Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusie 2009 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-03, 14:44   #4711
joasia2512
Rozeznanie

Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

Dzień...
U nas też nie ciekawie. W nocy Filip popłakiwał przez sen, obudził się o 6 wypił mleko (na szczęście) pospał jeszcze troszkę i obudził się z płaczem. Płakał cały czas. Nie chce nic jeść po za mlekiem i tego tez niedużo. Najgorzej że pić też nie chce a dalej robi luźne kupki co prawda dziś już nie wypłynęła z pieluchy ale jednak nadal. Nie wiem czy to nie przypadkiem i ząbki i wirusówka bo pcha tak paluszki do buzi i wkońcu dałam mu troche przeciwbólowego i pomogło a teraz śpi.

U nas też wróciła zima, okropna pogoda.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

100 lat i dużo zdrówka dla Emilkowego Adrianka !!!
!
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44

"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie."

Paulo Coelho
joasia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:17   #4712
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

eh co się dzieje z tymi dzieciaczkami ale tak sobie myślę, że może to dlatego, że się cieplej zrobiło i te wszystkie wirusy powyłaziły

emilka
- 200 latek dla Adrianka pokaż tort bom ciekawa

ale się najadłam

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 17:22   #4713
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Cytat:
Napisane przez cassie24 Pokaż wiadomość

Odnośnie Tż kombinowałam na wszelakie sposoby żeby odgadnąć co to znaczy, teraz jak już wiem to nasunęła mi się na myśl jedna "myśl" towarzysz życia=pies Dla mnie jakoś słowo mąż/małżonek/mężuś jest bardziej że tak powiem "ludzkie" (nie obrażając nikogo!).
ty tak wygladasz po ciazy???? Jezu jaka laska.
Jak zobaczylam to zdjecie to odruchowo zakrylam sie swetrem, zlapalam dola i zjadlam 4 ciastka. Jednym slowem - dziekuje
A tak serio to gratulacje, za***ista masz figurke.

Cytat:
Napisane przez Tun1a Pokaż wiadomość
Mam juz 3 lekarzy zaliczonych .....
Banana nie moge jej dać bo to jest owoc, a owoc (kwas) na pusty żołądek powoduje pawia. Dałam jej dzisiaj kleik (wlałam w nią, unieruchamiając ręce i nogi ) potem chyba z 1/3 plasterka szynki i pół ciacha hipa.
Tutaj banany sie poleca na podraznienie zoladka, bo zawieraja pektyne, ktora lagodzi zoladek i uklad trawienny, jak Jula miala biegunke to jej dawalam bananki caly czas. Jak ja i maz i mama mielismy grype zoladkowa to lekarze (3 osobno) kazali banany jesc. Jak widac co kraj to obyczaj

Zdalam na obywatelstwo, przysiege mam w czerwcu. Dziwnie mi tak...

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 18:21   #4714
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

spice- mam głupie pytanie mojej siostry teściowa ( ) jak była u nich w niedziele i jedli obiad to powiedziała, że jak była w Stanach (u szwagra siostry, w sensie u córki swojej ) to, że tam w każdej restauracji czego by się nie zamówiło dają jeszcze łyżkę, żeby zjeść wszystkie resztki z talerza
Ona generalnie jest z "lekka" poje..na więc pomyślałam, że się Ciebie zapytam

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

aha no i gratuluję

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Ale mnie moje dziecko załatwiło wczoraj musiał wyjąć jak się kąpał wąż od pralki ten co do wanny jest...a ja nie wiedziałam i wstawiłam dzisiaj pranie...woda na podłodze...normalnie super

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

aha laski zostało niecałe 300 postów do końca wątku

P.S dlaczego nic nie piszecie

Maja
Stary 2010-03-03, 18:33   #4715
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
spice- mam głupie pytanie mojej siostry teściowa ( ) jak była u nich w niedziele i jedli obiad to powiedziała, że jak była w Stanach (u szwagra siostry, w sensie u córki swojej ) to, że tam w każdej restauracji czego by się nie zamówiło dają jeszcze łyżkę, żeby zjeść wszystkie resztki z talerza
dobre haha ale raczej nie prawdziwe... choc nie wiem, gdzie ona jadla, mi nigdy lyzki nikt nie dal, chyba, ze do zupy.

Juleczka

Maleństwo

Stary 2010-03-03, 18:40   #4716
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

spice - no właśnie ...mówiłam, że poje...na

Maja
Stary 2010-03-03, 18:42   #4717
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Cytat:
spice - no właśnie ...mówiłam, że poje...na
No bo tak na zdrowy rozum, jakbym poprosila o lyzke, to wiadomo, ze mi przyniosa. Ale zeby zakladac, ze kazdy klient bedzie praktycznie wylizywal talerz? A do tego nie wszystkie resztki da sie zjesc lyzka.
A moze jej sie popierniczylo z lyzeczka do deseru?

Juleczka

Maleństwo

Stary 2010-03-03, 18:48   #4718
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

nie wiem ale ona wogóle wymyśla niestworzone rzeczy więc jak mi siostra powiedziała, że to najpierw sie uśmiałam, potem powiedzialam, że może w jakichś slumsach jadła no a potem pomyślałam ,że zapytam Ciebie nasza Matko Polko-Amerykanko

Maja
Stary 2010-03-03, 19:24   #4719
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość

gratulacje
Cytat:

Ale mnie moje dziecko załatwiło wczoraj musiał wyjąć jak się kąpał wąż od pralki ten co do wanny jest...a ja nie wiedziałam i wstawiłam dzisiaj pranie...woda na podłodze...normalnie super
aha laski zostało niecałe 300 postów do końca wątku

P.S dlaczego nic nie piszecie
no wiesz kryzys jest, trzeba oszczedzac

no to zapewnił Ci chłopak zajęcie

no mowilam, 300 do konca a nic nie ustalone

mnie nie bylo, ale juz jestem. Bogatsza o torbe zabawek

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Wszystkiego najlepszego dla Adrianka!!!
Stary 2010-03-03, 19:46   #4720
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cassie24 Pokaż wiadomość
monix znalazłaś mnie

U Nas nocka średnia. Czuję się ok czyli średnio wyspana
Raczej na spacer śmigać dzisiaj nie będziemy bo chłopcy zasmarkani a na dworze wcale za ciepło nie jest. Nie chcę żeby im się pogorszyło.
mój też zasmarkany, a wyjść musiałam i tak bo z psem spacer zaliczyc trzeba, a wiało przeokrutnie

Cytat:
Napisane przez Sandra89 Pokaż wiadomość
Hej!
U nas nocka straszna, Nikoś miał 39,5* dałam szybko czopek i godzinę czekałam a to wcale nie schodzi temp., dopiero po półtorej godz zaczął się pocić i temp. zaczęła spadać. O 5rano już nie miał temp. więc go położyłam spać i spał do 9tej, teraz ma trochę ciepłą głowę zaraz mu zmierzę.

Idziemy do pediatry po południu prywatnie bo u nas na wiosce tylko zwykły lekarz,

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

tylko najgorsze to że strasznie szybko rośnie ta temp., chwilę ma 37* i za pół godz już 39* wczoraj to go nawet do wanny wrzuciliśmy drugi raz o 12stej w nocy żeby go schłodzić trochę i zbiliśmy pięć kresek, ubrałam w świeże ciuszki bo z tamtych to mozna było wykręcać pot takie mokre.

Nikoś bardzo dużo pije i cyca i i łyżeczką, siedzi teraz krasnalek ubrany w szlafroczek
biedny krasnoludek, mam nadzieje ze to nic powaznego!
Cytat:
Napisane przez czoornoo Pokaż wiadomość
dzień dobry
tak,tak.. u mnie też powrót zimy
alkamor tylko 19% odciągają? a z tego co ja się orientuje to na zus też odciągają
monix mi to wygląda niegroźnie kup maść z wit. A i na pewno zejdzie
cassie te zdjęcie po prawej to po ciąży?
Czorno łobuzie jak tam mieszkanie z TZ, wszytsko ok?
Cassie najlepszy to ma kaloryfer na brzuchu po ciąży

Cytat:
Witam!
Sandra mam nadzieję, że u Was lepiej

U nas się pogorszyło. Ola nie przyjmuje juz mleka. Normalnie siedze i rycze. NIe wiem juz co zrobić bo lekarze to mi nie pomagają. Jedynie co to dzwoniłam do rodzinnej i dała skierowanie na morfologie. Jutro ide na pobieranie krwi. Jak będzie źle to chyba szpital nas czeka.
Cały czas gugluje i szukam jakiejs rady.
Jedyne co wymóżdżyłam to: w styczniu było ok z wagą jak była na bebiko, przeszłam na nan 3 bo niby treściwsze od bebiko 2 i chyba tego nan nie przyswaja. A od 3 do 6 mies piła nan, potem przeszlam na bebico, bo nan2 nie chciała pić.
Karmie Olę na siłe. Ona ryczy i ja ryczę. Może szpital będzie dobrym rozwiązaniem.....
biedne jesteście!:glasiu : Wysyłam Wam fluidki, oby pomogły bo nie jest za ciekawie z Olcią. Oby ktoś coś szybko wymyślił i znalazł przyczyne i szybkie rozwiązanie
Cytat:
Mam juz 3 lekarzy zaliczonych .....
Banana nie moge jej dać bo to jest owoc, a owoc (kwas) na pusty żołądek powoduje pawia. Dałam jej dzisiaj kleik (wlałam w nią, unieruchamiając ręce i nogi ) potem chyba z 1/3 plasterka szynki i pół ciacha hipa.
Tuna współczuje bardzo!ale widze, że twarda z Ciebie sztuka, obys tylko nie opadla z sił
Cytat:
Napisane przez Sandra89 Pokaż wiadomość
Biedna Oleńka jak już dziecko nie chce jeść ani pić to jest strasznie.
Trzymajcie się i Tun1a nie załamuj się musisz być silna

Nikoś ma 37,4* teraz śpi ale strasznie mi marudzi.
Przyjechała do mnie mama bo sama bym nie dała rady, a przed chwilą taki mnie skurcz brzucha złapał że myślałam że się zaraz poryczę i szybko na kibelek, może to jakaś jelitówka mogę wziąć stoperan jak karmie? Za godzinę muszę jechać do lekarza?
z tego co mi wiadomo to mozna smecte
Cytat:
Napisane przez anya_krk Pokaż wiadomość

Spotkałam się z koleżanką. Po prostu jestem zaszokowana tym jak ją potraktowali w szpitalu (przyjaznym matce i dziecku oraz ma dobre wyniki w akcji rodzić po ludzku). Sluchajcie, przyjechała do szpitala bo miała podejrzenie obumarłej ciąży. Baba się pyta o co chodzi i który tydzień, koleżanka powiedziała że nie ma bicia serca a tydzień 10. A ta ****ziocha do niej z tekstem: no to co ja mam pani cesarkę może zrobić? Po prostu szok jakie chamstwo i brak kultury!
i jak to sie dalej potoczyło?
Cytat:
Napisane przez joasia2512 Pokaż wiadomość
Dzień...
U nas też nie ciekawie. W nocy Filip popłakiwał przez sen, obudził się o 6 wypił mleko (na szczęście) pospał jeszcze troszkę i obudził się z płaczem. Płakał cały czas. Nie chce nic jeść po za mlekiem i tego tez niedużo. Najgorzej że pić też nie chce a dalej robi luźne kupki co prawda dziś już nie wypłynęła z pieluchy ale jednak nadal. Nie wiem czy to nie przypadkiem i ząbki i wirusówka bo pcha tak paluszki do buzi i wkońcu dałam mu troche przeciwbólowego i pomogło a teraz śpi.

U nas też wróciła zima, okropna pogoda.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

100 lat i dużo zdrówka dla Emilkowego Adrianka !!!

!

oj oby Filipkowi sie poprawiło!!!

To Nam się dzieciaczki rozchorowały dla wszytskichSzybkiego powortu do zdrowka!

Adrianku
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 19:51   #4721
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
ty tak wygladasz po ciazy???? Jezu jaka laska.
Jak zobaczylam to zdjecie to odruchowo zakrylam sie swetrem, zlapalam dola i zjadlam 4 ciastka. Jednym slowem - dziekuje
A tak serio to gratulacje, za***ista masz figurke.

Tutaj banany sie poleca na podraznienie zoladka, bo zawieraja pektyne, ktora lagodzi zoladek i uklad trawienny, jak Jula miala biegunke to jej dawalam bananki caly czas. Jak ja i maz i mama mielismy grype zoladkowa to lekarze (3 osobno) kazali banany jesc. Jak widac co kraj to obyczaj

Ty to jak cos napiszesz.... Gratuluje zdania- wiedziałam,że tak będzie
Cytat:
no mowilam, 300 do konca a nic nie ustalone

mnie nie bylo, ale juz jestem. Bogatsza o torbe zabawek

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Wszystkiego najlepszego dla Adrianka!!!
ja mogę liste mamuś wziąźć albo założyć wątek
Wow nowe zabawki ja bym z chęcią wzięła

zakręcił ktoś wodę o 18:20( słyszałam, że ktoś się remontuje na górze) i do tej pory nie maw****iłam się, musiałam mineralną myć Dawida i to pieluchą taplaną w wodzie z miski jak w średniowieczu....no chyba,że to awaria....ale to już 3 raz w przeciągu 2 tygodni
Stary 2010-03-03, 20:06   #4722
Tun1a
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

Adrianku zdrówka i dużo uśmiechu!

Joasia Wam też życzę zdrowia

Spice można juz na ciebie mówić Matko Amerykanko

Dziecko wypiło bebiko i nawet nie przemocą Oczywiście pomieszane jeszcze z nanem, ale zawsze to cuś
Stary 2010-03-03, 20:48   #4723
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Dziecko wypiło bebiko i nawet nie przemocą Oczywiście pomieszanejeszcze z nanem, ale zawsze to cuś

super

czoornoo - właśnie też się miałam zapytać jak TŻ się sprawuje i jak krowa

anya - no to Klaudia zadowolona chyba a nam TŻ brat czyli chrzestny Kubka przyniósl stoliczek Playskool oczywiście używany ale mnie nie przeszkadza

Maja
Stary 2010-03-03, 20:53   #4724
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
i jak to sie dalej potoczyło?
no właśnie nijak, bo koleżance nie w głowie było dyskutowanie z tą babą.
Cytat:

Dziecko wypiło bebiko i nawet nie przemocą Oczywiście pomieszane jeszcze z nanem, ale zawsze to cuś
no to świetnie!
Cytat:
anya - no to Klaudia zadowolona chyba a nam TŻ brat czyli chrzestny Kubka przyniósl stoliczek Playskool oczywiście używany ale mnie nie przeszkadza
a nawet nie miała czasu jeszcze sie pobawić bo u koleżanki największą atrakcją był jamnik a po powrocie do domu kapiel, jedzenie i spanie
Stary 2010-03-03, 21:00   #4725
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

hehe no tak..dla mojego pies to żadna nowość

Maja
Stary 2010-03-03, 21:06   #4726
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no tak..dla mojego pies to żadna nowość
tego jamnika już widziała wcześniej (ostatnio zaliczyla z nim usta-usta ), ale chyba zapomniała tak zaczęła piszczeć, ze ja myślałam że to dziecko koleżanki piszczy a tu sie okazało, że to moje własne
Stary 2010-03-03, 21:11   #4727
gabriellao0
Zakorzenienie

Nikuś
taki biedny, widać że wymęczony strasznie

Olcia
wiem ogólnie że głupia rada ale jak ją karmisz tak "na chama" to ona jeszcze bardziej potem nie bedzie chciała jeść- będzie się bała. Ja bym karmiła narazie tym co lubi (choćby miała ciągle to samo jeść- no prócz słodyczy).
I na bank bym z tym bebikiem spróbowała bo skoro piła to lepiej niech pije np. 500 ml bebika niż 200 treściwszego nana którego nie chce- ot logika moja.
A skoro nie chcesz dawać banana samego to ugotuj płatki ryżowe i jak ostygną daj do nich banana, taką papkę powinna zjeść i nie będzie kwasu od owocu bo będzie i ryż.

co do dyskusji "pałomat-mąż-tż-małżon"
to mnie osobiście odpowiada wyłącznie Mąż lub np. pierwsza litera imienia albo Moje Kochanie albo jakoś tak.
Szczerze przyznam że Małzon doprowadza mnie do ku... jasnej a pałomat zadziwia. Bo poczucie humoru poczuciem humoru, ale jak dla mnie to jednak jakiś brak szacunku jest.
Nie umiem sobie wyobrazić, że Mąż Alkamor mówi na nią (na Ciebie) pałomacica lub nie daj Bóg jeszcze gorzej a ona (Ty) nie reaguje (sz). Wybuchowa babka z Ciebie i coś mi się zdaje, że on wśród znajomych bałby się tak powiedzieć np.

Czy można stoperan karmiąc? Nie sądze bo pójdzie jak nic do mleka.
Ja raz dostałam a'la jelitówki. Piłam wodę na potęgę i "wytopiłam wirusiaka" po prostu. Fakt 2-3 godz były przegwizdane, ale swoje "wyplułam" i było po sprawie.
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 21:14   #4728
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Adrianku zdrówka i dużo uśmiechu!

Joasia Wam też życzę zdrowia

Spice można juz na ciebie mówić Matko Amerykanko

super!!!!oby tak dalej!
Cytat:
tego jamnika już widziała wcześniej (ostatnio zaliczyla z nim usta-usta ), ale chyba zapomniała tak zaczęła piszczeć, ze ja myślałam że to dziecko koleżanki piszczy a tu sie okazało, że to moje własne

Dziewczyny czy któraś ma fotelik z regulowanym oparciem ale nie szynowym??
Czy któraś robi sobie sama henne?
Stary 2010-03-03, 21:16   #4729
gabriellao0
Zakorzenienie

a ja dalej chyba nie w temacie, Czornoo GDZIE Ty pracujesz? I od kiedy Ty znowu mieszkasz z "exem"?
czytam niby i nadrabiam jak tylko mogę i widać i tak w tyle jestem

ps. dziś wygrałam złoty medal w konkurencji "kto kogo przetrzyma", Kaja zasypiała "sama w łóżeczku", i co chwila myk na brzus i wstaje
przełozyłam ja na plecki milion pięćset sto dziewięćset razy aż "rypła" policzkiem w mój paluch zaczęła wyć, wzięłam na rączki na dosłownie 5 sek aż przestała płakać i odłożyłam i usnęła w minutkę
i co z tego, będę mieć 2 zmiany Mąż zaprzepaści moje "nauki"
Stary 2010-03-03, 21:17   #4730
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Szczerze przyznam że Małzon doprowadza mnie do ku... jasnej a pałomat zadziwia. Bo poczucie humoru poczuciem humoru, ale jak dla mnie to jednak jakiś brak szacunku jest.
Nie umiem sobie wyobrazić, że Mąż Alkamor mówi na nią (na Ciebie) pałomacica lub nie daj Bóg jeszcze gorzej a ona (Ty) nie reaguje (sz). Wybuchowa babka z Ciebie i coś mi się zdaje, że on wśród znajomych bałby się tak powiedzieć np.

Czy można stoperan karmiąc? Nie sądze bo pójdzie jak nic do mleka.
Ja raz dostałam a'la jelitówki. Piłam wodę na potęgę i "wytopiłam wirusiaka" po prostu. Fakt 2-3 godz były przegwizdane, ale swoje "wyplułam" i było po sprawie.
ehh...nie chce mi się a propo pałomata pisać znowu tego samego ale pisałam już, że oprócz samego poczucia humoru u nas jest coś takiego jak duży dystans do siebie no i tak jak pisałam, w każdym związku są inne relacje

co do stoperanu to ja już pisałam...brałam (nawet dokładnie 6 lutego) i Kuba załatwiał się normalnie..nic mu nie było...

Maja
Stary 2010-03-03, 21:17   #4731
gabriellao0
Zakorzenienie

co to jest oparcie szynowe? hmmmmmmmm

ja czasem robię np. wczoraj bo nie mam jak iść do kosmetyczki a paznokcie moje wołają o pomstę do nieba np.
Stary 2010-03-03, 21:18   #4732
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

gabi - ja to na plecy odkładam bo na plecach mi nie uśnie a jak na brzuch to też wstaje..chyba, że sam chce usnąć na brzuchu i jest śpiący to nie...na szczęście u nas zasypianie ostatnio kończy się na odłożeniu do łóżeczka i tyle....ale nocki

Maja
Stary 2010-03-03, 21:20   #4733
gabriellao0
Zakorzenienie

Ala
wiem bo "nieraz czytałam" o "pałomacie" ale i tak mnie to zadziwia i zadziwiać będzie.
Jak nikt nie słyszy to ja tez potrafię być niemiła dla mojego A., ale przy ludziach w życiu (czy do ludzi) bym mu nie powiedziała bo "ty głupi jesteś" np. o gorszym w ogóle nie myślę
Stary 2010-03-03, 21:22   #4734
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

no widzisz...bo nie jesteś "przyzwyczajona" my jak zaczynamy do siebie "czule" mówić to znajomi mówią "czyli wszystko OK między Wami" ot taki związek

Maja
Stary 2010-03-03, 21:27   #4735
cassie24
Zadomowienie

O losie aż się zaczerwieniłam dziewczyny ja tylko sobie trochę mięśnie wyrobiłam żadna rewelacja ale bardzo dziękuję za miłe słowa

Spice gratuluję!!!

Tun1a próbowałaś Hymanę babanową? Syta i bardzo dobra w smaku?
Wiem że fajnie się pisze i radzi a jak się samemu ma problem z dzieckiem to się łapie ostatniej deski ratunku. Przerabiałam z Kevinkiem braki apetytu ale wtedy był starszy miał prawie 2 latka, po spzitalu i ciężkiej jelitówce nie chciał nic jeść ani pić. Pił tylko colę całą resztą wymiowtywał. Długa walka była o każdy kęs jedzenia. Dlatego wiem jak to jest i bardzo Ci współczuję.
Czym bardziej będziesz pchała na siłę tym ona bardziej będzie się broniła przed jedzeniem. Może zabawa z jedzeniem? Jakiś jogurcik, biszkopt, serek (Bakusie są dobre te biszkoptowe i waniliowe) i powoli nic na siłę. Dziecko stres mamy wyczuje. Trzymam kciuki za Was &&&

Wiecie co ja biorę stoperan dosyć często bo mam problemy "gastryczne" w stresujących sytuacjach. Z całą pewnością do mleka mamy przenika ale jeszcze żadnej negatywnej reakcji u młodego nie było.

Zrobiłam dzisiaj pizze udała się 3cm ciasto i jak tu się odchudzać
Dzieci już śpią i ja też za chwilę się kładę.
Dobranoc!

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Zapomniałam Wam napisać że Xavierkowi przebiły się już częściowo dwie górne piątki!!! W szoku byłam jak to zobaczyłam. I ja się dziwię dlaczego on taki płaczliwy... biedactwo moje kochane. Takim sposobem mamy 9 ząbków

I nowa umiejętność młodego, wszedł mi dzisiaj do zmywarki!!! Ot taki cwaniak z Niego hihi z oka go na 5 minut nie mogę spuścić
Stary 2010-03-03, 21:27   #4736
Tun1a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Nikuś
taki biedny, widać że wymęczony strasznie

Olcia
wiem ogólnie że głupia rada ale jak ją karmisz tak "na chama" to ona jeszcze bardziej potem nie bedzie chciała jeść- będzie się bała. Ja bym karmiła narazie tym co lubi (choćby miała ciągle to samo jeść- no prócz słodyczy).
I na bank bym z tym bebikiem spróbowała bo skoro piła to lepiej niech pije np. 500 ml bebika niż 200 treściwszego nana którego nie chce- ot logika moja.
A skoro nie chcesz dawać banana samego to ugotuj płatki ryżowe i jak ostygną daj do nich banana, taką papkę powinna zjeść i nie będzie kwasu od owocu bo będzie i ryż.
Na chama trzeba, żeby się dziecko nie odwodniło..... Tylko dlatego tak robię, żeby płyn dostała. Bo to nie jest tak, ze ona np obiadu nie zje, tylko ona absolutni nic nie je. Nic! Ale dzisiaj 2 razy wypiła herbatę, sama się pchała do butelki. Próbowałam podmienić z mlekiem, ale nie dała sie oszukać. Ważne, że chociaż odzyskała uczucie pragnienia!
Dać to co lubi.... nie ma teraz takiej rzeczy, nawet wafelka nie chce .... Papki nie chce, bo płacze na widok łyzeczki.

Ola moja: (jak ktos napisze, że chuda to pójdę i się nie będę odzywać )

Edytowane przez Tun1a
Czas edycji: 2010-03-03 o 21:28
Tun1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 21:31   #4737
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

tun1a - śliczna ona jest...taka dziewunia drobniutka

Maja
Stary 2010-03-03, 21:41   #4738
gabriellao0
Zakorzenienie

z tego co pamiętam to zawsze drobinka była

jak moja Kaja (raz do roku) nie chce jeść to ja nakładam na łyżeczkę, podsuwam jej pod buzię i ....
obracam głowę w bok i tonem jakbym z kimś rozmawiała gadam
"pani zje za moją córkę kaszkę? może pani spróbuje? pani smakuje? taaak, a to Kaja łyżeczkę obliże a kaszkę pani zje! pani poczeka, Kaja tylko obliże łyżeczkę"
i siup jej do buźki kaszkę czy co tam mam

i szybko tą łyżeczką obracam a ona zajęta słuchaniem (bo ton dorosły poważny-miny do tego iście z teatru dramatycznego) jakoś nie zauważa i kilka łyżek wtryni

może tego spróbuj
a skoro pije herbatki to dawaj ile wlezie to też "jakiś tam pokarm" dla wygłodniałego brzuszka

ale "na chama" to jednak nie, lepiej próśbami-prośbami-piosenkami, czymkolwiek

wiem że łatwo pisać bo i sił brak, ale może efekty będą
Stary 2010-03-03, 21:45   #4739
Tun1a
Wtajemniczenie

Cytat:
tun1a - śliczna ona jest...taka dziewunia drobniutka
Po mamusi
Stary 2010-03-03, 21:48   #4740
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

gabriellao ja odpowiem ci za czoornoo ona pracuje od 3 tygodni.... jakos tak.... w fabryce herbaty i pakuje herbatki do opakowan i nakleja naklejki na opakowania itp (jak dobrze pamietam) a tz sie wprowadzil do niej jak poszly z mama do pracy (do tej samej fabryki) zeby pomoc w opiece nad Igorem - chyba nic nie pomieszalam

Tunia dziwne to z twoja mala hmmm.....ale moze nie wciskaj jej tego jedzenia tak na sile (tak jak gabi mowi) bo ja czytalam ze nie powinno sie wciskac na sile ani nakladac duzych porcji bo dziecko wtedy dostaje urazu i nie chce jesc....mysle ze tego banana jej moze daj z czyms tam np troszke kaszki? banan jest syty i kaloryczny
Ja kiedys mialam taki sposob na Dawida jak nie chcial jesc ze dalam mu cos do zabawy a on ta rzecz wkladal do buzi i jak otwieral buzie zeby to cos wlozyc do niej to ja szybko podstepem wkladalam lyzeczke z jedzeniem i zjadal....moze tak sprobuj i traktuj jedzenie jak zabawe no i skoro lubi bebiko to daj jej to bebiko..
A teraz mam na Dawida sposob jak nie chce jesc taki, ze ma miske z bobovity z obrazkiem misia w srodku i jak nie chce jesc to mu tego misia lekko odslaniam i pokazuje i mowie ze tam jest taki misiek i on bedzie plakal jak Dawid nie zje obiadu i nie odsloni misia i ze jak chce misia zobaczyc to musi zjesc i to dziala....Dawid wcina z predkoscia swiatla i ciagle zaglada do miski czy juz miska widac

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2010-03-03 o 21:59
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości