobie przypomnę jak było w macicy i prześpię całą noc

Edytowane przez sparkly
Czas edycji: 2010-03-03 o 11:50
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:16   #3201
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Ja płukam wodą z solą albo naparem z szałwi. Mi pomaga
A jak to się robi tzn taka zwykla sól? A ile tej soli ?

Cytat:
Witam.
Gratulację za wszystkie udane wizyty i dla rosnących dzieciaczków

Tak się zastanawiam, do jakiego wieku stwarzać dziecku poczucie, że ciągle jest w macicy Co chwilę jakieś kocyczki do zawijania - żeby było ciasno jak w macicy, udające serce matki owieczki itp (araczki ). Ostatnio szukałam opini o jakimś foteliku i jakaś mamusia się wypowiadała, że jej 8 m-czne dziecko już ma w nim ciasno ale to dobrze, bo czuje się jak w macicy
Zastanawiam się czy się nie owinąć ciasno w jakiś koc jak nie mogę zasnąć - może sobie przypomnę jak było w macicy i prześpię całą noc
Czytałam kiedyś w jakiejś książce że przez pierwsze dni zawijać w kocyk lub rożek ciasno i z każdym dniem poluźniać. Ale tylko na początku..

Stary 2010-03-03, 12:17   #3202
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
...Czy wasi lekarze też się czepiają tak tej wagi? Mam wprawdzie z 7kg na plusie, ale bez przesady.
...
nie, nie czepiają się i nie kumam - Twój się czepia że za dużo czy za mało? bo w zasadzie to chyba w sam raz...

moja ginka każe wskakiwać na wagę tak jak przychodzę - w swetrze, kozakach, itp. tylko przyrost notuję. a jak kontroluję w domu, to tak jak pisałam - ja też +7. no ludzie, czego tu się czepiać?
Cytat:
...

ale o co kaman? ośmiomiesięczne dziecko? jessuss... to może pępowinę mu przetną jak 18 skończy? niech sobie poje przez rureczkę, jak w macicy . ja się nie znam, ale to chyba raczej przez kilka pierwszych dni takie wrażenie można by stwarzać, bo różnica temperatur, bo coś tam... a potem?
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:28   #3203
olivka_7
Zakorzenienie

Dziecku chyba na początku przez pewien okres powinno się pomagać przejść z brzuska do normalnego otoczenia- wiadomo nagle łóżeczko wielka przestrzeń a w brzuszku było ciasno. Ale myślę że wszystko bez przesady, zresztą wg mnie same wyczujemy swoje dzieciaczki jak im lepiej.

A właśnie a propo bo tak się zastanawiam, Jak np będę małej ubierać pajaca to pod spód body z długim czy krótkim rękawkiem, albo jak będę ubierać kaftanik i śpiochy to pod spód co, długi czy krótki rękaw? Żeby nie było za zimno ani za ciepło.

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2010-03-03, 12:31   #3204
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Dziecku chyba na początku przez pewien okres powinno się pomagać przejść z brzuska do normalnego otoczenia- wiadomo nagle łóżeczko wielka przestrzeń a w brzuszku było ciasno. Ale myślę że wszystko bez przesady, zresztą wg mnie same wyczujemy swoje dzieciaczki jak im lepiej.

A właśnie a propo bo tak się zastanawiam, Jak np będę małej ubierać pajaca to pod spód body z długim czy krótkim rękawkiem, albo jak będę ubierać kaftanik i śpiochy to pod spód co, długi czy krótki rękaw? Żeby nie było za zimno ani za ciepło.
Wydaje mi się, że to zależy od pogody? Będziesz musiała sprawdzać na karczku czy nie za chłodno czy nie za ciepło

Stary 2010-03-03, 12:31   #3205
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Czesc cieżarówki Moja córcia ma coraz wiecej sił.Kopie dniami i nocami.W koncu poznałam to uczucie,kiedy dziecko kopie w pęcherz.Budzi się przy byle okazjii np gdy w nocy wstanę do łazienki-wtedy mam pospane.Nawet śpiewanie kołysanki i glaskanie brzucha nie pomagają.W końcu czuję,że jestem w ciąży Coraz częciej zdarzają mi się omdlenia.
Poczyniłam kolejne zakupy.
Renifera córcia będzie miała na wyjscie ze szpitala

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:37   #3206
kees26
Rozeznanie

Witajcie dziewczynki

Cytat:
dzięki

będzie dobrze nie martw sie, ja tez mam Aspargin tylko tyle ze 2x 2 tabletki, a do kibelka latam tak po 3 razy czasem az tak mi sie nie chce wstać

a ja jutro mam ta glukoze, jej jak ja nie lubie byc rano głodna

Trzymam kciuki za glukozę

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
2,7cm to nie tak strasznie mało, jedz grzecznie Aspargin, wypoczywaj i będzie dobrze. Uszyska do góry.

