ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-04, 14:11   #571
ewela2612
Raczkowanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Witaj malgos nie wiem jak to się stało ale W ogóle Twoje postu nie widziałam, dopiero jak Karadka Ci odpisał to go znalazłam..... dołączam do postu karadki i witaj w klubie - byłam na kopenhaskiej poczatkiem stycznia,(wytrwałam i straciłam 4,5kg na niej) ale dukan odpowiada mi o wiele bardziej, przynajmnie jesz ile chcesz w zakresie danych produktów i jest masa przepisów i możliwości (karadka jest w tym mistrzynią)
mariolcia - nie znam przepisu na naleśniki bez mleka płynnego ale tego mleka dodaje się niewiele więc przypuszczam, że nawet go nie poczujesz
ewela2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 14:14   #572
domino166
Raczkowanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cześć dziewczyny,
Widzę,że świetnie sobie radzicieu mnie niestety dupana 5 dniach P i 5 dniach PW schudłam o zgrozo 2,2 kg.Nie wiem co źle robię,przyznam,że nie dogadzam sobie za bardzo.Nie robię bułeczek,naleśników,serni ków i efekt taki sobie.Od dzisiaj jestem na P więc mam nadzieję,że się coś ruszy.Zawzięłam się i nie popuszczę.
Fajnie,że podrzucacie pomysły na żarełko,bardzo to inspirujące
Ja dzisiaj piekę kurczaka a jutro robię mielone z ud indyka
Pozdrawiam i trzyma za was kciuki
domino166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 14:19   #573
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
asienka jak na lunch pojde to tak zrobie, wiesz ze ja nigdy o tym nie slyszalam ale sprobuje i wezme sobie mietke co do jogurtow naturalnych to ja sie samego nie chwyce ale jak robisz mieso to kup sobie w lidlu keczup light i np zrob sosik pomidorowy na bulionie i zabiel go jogurtem, dodaj bazylie, czosnek i pietruszke zielona i juz to masz co innego, zrob z kurczaka szaszlyki z cebula i do piekarnika, ja wczoraj nalesniki robilam i je rowniez na sniadanko mozesz jesc, podobno super miesko z worka wychodzi, worki do pieczenia juz kupilam ale jeszcze nie robilam w nich, mozesz gulasz zrobic, sos koperkowy, chrzanowy na cieplo i polac tym miesko - jest na prawde duzo pomyslow zeby smacznie jesc albo tatarski( ogorek, cebulka, pieczarki marynowane - tylko na PW ale jak na P dodasz 1 czy 2 to nie zaszkodzi mysle i jogurt - nawet go nie poczujesz i np z jajeczkiem i sledzikiem, ja juz pisalam ze kupilam majonez extra light ma minimalna zaw tluszczu i tez go mozesz dodac (wymieszanego z jogurtem ) do salatek
a z sera to zrob z tunczykiem, cebulka i pieprzem pycha
bede trzymala kciuki za Ciebie
Karadko dziekuje Ci , kochana jestes - tyle propozycji naraz Napewno wyprobuje
Co do majeranku to ja jestem taka dooinformowana dzieki mojej tesciowej, czy chce czy nie to musze sluchac co na co pomaga, bo jej wiecznie cos dolega a ona chemii nie ruszy, wszystko tylko ziolowe - naturalne W ogole sie chyba z zawodem minlela hehe bo na zielarza sie nadaje hehe
A ja nie umiem u siebie skrobii dostac, w ogole nie wiem czy tu takie cos posiadaja-mieszkam za granica Jedynie make kukurydziana widzialam Musze jeszcze poszukac

Cytat:
Napisane przez ewela2612 Pokaż wiadomość
karadka z Ciebie to prawdziwa kuchareczka może napiszesz mi jakiś fajny przepis na łososia (wstyd się przyznać ale NIGDY nie jadłam- nie przepadam zbytnio za rybkami) ale ponoć łosoś jest super- dodam, że jestem na P więc bez warzywek poproszę
Ja dzisiaj jadlam wedzonego lososia, posmarowalam go bialym chudym serem wymieszanym ze szczypiorkiem i sola i posmarowalam a potem zwinelam w roladke Moze byc jako zagrycha do plackow Pychaaa

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

agamagda moja corcia tez sie zbliza do 2 latek

aaa i witam nowa dukanke

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 14:29   #574
Mariolcia =P
Zakorzenienie

domino wydaje Ci sie ze 2,2 kg mniej w 10 dni to malo?
To nie chodzi o to, czy bede go czuc hehe tylko o to, ze sie skonczylo i nie chce mi sie po nie isc

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 14:36   #575
ewela2612
Raczkowanie

hehe mariolcia- dobra jesteś
domino- jak zauważyłaś ja mam obecnie 1kg na minusie..... na uderzeniówce straciłam 1,5 a na PW odzyskałam0,5... od dziś znowu P także zobaczymy ale dopiero we wtorek się zważe jak skończę P (swoją drogę chyba umrę z ciekawości) bo już mnie korci aby się zważyć..... dodam, ze nie mam żadnych grzechów na sumieniu
Stary 2010-03-04, 14:37   #576
linkina
Przyczajenie

No ok,a jeśli nie bd jeśc mięsa ?
Nie chcę jeśc mięsa...
To wtedy schudnę no na tym nabiale ?
linkina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 14:40   #577
ewela2612
Raczkowanie

linkina- ciężko określić każda z nas tutaj jest mięsożerna
asieńka- dzięki za przepis- też wypróbuje- jutro i tak cały dzień rybny

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

aaaa i jeszcze jedno domino nie jesteś w okolicy@? Bo ja tak i wynikło z tego 2 dni plamienia i to chyba tyle by było- chyba, że jeszcze mnie zaskoczy bo to już na nią pora

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 14:48   #578
linkina
Przyczajenie

kurcze..
a dużo tego mięsa musiałabym jeśc ?
Podajcie mi przykładowy was jadłospis.
I jakie wyniki osiągacie.
Stary 2010-03-04, 14:56   #579
grewana
Wtajemniczenie

Możesz wcinać kotlety sojowe zamiast mięsnych, ale to chyba od drugiej fazy dopiero. A rybki lubisz? Ryby to chyba jeszcze lepsze od miecha

grewana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 15:12   #580
linkina
Przyczajenie

No ryby mogę jeśc ;D
Moja mama będzie w siódmym niebie-od kilku dni jem bardzo mało,dopiero dziś popuściłam totalnie;D
No żegnam się z normalnym jedzeniem.
Jutro z tym Dukanem spróbuję.
A poda mi ktoś jadłospis?
No co na śniadanie itp?
I ile ta książka kosztuje jego ?
Stary 2010-03-04, 15:39   #581
Czarnulka8706
Raczkowanie

GG do Czarnulka8706

a mąka kukurydzianato tez skrobia;/ wiec nie moge tez jej używac??
Czarnulka8706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 15:40   #582
malgos_2015
Przyczajenie

Karadka dzięki stokrotne. Mam nadzieję, że ksiązki przyjdą na dniach, bo mam już wiad. od wysyłającego, a narazie będę polegać na was, bo bardzo mądre macie podejście co do diety. ja jak mówię, że jestem na diecie, to niektórzy sie śmieją zwaszcza wpracy i namawiają na sięganie po słodkości (jak to w pracy na przerwie), ale ja sie nie załamuję, myślę że ma silną wolę no i teraz z wami będzie jeszcze lepiej. tylko mam jeszcze jeden problem (pewnie narazie) problem ze smażeniem, bo jajka czy mięso w jajku przywiera, a placki sie rozlatują, nie mogę ich przewrócić na druga stronę. Oczywiście smażę bez tłuszczu na teflonówce, ale nic mi nie wychodzi. Jak masz jakiś sposób to prosze napisz. Dziękuję z góry.
malgos_2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 15:52   #583
domino166
Raczkowanie

ewela-dzięki za dodanie otuchy,powoli bo powoli ale skutecznieSpodziewam się @ za tydzień,zobaczymy,czytała m,że dziewczyny mają problemy-albo plamienia albo wcześnie albo później-samam nie wiem o co chodzi.
linkina-odradzałabym Ci tę dietę,z książki Dukana wynika,że podstawą tej diety jest mięso i ryby,nabiał powinien wynosić 30% dziennego jadłospisu,będziesz się męczyła bo ile można jeść ryby?Jadłospis jest bardzo monotonny,ale decyzja oczywiście należy do Ciebie.

śniadanie-biały ser,jajka w różnej postaci,jogurt naturalny może być z otrębami,kawa,herbata
obiad-łosoś pieczony(ja piekę w rękawach są świetne)przypraw jak lubisz,możesz lekko skropić cytryną
kolacja-ryba wędzona lub tuńczyk w sosie własnym -możesz zrobić sobie pastę (korniszony,jajka,trochę jogurtu),placki z otrębami
Jednym słowem z produktów,które masz do dyspozycji kombinujesz jak umiesz.Czytaj forum bo dziewczyny mają świetne pomysły.

Co do ketchupu to zrobiłam go sobie sama w domu w fazie PW i jest pyszny a co najważniejsze chudy

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Jeszcze jedno skrobię kukurydzianą można kupić na allegro podaję link:

http://www.allegro.pl/listing/search...3973&country=1
Stary 2010-03-04, 16:15   #584
karadka
Zadomowienie

ASIENKA - powiem Ci tak ja za skrobia lazilam dobre kilka dni i na innym forum zapytalam jedna z dziewczyn ktora tez mieszka na wyspach gdzie ta skrobie dorwala, a ona mi pisze ze w tesco tylko jest pod nazwa cornflour - w tlumaczeniu maka kukurydziana, a to jest skrobia tak na odwrot w nazewnictwie i faktycznie jak kupilam i otworzylam to biala jak snieg i zgrzypi

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

malgos, ja na tefalu wszystko robie i nie przywiera, a jak jakies placki czy nalesniki to po prostu wolno a dluzej, po to musi sie sciac zeby to oderwac ja uzywam drewnianych lopatek i lekko podwazam i jak widze ze odchodzi to ok, z czasem nabierzesz wprawy a sprobuj buleczki zrobic - w piekarniku sa super i moim zdaniem lepsze niz placki!!!!

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

malgos a slodkiego sie nie boj!!!!! ja tez jestem slodkozerna i dogadzam sobie jak moge - zacznij od sernika - tylko w wersji bez otrebow! podawalam go ostatnio tutaj i zobaczysz jak ciasto moze byc pyszne nawet tylko z dozwolonych skladnikow
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 16:22   #585
domino166
Raczkowanie

Karadka byłabym wdzięczna za przepis na bułeczki ponieważ nie mogę znaleźć na forum
Stary 2010-03-04, 17:06   #586
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
ASIENKA - powiem Ci tak ja za skrobia lazilam dobre kilka dni i na innym forum zapytalam jedna z dziewczyn ktora tez mieszka na wyspach gdzie ta skrobie dorwala, a ona mi pisze ze w tesco tylko jest pod nazwa cornflour - w tlumaczeniu maka kukurydziana, a to jest skrobia tak na odwrot w nazewnictwie i faktycznie jak kupilam i otworzylam to biala jak snieg i zgrzypi
Ja zaraz uciekam na poszukiwania, mam nadzieje ze sie uda, juz sobie dawno przetlumaczylam no ale narazie zero efektu Szkoda, ze u mnie nie ma tesco A jest ktoras moze z Niemiec

Cytat:
Napisane przez domino166 Pokaż wiadomość
linkina-odradzałabym Ci tę dietę,z książki Dukana wynika,że podstawą tej diety jest mięso i ryby,nabiał powinien wynosić 30% dziennego jadłospisu,będziesz się męczyła bo ile można jeść ryby?Jadłospis jest bardzo monotonny,ale decyzja oczywiście należy do Ciebie.
Zgadzam sie

Stary 2010-03-04, 17:25   #587
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domino166 Pokaż wiadomość
Karadka byłabym wdzięczna za przepis na bułeczki ponieważ nie mogę znaleźć na forum
kochana str 17 naszego forum nie chce smiecic wiec nie bede wklejac jeszcze raz
Stary 2010-03-04, 17:53   #588
agamagda
Rozeznanie

pif paf
zjadałam kawałek pizzy
teraz mam kaca moralaaa
buuuuuuu

witam nowe dziewczyny
polecam przeczytanie książki
coby wiedzieć co i jak
fajnie napisana, dużo wyjaśnia
koszt niecałe 20zł
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 18:10   #589
boszka1987
Raczkowanie

witam, karadka robiłam dzis te bułeczki są pyszne ale wyszły mi płaskie jak deska nie wiem czemu, nie miałam foremek to zrobiłam "kupki" na papierze do pieczenia-tylko że się mi rozlały jak się piekły i wyszły płaskie ciasteczka.
Moja waga wreszcie ruszyła gdy była @ waga tydzień stała w miejscu ale byłam zła a tu nagle po tygodniu 59,1!! ale byłam happy jak weszłam dziś na wagę, stawałam na nią 2 razy bo nie wierzyłam hehe, moja marzenie osiągnięte 5 z przodu jeszcze z 5 kg i faza III. Dopiero teraz mogę powiedzieć że ta dieta jest super, a już w nią wątpiłam, pozdrawiam

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

aha i robiłam dziś też tort dietetyczny cappucino, tylko masa coś nie ten tego wyszła wrrr jaka kucharka ze mnie, i sałatke z brokułów, jajka i pomidorków z sosem czosnkowym- nawet fajna
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 18:14   #590
karadka
Zadomowienie

agamagda : bacik:

i to byloby na tyle z mojej strony

a teraz KARA:
100 brzuszkow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez boszka1987 Pokaż wiadomość
witam, karadka robiłam dzis te bułeczki są pyszne ale wyszły mi płaskie jak deska nie wiem czemu, nie miałam foremek to zrobiłam "kupki" na papierze do pieczenia-tylko że się mi rozlały jak się piekły i wyszły płaskie ciasteczka.
Moja waga wreszcie ruszyła gdy była @ waga tydzień stała w miejscu ale byłam zła a tu nagle po tygodniu 59,1!! ale byłam happy jak weszłam dziś na wagę, stawałam na nią 2 razy bo nie wierzyłam hehe, moja marzenie osiągnięte 5 z przodu jeszcze z 5 kg i faza III. Dopiero teraz mogę powiedzieć że ta dieta jest super, a już w nią wątpiłam, pozdrawiam

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

aha i robiłam dziś też tort dietetyczny cappucino, tylko masa coś nie ten tego wyszła wrrr jaka kucharka ze mnie, i sałatke z brokułów, jajka i pomidorków z sosem czosnkowym- nawet fajna
no widzisz kochana jak super!!!! jestesmy z Ciebie dumne!!! tylko tych ciastek nie podjadaj bo jak sie dowiemy to za kare bedziesz miala 200 brzuszkow do zrobienia

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

malgos daj znac ile chcesz zrzucic i czy juz wiesz jakim trybem pojdziesz????
Stary 2010-03-04, 18:20   #591
boszka1987
Raczkowanie

hehe własnie zaraz jade na step to odpokutuje kare
Stary 2010-03-04, 18:23   #592
agamagda
Rozeznanie

boszka gratulacjeeeeee

100 brzuszków? ŁAJ
Stary 2010-03-04, 18:29   #593
boszka1987
Raczkowanie

a ty karadka też ładnie z wagi zeszłas -5,6 też gratuluje ja -5,3 a ile podjadałam(jak bym to wszystko wypisała to by chyba trzeba było z 1000 brzuszków zrobić nie ma się czym chwalić)
agamagda i karadka dzięki trzymajcie kciuki żeby tak dalej
Stary 2010-03-04, 18:45   #594
karadka
Zadomowienie

agamagda nie pytaj cvzemu tylko do brzuszkow!!!

boszka staraj sie nie podjadac.... pomysl sobie ile juz zrzucilac i trzymaj sie listy niech to -5,3 bedzie Twoja motywacja! a zobaczysz jakie dupeczki bedziemy do lata!!!
Stary 2010-03-04, 19:02   #595
agamagda
Rozeznanie

rowerek i disco z córami moimi
coby odpokutować te pizzę
w sumie mało zjadłam a stoi mi w brzuchu
odzwyczajony organizm od takich syfów
z litr wody wypiłam na oczyszczenie
przez cały dzień więcej oczywiście
Stary 2010-03-04, 20:53   #596
boszka1987
Raczkowanie

nooo motywacja jest jak cholera teraz już nie będe od jutra podjadać, zrobiłam sobie placuś capuccino do kawusi na jutro, i jutro i sobota P za kare, a niedziela już PW i na zmiane 1/1 miłej nocki
Stary 2010-03-04, 21:00   #597
asienka213
Wtajemniczenie

A ja niedawno wrocilam ze sklepu i wszystko dostalam oprocz tej nieszczesnej skrobii Zaraz przekopie niemieckie fora i cos o tym poczytam Kupilam tez ser zolty 5% , a wy jecie ser zolty ?? Karadko pisalas ze masz tez majonez light a on ile ma % ?? Bo ja tez mam ale on ma 3% i nie wiem czy moze byc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-05, 05:48   #598
ewela2612
Raczkowanie

Witam kochane
Tak wczoraj pisałyście o swoich wagach, że jednak się skusiłam i z raza zważyłam- 67,2 więc od początku dukana (11dni bo mam lekkie opóźnienie) - 1,8kg, dziś idę na siłownię więc może jutro będzie będzie lepiej
Karadka i boszka Wasze spadki są naprawdę imponujące i jak dla mnie bardzo motywujące GRATULUJĘ SERDECZNIE
agamagda-Ty Ty niedobra.... Mam nadzieję, że brzuszki za karę zrobione
asieńka- mi też trudno dostać np. serek homo 0% i kupuje 3% wg dukana tak do 3-5% jest dopuszczalne także myślę, że w rozsądnych ilościach nie zaszkodzi
Stary 2010-03-05, 06:55   #599
ewamik1971
Raczkowanie

Witam z rana .
Jak sobie poczytałam to widzę że pięknie chudniecie
Coraz bardziej kusi mnie żeby już kupić sobie tę nieszczęsną wagę ale jeszcze chyba trochę poczekam, bo jak już kupię ,to też tak jak Was będzie mnie kusiło żeby się ważyć codziennie,a z wieloletnich doświadczeń wiem że mi to żle robi.

Ostatnio ważyłam się u siostry 4 m-ce temu i wyszło mi 87 kg więc teraz na początku odchudzania na pewno nie było mniej-raczej więcej ,ale postanowiłam że od tej wagi będę odliczała kolejne zgubione kg .
A że takowe są to wiem to napewno

Dziś zmierzyłam sobie obwody i w biuście straciłam 6cm,w talii 4 ,w biodrach 6.Jednak najbardziej schudły mi nogi co wcale tak bardzo mnie nie cieszy bo w stosunku do reszty to są one dosyć cienkie.

Mam nadzieję że reszta dogoni nogi
ewamik1971 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 07:11   #600
ewela2612
Raczkowanie

ewamik- moją bolaczką też jest brzuch przede wszystkim- po ciąży strasznie mi odstaje i zwisa smaruje się balsamami ujedrniajacymi w połączeniu z dietką i ćwiczeniami mam nadzieję, że do lata będzie oki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości