|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Masz racje Elciu tak własnie zrobiłam
|
#3752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
A jak kupki i brzusio malutkiej? Dużo dajesz tego hemoferu? Kurcze my nie bierzemy już tydzień a kupka wczorajsza choć normalnego koloru była jeszcze twardsza, dzisiaj dopiero wyszła taka pół na pół. Mam nadzieję więc, że jutrzejsza będzie już normalnaCytat:
Ale mi marudził od 15 do 17 Nie bolał go brzuszek, nie napinał się, płakał sobie tak żałośnie zaraz po przebudzeniu i już nie dałam rady go uspokoić. Chwilke zajęła go herbatka ale za chwile był dalszy ryk... Miałam już dość... co chciałam z nim usiąsć bek, jak stałam czy chodziłam był grzeczniejszy i próbował ubranko gryźć. Chyba kupię jutro ten żel na dziąśełka i w razie takich akcji wypróbuję i się przekonam czy go swędzą. |
||
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
co tutaj dzis taka cisza????
Szefowa helołłłłłłłłłł
|
#3754 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i dzięki za kliczki Cytat:
![]() Cytat:
A o zapaleniu coś wiem - przeżyłam 2 razy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I pochwal się zdobyczami... ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli używałaś Johnsona to nie używaj teraz Penatenu - to jest dokladnie to samo i ta zmiana nic ci nie da!! A to akurat często uczula Jeśli się okaże, że to nie jest skaza białkowa, tylko kontaktowa alergia (a skoro mleko bezkrowie nic nie dalo, to może tak być) to koniecznie idź do pediatry i niech malutkiej zmieni mleko na inne, bo po co ma pić bezbiałkowe skoro to nie to... A ja złapałam mega doła ![]() I widzisz, DiTU, tyle mojego szczęścia - tzn. ubóstwiam swojego synka (i kocham TZ i wierzę, że wszystko się poukłada) ale dlaczego niby nagle ja przestałam być ważna? to nie jest zazdrość o Bartusia absolutnie, po prostu wiem, że da się pogodzić uczucie do dziecka i jego ojca, a widać mój TZ w drugą stronę tak nie chce/ nie potrafi...
Edytowane przez belladonna78 Czas edycji: 2010-03-04 o 18:29 |
|
|
|
|
#3756 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny Agusia jest napewno lepsza po tym mleku na buzi też niema wysypki jedynie na brzusiu i pleckach, zobacze jak to bedzie dalej, dziś drugi raz posmarowałam ja tą oliwką penaten, a wcześniej niemiałam jonsona tylko kurde niemam nazwy bo naklejka sie zdarła ale kupywałam w aptece niemiecki produkt w takiej niebieskiej butli, jak to nic nieda to zaś do doktorki no formalnie mam juz dość, na co ona może być uczulona?? no chyba nie na mnie
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
hemoferu już niedaje daje jej ten ferrum lek w syropku, wczoraj zrobiła sama kupke ale dziś było troche gorzej i dałam jej czopka bo widziałam że ciśnie kupke ale az popłakiwała troche bo tak to bym niedała, i jakoś od południa troche zmierzła jest, ale przed chwila usnęła i też ani mleczka nie chciała ani herbatki, ale na leżaczku tż ją pobujał i usnęła, no ja niestety musze dawać bo ma tą niedokrwistość a przynajmniej kazała mi miesiąc to podawac niewiem jak to przetrwamy a szczególnie Agusia jak przetrwa te kupki
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, może brakuje mu Ciebie na wyłączność (z wszystkim co się z tym wiąże ) a mały ssak Cię nagle zaanektował... Nie wiem - musicie jakoś sami dojść do ładu, a przede wszystkim dać sobie czas na znalezienie się w nowych rolach - nie tylko partnera ale też matki i ojca...Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi i nie za bardzo zamotałam wyszukane dla Ciebie "Poczucie odsunięcia na drugi plan To naturalne, że takie uczucie może się pojawić. W pierwszym okresie życia dziecka, matka jest dla niego osobą szczególną i niezastąpioną. Łączy ich bliska i intensywna więź. Obserwując tę bliskość i porozumienie między nimi, czasami możesz czuć się odsunięty na bok. Relacja ojca i dziecka jest inna, nie opiera się na fizycznej bliskości, wynikającej z karmienia piersią, ale na więzi, która buduje się z czasem. Szanując tę szczególną więź, która łączy matkę z dzieckiem, zadbaj o czas dla Was dwojga. Na początku może to być trudne ze względu na intensywność opieki nad maluchem, ale niech będzie to chociaż czas na rozmowy, na gesty czułości, mówiące Wam, że oprócz tego, że zostaliście rodzicami, jesteście przede wszystkim kobietą i mężczyzną. Wspólne bycie rodzicami Wspólne doświadczenie kochania malucha, opiekowania się nim, radzenia sobie z wyzwaniami bardzo Was łączy, zbliża i wzbogaca relację między Wami. Rozmawiajcie o dziecku, dzielcie się swoją radością, zachwytem, odkryciami, jak to maluch zmienia się z dnia na dzień i jak jego obecność zmienia każde z Was. Męski baby blues Trudności emocjonalne, z jakimi musi zmagać się współczesny ojciec, nie są łatwiejsze od trudnych doświadczeń młodych mam. Badania wykazują, że również mężczyźni doświadczają baby bluesa, a nawet depresji poporodowej. W takiej sytuacji spotykają się z jeszcze mniejszym zrozumieniem otoczenia niż kobiety. " Będzie dobrze ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3758 | |
|
Raczkowanie
|
cześć... byłyśmy dzsiaj u szczepienia mała nawet nie zapłakała... nic mi nie mówcie o facetach bo mam mojego dosyć... jesteśmy małżeństwem od lipca ale nie mieszkamy razem bo on nie chce się do mnie przeprowadzić,a ja do niego nie pójde bo z teściową na łeb dostane... ona twierdzi że wszystko robie żle przy dziecku wię same rozumiecie... a do dziecką mąż też rzadko przyjeżdża raz w tygodniu... poprostu masakra!!!!!!! no i równeż nie pamiętam kiedy ostatnio mnie przytulal lub pocałował a o seksie to już nie wspomne...
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
|
#3759 |
|
Zadomowienie
|
U mnie z cycem juz lepiej
już jest dobrze![]() ![]() z tym wózkiem to współczuje |
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuski, wlasnie wrocilam z aerobiku bylo za***iaszczo takiego ruchu mi trzeba bylo, ale jutro wam powiem czy bede w stanie sie ruszyc
uciekam teraz pod prysznic, potem kapac mala i bede was nadrabiac
|
#3761 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
to znaczy, że ojciec twojej córci widzi ją raz na tydzień? ale czemu? daleko mieszkacie? Może nie powinnam, ale zapytam to po co braliście ślub w takiej sytuacji? kurczę, naprawę trudna sytuacja
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie
po pierwsze wstrzasnelo mna to co napisala Ela. ja nie rozumiem jak mozna ukrasc komus wozek. poprostu nie rozumiem az takiego chamstwa. widzac wozek od razu czlowiek mysli: o niemowlak czy noworodek! do glowy by mi nie przyszlo aby komus cokolwiek ukrasc a tym bardziej malemu dziecku.. z drugiej strony moze faktycznie jakis budowlaniec ukradl myslac: na mieszkanie ich stac to i na wozek tez bedzie Elus zgloscie koniecznie kradzierz na policje. po drugie.. Belladonno ty moja kochana z tz tez podobnie przechodzilismy pojawienie sie na swiecie pierwszego syna.. rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa.. tylko u nas nie bylo fochow ale obydwoje chcielismy poprawic relacje wam tez sie uda napewno. Bartus dopiero niedawno sie urodzil i byc moze obydwoje potrzebujecie wiecej czasu i wiecej zrozumienia.. ja trzymam kciuki bo widac ze jestes fajna, kochajaca mama i zona Angelusiu dlaczego ze soba nie mieszkacie?? bo on nie chce u ciebie a ty u niego?? jesli tak to wynajmijcie cos i zamieszkajcie na swoim. nie wyobrazam sobie sytuacji kiedy tz nie uczestniczylby w zyciu synow no ale zycie rozne scenariusze pisze.. natomiast ty jako matka powinnas dac dziecku to co najlepsze nawet jesli to trudne.
|
#3763 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sytuacja faktycznie nie do pozazdroszczenia - kurcze nawet nie wiem co poradzić Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Aniulka a jakie czopki podajesz?
Kurde nie wiem co mysleć. Wczoraj Piotruś popłakiwał cisnąc kupke i była normalnego koloru ale twardsza. Dzisiaj była już jakby początek taki jak wczoraj a reszta normalna. Był marudny znaim ją zaczął robić i dostał flache i od razu się uspokoił więc nie wiem czy to nie marudził przez głód sam a nie zbliżającą się kupkę ale jak już zaczęła iść to robił ją już lajtowo( na mnie, bo przez tą marudność przed kupką i gazikach nie ubrałam mu pampersa i karmilismy się bez). Tak, że ofajtał mi całe czerwone sexi dresy, w których śmiagam tak po domu. Osiurał mnie już milion razy ale żeby kupą potraktować to pierwszy raz![]() Dziewczyny jak już temat Tż- tów i relacji z nimi to ja chyba jestem akurat ta wredniejsza. Najpierw Piotruś przysłonił mi śiwat, a że mnustwo się działo niefajnych rzeczy z jego zdrówkiem to wogóle nie w głowie mi był Tż. Potem zaczął mnie na potęgę drażnić tym, że nie zajmował się wogóle dzieckiem tylko jak przychodził z pracy grał na konsoli a obowiązki domowe swoje czy dziecko- nic a nic. Teraz lepiej z jego zainteresowaniem dzieckiem to jakos oddaliliśmy się od siebie na tyle, że będzie potrzeba sporo starań z obu stron żeby się poprawiło... No i on musi dorosnąć, bo jak na razie dziecko zmieniło nasze życie ale odczuwam to głównie ja, on by chciał żeby jego wolny czas nadal był jego wolnym czasem. |
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co prawda nie mam problemów z tztem, ale też jeśli chodzi o karmienie, to zazwyczaj jak on jest już w domu to odciągam mleko i on karmi małą. I też często "oddaję" mu Sandrę pod opiekę, wtedy robię w domu to, czego nie dałam rady wcześniej, a on bawi się z małą, przewija, kąpie. Może wynika to moje pidejście trochę z tego, że chciałabym chociaż trochę pozwolić mu przeżyć to, czego ja doświadczam jak jestem z córcią sama. Zarówno radość, ale też i często zmęczenie i frustrację. Dzięki temu rozumiemy siebie lepiej.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-03-04 o 20:47 |
|
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu moim zdaniem super
ja teraz tez czasem zamykam sie w lazience (majac nadzieje na relaks w wannie jak dzien byl stresujacy) i zostawiam chlopcow z tz ale niestety relaks jest niemozliwy bo Adrian stoi pod lazienka i krzyczy ze chce do mamy, jedyna opcja aby tz zobaczyl jak to jest sam na sam z chlopcami jak ja mam gdzies wyjsc. niestety ja to chodze tylko do lekarzy bez dzieci bo szkoda mi zostawiac tz samego.. w koncu on duzo pracuje wiec tez chce aby odpoczal..
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie dostałam zdjęcia od teściów. Fakt, że u nich po trzęsieniu ziemi było w miarę ok, ale aż mnie ciarki przechodzą, jak sobie pomyślę, że planowaliśmy być w Chile właśnie w tym okresie czasu. Generalnie masakra
Nocleg po pierwszych wstrząsach Załącznik 2920194 resztki naczyń Załącznik 2920195 trochę dziur w drogach Załącznik 2920196Załącznik 2920197
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zziewczynki pochwalcie się zabawkami ktore kupiłyście dzieciakom. Co się u was sprawdziło ? Ja chce cos wreszcie wybrac ale nie mogę się zdecydować
|
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Załącznik 2920298
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Nie pisałam, bo miałam dzisiaj bardzo pracowity dzień Przyjechała Mama ze swoim "chłopakiem" , więc rano jeszcze sprzątałam, potem pojechaliśmy do cioci na urodziny a z Filusiem została Teściówka ![]() Zahaczyłam jeszcze o Real i tam dużo fajnych promocji jest. Kupiłam Pampersy, 186 sztuk za 95 zł. I szczeniaczka uczniaczka za 129 zł więc cena jak na allegro a do tego była piramidka z kółeczkami gratis Jeszcze słoiczki z deserkami 3 szt za 4 zł z hakiem, ale były tylko dwa rodzaje: jabłka z brzoskwiniami i krem z jabłek z suszonymi śliwkami . I jeszcze dwie kaszki ryżowe z nestle kupiłam z jabłkami i z malinami Także jak któraś ma blisko do reala to polecam ![]() Gucia ale zdjęcia, szok, dobrze że Twojej rodzince nic się nie stało A jaki masz śliczny awatar, Sandrusia w tej opasce wygląda przecudnie Eluś, ale się zdenerwowałam, normalnie takich ludzi to Same brzydkie słowa mi się cisną na klawiaturę ![]() Co do TŻ i ojcostwa, to ja się trochę bałam jak to będzie, ale na razie jest w porządku, mamy co prawda mniej czasu dla siebie, ale to przecież było wiadomo, skoro pojawił sie ktoś trzeci Mój mąż jest wspaniałym ojcem, Mały za nim jest bardzo, jak wraca z pracy to staram się nie obarczać go obowiązkami domowymi, tylko ja robie co tam trzeba a on zajmuje się synem. I tak jest dobrze, chociaż nie mogę narzekać i tak mi w domu dużo pomaga, ale wolę np. sama pozmywać, a żeby on mógł "potatusiować"
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
szefowa wróciła
Cytat:
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Expresjja malutka super gadulka! Gucia niezle zdjecia Kurcze, wyczytalam gdzies, ze to trzesienie ziemi bylo tak silne, ze przesunelo nawet troche os ziemi i dzien przez to jest nawet krotszy Niesamowite...Aha - avatarek masz przecudowny!! Co do tz'tow naszych i w ogole...ja powiem wam, ze zawsze troche sie obawialam, ze rodzicielstwo zmieni nasz zwiazek z pary zakochanych w sobie ludzi w zespol zadaniowy "mama-tata"... Nie wiedzialam tez jak pogodze milosc co meza i do malenstwa, bo z charakteru jestem taka, ze nie musze robic wszystkiego, ale jak juz za cos sie zabieram to daje z siebie 100%. No i mielismy swoje trudne momenty - pamietacie pewnie jak pisalam, ze sie poklocilismy i jak bylo zle...ale - jak kropcia napisala - rozmowa rozmowa...czasami trzeba zmusic siebie albo druga strone do otworzenia sie, ale oplaca sie, bo wiele niewypowiedzianych malych rzeczy potrafi urosnac do wielkich rozmiarow tylko dlatego, ze nie zostaly skonfrontowane z rzeczywistoscia... Moj malz kocha jak wariat naszego synka, ale widze, ze chce i potrzebuje byc ze mna...nawet czasami jak ledwo siedze ze zmeczenia zawsze staram sie spedzic z nim jakis czas w ciagu dnia... Takze mielismy swoje trudne momenty - niektore byly naprawde ciezkie, ale sie udalo i teraz mysle, ze nasz zwiazek jest mocniejszy o te doswiadczenia... A malym zajmuje - nie ukrywajmy - glownie ja. W tygodniu tz jest z nim moze godzinke dziennie...ja tez kapie i usypiam maluszka... Trzymam kciuki mocno, zeby sie wam wszystko ulozylo dziewczynki, bo jestescie fajnymi kobietkami A tak w ogole to jestem troche smetna, bo tz powiedzial mi, ze dostal propozycje pracy w Indiach na 3 lata i to baaaardzo dobra propozycja....ja nie chceeeeeeeeeeeeeeeee..... .......... Brombi gdzie ty sie podziewasz???? No tak, ja tu pisze a szefowa juz jest... ![]() Gucia a u nas w Rossmannie nie ma takiej kostki!!
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-03-04 o 21:36 |
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasiu gratuluje KKV
z zabawek... hmm... przede wszystkim mata i karuzelka.. poza tym przyczepilam malemu w lozeczku grzechotki do wozka wiec je sobie potrzasa.. duzo grzechotek mamy i maly je lubi.. szeleszczace ksiazeczki krowka do ukladania http://www.bangla.babyonline.pl/dla-...anka-p2791.htm czy pluszowy pociag http://www.bangla.babyonline.pl/zaba...miki-p2782.htm uczace kluczyki ktore dostal ostatnio http://www.zabawki-fisher-price.pl/p...uczyki,55.html bardzo podoba mu sie mlynek do kulek sensorycznych co kupilam chrzesnicy.. tak sie cieszyl jak swiecily swiatelka i graly melodyjki
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko Kachulka juz jest w klubie
![]() kurde mialam tyle pisac a cos weny nie mam
|
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi szczeniaczek uczniaczek super zabawka
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że wszystkim się poukłada
Widać trzeba troche czasu jeszcze... Gucia ale zdjęcia ! Fajna ta kostka... droga ?
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Kropcia a mozna gdzies prez neta kupic te zabawki Smiki??
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana ja nigdy ie kupowalam przez neta tylko zawsze w smyku
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
a internet mamy?
![]() http://www.rossmannversand.de/Deskto...60163&id=82861 w Niemczech jest za ok 6 euro, zgaduję, że w Polsce może być w okolicach 20-25zł
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, ze nie mam gdzies tu takiego Smyka... ![]() Kurcze, siedze i czekam na wieczorne karmienie malego a tak mi sie spac chce... ale lepiej sie nie bede kladla, bo wczoraj tak przysnelam kolo 22.00 i jak sie obudzilam o 22.50 na mleka dla malego to taka bylam zaspana, ze prawie z nim zasnelam na rekach... ![]() A i prosze o kciuki jutro, bo na 8 do dentysty ide...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

A jak kupki i brzusio malutkiej? Dużo dajesz tego hemoferu? Kurcze my nie bierzemy już tydzień a kupka wczorajsza choć normalnego koloru była jeszcze twardsza, dzisiaj dopiero wyszła taka pół na pół. Mam nadzieję więc, że jutrzejsza będzie już normalna
A Najgorsze jest to, że powoli sie do tego przyzwyczajam
Smutno mi

, może brakuje mu Ciebie na wyłączność (z wszystkim co się z tym wiąże

ale jak już zaczęła iść to robił ją już lajtowo( na mnie, bo przez tą marudność przed kupką i gazikach nie ubrałam mu pampersa i karmilismy się bez). Tak, że ofajtał mi całe czerwone sexi dresy, w których śmiagam tak po domu. Osiurał mnie już milion razy ale żeby kupą potraktować to pierwszy raz
Niesamowite...
?
ale lepiej sie nie bede kladla, bo wczoraj tak przysnelam kolo 22.00 i jak sie obudzilam o 22.50 na mleka dla malego to taka bylam zaspana, ze prawie z nim zasnelam na rekach...