|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Witajcie babeczki
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17666617]Trzymajcie proszę kciuki o 16 ![]() Trzymam z całej siły ![]() Cytat:
![]() ![]() Na dodatek zęby mi lecą - ostatnio wypadła mi plomba - już byłam u dentysty i mi podreperowała ząbek a dzisiaj odleciała mi jakby przednia część 4 - ząb został, ale płytka odleciała ![]() ![]() ![]() I ogólnie przez to wszystko mam dziś strasznego doła a mój TŻ zapytał jeszcze na koniec jak będę wspominać ciążę - ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1766894 1]trzymam
![]() w ogóle to dzień dobry ![]() ja jestem dzisiaj nie do życia... obudziłam się ze strasznie ciężką głową, nie mogę oddychać. u mnie w domu walka o okna - ja chcę otwarte, na noc przynajmniej tylko rozszczelnione, mój mąż chodzi i jęczy że mu zimno. ja mu na to "to się ubierz, poruszaj trochę, nie moja wina że czuję się jak nagrzany piec, ze skóry się nie rozbiorę". wczoraj aż się o to pokłóciliśmy. ale dziś pomaszerował do pracy na 9, więc się wietrzę ![]() dzisiaj w nocy nie odpuszczę. niech śpi w dresie i skarpetkach jak mu zimno... ![]() a oto co ostatnio kupiłam dla liwki: (jakoś nie mogę się zebrać i kupić wszystkiego co trzeba, raczej biorę jak mi wpadnie w oko... a już mi mało czasu zostało... ![]() no i szukałam tych pajacy w tesco - u mnie nie bardzo jest w czym wybierać. chyba z nowej kolekcji jakieś róże i beże ale prawie pięć dych kosztują, jakieś fajne zielonkawe w promocji ale same rozmiary na 12 m-cy, tych co Margo kupiła w ogóle nie ma, no i były te które już mam. wrrr... tych[/QUOTE] U mnie jest to samo. Ciągle mi gorąco i wietrze, a wszystkim zimno i zamykają ![]() Ja tez nie widziałam żadnych ladnych śpiochów w tesco. Były jakieś ale wcale nie po jakiejś super cenie i nie jakies piękne.. ![]() ![]() ![]() Śliczne skarpeteczki ![]() ![]() Wy się męczycie z zaparciami, ja z okropnym katarem i kaszlem. i ogólnie złym samopoczuciem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3393 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1767211 5]hm... to może być niezłe... a ja się właśnie przymierzałam do takiego salcesoniku tylko z przepisu mojej mamy (mąka, cukier, olej, jaja, soda, cynamon, kakao no i właśnie jabłka). no ale widzę że składniki na ciacho zupełnie inne. a mogłabyś napisać jak to się robi? bo nie bardzo wiem do czego ta żelatyna i w jakiej kolejności co się robi
![]() -1 kostka margaryny -1 szkl cukru -1 szkl mleka -3 łyżki kakao Wszystkie te składniki zagotować Następnie 3 łyżki żelatyny rozpuścić w 1/2 szkl mleka i dodać do masy. Pokruszyć 3,4 opakowania herbatników i dodać do masy. Wylać mase na foremkę i włozyć do lodówki na kilka godzin. ostrzegam!jeszcze nie wypróbowałam przepisu więc jakby coś to nie moja wina ![]()
#3394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam inne cuda. Jakieś ciemne plamy nieregularne przy brodawkach sutkowych, zniknęło mi kilka jasnych znamion, za to rosną mi te ciemne - pieprzyki i przybyło mi peeeełno takich małych znamionek, o których się mówi, że są starcze, takich ciemnych, lekko wypukłych - mam ich pełen dekolt, szyję, kark, czuję je pod palcami... ![]() A co do zębów - jesz albo pijesz wapń? A na kiblu to ja się wczoraj popłakałam. ![]() ________ Posegregowałam najmniejsze rzeczy, na białe i kolory. Kolory się piorą. Potem wrzucę białe z paroma pieluchami flanelowymi do szpitala. I niech czekają sobie w woreczkach. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-03-06 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi własnie tez zrobiły się taki plamki przy brodawkach. Ja na to mówię 'brudne suty' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale jak mówiłam. ciężko mi się zebrać z zakupami. okazjonalnie kupuję jak coś przy okazji zobaczę. szaleństwo jeszcze przede mną - czekam aż śnieg stopnieje ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Konto usunięte
|
Dzieki za kciuki, zaraz idę się szykować i jadę
![]() Tak sobie czytam i czytam... widzę, że dzisiaj dzień narzekania ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
to dołożę się do narzekań, że mi źle samej...
ale zajęłam się radosną kartkową twórczością, narobiłam bałaganu i jutro będę kontynuować. a na dziś chyba straczy, teraz obiad a potem zalegnę na kanapie i coś poczytam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17672942]Dzieki za kciuki, zaraz idę się szykować i jadę
![]() Tak sobie czytam i czytam... widzę, że dzisiaj dzień narzekania ![]() dzien narzekania ale nie dla mnie ![]() ![]() Drzemie we mnie energia mogę troche przekazać ![]() ![]()
#3400 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dodatkowo nie przyjmuję - biorę witaminy (elevit) oprócz tego spoooro nabiału codziennie - sery, jogurty, 2 szklanki mleka. Dbam bardzo o zęby a pomimo to zaczęły mi się sypać. Trzeba to po prostu przetrwać ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Zadomowienie
|
Witam!
I ja dziś nie najlepiej sie czuje pół nocy nie spałam,zaczeło mnie coś kłuć na dole brzucha, i do rana twardy był jak nie wiem,wziełam nospe i ciągłe mdłości az do 11 w południe,nawet teraz sie nie czuję za dobrze,ciagle mi duszno,jakby brak tlenu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3402 |
Zakorzenienie
|
pusto tu dzisiaj.
nadrobiłam zaległości w czytaniu. przejrzałam wielką reklamówkę ulotek i książeczek o ciąży, porodzie, połogu, pielęgnacji, karmieniu itp., które zgromadziła moja przyjaciółka w czasie swoich dwóch ciąż. druga wielka reklamówka jeszcze czeka, a w niej same gazetki mamusiowe. znacie jakieś herbatki laktacyjne? mamy mieć swoją do szpitala. czy to chodzi po prostu o "herbatkę dla matek karmiących"? |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Zakorzenienie
|
Ojj cichutko dziśś..
A mnie odwiedziła ciocia i podrzuciła mi ciuszki jakie znalazła w lumpku ![]() Wszystko w rozmiarze 68 ![]() i przepraszam za słabą jakość ale aparat mi padl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Zakorzenienie
|
u mnie w lumpkach nie ma takich fajnych rzeczy.
![]() ta sukienka z pierwszego zdjęcia jest urocza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
U mnie też własnie nie ma. Tzn ja tez do nich nie wchodzę
![]() ![]() A sukieneczka jest taka brązowa w różowe gwiazdeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapotrzebowanie na wapń w ciąży to 1200-1500mg na dobę. Policz sobie ile szamasz Ca, może jednak za mało. Elevit ma tylko 125mg. ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Przespałam pół dnia. Odespałam noc. Teraz jestem nietomna. ![]() Małe kolorowanki się suszą. O paru zapomniałam, widzę. Ale śmiesznie wyglądają takie małe szmatki na suszarce. ![]() Lovela pachnie ok, bardzo delikatnie, ledwie ją czuję. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja dziś jestem zalatana- jak zwykle przy sobocie. ![]() Teraz już tylko odpoczywać będę, leżąc do góry brzuchem, ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17681478] ![]() ja dziś jestem zalatana- jak zwykle przy sobocie. ![]() Teraz już tylko odpoczywać będę, leżąc do góry brzuchem, ![]() ![]() Luby też mi zrobił przed chwilą ![]() Donoszę, że zdałam, państwowe 3 ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Zakorzenienie
|
Szajajaba gratulacje
![]() Ja mam zamiar rodzić w staniku, nie znoszę chodzić bez, źle się wtedy czuję. Przy cesarce też nie każą sciągać, przecież on w niczym nie przeszkadza. Herbatki laktacyjne można kupić z herbapolu, Hippa, Humana. Do szpitala to lepiej tą granulowaną kupić.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-06 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17682530]Donoszę, że zdałam, państwowe 3
![]() ![]() no i wystarczy. co tam oceny, ważne, że kłopot z głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Zakorzenienie
|
Szaja no to gratulacje
![]() Ja w następny weekend mam dwie poprawki ![]() I dalej męczę sie z katarem. Zrobiłam sobie inhalacje z soli, idę zaraz pomoczyć nózki w gorącej wodzie.. Mam nadzieje że pomoże.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Zakorzenienie
|
poród to raczej bez stanika
![]() masowanie brzucha czy brodawek może powodować skurcze/przyspieszac poród ![]() ![]() jesli chodzi o herbatki to te granulowane mają sam cukier w składzie,lepiej herbapolu zakupić,ale fakt do szpitala to moze granulowana lepsza ![]() tak samo z dziecięcych polecam rumiankowo-koperkową herbapolu ![]() Zu do tej pory bardzo lubi ![]() mleko sztuczne tak jak i wodę z glukozą bardzo chętnie podają w szpitalu aż zbyt chętnie czasami ![]() przepraszam,że jak zwykle wybiórczo,ale nie nadążam i czytam po łebkach ![]() ale nie jesteście same w tych wszystkich dolegliwościach kochane! coraz bardziej upierdliwych ![]() Kropko-nie wiem czy można colonC w ciąży,ale mnie czasem pomaga przy takim przytkaniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Zakorzenienie
|
annLee masz rację z tym cukrem w herbatkach. Ja w szpotalu miałam granulowaną i sypałam ją sobie do wody mineralnej, tak łatwiej i szybciej. W domu miałam już tą normalną herbapol.
A tą rumiankowo-koperkową muszę kupić dla mojego Michała, on amator głównie soczków rozcieńczanych z wodą, może ta herbatka mu posmakuje. A z tym sztucznym mlekiem, to pewnie zależy jaki szpital, u nas jest raczej nacisk na karmienie piersią. Położne tez troche leniwe, jak prosiłam by mi zrobiły troche sztucznego to wielką łachę robiły, trzeba było niemal prosić:/
![]() |
#3414 |
Zakorzenienie
|
ona-pewnie co szpital to obyczaj
![]() ale popija tez ze mną sam rumianek,meliskę(też świetna na laktację!) czy pokrzywę ![]() soczki też niestety popija,ale przeważnie rozcieńczone,nie codziennie i nie na noc więc kompromis jest ![]() jeszcze pisałyście o koszulach do szpitala to ja szczerze mówiąc do porodu wzięłabym jakiegoś starego t-shirta małża,bo wiadomo,ze do wyrzucenia od razu po koszule też jakieś nie specjalnie piękne czy drogie jeśli już,bo ryzyko zakrwawienia czy innych egzotycznych wydzielin duże-prawdopodobnie również do wywalenia to takie moje luźne poporodowe przemyślenia ![]() ja się akurat cieszę,że mój szpital nie wymaga a wręcz zabrania swoich dostaje się każdą ilość na wymianę,tak samo podkłady czy podpachy |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Konto usunięte
|
Hej hej co tam przy niedzieli słychać?
![]() Ja tradycyjnie śniadanie i herbatka dzisiaj, malinowa. Małż wybywa w góry, więc robię dzisiaj jako ta słomiana wdówka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Zakorzenienie
|
ja zaraz siadam do dalszego dłubania kartek
![]() potem obiadek u rodziców. tak sobie wczoraj myślałam o pakowaniu torby do szpitala i wymyśliłam, żeby trochę miejsca zaoszczędzić, to swoje kosmetyki zabiorę w opakowaniach mini. poprzelewm sobie balsam, szampon itp, do jakichś mniejszych opakowań zastępczych, żeby balast był mniejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17687489]Hej hej co tam przy niedzieli słychać? ![]() [/QUOTE] jedziemy dziś z mężem na basen ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Super ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17682530] Donoszę, że zdałam, państwowe 3 ![]() ![]() Najważniejsze, że zaliczony ![]() A ja już od tygodnia się nie wysypiam ![]() ![]() A wiecie co jest najlepsze, Mały może płakać pół nocy a ja nie słyszę, za to Tż słyszy i wstaje ![]() ![]() Mam nadzieję, że jeszcze jedną noc wytrzymam ![]()
#3419 |
Konto usunięte
|
witam w słoneczna, choć mroźną niedzielę.
![]() szaja, grunt, że zdane. ![]() TŻ wybył z Maksiem na podwórko, to mam chwilkę dla siebie. ![]() więc zmykam choć kilka stron książki poczytać, nim samczyki wrócą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Konto usunięte
|
Co czytasz, samiczko?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.