|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Virginia dobry i zaufany gin to podstawa
![]() Powodzenia kochana Pomidora gratuluję |
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Awenturyn bidulo. No to się nacierpiałaś. A małemu czemu aż 8 usunęli? Też się namęczył...
virginia dobrze będzie Jak gin jest dobrej myśli, to Ty też powinnaś Zwłaszcza, że już raz udało Ci się zajść w ciążę.Dobranoc dziewczyny. |
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziękuję z całego serca
No lańsko mi się należy, ale nic nie poradzę, ze czasu brak. Poczytam co u was, odpiszę na wrześniówkach, bo tam listę prowadzę i na moim najstarszym wątku, a na resztę normalnie brak czasu. A teraz jeszcze mnie po prostu nie będzie, bo do szpitala leczyć nieprzyjemne rozmowy z porcelaną za pomocą kroplówek idę Oby szybko pomogły.Pozdrawiam kochane |
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, co tu takie pustki?!
![]() Ja sobie wstałam, zjadłam śniadanie, jeszcze siedzę w piżamie (ale za parę minut będę zmierzać pod prysznic). Dzisiaj muszę: -posprzątać kibelek i łazienkę -zrobić jakiś obiadek (jeszcze nie wiem co) -iść do lekarza -no i chyba uszykować wieczorem jakąś miłą kolację, na powrót męża z pracy, bo... DZIŚ MIJA 10 LAT JAK JESTEŚMY RAZEM!
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
kretencjo to życzę Wam 10 razy tyle jeszcze razem
Wszystkiego najlepszego ![]() Znowu nam się weruczek zapodziała gdzieś....i gusia i inne. Aj dziewczyny
|
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem
Kretencjo, życzę Wam jeszcze co najmniej 5 takich 10-tek My dziś obchodzimy pół rocznice od ślubu, boże jak ten czas leci, jakbym zaszła w ciąże od razu po ślubie byłabym już w 6 miesiącu
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja to jeszcze STO LATEK razem
Ja nie wiem czy z moim Tz em dociągnę do 10tki dopiero 3 lata minęły odkąd się znamy i jesteśmy razem...
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny
Lindsley, wszystko zależy od Was
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Awenturyn 8 ząbków? Ałaaa, jak młody sie teraz czuje? No a ty leczysz ten pęcherz?? Jeżeli nie to koniecznie do lekarza!
virginia, cieszę sie, ze zaczęłaś optymistycznie myśleć Ty to chyba masz coś w sobie co facetów przyciąga kretencja 10latek? Ładnie. U nas leci 9 rok i też nie wiem kiedy to minęło Cytat:
I jeszcze jak tak o was czytam to zaraz myśle o mojej przyjaciółce, która też jakoś sie nie może dogadać z mężem, on był za granicą chyba ze 2 lata, ona w Pl, wyjeżdżał jako chłopak a wrócił jako mąż i ojciec. Całą ciąże przyjaciółka była sama (potem był krótko po porodzie), z maleństwem też sama prawie do roczku małej. Jak wrócił to nie potrafia sie dogadać Nie wiem jak jej pomóc, bo ona czasem mówi o rozwodzie, ja oczywiscie jej mówie, ze to zły pomysł, ale chłopak faktycznie czasem słucha bardziej próśb mamy i rodzeństwa niż żony np. Wiadomo, długo by pisać, ale się też o nich martwię, bo ty też piszesz, że rozmowy nie zawsze pomagają, no to jak przywrócić związek do normalności?
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego nigdy bym się nie zgodziła na życie na odległość... Ludzie się potem nie znają i ciężko im razem żyć... Ale też znam przypadek.. Ludzie zakochani po uszy... Tylko chyba nie omawiali/ nie byli szczerzy przy planowaniu przyszłości.... On chce wracać do PL ona jeszcze nie... Pół roku po ślubie i się nie dogadują...
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A my też już 6 lat po ślubie, a w sumie to już 8 lat razem... ![]() Mhm, ja chyba też nie zdecydowałabym się na coś takiego. Cześć Wam! Zrobiłam badania, idę jeszcze w poniedziałek na prolaktynę. Znów wykorzystałam okazję i poszłam z kijkami. TŻet wrócił wcześniej z pracy ale i tak jedzie do kolejnej na 15 a ja od 13 do 20 (z jednym okienkiem) korkuję. Była u mnie mama. Zmartwiłam ją chyba niestety . Ale próbowała się trzymać i mówiła, że jestem dzielna .Tyle nowości u mnie, miłego dnia!
