|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1762211 5] a ja mam dziwne wrażenie, że od ponad tygodnia liwka siedzi nóżkami w dół... i cały czas z tej samej strony. kopie równo po pęcherzu i na dole brzucha. a wcześniej wierciła się tak, że rano kopała np po pęcherzu, popołudniu już po żołądku. jeszcze się powinna obrócić, prawda? wczoraj dopiero 27 tydzień zaczęliśmy...[/QUOTE] jak ma miejsce to się wierci, kręci, |
|
|
|
|
#3272 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
matko boska,skad wy bierzecie energie na pieczenie i gotowanie.Mi się nie chce nawet umyć włosów Moja córcia ma ADHD po słodyczach .Wczoraj objadłam się ciastek i brykała całą noc i cały dzień
|
|
#3274 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17582070] Agatka waży.... 1269g Z maluszka przeszła w średniaka, jestem w szoku Ułożona już głową w dół, czyli - mam córkę-nietoperza Wychodzi ogólnie na to, że dla lekarza jestem ewenementem - już któryś raz stwierdził, że bardzo energiczna jestem, a dzisiaj tekst: pani Agnieszko, niech pani nie będzie taka energiczna, kobieta w ciąży powinna być bardziej flegmatyczna Szyjka zamknięta, wsio ok, serducho bije, kość udowa, główka i brzuszek w jednym terminie - wg usg 28 tydzień nie 29, ale trzymam się daty om, i 29 tygodnia jednak. [/QUOTE] dla Agatki.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17584170]Ukradzione ze śląskiego wątku ![]() [/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super, chyba też musze się wybrac do TESCO Cytat:
Cytat:
zaciśnięte.A mnie rozłożyła grypa
|
|
#3275 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zacisnięte![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1762211 5]bidulko ![]() ale wydaje mi się że Maksio Ci to z nawiązką wynagradza . i tym się pocieszam... poród przeżyjemy, a potem jakoś będzie ![]() a ja mam dziwne wrażenie, że od ponad tygodnia liwka siedzi nóżkami w dół... i cały czas z tej samej strony. kopie równo po pęcherzu i na dole brzucha. a wcześniej wierciła się tak, że rano kopała np po pęcherzu, popołudniu już po żołądku. jeszcze się powinna obrócić, prawda? wczoraj dopiero 27 tydzień zaczęliśmy...[/QUOTE] Moje dziecie tez w dole kopie najczęsciej, gania mnie do łazienki na siusiu A nie obraca sie w ósmym miesiącu najpóźniej?Ma czas chyba jeszcze...![]() Cytat:
Jaki wózek zamówiliście?[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17622483] ![]() jak ma miejsce to się wierci, kręci, W 34 to dopoiero musi boleć, taki siłacz jak kopnie... a ja zamówiłam koszulę, o taką: http://www.allegro.pl/item932884476_...obranocka.html
|
|
#3276 | ||
|
Zadomowienie
|
Tygrysek,
za wizyte ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17622544]wielce możliwe, że Ci się dzidek zimą urodzi. Cytat:
Cytat:
![]() Koszula fana
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-03-04 o 13:28 |
||
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki kupujecie stojak pod wanienkę? Ja mam nisko łóżko w sypialni a tam będziemy kąpać małą i chyba nie mam wyjscia stojak trzeba kupić. Szkoda że nie pomyślałam o tym wcześniej i nie kupiłam wanienki w komplecie ze stojakiem
![]() Zastanawiam się jeszcze nad kupnem chusty do noszenia małej. tygrysek za wizytę
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-04 o 14:01 |
|
|
|
|
#3279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17618423]nie wiem... ale to jest chyba tak, że teraz jesteś na L4, potem wykorzystasz macierzyński a potem urlop, a potem wychowawczy lub powrót do pracy... Jak kropka zajrzy to nas pewnie oświeci, bo ona spec w te klocki. No właśnie: gdzie kropka się zapodziała?[/QUOTE]Kropka zalatana jest ![]() Cytat:
![]() generalnie mówił, że dziecko samo wybiera moment, w któym jest gotowe, żeby się urodzić, stąd nie popiera się celowego wywoływania porodu, żeby się nie okazało, że jest za wcześnie. Cytat:
![]() też chyba muszę pomyśleć o stojaku. polatałam trochę, byłam też w pracy, bo zadzwonili, że jakieś papiery mam do podpisania. przyszła dyra i tak sobie fajnie pogadałyśmy. pytała, kiedy chcę wracać do pracy, więc nie owijałam w bawełnę, że po macierzyńskim wykorzystam zaległy urlop i dopiero pomyślę o powrocie. potem zahaczyłam o sklep dzidkowy. kupiłam ręczniczek z kapturkiem (1 już miałam wcześniej) i 2 bodziaki na ramiączkach. w sklepie dla ciężarówek udało mi się kupić sobie jeansy. a na koniec odstałam swoje w kolejce na poczcie, bo oczywiście pomimo rozpiętego płaszcza nikt nie widział mojego brzucha. odebrałam przesyłkę z ciuszkami z all ![]() obfocę i wstawię, jak zjem obiad. i jeszcze się pochwalę, że znajomi wyciągnęli nas wczoraj do kina w ramach śród z orange. nie było wielkiego wyboru, padło na "Kołysankę". i zdziwiłam się, bo spodziewałam się czegoś znacznie gorszego po reklamie w tv, a było całkiem zabawnie ![]() obiecane fotki: - bodziaki 62 i 56 - bluzka z króliczkiem (nówka z all) 0-3m - sukienka (6-9) i jeansy (3-6) teoretycznie używki
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-03-04 o 15:09 |
|||
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
ona1981 właśnie o takim stojaku myślalam
margo bardzo ładne ubranka, ja też kupiłam dwa body na ramiączkach na razie 62/ zobaczymy czy 56 będą mi potrzebne. Tak nasza Kropka pewnie zalatana
|
|
|
|
#3281 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale mnie dziś dzidek obija... i albo się wreszcie odwrócił główką w dół, albo tak mocno główką po żebrach uderza.
|
|
|
|
|
#3282 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie pamiętam, bym pytałą o bóle, staram się nie myśleć o tym Cytat:
Cytat:
![]() Po domu chodzę bez cyckonosza Nie chcę się ściskać niepotrzebnie. A młoda też ukośnie ułożona- niby już głowa na dół, ale jednak pod skosem Cytat:
Uuuuu przegoń cholerę w cholerę Zdrówka życzę Cytat:
Cytat:
Sukienka z sówką - jest przepiękna Dzisiaj dzień pełen wrażeń - rano sprawdzian próbny 6klasisty, rozdawałam kopniaki na szczęście A potem dzieciaki robiły na technice sałatkę owocową lub warzywną, byłam nadwornym próbowaczem ale chyba przeżyję Jak pracowałam w specjalnej, to dzieciaki z umiarkowanym i znacznym upośledzeniem buszowały po pracowni gospodarstwa domowego, i zawsze się wpraszałam na placki ziemniaczane ![]() Dziewczyny, stwierdziłam, że jutro idę na tę cho9lerną glukozę - mimo, że nic gin nie powiedział W pracy zapowiedziałąm, że mnie nie ma, niech se sami radzą. A jutro od rana trucie się, błeee. I to sama idę, bo małż w pracy. Wezmę notatki na sobotni sprawdzian z anatomii i szydełko
|
||||||
|
|
|
#3283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia Podniosłam się z łóżka bo już mnie kręgosłup boli i Tż nie ma co by mnie obracał i wzięłam się za gotowanie zupy brokułowej Czas troszkę ograniczyć tycie ![]() No i co najważniejsze dostaliśmy wózek
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Cate chwal się wózkiem
![]() A mnie tak boli te moje biodro gardło minęło, teraz mam paskudny, mokry kaszel.. |
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie się dowiedziałam, że koleżanka, która ma termin porodu zbliżony do mojego, też czeka na córeczkę i póki co wymyślili sobie Hanię, choć, jak mówi, nie jest to ostateczna decyzja.
małżowi tego nie powiem, bo będzie miał kolejny argument przeciwko naszej Hani... |
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację nie mów
![]() Mój mężuś jak na początku n ie chciał slyszeć o Kornelii więc już mu nie trułam tak sobie umyślał że może jednak. Więc albo będzie Kornelia albo Ida ![]() Ja mam dziś dzień słodyczowy, tak mi się słodkiego chce że szok normalnie m tyle ciastek co wtrąbiłam to przez tydzień nieraz nie zjem![]() Zrobiłam listę co mi zostało kupić i mam tylko odwiedzić aptekę, sklep z bielizną i sklep z pierdołami typu zel pod prysznic, pasta itp ![]() Torbę pakować czas zacząć |
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
w moim rejonie jeszcze nie, chyba wysyp dopiero się zacznie.
może koleżanka stwierdzi, że nie chce mieć Hani, skoro sama ma na imię Ania. albo pomyśli, że nie chce tak, jak ja... bo ja nie odpuszczam ![]() zresztą, nie jesteśmy aż tak bliskimi koleżankami, żeby był to jakiś problem
|
|
|
|
#3289 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
A ja byłam przekonana, że po macierzyńskim będę mogła wykorzystać pozostałe za 2009 roku dni urlopu![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No to kolejne zakupy "do przodu" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A kupiłam takie: http://www.kraina-snow.pl/koszule-no...a-lawenda.html granatową i taką:http://moda.allegro.pl/item937995946...lna_wybor.html zieloną Obie całkiem fajne A potem kupię sobie może jeszcze piżamkę, a co! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może następnym razem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Ty się tu nie śmiej.... ja tez już mam zamiar się spakować ![]() Margo, zrobiłam muffinki, ale miałam tylko papierowe foremki i faktycznie się troszku zdeformowały i nie urosły takie wysokie, bo chyba ciasta za mało ładowałam Następnym razem będzie lepiej Zakupię formy silikonowe i będzie git....
|
||||||||||
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
a smakują?
![]() kolejny dzień siedze sama w domu. małż dziś miał być w pracy krócej, przyjechać i na 20 jechać do drugiej pracy na 2 godzinki. już prawie 18.30 a jego ani widu, ani słychu
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zadomowienie
|
Smakują
już cztery wtrząchnęłam ![]() Cytat:
Tż ma dzisiaj dwunastkę
|
|
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
mój ma zawsze dwunastki.
9-21 lub 21-9, czasem zdarza się, że musi zostac dłużej po dyżurze. cóż, taka praca... u mnie zostały 2 muffinki, część spakowałam małzowi rano do pracy, resztę wyżeram sama
|
|
|
|
#3293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Śliczne baby
![]() Ja kąpać będę na stole. Cytat:
Myślałam, że te jeansy są dla Ciebie Cytat:
Kupowałam w sklepie i również nie przepłaciłam.Kupiłam dzisiaj ręczniczek z kapturkiem i kocyk. Odebrałam płaszcz z pralni, wygląda jak nowy Torbę ma już prawie spakowaną.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-03-04 o 18:52 |
||
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieniądze za urlop należą się obecnie tylko w razie zwolnienia. Urlop po prostu wybieramy, do 3 lat jest ważny. Potem przepada. Ekwiwalentu za urlop niewybrany nie ma już od lat do wypłaty, tzn. zakłady robią różnie, ale przepisy już go nie przewidują. |
|
|
|
|
#3295 |
|
Zadomowienie
|
A ja ostatnie tygodnie jestem cały czas sama bo mój kenio w tyg pracuje na zleceniu w innym mieście i tylko w weekendy jest...i tez mi smutno tak całe dnie...
|
|
|
|
#3296 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli jednak będę dłużej z synkiem Cytat:
|
||
|
|
|
#3297 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tak jak ja do łóżka się kładź Cytat:
|
|
#3298 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
DZiekuje Dziekuje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na gardelko to chyba miod najlepszy bedzie Cytat:
DZiewczyny, dzisiaj mojemu mezowi zagralam na ego, bo 2 razy przegral ze mna w waracaby, a tak sie przechwalał ![]() Ja nie mam problemow z imieniem, bo nie spotkalam jeszcze osoby, ktora rodzi/rodzila w najblizszym czasie i chce dac dziecku na imie Milena. To w ogole wciaz dosc malo spotykane imie jest. Małz po porazce w waracaby postanowil udowodnic, ze chociaz w kuchni jest lepszy ode mnie i piecze ciasto Oj tu mu musze przyznac palme pierwszenstwa, niestety
|
||||||
|
|
|
#3299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja córka urodziła się równo w 38 tyg od zapłodnienia. Dziś mam fatalny dzien.Czuje się psychicznie przybita.Wczoraj się pokłociłam z meżem bo mi zamówienia na meble nie przyjeli.W nocy płakałam przez sen i się obudziłam.Głowa mnie rozbolała i długo nie pospałam bo do pracy musiałam wstawać. Ale za to dostaliśmy kredyt na samochód i teraz musimy tylko znaleźć odpowiednie autko. Dzis się moge pochwalić zdobyczami na 62cm |
|||
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
No mój maż tez dobry w kuchni jest.Z niczego zrobi coś i w dodatku bardzo dobre to bedzie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

matko boska,skad wy bierzecie energie na pieczenie i gotowanie.
.Wczoraj objadłam się ciastek i brykała całą noc i cały dzień 

ja jak sie dowiedziałam to prawie zemdlałam na fotelu a mąż tak podskoczył z radości ze az babke wystraszył

Jak kropka zajrzy to nas pewnie oświeci, bo ona spec w te klocki. 

W pracy zapowiedziałąm, że mnie nie ma, niech se sami radzą. A jutro od rana trucie się, błeee. I to sama idę, bo małż w pracy. Wezmę notatki na sobotni sprawdzian z anatomii i szydełko