|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
R:
I. Dwie kromki chleba żytniego z jajem na twardo, papryką i ogórkiem, kawa z mlekiem. pomarańcza II. Trzy łyżki kaszy gryczanej, filet z dorsza duszony z brokułami, surówka z marchewki. III. Serek wiejski lekki z pestkami słonecznika i cynamonem. IV. Miseczka twarożku z rzodkiewką, cebulką, szczypiorkiem i ziołami. Bardzo proszę o ocenę.... ![]()
#4742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4743 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisane przez Black Cat ![]() PODBIAJAM WCZORAJSZE U. (pt: zdałam egzamin ustny z prawoznawstwa na 4 !!! ![]() 6.30 Śniadanie: miseczka BranFleksów z garścią orzechów laskowych, rodzynek, łyżką otrąb śliwkowych, połową wkrojonego banana, łyżeczka miodu + zalane 2 szklankami ciepłego mleka 2%; espresso mmmmm ![]() 11.00 II Śniadanie: ciabata (przypieczona) z: pesto, mozzarellą, suszonymi pomidorami, pomidorem świeżym, bazylią, rukolą, kiełkami kocham takie bulki na cieplo zielona herbata; mandarynka (* taka długa przerwa z powodu egzaminu..) chodzenie po sklepach & spacer nad Wisłę (ok 2h?) 14.30 Obiad: dwa kotelty mielone (smażone itp) ; 4 ziemniaczki z koprem, porcja buraczków tartych; herbata z cytryną ladnie 15.00 Deser: kinder niespodzianka ^^ co bylo?? ![]() spacer ok pół h 17.45 Podwieczorek: muffina jagodowa z coffeeheven, 3 czekoladki kawowe Solidarność, kawa z mlekiem 2% słitaśnie ![]() trochę sprzątania w domu ![]() 20.15 Kolacja: (w sumie nie jestem głodna, więc) 1 kromka razowca z bieluchem naturalnym, łososiem wędzonym, ogórkiem, pietruszką; herbata ladnie po. szklanka soku grejfutowego i pewnie mięta wpadnie słodkie MEGA LENISTWO !! ![]() dzisiaj: 7.30 Śniadanie: miseczka płatków kukurydzanych eko z garścią orzechów nerkowca, rodzynek, łyżką otrąb żurawinowych, połową wkrojonego banana, + zalane 2 szklankami ciepłego mleka 2%; espresso lubisz kukurydziane? ladnie 11.00 II Śniadanie: jogobella śliwkowa z garścią włoskich + bułka żytnia z siemieniem posmarowana grubo Tartare orzechowa aleja, pomarańczka; zielona herbatadobry ten tartare?? ladnie 14.30 Obiad: zupa rybna - talerz (tłusta jak rosół, z dużą ilośćią kawałków ryby (dorsz, łosoś i jakaś jeszcze) na ostro z pieczarkami- pyszna! ; porcja klusek szpinakowych (* takie duże kopytka szpinak owe) polane jogo naturalnym. (-> dzisiaj piątek więc postny obiad ![]() 15.00 Deser: czekoladka adwokatowa Solidarność 17.30 Podwieczorek: porcja tortu kajmakowego ![]() ![]() kawa latte z podwójną ilością mleka ^^ 20. 00 Kolacja: kromka razowca z tartare ziołowym i jajkiem na twardo, + dwiema łyżeczkami majonezu; rzodkiewkami, ogórkiem, ![]() nikt nie ocenia bo masz swietne jadło.... ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zadomowienie
|
Wczorajsze U
I. Cheeriosy z mlekiem (spora porcja, mleka półtorej szklanki pewnie było ![]() II. Duży jogurt III. Trzy kromki razowca, dwie z serem żółtym, jedna z wiejskim i jeszcze troche wiejskiego samego do tego Po tym duża przerwa (między II a III była b. mała, ale strasznie głodna dzisiaj byłam) IV. Warzywa z pary, mały jogurt, jabłko |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zadomowienie
|
#4746 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4748 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Rozeznanie
|
To ja może bo długiej przerwie zarzucę moje U.
moje życie ostatnio wywróciło się do góry nogami, ale daję radę. Śn. miseczka twarożku ze śmietaną, rzodkiewką, ogórkiem zielonym, ziołami i solą, pół grahamki grubo posmarowanej osełką i solą, drugie pół z osełką, pieczenią z indyka i ogórkiem kiszonym; herbata z cytryną, magnez rozpuszczony w wodzie II Śn. serek homo naturalny ze słonecznikiem, orzechami włoskimi i tartym jabłkiem, sok marchwiowy jednodniowy Ob: 2 domowe gołąbki z brązowym ryżem w sosie pomidorowym na bulionie, buraczki z tartą gruszką z octu D: 2 pszenne wafle ryżowe z domowymi powidłami śliwowymi Pod: kawa z mlekiem, 2 czteropiętrowe andruty przekładane nutellą i powidłami śliwkowymi ![]() Kol: 2 tosty z chleba razowego z masłem, polędwica drobiową, żółtym serem, ogórkiem kiszonym, ketchupem po: kilka lampek czerwonego wina (przyjaciółka łaskawie przyjechała do mnie na weekend, po roku obietnic ![]() to tyle.
#4750 |
Rozeznanie
|
dla mnie suuuuuuuuppperrr, tylko do kolacji jeszcze jedną kromeczkę jednak bym dodała
![]() ![]()
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 |
Raczkowanie
|
Wczorajsze U
Rzucicie okiem na to jadło...? ![]() I śniadanie Owsianka(standard: 7łyżek górskich, rodzynki, siemię lniane) na szklance mleka z łyżką kawy; jabłko bieg z odkurzaczem po domu ![]() II śniadanie bagietka pełnoziarnista (ok. 100g.) z masłem, plastrem sera żółtego, wędliną, papryką i ogórkiem - całość przypieczona trochę później: kawałek sernika ze skórką pomarańczową Obiad 1) Zupa na mięsie z warzywami z mieszanki chińskiej (hm...w zasadzie można ją nazwać zupką chińska(?) ![]() 2) Kasza jaglana (3-4łyżki), smażone mięso z piersi z kurczaka w przyprawach, surówką z czerwonej kapusty deser(ok.1h później): ponownie ten sernik jw. ![]() spacer z psem i bratem-1h Podwieczorek Omlet (z 2 jajek, mleko, łyżeczka otrębów) z twarogiem i polany odrobiną gęstego soku malinowego Kolacja 2 kromki chleba z masłem i: 1) pekinką, łososiem, ogórkiem kiszonym 2) wędliną i na wierzchu odrobiną twarogu, ogórkiem kiszonym 3 razy zostałam olana, nie tracę nadziei i nieustannie z szerokim uśmiechem proszę o ocenę ![]()
#4753 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Waga osiągnieta, że już U? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
mój wczorajszy R
![]() Śn I - owsianka |(3 suszone morele, 3 śliwki), 2 kromki razowca z polędwicą z indyka, kiwi, herbata zielona Śn II - kanapka razowca z polędwicą z indyka, zielonym ogórkiem, jogurt naturalny, O- 2 kotlety z jajka, warzywa na patelni P- serek homo K - nie było, bo zasnęłam ![]() proszę o ocenę ! ![]() czy 3 tygodnie diety, ćwiczeń to jezcze za mało, żeby było widać efekty ? ... poza polepszeniem się przemiany materii żadnych efektów w postaci ujemnych cm nie zauważyłam...
#4757 | |
♥
|
Cytat:
![]() co tydzień powinno się zauważać efekty. więc po 3 tygodniach na pewno powinny być. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Raczkowanie
|
jutrzejsza pani R
sniadanie
omlet z 2 jaj z szynką i papryką II sniadanie spora kroma ![]() (- z opakowania) z satala, szynka z kury, górą kiełek i migdałami ( jesli się tym nie najem - dodam marchewke ![]() obiad krem z grillowanej czerownej papryki z sokiem z pomarańczy, filet z piersi z kurczaka z przyprawą curry/ bądź jakaś rybka z grilla kolacja serek wiejski - odkrylam jego niesamowity, naturalny smak, wiec bez dodatkow ![]() plan godny wprowadzenia w zycie? ![]() ![]() Edytowane przez szazer Czas edycji: 2010-03-06 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
♥
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
anniaa
![]()
#4761 |
♥
|
napisz mi na pw swój trening.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zadomowienie
|
R
Śn: owsianka (troszkę żurawiny, orzechów włoskich, pestek słonecznika)+ jabłko II śn: kromka chleba orkiszowego z gotowaną szynką + kawa z mlekiem 2% Obiad: Zupa jarzynowa, kawałek mięsa wieprzowego duszonego z szparagami i brokułami, świeżą surówką z kapusty kiszonej i marchewki. Kolacja: 3 ciastka owsiane (z przepisu: http://www.schudnijmy.pl/przepisy/Ci...steczkaowsiane) Zastanawiam się, nad tymi ciastkami owsianymi, wydaję mi się, że lepiej je jeść na śniadanie ale jak już upiekłam to chciałam wypróbować. ![]()
#4763 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Rozeznanie
|
U:
I: ok.3/4 szkl. (6ł) płatków kukurydzianych zalanych szkl. maślanki naturajnej; bułka żytnia z margaryną, szynką gotowaną i papryką + herbata zielona II: pomarańcza; grahamka z margaryną, serem białym korycińskim i sałatą III: ziemniaki, szyjka z indyka got., kapusta kiszona + herbata zielona IV: deser ryżowy "risso" wiśniowy V: 2 kromki mieszanego chleba z masłem, szynką drobiową, ogórkiem i rzodkiewką + herbata zielona proszę o ocenę ![]()
![]() |
#4765 | |
BAN stały
|
U. (pt. dostałam DRUGI NATURALNY OKRES!
![]() po 26 dniach od poprzedniego.. hm nie za wcześnie? ![]() 9.00 Śniadanie: owsianka z żurawiną, otrębami żurawinowymi, orzechami nerkowca, miodem - na mleku 2%; espresso 30 min ćwiczeń siłowe & rozciąganie 12.00 II śniadanie: jogobella mango + garść włoskich; pomarańczka, zielona herbata odkurzanie całego domu ... padłam ze zmeczenia! ![]() 15.00 Obiad: wątróbka drobiowa smażona (+ jabłko, cebulka, pietruszka, papryka, ziola) ; 1/4 woreczka kaszy gryczanej; sałatka (* w celu uzupełnienia niedoboru warzyw w moim jadło) pekinka, ogórek, kiełki brokuła, koper, pietruszka, papryka zółta, kukurydza, cykoria, + zalane jogo naturalnym + łzyka oliwy i zioła sprzątanie po obiedzie, zmywanie itp. 17.30 Podwieczorek: kawa z mlekiem (mleko 2%, 100 ml), jabłecznik z migdałami & lukrem duzy kawałek, batonik Geisha ![]() 20.00 Kolacja: jajko sadzone na łyżeczce masła+ keczup, szczypiorek, kromka pszennego chleba przytostowana z bieluchem naturalnym + pomidor ![]() i jak? (* już na kol mialam jesc serek wiejski z pomidorem, ale Tż odwiódł mnie od tego pomysłu i powiedział ze zrobi mi cos lepszego ^^ ) hmhmh ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-03-06 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
♥
|
jadłospis mówi co innego , dołóż węgli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |||
BAN stały
|
Cytat:
jw ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
jw ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
jw., bez rewelacji, do poprawki.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-03-06 o 18:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
pewnie przez ten okres.. ![]() na podwieczorek może jakiś serek/budyń/jogurcik/sałatka owocowa + nnkt? albo jakieś ciasto, ciastko? ![]() ja sie czasem zastanawiam czy moje pdw nie sa ZA Słodkie no ale juz tak się przyzywczailam.. :p ![]() (ale oft ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
jw. zauwazylam, ze jesz w ogole sporo czipsów itp, wiem ze to P, ale pamiataj ze czipsy to zło. ![]() pozdrawiam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Raczkowanie
|
Moje U : ( cały dzien poza domkiem z Mym Tztem ;* Kino i te sprawy ;d )
Sn: grachamka z masełkiem : szyneczka , szczypiorkiem , ogorkiem kiszonym salata i papryka czerwona , jajko na miekko , pomaranczka , herbatka malinowa 2sn : 3 gałki od grycana : mleczna czekolada , sorbet truskawkowy , bakaliowie ![]() ![]() O: kurczakoburger , małe frytki , shake truskawkowy P: mały popcorn , 70g paluszkow z sezamem , jogurt pitny owoce lesne 330g K: sałatka : ogorki , pomidorki , papryka , salata , kukurydza , groszek , zalane jogurtem naturalnym , kromka razowca z almette smietankowym , pomaranczka wiem wiem dzisiaj niezdorowo duzo i wogole ![]() ![]() ale prosze o ocenke ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.