Cytat:
rób, co gin każe a na pewno będzie wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Trudno, lez i odpoczywaj...teraz zimno za oknem
Na dluzsze spacery pojdziesz juz z coreczka

Tak a propos rad ze szkoły rodzenia to przypomniało mi się (byliśmy z mężem na wykładzie w takiej darmowej szkole w zeszłym tygodniu) jak położna uprzedzała, abyśmy na wszelki wypadek skrupulatnie same dokładnie spakowały torbę do szpitala zamiast wysyłać potem męża po różne rzeczy. W trakcie swojej 20-letniej pracy napatrzyła się dosłownie na dramaty w tej kwestii: kobieta po porodzie ma taką huśtawkę hormonów i emocji, że wystarczy że mąż przyniesie nie ten kolor ręcznika czy klapek a rozwód wisi w powietrzu Mówiła, że mąż wysyłany jest wielokrotnie po to samo w ciągu dnia i na końcu to już mu się odechciewa tej żony i wszystkiego , bo jest takim workiem do bicia.
Acha i bardzo ważna rzecz- żeby zaopatrzyć się w bardzo dobry mocno natłuszczający balsam do ust (polecam Tissane ), bo podczas porodu od tego ciągłego sapania - oddychania usta są strasznie wyschnięte.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Iza śliczne ciuszki
Mogę zapytać gdzie kupiłaś tą słodką czapusię z uszkami?
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:45   #3207
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Wydaje mi się, że to zależy od pogody? Będziesz musiała sprawdzać na karczku czy nie za chłodno czy nie za ciepło
no zależy

moja mamuśka opowiadała, że np mój brachol (urodzony w czerwcu) potrafił przy zmianie pieluszki zastrajkować - protestował jak go z powrotem ubierano. a że u nas wtedy było gorące lato, to sobie tak czasem leżał w wózeczku z gołą dupą na wierzchu cały szczęsliwy (bezwstydnik jeden ). i leżąc na pleckach robił fontannę dookoła jak mu isę znowu siusiu zachciało
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:46   #3208
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17582070]

A szampon kupujecie? Bo widzę, że masz

Zaczynam mieć alergię na FP Ok, zabawki ładne - ale teraz mam wrażenie, że matka która nie obkupi dziecka tą firmą traktowana jest z góry Silpe, to absolutnie nie jest przytyk do Ciebie Po prostu wszędzie ta firma się plącze.

Agatka waży.... 1269g

[/QUOTE]

Szampon wzięłam, w razie czego sama zużyję....i będę pachnieć jak niemowlak

Masz rację odnośnie zabawek FP. Canpol czy Simba też mają świetne zabawki i cenowo konkurencyjne.

za Agatkę.

[/QUOTE]

Dobre

Cytat:
To ja już po wizycie, okazało sie ze moja wymarzona dziewczynka to.. chłopak
Gratuluję synka Szybko się przestawisz, często używaj jego imienia.

Cytat:
Rób co lekarz mówi, a będzie dobrze

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1759589 9]

ale o co kaman? ośmiomiesięczne dziecko? jessuss... to może pępowinę mu przetną jak 18 skończy? niech sobie poje przez rureczkę, jak w macicy . ja się nie znam, ale to chyba raczej przez kilka pierwszych dni takie wrażenie można by stwarzać, bo różnica temperatur, bo coś tam... a potem?[/QUOTE]

I później będzie taki przykurcz

iza, śliczne ciuszki. Renifer i smoki świetne.

Witajcie mamusie

Dzisiaj dalej poszalałam z zakupami. Mam koszulę nocną, stanik do karmienia, kpl. szczoteczka i grzebyk i łańcuszek do smoczka. Kupiłam jeszcze w lumpku płaszczyk dla siebie, bo kurtka już pęka w guzikach Dałam do czyszczenia, jutro odbiór. Płaszcz nic szczególnego, ale nowego nie będę kupować na 2 miesiące.

Idę pakować torbę do szpitala

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-03-03 o 12:50
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:57   #3209
velluto
Zadomowienie

Cytat:
A jak to się robi tzn taka zwykla sól? A ile tej soli ?
Ja daje poł łyżeczki soli na szklankę ciepłej wody. Więcej nie daje rady, bo to straszne świńswto jest Ale Ty możesz spróbowac dać więcej, tylko uważaj, żeby się nie skończyło

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Iza - super ciuszki renifer wymiata
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1759660 9]no zależy
moja mamuśka opowiadała, że np mój brachol (urodzony w czerwcu) potrafił przy zmianie pieluszki zastrajkować - protestował jak go z powrotem ubierano. a że u nas wtedy było gorące lato, to sobie tak czasem leżał w wózeczku z gołą dupą na wierzchu cały szczęsliwy (bezwstydnik jeden ). i leżąc na pleckach robił fontannę dookoła jak mu isę znowu siusiu zachciało [/QUOTE]
fajnego masz brata
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 12:59   #3210
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Iza śliczne ciuszki
Mogę zapytać gdzie kupiłaś tą słodką czapusię z uszkami?
w pobliskim lumpieWszystkie te ciuszki są z lumpa

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Iza - super ciuszki renifer wymiata
moja mama go wypatrzyła

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości