Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-04, 20:33   #3301
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Darianna - fajne te ciuszki, zwłaszcza sukienusie

[małza dlaje nie ma, nawet się nie odezwał. ja nie wiem, czy on tu jeszcze mieszka ]

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 20:34   #3302
kardashi
Zakorzenienie

Darianna śliczne ubranka! te sukienusie

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 20:55   #3303
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
ja napewno po macierzyńskim nie wrócę do pracy bo mnie wywaląMam umowę na czas okreslony.Mam zaległy urlop z zeszłego roku,który muszę wykorzystać do konca marca i tak się zastanawiam czy muszą mi za niego zapłacić teraz czy po zakończeniu urlopu macierzyńskiego.U nas w pracy jak sie nie dopomnisz to przeminie z wiatrem
Teraz wg przepisów nie powinni. Jeśli jesteś na chorobowym, a potem będziesz na macierzyńskiem, a jeszcze potem skończy Ci się umowa, powinnaś dostać przy zwolnieniu ekwiwalent za zaległy urlop.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Fotka wczorajszego ciasta. Wyszło dobre, aczkolwiek mogłoby być trochę słodsze. Przepis podam zaraz na "smacznym"
Pięknie wygląda. Aż mi się ciasta zachciało.

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Kropeczko gdzie się podziewasz???

Ja mam dziś dzień lenia, tylko drugie danko zrobię i leżę i pachnę i czytam książkę
A co trzeba leniuchować bo niedługo się wskoczy na wysokie obroty
Biegam jak koń.

W pracy wypłata przed terminem, bo szefowie jadą na urlop, w domu latanie po urzędach, przerejestrowanie auta, oskarbowanie umowy, wypowiedzenie jednego, zawarcie drugiego OC i takie tam.

A dziś jeszcze mieliśmy doradcę ubezpieczeniowego w domu, bo chcemy ubezp. męża w związku z niebezpieczną pracą... I okazuje się, że to nie takie hop jak ktoś z bronią pracuje.

Ledwie kopytami przebieram.

Pozdrowienia!

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

A propos bólu porodowego i tego co napisała Margo... jeśli ten ból jest z kategorii tych jakie odczuwam, gdy mi się młody na szyjkę gwałtownie uwala, to ja zejdę przy tym porodzie... w 15 minut
Dziś mnie tak uraczył w urzędzie, myślałam, że klęknę... ja pierdziu, ale to rypie...

Spadam. Kolorowych snów. Idę do wanny i czekam aż mi małż jakiegoś zapiekańca z BP przywlecze, bo mnie naszło.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 21:18   #3304
margo80
Zakorzenienie

w wannie będziesz jadła ?

jutro napisze Ci listę tematów wykładów.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 08:46   #3305
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
w wannie będziesz jadła ?

jutro napisze Ci listę tematów wykładów.
Ha ha ha
Zdążyłam wyjść, ale nie raz mi się już zdarzyło... różne dziwne rzeczy robię w wannie.

Dzięks.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Tak mnie straszycie tym pakowaniem toreb i praniem, że całą noc mi się śniło dziecko, z którym przyszłam do domu i nie miałam go gdzie położyć...

Właśnie zamówiłam materac i łóżeczko.

Stary 2010-03-05, 09:18   #3306
araczki
Zadomowienie

Cytat:
obiecane fotki:
- bodziaki 62 i 56
- bluzka z króliczkiem (nówka z all) 0-3m
- sukienka (6-9) i jeansy (3-6) teoretycznie używki
jak zawsze cudaczki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17627836]
Dziewczyny, stwierdziłam, że jutro idę na tę cho9lerną glukozę - mimo, że nic gin nie powiedział W pracy zapowiedziałąm, że mnie nie ma, niech se sami radzą. A jutro od rana trucie się, błeee. I to sama idę, bo małż w pracy. Wezmę notatki na sobotni sprawdzian z anatomii i szydełko [/QUOTE]

to chyba juz tam jestes
Trzymaj sie dzielnie a pozniej opowiesz...jak dasz rade

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
No i co najważniejsze dostaliśmy wózek
jaki wozek?, pokazuj, pokazuj

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Bardzo fajna Ja dzisiaj też zrobiłam zakupki koszulowe. Wybrałam się na miasto i kupiłam koszule w tych samych cenach jakie są na allegro, więc można pwoeidzieć, że zaoszczędziłam na przesyłce Ale jak wróciłam do domu to dyszałam jak lokomotywa... za to teraz jestem spokojniejsza jakby lokator wcześniej chciał się eksmitowac A kupiłam takie: http://www.kraina-snow.pl/koszule-no...a-lawenda.html granatową i taką:
http://moda.allegro.pl/item937995946...lna_wybor.html zieloną
Obie całkiem fajne A potem kupię sobie może jeszcze piżamkę, a co! .
bardzo ladne te koszule, zwlaszcza z pierwszego linka. Swietne!

