Zespół Sztywnych Kolan: 13.sezon terapii :D - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-03, 19:35   #4831
madziamacius8786
Zakorzenienie

Dot.: Zespół Sztywnych Kolan: 13.sezon terapii :D

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
ja za to uwielbiam burze taka z grzmotami i blyskawicami i najlepiej w nocy jak bylam dzieckiem to potrafilam godzinami stac w oknie i ogladac blyskawice.... do dzis lubie to bardzo

zaraz wyjdzie ze ja jakas inna w ogole jestem
taa burze w nocy ...ja nigdy nie zasnęłam tak..w dzien przeżyje jeszcze ale i tak się boje ale w nocy spać pójdę dopiero wtedy gdy bedzie po burzy....błyskania też się boje a najbardziej jak piorun walnie..kiedyś piorun uderzył mi na ogrodzie to myślalam,że serce mi wyskoczy..
Stary 2010-03-03, 19:37   #4832
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

Dziekuje Antii, hmmm to chyba cos innego albo moze u mnie jest dopiero wczesne stadium moze zrobie fotke kiedys i wysle ci na priv??? a moze przesadzam po prostu... bo u Tej Alicjii to naprawde nieciekawie wyglada, u mnie to takie faldki pod pachami to chyba jednak starosc

Gwizdak - masz po prostu gorszy dzien i nazbieralo ci sie smutkow. Albo chandra przedzareczynowa
Nie faktycznie u Alicji to wygląda już koszmarnie. A wiem, że jak się coś takiego hoduje to w pewnym stadium zostaje tylko możliwość operacyjnego usunięcia. Ale nie mam zdjęć.

A zdjęcia można wysyłać.
Stary 2010-03-03, 19:37   #4833
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

jak mieszkałam w Gdyni, to mieszkałam na najwyższym osiedlu, w najwyższym wieżowcu (mój miał 10 pięter, a wszystkie wokoło po 5 ) - i zawsze w nas waliło rewelacja tylko trza było kompa wyłączać

a poza tym TŻ już śpi. Chyba też się zaraz położę, bo nie mam już co robić normalnie.... frustruje mnie ostatnio wszystko, nic nie jest w porządku.
Stary 2010-03-03, 19:38   #4834
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość
Podobno to studencki bal półmetkowy, ale narazie nie chce zapeszać biletów jeszcze nie sprzedają, a chętnych jest podobno dużo za dużo niż biletów. Z koleżankami planujemy się wybrać, no i tżów też zabierzemy.
ja bym ubrała sukienkę do kolan a masz jakąś upatrzoną??
Stary 2010-03-03, 19:38   #4835
Antii89
Zakorzenienie

Katarakta Ja bym jak najbardziej brała taką do kolan.
Stary 2010-03-03, 19:39   #4836
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno to studencki bal półmetkowy, ale narazie nie chce zapeszać biletów jeszcze nie sprzedają, a chętnych jest podobno dużo za dużo niż biletów. Z koleżankami planujemy się wybrać, no i tżów też zabierzemy.
Na taki bal to raczej mozesz zalozyc jaka chcesz. Najwazniejsze zeby ladna byla

Jeeej Ilsa - ty sie nie wstydzisz takich rzeczy mowic????? to powinny byc wasze prywatne sprawy, jesli nie twojego Tz tylko. I nie chce sie wypowiadac za inne kolezanki ale ja osobiscie wolalabym nie wiedziec np. ze twoj Tz ma chorego ptaszka
Stary 2010-03-03, 19:39   #4837
raingirl
Zakorzenienie

Ech... a nie mówiłam, że jak idę do gina to zawsze jakieś niespodzianki na mnie czekają... no i znowu big suprajs jak ta lala
Dziewczyny, czy któraś z Was miała laparoskopowo usuwaną torbiel z jajnika? Właśnie się dowiedziałam, że mnie to czeka... miałam torbiel wcześniej - leczona była tym Cilestem nieszczęsnym, no a jak teraz nie mogę już brać hormonów przez te nogi to od grudnia powiększyła mi się dwa razy i pan doktor stwierdził, że chyba raczej trzeba będzie mnie usadzić w szpitalu. A ja się zwyczajnie boję, chociaż wiem, że to w sumie nic strasznego. No tak, tylko, że ja w życiu nie przeszłam zabiegu, który byłby bardziej poważny niż mój własny poród i kanałowe leczenie zęba. Chyba nic dziwnego w tym momencie, że się boję jak cholera
Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
ja chyba wybiore się jeszcze raz do lekarza po tabletki na wywołanie... swoją drogą czemu mi od razu ich nie dała tylko karze czekać za tym okresem!
Pewnie dlatego, że chce dać Twojemu organizmowi szansę na samodzielny powrót do normalności po hormonach... na wywołanie okresu to też hormony się podaje, a to jednak spora ingerencja. Przynajmniej tak mi się wydaje - jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi
Cytat:
Zapomniałabym. Moja koleżanka boi się balonów Takich zwykłych, małych, co na większych imprezach typu wesele czy jakieś bale jest ich zatrzęsienie
Różne dziwne fobie ludzie mają. Ja na przykład panicznie boję się... schodzić z góry i iść pod górę. Jeśli gdzieś jest jakaś większa pochyłość, to blokuje mnie i nie mogę iść Pamiętam jak raz miałam ćwiczenia na studiach z fitosocjologii i łaziliśmy po różnych łąkach i lasach. Na jednych ćwiczeniach trzeba było pokonać takie spore obniżenie - skarpa pod dużym kątem była. Koleżanka mnie ciągnęła prawie że na siłę a ja ryczałam ze strachu. Potem mnie uspokajała jak małe dziecko "no już, już, wszystko będzie dobrze Nie mam pojęcia skąd to się bierze, ale jak gdzieś idę i są takie właśnie pochyłości to nieraz nadrabiam sporo drogi byleby to ominąć.

Ilsa Dziękuję za zaproszenie
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 19:40   #4838
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Ja jestem po tygodniu mniej więcej i mam nadzieję, ze ten wysyp się skończy i będę już miała ładną buzię, bo jak widzę te tabletki to mi słabo.
Rodzice się śmieją, że mam ich więcej niż dziadek z babcią razem wzięci.

Zdaj potem relacje czy pomógł.
Jakie tabletki? Ja brałam antybiotyków chyba ze 3. Ładniała buźka a potem ciul, się wszystko wróciło Dlatego podejrzewam, że u mnie to hormonalnie, bo rodzice mają w dorosłości, a ja mam teraz zaróno na twarzy, jak i tuz pod brodą na szyi (ogólnie ta cała linia), dekolt i plecy. Plus w zależności od cyklu. Więc kosmetyki z La Roche stosuję, żeby ładnie na buzi wyglądać, choć nigdy nie będzie idealnie... Na pewno zdam

rain

Co do sukienki - teraz jest moda na krótkie, a poza tym są wygodniejsze

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-03-03 o 19:42
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 19:40   #4839
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
jak mieszkałam w Gdyni, to mieszkałam na najwyższym osiedlu, w najwyższym wieżowcu (mój miał 10 pięter, a wszystkie wokoło po 5 ) - i zawsze w nas waliło rewelacja tylko trza było kompa wyłączać

a poza tym TŻ już śpi. Chyba też się zaraz położę, bo nie mam już co robić normalnie.... frustruje mnie ostatnio wszystko, nic nie jest w porządku.
łooo matko że też Ci się to podoba ja się koszmarrrrrnie tego boję i niedługo znowu będzie lato i znowu burze a najbardziej się bałam jak w lipcu 2009 była ta trąba w legnicy masakra

mój chyba też śpi chyba,że nie chce mu się do mnie pisać

raingirl wszystko będzie dobrze a jeśli musisz iść do szpitala to tylko dla Twojego zdrowia

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-03-03 o 19:42
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 19:41   #4840
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:

Może macie cięższe dni? Może potrzebne Ci jakieś rozluźnienie, odpoczynek - basen, babskie spotkanie, zakupy?

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 19:43   #4841
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Jakie tabletki? Ja brałam antybiotyków chyba ze 3. Ładniała buźka a potem ciul, się wszystko wróciło Dlatego podejrzewam, że u mnie to hormonalnie, bo rodzice mają w dorosłości, a ja mam teraz zaróno na twarzy, jak i tuz pod brodą na szyi (ogólnie ta cała linia), dekolt i plecy. Plus w zależności od cyklu. Więc kosmetyki z La Roche stosuję, żeby ładnie na buzi wyglądać, choć nigdy nie będzie idealnie... Na pewno zdam
Biorę obecnie witaminy B6 i PP. Wcześniej brałam Davercin, a teraz mam Tetralysal.
Na mnie jak dotąd żadne tabletki nie działały, dopiero przy Davercinie zaczęło się coś dziać.
Stary 2010-03-03, 19:43   #4842
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
taa burze w nocy ...ja nigdy nie zasnęłam tak..w dzien przeżyje jeszcze ale i tak się boje ale w nocy spać pójdę dopiero wtedy gdy bedzie po burzy....błyskania też się boje a najbardziej jak piorun walnie..kiedyś piorun uderzył mi na ogrodzie to myślalam,że serce mi wyskoczy..
ojej, jak byłam dzieckiem to z dziadkami siedzieliśmy na werandzie i huknęło w modrzew tuż obok nas. Na szczęście nie zwalił się na nas tylko obok tej werandy ale babcia rozpaczała bo był bardzo ładny od tego czasu ma dwa czubki
Cytat:
Nie faktycznie u Alicji to wygląda już koszmarnie. A wiem, że jak się coś takiego hoduje to w pewnym stadium zostaje tylko możliwość operacyjnego usunięcia. Ale nie mam zdjęć.
no Alicja na tej gali miała ewidentnie coś nie tak z biustem ale chyba da się ją jeszcze uratować ?
Cytat:

Jeeej Ilsa - ty sie nie wstydzisz takich rzeczy mowic????? to powinny byc wasze prywatne sprawy, jesli nie twojego Tz tylko. I nie chce sie wypowiadac za inne kolezanki ale ja osobiscie wolalabym nie wiedziec np. ze twoj Tz ma chorego ptaszka
wybacz skoro Cię uraziłam; jest to rzeczywiście sprawa prywatna ale żadnej z was nie znam i czuję się bezpiecznie mogąc się wygadać tutaj zamiast obarczać takimi informacjami moich poznańskich znajomych bo to by było zupełnie obleśne

ja bym wzięła sukienkę koktajlową

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 19:44   #4843
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość

Może macie cięższe dni? Może potrzebne Ci jakieś rozluźnienie, odpoczynek - basen, babskie spotkanie, zakupy?
u nas 5 dni w tygodniu to ciężkie dni
Stary 2010-03-03, 19:45   #4844
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:

Ja popieram... Ilsa tak samo jak z pewną wiadomością na poczcie... Może innym dziewczynom to nie przeszkadza (więc mówię za siebie), ale po ty "białku" mi się niedobrze zrobiło.
Stary 2010-03-03, 19:45   #4845
_Remedios
Zadomowienie

też bardzo boję się burz, pająków i tych samych...
Stary 2010-03-03, 19:45   #4846
katarakta
Zadomowienie

Cytat:
ja bym ubrała sukienkę do kolan a masz jakąś upatrzoną??
Cytat:
Katarakta Ja bym jak najbardziej brała taką do kolan.
Cytat:
Jeszcze nie, ale też myslałam o sukience do kolan. Kiedyś widziałam fajną tubę do kolan w kolorze fuksji i do tego bym założyła zielone szpile. Tylko nie wiem czy się na róż odważę. Podobno by mi pasował.
Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Różne dziwne fobie ludzie mają. Ja na przykład panicznie boję się... schodzić z góry i iść pod górę. Jeśli gdzieś jest jakaś większa pochyłość, to blokuje mnie i nie mogę iść Pamiętam jak raz miałam ćwiczenia na studiach z fitosocjologii i łaziliśmy po różnych łąkach i lasach. Na jednych ćwiczeniach trzeba było pokonać takie spore obniżenie - skarpa pod dużym kątem była. Koleżanka mnie ciągnęła prawie że na siłę a ja ryczałam ze strachu. Potem mnie uspokajała jak małe dziecko "no już, już, wszystko będzie dobrze Nie mam pojęcia skąd to się bierze, ale jak gdzieś idę i są takie właśnie pochyłości to nieraz nadrabiam sporo drogi byleby to ominąć.
Zapomniałam jeszcze o moim lęku wysokości (jak w tv widzę, że ktoś na spadochronie skacze to mi się w głowie kręci) i jeszcze moje "duszenie ręki" (jak ktoś mnie mocniej złapie za rękę to wydaje mi się, że moja ręka się dusi ). Ale walczę z fobiami i im stara jestem tym jest lepiej.
Stary 2010-03-03, 19:46   #4847
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
ojej, jak byłam dzieckiem to z dziadkami siedzieliśmy na werandzie i huknęło w modrzew tuż obok nas. Na szczęście nie zwalił się na nas tylko obok tej werandy ale babcia rozpaczała bo był bardzo ładny od tego czasu ma dwa czubki

no Alicja na tej gali miała ewidentnie coś nie tak z biustem ale chyba da się ją jeszcze uratować ?

