Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-05, 20:06   #3871
tarasia
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Przeleciałam was i po krotce:
Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość

Mam pytanie czy wasze pociechy śpią już na poduszce i pod kołderką ???
nie. przykrywam ją kocykiem. Mamy bardzo ciepło w mieszkanku i kocyk wystarcza, a poduszce narazie mówimy nie,
Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Wlasnie wybieram zaroszenia na slub.. ktore najladniejsze bo ciezko mi sie zdecydowac?:P
1.Załącznik 2921305 (te z biala kokardka)

2.Załącznik 2921306 (te z rozowa kokardka)

3.Załącznik 2921307( te z purpurowa? kokardka):P
a w jakim kolorze będziecie mieli dodatki? może tak uda się dopasować kolor.
Mnie bardzo podoba się kolor fioletowy ale ten odcień jakoś tak kojarzy mi się z pogrzebem ale może to tylko mnie sie tak kojarzy.

dzieciaki Cud Miód! Uwielbiam oglądać filmiki z maluszkami.
a tż stwierdził " Ooo... to nie tylko ty tak gadasz do dziecka"

tak piszecie o tych domach... ja sobie mogę narazie tylko pomarzyć
dopiero dorobiliśmy się mieszkanka z rynku wtórnego i to na kredyt...
na dom z takimi wypłatami to chyba nigdy nie będzie nas stać
no ale pocieszam się, że mieszkanie to też coś

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 20:35   #3872
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Asiu Majeczka przesłodka
A to zdjęcie jak śpi to już w ogóle rozczulające

Przyszedł czas i na mnie, że złapałam doła
Filuś chyba znowu ma biegunkę
Rano zrobił kupkę, potem południu luźniejszą a wieczorem przed kąpielą taką śluzowatą
Ale przez dwie doby nie zrobił nic, bo ostatnią w środę rano i już nie wiem co mam robić To co to za biegunka z dwudniową przerwą, albo może nowa biegunka?
Jem tak jakby był noworodkiem, więc chyba nic co zjadłam mu nie zaszkodziło, normalnie mam dość
Jak znowu nocka z kupkami będzie to znowu na pogotowie pojedziemy
Czy to mogą być ząbki? Tylko, że ja żadnych zmian w dziąsełkach nie widzę

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 21:01   #3873
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Maja dostala od cioci fajna bluze i slodko w niej wyglada, zobaczcie same Ciocie Wizazowe:
śliczna

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Przyszedł czas i na mnie, że złapałam doła
Filuś chyba znowu ma biegunkę
Rano zrobił kupkę, potem południu luźniejszą a wieczorem przed kąpielą taką śluzowatą
Ale przez dwie doby nie zrobił nic, bo ostatnią w środę rano i już nie wiem co mam robić To co to za biegunka z dwudniową przerwą, albo może nowa biegunka?
Jem tak jakby był noworodkiem, więc chyba nic co zjadłam mu nie zaszkodziło, normalnie mam dość
Jak znowu nocka z kupkami będzie to znowu na pogotowie pojedziemy
Czy to mogą być ząbki? Tylko, że ja żadnych zmian w dziąsełkach nie widzę
może pojedz ryż gotowany
A jeśli to znów biegunka, to nie zapomnij podawać płynów (wody, herbatki). Zaraz poszperam jeszcze w mych mądrych książkach, co można podawać maluszkom przeciw biegunce
Stary 2010-03-05, 21:07   #3874
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

smecte

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 21:11   #3875
zebra666
Zakorzenienie

Brombusia trzymam kciuki żeby szybko minęło
Kurcze jedne dzieciaczki męczą się z zaparciami inne z biegunkami...

Gucia boska jest Sandramój narazie się tylko ślini

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 21:20   #3876
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
może pojedz ryż gotowany
A jeśli to znów biegunka, to nie zapomnij podawać płynów (wody, herbatki). Zaraz poszperam jeszcze w mych mądrych książkach, co można podawać maluszkom przeciw biegunce
Może jutro zjem, bo dzisiaj już mam zaciśnięty żołądek z nerwów
Co do płynów, to się staram, ale on nie chce pić z butelki nic co nie ma białego koloru
Herbatkę muszę mu łyżeczką podawać.

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
smecte
Mam mu dać? Takim maluszkom można? Ale to chyba musiałabym z lekarzem skonsultować, bo to w końcu lekarstwo.

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Brombusia trzymam kciuki żeby szybko minęło
Kurcze jedne dzieciaczki męczą się z zaparciami inne z biegunkami...

Ja się boję, że on mi schudnie z tego wszystkiego, o odwodnieniu nie wspominając.
Ciężki jest żywot matki

Stary 2010-03-05, 21:26   #3877
kropka241
Zakorzenienie

smecte zalecila pediatra Tomkowi Malinki. wiec mozna.

ja Brombusiu podejrzewam ze to jednak zabki.. nie koniecznie musza teraz wyrosnac ale byc moze zawiazki sie tworza, moze dziaselka mysle ze mozesz zadzwonic do pediatry jak masz prywatnego bo inaczej pzy sobocie zostaje wam pogotowie lub czekanie do poniedzialku..

Stary 2010-03-05, 21:33   #3878
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
smecte zalecila pediatra Tomkowi Malinki. wiec mozna.

ja Brombusiu podejrzewam ze to jednak zabki.. nie koniecznie musza teraz wyrosnac ale byc moze zawiazki sie tworza, moze dziaselka mysle ze mozesz zadzwonic do pediatry jak masz prywatnego bo inaczej pzy sobocie zostaje wam pogotowie lub czekanie do poniedzialku..
To Malinka jednak wybrała się do lekarza?
A z Tomkiem już lepiej?

Pediatry nie mam prywatnego, jak się to powtórzy to skoczymy na pogotowie, daleko nie mam, a tam zawsze dyżur ma pediatra
Ale żeby z powodu ząbków taki śluz mu leciał ? Ja słyszałam, że luźniejsze kupki ale żeby od razu biegunka?

Stary 2010-03-05, 21:34   #3879
gucia6
Zakorzenienie

Brombi, możesz spróbować podać Filipkowi herbatkę (ok 20-25 ml) z melisy, mięty, pokrzywy, liścia maliny, majeranku (chociaż to może nie smakować), rumianek, syropek sosnowy (1 łyżeczkę ok 3 x dziennie), zupkę marchewkową.
A co do butlki, to może powinnaś kupić jakąś białą

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Gucia boska jest Sandramój narazie się tylko ślini
Daj Piotrusiowi czas. Sandra zaczęła chwytać dopiero niedawno i jest starsza od Piotrusia o ok 6-7 tygodni
Stary 2010-03-05, 21:38   #3880
kropka241
Zakorzenienie

Malinka dzwonila do pediatry i tak jej doradzila. a Tomeczkowi sie poprawilo.

A jak Fifi sie zachowuje ogolnie?? Jest marudny?? Ma temperature czy jedynym niepokojacym objawem sa te kupy??
My tez mielismy sluzowa kupe raz czy dwa ale to byly pojedyncze przypadki.
Bede trzymala kciuki za Filipka

Guciu wiesz ze Sandra to jedna z ulubionych kolezanek Adusia z piaskownicy i jak wspominam tz o Sandrze to on czesto sie myli i dzis sie pytal kiedy sie widzialam z mama Sandry ze wiem o tym stukaniu w podloge no i ze to dziwne bo Sandra juz 4 latka a ja sie podniecam

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-03-05 o 21:42
Stary 2010-03-05, 21:46   #3881
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brombi, możesz spróbować podać Filipkowi herbatkę (ok 20-25 ml) z melisy, mięty, pokrzywy, liścia maliny, majeranku (chociaż to może nie smakować), rumianek, syropek sosnowy (1 łyżeczkę ok 3 x dziennie), zupkę marchewkową.
A co do butlki, to może powinnaś kupić jakąś białą
Dzięki

Co do tej marchwianki to wiem, że pomaga na biegunkę, nawet z Hippa jest taki kleik marchwiowo-ryżowy tylko w aptece można kupić, ale ponieważ on tylko na mleku to nie będę się bawiła na razie w takie rzeczy. Co do ziółek, to na razie też sobie daruję, zobaczymy jak będzie.
A butelkę chyba pomaluję, bo jak się z nią zbliżam, to zerka i jak widzi że nie białe, to ryczy zanim mu w ogóle wsadzę ja do dziuba
Cytat:
Malinka dzwonila do pediatry i tak jej doradzila. a Tomeczkowi sie poprawilo.

A jak Fifi sie zachowuje ogolnie?? Jest marudny?? Ma temperature czy jedynym niepokojacym objawem sa te kupy??
My tez mielismy sluzowa kupe raz czy dwa ale to byly pojedyncze przypadki.
Bede trzymala kciuki za Filipka
A nie wiesz jak jej kazała dawkować tą smectę?

Filip jest taki jak zawsze. Temperaturę ma taką jak zawsze czyli około 37,5 mierzone w pupce. Martwi mnie to, bo się już ciągnie 10 dni

Stary 2010-03-05, 21:52   #3882
bogus85
Raczkowanie

Brombi, jesli to juz trwa tyle dni, to chyba powinnas isc do lekarza. Biegunka to powazna sprawa. Najwazniejsze zebys mu podawala duzo do picia. Moze owin butelke pieluszka biala i wtedy nie bedzie widzial co jest w srodku.

Edytowane przez bogus85
Czas edycji: 2010-03-05 o 21:54
bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 21:52   #3883
domi7ks
Zakorzenienie

hej

Kochane macie racje z ta rodzina...ale i tak cosik nie mam humoru dzis
za dlugo mialam dobry chyba

jutro nadrobie dokladnie dobranoc

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 21:53   #3884
kropka241
Zakorzenienie

wiesz nie spytalam doladnie ale wiem ze Malinka wspominala o 100ml wody i ze to mialo byc na dwie porcje ale jej Tomasz wszystko na 1 raz wciagnal na poczatku malinka podawala lyzeczka a pozniej chyba z butli ale nie jestem pewna bo ja mam pamiec dobra ale krotka.

Cytat:
Wskazania: Lek stosowany jest w leczeniu stanów biegunkowych u dzieci i dorosłych. Lek znalazł również zastosowanie w objawowym leczeniu bólów towarzyszących chorobom przewodu pokarmowego.

Dawkowanie: Preparat do stosowania doustnego. W zapaleniu przełyku preparat stosować po posiłku, w pozostałych wskazaniach między posiłkami. Dorośli 1 saszetka 3 razy na dobę. Na początku leczenia, w przypadku ostrej biegunki dawkę dobową można podwoić. Należy rozpuścić zawartość saszetki w około 100 ml wody, wypić. Dzieci do 1 roku życia 1 saszetka na dobę w dwóch równych porcjach, od 1 do 2 roku życia 1-2 saszetki na dobę, po 2 roku życia 2-3 saszetki na dobę. Należy rozpuścić zawartość saszetki w około 50 ml wody, można też podawać z półpłynnym pokarmem. Zaleca się, aby inne leki podawać 2 godziny przed lub 2 godziny po zastosowaniu leku.

Możliwe skutki uboczne: Niekiedy mogą występować tendencje do zaparć, które ustępują po zmniejszeniu dawki.

Poinformuj lekarza:Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży lub karmisz piersią

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-03-05 o 21:55
Stary 2010-03-05, 21:59   #3885
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Brombi, jesli to juz trwa tyle dni, to chyba powinnas isc do lekarza. Biegunka to powazna sprawa. Najwazniejsze zebys mu podawala duzo do picia. Moze owin butelke pieluszka biala i wtedy nie bedzie widzial co jest w srodku.
Bogus, ale to nie jest typowa biegunka, tylko luźniejsze kupki i czasami śluzowate no i robi różnie, bo jednego dnia zrobi 3, drugiego 2 albo jedną, a w czwartek nie zrobił wcale. W sobotę byłam na pogotowiu i pediatra kazała podawać probiotyk i tyle.

Cytat:
wiesz nie spytalam doladnie ale wiem ze Malinka wspominala o 100ml wody i ze to mialo byc na dwie porcje ale jej Tomasz wszystko na 1 raz wciagnal na poczatku malinka podawala lyzeczka a pozniej chyba z butli ale nie jestem pewna bo ja mam pamiec dobra ale krotka.
Dzięki

Stary 2010-03-05, 22:05   #3886
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Co do tej marchwianki to wiem, że pomaga na biegunkę, nawet z Hippa jest taki kleik marchwiowo-ryżowy tylko w aptece można kupić, ale ponieważ on tylko na mleku to nie będę się bawiła na razie w takie rzeczy. Co do ziółek, to na razie też sobie daruję, zobaczymy jak będzie.
A butelkę chyba pomaluję, bo jak się z nią zbliżam, to zerka i jak widzi że nie białe, to ryczy zanim mu w ogóle wsadzę ja do dziuba
a po co masz kupować jekieś kleiki? Ugotuj ryż (albo nawet rozgotuj), ugotuj marchewkę, zmiksuj to razem, dodaj trochę więcej tej zupki marchwiowej dla rzadszej konsystencji i podaj młodemu łyżeczką

A tak z czystej niewiedzy zapytam. Jakie są objawy ząbkowania poza opuchniętymi dziąsełkami, ślinieniem, czy podwyższoną temperaturą. Teraz już wiem, że również mogę pojawić się rozwolnienia. Ale czy coś jeszcze?
Stary 2010-03-05, 22:12   #3887
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
a po co masz kupować jekieś kleiki? Ugotuj ryż (albo nawet rozgotuj), ugotuj marchewkę, zmiksuj to razem, dodaj trochę więcej tej zupki marchwiowej dla rzadszej konsystencji i podaj młodemu łyżeczką

A tak z czystej niewiedzy zapytam. Jakie są objawy ząbkowania poza opuchniętymi dziąsełkami, ślinieniem, czy podwyższoną temperaturą. Teraz już wiem, że również mogę pojawić się rozwolnienia. Ale czy coś jeszcze?
Wiesz, ja się troszkę cykam dawać mu marchewkę, jak on jeszcze żadnych warzyw czy owoców nie jadł, no chyba że lekarz mi powie, że mam dać

Co do ząbkowania to różnie dzieci mają, niektóre mają problemy ze spaniem, inne z kolei śpią więcej, ogólnie sa rozdrażnione , boli je przy dotknięciu dziąsełka, mojej koleżanki dziecko to nawet wymiotowało, mogą też mieć mniejszy apetyt bo boli przy ssaniu itd.
Same atrakcje nas czekają

Stary 2010-03-05, 22:20   #3888
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, ja się troszkę cykam dawać mu marchewkę, jak on jeszcze żadnych warzyw czy owoców nie jadł, no chyba że lekarz mi powie, że mam dać

Co do ząbkowania to różnie dzieci mają, niektóre mają problemy ze spaniem, inne z kolei śpią więcej, ogólnie sa rozdrażnione , boli je przy dotknięciu dziąsełka, mojej koleżanki dziecko to nawet wymiotowało, mogą też mieć mniejszy apetyt bo boli przy ssaniu itd.
Same atrakcje nas czekają
to może spróbuj chociaż z czymś pitnym, żeby młody ci się faktycznie nie odwodnił

A atrakcje to pewnie nie tylko z ząbkowaniem nas czekają
Stary 2010-03-05, 22:27   #3889
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
to może spróbuj chociaż z czymś pitnym, żeby młody ci się faktycznie nie odwodnił
Ja mu daję picie, ale muszę łyżeczką bo inaczej są, jak to mówi mój
TŻ " dzikie ryki z afryki" ( żeby było jasne, chodzi o ryki dzikich zwierząt)

Tak teraz przeczytałam co Ci napisałam i faktycznie moje dziecko troszkę dziwnie je ostatnio, dostawia się do cycucha, potem nagle odrywa, gmera w buzi, je znowu, marudzi przy tym, potem znowu przerywa. Może faktycznie coś na rzeczy z tymi ząbkami jest

Stary 2010-03-05, 23:09   #3890
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mu daję picie, ale muszę łyżeczką bo inaczej są, jak to mówi mój
TŻ " dzikie ryki z afryki" ( żeby było jasne, chodzi o ryki dzikich zwierząt)
no mi żadne inne do głowy nie śmiały przyjść
Stary 2010-03-05, 23:23   #3891
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam dziewczyny,
Przepraszam, że tak z buciorami wchodzę, ale przy wolnych kupkach mojej córeczce pediatra kazała podawać odwar z kleiku ryżowego... Pomogło... Wtedy jeszcze dwóch miesięcy nie miała...
Stary 2010-03-05, 23:45   #3892
brombusia
Zakorzenienie

Kamyczku a jak się taki odwar robi?

Stary 2010-03-05, 23:47   #3893
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Kamyczku a jak się taki odwar robi?
Trochę ryżu ugotuj w sporej ilości wody...
Ale to tak z godzinę gotuj...
Ja podawałam tylko 3 takie małe porcyjki po 2,5 ml...
Stary 2010-03-06, 00:00   #3894
brombusia
Zakorzenienie

Dzięki

Stary 2010-03-06, 00:29   #3895
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Dzięki
Mam nadzieję, że pomoże
Stary 2010-03-06, 07:06   #3896
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Co do ząbkowania to różnie dzieci mają, niektóre mają problemy ze spaniem,
albo nie ma objawów - moja Iza nie miała problemów - poczułam na palcu ze ma zabki i wychodziły jej po dwa w jednym czasie
dopiero jak wychodziły piatki z kosci to chorowała - ale szły 4 na raz to i miała osłabiona odpornosc
a Grzes to ma zabkowanie chyba jak wiekszosc dzieciaczkow - dokucza mu

zapomniałam napisac - przyszedł ten konik morski i Iza w ryk bo jej sie podoba i ona chce takiego - i kto spi z nim - Iza
w nocy wziełam małemu do łózeczka aby usnal (pierwsza noc od tygodnia spał u siebie a nie z nami) a ta rano gdzie jest jej konik - no masakra

rzadna nie chce tych mlek?????????????? wysle za darmo ja naprawde nie mam co z nimi zrobic - i jeszcze mi przyszło opakowanie nana 2R tak wiec powtarzam - mam NAN 1 i NAN 2R do oddania po jednym opakowaniu oraz Bebilon1 tez jedno opakowanie
my jestesmy na bebuilonie pepti i nie mam zamiaru mieszac

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Brombi ja to stosuje przy Izie co prawda bo jak na razie Grzes nie miał takich problemów:

Orsalit przeznaczony jest do uzupełniania płynów i składników mineralnych podczas biegunki i/lub wymiotów. Może być stosowany u niemowląt, dzieci i osób dorosłych. Ma postać proszku, który po rozpuszczeniu w wodzie, podaje się jako do
Skład:
100g Orsalitu zawiera:
Glukoza - 61,84g
Chlorki - 10,55g
Cytrynian - 8,65g
Sód - 7,89g
Potas - 3,58g
Wskazania:
Orsalit przeznaczony jest do uzupełniania płynów i składników mineralnych podczas biegunki i/lub wymiotów. Może być stosowany u niemowląt, dzieci i osób dorosłych. Ma postać proszku, który po rozpuszczeniu w wodzie, podaje się jako doustny płyn nawadniający.
Działanie i inne informacje:
Orsalit jest doustnym płynem nawadniającym o zmniejszonej osmolarności i składzie zgodnym z zaleceniami WHO/UNICEF.
Dawkowanie:
Szczegółowe informacje podaje ulotka dołączona do preparatu. (dawkowanie uzależnione jest szczegółowa od masy dziecka)
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 08:27   #3897
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Jeny Ratunkuuuuu moje dziecie nauczyło sie piszczec i uszy mi wiednaaaaąąą

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

dzięki wypowiedzi Twojego Tż, oraz wokalnych występach wizażowych mamuś na youtubie - czuje się w pełni usprawiedliwiona w wykonywaniu dziwnych min oraz szeregu durnowatych odgłosów

Cytat:
Może jutro zjem, bo dzisiaj już mam zaciśnięty żołądek z nerwów
Co do płynów, to się staram, ale on nie chce pić z butelki nic co nie ma białego koloru
Herbatkę muszę mu łyżeczką podawać.

Mam mu dać? Takim maluszkom można? Ale to chyba musiałabym z lekarzem skonsultować, bo to w końcu lekarstwo.

Ja się boję, że on mi schudnie z tego wszystkiego, o odwodnieniu nie wspominając.
Ciężki jest żywot matki
Orsalit orsalit i jeszcze raz orsalit !
albo jakies inne saszetki z elektrolitami!

Cytat:

synek koleżanki przed każdym nowym ząbkiem ma 1-2 dniowy katar.
z objawów chyba też namiętne pchanie do buzi wszystkiego co w zasiegu wzroku...

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

Brombi ja to stosuje przy Izie co prawda bo jak na razie Grzes nie miał takich problemów:

Orsalit przeznaczony jest do uzupełniania płynów i składników mineralnych podczas biegunki i/lub wymiotów. Może być stosowany u niemowląt, dzieci i osób dorosłych. Ma postać proszku, który po rozpuszczeniu w wodzie, podaje się jako do
Skład:
100g Orsalitu zawiera:
Glukoza - 61,84g
Chlorki - 10,55g
Cytrynian - 8,65g
Sód - 7,89g
Potas - 3,58g
Wskazania:
Orsalit przeznaczony jest do uzupełniania płynów i składników mineralnych podczas biegunki i/lub wymiotów. Może być stosowany u niemowląt, dzieci i osób dorosłych. Ma postać proszku, który po rozpuszczeniu w wodzie, podaje się jako doustny płyn nawadniający.
Działanie i inne informacje:
Orsalit jest doustnym płynem nawadniającym o zmniejszonej osmolarności i składzie zgodnym z zaleceniami WHO/UNICEF.
Dawkowanie:
Szczegółowe informacje podaje ulotka dołączona do preparatu. (dawkowanie uzależnione jest szczegółowa od masy dziecka)
tak tak

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

... zapomniałam dodać że dzidziole cudne!
3mam kciuki z całej siły i całuje gorąco wszystkie nasze małe chorowitki!
dużo zdrówka!

udanego weekendu

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 09:04   #3898
kropka241
Zakorzenienie

Madziu to moze zatrzymaj ten NAN1 dla nas jak sie spotkamy w lublinie to bym od ciebie odkupila bo za darmo sama tego mleka ne dostalas wiec sama rozumiesz

u nas fajna noc ale syn najmlodszy mnei denerwuje swoim uporem aby siedziec tz mu pokazal i teraz to z niego jest siedzace bobo.. tak sie zwija i kreci aby tylko usiasc
za to na brzuchu lezec nie chce i podnosic sie na rekach tez nie

Stary 2010-03-06, 09:43   #3899
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Kropciu to trzymam dla Was te Nany bo dostałam darmo opakowanie 2R tezx nie mam co z tym zrobic a Wam sie przyda

no i mleko mam rozdane aby na zdrowie maluchom

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Kropka to teraz musimy sie spotać
Grzes tez by tylko siedział - dla niego największa karą jest lezenie na brzuchu, choc nie powiem ostatnio troche wytrzymuje
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 10:02   #3900
asioczka
Zadomowienie

hoho sobotnia cisza moj TZ w pracy (pracuje na zmiany;/), a Majuchna usnela przed chwila.

dziekuje za komplementy dla mojego szkraba

Kachula- wspolczuje )) moja na szczescie tylko czasem piszczy i patrzy na moja lub TZta reakcje, a potem sie cieszy

a pytala ktoras jak spi dziecina. moja w spiworku i pod kocykiem bo strasznie wierzga (podusi mowimy "nie"),

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Mnie bardzo podoba się kolor fioletowy ale ten odcień jakoś tak kojarzy mi się z pogrzebem ale może to tylko mnie sie tak kojarzy.

dzieciaki Cud Miód! Uwielbiam oglądać filmiki z maluszkami.

tak piszecie o tych domach... ja sobie mogę narazie tylko pomarzyć
dopiero dorobiliśmy się mieszkanka z rynku wtórnego i to na kredyt...
na dom z takimi wypłatami to chyba nigdy nie będzie nas stać
no ale pocieszam się, że mieszkanie to też coś
ja tez pisalam, ze fiolet cudny, tylko wlasnie jakis taki pogrzebowy;/ a szkoda.
tez mamy mieszkanie na kredyt z rynku wtornego. dom mi sie marzy i wlasna stajnia, no ale coz...musialabym chyba bank obrabowac. bo na razie to zyjemy z jednej pensji- ja bylam na stazu i kasiorka nie przysluguje na macierzynskim

Brombi i jak tam kupki? unormowalo sie?

Gucia avatar masz przesliczny! Sandrunia do schrupania

Madziu, dzisiaj chyba usypiacie psine tak? wiem, ze to ciezkie przezycie, sama przezylam odejscie 2 moich ukochanych psiakow trzymam kciuki za Was

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości