|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Dzień...
U nas też nie ciekawie. W nocy Filip popłakiwał przez sen, obudził się o 6 wypił mleko (na szczęście) pospał jeszcze troszkę i obudził się z płaczem. Płakał cały czas. Nie chce nic jeść po za mlekiem i tego tez niedużo. Najgorzej że pić też nie chce a dalej robi luźne kupki co prawda dziś już nie wypłynęła z pieluchy ale jednak nadal. Nie wiem czy to nie przypadkiem i ząbki i wirusówka bo pcha tak paluszki do buzi i wkońcu dałam mu troche przeciwbólowego i pomogło a teraz śpi. U nas też wróciła zima, okropna pogoda. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- 100 lat i dużo zdrówka dla Emilkowego Adrianka !!!
![]()
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
eh co się dzieje z tymi dzieciaczkami
ale tak sobie myślę, że może to dlatego, że się cieplej zrobiło i te wszystkie wirusy powyłaziły emilka - 200 latek dla Adrianka bom ciekawa ale się najadłam
|
|
|
|
#4713 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jezu jaka laska.Jak zobaczylam to zdjecie to odruchowo zakrylam sie swetrem, zlapalam dola i zjadlam 4 ciastka. Jednym slowem - dziekuje A tak serio to gratulacje, za***ista masz figurke. Cytat:
![]() Zdalam na obywatelstwo, przysiege mam w czerwcu. Dziwnie mi tak... |
||
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
spice- mam głupie pytanie
mojej siostry teściowa ( ) jak była u nich w niedziele i jedli obiad to powiedziała, że jak była w Stanach (u szwagra siostry, w sensie u córki swojej ) to, że tam w każdej restauracji czego by się nie zamówiło dają jeszcze łyżkę, żeby zjeść wszystkie resztki z talerza![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- aha no i gratuluję ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Ale mnie moje dziecko załatwiło wczoraj musiał wyjąć jak się kąpał wąż od pralki ten co do wanny jest...a ja nie wiedziałam i wstawiłam dzisiaj pranie...woda na podłodze...normalnie super ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- aha laski zostało niecałe 300 postów do końca wątku ![]() P.S dlaczego nic nie piszecie
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Zadomowienie
|
No bo tak na zdrowy rozum, jakbym poprosila o lyzke, to wiadomo, ze mi przyniosa. Ale zeby zakladac, ze kazdy klient bedzie praktycznie wylizywal talerz? A do tego nie wszystkie resztki da sie zjesc lyzka.
A moze jej sie popierniczylo z lyzeczka do deseru? |
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem ale ona wogóle wymyśla niestworzone rzeczy więc jak mi siostra powiedziała, że to najpierw sie uśmiałam, potem powiedzialam, że może w jakichś slumsach jadła
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
Cytat:
![]() no to zapewnił Ci chłopak zajęcie ![]() no mowilam, 300 do konca a nic nie ustalone ![]() mnie nie bylo, ale juz jestem. Bogatsza o torbe zabawek ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------
|
|
#4720 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cassie najlepszy to ma kaloryfer na brzuchu po ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To Nam się dzieciaczki rozchorowały Adrianku
|
|
#4721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wow nowe zabawki zakręcił ktoś wodę o 18:20( słyszałam, że ktoś się remontuje na górze) i do tej pory nie ma w****iłam się, musiałam mineralną myć Dawida i to pieluchą taplaną w wodzie z miski ....ale to już 3 raz w przeciągu 2 tygodni
|
|
#4722 |
|
Wtajemniczenie
|
Adrianku zdrówka i dużo uśmiechu!
Joasia Wam też życzę zdrowia Spice można juz na ciebie mówić Matko Amerykanko ![]() Dziecko wypiło bebiko i nawet nie przemocą Oczywiście pomieszane jeszcze z nanem, ale zawsze to cuś |
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czoornoo - właśnie też się miałam zapytać jak TŻ się sprawuje i jak krowa ![]() anya - no to Klaudia zadowolona chyba a nam TŻ brat czyli chrzestny Kubka przyniósl stoliczek Playskool
|
|
|
|
|
#4724 | ||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nijak, bo koleżance nie w głowie było dyskutowanie z tą babą.
Cytat:
Cytat:
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
tego jamnika już widziała wcześniej (ostatnio zaliczyla z nim usta-usta
), ale chyba zapomniała tak zaczęła piszczeć, ze ja myślałam że to dziecko koleżanki piszczy a tu sie okazało, że to moje własne
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Nikuś
taki biedny, widać że wymęczony strasznie Olcia wiem ogólnie że głupia rada ale jak ją karmisz tak "na chama" to ona jeszcze bardziej potem nie bedzie chciała jeść- będzie się bała. Ja bym karmiła narazie tym co lubi (choćby miała ciągle to samo jeść- no prócz słodyczy). I na bank bym z tym bebikiem spróbowała bo skoro piła to lepiej niech pije np. 500 ml bebika niż 200 treściwszego nana którego nie chce- ot logika moja. A skoro nie chcesz dawać banana samego to ugotuj płatki ryżowe i jak ostygną daj do nich banana, taką papkę powinna zjeść i nie będzie kwasu od owocu bo będzie i ryż. co do dyskusji "pałomat-mąż-tż-małżon" to mnie osobiście odpowiada wyłącznie Mąż lub np. pierwsza litera imienia albo Moje Kochanie albo jakoś tak.Szczerze przyznam że Małzon doprowadza mnie do ku... jasnej a pałomat zadziwia. Bo poczucie humoru poczuciem humoru, ale jak dla mnie to jednak jakiś brak szacunku jest. Nie umiem sobie wyobrazić, że Mąż Alkamor mówi na nią (na Ciebie) pałomacica lub nie daj Bóg jeszcze gorzej a ona (Ty) nie reaguje (sz). Wybuchowa babka z Ciebie i coś mi się zdaje, że on wśród znajomych bałby się tak powiedzieć np. Czy można stoperan karmiąc? Nie sądze bo pójdzie jak nic do mleka. Ja raz dostałam a'la jelitówki. Piłam wodę na potęgę i "wytopiłam wirusiaka" po prostu. Fakt 2-3 godz były przegwizdane, ale swoje "wyplułam" i było po sprawie.
|
|
|
|
#4728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny czy któraś ma fotelik z regulowanym oparciem ale nie szynowym?? Czy któraś robi sobie sama henne? ![]()
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dalej chyba nie w temacie, Czornoo GDZIE Ty pracujesz? I od kiedy Ty znowu mieszkasz z "exem"?
![]() czytam niby i nadrabiam jak tylko mogę i widać i tak w tyle jestem ps. dziś wygrałam złoty medal w konkurencji "kto kogo przetrzyma", Kaja zasypiała "sama w łóżeczku", i co chwila myk na brzus i wstaje przełozyłam ja na plecki milion pięćset sto dziewięćset razy aż "rypła" policzkiem w mój paluch zaczęła wyć, wzięłam na rączki na dosłownie 5 sek aż przestała płakać i odłożyłam i usnęła i co z tego, będę mieć 2 zmiany Mąż zaprzepaści moje "nauki"
|
|
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pisałam już, że oprócz samego poczucia humoru u nas jest coś takiego jak duży dystans do siebie no i tak jak pisałam, w każdym związku są inne relacje co do stoperanu to ja już pisałam...brałam (nawet dokładnie 6 lutego) i Kuba załatwiał się normalnie..nic mu nie było... |
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
co to jest oparcie szynowe? hmmmmmmmm
ja czasem robię np. wczoraj bo nie mam jak iść do kosmetyczki |
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
gabi - ja to na plecy odkładam bo na plecach mi nie uśnie
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Ala
wiem bo "nieraz czytałam" o "pałomacie" ale i tak mnie to zadziwia i zadziwiać będzie. Jak nikt nie słyszy to ja tez potrafię być niemiła dla mojego A., ale przy ludziach w życiu (czy do ludzi) bym mu nie powiedziała bo "ty głupi jesteś" np. o gorszym w ogóle nie myślę |
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
ot taki związek
|
|
|
|
#4735 |
|
Zadomowienie
|
O losie aż się zaczerwieniłam
żadna rewelacja ale bardzo dziękuję za miłe słowa ![]() Spice gratuluję!!! Tun1a próbowałaś Hymanę babanową? Syta i bardzo dobra w smaku? Wiem że fajnie się pisze i radzi a jak się samemu ma problem z dzieckiem to się łapie ostatniej deski ratunku. Przerabiałam z Kevinkiem braki apetytu ale wtedy był starszy miał prawie 2 latka, po spzitalu i ciężkiej jelitówce nie chciał nic jeść ani pić. Pił tylko colę całą resztą wymiowtywał. Długa walka była o każdy kęs jedzenia. Dlatego wiem jak to jest i bardzo Ci współczuję. Czym bardziej będziesz pchała na siłę tym ona bardziej będzie się broniła przed jedzeniem. Może zabawa z jedzeniem? Jakiś jogurcik, biszkopt, serek (Bakusie są dobre te biszkoptowe i waniliowe) i powoli nic na siłę. Dziecko stres mamy wyczuje. Trzymam kciuki za Was &&& Wiecie co ja biorę stoperan dosyć często bo mam problemy "gastryczne" w stresujących sytuacjach. Z całą pewnością do mleka mamy przenika ale jeszcze żadnej negatywnej reakcji u młodego nie było. Zrobiłam dzisiaj pizze i jak tu się odchudzać ![]() Dzieci już śpią i ja też za chwilę się kładę. Dobranoc! ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Zapomniałam Wam napisać że Xavierkowi przebiły się już częściowo dwie górne piątki!!! W szoku byłam jak to zobaczyłam. I ja się dziwię dlaczego on taki płaczliwy... biedactwo moje kochane. Takim sposobem mamy 9 ząbków ![]() I nowa umiejętność młodego, wszedł mi dzisiaj do zmywarki!!! Ot taki cwaniak z Niego hihi z oka go na 5 minut nie mogę spuścić
|
|
#4736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dać to co lubi.... nie ma teraz takiej rzeczy, nawet wafelka nie chce .... Papki nie chce, bo płacze na widok łyzeczki. Ola moja: (jak ktos napisze, że chuda to pójdę i się nie będę odzywać )
Edytowane przez Tun1a Czas edycji: 2010-03-03 o 21:28 |
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co pamiętam to zawsze drobinka była
jak moja Kaja (raz do roku) nie chce jeść to ja nakładam na łyżeczkę, podsuwam jej pod buzię i .... obracam głowę w bok i tonem jakbym z kimś rozmawiała gadam "pani zje za moją córkę kaszkę? może pani spróbuje? pani smakuje? taaak, a to Kaja łyżeczkę obliże a kaszkę pani zje! pani poczeka, Kaja tylko obliże łyżeczkę" i siup jej do buźki kaszkę czy co tam mam i szybko tą łyżeczką obracam a ona zajęta słuchaniem (bo ton dorosły poważny-miny do tego iście z teatru dramatycznego) jakoś nie zauważa i kilka łyżek wtryni może tego spróbuj a skoro pije herbatki to dawaj ile wlezie to też "jakiś tam pokarm" dla wygłodniałego brzuszka ale "na chama" to jednak nie, lepiej próśbami-prośbami-piosenkami, czymkolwiek wiem że łatwo pisać bo i sił brak, ale może efekty będą |
|
|
|
#4739 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
gabriellao ja odpowiem ci za czoornoo
ona pracuje od 3 tygodni.... jakos tak.... w fabryce herbaty i pakuje herbatki do opakowan i nakleja naklejki na opakowania itp (jak dobrze pamietam) a tz sie wprowadzil do niej jak poszly z mama do pracy (do tej samej fabryki) zeby pomoc w opiece nad Igorem - chyba nic nie pomieszalam ![]() Tunia dziwne to z twoja mala hmmm.....ale moze nie wciskaj jej tego jedzenia tak na sile (tak jak gabi mowi) bo ja czytalam ze nie powinno sie wciskac na sile ani nakladac duzych porcji bo dziecko wtedy dostaje urazu i nie chce jesc....mysle ze tego banana jej moze daj z czyms tam np troszke kaszki? banan jest syty i kaloryczny Ja kiedys mialam taki sposob na Dawida jak nie chcial jesc ze dalam mu cos do zabawy a on ta rzecz wkladal do buzi i jak otwieral buzie zeby to cos wlozyc do niej to ja szybko podstepem wkladalam lyzeczke z jedzeniem i zjadal....moze tak sprobuj i traktuj jedzenie jak zabawe no i skoro lubi bebiko to daj jej to bebiko..A teraz mam na Dawida sposob jak nie chce jesc taki, ze ma miske z bobovity z obrazkiem misia w srodku i jak nie chce jesc to mu tego misia lekko odslaniam i pokazuje i mowie ze tam jest taki misiek i on bedzie plakal jak Dawid nie zje obiadu i nie odsloni misia i ze jak chce misia zobaczyc to musi zjesc Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-03-03 o 21:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

ale tak sobie myślę, że może to dlatego, że się cieplej zrobiło i te wszystkie wirusy powyłaziły
bom ciekawa

Jezu jaka laska.
) jak była u nich w niedziele i jedli obiad to powiedziała, że jak była w Stanach (u szwagra siostry, w sensie u córki swojej ) to, że tam w każdej restauracji czego by się nie zamówiło dają jeszcze łyżkę, żeby zjeść wszystkie resztki z talerza

kup maść z wit. A i na pewno zejdzie
te zdjęcie po prawej to po ciąży? 
mogę wziąć stoperan jak karmie? Za godzinę muszę jechać do lekarza?