wybacz skoro Cię uraziłam; jest to rzeczywiście sprawa prywatna ale żadnej z was nie znam i czuję się bezpiecznie mogąc się wygadać tutaj zamiast obarczać takimi informacjami moich poznańskich znajomych bo to by było zupełnie obleśne

ja bym wzięła sukienkę koktajlową
Chyba przeżyje.
Stary 2010-03-03, 19:47   #4848
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ech... a nie mówiłam, że jak idę do gina to zawsze jakieś niespodzianki na mnie czekają... no i znowu big suprajs jak ta lala
Dziewczyny, czy któraś z Was miała laparoskopowo usuwaną torbiel z jajnika? Właśnie się dowiedziałam, że mnie to czeka... miałam torbiel wcześniej - leczona była tym Cilestem nieszczęsnym, no a jak teraz nie mogę już brać hormonów przez te nogi to od grudnia powiększyła mi się dwa razy i pan doktor stwierdził, że chyba raczej trzeba będzie mnie usadzić w szpitalu. A ja się zwyczajnie boję, chociaż wiem, że to w sumie nic strasznego. No tak, tylko, że ja w życiu nie przeszłam zabiegu, który byłby bardziej poważny niż mój własny poród i kanałowe leczenie zęba. Chyba nic dziwnego w tym momencie, że się boję jak cholera
Oj biedactwo Ja nie mialam takiego zabiegu, ale laparoskopem z tego co wiem to nie bedzie bolalo, no i szybciej sie wszystko zagoi. Kazdy boi sie zabiegow, operacji i szpitali. Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo dobrze i zebys szybciutko wrocila do zdrowia
Stary 2010-03-03, 19:48   #4849
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Chyba przeżyje.
Stary 2010-03-03, 19:48   #4850
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
mama kolegi boi się guzików
Ja też się bałam przez jakiś czas, a przynajmniej jakoś niemiło mi się robiło na ich widok po przeczytaniu "Koraliny" Neila Gaimana
Cytat:
no więc teraz histeryczka Ilsa jest już spokojna. Mówił mi też że bardzo mnie kocha, chciałby się razem zestarzeć i że pięknie wyglądam i jest ze mnie dumny. I żartowaliśmy sobie a on kiział moje włosy i plecki no i jakoś tak... ale nie żałuję bo było jak z marzeń, nigdy tak nie było. Wziął do serca wszystkie uwagi, które mu przekazywałam o seksie. Więc mówił do mnie w trakcie i okazywał że mu dobrze zamiast milczeć i nadal kiział te włoski i całował ciało. Jezu, podmienili mi TŻta, płakałam sobie z szoku nie wiem co we mnie wczoraj wstąpiło, muszę wszystko przemyśleć i ustalić jedną wersję. A żeby nie było że bez przekupstwa za wczoraj to mi kupił te ogórkowe chipsy - bardzo je lubię.
A Ins ma rację, pościel pachnie inaczej
: jupi::j upi::ju pi::jup i:
No widzisz, a mówiłam, że dzisiaj będzie lepiej
Stary 2010-03-03, 19:48   #4851
katarakta
Zadomowienie

Ilsa i Anti dzięki za zaproszenie
Stary 2010-03-03, 19:49   #4852
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
a ja się PANICZNIE boję owadów, generalnie wszystkie co lata i bzyczy albo może ukąsić. Nawet muchy się nieraz wystraszę
no, ale u mnie to jest fobia....
Ja też wręcz panicznie boję się wszystkiego co bzyczy lata i może użądlić

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"

Edytowane przez Dzi25
Czas edycji: 2010-03-03 o 19:52
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 19:49   #4853
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ja popieram... Ilsa tak samo jak z pewną wiadomością na poczcie... Może innym dziewczynom to nie przeszkadza (więc mówię za siebie), ale po ty "białku" mi się niedobrze zrobiło.
mogę inaczej formułować pewne rzeczy bo przecież każda z nas ma inny próg tego co uznaje za stosowne do napisania; w każdym razie cieszę się że się wyjaśnił cały jego nastrój z wczoraj bo wariowałam ze strachu i niepewności co z nami będzie.

Cytat:
Ja też się bałam przez jakiś czas, a przynajmniej jakoś niemiło mi się robiło na ich widok po przeczytaniu "Koraliny" Neila Gaimana
to jest to co jakaś dziewczynka odkrywa świat gdzie ludzie mają oczy z guzików ? Tylko o tym słyszałam ale to chyba dla dzieci jest ?

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-03-03 o 19:51
Stary 2010-03-03, 19:50   #4854
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
u nas 5 dni w tygodniu to ciężkie dni
U mnie też i tak bywało, zaproponowałabym wam spokojne wyjście gdzieś i rozmowę o niczym, ale chyba nie macie zbytnio nastroju
Zostań z nami, samo wygadanie też daje dużo

Ja się czasami irytuję, jak mój Tż każdą bardziej żywiołową rozmowę traktuje jak kłótnie :/ Według tej definicji....

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 19:51   #4855
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
mogę inaczej formułować pewne rzeczy bo przecież każda z nas ma inny próg tego co uznaje za stosowne do napisania; w każdym razie cieszę się że się wyjaśnił cały jego nastrój z wczoraj bo wariowałam ze strachu i niepewności co z nami będzie.
No widocznie ja mam ten próg bardzo wysoki. Są pewne sprawy intymne, które lepiej zachować dla siebie. Bo naprawdę nie wszystkich interesuje co kto robi z białkiem.
No, a przynajmniej mnie to nie interesuje.
Stary 2010-03-03, 19:52   #4856
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

drogie KRAKOWIANKI!!!!!

A'propo lekarzy. Czy któraś z Was może mi polecić DOBREGO ginekologa? Pasowałoby zrobić przegląd bo ostatni raz byłam w maju, przed przeprowadzką do Krakowa... a jakoś nie widzi mi się wybierać lekarza na zasadzie chybił-trafił z książki telefonicznej...

i jeszcze jedno pytanie natury... prawnej?
Nie mam umowy o pracę, nie uczę się, ale mam 20 lat. Ktoś mi kiedyś powiedział, że i tak obowiązuje mi ubezpieczenie - od rodziców. To prawda?
Wiem np. że jak jeden z małżonków ma ubezpieczenie, to drugiego ono też obejmuje. Czy jeśli moja matka ma (jeśli ma ) ubezpieczenie, to czy mnie ono obejmuje? Jak to w ogóle sprawdzić??

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
U mnie też i tak bywało, zaproponowałabym wam spokojne wyjście gdzieś i rozmowę o niczym, ale chyba nie macie zbytnio nastroju
Zostań z nami, samo wygadanie też daje dużo

Ja się czasami irytuję, jak mój Tż każdą bardziej żywiołową rozmowę traktuje jak kłótnie :/ Według tej definicji....
odpada w przedbiegach, TŻ ma z tym problemy
Stary 2010-03-03, 19:53   #4857
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
raingirl wszystko będzie dobrze a jeśli musisz iść do szpitala to tylko dla Twojego zdrowia
Cytat:
Oj biedactwo Ja nie mialam takiego zabiegu, ale laparoskopem z tego co wiem to nie bedzie bolalo, no i szybciej sie wszystko zagoi. Kazdy boi sie zabiegow, operacji i szpitali. Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo dobrze i zebys szybciutko wrocila do zdrowia
Dzięki dziewczyny
Ja wiem, że dla zdrowia, wiem, że to w sumie kosmetyczny zabieg, ale co ja poradzę, że jestem szpitalna panikara i mnie trzeba cucić na korytarzu po durnym pobieraniu krwi. Boję się, że lekarzowi w czasie zabiegu zemdleję i tylko się chłopina zestresuje niepotrzebnie Nie chciałabym mieć takich pacjentek jak ja gdybym była lekarzem
Stary 2010-03-03, 19:55   #4858
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
1. to musisz gadać o sobie i od razu zmienimy temat i będziesz na bieżąco Po co masz nadrabiać?
2. W pełni rozumiem. Jeszcze ta zmienna pogoda, więc to naprawdę niepewny wyjazd. Cieszę się, że będziesz z nami a nie się włóczyła po świecie
3. Niedługo będziesz płakać na swoich
4. No to akurat jest plus - nie ma co się smucić.
5. Jej, ale tam są pyszne czekolady! Jedź i próbuj ile wlezie
6. Ja też się boję: burzy (panicznie), owadów, szumu liści nocą, ciemności,samotnosci (nawet w pokoju), szpitala, niektórych ludzi, pająków, robali, pajęczyn, różnych dźwięków nocą, ciemnych chmur latem (panicznie) i duzo duzo... A jak coś, to weź tż za rączkę, będzie Ci raźniej przy przekłuwaniu
7.herbatka z miodem, ciepła kołderka, jakieś tabsy i będzie lepiej
8. Bo częśc ludzi żeruje na strachu innych, mogą przez to poczuć się lepsi od innych... Olać to
9. W końcu zrozumie może chce Ci po prostu ciutkę podokuczać?
10. no... to tu się zgadzam, totalna depresja
ten śnieg to widzę że wszystkich dobił, u mnie to chyba była ta kropla przepełniająca kielich goryczy Madeline
Cytat:

Gwizdak - masz po prostu gorszy dzien i nazbieralo ci sie smutkow. Albo chandra przedzareczynowa
chandra przedzaręczynowa piękne
Cytat:
Zapomniałam jeszcze o moim lęku wysokości (jak w tv widzę, że ktoś na spadochronie skacze to mi się w głowie kręci) i jeszcze moje "duszenie ręki" (jak ktoś mnie mocniej złapie za rękę to wydaje mi się, że moja ręka się dusi ). Ale walczę z fobiami i im stara jestem tym jest lepiej.
lęk wysokości też mam. To się wiąże ze strachem przed latania. Jeszcze jak jestem wysoko i jest się czego złapać, albo jst barierka, to git, ale np. do krawędzi góry nie podejdę. Bałam się jechać wyciągiem narciarskim, ale już się przyzwyczaiłam. Do samolotu może się też przemogę, ale to wolałabym lecieć z kimś kogo znam i ufam - z tż, albo z rodzicami, albo nawet z przyjaciółmi, a nie z kolegami z pracy i bać się i pilnować żeby być twardą jednocześnie (bo szef to szef ).
Na razie obwieściłam w pracy, że nie latam. Do Niemiec jadę pociągiem. Tyle że ominie mnie szkolenie w Barcelonie, ale z takich rzeczy, które nie do końca mnie dotyczą, więc git.
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 19:55   #4859
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
No widocznie ja mam ten próg bardzo wysoki. Są pewne sprawy intymne, które lepiej zachować dla siebie. Bo naprawdę nie wszystkich interesuje co kto robi z białkiem.
No, a przynajmniej mnie to nie interesuje.
a ja nawet nie wiem o co chodziło z białkiem; musiałabym tam zajrzeć plotę co mi ślina na palce przyniesie

Gwizdak, nie martw się; jak na razie tylko ta stjułardesa z Guinessa przeżyła katastrofę samolotu kiedy ją chyba wyssało więc jak umrzesz to szybko. Fajne pocieszenie ? Zasłużyłam na psią chrupkę ?

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-03-03 o 19:57
Stary 2010-03-03, 19:56   #4860
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Ja wiem, że dla zdrowia, wiem, że to w sumie kosmetyczny zabieg, ale co ja poradzę, że jestem szpitalna panikara i mnie trzeba cucić na korytarzu po durnym pobieraniu krwi. Boję się, że lekarzowi w czasie zabiegu zemdleję i tylko się chłopina zestresuje niepotrzebnie Nie chciałabym mieć takich pacjentek jak ja gdybym była lekarzem
Ja Cię rozumiem, bo jak pisałam wyżej panikara ze mnie. Ale jak trzeba to trzeba. Dasz radę!

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
a ja nawet nie wiem o co chodziło z białkiem; musiałabym tam zajrzeć plotę co mi ślina na palce przyniesie
No tu się z Tobą zgodzę. Potem wychodzą 2 wiadomości pod rząd zupełnie się wykluczające i... gubię się, gubię.

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości