Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-03, 21:54   #3241
sparkly
Raczkowanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17604674]

Kurde, ale mam mega zgagę.... zjadłam dwa pączki, nie umiałam się oprzeć, a wiedziałam, że mnie po nich palić będzie. [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
łączę sie z tobą w bólu mnie pali po jajkach sadzonych[COLOR="Silver"]
A mnie pali po wszystkim

U nas też dzisiaj zimno było, a już się cieszyłam, że w końcu wiosna na wyspy zawitała
Jutro muszę się wybrać do szpitala po witaminkę K, bo mi się skończyła a w aptekach nie mają I jak ładna pogoda będzie, to może się skuszę na mały rajdzik po sklepach - piżamkę albo koszulę do karmienia muszę kupić, klapki prysznicówki i stanik.
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 22:17   #3242
liliputek
Raczkowanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17604674]Ciekawe jak się ma ilość wypitych płynów do ilości wód płodowych...
gdzieś mi się kiedyś o uszy obiło, że jedno z drugiego w jakimś stopniu wynika.
A ja generalnie pije bardzo mało- 3 x dziennie szklanka herbaty, i raz dziennie szklanka mleka, i to wsio...
A wód płodowych mam podobno bardzo dużo.

[/QUOTE]
No wlasnie ja tez nie mam pojecia co ma zwiazke picie z wodami plodowymi, ale widocznie jakies tam miec musi, bo widze poprawe u siebie...A moze tylko te kobiety, ktorym naturalnie sie duzo wod plodowych nie tworzy musza pic Nie wiem, musze to doczytac.
Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Liliputek cudny brzuszek
Ja po wizycie. Wszystko jak zwykle super, tylko bym mogła mniej przytyć zdaniem mojego lekaża. W tym miesiącu przybrałam 2,5 kg, wcale jakoś dużo nie jem
DZiekuje Nie przejmuj sie, zalezy od kobiety i organizmu. Moim zdaniem, lekarz tez powinien sobie odpuscic takie komentarze, w koncu jestes kobieta w ciazy, a wtedy tycie nie jest jakims odstepstwem...
Cytat:
ja ważyłam się 2 tyg temu wiec zapewne trochę mnie przybyło.W pierwszym trymestrze schudłam 2 kg poniewaz mdłosci męczyły mnie dniami i nocami.Ale przybieram na wadze,córcia ma prawidłową wagę więc nie mamy powodu do zmartwień.Przecież każda ciaża jest inna

ja piję dwie szklanki soku no i 3 szklanki herbaty.Robię duży błąd bo herbata wypłukuję wodę z organizmu.A wód płodowych mam bardzo dużo-moze dlatego mam taki duży brzusio.Niestety nie mogę w siebie wmusić 2,5 litra wody dziennie jak to lekarz mi zalecił( wg niego taka ilość płynów ma zapobiec kolce nerkowej)
Pewnie, kazda znosi ciaze inaczej. To ja juz nie wiem co z mna nie tak, ze tak malo wod mam. Ide to doczytac.
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 08:12   #3243
velluto
Zadomowienie

Dzien dobry
Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
No własnie było Nawet nie zdąrzyłam przepłukać..

Wypiłam kilka herbatek z cytryną i miodkiem i mi lepiej

Wogole w ciągu 5 min zaczęła sie taka śnieżyca i znów jest biało..
ups.... To moje rady za wiele nie pomogły A fakt faktem to okropne świnstwo jest, dlatego ja częściowo przerzuciłam sie na płukanie szałwią.
U mnie też biało

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
spadam sie pakowac ruszam dzis wieczorkiem do domku na wekeend, jutro rano mam badanaia i w tym glukoze a po poludniu termin u gina mam nadzieje ze mojej Gabrysce plec sie juz nie zmieni - trzymac kciuki prosze i do poniedzialku
miłego weekendu i kciuki za badania i wizytę

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Oto ja i moj brzusiu w 24 tygodniu ciazy..
fajny brzusio, malutki

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
a proszę bardzo

1 i 3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
1 szklanka jogurtu naturalnego
2/3 szklanki oleju
1 jajko
2 duże banany rozgniecione widelcem
posiekana czekolada (niezbyt drobno)

suche razem, mokre razem z bananami, suche do mokrych, na koniec czekolada.
ja piekę ok. 20 min w 180 stopniach z termoobiegiem

takie pajace kupiłam, mocno opierając się wielu rodzajom różowych
Może i ja kupie sobie foremki do muffin i w końcu upiekę Przepis brzmi smakowicie
Pajace super

Cytat:
Ja po wizycie. Wszystko jak zwykle super, tylko bym mogła mniej przytyć zdaniem mojego lekaża. W tym miesiącu przybrałam 2,5 kg, wcale jakoś dużo nie jem
super wiadomości
a z tą wagą ne rozumiem o co chodzi. Ja przytyłam już 7 kg od poczatku ciąży, mieszcze się we wszystkich normach, lekarz złego słowa mi na ten temat nie powiedział, a wszyscy dziwią się że tak mało przytyłam

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17608854]Dziewczyny, mnóstwo cytowałam, ale skasowałam - tak mnie żebro boli, że nie umiem myśleć ;/.

Myśmy dzisiaj byli na małych zakupach, dokupiony ręczniczek z kapturkiem drugi jednak jeszcze, kocyk - z takiego materiału, jak kiedyś były, taki tradycyjny w różowo - szarą kratę, 10 pieluch, sudocrem, mydełko, płyn do kąpieli z oliwką, krem na słońce i krem bambino tak ogólnie. No i dla mnie stanik bez fiszbin, bo mam ich dość [/QUOTE]
współczuje bóli żebrowych
ja też muszę w końcu zakupić taki stanik, tylko ciagle mi nie po drodze do sklepu
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 08:42   #3244
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość

Super wieści, gratki za synka i tak go mocno kochasz na pewno, nie wyprzesz się
dziękuje na pewno nie za bardzo go kocham, a w podświadomości już snuje plany o 2 dzidziu.. córeczce ale coś mi sie wydaje ze mój kochany mąz ma genetycznie jakoś wiecej genów na chłopaczka jego tata ma az 6 braci i żadnej siostry

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Jak bym siebie czytała.Też byłam na początku zawiedziona, że nie mamy chłopaka. Nawet imienia dla dziewczynki nie miałam i potem długo szukałam bo nic mi sie nie podobało.
Zmieni ci się szybko i zaczniesz kupować bojówki i bluzy z samochodzikami
z imieniem dla chlopaczka nie miałam problemu bo sie z mężem umówiłam ze ja wybieram dla dziewczynki a on dla chłopaczka teraz tylko kombinuje jak mu dać na 2 imie

Cytat:
Napisane przez sweet cherry Pokaż wiadomość

też tak miałam tylko w moim przypadku mąż mało co z krzesła nie spadł Ja zawsze chciałam mieć pierwszego synusia więc jest dobrze
mój nawet nie chciał siąść na krześle, stwierdził ze to mu ograniczy widok

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17600073] super, gratuluję chłopaka.
raz, dwa się przestawisz na samczyka.
to dobrze, że już główką w dół ułożony dizdek, im później, im dzidek większy,tym przestrzeń w brzuchu mniejsza i o obrót do wyjścia trudniej.
[/QUOTE]
dziękujem a to jego połozenie mnie już drażni bo mały mnie kopie po żebrach a ja tam mam straszne łaskotki i nie moge wytrzymać ze śmiechu, to może dziwnie wygladac jak idąc drogą nagle sie zaczynam smiać do siebie bez powodu

Cytat:
A ja postanowilam zaszalec i zamieszczam zdjecie brzuszka (troszke niewyrazne). Oto ja i moj brzusiu w 24 tygodniu ciazy..
śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Przestawisz się, jeszcze masz czas. Gratulacje.
w sumie to już sie przestawiłam tylko już mysle o tym żeby nastepna była dziewczynka, a jak widze męża jak sie cieszy to od razu mi sie lepiej robi... no bo przecież syn przedłuży ród i bedzie silny i męski jakby on to powiedział

Cytat:

gratuluję choć to może szok, na pewno się szybko przyzwyczaisz do tej myśli.
z każdym dniem już coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

To gratulacje chlopczyka
Jestem pewna, ze szybko minie rozczarowanie
Glowa do gory. Chlopaki sa fajne
Pozniej bedzie coreczka
na to licze

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość

Kochana ja znam ten szok jak się okazało że nasz chłopak to dziewczynka, mi tam obojętne było ale się już przyzwyczaiłam że chłopak mimo że na początku chciałam dziewczynkę. P=Jestem pewna że za dwa dni już się przestawisz
Nam ginek ostatnio powiedział że dziopka (w 28 tyg), co prawda nie mówił w ilu procentach ale jak nie był wcześniej pewny to mówił że nie jest pewny. Ale cały czas bardziej na dziewczynkę wyglądała- mimo złego ułożenia. Mam nadzieję że się nie pomylił i za tydzień mojej małej siurak nie wyrośnie bo ubiję i przywiozę wszystkie różowe ciuchy jakie kupiłam
ja bym sie tam nie obraziła jakby za jakiś czas sie okazało ze to dziewczynka, ale na to już nawet nie mogę liczyć, przynajmniej nie mam kłopotu z imieniem

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Gratuluję synka Szybko się przestawisz, często używaj jego imienia.
Dawidek, Dawidek, Dawidek...(Dawidek) hehe

a ja sie melduje po wczorajszej glukozie, jednak byłam nakłuwana 3 razy, raz na czczo o 8.05, potem wypiłam tą glukoze po której mnie cały czas ciągło na wymioty i następne o 9. 05, potem ja dalej głodna(mąz sobie kupił pączki i przy mnie wcinał, bestia jedna myślałam ze go zadusze tam) i ostatnie o 10.05 a potem już mogłam sobie coś przekąsić a głodna taka byłam ze masakra

aaaa i zmienił mi sie termin porodu na z 9 na 3 czerwca, podobno dzidek jest troszke większy jak na swój wiek byłabym wdzięczna za zmiane daty w pierwszym poście i imienia na Dawidek
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 08:45   #3245
kicia069
Zadomowienie

kurcze.... i znowu te kopniaki po zebrach ja już nie wytrzymam śmieje sie jak głupia i nie wiem co ze soba zrobić nie wiedziałam ze od "środka" tez można mieć łaskotki
Stary 2010-03-04, 09:02   #3246
annLee
Zakorzenienie

cześć mamuśki

Jeśli chodzi o krem z filtrem to naprawdę polecam Mustelę,miałam też ZIajkę i Linomag,ale te to porażka-dziecko białe a strasznie ciężko się rozsmarowuje.Masakra.Must ela też lekko pobiela,ale zdecydowanie lepiej się rozsmarowuje i ta biel szybko wchłania

Szaja-jesli chodzi o bóle parte to w moim przypadku i odczuciu były o niebo przyjemniejsze niż wcześniejsze krzyżowe tak więc odczucia mogą być różne tak jak i osobista wytrzymałość na ból.

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:06   #3247
velluto
Zadomowienie

margo - w czym pieczesz te muffiny? W formie silikonowej, teflonowej czy może w tych zwykłych papierowych foremkach?
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:32   #3248
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1760652 9]
a ja się właśnie zastanawiałam jak to jest... takie bóle, a tu babki nie mdleją - mnie nawet jak mocniej brzuch zabolał to odloty miewałam... a tu takie coś... [/QUOTE]
nie wiem, czy się mdleje czy nie... ale ja przynajmniej miałam momenty utraty kontaktu... bo praktycznie wielu godzin z mojego porodu nie pamiętam. (o tym, że wyrwałam sobie welfron, że byłam w ubikacji, że w pokoju obok rodziła inna kobieta która się podobno darła w niebogłosy- powiedział mi TŻ na drugi dzień.)
Ale nie wiem czy to wszystko było wynikiem bóli partych , czy krzyżowych, czy ogólnego osłabienia.

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o krem z filtrem to naprawdę polecam Mustelę,miałam też ZIajkę i Linomag,ale te to porażka-dziecko białe a strasznie ciężko się rozsmarowuje.Masakra.Must ela też lekko pobiela,ale zdecydowanie lepiej się rozsmarowuje i ta biel szybko wchłania
Ziajka ciężko się rozsmarowuje, ale jak już wchłonie, to nie zostawia białych śladów- dobrze, jeśli trzyma się ją w ciepłym miejscu, wtedy lepiej się wchłania i rozprowadza. A cena musteli pewnie troszkę wyższa...
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:35   #3249
kicia069
Zadomowienie

dziewczyny a u mnie właśnie zaczął padać śnieg, a tak sie cieszyłam ze to już wiosna bedzie
Stary 2010-03-04, 09:37   #3250
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

dzień dobry Dziewczyny może wy sie orientujecie w sprawie urlopu?Czy należą nam się pieniądze za urlop jeśli jesteśmy na zwolnieniu?Będę szukać w necie ,ale jak macie jakieś wiadomosci to proszę o podpowiedz

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:38   #3251
Konto usunięte

Cytat:
dzień dobry Dziewczyny może wy sie orientujecie w sprawie urlopu?Czy należą nam się pieniądze za urlop jeśli jesteśmy na zwolnieniu?Będę szukać w necie ,ale jak macie jakieś wiadomosci to proszę o podpowiedz
nie wiem...
ale to jest chyba tak, że teraz jesteś na L4, potem wykorzystasz macierzyński a potem urlop, a potem wychowawczy lub powrót do pracy... Jak kropka zajrzy to nas pewnie oświeci, bo ona spec w te klocki. No właśnie: gdzie kropka się zapodziała?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:45   #3252
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dostałam za urlop Najpierw błam na zwolnieniu, potem macierzyński, potem urlop a teraz bezpłatny wychowawczy.

Tą Mustelle może wypróbjuje jak nie będze duża różnica w cenie.

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-03-04 o 09:46
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:52   #3253
annLee
Zakorzenienie

Lea-no cena jak na Mustelę przystało ale oszczędziło mi to sporo nerwów,więc oceniam ,że warto
No i dlatego,że nie jest taka twarda/zwarta w konsystencji to wydajna bardzo nawet z zeszłym roku zakupiłam ponownie i smarowałam Zu od góry do dołu.Świetnie się sprawdziła nawet w kąpielach wodnych
Ale oczywiście jest tyle kremów do wyboru,że każda kupi co jej odpowiada

do muffinek polecam silikonowe formy
zresztą do wszystkiego ,kocham je

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:53   #3254
kardashi
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Tak mi się źle ostatnio śpi. Dziś w nocy taki mnie ból złapał po prawej stronie tak na dole. i nie wiem co to..

O musteli słyszałam że jest dobra I że jest wydajna.. i o La Roche też czytałam że jest dobra.
Tu znalazłam taką mustele. Jakoś specjalnie droga nie jest ale to 15 ml
http://www.sanoe.pl/p/pl/35041050151...50+15+ml-.html

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-03-04 o 09:55
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:58   #3255
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17618423]nie wiem...
ale to jest chyba tak, że teraz jesteś na L4, potem wykorzystasz macierzyński a potem urlop, a potem wychowawczy lub powrót do pracy... Jak kropka zajrzy to nas pewnie oświeci, bo ona spec w te klocki. No właśnie: gdzie kropka się zapodziała?[/QUOTE]
ja napewno po macierzyńskim nie wrócę do pracy bo mnie wywaląMam umowę na czas okreslony.Mam zaległy urlop z zeszłego roku,który muszę wykorzystać do konca marca i tak się zastanawiam czy muszą mi za niego zapłacić teraz czy po zakończeniu urlopu macierzyńskiego.U nas w pracy jak sie nie dopomnisz to przeminie z wiatrem

W końcu się doczekałam
Stary 2010-03-04, 10:01   #3256
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
ja napewno po macierzyńskim nie wrócę do pracy bo mnie wywaląMam umowę na czas okreslony.Mam zaległy urlop z zeszłego roku,który muszę wykorzystać do konca marca i tak się zastanawiam czy muszą mi za niego zapłacić teraz czy po zakończeniu urlopu macierzyńskiego.U nas w pracy jak sie nie dopomnisz to przeminie z wiatrem
jak jesteś cały czas na zwolnieniu to muszą ci wypłacić ekwiwalent za urlop...innej możliwości nie ma.

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 10:11   #3257
kasiaaX
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczęta

Cytat:
Ja jestem w 24 tc. i mam 5 kg na plusie, podobno w normie...

Kciukasy trzymane

A ja postanowilam zaszalec i zamieszczam zdjecie brzuszka (troszke niewyrazne). Oto ja i moj brzusiu w 24 tygodniu ciazy..
Piekny,malutki zgrabniocha z Ciebie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17604674]Ciekawe jak się ma ilość wypitych płynów do ilości wód płodowych...
gdzieś mi się kiedyś o uszy obiło, że jedno z drugiego w jakimś stopniu wynika.
A ja generalnie pije bardzo mało- 3 x dziennie szklanka herbaty, i raz dziennie szklanka mleka, i to wsio...
A wód płodowych mam podobno bardzo dużo.

[/QUOTE]

Ale przeciez herbata odwadnia...to ja myślałam, że mało pije...ale nie wiem ile ma wód płodowych.

Cytat:
Napisane przez kicia069 Pokaż wiadomość
dziękuje na pewno nie za bardzo go kocham, a w podświadomości już snuje plany o 2 dzidziu.. córeczce ale coś mi sie wydaje ze mój kochany mąz ma genetycznie jakoś wiecej genów na chłopaczka jego tata ma az 6 braci i żadnej siostry

aaaa i zmienił mi sie termin porodu na z 9 na 3 czerwca, podobno dzidek jest troszke większy jak na swój wiek byłabym wdzięczna za zmiane daty w pierwszym poście i imienia na Dawidek
To nie reguła, że tylu braci ma, to nie znaczy, ze będziecie mieć samych synków.

A termin zależy od tego ile dzidek urośnie wdanym mc-u ,tak mówił mój gin, dlatyego jest ruchomy. Tylko kiedy w końcu będzie bardfziej pewny to nie wiem...i czy trzymac się tego z usg czy wg OM jesli sie nie pokrywają? Czy wypośrodkować? Też nie wiem.

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość

Szaja-jesli chodzi o bóle parte to w moim przypadku i odczuciu były o niebo przyjemniejsze niż wcześniejsze krzyżowe tak więc odczucia mogą być różne tak jak i osobista wytrzymałość na ból.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17618323]nie wiem, czy się mdleje czy nie... ale ja przynajmniej miałam momenty utraty kontaktu... bo praktycznie wielu godzin z mojego porodu nie pamiętam. (o tym, że wyrwałam sobie welfron, że byłam w ubikacji, że w pokoju obok rodziła inna kobieta która się podobno darła w niebogłosy- powiedział mi TŻ na drugi dzień.)
Ale nie wiem czy to wszystko było wynikiem bóli partych , czy krzyżowych, czy ogólnego osłabienia.

[/QUOTE]

Nie straszcie... i tak od wczoraj o niczym innym nie myslę...Jak zrobić, żeby strach przed porodem nie paralizował?Bo ja na ból nie jestem wytrzymała, a wszystkie kobiety w mojej rodzinie miały bóle krzyzowe, więc pewno i mnie to czeka

Cytat:
dziewczyny a u mnie właśnie zaczął padać śnieg, a tak sie cieszyłam ze to już wiosna bedzie
Wczoraj przez cała Polskę przeszła chyba ta chamera śnieżna...A powrót zimy zapowiadali na weekend
Stary 2010-03-04, 10:17   #3258
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

To nie reguła, że tylu braci ma, to nie znaczy, ze będziecie mieć samych synków.

A termin zależy od tego ile dzidek urośnie wdanym mc-u ,tak mówił mój gin, dlatyego jest ruchomy. Tylko kiedy w końcu będzie bardfziej pewny to nie wiem...i czy trzymac się tego z usg czy wg OM jesli sie nie pokrywają? Czy wypośrodkować? Też nie wiem.

A no nie reguła. U tża sami faceci! nie ma ani jednej siostry ciotecznej, takiej ciotki 'rodzonej' u mnie też większosć faceci. i dziewczynka

Ja patrzę na datę z usg pierwszego pojawia się ona zawsze. 24 maj Już dwie moje koleżanki urodziły co do dnia według pierwszego usg u tego gina.

Stary 2010-03-04, 10:50   #3259
olivka_7
Zakorzenienie

Kropeczko gdzie się podziewasz???

Ja mam dziś dzień lenia, tylko drugie danko zrobię i leżę i pachnę i czytam książkę
A co trzeba leniuchować bo niedługo się wskoczy na wysokie obroty

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 10:56   #3260
ona1981
Zakorzenienie

Ja też czytałam by patrzeć na pierwsze usg, potem już ciężko ustalić datę porodu bo dzieci różnią się wagą, jedne rodzą się trzy kilo, inne cztery i pół. Przecież te większe nie muszą się urodzić wcześniej.
Stary 2010-03-04, 11:04   #3261
Marta1122
Rozeznanie

witam mamuśki mam pytanko
któraś z was zna tą firme z pościelą?mysle nad batterfly i kupnem całkiem białego baldachimu?jak Wam sie podoba??
http://allegro.pl/item933953886_joko...0x90_haft.html

a teraz już musze uciekać ,praca goni..wieczorkiem zajrze do was.cmok wielki i miłego dnia życze

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 11:08   #3262
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
któraś z was zna tą firme z pościelą?mysle nad batterfly i kupnem całkiem białego baldachimu?jak Wam sie podoba??

a teraz już musze uciekać ,praca goni..wieczorkiem zajrze do was.cmok wielki i miłego dnia życze

śliczna ta pościel!!

Stary 2010-03-04, 11:09   #3263
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Ja też czytałam by patrzeć na pierwsze usg, potem już ciężko ustalić datę porodu bo dzieci różnią się wagą, jedne rodzą się trzy kilo, inne cztery i pół. Przecież te większe nie muszą się urodzić wcześniej.
z pierwszego usg, w 7 tygodniu mam termin na 21 kwietnia a teraz, ustalony ostatecznie w 27 tyg. na 2 maja...któremu bardziej zawierzyć?

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 11:19   #3264
Konto usunięte

Cytat:
śliczne te motylki. takie delikatne te wzorki.
ale nie znam tej firmy, więc nic więcej nie powiem.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
z pierwszego usg, w 7 tygodniu mam termin na 21 kwietnia a teraz, ustalony ostatecznie w 27 tyg. na 2 maja...któremu bardziej zawierzyć?
Ja od początku trzymam się terminu z OM. bo na każdym usg wychodzi inaczej, zawsze jest +/- dwa- trzy dni w tą czy w tą.
Więc gdybym miała za każdym razem nowy termin na listę wpisywać, to po każdej wizycie by zmiana daty była.
Najlepiej trzymać się jednej daty- albo tej z OM albo z pierwszego USG.
Stary 2010-03-04, 11:26   #3265
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość

Ja mam dziś dzień lenia, tylko drugie danko zrobię i leżę i pachnę i czytam książkę
A co trzeba leniuchować bo niedługo się wskoczy na wysokie obroty
proszę,nie przypominaj.Ja chcę się cieszyć chwilą

W końcu się doczekałam
Stary 2010-03-04, 11:39   #3266
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Cytat:

łączę sie z tobą w bólu mnie pali po jajkach sadzonych

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

ja piję dwie szklanki soku no i 3 szklanki herbaty.Robię duży błąd bo herbata wypłukuję wodę z organizmu.A wód płodowych mam bardzo dużo-moze dlatego mam taki duży brzusio.Niestety nie mogę w siebie wmusić 2,5 litra wody dziennie jak to lekarz mi zalecił( wg niego taka ilość płynów ma zapobiec kolce nerkowej)
Mnie pali po cytrynie ( nie mogę od jakiegoś czasu pić z nią herbaty ) i po soku pomarańczowym

Ogólnie też nie dużo pijam w ciągu dnia, a wody mam w normie.

Cytat:
kurcze.... i znowu te kopniaki po zebrach ja już nie wytrzymam śmieje sie jak głupia i nie wiem co ze soba zrobić nie wiedziałam ze od "środka" tez można mieć łaskotki

Cytat:
Nie straszcie... i tak od wczoraj o niczym innym nie myslę...Jak zrobić, żeby strach przed porodem nie paralizował?Bo ja na ból nie jestem wytrzymała, a wszystkie kobiety w mojej rodzinie miały bóle krzyzowe, więc pewno i mnie to czeka

Przy każdej miesiączce miałam bóle krzyżowe - masakra. Do partych przy pierwszym porodzie nie doczekałam, byłam już na stole

Cytat:
Nie znam tej firmy. Moja kuzynka bardzo polecała Feretti. Bardzo milusia, dobrze się pierze.

Dzień dobry. Piękny, słoneczny dzień dzisiaj mamy

Luiza wczoraj po 21 tak się rozszalała, że szok. 1,5 godziny brykała. Śmialiśmy się, bo cały brzuch się ruszał Za to w nocy ślicznie spała. Oby jej tak zostało

Fotka wczorajszego ciasta. Wyszło dobre, aczkolwiek mogłoby być trochę słodsze. Przepis podam zaraz na "smacznym"

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 12:09   #3267
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
a no można za.....uczucie, kopniaki jeszcze da się opisać, ale tego nie

ja mam dziś wizytę - mam nadzieję że będzie wszystko OK
trzymajcie kciuki-proszę
Stary 2010-03-04, 12:15   #3268
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17618323]nie wiem, czy się mdleje czy nie... ale ja przynajmniej miałam momenty utraty kontaktu... bo praktycznie wielu godzin z mojego porodu nie pamiętam. (o tym, że wyrwałam sobie welfron, że byłam w ubikacji, że w pokoju obok rodziła inna kobieta która się podobno darła w niebogłosy- powiedział mi TŻ na drugi dzień.)
...[/QUOTE]
bidulko

ale wydaje mi się że Maksio Ci to z nawiązką wynagradza . i tym się pocieszam... poród przeżyjemy, a potem jakoś będzie

a ja mam dziwne wrażenie, że od ponad tygodnia liwka siedzi nóżkami w dół... i cały czas z tej samej strony. kopie równo po pęcherzu i na dole brzucha. a wcześniej wierciła się tak, że rano kopała np po pęcherzu, popołudniu już po żołądku. jeszcze się powinna obrócić, prawda? wczoraj dopiero 27 tydzień zaczęliśmy...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 12:20   #3269
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
a no można za.....uczucie, kopniaki jeszcze da się opisać, ale tego nie

ja mam dziś wizytę - mam nadzieję że będzie wszystko OK
trzymajcie kciuki-proszę
zaciśnięte

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 12:30   #3270
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Sliczny, malenki brzuszek

Cytat:
dzisiaj w szkole rodzenia był wykład prowadzony przez gina.
najciekawszy cytat:
"ból party należy do kategorii najsilniejszego bólu, jaki człowiek odczuwa i nie traci przy tym przytomności..."
ja uciekam

tak sobie ogólnie poopowiadał o fazach porodu, oznakach porodu, nacinaniu krocza. nic, czego bym w sumie nie wiedziała.

kupiłam paczkę pajaców w Tesco - 36zł, zaraz ptstryknę.

upiekłam właśnie muffiny jogurtowo-bananowe z kawałkami czekolady. pachną zabójczo
O ja....i to powiedzial facet Ja nie chce myslec, ze boli. Bede sobie wmawiac, ze nie boli, nie boli...

Ciuszki cudne. Ja lubie takie delikatne kolorki

Cytat:
a proszę bardzo

1 i 3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
1 szklanka jogurtu naturalnego
2/3 szklanki oleju
1 jajko
2 duże banany rozgniecione widelcem
posiekana czekolada (niezbyt drobno)

suche razem, mokre razem z bananami, suche do mokrych, na koniec czekolada.
ja piekę ok. 20 min w 180 stopniach z termoobiegiem

takie pajace kupiłam, mocno opierając się wielu rodzajom różowych
Super przepis. Skopiowalam, bede robic

Cytat:
Fajne, ze wszystko dobrze po wizycie
Ja tez duzo nie jem a przybieram na wadze.
Od ostatniej wizyty czyli miesiac temu przytylam 2 kg. Czyli od poczatku ciazy juz 13 kg a jestem w 32 tygodniu. Ciekawe w ilu sie zamkne.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17608854]Dziewczyny, mnóstwo cytowałam, ale skasowałam - tak mnie żebro boli, że nie umiem myśleć ;/.

Ogólnie - dziękuję za gratulacje Agatkowe

Strasznie fajne ciuszki pokupywałyście, widzę, że królują teraz ciuchlandy i tesco

Myśmy dzisiaj byli na małych zakupach, dokupiony ręczniczek z kapturkiem drugi jednak jeszcze, kocyk - z takiego materiału, jak kiedyś były, taki tradycyjny w różowo - szarą kratę, 10 pieluch, sudocrem, mydełko, płyn do kąpieli z oliwką, krem na słońce i krem bambino tak ogólnie. No i dla mnie stanik bez fiszbin, bo mam ich dość [/QUOTE]

Agatka tak wali w zebro?
Uspokoj ja

Zakupy widze udane Ja tez pozbylam sie stanikow z fiszbinami. Wogole najchetniej pozbylabym sie stanikow

Cytat:
Wczoraj przez cała Polskę przeszła chyba ta chamera śnieżna...A powrót zimy zapowiadali na weekend
Troszke popada i zaraz sie roztopi. Zobaczysz
U nas snieg jak lezal tak lezy. Nie wyglada to ani troche wiosennie. Jak tak dalej pojdzie to moje dziecko urodzi sie w zimie

Cytat:

Nie znam ale kolory sa swietne i posciel sliczna

_______

Bylam u poloznej. Przytylam cos z 2 kg. Wszystko dobrze. Spytalam czy potrafi wymacac jak dzieciek lezy to mnie pogniotla i powiedziala, ze ukosnie. Ok, nie zadawalam dodatkowych pytan bo mi sie zakres slow skonczyl.
Mam wizyte u lekarza 14 kwietnia i u poloznej 22 marca.
Dodatkowo 2x zajecia w niby szkole rodzenia i zwiedzanie szpitala, w ktorym bede rodzic.

dzisiaj zamowilismy wozek Poprosilismy o odbior w polowie kwietnia. Maz zazyczyl sobie parasolke do wozka
W nastepnym tygodniu pojedziemy wybrac lozeczko i komode.

Wiecej nie pamietam
Milego dnia

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości