|
|
#3631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
Cytat:
Moja dentystka uważa, że jeśli pojawi się jakaś zmiana na moich zębach od strony aparatowej to będziemy ją obserwować, a kiedy trzeba będzie plombować na cito to będę musiała ściągać zamek u orto.. Także to nie takie proste
|
|
|
|
|
#3632 |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam plombowany jeden ząb w czasie noszenia aparatu bo podczas zakładania okazało się że pomiędzy 5 a 6 jak się ząbki rozsunęły była mała próchnica i dlatego orto nie mogła mi założyć pierścienia... i jak dentysta mi plombował to ubrudził tą masą (nie wiem jak dokładnie się nazywa) ligaturkę i jak zaschło to zrobiło się twarde i orto nie mogła jej zdjąć... męczyła się chwile biedna kobieta
|
#3633 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurdę... dzis sie wkurzam bo jakos ten drucik mnie strasznie haczy... zakladam ten wosk, ale mam taka umiejetnosc, ze jakos zjadam go kiedy cos jem, np. obiad, jakas bulke, a czasem zapominam brac ze soba, a z drugiej strony mnie nie haczy, ale przygryzam sobie jakos dzis non stop jak na zlosc policzek... yhhhh
|
|
#3634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie też kiedyś zahaczał ale teraz jest już okey... chyba moje policzki trochę się "odsunęły" od aparatu
|
|
#3635 | ||
|
Zadomowienie
|
ta.. juz widze te reklamy pod koniec roku... "Oddaj 1% podatku na aparat ortodontyczny dla Wenji. Dzieki Tobie bedzie mogla bez wstydu otwierac paszcze przy ludziach. Miej serce..."
![]() pajaka bym chciala.. ale wszy?... huh... moze lepiej nie wierze ze to bardzo hm... "slodkie" zyjatka ale zostanmy przy tych 1 jak pojade z kompletem zdjec to moze juz cos bedzie mozna zaczac dzialac :Pze dwa zeby samotne nie byly w skarbonce duuuuuuzo tam miejsca ![]() Cytat:
zmagam sie z tym juz od dluzszego czasu ale idzie powoli bo mam fobie jednak mimo to juz 1/3 za mna po 2 nie uzalam sie popadam w melancholie i zastanawiam sie nad sprzedarza nerki czy cos... podobno na allegro ktos kiedys chcial sprzedac po 3 nie moge wziac kredytu nie dla wszystkich wziecie kredytu to takie chop siup ![]() Cytat:
wiem ze sporo bo kiedys na wakacje pojechalam za takie oszczednosci 1 tys bede miala. I tylko tyle jestem w stanie wydac do sierpnia na aparat lacznie z wizytami wyciskami itd dobrze ze 1 zdjecie juz mam 40 zl do przodu ![]() Powiedzcie mi czy zeby zrobic zdjecie boczne szczeny to trzeba miec skierowanie czy moge isc prywatnie bez skierowania zadnego zrobic? |
||
|
|
|
#3636 |
|
Konto usunięte
|
Ja byłam prywatnie bez skierowania. Oba zdj mi zrobili bez słowa.
A nie! Było słowo "Proszę wyjąć te kolczyki. ...ja poczekam"
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie do osob ktore mialy usuwane zeby do aparatu..ile zajelo waszym ortodontom zamkniecie szpar po wyrwanych zebach? ja mam wyrwane wszystkie czworki, gore nosze od czerwca, dol od lipca i jeszcze nie domknely sie..a tak juz bym chciala
jak to jest z Wami?
|
|
|
|
#3638 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie dziury po obu górnych piątkach zeszły się w około 4 miesiące. są jeszcze jakieś tam małe szparki w różnych miejscach, ale to pikuś. szpary zeszły mi się szybko, ale jest dużo innej roboty. normalnie zamykanie tych szpar trwa chyba ok. pół roku, ale każdy przypadek jest inny także nikt Ci nie powie ile zajmie to u Ciebie. |
|
|
|
|
#3640 |
|
Przyczajenie
|
Wczoraj założyłam aparat
Niestety nie mam możliwości dać zdjęcia ;[ Zęby bolą, gumki mam turkusowe a moja ortodontka ma bardzo duży wybór |
|
|
|
#3641 |
|
Przyczajenie
|
ja też bede za niedługo posiadac aparat
bardzoooo bolą jak sie przesuwają?
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poslycham twojej rady :P ale jak sie okaze ze trzeba i przez to dodatkowa wizyte bede miala to cie w nos ugryze jak juz drutka bede miala ;p
|
|
|
|
|
#3643 |
|
Konto usunięte
|
No ale możesz zadzwonić i spytać się orto jakie zdjęcia są jej potrzebne.
Czy znajdą się tu takie kalosze (w sensie weteranki a nie wiekowo), które pamiętają reklamę z krewetkami? Teraz mi uporczywie lata jakaś ze strącaniem sopli i znów mnie szlag trafia
|
|
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
... <zalamka> nie pomyslalam zeby zadzwonic i sie zapytac
|
|
|
|
#3645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no lepiej zadzwoń, nie chcę żebyś mnie w nos gryzła, bo to boli
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja też miałam tylko panoramiczne ![]() I dziś dostałam nową szynę której postaram sie nie zgubić, może mi chociaż raz coś w życiu wyjdzie:P I wizyta za rok ![]()
|
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi nic nie lata, zamontowano mi jakąś blokadę, acz nie powiem ci jaką bo się nie znam![]() robi mi się szpara między 2 a 3.. słabo to wygląda
|
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
milutek no ok :P czy dolna osemka moze mi wrastac w kosc?... ona nie ma miejsca tam rosnac i tak mnie bol juz na samym koncu gdzie wydaje mi sie ze juz dziosla nie ma....
|
|
|
|
#3650 |
|
Rozeznanie
|
.
Mam wielki dług wobec Boga, który dał mi Najwspanialszego Anioła ;* Teraz wiem, że warto żyć, marzyć, śnić... Bo mam Ciebie Skarbie ;*** Edytowane przez Olllllciaa Czas edycji: 2010-03-05 o 19:51 |
|
|
|
#3651 |
|
Raczkowanie
|
aleee jest zla ! wrr musze sie Wam wzalić ..
otoz dzis siedze sobie na ywkladzie i babeczka mowi pod koniecze zaliczenie z niego bedzie w terminie dogodnym do nas i kilka osob poszlo ustalic ja sobie czekami co sie okazalo ze to jest w terminie kiedy mam wizyte czyli 16 kwietnia no to ja juz zla ze musze przelozyc wizyte wiec pozniej zadzownilam i przelozylam na 15 kwietnia... a nastepnia mialam nastepny wyklad i okazalo sie ze zaliczenie jest 15 kwietnia wtedy co mam przelozona wizyte.. [najpradopodobniej wtedy bedzie] i co ? i juz nie przeloze wizyty bo gosc mnie zj nawet boje sie tam dzownic juz widze jego mine. a pewne to czy mam 15 bd miec dobiero 30 marca ! i nei wiem co zrobic.. chyba bede sie musiala poprostu spoznic jak cos.. myslicie ze mnie wtedy przyjmie jeszcze czy kaze przyjsc kiedy indziej? dodam ze ja do swojego ortomusze dojechac 60km a z uczelni to 90km a teraz inne pytanie : czy wie moze ktoras gdzie mozna dostac wyciorki do zemow firmu GUM takie biale z zielona koncowka? one sa chyba jednorazowe i do bardzo ciasnych zebow, bo te takie wyciorki na drucie sa dla mnie za szeroki szukam tych jednorazowych z GUM na all ich nie ma a zdj nawet znalezc nie moge POMOCYYY !
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Czy na stłoczone zęby jedynym wyjściem jest wyrwanie kilku?
Orto u której chcę założyć aparat,zaproponowała mi takie rozwiązanie-usunięcie dwóch zębów. Szczerze,to nie chcę się na to zgodzić,bo mam zdrowe te 4-ki.Jakoś mi ich szkoda. Moja zaufana dentystka poradziła mi ,abym nie dała sobie nigdy wyrwać żadnego zęba,bo można je wyprostować bez tego.Przynajmniej jej zdaniem moja wada nie jest wielka. ![]() Nie wiem co zrobić-zdecydować się na ekstrakcję czy szukać do bólu ortodonty,który podejmie się leczenia bez tych drastycznych środków. ![]() Ktoś stał przed takim dylematem? Dodam tylko,że już usunęłam dwie górne ósemki. Jeszcze czeka mnie usunięcie dwóch dolnych,dlatego tak mi zależy na ochronie czwórek. Kurcze,pozbyć się tak szybko sześciu zdrowych zębów? Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2010-03-05 o 20:47 |
|
|
|
#3653 |
|
Konto usunięte
|
Prawie wszystkie stałyśmy przed tym dylematem
![]() Ja bym trochę poszukała. Ale jeśli większość będzie mówić, że trzeba rwać to już bym nie kombinowała. A pokaż zdjęcie
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!
![]() Pamiętacie mnie jeszcze? ![]() Mam problem... byłam wczoraj u orto i założyła mi łańcuszki... dziś właśnie przed chwilką po umyciu ząbkow spostrzegłam, ze drut wyszedł z jeden z rurek na dole (najpierw mam pierścienie a potem rurki) więc męczyłam się i męczyłam i wsadziłam ten łuk do rurki ale potem sobie pomyślałam, że może orto specjalnie go odpieła czy coś? Niby wczoraj nie widziałam zeby był wypięty... ech.... i teraz bardzo mnie ciągnie i bolą mnie zeby gorzej niż wczoraj po wizycie :/
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
|
|
|
|
#3656 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może zadzwoń do orto i się zapytaj co masz z tym zrobić
|
|
#3657 |
|
Rozeznanie
|
Betti cięszę się, że pamiętasz, ja Ciebie też
Boże, strasznie się boję.... bo może coś uszkodziłam wkładając ten łuk albo coś.... ale niby jak ja tak przez telefon wytłumaczę orto?
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
|
|
|
|
#3658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapytaj jej się czy ten drut miał być w pierścieniu czy nie... a zęby mogą Cię boleć nie przez to że coś kombinowałaś sama przy aparacie tylko po prostu łańcuszek tak na nie podziałał... zawsze na drugi dzień najbardziej boli... ale wydaje mi się że gdyby orto specjalnie tak zostawiła ten łuk to by Cię poinformowała że wystaje i może zahaczać lub coś
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem,że to może dziwne w moim wieku,ale prawdziwe. Dlatego tak mi ich szkoda. ![]() Nie mam bardzo krzywych zębów,tylko delikatnie cofnięte jedynki na górze,trójki przekręcone-ogólnie dramatu nie ma. Na dole mam stłoczone zęby,ale też słabo. Zawsze stomatolodzy mi mówili,że to taka raczej kosmetyczna wada,niż poważna. A tu trafiłam na orto,która chce mi usunąć 6 zębów. Raczej się nie zgodzę na to,trudno szukam do bólu jakiegoś ,,niewyrywacza''. Ktoś się leczy we Wrocławiu z Was? |
|
|
|
|
#3660 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A wg mnie jak już usuwasz ósemki a wada jest niewielka to może to wystarczy. Szukaj
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

po 2 nie uzalam sie
po 3 nie moge wziac kredytu
nie dla wszystkich wziecie kredytu to takie chop siup