Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-06, 16:23   #3391
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Też bym chciała zzo ciekawe jak u mnie to w szpitalu wygląda
Parcie powinno się czuć, bo znieczulają tak żeby zniknął ból ale skurcze się czuje podobnie jak przy cesarce nic nie boli a jednak kobiety czują nacięcie i wyciąganie maleństwa.

Cellaris a co u Ciebie jest powodem CC?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 16:24   #3392
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

1985EWA wiesz co generalnie mozna rozpoznac juz plec w 17 tyg wszystko zalezy od apratury jak lepsza to lepiej widac itp. Mi plec rozpoznano w 17 ale to nie bylo nic pewnego jeszcze. Potwierdzilo sie w kolejnym usg

ale czemu w 17 chcesz isc??? najlepiej to tak 20-22 tak jak masz akurat wskazanie to juz na pewno bedzie widac

za badanie placilam 200 zl
Stary 2010-03-06, 16:29   #3393
natka80
Raczkowanie

Witajcie kochane,
dziś dowiedziałam się że zostanę mamusia po raz drugi. Najprawdopodobniej to 4 tydzień. Mam juz synka 18miesięcznego, chcieliśmy rodzeństwo dla maluszka.
Czy przyjmiecie mnie? Chętnie podziele się doświadczeniami z pierwszej ciaży i porodu.

Edytowane przez natka80
Czas edycji: 2010-03-06 o 16:33
natka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 16:29   #3394
Ray
Zakorzenienie

jeszcze do tego zzo, to chyba jest to samo znieczulenie co do cc ( nie dam sobie uciac glowy
) z tym ze to jest tak ze oni to dozuja wstrzykuja ci wenflon w kregoslup ( uczucie jak by cie komar ukasil ) i przez kabelek czy jak to nazac podaja znieczulenie, pierw podaja minimalan dawke i jak ona wstarczy to juz mi jedna daweczka starczyla. a czuje sie normalnie wszystko tylko wlasnie bolu nie czujesz wszystko ja to nawet bylam hardcorowa D: bo bylam ciekawa co sie tam pod koszula dzieje i reka sprawdzalam czy juz moze glowa nie wychodzi bo sie balam ze tak nie leze na lozku i mi dziecko wyleci
nie musialam lezec na lozku non stop, moglam sobie kucac, stac, skakac nawet na glowie jak bym chciala to bym mogla stac tak jak ci wygodniej tylko do samego parcia kaza wlesc na fotel

jedyne co to po porodzie troche nogi oslabione mialam ale nie wiem czy od zzo czy samego porodu.

nie chodzilam nawet do szkoly rodzenia bo tz dlugo pracuje i nawet mi sie nie chcialo uznalam ze kazdy jakos musi urodzic

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-03-06 o 16:31
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 16:49   #3395
gabisun
Zakorzenienie

Ray masz rację, to jest to samo znieczulenie co przy CC życzę kolejnego lekkiego porodu też tak chcę

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez natka80 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane,
dziś dowiedziałam się że zostanę mamusia po raz drugi. Najprawdopodobniej to 4 tydzień. Mam juz synka 18miesięcznego, chcieliśmy rodzeństwo dla maluszka.
Czy przyjmiecie mnie? Chętnie podziele się doświadczeniami z pierwszej ciaży i porodu.
witaj napisz nam cos o sobie, termin produ itp. mozesz tez swoj poród nam opisać bo teraz na topie

Stary 2010-03-06, 17:11   #3396
Lisica1
Zadomowienie

Dzieki ze odpowiedzialyscie...:ehem :
Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
.
Lisica1 a może to ma związek z nadkwasotą ? Ja bym się nie męczyła tylko poszła do internisty, na pewno coś poradzi, może jakieś błędy żywieniowe robisz? Mnie zawsze boli żołądek jak napiję się mleka dlatego od kilku już lat go unikam.
wydaje mi sie ze tak ma byc...bo czytalam na necie ze boli bo w tym tyg.macica rosnie i tam wszystko "gniecie"...a do takiego lekarza boje sie isc...wole zapytac sie gin...a wizyte mam dopiero 17.03..i bede wtedy robic test pappa...
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
może to po prostu mdłości? mnie też tak dziwnie na żołądku było jak miałam mdłości

nie wiem co ci poradzić, bo sama nie wymiotował, ale moja ginka mowila ze jak tylko pojawia się wymioty to mam szybko sie do niej zglosic i jakoś zaradzi, więc pogadaj z ginem. Takie przedłużające wymioty to nic dobrego i trzeba coś z tym robić
mam nadzieje,ze to tylko mdlosci....bo myslalam ze stosujecie jakies diety...i moze podpowiecie...a na dodatek lykam wit.prenatal, ktore ohydnie pachna mieta i sa duze..ale biore je na noc wiec chyba po nich tak bym zle sie nie czula..a wcale nie mam ochoty ich brac bo jak sobie pomysle jak one pachna to juz mnie skreca...
Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Lisica1,pandziolka-najlepiej to poradzić się lekarza
no dopiero ide na wizyte 17.03...

a co do usg 3d to ja tez robie pod koniec marca,czyli 31.03....
Stary 2010-03-06, 17:18   #3397
gabisun
Zakorzenienie

Lisica a czemu robisz test pappa? przezierność ci za duża wyszła?
Ja miałam taką dietę na mdłości: bułka z masłem, banany, serek homogenizowany, biszkopty, sucharki, potem miałam wstręt do sucharków i bananów bo kojarzyły mi się z największymi mdłościami i jakoś tak przetrwałam prawie 4 tygodnie
Jeszcze pomagało mi gazowane: cola albo mirinda

Stary 2010-03-06, 17:28   #3398
Ray
Zakorzenienie

na mdlosci moge wam polecic wode muszynianke i na zgage byla dobra nawet

ja czasem miewam mdlosci ale malo kiedy. Moj tz sie smieje ze bedzie czlopak ( marzy mu sie ) bo zupelnie jest na odwrot z Corka non stop slodkie jadlam, w nocy potrafilam cala paczke delicji zjesc
a teraz jem slodkie ale malo kiedys, nie ciagnie mnie, jak nie widze to nie mam ochoty jak stoi przede mna to tam cos dziabne, cukierka czy kawalek ciasta. Chipsy odpadaja jakie kolwiek, mialam ulubione nachosy to teraz na sam ich zapach mi sie chce wymitowac, kazde chipsy mi smierdza

i czesto mam taki gorzki smak w ustach bleeee... i wtedy jedynie cos slodkiego potrzebuje by to zabic.

jedyne co wchodza mi lody sorbertowe dzis wlasnie bylismy i jeszcze sie naciagnelam na hamburgera bo corka sobie frytki zarzyczyla ( od 3 dni o nie wola wiec sie zlitowalam) i musialam zjesc , wieczorem mam znajomych wiec spagetii maz zarzyczyl no i jak tu unikac pustych kalori?????

echhh

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-03-06 o 17:30
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 17:42   #3399
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Też bym chciała zzo ciekawe jak u mnie to w szpitalu wygląda
Parcie powinno się czuć, bo znieczulają tak żeby zniknął ból ale skurcze się czuje podobnie jak przy cesarce nic nie boli a jednak kobiety czują nacięcie i wyciąganie maleństwa.

Cellaris a co u Ciebie jest powodem CC?
Ja choruję na miastenię. Na szczęście jakoś się trzymam bez leków, ale to chyba dzięki lekarzowi który szybko zdiagnozował chorobę i wysłał mnie na operację Tak więc nie mam wyboru. Mam tylko nadzieję,ze skoro po operacji przez 36 godzin leżałam ze zzo i nic mi nie było (mdłości, zawroty głowy) to teraz będzie tak samo

No nic nie ma wyjścia trzeba przez to przejść i już, a napewno będę cię podpytywała co do cc, ale to później, póki co nie chcę się stresować ale chciałabym jak najszybciej stanąć na nogi.
Stary 2010-03-06, 17:49   #3400
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Ja choruję na miastenię. Na szczęście jakoś się trzymam bez leków, ale to chyba dzięki lekarzowi który szybko zdiagnozował chorobę i wysłał mnie na operację Tak więc nie mam wyboru. Mam tylko nadzieję,ze skoro po operacji przez 36 godzin leżałam ze zzo i nic mi nie było (mdłości, zawroty głowy) to teraz będzie tak samo

No nic nie ma wyjścia trzeba przez to przejść i już, a napewno będę cię podpytywała co do cc, ale to później, póki co nie chcę się stresować ale chciałabym jak najszybciej stanąć na nogi.
Stresować to się pewnie każda z nas będzie dla mnie samo słowo poród już groźnie brzmi

Stary 2010-03-06, 17:51   #3401
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
dziś odebrałam wyniki i ok ale za to gr krwii mnie zadziwiła,bo rodzice maja +rh a ja mam -rh teraz facet musi zrobić badanie,bo jak ma + to konflikt mamy ,ale dobrz,ze w dzisiejszych czasach sobie radza z tym,ale ja i tak się boję
pozdrawiam
trzymam kciukasy na to,żeby grupy się zgadzały

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Dzis przegladalam strony z wozkami dzieciecymi, niby mam zapowiedziane, wrecz zakazane, ze nic mamy nie kupowac, ale ja nie chce miec wszytskiego "po kims". Najgorsze jest to ze podobaja mi sie "maluszkowe pojazdy" powej 1500 zl...
http://www.moje-dziecko.com/p,pl,111...rk-+brown.html

sama juz nie wiem co mam zrobic... bo Mąz obiecał mi ze kupi mi lustrzanke, o kotrej marze od wieków... ale pod warunkiem, ze nie bede chciała wozka za niewiadomo ile.... jestem w kropce...
Oj nie martw się,ja tez na początku jak oglądałam wózki,to podobały mi się tylko te najdroższe.Okazuje się,ze po prostu źle czukałam,bratowa dała mi namiary na inne strony i okazało się,że mozna kupic swietny wózek za 1200 zł.Poza tym do momentu kiedy trzeba bedzie kupić wózeczek,pewnie ci się jeszcze 100 razy odmieni

Zauważyłam,że wiekszości w was podobają się te 3-kołowe.Mi akurat nie.Po pierwsze wygladąlem przypominają mi taczkę,a po drugie wydziałam kilka razy,jak ktoś wprowadza lub sprowadza taki wózek po schodach,więc dziękuję...Ale oczywiście to tylko kwestia gustu.

Od dawna już czytam rózne opisy porodów i jestem przerażona Mój Tż to pewnie pierwszy padnie,albo go wyniosą reanimować,a ja...Cesarki wolałabym uniknąć,chyba,ze zajdzie taka konieczność.Pozostaje więc poród siłami natury...Ogolnie zawsze miałam MEGA bolesne miesiączki(dzień wyjęty z zycia),więc podejżewam,że i rodząc będę miała straszne bolesci.Jesli chodzi o znieczulenie to w gre wchodzi tylko zzo.No i na samą mysl,ze bedą mi tam coś nadcinać,to ciemno mi się robi przed oczami.Chociaz w sumie to słyszałam,że lepiej jak nadetną niż jakby samo pękło...Generalnie modlę się,zeby mój porób był szybki i jak najmniej uciązliwy...

Miłego wieczorku dla wszystkich przyszłych Mamuś

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 17:57   #3402
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Oj nie martw się,ja tez na początku jak oglądałam wózki,to podobały mi się tylko te najdroższe.Okazuje się,ze po prostu źle czukałam,bratowa dała mi namiary na inne strony i okazało się,że mozna kupic swietny wózek za 1200 zł.Poza tym do momentu kiedy trzeba bedzie kupić wózeczek,pewnie ci się jeszcze 100 razy odmieni

Zauważyłam,że wiekszości w was podobają się te 3-kołowe.Mi akurat nie.Po pierwsze wygladąlem przypominają mi taczkę,a po drugie wydziałam kilka razy,jak ktoś wprowadza lub sprowadza taki wózek po schodach,więc dziękuję...Ale oczywiście to tylko kwestia gustu.
Hej ja tez sledze wózeczki, łożeczka -czytam na forach, które lepsze tradycyjne, czy turystyczne i dalej nie mogę się zdecydowac..
ostatnio w sklepie widziałam taki wózeczek - typ city car- z przednimi skrętnymi kołami- niedrogi i nawet mi się podoba,,,, http://allegro.pl/item918828450_mika...3kg_bobas.html

co do poródu to boję się okropniaście,,, ja w ogóle jeśli chodzi o tą część ciała to jestem strasznie czuła i wrażliwa na ból... bez poślizgu się nie da musi być żel durexa... bo inaczej boli... a co to bedzie jak taka duża dzidzia będzie miała się urodzić heheheha
Stary 2010-03-06, 18:05   #3403
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Lisica a czemu robisz test pappa? przezierność ci za duża wyszła?
Ja miałam taką dietę na mdłości: bułka z masłem, banany, serek homogenizowany, biszkopty, sucharki, potem miałam wstręt do sucharków i bananów bo kojarzyły mi się z największymi mdłościami i jakoś tak przetrwałam prawie 4 tygodnie
Jeszcze pomagało mi gazowane: cola albo mirinda
lekarz na drugiej wizycie powiedzial,ze jesli chcemy to mozemy zrobic..zeby zobaczyc czy dziecko zdrowe jest...to bedzie 10 tydz. apozniej w 12 tyg.badanie usg 3d.....
nie wiem co to przeziernosc jest...nie mialam badane....
Bulke z maslem moze byc....banany za ciezkie....serek jakos bym wcisnela....biszkopty za suche troche....suchary przegryzam....wlasnie ja na nic nie mam ochoty..a musze cos jesc...ostatnio wchodza mi frytki z keczupem....ale wiem ze to puste kalorie i trzeba jesc cos pozywniejszego...

chcialam dodac ze do tych bolow brzucha dochodza mrowienia..zwlaszcza jak chce zasnac to po calym ciele mi przechodza mrowki i tak kilka razy...az mna trzepie....

Edytowane przez Lisica1
Czas edycji: 2010-03-06 o 18:07
Lisica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 18:22   #3404
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
lekarz na drugiej wizycie powiedzial,ze jesli chcemy to mozemy zrobic..zeby zobaczyc czy dziecko zdrowe jest...to bedzie 10 tydz. apozniej w 12 tyg.badanie usg 3d.....
nie wiem co to przeziernosc jest...nie mialam badane....
Bulke z maslem moze byc....banany za ciezkie....serek jakos bym wcisnela....biszkopty za suche troche....suchary przegryzam....wlasnie ja na nic nie mam ochoty..a musze cos jesc...ostatnio wchodza mi frytki z keczupem....ale wiem ze to puste kalorie i trzeba jesc cos pozywniejszego...

chcialam dodac ze do tych bolow brzucha dochodza mrowienia..zwlaszcza jak chce zasnac to po calym ciele mi przechodza mrowki i tak kilka razy...az mna trzepie....
właśnie w około 12 tyg. robi się usg genetyczne gdzie mierzy się przezierność, norma 2,5mm jeśli wyjdzie większa robi się właśnie papa. Myslę,że nie ma potrzeby robić testu papa przed tym badaniem, zresztą ono nic nie daje, bo stwierdzi np. ze jest szansa 1:1000 że urodzisz chore dziecko, dlatego dziwnie Ci lekarz powiedział a jeszcze jesli mogę spytać ile masz lat?

Stary 2010-03-06, 18:24   #3405
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
1985EWA wiesz co generalnie mozna rozpoznac juz plec w 17 tyg wszystko zalezy od apratury jak lepsza to lepiej widac itp. Mi plec rozpoznano w 17 ale to nie bylo nic pewnego jeszcze. Potwierdzilo sie w kolejnym usg

ale czemu w 17 chcesz isc??? najlepiej to tak 20-22 tak jak masz akurat wskazanie to juz na pewno bedzie widac

za badanie placilam 200 zl
W 17 tc będę w Polsce dlatego chcę zrobić bo tu w Angli usg 4D to spory wydatek,dzięki za odpowiedź
Cytat:
Witajcie kochane,
Witamy serdecznie

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 18:28   #3406
kaska1980
Rozeznanie

Witajcie przyszłe mamusie!!
Miło mi dołączyć do waszego grona. Obecnie jestem w 5 tc. Rozwiązanie przypada na koniec października 2010. Jak na razie oprócz bolących piersi nie dokucza mi nic innego . I oby tak pozostało, ale kto wie jak mój organizm będzie reagował w późniejszych tygodniach. Czytałam Wasze wypowiedzi i również boje się porodu i tego że będzie bardzo bolało. Z drugiej jednak strony jestem ciekawa tego wydarzenia, jak sobie poradzę, czy bardzo będzie bolało i ile to będzie wszystko trwało. Na razie jednak dziewczyny rozkoszujmy się tym pięknym stanem a na strach przed porodem będzie czas za te 7-8 miesięcy.
W pracy również nikt jeszcze nie wie. kiedy powiem jeszcze nie wiem. Niektóre spodnie też robią się ciasne w pasie i chyba muszę zacząć nosić lużniejsze ciuszki.

Pozdrawiam Was mamuśki
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 18:31   #3407
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Miło mi dołączyć do waszego grona. Obecnie jestem w 5 tc. Rozwiązanie przypada na koniec października 2010. Jak na razie oprócz bolących piersi nie dokucza mi nic innego . I oby tak pozostało, ale kto wie jak mój organizm będzie reagował w późniejszych tygodniach. Czytałam Wasze wypowiedzi i również boje się porodu i tego że będzie bardzo bolało. Z drugiej jednak strony jestem ciekawa tego wydarzenia, jak sobie poradzę, czy bardzo będzie bolało i ile to będzie wszystko trwało. Na razie jednak dziewczyny rozkoszujmy się tym pięknym stanem a na strach przed porodem będzie czas za te 7-8 miesięcy.
W pracy również nikt jeszcze nie wie. kiedy powiem jeszcze nie wiem. Niektóre spodnie też robią się ciasne w pasie i chyba muszę zacząć nosić lużniejsze ciuszki.

Pozdrawiam Was mamuśki
Witamy i gratulujemy

Stary 2010-03-06, 18:38   #3408
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam Was mamuśki
witaj napisz nam coś więcej o sobie
już cie spodnie cisną? może szybciej brzuszek ci wyjdzie, mnie dopiero niedawno zaczęły cisnąć, a jestem w 15 tyg.

Stary 2010-03-06, 18:41   #3409
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
właśnie w około 12 tyg. robi się usg genetyczne gdzie mierzy się przezierność, norma 2,5mm jeśli wyjdzie większa robi się właśnie papa. Myslę,że nie ma potrzeby robić testu papa przed tym badaniem, zresztą ono nic nie daje, bo stwierdzi np. ze jest szansa 1:1000 że urodzisz chore dziecko, dlatego dziwnie Ci lekarz powiedział a jeszcze jesli mogę spytać ile masz lat?
to ja mam to na odwrot...juz sama nie wiem komu tu wierzyc...
mam 26 lat...
Stary 2010-03-06, 18:42   #3410
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
A tak wogóle to mam ochotę na arbuza i co teraz ????
Ja miałam OGROMNĄ ochotę tydzień temu, akurat w realu była promocja. Pojechałam - był jeden, ładny, wygłaskany, cudny Wzięłam do ręki i widzę nalepkę z wagą i ceną - ponad 6 kilo, cena 26zł Od razu mi się odechciało. Dać 25 zł za arbuza, którego pochłonęłabym w 15 minut (latem zawsze kupujemy po jednym, wieeelkim, na osobę i zjadamy tego samego dnia )

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ja zawsze byłam przekonana, że kupię właśnie 3kołowy wózek, ze względu na łatwe manewrowanie. Po prostu nie daję rady skręcać "zwykłym" wózkiem. Ale przekonała mnie wypowiedź jednej z dziewczyn, tu na forum, że każdy podjazd jest dostosowany do wózków czterokołowych. Dlatego będę szukała wózka czterokołowego ze skręcającymi kołami.

Co do porodów, to ja na razie nie myślę, bo po co się stresować. Wiem tylko, że za nic nie zgodzę się na nacinanie krocza, że chcę uniknąć cesarki (mam nadzieję, że nie będzie medycznie niezbędna) i zastanawiać się będę nad porodem w wodzie, bo w szpitalu jest taka opcja. No i nie chciałabym znieczulenia. Tak po prostu -bo nie ^^

Lisica1 Dziewczyny dobrze piszą, taka jest kolejność: pomiar NT (przezierności) na USG miedzy 11-14 tygodniem, test Pappa, aminopunkcja. Inaczej to troszkę bez sensu. Nie mam pojęcie czemu lekarz zalecił najpierw test pappa :/

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-03-06 o 18:45
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 18:44   #3411
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Hej ja tez sledze wózeczki, łożeczka -czytam na forach, które lepsze tradycyjne, czy turystyczne i dalej nie mogę się zdecydowac..
ostatnio w sklepie widziałam taki wózeczek - typ city car- z przednimi skrętnymi kołami- niedrogi i nawet mi się podoba,,,, http://allegro.pl/item918828450_mika...3kg_bobas.html
ogladalam te wozeczki mikado... wyglad i cena owszem owszem, ale nie wiem czy ktos zwrocil na ich wage.... te byki waza prawie 20 kg (!!!) a ten kotry ja pokazywalam 10 kg mniej. Ja mieszkam na 3 pietrze w starym bloku (czyt. bez windy) i w miescie srednio przystosowanym do wozkow (nawet nie wiecie jak mi szkoda ludzi na wozkach inwalidzkich... ) wiec musze byc przygotowana do momentow w kotrym nie bedzie przy mnie meza ani NIKOGO skorego do pomocy...
Edit: nie, mi tez nie podobaja mi sie 3kołowce, tez kojarza mi sie z taczka... na pewno bede chciala 4 kolowy, pomylilam sie wklejajac link bo ta firma produkuje i takie i takie.

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-03-06 o 18:47
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 18:53   #3412
Pomidora
Zakorzenienie

Monika, fajnie, że w domu już jesteś i że apetyt dopisuje Dopiero teraz przeczytałam rady dotyczące koszuli, a już po zakupach jestem.

Abz, super, że pęcherz przestaje boleć

Gabisun, ja też mam inny mocz niż przed ciążą, mętny, ale wyniki mam dobre Poproszę o zaproszenie, ja też chcę zobaczyć brzuszek

Dra, zdrówka biedaku Mi się wydaje, ze organizm może potraktować twoją ciążę jako drugą, bo tak w sumie jest, więc niech lekarze zajmą się tym rh I będzie dobrze.

Ewa, ja robiłam w 14tc usg 4d, zdjęcia wklejałam w czwartek. Jestem bardzo zadowolona, bo widziałam całe maleństwo

Pandziolka, ja tez jestm w 15 tc i mdłości ciągle mam i wymioty i na to idę w pon. do szpitala. Porozmawiaj z lekarzem.

Mszu, gratuluję takich wyników w pracy A szef rzeczywiście mógł podziękować za twój wkład w złotówkach Ja jeszcze o wózku nie myślę jakoś.

Kotekk, Natka i Kaska, witajcie i gratulacje Kotka dopisuję do listy, a Natkę i Kaskę proszę o podanie danych: imienia, wieku i terminu porodu

Kupiłam dziś śliczny zielony, puchaty szlafrok (i tak na szczęście potrzebowałam, więc nie był to niepotrzebny wydatek) i piżamkę. Od wczoraj nie wymiotuję - pójde do szpitala i pewnie mnie szybko wypuszczą Ale już kilka razymiałam taki przestój dwudniowy, a potem wracało ze zdwojoną siłą

Sprawdziłam z kalendarza chińskiego wychodzi mi dziewczynka Z tego testu 52% na chłopca, a 48% na dziewczynkę Z usg wychodzi chłopiec. Czyli nic nie wiadomo

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Mamusie wrześniowe - jest już 43

Martucha84 (Marta, 25l.)...................t p. 13.08.2010 chłopiec
NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... ..tp. 26.08.2010 Paweł jr Lech
Limeta (?,?).................... ...................tp. 30.08.2010
Gabisun (Marzena, 24l.).................... tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)........tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... .....tp. 1.09.2010
Pandziolka (Ania, 26l.).................... .tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010
Madzia_g (Magda,23l.)............. .......tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ....tp. 4.09.2010
Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... .tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... .....tp. 8.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ..........tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... ...tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010
Kasika84 (Kasia,25l.)............. ........tp. 11.09.2010
Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010
Martynka81 (Marta, 28l.)................tp. 12.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .tp. 14.09.2010
Falbana (Basia, 27l.).................... ....tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ......tp. 15.09.2010
Doroteczka75 (Dorota, 28l.)..............tp. 16.09.2010
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)................tp. 17.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ...........tp. 17.09.2010
Dash (Alicja, 24l.).................... ........tp. 18.09.2010
TheXanthippe (Ania, 22l.).................tp. 19.09.2010
Czekooladowaa (Ewelina, 20l.)..........tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ........tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)................tp. 22.09.2010
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).............tp. 24.09.2010
Astorianka (32l.)................... ...........tp. 26.09.2010
Zuzia01 (Agata, 28l.).................... .....tp. 26.09.2010
Klarissa................. ......................... ..tp. 27.09.2010
Karo08 (Karolina, 25l.).................... ..tp. 30.09.2010
Abz (26l.)................... .......................tp . 30.09.2010
Sławka2 (Kasia, 29l.).................... ......tp. ?

Naked21 (Ewa, 25l.).................... ........tp. ?

Mamusie październikowe - jest już 21

Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ry-bcia (Marta, 29l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
malenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Ray...................... ......................... .tp. 11.10.2010
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... ..tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... .....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)...............tp. 16.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.)................tp. 21.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 19:02   #3413
gabisun
Zakorzenienie

Pomi witaj jak to się stało,że nie mam cie w znajomych myslałam że na staraczkach wyslalam, no cóż nadrabiam teraz
A kiedy ty masz iśc do tego szpitala? jak tylko przejdą ci wymioty to będzie nastepny objaw, zachcianki i co chwile ochota na co innego ja juz sama nie wiem co mam jeść
Dyrka dała ci wreszcie spokój?

A ten mikado to co w końcu ma w zestawie , bo jakos tam namieszane jest

Stary 2010-03-06, 19:11   #3414
Pomidora
Zakorzenienie

Do szpitala w poniedziałek idę. Ale już czuję, że zjadłam kwaśne landryny i zaraz pewnie będę z kiblem gadać
Gabisun, ale masz śliczny brzuszek, zgrabnie się rysuje A z was piękna para

Zapomniałam napisać właśnie odnośnie dyrki, że jak zaniosłam jej zwolnienie i powiedziałam o szpitalu, to bez problemu powiedziała, ze nie mam się martwić i sami sobie poradzą, a ja nie musze nic robić Chyba miała dobry dzień, bo pierwszy raz tak się zachowała Dla mnie najważniejsze, że mam ją z głowy!

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 19:24   #3415
NIKaP-n
BAN stały

mszu kochana- mi wpadają w oko takie po 2500 ale w życiu nie dam tyle kasy za wózek. Jak się zaczęłam dobrze i mocno rozglądać, to za 1000-1200 też fajne znalazłam, tylko trzeba na promocje patrzeć i - tak jak piszesz- NA WAGĘ!!! My co prawda będziemy niebawem mieszkać w naszym domku, ale stamtąd do Poznania mamy ok.30km, także często i gęsto będę z Kruszynką autem jeździć, wiec muszę sobie jakoś radzić ze składaniem wózka
Są też całkiem przyjemne wózeczki nawet po 700zł, ale właśnie waga mnie przeraża i trochę się boję o ich moc. Ponieważ mamy nadzieję na jeszcze (przynajmniej) jedno dziecko, to chciałabym w miarę mocny i w neutralnych barwach. No i wiem, że ważne jest, żeby miał pompowane koła i podwozie na paskach, co amortyzuje jak już pisała Ray
Kolorek zielony, jasny brązik lub jakiś ciemny fiolet

mszu
no szefowie nie są z reguły gramotni, jeśli chodzi o kasę, dobrze, że chociaż ustnie docenił a teraz faktycznie rozpieszczaj Malucha i siebie

Kasiu dzięki no do porodu jeszcze zakupisz, bo najlepiej miec kilka koszulek- potliwość i inne takie co do apetytu, to nic nie mów właśnie wtranżoliłam dwa ciepłe duuuuże lody...

Byłam na zakupach w Factory Outlet, dorwałam znowu sklep Coccodrillo już tyle ciuszków w tym m-cu kupiłam... ech...
Zakupiłam też staniola- były fajne w Triumphie- choć nie luię tej firmy i dość okazyjne ceny- te co mi były w miarę dore- 60 i 75zł. Na mój biust to naprawdę tanio.
Zaraz się ninaad znerwuje że piszę "prawie dobre", ale serio tak było... Przestudiowałam kiedyś wątek i pisałam trochę o tym jak dobrać biustonosz i okazało się, że całe życie noszę za duży pod biustem i za mały o 2 miski
Teraz zmierzyłam miskę F!!! Większej nie miały babki i ninaad ratuj!!! był ledwo... Siora mi pisała, że do końca ciąży mogą mi jeszcze dwa razy urosnąć i po porodzie tym bardziej - Ona tak miała Więc szkoda mi było tyle kasy zostawić na miesiąc i kupiłam całkiem fajny w Calezdonii za 30zł

Mykam trochę na tv, potem zajrzę
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 19:58   #3416
gabisun
Zakorzenienie

Dziekuję
Super,że dyrkę masz już z głowy, teraz tylko odpoczywaj

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
mszu kochana- mi wpadają w oko takie po 2500 ale w życiu nie dam tyle kasy za wózek. Jak się zaczęłam dobrze i mocno rozglądać, to za 1000-1200 też fajne znalazłam, tylko trzeba na promocje patrzeć i - tak jak piszesz- NA WAGĘ!!! My co prawda będziemy niebawem mieszkać w naszym domku, ale stamtąd do Poznania mamy ok.30km, także często i gęsto będę z Kruszynką autem jeździć, wiec muszę sobie jakoś radzić ze składaniem wózka
Są też całkiem przyjemne wózeczki nawet po 700zł, ale właśnie waga mnie przeraża i trochę się boję o ich moc. Ponieważ mamy nadzieję na jeszcze (przynajmniej) jedno dziecko, to chciałabym w miarę mocny i w neutralnych barwach. No i wiem, że ważne jest, żeby miał pompowane koła i podwozie na paskach, co amortyzuje jak już pisała Ray
Kolorek zielony, jasny brązik lub jakiś ciemny fiolet

mszu
no szefowie nie są z reguły gramotni, jeśli chodzi o kasę, dobrze, że chociaż ustnie docenił a teraz faktycznie rozpieszczaj Malucha i siebie

Kasiu dzięki no do porodu jeszcze zakupisz, bo najlepiej miec kilka koszulek- potliwość i inne takie co do apetytu, to nic nie mów właśnie wtranżoliłam dwa ciepłe duuuuże lody...

Byłam na zakupach w Factory Outlet, dorwałam znowu sklep Coccodrillo już tyle ciuszków w tym m-cu kupiłam... ech...
Zakupiłam też staniola- były fajne w Triumphie- choć nie luię tej firmy i dość okazyjne ceny- te co mi były w miarę dore- 60 i 75zł. Na mój biust to naprawdę tanio.
Zaraz się ninaad znerwuje że piszę "prawie dobre", ale serio tak było... Przestudiowałam kiedyś wątek i pisałam trochę o tym jak dobrać biustonosz i okazało się, że całe życie noszę za duży pod biustem i za mały o 2 miski
Teraz zmierzyłam miskę F!!! Większej nie miały babki i ninaad ratuj!!! był ledwo... Siora mi pisała, że do końca ciąży mogą mi jeszcze dwa razy urosnąć i po porodzie tym bardziej - Ona tak miała Więc szkoda mi było tyle kasy zostawić na miesiąc i kupiłam całkiem fajny w Calezdonii za 30zł

Mykam trochę na tv, potem zajrzę
gratuluje udanego zakupu też muszę się wybrac na bieliźniarskie zakupki, bo ten ze zdjęcia to jeden z nielicznych w które się mieszczę dużego biustu nie mam, więc myslę,że coś znajdę. Też zawsze nosiłam za duży obwód 75 ciekawe ile mam naprawdę. Ninaad może pomożesz cuś

Stary 2010-03-06, 20:01   #3417
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki... mam problem..strasznie boli mnie zoladek...jestem w 9tc a od ok.2 tyg.boli mnie zoladek..moze ktoras z was tak miala...zwlaszc za wieczorem przed snem mnie strasznie boli..
Też tak miałam przez kilka dni ból żołądka przed snem ale samo przeszło, więc nic Ci nie pomogę.

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Ja tak kombinuje ten wydatek zrzucic na swoich tesciow...
U nas do zakupu wózka zgłosili się i teście i rodzice. Teście pierwsi i moja mam była niezadowolona, że Ona nie zdążyła zakupu "zaklepać" Wytłumaczyłam jej, że jest sporo innych wydatków i że jak będą chcieli to im też coś "przydzielę" heh
Wózki są w różnych cenach, ja mam już swój typ 3w1 za 1000 zł, wklejałam kiedyś linka.

Cytat:
[B]Witajcie kochane,
dziś dowiedziałam się że zostanę mamusia po raz drugi.
Cytat:
Miło mi dołączyć do waszego grona.
Witajcie gratulacje

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 20:14   #3418
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość

Monika, fajnie, że w domu już jesteś i że apetyt dopisuje Dopiero teraz przeczytałam rady dotyczące koszuli, a już po zakupach jestem.

Abz, super, że pęcherz przestaje boleć

Gabisun, ja też mam inny mocz niż przed ciążą, mętny, ale wyniki mam dobre Poproszę o zaproszenie, ja też chcę zobaczyć brzuszek

Dra, zdrówka biedaku Mi się wydaje, ze organizm może potraktować twoją ciążę jako drugą, bo tak w sumie jest, więc niech lekarze zajmą się tym rh I będzie dobrze.

Ewa, ja robiłam w 14tc usg 4d, zdjęcia wklejałam w czwartek. Jestem bardzo zadowolona, bo widziałam całe maleństwo

Pandziolka, ja tez jestm w 15 tc i mdłości ciągle mam i wymioty i na to idę w pon. do szpitala. Porozmawiaj z lekarzem.

Mszu, gratuluję takich wyników w pracy A szef rzeczywiście mógł podziękować za twój wkład w złotówkach Ja jeszcze o wózku nie myślę jakoś.

Kotekk, Natka i Kaska, witajcie i gratulacje Kotka dopisuję do listy, a Natkę i Kaskę proszę o podanie danych: imienia, wieku i terminu porodu

Kupiłam dziś śliczny zielony, puchaty szlafrok (i tak na szczęście potrzebowałam, więc nie był to niepotrzebny wydatek) i piżamkę. Od wczoraj nie wymiotuję - pójde do szpitala i pewnie mnie szybko wypuszczą Ale już kilka razymiałam taki przestój dwudniowy, a potem wracało ze zdwojoną siłą

Sprawdziłam z kalendarza chińskiego wychodzi mi dziewczynka Z tego testu 52% na chłopca, a 48% na dziewczynkę Z usg wychodzi chłopiec. Czyli nic nie wiadomo

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Mamusie wrześniowe - jest już 43

Martucha84 (Marta, 25l.)...................t p. 13.08.2010 chłopiec
NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... ..tp. 26.08.2010 Paweł jr Lech
Limeta (?,?).................... ...................tp. 30.08.2010
Gabisun (Marzena, 24l.).................... tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)........tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... .....tp. 1.09.2010
Pandziolka (Ania, 26l.).................... .tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010
Madzia_g (Magda,23l.)............. .......tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ....tp. 4.09.2010
Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... .tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... .....tp. 8.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ..........tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... ...tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ......tp. 10.09.2010
Kasika84 (Kasia,25l.)............. ........tp. 11.09.2010
Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010
Martynka81 (Marta, 28l.)................tp. 12.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .tp. 14.09.2010
Falbana (Basia, 27l.).................... ....tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ......tp. 15.09.2010
Doroteczka75 (Dorota, 28l.)..............tp. 16.09.2010
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)................tp. 17.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ...........tp. 17.09.2010
Dash (Alicja, 24l.).................... ........tp. 18.09.2010
TheXanthippe (Ania, 22l.).................tp. 19.09.2010
Czekooladowaa (Ewelina, 20l.)..........tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ........tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)................tp. 22.09.2010
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).............tp. 24.09.2010
Astorianka (32l.)................... ...........tp. 26.09.2010
Zuzia01 (Agata, 28l.).................... .....tp. 26.09.2010
Klarissa................. ......................... ..tp. 27.09.2010
Karo08 (Karolina, 25l.).................... ..tp. 30.09.2010
Abz (26l.)................... .......................tp . 30.09.2010
Sławka2 (Kasia, 29l.).................... ......tp. ?

Naked21 (Ewa, 25l.).................... ........tp. ?

Mamusie październikowe - jest już 21

Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ry-bcia (Marta, 29l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
malenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Ray...................... ......................... .tp. 11.10.2010
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... ..tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... .....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)...............tp. 16.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.)................tp. 21.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ja pamiętam te zdjęcia które wstawiałaś ale jakoś nie zwróciłam uwagi że to było usg 4D,ale ze mnie gapaA ile płaciłaś?
Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Do szpitala w poniedziałek idę. Ale już czuję, że zjadłam kwaśne landryny i zaraz pewnie będę z kiblem gadać
Gabisun, ale masz śliczny brzuszek, zgrabnie się rysuje A z was piękna para

Zapomniałam napisać właśnie odnośnie dyrki, że jak zaniosłam jej zwolnienie i powiedziałam o szpitalu, to bez problemu powiedziała, ze nie mam się martwić i sami sobie poradzą, a ja nie musze nic robić Chyba miała dobry dzień, bo pierwszy raz tak się zachowała Dla mnie najważniejsze, że mam ją z głowy!
Dobrze że dyrektorka wkońcu dała Ci spokój

Stary 2010-03-06, 20:39   #3419
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Lisica1 Dziewczyny dobrze piszą, taka jest kolejność: pomiar NT (przezierności) na USG miedzy 11-14 tygodniem, test Pappa, aminopunkcja. Inaczej to troszkę bez sensu. Nie mam pojęcie czemu lekarz zalecił najpierw test pappa :/
to co ja teraz mam zrobic? ...moze zadzwonie do pielegniarki w pon.to ona mi powie...ale licze ze lekarz wie lepiej...eh...
Stary 2010-03-06, 20:44   #3420
NIKaP-n
BAN stały

Szczęśliwa, ależ ja Tobie zazdroszczę
My na teściów w ogóle nie możemy liczyć- w żadnej kwestii, z resztą już prawie kontaktu nie utrzymujemy, masakra...
Moja Mami zbyt dobrze finansowo nie stoi, ale wciąż wyzywa, że z babcią naszą też coś ekstra zakupią Babcia się uparła i już nie miałam siły odmawiać i co emeryturkę dostaje, to mi stówkę wciska Kochana jest. Także już 300 odłożyłam na ciuszki dla Maleństwa i jak Mamcia wróci z UK, to jedziemy te kupony do Smyka wykorzystać.

Szczęśliwa, a jak się czujesz? Jak mdłości? Mi już całkiem prawie przeszły

gabisun słyszałam różne opinie, że wszystko zależy od anestezjologa jeśli chodzi o ZZO. Jedna znajoma była tak znieczulona, że nie czuła nic- kompletnie przy pierwszym dziecku, nawet na nogach ustać nie mogła.
Przy drugim, czuła właśnie te bóle parte, a krzyżowych w ogóle. I jak zapytała, czy to ok, że czuje, to anestezjolożka oburzona odparła, że nie znieczuli Jej tak, żeby nic nie czuła, bo powinna mieć jakąś kontrolę...
Mi chodziło o to, że lekarze mówią, że ZZO u niektórych kobiet działa tak, że mogą się obkurczyć czy zwiotczeć mięśnie macicy i wtedy kobieta- mimo, że prze, to nic nie jest w stanie wskurać i wtedy muszą wziąć narzędzia i to mnie przeraża.
Ale pewnie jak tylko zaboli, to będę wołać o znieczulenie
W tym szpitalu, w którym chcemy rodzić, to jest za darmo, ale słyszałam, że nie lubią dawać...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości