|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17604674]
Kurde, ale mam mega zgagę.... zjadłam dwa pączki, nie umiałam się oprzeć, a wiedziałam, że mnie po nich palić będzie. [/QUOTE]A mnie pali po wszystkim U nas też dzisiaj zimno było, a już się cieszyłam, że w końcu wiosna na wyspy zawitała Jutro muszę się wybrać do szpitala po witaminkę K, bo mi się skończyła a w aptekach nie mają I jak ładna pogoda będzie, to może się skuszę na mały rajdzik po sklepach - piżamkę albo koszulę do karmienia muszę kupić, klapki prysznicówki i stanik.
|
|
|
|
#3242 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17604674]Ciekawe jak się ma ilość wypitych płynów do ilości wód płodowych...
![]() gdzieś mi się kiedyś o uszy obiło, że jedno z drugiego w jakimś stopniu wynika. ![]() A ja generalnie pije bardzo mało- 3 x dziennie szklanka herbaty, i raz dziennie szklanka mleka, i to wsio... ![]() A wód płodowych mam podobno bardzo dużo. ![]() [/QUOTE] No wlasnie ja tez nie mam pojecia co ma zwiazke picie z wodami plodowymi, ale widocznie jakies tam miec musi, bo widze poprawe u siebie...A moze tylko te kobiety, ktorym naturalnie sie duzo wod plodowych nie tworzy musza pic Nie wiem, musze to doczytac.Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3243 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
A fakt faktem to okropne świnstwo jest, dlatego ja częściowo przerzuciłam sie na płukanie szałwią.U mnie też biało Cytat:
![]() ![]() ![]() fajny brzusio, malutki ![]() Cytat:
Przepis brzmi smakowicie Pajace super Cytat:
a z tą wagą ne rozumiem o co chodzi. Ja przytyłam już 7 kg od poczatku ciąży, mieszcze się we wszystkich normach, lekarz złego słowa mi na ten temat nie powiedział, a wszyscy dziwią się że tak mało przytyłam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17608854]Dziewczyny, mnóstwo cytowałam, ale skasowałam - tak mnie żebro boli, że nie umiem myśleć ;/. Myśmy dzisiaj byli na małych zakupach, dokupiony ręczniczek z kapturkiem drugi jednak jeszcze, kocyk - z takiego materiału, jak kiedyś były, taki tradycyjny w różowo - szarą kratę, 10 pieluch, sudocrem, mydełko, płyn do kąpieli z oliwką, krem na słońce i krem bambino tak ogólnie. No i dla mnie stanik bez fiszbin, bo mam ich dość [/QUOTE]współczuje bóli żebrowych ja też muszę w końcu zakupić taki stanik, tylko ciagle mi nie po drodze do sklepu
|
||||
|
|
|
#3244 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale coś mi sie wydaje ze mój kochany mąz ma genetycznie jakoś wiecej genów na chłopaczka jego tata ma az 6 braci i żadnej siostryCytat:
teraz tylko kombinuje jak mu dać na 2 imieCytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17600073] ![]() super, gratuluję chłopaka. raz, dwa się przestawisz na samczyka. ![]() to dobrze, że już główką w dół ułożony dizdek, im później, im dzidek większy,tym przestrzeń w brzuchu mniejsza i o obrót do wyjścia trudniej. [/QUOTE] dziękujem ![]() Cytat:
![]() w sumie to już sie przestawiłam tylko już mysle o tym żeby nastepna była dziewczynka, a jak widze męża jak sie cieszy to od razu mi sie lepiej robi... no bo przecież syn przedłuży ród i bedzie silny i męski jakby on to powiedział![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja sie melduje po wczorajszej glukozie, jednak byłam nakłuwana 3 razy i następne o 9. 05, potem ja dalej głodna(mąz sobie kupił pączki i przy mnie wcinał, bestia jedna myślałam ze go zadusze tam ) i ostatnie o 10.05 a potem już mogłam sobie coś przekąsić a głodna taka byłam ze masakraaaaa i zmienił mi sie termin porodu na z 9 na 3 czerwca, podobno dzidek jest troszke większy jak na swój wiek byłabym wdzięczna za zmiane daty w pierwszym poście i imienia na Dawidek
|
||||||||
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
kurcze.... i znowu te kopniaki po zebrach ja już nie wytrzymam śmieje sie jak głupia i nie wiem co ze soba zrobić
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki
Jeśli chodzi o krem z filtrem to naprawdę polecam Mustelę,miałam też ZIajkę i Linomag,ale te to porażka-dziecko białe a strasznie ciężko się rozsmarowuje.Masakra.Must ela też lekko pobiela,ale zdecydowanie lepiej się rozsmarowuje i ta biel szybko wchłania Szaja-jesli chodzi o bóle parte to w moim przypadku i odczuciu były o niebo przyjemniejsze niż wcześniejsze krzyżowe tak więc odczucia mogą być różne tak jak i osobista wytrzymałość na ból.
|
|
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
margo - w czym pieczesz te muffiny? W formie silikonowej, teflonowej czy może w tych zwykłych papierowych foremkach?
|
|
|
|
#3248 | |
|
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1760652 9]
a ja się właśnie zastanawiałam jak to jest... takie bóle, a tu babki nie mdleją - mnie nawet jak mocniej brzuch zabolał to odloty miewałam... a tu takie coś... [/QUOTE]nie wiem, czy się mdleje czy nie... ale ja przynajmniej miałam momenty utraty kontaktu... bo praktycznie wielu godzin z mojego porodu nie pamiętam. Ale nie wiem czy to wszystko było wynikiem bóli partych , czy krzyżowych, czy ogólnego osłabienia. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a u mnie właśnie zaczął padać śnieg, a tak sie cieszyłam ze to już wiosna bedzie
|
|
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Dziewczyny może wy sie orientujecie w sprawie urlopu?Czy należą nam się pieniądze za urlop jeśli jesteśmy na zwolnieniu?Będę szukać w necie ,ale jak macie jakieś wiadomosci to proszę o podpowiedz
|
#3251 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale to jest chyba tak, że teraz jesteś na L4, potem wykorzystasz macierzyński a potem urlop, a potem wychowawczy lub powrót do pracy... Jak kropka zajrzy to nas pewnie oświeci, bo ona spec w te klocki. No właśnie: gdzie kropka się zapodziała?
|
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tą Mustelle może wypróbjuje jak nie będze duża różnica w cenie.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-04 o 09:46 |
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Lea-no cena jak na Mustelę przystało
ale oszczędziło mi to sporo nerwów,więc oceniam ,że warto ![]() No i dlatego,że nie jest taka twarda/zwarta w konsystencji to wydajna bardzo Ale oczywiście jest tyle kremów do wyboru,że każda kupi co jej odpowiada ![]() do muffinek polecam silikonowe formy zresztą do wszystkiego ,kocham je |
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Tak mi się źle ostatnio śpi. Dziś w nocy taki mnie ból złapał po prawej stronie tak na dole. i nie wiem co to.. O musteli słyszałam że jest dobra Tu znalazłam taką mustele. Jakoś specjalnie droga nie jest ale to 15 ml ![]() http://www.sanoe.pl/p/pl/35041050151...50+15+ml-.html Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-03-04 o 09:55 |
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17618423]nie wiem...
ale to jest chyba tak, że teraz jesteś na L4, potem wykorzystasz macierzyński a potem urlop, a potem wychowawczy lub powrót do pracy... Jak kropka zajrzy to nas pewnie oświeci, bo ona spec w te klocki. No właśnie: gdzie kropka się zapodziała?[/QUOTE]ja napewno po macierzyńskim nie wrócę do pracy bo mnie wywalą .Mam zaległy urlop z zeszłego roku,który muszę wykorzystać do konca marca i tak się zastanawiam czy muszą mi za niego zapłacić teraz czy po zakończeniu urlopu macierzyńskiego.U nas w pracy jak sie nie dopomnisz to przeminie z wiatrem
|
#3256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3257 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczęta
![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17604674]Ciekawe jak się ma ilość wypitych płynów do ilości wód płodowych... ![]() gdzieś mi się kiedyś o uszy obiło, że jedno z drugiego w jakimś stopniu wynika. ![]() A ja generalnie pije bardzo mało- 3 x dziennie szklanka herbaty, i raz dziennie szklanka mleka, i to wsio... ![]() A wód płodowych mam podobno bardzo dużo. ![]() [/QUOTE] Ale przeciez herbata odwadnia...to ja myślałam, że mało pije...ale nie wiem ile ma wód płodowych. Cytat:
A termin zależy od tego ile dzidek urośnie wdanym mc-u ,tak mówił mój gin, dlatyego jest ruchomy. Tylko kiedy w końcu będzie bardfziej pewny to nie wiem...i czy trzymac się tego z usg czy wg OM jesli sie nie pokrywają? Czy wypośrodkować? Też nie wiem. Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17618323]nie wiem, czy się mdleje czy nie... ale ja przynajmniej miałam momenty utraty kontaktu... bo praktycznie wielu godzin z mojego porodu nie pamiętam. Ale nie wiem czy to wszystko było wynikiem bóli partych , czy krzyżowych, czy ogólnego osłabienia. ![]() [/QUOTE] Nie straszcie... i tak od wczoraj o niczym innym nie myslę...Jak zrobić, żeby strach przed porodem nie paralizował?Bo ja na ból nie jestem wytrzymała, a wszystkie kobiety w mojej rodzinie miały bóle krzyzowe, więc pewno i mnie to czeka ![]() Cytat:
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U tża sami faceci! nie ma ani jednej siostry ciotecznej, takiej ciotki 'rodzonej' u mnie też większosć faceci. i dziewczynka ![]() Ja patrzę na datę z usg pierwszego
|
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Kropeczko gdzie się podziewasz???
Ja mam dziś dzień lenia, tylko drugie danko zrobię i leżę i pachnę i czytam książkę ![]() A co trzeba leniuchować bo niedługo się wskoczy na wysokie obroty
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też czytałam by patrzeć na pierwsze usg, potem już ciężko ustalić datę porodu bo dzieci różnią się wagą, jedne rodzą się trzy kilo, inne cztery i pół. Przecież te większe nie muszą się urodzić wcześniej.
|
#3261 |
|
Rozeznanie
|
witam mamuśki mam pytanko
któraś z was zna tą firme z pościelą?mysle nad batterfly i kupnem całkiem białego baldachimu?jak Wam sie podoba?? http://allegro.pl/item933953886_joko...0x90_haft.html a teraz już musze uciekać ,praca goni..wieczorkiem zajrze do was.cmok wielki i miłego dnia życze
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczna ta pościel!! |
|
|
|
|
#3263 |
|
Raczkowanie
|
z pierwszego usg, w 7 tygodniu mam termin na 21 kwietnia a teraz, ustalony ostatecznie w 27 tyg. na 2 maja...któremu bardziej zawierzyć?
|
#3264 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale nie znam tej firmy, więc nic więcej nie powiem. ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
zawsze jest +/- dwa- trzy dni w tą czy w tą. Więc gdybym miała za każdym razem nowy termin na listę wpisywać, to po każdej wizycie by zmiana daty była. ![]() Najlepiej trzymać się jednej daty- albo tej z OM albo z pierwszego USG. |
||
|
|
|
#3265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3266 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ogólnie też nie dużo pijam w ciągu dnia, a wody mam w normie. Cytat:
Cytat:
Przy każdej miesiączce miałam bóle krzyżowe - masakra. Do partych przy pierwszym porodzie nie doczekałam, byłam już na stole ![]() Cytat:
Dzień dobry. Piękny, słoneczny dzień dzisiaj mamy Luiza wczoraj po 21 tak się rozszalała, że szok. 1,5 godziny brykała. Śmialiśmy się, bo cały brzuch się ruszał Za to w nocy ślicznie spała. Oby jej tak zostało ![]() Fotka wczorajszego ciasta. Wyszło dobre, aczkolwiek mogłoby być trochę słodsze. Przepis podam zaraz na "smacznym"
|
|
#3267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za.....uczucie, kopniaki jeszcze da się opisać, ale tego nie![]() ja mam dziś wizytę - mam nadzieję że będzie wszystko OK trzymajcie kciuki-proszę
|
|
#3268 |
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17618323]nie wiem, czy się mdleje czy nie... ale ja przynajmniej miałam momenty utraty kontaktu...
bo praktycznie wielu godzin z mojego porodu nie pamiętam. Ale nie wiem czy to wszystko było wynikiem bóli partych , czy krzyżowych, czy ogólnego osłabienia. ![]() ...[/QUOTE] bidulko ![]() ale wydaje mi się że Maksio Ci to z nawiązką wynagradza . i tym się pocieszam... poród przeżyjemy, a potem jakoś będzie ![]() a ja mam dziwne wrażenie, że od ponad tygodnia liwka siedzi nóżkami w dół... i cały czas z tej samej strony. kopie równo po pęcherzu i na dole brzucha. a wcześniej wierciła się tak, że rano kopała np po pęcherzu, popołudniu już po żołądku. jeszcze się powinna obrócić, prawda? wczoraj dopiero 27 tydzień zaczęliśmy... |
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciśnięte
|
|
#3270 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie chce myslec, ze boli. Bede sobie wmawiac, ze nie boli, nie boli...Ciuszki cudne. Ja lubie takie delikatne kolorki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez duzo nie jem a przybieram na wadze. Od ostatniej wizyty czyli miesiac temu przytylam 2 kg. Czyli od poczatku ciazy juz 13 kg a jestem w 32 tygodniu. Ciekawe w ilu sie zamkne. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17608854]Dziewczyny, mnóstwo cytowałam, ale skasowałam - tak mnie żebro boli, że nie umiem myśleć ;/. Ogólnie - dziękuję za gratulacje Agatkowe Strasznie fajne ciuszki pokupywałyście, widzę, że królują teraz ciuchlandy i tesco ![]() Myśmy dzisiaj byli na małych zakupach, dokupiony ręczniczek z kapturkiem drugi jednak jeszcze, kocyk - z takiego materiału, jak kiedyś były, taki tradycyjny w różowo - szarą kratę, 10 pieluch, sudocrem, mydełko, płyn do kąpieli z oliwką, krem na słońce i krem bambino tak ogólnie. No i dla mnie stanik bez fiszbin, bo mam ich dość [/QUOTE]Agatka tak wali w zebro? Uspokoj ja ![]() Zakupy widze udane Ja tez pozbylam sie stanikow z fiszbinami. Wogole najchetniej pozbylabym sie stanikow ![]() Cytat:
![]() U nas snieg jak lezal tak lezy. Nie wyglada to ani troche wiosennie. Jak tak dalej pojdzie to moje dziecko urodzi sie w zimie ![]() Cytat:
_______ Bylam u poloznej. Przytylam cos z 2 kg. Wszystko dobrze. Spytalam czy potrafi wymacac jak dzieciek lezy to mnie pogniotla i powiedziala, ze ukosnie. Ok, nie zadawalam dodatkowych pytan bo mi sie zakres slow skonczyl. Mam wizyte u lekarza 14 kwietnia i u poloznej 22 marca. Dodatkowo 2x zajecia w niby szkole rodzenia i zwiedzanie szpitala, w ktorym bede rodzic. dzisiaj zamowilismy wozek ![]() W nastepnym tygodniu pojedziemy wybrac lozeczko i komode. Wiecej nie pamietam ![]() Milego dnia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

zjadłam dwa pączki, nie umiałam się oprzeć, a wiedziałam, że mnie po nich palić będzie. 
I jak ładna pogoda będzie, to może się skuszę na mały rajdzik po sklepach - piżamkę albo koszulę do karmienia muszę kupić, klapki prysznicówki i stanik.

.W pierwszym trymestrze schudłam 2 kg poniewaz mdłosci męczyły mnie dniami i nocami
Nawet nie zdąrzyłam przepłukać..
i znów jest biało.. 
[/QUOTE]

i przywiozę wszystkie różowe ciuchy jakie kupiłam

ale to 15 ml 

ja uciekam