|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17645140]ten baldachim z fioletem jest ładny.
Fajnie, że szkoła rodzenia spełnia Twoje oczekiwania- oby tak do końca było. Co się zaś uszek tyczy, to nie wiem, .... ale wydaje mi się, że generalnie zalanie uszka nie jest dla dziecka przyjemne. ![]() Maksiu do dnia dzisiejszego nie lubi, jak przy spłukiwaniu włosków mu niespodziewanie do uszek naleci wody. A pępka to chyba jednak nie powinno się zalewać wodą póki się całkiem nie zagoi, woda stojąca w pępku chyba nie sprzyja szybszemu gojeniu się. ![]() super, że wszystko ok.Ja wreszcie sprzedałam moją malutką podblatową lodówkę i zamówiłam nową- zgodnie z opiniami większości zdecydowałam się na Elektroluxa, ![]() A teraz pędzę zamówić firanki/ roletki na dwa okna do pokoju dziennego, co by na Wielkanoc mieć nowe. - uwierzycie, że od 5 lat wciąż mam w tym pokoju te same firanki? Uwidziało mi się coś w tym stylu jak na poniższych fotkach, jak Wam się podoba? Kolorystyka firanki- kremowe z jakimiś nadrukami/wyszywane wzorki, a te tasiemki wykańczające chciałabym oliwkowe/ zieleń butelkowa. ladne firanki ![]() Ja nie bede zmiec wystroju okna, zostanie tak jak jest, w zólto-bialym kolorze ( w marcu oddam do pralni chemicznej aby odswiezyc), obrazy na scianie równiez zostana, i zastanawiam sie nad lampa czy ja zmienic czy nie, co wy na to? Pomalujemy jeszcze pokój na bialo , a jedna ze scian przyciemnimy z kremowego na kolor jasno zólty. Lózeczko i komoda w kolorze bialym, dokupie dywan pod kolor i to bedzie wszystko w pokoju córeczki. Co chodzi o posciel, to nie moge znalezc takiej jak mi sie podoba , wybralam sie na zakupy i kupilam materialy bawelniane (biale, zólte i brazowe), wstazki-tasiemki oraz wypelniacz do ochraniacza , sama bede szyla (3 komplety).
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-03-05 o 18:03 |
|
|
|
#3362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Zamówienia nie przyjeli bo historii kredytowej nie mieli. Historia taka to była: Stworzyłam 2 konta dla mnie i dla meża.Pierwsze zamówienie jest z 10% zniżka ale limit na zamówienie jest 400 funtów a meble wychodziłay 450 po zniżcze.Dlatego te 2 konta. Zrobiłam zamówienie i mnie przyjeli 9po 3 próbach) bo małe było- tylko szafa a meżowi nie przyjeli bo nie mieli tej historii kredytowej.A oba konta miały te same dane tylko osoby inne.No ale maż zadzwonił i wszystko sie wyjaśniło. Meble będą 18 marca. Do tego czasu musze kupić farbę na meble dla małej. lea35 podaj linka do tych firanek.Przegladam all ale nie widze. A porady ze szkoły rodzenia sobię zapisuje. Nie.Mąż kupi jak bedzie trzeba. Mnie nie pstryka ale ostatnio miałam tak ze 2 razy takie jakby dreszcze.Wystraszyłam sie bo skojarzyło mi sie to z człoweikim,którego sie dusi i on tak się wzdryga. Cytat:
Podkłądy kup ale na all.Tańsze są. |
||
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
Wtajcie!
W czwartek mialismy pierwsze zajecia w szkole rodzenia, bylo super!!!! Cale przygotowanie sklada sie z 10 zajec 2-godzinnych ( w kazdy czwartek z przerwa na Wielkanoc). Podano nam tematy z kazdego dnia abysmy mogly ustalic z naszymi facetami, kiedy sa potrzebni na zajeciach , a kiedy nie. Pytano nas w jakich szpitalach bedziemy rodzic, bo organizowane sa spotkania 11 i 25 marca z anestezjologami w tychze szpitalach w sprawie znieczulenia ledzwiowego ( stosuja je u wszytkich kobiet za wyjatkiem tym, które maja przeciwskazania), po spotkaniu pokaza nam sale porodowa .. ( ja zapisalam sie na 25 marca). Na koniec zajec otrzymalismy kopie z tematu , testery olejku z rosa mosqueta (do masazu krocza i pochwy w celu unikniecia episiotomii- naciecia krocza oraz mala walizke z rzeczami dla dzidziusia i przewodniki dla mnie - ( pieluszki, plyn do prania, odplamiacz do ubranek niemowlecych, krem pielegnacyjny, zel do kapieli, smoczek,herbatki ziolowe dla niemowlat od 2 miesiaca zycia, poradnik praktyczny do postepowania przy dziecku od momentu narodzin do 24 miesiaca zycia z wyszczególnionym kalendarzem szczepien, przewodnik do zakupów rzeczy potrzebnych dla dzieci(wózki, lózeczka,ubranka, srodki higieny, itd, itp)...super przydatny, bo mam porównania wszystkich firm i cen kazdego typu produktów I to wszystko w sluzbie zdrowia panstwowej i gratis!!! Juz nie moge doczekac sie nastepnego spotkania ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- ... wiecie co, moja mala jest juz ulozona glówka w dól od 3 dni, mam nadzieje , ze nie bedzie chciala szybciutko przyjsc na swiat, bo to jeczcze kilka tygodni zostalo do terminu porodu...
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
wrócił na krótko. nie zdążyłam się nacieszyć.
świetne wieści ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17646846]A wiecie, co sobie ostatnio uświadomiłam? Że rodzi się w koszuli Jakoś ciągle mi się zdawało, że poród to na golasa [/QUOTE]nieźle, nieźle ![]() mi też nie. ani kropelki. Margo obiecuje wypytać, chyba najlepiej wtedy, gdy będzie wykład z pielęgniarką od noworodków. marhalczar - ehh, gdzie nam tam do was... nie wytrzymałam wczoraj i wysłałam mężowi smsa o 22.30 gdzie się podziewa, odpisał i byłam spokojniejsza, wrócił po 23. dziś mieliśmy jechać do Wrocka, bo ma w weekend zajęcia, ale teściowa dzwoniła, że jest chora i zdecydowaliśmy, że zostaję w domu. nie dość, ze w tygodniu siedziałam sama, bo małż ciągle był w pracy, to jeszcze samotny weekend mnie czeka... coś dziś mówił do córci, zapytałam, czy nie żaluje, że nie będzie synka, na co mi odpowiedział, że synek będzie następny może go urobię na Hanię, gdy mu obiecam, że dla drugiego dziecka on wybierze imię ![]() złożyłyście teściowym życzenia?
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-03-05 o 17:59 |
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w szpitalu mają mleko, tylko trzeba chodzić i się o nie prosić. Dwa lata temu dawali Nan, teraz nie wiem czy się nie zmieniło. Nie kupuje mleka bo pewnie będę dokarmiała tym co w szpitalu, lepiej nie zmieniać. Tylko nie wiem czy butelek swoich nie wezmę to te szpitalne to są kosmiczne
Tylko się zastanawiam czemu u mnie w szpitalu jak położne dawały mleko to mówiły, że moge je 12 godzin trzymać, na opakowaniu pisze, że po 20 minutach nadaje się jedynie do wylania...Pewnie by matki co 20 min nie lataly po nowe.U nas też dostaniemy wyprawkę, ale dopiero po wyjściu ze szpitala, przynajmiej ja dwa lata temu dostałam. Próbki proszków, mini sudocrem, jakieś próbki kosmetyków, broszurki z poradami. Dodatkowo do domu co jakiś czas przychodziły mi różne próbki mlek, deserków, obiadków i przez rok czasu miesięcznik Twój Maluszek
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-05 o 18:06 |
|
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
Na koniec pochwale sie prezentem , który dostalam od mojej przyjaciólki: sterylizator do butelek i smoczków przystosowany do mikrofalówki oraz aparat do czyszczenia noska z firmy Chicco.
