|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
piątki? heh, moja się pojawia jak dżin gdy tylko otworzę zmywarkę ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Biedna Olcia
Oficjalnie mogę powiedzieć, że jedna 4 się przebiła
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też Tun1ę rozumiem i wcale jej się nie dziwę bo schudła i to sporo jak na takie małe dziecko...
|
|
|
|
|
#4744 |
|
Rozeznanie
|
Tun1a rozumiem Cię z tym jedzeniem. Filip dziś zjadł tylko mleko i kilka biszkoptów. Próbowałam dawać jajko - jeżeli coś udało się przemycić do buzi to było wypluwane, parówka - była gryziona i wypluwana, kaszka - nawet nie udało mi się podać jednej łyżeczki bo usta były zaciśniete i odwracał sie w drugą stronę i z zupką było to samo. Herbatka była tylko do zabawy w ciągu całego dnia wypił może 30ml a był jeszcze banan którego musiałam zjeść sama.
Mój "pan i władca" stwierdził dziś ze złoży łóżeczko turystyczne które stało w salonie bo Filip już niego nie korzysta i Filip wpadł w histerię jak to zobaczył.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
|
|
#4745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Joasia też bym się wkurzyła jak ktoś by mi wyro demontował ![]() Mam nadzieję, że po wyjściu zębowli wszystko wróci do normy, będą normalne fanaberie, i mozna będzie sobie odpuścić posiłek lub dwa. Teraz odpuszczam wszystkie oprócz śniadania i kolacji A w dzień wetknę jakis wagonik raz na godzinę
|
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
jakby mnie mój MĄŻ wkurzył to bym na pewno nie zasnęła
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
drogie Mamuśki, mam do Was pytanie z serii "Gdzie na wakacje"
potrzebuję pomysłu na miejsce na urlop w górach, tanio, ładnie, żeby jakaś woda była blisko, jak coś żeby w okolicy było co obejrzeć, może gdzieś koło Zakopanego? ja nigdy nie byłam na wczasach w górach (zresztą nigdzie nie bylam ) i liczę że znacie jakieś fajne miejsce
|
#4749 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
Tun1a- jak Olcia?? |
|
|
|
#4750 |
|
Wtajemniczenie
|
Joasia, Alkamor, Anya, Tun1a i Monix
dziękujemy za życzonka i pamięćOlcia śliczna mam nadziję, że będzie coraz lepiej z jedzeniemznowu jestem jakies 3-4 dni do tylu ale moze uda mi się cos nadrobic wrzucam kilka zdjęć z kinder party ![]()
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kto się tam alienuje przy kompie cały czas? Adriankowy tatuś? A Ty Emilka, jaki szczypior! Super wyglądasz. Tort też super
|
|
#4752 |
|
Wtajemniczenie
|
10000 lat dla Antka Memi
niech się zdrowo chowa i niech mamusia będzie grzecznai 100000 lat dla Bartusia Nicolajj urodzinki mial przedwczoraj więc życzonka spóźnione ale jak najbardziej szczereAnya
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2010-03-04 o 08:47 |
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko
wszystkiego najlepszego dla Adrianka duży z niego chłopak i taki uroczy, masz cudownego synka Jak tam Olcia? lepiej już? ja kciuki zaciskam, zeby jej apetyt wrocił no i Sto lat dla Bartusia i Antka dla wszystkich solenizantów najlepsze życzenia
![]() ![]() ![]()
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
emilka - super tort i nawet wiem skąd pomysł też się miałam zapytać kto kompa okupował a my dzisiaj cichy dzień..i chyba nie tylko dzisiaj..... |
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych solenizantów! 100 lat! Zdrowia i uśmiechu. I przespanych nocy!
![]()
|
#4756 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka dziękujemy
dzięki dziewczyny za pochwały ![]() a powiem Wam, ze najlepsza jest moja teściowa przyszla jakies 2 tyg temu zapowiedziec ze da Adriankowi 50zł na urodziny a wczoraj nawet się nie pojawiła, tzn mijalam sie z nia na podwórku ale nie przyszla do Adrianka.Tzn generalnie mnie to cieszy przynajmniej imprezy nie popsula ale jest babsztyl bezczelny...
|
#4757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
|
#4759 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
pewnie dlatego że nawet nie mamy się kiedy pokłócić ![]() tz dzisiaj jest w pracy od 6 do 14,a ja ide na 14 do 22 wracam a on już w łóżku ![]() Cytat:
mimo że bidulka to uroku nie straciła nic a nic buziaki od Igorka Cytat:
Emilka sto lat dla Adrianka jaki poważny kawaler z niego
|
|
#4760 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
Dla dla solenizantów obecnych i już po urodzinkach sto latek!!! Moje chlopaki demolują mi mieszkanie więc nie mam nawet kiedy wejść i coś napisać. Xavierowi się jeszcze 4ki nie przebiły. Zresztą Kevinek miał to samo. Z tym, że jak miał 13 miesięcy miał już wszystkie ząbki bez zamruknięcia. Ząbkowanie idealne. Ok uciekam! Miłego dnia!
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to, że Twoja mama też tam pracuje to mi umknęło gdzieś. Igorello nie budzi się po nocach?
|
|
#4762 |
|
Raczkowanie
|
Spoznione ale.........
H...A...P...P. . ..,.- ' " ' -..,...Y ./..#........\.......B..I.. R. .;.#.........;..., - ' " ' - ,...T .\............/../...#......\...H ..\........../..;..#.........;..D ... `.'.q.'.´....\........... ./.A ...... (..........\........../.Y ........)..........`.'.p. '.´ .......(.............. ..) ........)..............( .......(................) ........)..*.....*.... .* .......(..’ 0....”0....”0 ......... _||___||___||_ ....’* ,{,,,,,,,,,,,,,,,,,,,},* .... 0,,{/\/\/\/\/\/\/\/\/\/},’0 ..._||_{_________”___}_|| _ ..{/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/} ..{,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,} ..{/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/} ..{_____________”_______} Wszystkiego najlepszego ADRIANKU dużo uśmiechu na co dzień i spełnienia marzeń.. )
|
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki pomożecie coś w sprawie wakacji?
ja się uparłam, żeby na tydzień gdzieś wyskoczyć no i mąż się zgodził ma urlop w sierpniu
|
#4765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To maja byc góry?? Morze, jezioro?? Napisz co ma byc w danym miesjcu to pomysle, poszukam. Sami chcecie jechac czy z Filipem?? Edytowane przez mati393 Czas edycji: 2010-03-04 o 10:46 |
|
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiś pensjonat żeby można było wykupić posiłki, bo to w końcu mają być wczasy a nie żebym gotowała, no chyba że w pobliżu byłby jakiś bar/restauracja niedroga żeby można było jeść no i żeby niedaleko jakaś woda była, chcemy jechać z Filipem na tydzień
|
|
#4767 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Byliśmy u lekarza wczoraj Nikoś i ja mamy jelitówkę Pani doktor powiedziała do mnie rozbieraj się to też cię zbadam. ![]() Mały spał ładnie w nocy, temp całą noc 37,2* czyli znośnie i troszeczkę marudzi. Co do trzydniówki to p.doktor powiedziała że takie dzieci mogą ją mieć nawet dwa razy w miesiącu. Tun1a jak Oleńka? Zanka my w góry jeździmy do Karpacza często tam wcale nie jest drogo. Sto lat dla wszystkich solenizantów
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
pytam Was o wakacje, bo ja nigdy nigdzie nie byłam, nie znam sie kompletnie, nie chcę sama czegoś znaleźć co wyda mi sie atrakcyjne a okaże się, że nudy, nic do zobaczenia i będę żałowała
nie wiem co uważać za tanie a co nie, w ogóle jestem zielona w tym temacie aha i jeśli mąż prawka nie będzie miał, to raczej pociągiem byśmy jechali, dla mnie frajda bo lubię pociągi
|
#4769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szukaj raczej nocelg w kwaterach prywatnych, agroturystyce (reszta droga) Normalna cena to okolo 30-50 zl za dobe, powyzej to raczej drogo |
|
|
|
|
#4770 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIEŃ DOBRY BARDZO!
No może zapeszam, ale jest lepiej. Dzisiaj piła Ola sama mleko, i walnęła 1/3 paróweczki i wypiła herbatke. Podałam leki! Teraz gotuje warzywka ![]() MAMY 2 ZĄB (może i 3 ale nie da sie zobaczyć) Emilka no nie wiem jak to sie dzieję, ale jak już dziecku stuknie roczek to jest już taki doroślak Takie bystre psotne oczyska ma A teściowa to głupia rura ![]() ZDRÓWKA ŻYCZYMY ANTOSIOWI!
Zanka ja Ci niestety nie pomoge, my pewnie w wakacje zaszyjemy sie na wsi..... Bo z długów wyjdziemy pewnie dopiero na jesieni.... Czorno |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.

hihi z oka go na 5 minut nie mogę spuścić
piątki?
nie, lepiej próśbami-prośbami-piosenkami, czymkolwiek 
i wcale jej się nie dziwę bo schudła i to sporo jak na takie małe dziecko...

dziękujemy za życzonka i pamięć
mam nadziję, że będzie coraz lepiej z jedzeniem