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, jeśli chodzi o życie na odległość, to my byliśmy taką parą przez pierwsze prawie 6 lat! Niemal do ślubu (no, zamieszkaliśmy u moich Rodziców razem, jakieś 4 m-ce przed ślubem chyba)! Ale to jednak co innego, niż małżeństwo. Ślub zapoczątkowuje rodzinę i ludzie powinni już żyć razem. Też bym się nie zdecydowała na małżeństwo na odległość. Dlatego w 2007 wyjechałam z moim mężem do Anglii do pracy, choć miałam serce w dupie, jak mawiała moja koleżanka z podstawówki
A propos, mąż dostał propozycję bycia opiekunem na wycieczce szkolnej do Paryża... Oczywiście byłby tam w pracy w związku z tym zabranie mnie raczej nie wchodzi w grę. A tak zawsze o tym marzyłam... Nie wiem, czy się zdecyduje. Wolałabym, żeby nie jechał, ale przecież siłą go nie zatrzymam... A ja byłam u lekarki i bardzo mnie zdołowała. Powiedziała, że krzywa glikemiczna nie jest za ciekawa, mam hipoglikemię i trzeba znaleźć przyczynę. I wysłała mnie do diabetologa O zaprzestaniu starań nic nie mówiła, ale nie wiem... Moja Mama też całe życie ma takie spadki cukru i spokojnie zaszłą w dwie ciąże i urodziła zdrowe dzieci... Więc może tym akurat nie powinnam się za bardzo przejmować... Ale zasmuciłam się trochę - następny problem zdrowotny... Tzn. spadki cukru miewam od lat, tylko teraz postanowiłam wreszcie się tym zająć. No i mam za swoje
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Kretencja wszysttkiego naj naj naj lepszego i też życzę jeszcze 100 lat w zgodzie i z gromadką dzieciaczków , miłej rocznicy jeśli chodzi o związek na odległość to mój TZ w pierwszym roku wyjeżdżał za granicę ale jakoś mi to nie przeszkadzało bo i tak mnie nie było, mieszkałam w innym mieście bo byłam na 5 roku studiów, a później już byliśmy razem.... jeśli sytuacja by nas zmusiła pewno musiał by jechać i nie było by innego wyjścia.... ale na szczęście jesteśmy razem i na chwilę obecną to nie grozi..... poza tym to po naszej wcześniejszej burzy świeci słońce tak więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
|
|
|
|
#2294 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Gratuluje jeszcze 90 lat i będzie sto lat ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Ja nie wyobrażam sobie życia na odległość na dłuższą mete Jak studoiwałam to mój Tż chciał wyjechać a ja mu powiedziałam że się nie zgadzam jak skończe studia to możemy razem pojechć i nie pojechał choć dla obojga to była trudna sytuacja (brak pracy w polsce dobijał)
16.08.2008r. połaczenie dwóch serc Edytowane przez weronia83 Czas edycji: 2010-03-05 o 16:29 |
|||
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też na studiach chciał wyjechać, ale nie bardzo się zgadzałam i na szczęście został.
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki ja dzisiaj nie mam zbyt duzo wolnego czasu bo maly dzisiaj marudny jest i cos nie chce spac chyba przez ten katar
|
|
|
|
#2297 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
ja tylko na chwilke jakoś czasu nie mam, a i chęci mi brak, Tż jest rozdrażniony i dołuje mnie strasznie takim zachowaniem nie powie co mu jest...a ja się nie domyśle! Ehhh co tam byle do przodu. Przez to chyba przegapiliśmy płodne dni...i jakoś tak mi smutno. Wiem, wiem to dopiero początek starań, ale zawsze Dziś byłam na zakupach poszalałam!!! Kupiłam troszke rzeczy na majowy wyjazd ![]() Co do związku na odległość, my tak byliśmy ze sobą 4 miesiące i nie wyobrażam sobie dłużej już nigdy w życiu |
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
a moj szymonek skonczyl dzisiaj miesiac kurcze jak ten czas szybko leci mi sie wydaje jak by dwa tyg dopiero minely
|
|
|
|
#2299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
oj leci, leci... u nas jutro minie 9 miesięcy od ślubu.
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
hej
musiałam odepsać trochę , 2 dni pod rząd wstawałam po 4 i nie było by to aż takie męczące gdyby nie fakt ,że bolą mnie plecy połamana chodzę ;/ a po 2 gie mam wszędzie daleko odkąd mam praktyki i te 4 h dziennie spędzam w tramwajach lub autobusach ![]() wczoraj odebraliśmy obrączki , ale TŻ ma za dużą pomidorko piękne zdjęcia ![]() krtetencja z okazji 10 lecia Waszego uczciliście jakoś swoje święto?MAGiALENA a u mnie 3 miesiące do ślubu jak to leci szybkoscio jak praca mgr ? ile już napisałaś stron?
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka, tak, uczciliśmy - kłótnią po pysznej kolacji
Na szczęście już w miarę OK
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski ja dzisiaj mialam ciezka noc maly spal ladnie a ja z kolei sie meczylam katar mam masakryczny bol glowy i goraczka i nie moge nic wziasc bo karmi go piersia wiec leki odpadaja
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
elcia na herbacie z cytryną i miodem się nie "zaleczysz" więc może jednak idź do lekarza i coś Ci przepisze
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
elciu to "czosnkuj" się, to raczej nie zaszkodzi i pij duuuuużo
|
|
|
|
#2306 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe, może ![]() Cytat:
![]() A TŻetowi może samo przejdzie, swoją drogą myślałam, że to tylko baby takie są, że się obrażają ale za nic nie powiedzą o co, bo sądzą, że facet sam powinien się domyślić .Cytat:
![]() ![]() buziak dla niego od ciotki Virginii ![]() Cytat:
Cytat:
Cześć dziewczynki! Zmykam zaraz na basen i pocztę a od 16 mam jeszcze korki. Trzeba dwoić się i troić, bo widzę, że te badania i leczenie nieźle nas oskubią... Od wczoraj bierzemy antybiotyk.. Nie wiem tylko, czy mamy się starać w tym cyklu czy nie skoro bierzemy antybiotyk (zapomniałam spytać .Miłego weekendu, zajrzę do Was wieczorkiem!
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
virginia ale Ty aktywna babka jesteś. Pewnie masz figurę, że ho ho. Ja się zbieram do ćwiczeń, ale coś nie mogę. Nasmarowałam tylko tylko z rana czym tylko mogłam, strasznie suchą mam skórę, brzydko wygląda
![]() A skoro lekarz nic Ci nie mówił, to pewnie możecie się starać. |
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa LASKI polecam puszczanie muzyki dzieciaczka jak sa w brzuchu ja mojemu puszczalam i teraz jak placze to mu puszcze glosniej muzyke i uspokaja sie i usypia
|
|
|
|
#2309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki za podpowiedz na przyszłość A jak moja bratowa miał grypę w ciąży to gotawała taki wywar miód, mleko, masło podgrzewała to na kuchence dodawała pokrojony czosnek i po 2 minutach czosnek odcedzała resztę jeszcze pogotowywała i potem piła może i ty spróbuj jak mogła pic takie cudo w czasie ciązy to i podczas karmienia nie powinno szkodzić
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

Jak gin jest dobrej myśli, to Ty też powinnaś 

O zaprzestaniu starań nic nie mówiła, ale nie wiem... Moja Mama też całe życie ma takie spadki cukru i spokojnie zaszłą w dwie ciąże i urodziła zdrowe dzieci... Więc może tym akurat nie powinnam się za bardzo przejmować... Ale zasmuciłam się trochę - następny problem zdrowotny... Tzn. spadki cukru miewam od lat, tylko teraz postanowiłam wreszcie się tym zająć. No i mam za swoje
. A potem już korkowałam - zresztą bardzo sympatycznie, z M. (ciachem
. Dzieciak jest absolutnie niesamowity, ma moje poczucie humoru i właściwie trudno przy nim zachować powagę. Niezły też z niego kombinator 

jak to leci szybko
.