Teraz jade na zakupy tygodniowe do supermarketu, wlasnie czekam na meza jak wróci z pracy ![]() Milego weekendu dla wszystkich. Do uslyszenia.
|
|
#3367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urabiaj na Hanię ![]() Nie składałam ![]() Cytat:
|
|
#3368 |
|
Zadomowienie
|
ale jestem zła.....szukam w SMACZNY przepis na tzw ciasto salceson,ale najwyrażniej ktoś go usunął!!!!a moze ja jestem ślepa
A chciałam go zrobić jutro....
|
#3369 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a tak w ogóle - to kwestia indywidualna kiedy mleko z cyca zaczyna kapać? po dwóch godzinach? po czterech? czy zależy od tego jak często się dziecko karmi, czy może od organizmu matki? nie ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- chodzi Ci o takie ciacho kakaowe z dużymi kawałkami jabłka w środku? |
|
|
|
|
#3370 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
Śliczne ubranka kupujecie To bardzo dobrze [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17645140]A teraz pędzę zamówić firanki/ roletki na dwa okna do pokoju dziennego, co by na Wielkanoc mieć nowe. - uwierzycie, że od 5 lat wciąż mam w tym pokoju te same firanki? Uwidziało mi się coś w tym stylu jak na poniższych fotkach, jak Wam się podoba? Kolorystyka firanki- kremowe z jakimiś nadrukami/wyszywane wzorki, a te tasiemki wykańczające chciałabym oliwkowe/ zieleń butelkowa. Bardzo ładne firanki mnie najbardziej urzekły te trzecie Bardzo ładne Yolanda - mam do ciebie pytanko odnośnie tej koszuli MUZZY - też chcę właśnie kupić taką. Jak to właściwie rozmiarowo wypada, bo u nich M to 40-stka a L to 42 i teraz sama nie wiem ![]() Mam do Was takie pytanie z gatunku przygłupawych ![]() Czy zamierzacie rodzić w staniku czy bez - pewnie żadnej z Was takie debilne pytanie nie przyszło do głowy Dziewczyny słyszałyście o tym, że masaż/dotykanie brzucha może powodować przedwczesne skurcze? Ostatnio byliśmy na rodzinnym obiedzie u babci i była też moja ciocia, która 20 lat pracowała jako położna. Od razu zwróciła uwagę na to, że masuję/dotykam sobie brzuch i dyskretnie powiedziała mi, że absolutnie nie powinnam tego robić przy twardniejącym brzuchu i skracającej szyjce, bo mogę wywołać poród Mówiła, że w szpitalu, gdzie robi pacjentkom ktg zauważyła, że masowanie brzucha u kobiet skutkuje natychmiastowym skurczem. Poczytałam sobie inne fora i faktycznie dużo dziewczyn pisało, że leżąc na podtrzymaniu lekarze zabraniali nawet dotykać brzucha...Rozumiem więc, że przy problemie skracającej się szyjki, twardnienia brzucha nie powinno się masować ![]() A szkoda by było, bo to taka pierwsza forma kontaktu z dzieciaczkiem. Zresztą - krem też trzeba jakoś wcierać ![]() Mało tego - ja od kilku dni kremuję brodawki bepanthenem, żeby zahartować je przed karmieniem - moja mama jak to usłyszała to omal zawału nie dostała. Powiedziała, że jak nie mogła urodzić mojej siostry to lekarze kazali jej trzeć brodawki i akcja porodowa z miejsca ruszyła. Cholera, czyżbym sama sprowokowała sobie tę skracającą szyjkę ![]() Co Wy o tym wszystkim myślicie? |
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taa... masowanie brzucha przyspiesza poród?! ![]() Kurdę, nie wyobrażam sobie nie masować mojego bunia
|
|
|
|
|
#3372 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale raczej nie, kupię sobie koszulę wygodną, ale stanik będzie mi przeszkadzał.A co do brzucha - tak. Tzn. jeśli wsio jest ok, głaskanie, dotykanie nie zaszkodzi Natomiast Twardniejący brzuch = niegłaskanie. Macica faktycznie może dodatkowe pobudzenie odczuć jako pobudzenie do porodu i skurcze są możliwe. Dlatego też np. wszelkie kremy przeciw rozstępom winno stosować się od 4 miesiąca. Są to wieści od mojego lekarza
|
|
|
|
|
#3373 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17657864]A co do brzucha - tak. Tzn. jeśli wsio jest ok, głaskanie, dotykanie nie zaszkodzi
Natomiast Twardniejący brzuch = niegłaskanie. Macica faktycznie może dodatkowe pobudzenie odczuć jako pobudzenie do porodu i skurcze są możliwe. Dlatego też np. wszelkie kremy przeciw rozstępom winno stosować się od 4 miesiąca. Są to wieści od mojego lekarza [/QUOTE]Hmmm, skoro to informacja od lekarza to faktycznie coś w tym jest... Kurcze ciężko będzie mi ograniczyć/wyeliminować głaskanie brzuszka - moja córcia zawsze reaguje na takie głaskanie kopniaczkami... |
|
|
|
#3374 |
|
Konto usunięte
|
Kees, jeśli tylko brzuch nie jest twardy, możesz głaskać
Nie schizujmy.
|
|
|
|
#3376 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17658376]Kees, jeśli tylko brzuch nie jest twardy, możesz głaskać
Nie schizujmy.[/QUOTE]Szaja masz rację
|
|
|
|
#3377 | |
|
Raczkowanie
|
Ja mam, małą puszeczkę, na wszelki wypadek - różnie może być. I mnie też nic jeszcze nie leci
![]() Cytat:
Dziś mam dzień prania i prasowania. Wczoraj po wizycie w szpitalu skusiłam się na zakupki i jak już wróciłam do domu, to padłam jak mucha Więc do szpitala mam już chyba wszystko. Czas spakować torbę
|
|
|
|
|
#3378 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a Twoja lampa fajna- oryginalna, zostaw. http://www.allegro.pl/listing/search...category=49862 Cytat:
Cytat:
o masowaniu brzucha nie słyszałam, ale gdzieś kiedyś wyczytałam, że masowanie brodawek przyspiesza akcję porodową- ale jak już tak akcja jest.
|
|||
|
|
|
#3379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) no i bałam się, że koszula może być przymała zwłaszcza z brzuchem, ale okazało się, że teraz jest oki Zresztą to bawełna, więc przypuszczam, że się z czasem rozciągnie Jej wymiary (mierzone, kiedy koszula mokra - bo właśnie ją wyprałam ) długość 92 cm( mogłaby być dłuższa, bo się podnosi ze względu na brzuszek - ale to teraz a ja mam ją zamiar po porodzie nosić to może ten brzuszek już troszkę mniejszy będzie ), na wysokości szwu pod biustem 43 cm, i na wysokości brzuszka 52 cm.... Mojemu mężowi się ta koszula bardzo spodobała ![]() Co do macania brzuszka i drażnienia sutków, to też słyszałam, że te czynności mogą spowodować przedwczesny poród
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Konto usunięte
|
Ha! Pierwsza jestem
![]() Obudził mnie głód i ból wszystkiego, w niewygodnej pozycji spałam No to teraz śniadanko, kawusia, i anatomia funkcjonalna do tego Trzymajcie proszę kciuki o 16
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17666617]Ha! Pierwsza jestem
![]() Obudził mnie głód i ból wszystkiego, w niewygodnej pozycji spałam No to teraz śniadanko, kawusia, i anatomia funkcjonalna do tego Trzymajcie proszę kciuki o 16 [/QUOTE]mnie też obudził głód, więc jestem już po śniadanku ![]() kciuki zapewnione |
|
|
|
#3382 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17666617]Ha! Pierwsza jestem
![]() Obudził mnie głód i ból wszystkiego, w niewygodnej pozycji spałam No to teraz śniadanko, kawusia, i anatomia funkcjonalna do tego Trzymajcie proszę kciuki o 16 [/QUOTE]trzymam ![]() w ogóle to dzień dobry ![]() ja jestem dzisiaj nie do życia... obudziłam się ze strasznie ciężką głową, nie mogę oddychać. u mnie w domu walka o okna - ja chcę otwarte, na noc przynajmniej tylko rozszczelnione, mój mąż chodzi i jęczy że mu zimno. ja mu na to "to się ubierz, poruszaj trochę, nie moja wina że czuję się jak nagrzany piec, ze skóry się nie rozbiorę". wczoraj aż się o to pokłóciliśmy. ale dziś pomaszerował do pracy na 9, więc się wietrzę ![]() dzisiaj w nocy nie odpuszczę. niech śpi w dresie i skarpetkach jak mu zimno... ![]() a oto co ostatnio kupiłam dla liwki: (jakoś nie mogę się zebrać i kupić wszystkiego co trzeba, raczej biorę jak mi wpadnie w oko... a już mi mało czasu zostało... )no i szukałam tych pajacy w tesco - u mnie nie bardzo jest w czym wybierać. chyba z nowej kolekcji jakieś róże i beże ale prawie pięć dych kosztują, jakieś fajne zielonkawe w promocji ale same rozmiary na 12 m-cy, tych co Margo kupiła w ogóle nie ma, no i były te które już mam. wrrr... tych Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 Czas edycji: 2010-03-06 o 10:42 |
|
|
|
#3383 |
|
Konto usunięte
|
A ja udaję, że się uczę jeszcze... od rana kręci mi się w głowie, brzuchol twardy. Nie wiem, czy coś się dzieje, czy ze stresu...
Skarpetunie słodziaki |
|
|
|
#3384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo stanik chyba przeszkadza im w razie ewentualnej cesarki, gdy trzeba kobitę podpiąć do sprzętów różnych. Ale przyznam, że nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Cytat:
Już dawno zauważyłam, że gdy ktoś mi zaczyna miziać brzuch, np. moja mama... od razu napina mi się na dole cały pas, od boku do boku. Ja sama go sobie dotykam, trzymam na nim ręce, ale masuję tylko przy kremowaniu. O masażu sutków to gdzieś czytałam, że może wywołać poród, ale nie pamiętam czy to było wiarygodne źródło i jakie. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17666617]Ha! Pierwsza jestem ![]() Obudził mnie głód i ból wszystkiego, w niewygodnej pozycji spałam No to teraz śniadanko, kawusia, i anatomia funkcjonalna do tego Trzymajcie proszę kciuki o 16 [/QUOTE]Byłam lepsza. Wstałam jeść o 3:30. ![]() Obudził mnie również ból wszystkiego. Biodra, kolana, krzyż, plecy na odcinku piersiowym i wszystkiego co w brzuchu. Mam takie zaparcia od paru dni, że po prostu wyję do księżyca. Picie wody, wody z miodem, rodzynki, morele, orzechy, warzywa, jabłka, kiwi... i inne bla bla... nic nie działa. Chyba chciałabym już urodzić.. ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1766894 1] a oto co ostatnio kupiłam dla liwki: (jakoś nie mogę się zebrać i kupić wszystkiego co trzeba, raczej biorę jak mi wpadnie w oko... a już mi mało czasu zostało... ) [/QUOTE]Śliczniaste. |
||
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam na zaparcia kefir na czczo Naprawdę, ja to miałam takie zaparcia w ciąży, że dosłownie rodziłam na kiblu - próby przed porodem![]() Pozdrawiam!!! |
|
|
|
|
#3386 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Kefiry, maślanki i jogurty też pijam. Jeśli regularnie plus te inne śmieci - coś tam działa. Opornie jest zawsze, ale jakoś działa.
Ale teraz, po paru dniach męki nie działa nic, żadne maślanki, kefiry itd. Nic zupełnie. Ps. Zdecydowanie też wolę maślankę. Piję codziennie, do obiadu - taki mam zwyczaj. O ile nie jest to obiad na słodko. Kefir wmuszam.
|
|
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1765706 4]
chodzi Ci o takie ciacho kakaowe z dużymi kawałkami jabłka w środku?[/QUOTE] nie, chodzi o salceson z herbatnikami pokruszonymi 1kostka masła 1 szkl cukru 1 szkl mleka 3 łyżki kakao 3 łyżki żelatyny 3,4 paczki herbatników Przepis spisałam tylko mogłam przysiądz,że trzeba dodac mleko w proszku..... ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1766894 1] a oto co ostatnio kupiłam dla liwki: (jakoś nie mogę się zebrać i kupić wszystkiego co trzeba, raczej biorę jak mi wpadnie w oko... a już mi mało czasu zostało... )[/QUOTE] jakie urocze małe słodziaki skarpeciaki ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17666617]Ha! Pierwsza jestem ![]() Obudził mnie głód i ból wszystkiego, w niewygodnej pozycji spałam No to teraz śniadanko, kawusia, i anatomia funkcjonalna do tego Trzymajcie proszę kciuki o 16 [/QUOTE]
|
#3389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(a może z tym mlekiem w proszku to zamiast normalnego?)
|
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
jestem Dziewczyny znaczy melduje sie cała zdrowa i w dwupaku
ostatnio nie mam czasu na wizaż bo zmagam sie z remontem pokoju dla małej no i oczywiscie co za tym idzie odświeżenia całego mieszkania jak sobie tak pomysle ze tak niewiele dzieli mnie od tego dnia (czyt porodu) az mnie gdzies sciska co u mnie mam problemy ze spaniem jak nie wstaje pic to biegne do wc :P ostatnio cos mnie kuje w mostku , nie potrafie całego głebokiego wdechu zrobic w piatek mam wizyte wiec zapytam gin co to moze byc mała mi szaleje cud ze ma jeszcze miejsce ale czuje ze coraz trudniej jest jej sie poruszac bo czuje jej całe ciałko tzn czuje to mój brzuch ciesze sie ze u was wszystko ok co do zatwardzen ja mam znów odwrotnie mimo ze zelazo łykam itp biegam nawet 2 - 3 razy dziennie ![]() ja od poczatku przybrałam z dniem dzisiejszym 13 kg ![]() i nie jestem az taka "wielka" tzn nie widac ze az tak poszłam z ta waga teraz tylko wózek i wyprawka do szpitala i narazie dosyc reszta okaze sie czy kupowac jak bedzie potrzeba pozdrawiam was serdecznie acha apetyt mi sie powiekszył ale niestetety moj zołądek chyba zmalał Ps. Mam nadzieje Enigma ze ksenia szybko wróci do domu ostatnio sprawdzałam ksiazeczki moich braci przypomniały mi sie stare czasy wage miały ta samą ale róznili sie wzrostem do dzis ta róznica jest taka sama i oczywiscie maja inna wage jeden jest wyzszy i chudszy drugi mniejszy i grubszy to tyle chyba
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

super, że wszystko ok.
Uwidziało mi się coś w tym stylu jak na poniższych fotkach, jak Wam się podoba? 

[/QUOTE]