|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cytat:
nie bój żaby![]() Cytat:
a jak już mi się zapomni to sobie wolę kupować kiełki lucerny mniam mniam
|
||
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Mam już jeden problem z głowy, znalazłam kosmetyczkę, jestem zapisana na godz 11 - 11.30 hmm na którą zapisac się do fryzjera?
Dziewczyny dziekuję
|
|
|
|
#183 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i nikogo nie chcąc stresować, to jest u nas dzień w dzień, a mam zamiar się w końcu przeprowadzić i nie wiem czy to wytrzymam, bo ja jestem indywidualistką i nienawidzę jak ktoś na siłe mi narzuca swoje zdanie a ona tylko: to nie tak, tylko tak, a to inaczej, a to źle, a to może zmienić....także nie tylko Ty masz taką sytuację. powiedz tż otwarcie o co chodzi i już, albo pogadaj z teściową. u mnie przy pewnej sytuacji to zadziałało, wkurzyła mnie, powiedziałam tż (a że on ma problem z odcięciem pępowiny to nie zrobił nic), więc poszłam do teściowej i powiedziałam wprost o co mi chodzi i tyle. trzymam kciuki za pozytywne załątwienie sprawy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a czy ty nie wiesz, że kobieta w ciąży nie jest ani brzydka ani gruba? tylko bardzo kobieca i wręcz zachwycająca!Cytat:
![]() a ja ostatnio wyszukałam sobie nowy dylemat, bo chciałabym zostawić sobie i welon i podwiązkę i bukiet, więc czym rzucać? przecież nie butem... a tak poza tym to cześć
|
|
|
#184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() normalnie ciemnogród
|
|
|
#186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kielki tez kupuje w Makro jest baaardzo duzy wybor, wiec sa i kielki lucerny, rzodkiewki, brokula czy tam slonecznika pyszotka kiedys nawet mialam kielki na patelnie - z dodatkiem czosnku niebo w gebie ![]() Cytat:
ale bukiet do zwrotu, bo mi sie jeszcze na plenerek przyda ![]() a my ostatnio pobawilismy sie z TZem we wstepne ustalanie rozsadzenia gosci na sali chcielismy zrobic stol mojej rodziny, stol jego rodziny i stol znajomych, ale w momencie jak wyszlo, ze przy stole TZowej rodzinie bedzie siedzialo troche ponad 20 osob, u mnie troche ponad 30, a przy stole znajomych 60 osob to musielismy zmienic koncepcje teraz wyszlo nam w miare po rowno choc nie bylo latwo ![]() i tak sobie mysle, ze jak zamawiamy teraz zaproszenia to od razu zalatwimy wszystkie 'papierkowe' sprawy tzn. zawieszki na wodke na stolach, etykiety na wodke na odchodne i przydaloby sie kupic jakies materialy do tablo. wole to zalatwic teraz urtem, a potem juz sobie nie zawraca glowy takimi szczegolami ![]() wymyslilam, ze jak sala bedzie na bialo-zielone to kupie duzy soczystozielony karton, na ktory przykleje takie jakby schematy 4 stolow (na bialym tloczonym papierze), a to ozdobie albo materialowymi bialymi kwiatuszkami albo drewnianymi biedronkami dla kotrastu na szczescie sztaluga jest na wyposazeniu sali, wiec wystarczy tylko przymocowac![]() zamowilabym jeszcze od razu za jednym zamachem te krzeselka pelniace funkcje podziekowania i winietki, no ale tu juz mnie ogranicza to, ze jeszcze nie wiemy kto na pewno przyjdzie ![]() zawieszki beda takie jak na pierwszym zdjeciu tylko w takiej zielonej kolorystyce jak na drugm (i z roznymi tekstami o wodce )j, a etykiety z tym takim niebieskim jak na pierwszej (bedzie Wyborowa, wiec pod kolor ) i jakims takim tekstem dziekczynnym z naszymi imionami i data jak na drugiej co sadzicie? (oj ciezko bylo znalezc w tym calym slubnym kiczu cos w miare prostego i niepretensjonalnego )
|
||
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
No i miałam właśnie wychodzić, żeby pozałatwiać parę spraw na mieście i na końcu wejść do salonu, a tu mi tak kobitka dzwoni, że na stronie salonu, z którym współpracuje są nowe sukienki i mam sobie je obejrzeć zanim do niej przyjdę
A zaraz serio muszę do niej iść |
|
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze że o niej wspomniałyście, bo zapomniałabym sobie posiać na święta![]() pomysł z zawieszkami fajny. ja właśnie też bym chciała takie jak najprostsze, ale zobaczymy co tż powie zresztą robię sama, więc jakby co, to zawsze można pozmieniać![]() a co do dekoracji, to nie dalej jak wczoraj zdecydowałam, że będzie zielono-biało z dodatkami z różami takimi intensywnie różowymi na początku ten pomysł długo trawiłam, czy nie za bardzo pstrokate ale już doszłam do ładu i składu i wiem co chcę i będzie pięknie ![]() ![]() a we wtorek mam konsultacje z dekoratorką p.s. te biedronki to fajny pomysł ![]() zastanawiam się, czy pozwolisz go "zerżnąć" ( ) bo mam pomysła na podziękowania dla gości
|
|
|
#189 |
|
Adwokat diabła
|
niah niah, w weekend mam sesje
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tu znalazlam takie http://www.papiera4.pl/biedronki-dek...ot-p-1558.html nie wiem czy to drogo czy tanio chyba tanio...
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
btw fajna stronka ![]() a zapomniałabym; nie boisz się, że jak będzie rzucać bukietem to się rozleci? edit: weszłam jeszcze na all zerknąć na ceny biedronek i stwierdzam że na tej stronce którą podałaś są bardzo tanie
mój mały wielki cud 72--65--->62 Edytowane przez mariiasia Czas edycji: 2010-03-04 o 11:05 |
|
|
|
|
#192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pewnie o tych wszystkich przesądach ze stresu zapomnę ale mam mamę i chrzestną które NA PEWNO o wszystkim będą pamiętać. Ale niech tam sobie działają. Mi to ryba czy buty będą stały na parapecie czy na podłodze Cytat:
widziałam też jak dziewczyna rzucała bukietem, którego nikt nie złapał (za słabo rzuciła do tyłu ), spadł na podłogę i trochę się rozwalił... ![]() ja też będę potrzebować wszystkiego na sesję po ślubie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no a jak sie rozpadnie to juz sie trudno mowi bede rzucac delikatnie Cytat:
szukalam czegos takiego w sklepie stacjonarnym w Krk, ale nie znalazlam ![]() ![]() kiedys dostalam od TZa bukiet kwiatkow, a do kokardy (takiej jakby z dratwy) byly poprzyczepiane gdzieniegdzie takie wlasnie drewniane biedroneczki - slodkie to bylo oo ale sloneczko swieci
|
||
|
|
|
#194 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja licze że na moje włosy to przynajmniej 1-1,5![]() Cytat:
zawsze możesz rzucac drugim bukietem (tak jak moja siostra), który w kościele miała świadkowa ![]() Cytat:
Cytat:
co do kokardy to ja bym obstawiała albo sznurowaną z tyłu albo z boku
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2010-03-04 o 11:17 |
||||
|
|
|
#195 |
|
Adwokat diabła
|
ale ładnie słonko świeci
![]() aż sobie okna otworzyłam, wietrze się niah niah.. jak będę miała zdjęcia to wam wrzucę..
|
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do rzucania to ja będę rzucać welonem ale też chcę go z powrotem bo do sesji będzie potrzebne, szkoda by mi było mojego bukietu do rzucania ![]() lain skąd wzięłaś ten niebieski wzorek? |
|
|
|
|
#197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
więc spokojnie będę mogła bukietem rzucić, bo welonu i tak nie będę mieć...
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
stad http://moda.allegro.pl/item940317838...owe_wzory.html
![]() 4zl za 15 naklejek to chyba nie tragedia, szczegolnie, ze butelka wodki na odchodne bedzie dawana na pare najmniej sie kalkuluje koszt przesylki ![]() Cytat:
stwierdzila, ze do niczego jej w sumie nie potrzebny ![]() haha zalozylam tygrysom szelki zeby sobie przypomnialy jak sie chodzi w ubranku. niedlugo mozna by je wziac na spacer ale urosly sporo trzeba bylo te szelki poluzowac no ale chyba nie zapomnieli jak sie nosi, bo bawia sie w najlepsze
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
idę coś zjeść, bo mi burczy w brzuchu
![]() moja siostra mówi, żebym wzięła dwie podwiązki i jedną rzucała, jak chcę wszystko zostawić
|
|
#201 |
|
Wtajemniczenie
|
pokaże wam moją sukienkę
nie mam w niej koła i halki więc układ ma nieco zniekształcony
|
#202 |
|
BAN stały
|
Cześć
![]() Zanim Was nadrobie,co dzisiaj nastukałyście.To najpierw napisze Wam mój sen. Śniło mi się,że byłam z tż-tem w salonie sukien slubnych i kobieta mnie zapytała,czy chce oglądnac kostiumy wizytowe,na co mój tż odpowiedział za mnie.Po czym skapnełam się,że chce oglądnąć przecież suknie ślubne,no ale panie szykowały się już do wyjścia bo salon zamykali,więc nic nie obejrzalam anie nic nie porzymierzałam.Taki miałam jakiś dziwny sen. Ok,teraz kolej na nadrabianie.
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#204 |
|
BAN stały
|
ale się rozpisałyście dzisiaj.
No,ale nadrobiłam.lain,fajne zawieszki.Podobają mi się, certi,ładniutka suknia. mika83,pięknie ci w sukni. gospella,no no elegancko. ![]() zmienna,z tymi butami na parapecie dzień przed śliubem,chodzi o to że wystawia się buciki aby była w dniu slubu/wesela ładna pogoda.
|
|
|
|
#205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszę się, nie ma to jak pozytywna opiniajeszcze mam tren ale wstydzę się, bo fatalnie wygląda narazie musze schudnąć
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ciekawa jestem jak wygląda z kołem ( a Ty nie masz koła teraz, czy wogóle?) bo tak wygląda bardzo elegancko i Cię wysmukla
|
|
|
#207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękiz kołem po prostu spódnica jest wygładzona nie ma tych hm fałd, tylko tak na okrągło,i rozszerza sią jakos od kolan, więc tali i biodra są takie same ![]() koło mam i halke , nie zakładałam, bo mierzyłam głownie do sprawdzenia biustonosza
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Spróbuję jeszcze dojść do porozumienia z TŻtem, ale jeśli nic się nie zmieni, to porozmawiam z teściową, nie będzie wyjścia.gospella suknia pasuje do Ciebie A jakbyś właśnie miała koło czy halkę, to zapewne jeśzcze lepiej by się układała
Miłość nie pragnie, aby jej dogadzano, ani nie stara się wcale o własną wygodę; lecz troszczy się o dobro innych i buduje Niebo pośród piekielnej rozpaczy Edytowane przez asiulek1705 Czas edycji: 2010-03-04 o 13:08 |
||
|
|
|
#210 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na która macie slub?? no my plener tez przed slubem a slub na 16, myslałam żeby przesunąc na 17, żeby mieć więcej czasu, ale nie chcę sobie skracać wesela, bo u mnie zazwyczaj tylko do 4 są ![]() Cytat:
nie mój styl, ale ładnie Ci w niej, jeszcze jak dojdzie halka z kołem to już w ogóle
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

nie bój żaby

Od początku wiedzieliśmy, że musimy mieć większą salę,bo były do dyspozycji takie do 120 osób, a po pierwszych rozmowach wyszło nam, że gości będzie ponad 130, do 140 osób. I taką właśnie salę sobie wybraliśmy. A tu nagle wychodzi o ponad 20 osób więcej
i nikogo nie chcąc stresować, to jest u nas dzień w dzień, a mam zamiar się w końcu przeprowadzić i nie wiem czy to wytrzymam, bo ja jestem indywidualistką i nienawidzę jak ktoś na siłe mi narzuca swoje zdanie

kiedys nawet mialam kielki na patelnie - z dodatkiem czosnku niebo w gebie
) i jakims takim tekstem dziekczynnym z naszymi imionami i data jak na drugiej
A zaraz serio muszę do niej iść 

sporo trzeba bylo te szelki poluzowac
No,ale nadrobiłam.