Cytat:
kolejny dzień siedze sama w domu. małż dziś miał być w pracy krócej, przyjechać i na 20 jechać do drugiej pracy na 2 godzinki. już prawie 18.30 a jego ani widu, ani słychu
Juz pewnie wrocil?

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
A ja ostatnie tygodnie jestem cały czas sama bo mój kenio w tyg pracuje na zleceniu w innym mieście i tylko w weekendy jest...i tez mi smutno tak całe dnie...

nie smuc sie tylko siedz na wizazu, bedziemy Cie pocieszac

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dziś mam fatalny dzien.Czuje się psychicznie przybita.Wczoraj się pokłociłam z meżem bo mi zamówienia na meble nie przyjeli.W nocy płakałam przez sen i się obudziłam.Głowa mnie rozbolała i długo nie pospałam bo do pracy musiałam wstawać.

Ale za to dostaliśmy kredyt na samochód i teraz musimy tylko znaleźć odpowiednie autko.
Dzis się moge pochwalić zdobyczami na 62cm
lepiej juz dzisiaj
Czemu nie przyjeli zamowienia na meble?

A ciuszki sliczne. Prosiaczek rewelacja

_______
Mnie od wczoraj pali zgaga. Jesc nie moge.

No wlasnie, Wy o pakowaniu toreb a ja jeszcze lozka nie mam dla dziecka. Jest tylko pare ciuchow, kosmetykow i zamowiony wozek oraz obiecany remont pokoju malucha...

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 09:29   #3307
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17627836]
Ja trzymam się daty OM, a data 1 usg jest 6 dni późniejsza. A osobiście mam wrażenie, że urodzę 3 dni przed datą om
[/QUOTE]
ale precyzyjne określenie czasu porodu.

Cytat:
właśnie się dowiedziałam, że koleżanka, która ma termin porodu zbliżony do mojego, też czeka na córeczkę i póki co wymyślili sobie Hanię, choć, jak mówi, nie jest to ostateczna decyzja.
małżowi tego nie powiem, bo będzie miał kolejny argument przeciwko naszej Hani...
to nie gadaj mężowi.

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
A ja ostatnie tygodnie jestem cały czas sama bo mój kenio w tyg pracuje na zleceniu w innym mieście i tylko w weekendy jest...i tez mi smutno tak całe dnie...
masz nas, więc zaglądaj, pisz, pisz, pisz...

Cytat:
ta jeansowa mini mnie rozwaliła.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 09:38   #3308
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17642890]ale precyzyjne określenie czasu porodu.

[/QUOTE]

Ano Wzięło się stąd, że ja sama się wypchałam 3 dni wcześniej. Poza tym 16 maja siostrzenica małża ma komunię, a znając dowcipy losu akurat wówczas Agatka na świat się wepchnie Ogólnie mam też przeczucie, że urodzę bardzo szybko, energicznie i będę pacjentką z adhd

A na glukozie byłam, ale nie miałam Zrobiłam morfo, mocz, wapń, żelazo i magnez - a glukoza w poniedziałek dopiero, bo muszę być o 7:30, żeby przed przyjazdem kolesia z laboratorium zdążyć. Cypitrynka może być, mam kupić 75 glukozy.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 09:59   #3309
ona1981
Zakorzenienie

Ja pierwsze urodziałm dwa tygodnie przed czasem. Miałam poród wywolywany, niestety z tego wywoływania nic nie wyszło, nawet nie wiem co to za uczucie te całe skurcze Wylądowałam na stole. Zobaczymy jak będzie tym razem...

U nas za oknem powrót zimy :/ Mam już dość.
Stary 2010-03-05, 10:44   #3310
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
ojj nie mów
Ostatnio duzo Hań się rodzi, zauważyłam

Cytat:
śliczna ta pościel!!
dzięki, to juz chyba będzie ostateczna decyzja jeśli chodzi o pościel, tylko szukam teraz do niej baldachimu.Jaki się sprawdzi z tiulu czy materiału?jak uważacie?te tiulowe wydaja mi sie delikatniejsze ..ładniejsze
myśle o białym do tej fioletowej pościeli np .z tych http://allegro.pl/item929607679_my_s...serduszka.html
z materiałem na górze białym lub fioletowym

u mnie tez powrót zimy

wczoraj nie mialam już siły zaglądną do Was, byłam na szkole rodzenia.bardzo nam sie podoba,koszt 150 zl które wpłaca sie na fundacje z której potem oddział położniczy może zakupić sobie np. meble do szkoły rodzenia,przyrządy do ćwiczeń itd.no i już za poród rodzinny sie nie płaci.
wczoraj było kąpanko i ubieranie BOBASA TATUSIOWI DALI POPIS. z takich rzeczy które mnie zdziwiły to to że:
- uszy i pępek dziecka moga sie zamoczyć w kąpieli
- nie oliwkujemy dziecka po kapieli,chyba że zauważymy że ma bardzo suchą skóre
- używamy jak najmniej kosmetyków!!-do kąpieli woda i ew.mydełko dla dzieci np bambino, do pupy tylko jak coś sie dzieje, do wycierania tylko ciepła woda i gazik, chusteczki nawilżające tylko na spacerze

a tak uwielbiam zapach dziecka po oliwce Bambino..mysle ze tak delikatnie nie zaszkodzi..tam gdzie fałdki będą chociaż

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-03-05 o 10:51
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:45   #3311
tygrysek99
Raczkowanie

ja tak szybciutko po wizycie wczorajszej
wszystko dobrze

mąż się ze mnie śmiał że Zuźka ze mną cuda wyrabia - jednego dnia ryczę jak najęta a drugiego śmieje aż mi łzy lecą

bo faktycznie dzień przed wizytą sobie poryczałam - ot tak trochę paniki i strachu ale to wszystko przez to co wcześniej przeszłam

potem będę nadrabiać zaległości
a póki co to dzięki wszystkim za kciuki
a no i przez ostatni miesiąc przytyłam całe 700 gr a od początku ciąży 7,5 kg

Edytowane przez tygrysek99
Czas edycji: 2010-03-05 o 10:47
tygrysek99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:54   #3312
olivka_7
Zakorzenienie

Yola fajnie że udało Ci się znaleźć na miejscu koszulki U mnie są tekie ceny że nawet po doliczeniu na all przesyłki oszczędzam np na MUZZY 10zł

Ja się skuszę chyba na Vienettę z tymi rozpięciami po bokach.

Kropka no to załatwień cala masa. Mały daje czedu widzę
Moja mała mnie pod żołądek atakuje, nieraz jak się ustawi tak wysoko to się w nocy budzę z takim bólem żołądka że aż na boki promieniuje normalnie masakra- wystarczy na szczęście że się przekręcę w inną stronę i zaraz przechodzi

A dziś córcia ma znów spokojniejszy dzionek

Miałam się wybrać z mężem po stojak pod wanienkę, torbę do szpitala- bo jednak ta od mamy za mała i nie ma szans się z dzidzią zapakowwać, no i przede wszystkim obejrzeć na żywca kolory fotelików MAXI COSI CITI. Ale taka zima u nas że chyba dopiero po południu pojedziemy albo wcale bo tak ślisko.
Wczoraj znów mi przyszła paka ciuszków dla małej- czekam na pozostałe 6 paczek i biorę się za resztę prania
Zrobiliśmy na poczcie w tym tyg wojnę tzn M bo mi nie pozwolił iść bo bym ich rozniosła. Dwa dni z rzędu dupkowi listonoszowi nie chciało się zadzwonić na dzwonek i wrzucał awizo do skrzynki, a ja byłam w domu- i za co on kasę bierze!!!

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 11:02   #3313
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropka no to załatwień cala masa. Mały daje czedu widzę
Moja mała mnie pod żołądek atakuje, nieraz jak się ustawi tak wysoko to się w nocy budzę z takim bólem żołądka że aż na boki promieniuje normalnie masakra- wystarczy na szczęście że się przekręcę w inną stronę i zaraz przechodzi
To ja mam dziś tę opcję. Chyba pierwszy raz. Coś mnie dusi, nie mogę się schylić, mam cegłę na żołądku jak nie wiem...
W końcu stwierdziłam, że młody sobie chyba nóżki prostuje na moim żołądku, bo czuję go na dole mostka... aż mnie przydusza.

Doznałam dziś olśnienia, że żeby wziąć dziecię do auta i sobie myknąć na spacerek dłuższy po parku w Chorzowie np. to potrzebuję podgrzewacz samochodowy... A już miałam kupić zwykły. Z ciekawości tylko zerknęłam co kobita jeszcze posiada... Całe życie się człek uczy.

Stary 2010-03-05, 11:04   #3314
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
dzięki, to juz chyba będzie ostateczna decyzja jeśli chodzi o pościel, tylko szukam teraz do niej baldachimu.Jaki się sprawdzi z tiulu czy materiału?jak uważacie?te tiulowe wydaja mi sie delikatniejsze ..ładniejsze
myśle o białym do tej fioletowej pościeli np .z tych http://allegro.pl/item929607679_my_s...serduszka.html
ten baldachim z fioletem jest ładny. będzie pasował do tej motylkowej pościeli.
Fajnie, że szkoła rodzenia spełnia Twoje oczekiwania- oby tak do końca było.

Co się zaś uszek tyczy, to nie wiem, .... ale wydaje mi się, że generalnie
zalanie uszka nie jest dla dziecka przyjemne.
Maksiu do dnia dzisiejszego nie lubi, jak przy spłukiwaniu włosków mu niespodziewanie do uszek naleci wody.
A pępka to chyba jednak nie powinno się zalewać wodą póki się całkiem nie zagoi, woda stojąca w pępku chyba nie sprzyja szybszemu gojeniu się.

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
ja tak szybciutko po wizycie wczorajszej
wszystko dobrze

a no i przez ostatni miesiąc przytyłam całe 700 gr a od początku ciąży 7,5 kg
super, że wszystko ok.

Ja wreszcie sprzedałam moją malutką podblatową lodówkę i zamówiłam nową- zgodnie z opiniami większości zdecydowałam się na Elektroluxa, w poniedziałek powinien być kurier.

A teraz pędzę zamówić firanki/ roletki na dwa okna do pokoju dziennego, co by na Wielkanoc mieć nowe. - uwierzycie, że od 5 lat wciąż mam w tym pokoju te same firanki? Uwidziało mi się coś w tym stylu jak na poniższych fotkach, jak Wam się podoba?
Kolorystyka firanki- kremowe z jakimiś nadrukami/wyszywane wzorki, a te tasiemki wykańczające chciałabym oliwkowe/ zieleń butelkowa.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 11:09   #3315
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17645140]
A teraz pędzę zamówić firanki/ roletki na dwa okna do pokoju dziennego, co by na Wielkanoc mieć nowe. - uwierzycie, że od 5 lat wciąż mam w tym pokoju te same firanki? Uwidziało mi się coś w tym stylu jak na poniższych fotkach, jak Wam się podoba?
Kolorystyka firanki- kremowe z jakimiś nadrukami/wyszywane wzorki, a te tasiemki wykańczające chciałabym oliwkowe/ zieleń butelkowa. [/QUOTE]
Śliczne.

Czy te jedne są z brązem czy mi się wydaje? Idealne do mojego pokoju. Skąd pochodzą te foty? Allegro?

Stary 2010-03-05, 11:12   #3316
kardashi
Zakorzenienie

Lea Pierwsze są ładne, ale te czarne jakooś tak nie dla mnie Chyba że pasuje do wystroju I ostatnie są bardzo ładne

A ostatnio też kupiłam firaneczki ooo taaakie

Też myślałam o samochodowym podgrzewaczu Ale w sumiee.. Ja bede tylko kursowała dom - rodzice - rodzice - dom.. i

Stary 2010-03-05, 11:25   #3317
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Lea Pierwsze są ładne, ale te czarne jakooś tak nie dla mnie Chyba że pasuje do wystroju I ostatnie są bardzo ładne

Też myślałam o samochodowym podgrzewaczu Ale w sumiee.. Ja bede tylko kursowała dom - rodzice - rodzice - dom.. i
Śliczniaste.

Ja w domu nie wysiedzę, świra dostanę z własnym adhd jak Szaja. Na pewno mykniemy na jeden czy drugi zameczek w okolicy, to się przyda taki autkowy. Inaczej trzeba by mieć jakiś pojemnik trzymający ciepło.

Stary 2010-03-05, 11:29   #3318
kasiaaX
Rozeznanie

Dien dobry

Cytat:
właśnie się dowiedziałam, że koleżanka, która ma termin porodu zbliżony do mojego, też czeka na córeczkę i póki co wymyślili sobie Hanię, choć, jak mówi, nie jest to ostateczna decyzja.
małżowi tego nie powiem, bo będzie miał kolejny argument przeciwko naszej Hani...
My oprócz Marysi rozpatrujemy jeszcze Zosię Poddałam tez propozycje na Michaline, ale nie przeszła..

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość

Bardzo fajna Ja dzisiaj też zrobiłam zakupki koszulowe. Wybrałam się na miasto i kupiłam koszule w tych samych cenach jakie są na allegro, więc można pwoeidzieć, że zaoszczędziłam na przesyłce Ale jak wróciłam do domu to dyszałam jak lokomotywa... za to teraz jestem spokojniejsza jakby lokator wcześniej chciał się eksmitowac A kupiłam takie: http://www.kraina-snow.pl/koszule-no...a-lawenda.html granatową i taką:
http://moda.allegro.pl/item937995946...lna_wybor.html zieloną
Obie całkiem fajne A potem kupię sobie może jeszcze piżamkę, a co!

QUOTE]

Drugą koszule też kupię tańszą, cos taskiego jak Ty tę drugą...A piżamke też ale to juz do domku, bo do szpitla to tylko koszule.

Cytat:

Dziś mam fatalny dzien.Czuje się psychicznie przybita.Wczoraj się pokłociłam z meżem bo mi zamówienia na meble nie przyjeli.W nocy płakałam przez sen i się obudziłam.Głowa mnie rozbolała i długo nie pospałam bo do pracy musiałam wstawać.

Ale za to dostaliśmy kredyt na samochód i teraz musimy tylko znaleźć odpowiednie autko.
Nie stresuj się tak kochana, warto to tak? Bo sie na dziecku odbije.

Cytat:
wczoraj nie mialam już siły zaglądną do Was, byłam na szkole rodzenia.bardzo nam sie podoba,koszt 150 zl które wpłaca sie na fundacje z której potem oddział położniczy może zakupić sobie np. meble do szkoły rodzenia,przyrządy do ćwiczeń itd.no i już za poród rodzinny sie nie płaci.
wczoraj było kąpanko i ubieranie BOBASA TATUSIOWI DALI POPIS. z takich rzeczy które mnie zdziwiły to to że:
- używamy jak najmniej kosmetyków!!-do kąpieli woda i ew.mydełko dla dzieci np bambino, do pupy tylko jak coś sie dzieje, do wycierania tylko ciepła woda i gazik, chusteczki nawilżające tylko na spacerze

a tak uwielbiam zapach dziecka po oliwce Bambino..mysle ze tak delikatnie nie zaszkodzi..tam gdzie fałdki będą chociaż
Fajnie,że jestes zadowlona ze szkoły, i całkiem tanio, skoro za poród rodzinny sie już nie płaci.

Co się zaś uszek tyczy, to nie wiem, .... ale wydaje mi się, że generalnie
zalanie uszka nie jest dla dziecka przyjemne.
Maksiu do dnia dzisiejszego nie lubi, jak przy spłukiwaniu włosków mu niespodziewanie do uszek naleci wody.
A pępka to chyba jednak nie powinno się zalewać wodą póki się całkiem nie zagoi, woda stojąca w pępku chyba nie sprzyja szybszemu gojeniu się.

Kolorystyka firanki- kremowe z jakimiś nadrukami/wyszywane wzorki, a te tasiemki wykańczające chciałabym oliwkowe/ zieleń butelkowa.
A zakleja się czymś pępuszek po przetarciu go spirytusem?Żeby sie nie ocierał o ubranko?

Super te firanki

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Skąd pochodzą te foty? Allegro?
No właśnie, powiedz, powiedz!

Ja mam chyba jakies uczulenie, w jamie ustnej jak płukłam płynem to mnie szczypał jak cholera i jakies przebarwienia na polikach, myslicie że można pić wapno bez konsultacji z lekarzem?
Stary 2010-03-05, 11:31   #3319
kardashi
Zakorzenienie

no ja właśnie mam zamiar zamówić ten termosik..
A tak żeby mieć ten samochodowy podgrzewacz to raczej nie bede sie tak nigdzie wybierała..
do rodziców mam ok 15 km do miasta.. a na spacer po wsi i tak bede bez autka czy na miasto

Stary 2010-03-05, 11:36   #3320
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Dzień dobry

Cytat:

Trzymam kciuki za wybranie super autka.
Ciuszki super - rampers świetny Mam taki, tylko w Kubusia Puchatka ( żółto czerwony ).

Cytat:

[małza dlaje nie ma, nawet się nie odezwał. ja nie wiem, czy on tu jeszcze mieszka ]
Jak to się nie odezwał

Cytat:

Biegam jak koń.

W pracy wypłata przed terminem, bo szefowie jadą na urlop, w domu latanie po urzędach, przerejestrowanie auta, oskarbowanie umowy, wypowiedzenie jednego, zawarcie drugiego OC i takie tam.

A dziś jeszcze mieliśmy doradcę ubezpieczeniowego w domu, bo chcemy ubezp. męża w związku z niebezpieczną pracą... I okazuje się, że to nie takie hop jak ktoś z bronią pracuje.

Ledwie kopytami przebieram.

Pozdrowienia!

Kobieto, Ty się oszczędzaj

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

No wlasnie, Wy o pakowaniu toreb a ja jeszcze lozka nie mam dla dziecka. Jest tylko pare ciuchow, kosmetykow i zamowiony wozek oraz obiecany remont pokoju malucha...
U mnie remont sypialni się przeciąga. Facet był, zobaczył i miał dzwonić z wyceną....i tak czekam już tydzień. Podobno jego żonie za wcześnie wody odeszły ( jest w 8 miesiącu ) i mają problemy. Chyba dzisiaj się dowiem czegoś więcej.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17643066]Ano Wzięło się stąd, że ja sama się wypchałam 3 dni wcześniej. Poza tym 16 maja siostrzenica małża ma komunię, a znając dowcipy losu akurat wówczas Agatka na świat się wepchnie Ogólnie mam też przeczucie, że urodzę bardzo szybko, energicznie i będę pacjentką z adhd
.[/QUOTE]

Tak trzymać
Wczoraj się dowiedziałam, że moje dziecko jedzie na wycieczkę klasową, na 3 dni 17.maja. Pewnie w tym czasie będę w szpitalu No i Łukasz się zmartwił i powiedział, że nie będzie widział siostry zaraz po porodzie.

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość

U nas za oknem powrót zimy :/ Mam już dość.
U mnie też

Cytat:

Ja będę małą nawilżała oliwką ( jak nie będzie miała alergii ). Czasami te nowości w szkołach rodzenia są jakieś dziwne

Cytat:

Zrobiliśmy na poczcie w tym tyg wojnę tzn M bo mi nie pozwolił iść bo bym ich rozniosła. Dwa dni z rzędu dupkowi listonoszowi nie chciało się zadzwonić na dzwonek i wrzucał awizo do skrzynki, a ja byłam w domu- i za co on kasę bierze!!!
Ja czekam na pisemne wyjaśnienie sprawy z moim listonoszem. Minął tydzień, jak pisałam skargę. Zobaczymy co mnie odpiszą. Mąż powiedział, że jak to ten sam listonosz ma przynieść to pismo, to pewnie nie doniesie

Ja wreszcie sprzedałam moją malutką podblatową lodówkę
i zamówiłam nową- zgodnie z opiniami większości zdecydowałam się na Elektroluxa, w poniedziałek powinien być kurier.

Kolorystyka firanki- kremowe z jakimiś nadrukami/wyszywane wzorki, a te tasiemki wykańczające chciałabym oliwkowe/ zieleń butelkowa. [/QUOTE]

Ja właśnie dzisiaj rano myślałam, kto to chciał opinie nt. lodówek
Firanki śliczne. Dla mnie 1 i 2 najładniejsze.

Miłego dzionka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 11:41   #3321
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Ja mam chyba jakies uczulenie, w jamie ustnej jak płukłam płynem to mnie szczypał jak cholera i jakies przebarwienia na polikach, myslicie że można pić wapno bez konsultacji z lekarzem?
Wapno w ciąży nawet należy pić, bo dziecko z nas ciągnie że szok.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
no ja właśnie mam zamiar zamówić ten termosik..
A tak żeby mieć ten samochodowy podgrzewacz to raczej nie bede sie tak nigdzie wybierała..
do rodziców mam ok 15 km do miasta.. a na spacer po wsi i tak bede bez autka czy na miasto
No jasne. Skoro nie trzeba, bo zbędny wydatek.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:

Kobieto, Ty się oszczędzaj

Ja się tak oszczędzałam, że zapomniałam o sprawach praktycznych. Umowę skarbowałam po 28, zamiast po 14 dniach i teraz pewnie czeka mnie kara ze skaróbowy, a poprzednie OC wypowiadałam i rejestracji auta dokonywałam w 30tym dniu dopiero.
Jak głupol jakiś musiałam potem latać na ostatnią chwilę...

Stary 2010-03-05, 12:06   #3322
olivka_7
Zakorzenienie

Lea łądne firaneczki, w moim guście te pierwsze (tylko że zamiast czerni inny własnie kolor) i ostatnie.

bydgoszczanka ja na razie nie pisałam skargi, zobaczymy jak się będzie zachowywał. Ja przypuszczam że stwierdził że sa do mnie prawie codziennie paczki i nie chce mu się nosić

Jedziemy zaraz jednak na te zakupki jedziemy od razu wybrać do castoramy jakiś lakier do kołyski- odpowiedni do mebelków dziecięcych, nieszkodliwy.
Własnie jedną koszulę mam Muzzy to może drugą kupię tanią bo w sumie ja w tym w domu nie będę chodzić bo wolę haleczki
A do porodu samego mam jeszcze inną, taką nierozpinaną.

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2010-03-05, 12:09   #3323
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

dzień dobry
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17643066]Ano Wzięło się stąd, że ja sama się wypchałam 3 dni wcześniej. Poza tym 16 maja siostrzenica małża ma komunię, a znając dowcipy losu akurat wówczas Agatka na świat się wepchnie Ogólnie mam też przeczucie, że urodzę bardzo szybko, energicznie i będę pacjentką z adhd

...[/QUOTE]
aleś Ty precyzyjna
a z wypychaniem dzieciaczków na świat w dniu rodzinnej imprezy to moja rodzinka ma niezłe doświadczenia. może i mi się uda .
Cytat:
...

u mnie tez powrót zimy

mi się strasznie podobają właśnie te tiulowe. jak są odpowiednio długie, i niezbyt gęsto tkane, to spokojnie mogą pełnić funkcję moskitiery. u mnie właśnie to będzie potrzebne, bo latem mam w domu mnóstwo komarów i innych badziewi...

a szkołę masz fajną, ale to czy smarować, czy nie, ile kosmetyków i tak dalej - to chyba wszędzie mówią co innego. ile położnych, tyle teorii. co jak co, ale oliwka przecież nie zaszkodzi...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 12:11   #3324
olivka_7
Zakorzenienie

szajajaba a powiem Ci że ja tez mam czuja że urodze wcześniej. Ja tak sobie daje czas do połowy kwietnia mimo terminu na 10 maj. Tak jakoś czuję.

Zastanawiałyscie się może nad kupieniem chusty do kangurkowania? Ja tak dumam, bo oglądałam jakies tam programy i czytałam o tym i fajna sprawa, dla mamy, taty i dla dziecka. Tylko dalej nie wiem czy kupić czy nie

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2010-03-05, 12:13   #3325
Konto usunięte

Cytat:
Śliczne.

Czy te jedne są z brązem czy mi się wydaje? Idealne do mojego pokoju. Skąd pochodzą te foty? Allegro?
foty z Allegro, rzecz jasna.
te pierwsze są z czarnym.

Ja chciałam takie szycie jak te na pierwszej focie, ale kolorystyka firanki: biała lub kremowa w drobne zielone paseczki, a wykończenie górne, szelki i wstążki w kolorze zielonym.

No i poszłam do jedynego w promieniu 25km salonu firan i wyliczyła mi miła pani te firanki- dwa komplety, na dwa okna o szer, 1,6m, na kwotę 540zł.
a na Allegro jeden komplet kosztuje 155zł + 15zł za przesyłkę.
no i mam mętlik w głowie,... wiem, że ten salon szyje pięknie, czystko, i w ogóle, ale ta cena mnie troszkę poraziła. Muszę z TŻ przegadać sprawę, nie wiem, czy sama mam ochotę tyle kasy na karniszu wieszać.

Cytat:

Twoje też ładne, bo delikatne takie.
Tylko że ja dotychczas we wszystkich oknach takie proste firanki miałam, i chciałam coś bardziej skomplikowanego.

Cytat:
Ja w domu nie wysiedzę, świra dostanę z własnym adhd jak Szaja. Na pewno mykniemy na jeden czy drugi zameczek w okolicy, to się przyda taki autkowy. Inaczej trzeba by mieć jakiś pojemnik trzymający ciepło.
my też dużo z maluchem jeździliśmy , zawsze miałam przy sobie zimną przegotowana wodę i pojemniczek z porcją sypkiego mleka, a o wrzątek do kompletu prosiłam w restauracjach czy czymś podobnym. No bo jak np. spacerujemy sobie gdzieś po Krakowie czy innej mieścinie, to nie będę do auta na parking wracać, żeby wodę podgrzać... łatwiej w porze karmienia usiąść w kawiarni, napić się kawki, a przy okazji dzidka nakarmić.

Cytat:
A zakleja się czymś pępuszek po przetarciu go spirytusem?Żeby sie nie ocierał o ubranko?
ja przykrywałam gazikiem.

Cytat:
Ja czekam na pisemne wyjaśnienie sprawy z moim listonoszem. Minął tydzień, jak pisałam skargę. Zobaczymy co mnie odpiszą. Mąż powiedział, że jak to ten sam listonosz ma przynieść to pismo, to pewnie nie doniesie

ja też czekam na pismo z poczty, składałam reklamację, bo paczka którą nadałam zaginęła "w akcji".
Dziś mija 14 dni odkąd złożyłam reklamację, podobno w tym terminie miałam otrzymać odpowiedź... ciekawe.
Stary 2010-03-05, 12:19   #3326
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Śliczniaste.

A termos? Tzn. my ogólnie blisko wszędzie mamy, a planuję po prostu brać do termosu gorącą/ciepłą wodę, do butli - nasypać już porcję mleka i tyle.

Zapraszam na mój będziński zamek

Cytat:
Można, ja tylko pro forma spytałam lekarza - a on stwierdził, że każde mogę brać. A powiedzcie =- tylko do picia jest, czy w tabsach też? bo ja nie wypiję niczego ;/

Cytat:
Wczoraj się dowiedziałam, że moje dziecko jedzie na wycieczkę klasową, na 3 dni 17.maja. Pewnie w tym czasie będę w szpitalu No i Łukasz się zmartwił i powiedział, że nie będzie widział siostry zaraz po porodzie.

Ja będę małą nawilżała oliwką ( jak nie będzie miała alergii ). Czasami te nowości w szkołach rodzenia są jakieś dziwne

On w 6 klasie jest czy w gim już? Moje dzieciaki jadą pod koniec maja, i bardzo rozczarowane, że ja nie jadę. Ostatnie hasło: to pani weźmie małą, my się nią zajmiemy W góry Stołowe wybywają.

No właśnie - co szkoła rodzenia, to inne rewelacje. Ja i tak zamierzam na własnym rozumie polegać Na razie kupiłam nivei płyn do kąpieli już z oliwką. Poza tym tak czy siak - lato, słońce, będzie dziecia trzeba smarować.

A wiecie, co sobie ostatnio uświadomiłam? Że rodzi się w koszuli Jakoś ciągle mi się zdawało, że poród to na golasa Nie wiem, dlaczego = przecież nigdzie tego nie widziałam. Ot, człowiek głupieje na stare lata

Muszę pouczyć się anatomii funkcjonalnej na jutr, zaliczonko Wybrane mięśnie, kości, stawy. Teraz przynajmniej dokładnie wiem, że boli mnie kręgosłup w części piersiowej A przepona ma coś, co się zwie osklepkami przepony - szalenie mnie bawi ta nazwa

Dziewczyny, a tak poza wszystkim - w którym miesiącu/tygodniu zaczynają się ogólnie bóle przepowiadające?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 12:19   #3327
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17646697]
my też dużo z maluchem jeździliśmy , zawsze miałam przy sobie zimną przegotowana wodę i pojemniczek z porcją sypkiego mleka, a o wrzątek do kompletu prosiłam w restauracjach czy czymś podobnym. No bo jak np. spacerujemy sobie gdzieś po Krakowie czy innej mieścinie, to nie będę do auta na parking wracać, żeby wodę podgrzać... łatwiej w porze karmienia usiąść w kawiarni, napić się kawki, a przy okazji dzidka nakarmić.
[/QUOTE]
To zależy gdzie się jedzie.
W Chorzowie pewnie o wrzątek nie problem. Ale my dużo brykamy po zamkach i ruinach. Tam często kibla nie ma, o kawiarni to można pomarzyć jeno.

Stary 2010-03-05, 12:21   #3328
kardashi
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17646697]foty z Allegro, rzecz jasna.
te pierwsze są z czarnym.

Ja chciałam takie szycie jak te na pierwszej focie, ale kolorystyka firanki: biała lub kremowa w drobne zielone paseczki, a wykończenie górne, szelki i wstążki w kolorze zielonym.

No i poszłam do jedynego w promieniu 25km salonu firan i wyliczyła mi miła pani te firanki- dwa komplety, na dwa okna o szer, 1,6m, na kwotę 540zł.
a na Allegro jeden komplet kosztuje 155zł + 15zł za przesyłkę.
no i mam mętlik w głowie,... wiem, że ten salon szyje pięknie, czystko, i w ogóle, ale ta cena mnie troszkę poraziła. Muszę z TŻ przegadać sprawę, nie wiem, czy sama mam ochotę tyle kasy na karniszu wieszać.

Twoje też ładne, bo delikatne takie.
Tylko że ja dotychczas we wszystkich oknach takie proste firanki miałam, i chciałam coś bardziej skomplikowanego.

ja też czekam na pismo z poczty, składałam reklamację, bo paczka którą nadałam zaginęła "w akcji".
Dziś mija 14 dni odkąd złożyłam reklamację, podobno w tym terminie miałam otrzymać odpowiedź... ciekawe. [/QUOTE]

Łooo jeeejuu.. Kosmiczne ceny!
Ja za swoją taką dwuczęsciową zapłaciłam 50zł..
a proste no prostę tak sobie wymyśliłam, długie dwuczęściowe firany do ziemi i drewniane żaluzje

Noo z zielonymi łaadnie by było.. Taka zieleń nie jakaś rażąca tylko taka spokojna Ahhh

Stary 2010-03-05, 12:21   #3329
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17646846]
A wiecie, co sobie ostatnio uświadomiłam? Że rodzi się w koszuli Jakoś ciągle mi się zdawało, że poród to na golasa Nie wiem, dlaczego = przecież nigdzie tego nie widziałam. Ot, człowiek głupieje na stare lata

Dziewczyny, a tak poza wszystkim - w którym miesiącu/tygodniu zaczynają się ogólnie bóle przepowiadające?[/QUOTE]
nie chciałabym rodzić na "Twoich " zasadach, jakoś tak głupio bym się czuła.

a bóle przepowiadające- ja sobie nie przypominam, żebym w ogóle takie miała.
Stary 2010-03-05, 12:23   #3330
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17646846]A termos? Tzn. my ogólnie blisko wszędzie mamy, a planuję po prostu brać do termosu gorącą/ciepłą wodę, do butli - nasypać już porcję mleka i tyle.

Zapraszam na mój będziński zamek
[/QUOTE]
Termosy u mnie wszystkie pachną kawą, a jakoś nie chce mi się kupować kolejnego, gdy i tak do domu chcę jakiś zwykły podgrzewacz. Stąd pomysł, żeby dołożyć 20zł i kupić samochodowy.

Byłam. I mocno się rozczarowałam tym "zamkiem". Bardziej chyba zaskoczyły mnie tylko ruiny zamku w Bardo Śląskim.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości