![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wysokie kobiety na obcasach ?
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;17682416]ok ale umowmy sie ze wybieg rzadzi sie innymi prawami niz ulica
![]() no bez kitu, mnie to w ogole nie przekonuje.. juz bardziej zdjecia sławnych wysokich w szpilach gdzieś na ulicy. Jakbym miala pomykać sama po świecie to moglabym i 15 cm obcas mieć ![]() Własnie tu jest mój problem, że jak mam wysokie obcasy to reszta świata sięga mi do pasa... i to jest zawstydzające itp ![]() No ale wlasnie siedze na allegro i przeglądam buty na 11 cm obcasie ![]() ![]()
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Cześć kobietki .
Z ciekawości weszłam na to forum i czytając wasze posty jestem lekko zaszokowana że macie tyle kompleksów spowodowane waszym wysokim wzrostem . Ja mam zaledwie 164 i chciała bym mieć te ponad 170 cm . jest dużo plusów z wysokiego wzrostu ,może ja inaczej spostrzegam to wszystko ,mogę wam przytoczyć co niektóre . 1) sukienki wieczorowe zawsze lepiej leża na osobie wysokiej ,wygląda sie smukło,szczupło i lepiej się układa na całej sylwetce . Ja za to muszę przy kupnie jakiejkolwiek sukienki zwracać uwagę czy mi np. nie skróci nóg 2) każde spodnie muszę w nogawkach skracać 3) a co do szpilek (wasza zmora ,tak stwierdziłam po przeczytaniu kilku postów),dużo lepiej się prezentują na nodze która sięga "nieba" ![]() ![]() 4) a co do mężczyzn ,mam kolegę który woli wysokie kobiety ,sam jest niski i nie pamiętam żeby którejś ze swoich dziewczyn sięgał chociaż do ramienia ![]() A jeżeli spotykacie się z sytuacja że jakaś dziewczyna wyśmiewa się z waszego wzrostu ,to poprostu one są tylko być może zazdrosne. Macie dylemat czy założyć szpilki kiedy gdzieś wychodzicie z waszym partnerem to powiem OCZYWIŚCIE ŻE TAK ,a jak pokarzesz że np. masz sexi bieliznę i pończochy to i sexi szpilki ,to albo zrezygnuje z wyjścia ,albo się spóźnicie ![]() A tak na marginesie jak wspominałam że man 164 cm mój mąż ma 175 cm, i tez jak założę szpilki jestem wyższa od męża . Więc kobietki głowy do góry i olać wszystkich komu przeszkadzają wysocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Jestem wysoka i nosze obcasy
![]() ![]() ![]() olakotela: latwiej ubranie skrocic niz wydluzyc ![]() A ostatnio mam mega problem z bluzkami, szczegolnie koszulowymi ![]() No i spodnie- pozostaja sklepy jeansowe, a ze nie lubie spodni powycieranych, z dziurami, wybielanych, z zagnieceniami na udach to mam problem. Bo w innych sklepach- jak stoje jest ok, jak siade- pol pupy widac ![]() Probowalas w new yorkerze? Tam moim zdaniem maja spodnie na sredni wzrost, przynajmniej dzinsy. Ja w sumie nie zwracam uwagi na nizszych facetow. Absolutne minimum to 180. Najlepiej to 190, bo zaloze szpile a i tak jeszcze zostaje ilestam roznicy. Moze niektorzy patrza tylko na wnetrze, ale dla mnie wygladac jest wazny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;17682416]ok ale umowmy sie ze wybieg rzadzi sie innymi prawami niz ulica
![]() Niekoniecznie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez mam na obcasach ponad 180 i na studniowce bylam na obcasach, a niektorzy faceci w mojej klasie nawet 170 nie mieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wiesz ja raczej mam wrazenie ze to litosc w ich oczach a nie podziw ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Przyczajenie
|
![]() to prawda ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
haha mam takie samo podejscie ![]() jak mam na sobie wysokie szpilki nabieram pewnosci siebie i zapominam o wszystkich ;-) czuje sie znakomicie !
![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pamiętajcie, jeśli wybieracie niskie buty, garbicie się i staracie wyglądać na niższe to jest to zauważalne i wygląda bardzo niekorzystnie. Zobaczcie jak chodzą modelki. Wyprostowane, noga za nogą. Są piękne i absolutnie nikt nie powie, że wyglądają niekobieco. Zróbcie z chodnika swój prywatny wybieg. Działa, gwarantuje. Pamiętam jak szłam ulicą i z daleka widziałam chłopaka, który patrzył na mnie i uśmiechał się. Kiedy byłam kilkanaście metrów przed nim zrobił mi zdjęcie
![]() Mam 175cm i kiedyś miałam z tego powodu ogromne kompleksy. Od jakiegoś czasu mam styczność z fotomodelingiem, mały epizod z wybiegiem też mam za sobą i powiem, że to leczy z kompleksów. Kiedy wiesz, że ludzie przychodzą żeby cię zobaczyć, robią zdjęcia automatycznie zaczynasz czuć się zaje*iście i patrzenie z góry na innych zaczynasz traktować jak prezent od Bozi ![]() Ubierzcie się świetnie, zróbcie włosy i makijaż, wyjdźcie na miasto, idźcie pewnym krokiem z głową do góry, bo to jak odbieracie siebie odbija się na tym jak widzą Was inni. Pewność siebie jest sexy.
![]() |
#129 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#130 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Hej kobietki
![]() NA wstępie podkreślam, długie nogi są cudne. Ha bo sama takie mam ![]() Ale jeśli chodzi o samo wystąpienie na obcasach to moje otoczenie też bardzo małe. Ja mam 16 lat i 1,79 m, i tak się zastanawiam też właśnie nad bierzmowanie, czy wystąpić w obcasach??? Prosze poradę ![]() Jestem wyższa od świadka bez obcasów, no ale cóż.. ![]()
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły. Magda jestem ![]() Edytowane przez koralikowa paniiiiiii 094 Czas edycji: 2010-03-20 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
jasne, bierz obcasy i wzbudzaj szacunek i podziw w kościele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Mam 179cm wzrostu. Całe życie byłam wyższa od swoich rówieśników i przejmowałam się tym. Wszystko zmieniło się gdy wyszłam z kumpelą do sklepu z butami i od razu wpadły mi w oko czarne botki na 6-cio centymetrowym obcasie. Po założeniu ich najchętniej bym ich w ogóle nie ściągała z nogi. Od razu śmigałam w nich po sklepie i nie chwiały mi się nogi, jakbym była stworzona do chodzenia na obcasach ;D I wszystko obróciło się o 180 stopni. Jutro idę zakupić moje pierwsze buty na obcasie powyżej 3cm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
oby tak dalej dziewczyny ! idzie wiosna! leccie do sklepów kupować buty na wysokim obcasie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Sama mam 179cm wzrostu i wieczny dylemat, czy powinnam nosić szpilki. Ale zbliża się okres matur, a w sklepie wypatrzyłam idealne buty, pięknie prezentują się na nodze, ale mają ok. 8-centymetrową szpilkę i się zastanawiam, czy je kupić. Napaliłam się na nie jak mało kiedy
![]() ![]() Jednak to, że matka natura obdarzyła mnie hojniej niż resztę, to mam rezygnować z prawdziwego akcentu kobiecości? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
hej. a mi smutno sie ostatnio zrobilo, bo kupilam sobie 10cm buty, i mi sie bardzo podobaly, ale uslyszalam tyle glosow sprzeciwu : <<< mam 178cm i 17 lat.
najwyzsza z dziewczyn w klasie, tylko 2, 3 chlopakow jest ode mnie troszke wyzszych..dziewczyny maja po 160cm i ostatnio wkurzylam sie na moje 2 kumpele z ktorymi tylko gadam, bo ciagle mowia : ALE TY JESTES WYSOKA itd i mnie to straaaasznie denerwuje ;< z kim ja mam sie trzymac? mowia, ze przy mnie czuja sie takie male i wogle, ale to moja wina?> robia mi jakies wyrzuty i co, mam sama chodzic po szkole, w klasie, z nikim nie rozmawiac? psuja mi humor, nie powiem ze nie. co mam zrobic? nie ma wysokich dziewczyn u mnie w klasie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może powiedz im, że to co mówią nie jest miłe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
nie martw się, niewiele Ci zostało już 'życia' w tej klasie ;p na studiach jest o wiele więcej wysokich ludzi niż na przykład w szkole średniej
![]() myślę, że zwykłe zwrócenie uwagi nic nie da. najlepiej jak pokażesz, że jesteś pewną siebie osobą i włożysz swoje szpilki ;p niech zobaczą, że nie obchodzi Ciebie ich głupie gadanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Ja swój wzrost uważam za zalete (177cm
![]() Nie mam z tego powodu przykrości, no kiedys moja obecnie była przyjaciólka (ok. 160cm ![]() Noszę szpilki, nie obchodzi mnie, że goscie z grupy są wtedy "mniejsi". Edytowane przez 201708250923 Czas edycji: 2010-04-18 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie dla mnie wzrost w stylu 175,6 cm to normalny wzrost i nie wiedziałam, że można mieć na tym punkcie kompleksy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Ja mam 174 cm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny to jest nasz atut ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z tą odpowiedzią ,to jest wasz atut dłuugie nogi
![]() Idzie wiosna później lato pokazujcie w szpilkach na wysokich obcasach swoje długie nogi , nie ważne czy w spódnicy czy w spodniach .Czy będzie jakikolwiek chłopak który za wami sie obejrzy ,zapewne nie jedna kobietka "chlapnie "swojego chłopa ze sie obejrzał za któraś z was . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
Ja mam 1,66 m (16lat) i zakładam 10 cm szpilki. Szczerze to chciałabym mieć wasze 1,72m albo przynajmniej 1,70m(może jeszcze urosnę), chociaż moje koleżanki mówią że mam idealny wzrost bo nawet jak założę bardzo wysokie obcasy to fajnie wyglądam. A jak dla mnie to jeżeli lubisz chodzić na obcasach to powinnaś chodzić a koleżanki i koledzy są po prostu zazdrośni że jesteś od nich wyższa. Pozdrowionka i więcej pewności siebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jak ja ci zazdroszcze wzrostu ![]() ja sie wyleczylam ze szpilek po niedawnej historii, jaka spotkala mnie na ulicy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ja mam 178 cm
![]() szpilki to podstawa ! ![]() a na co wam ludzie? wazne zeby akceptowac siebie ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;19534906]jak ja ci zazdroszcze wzrostu
![]() ja sie wyleczylam ze szpilek po niedawnej historii, jaka spotkala mnie na ulicy ![]() ![]() Jakiej historii? No dokładnie. Ja mam 175-6 cm i wcale nie czuję się wysoka. Wg mnie to normalny wzrost, mam dużo wysokich koleżanek i mega wysokich kolegów, a swój wzrost bardzo lubię i w obcasach też chodzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
(o kurcze nie wiedzialam, ze sie tak rozpisalam
![]() theoneandonly stalam na swiatlach miedzy dwoma, bylo czerwone i nie zdarzylam juz przejsc na 2 strone. tlumy na przystankach po obu stronach ulicy (bylo kolo 4) nagle centralnie przede mna zatrzymuje sie samochod, ktos opuszcza szybe, wychyla sie kilka glow z durnymi usmieszkami na twarzach. mi sie juz goraco zaczelo robic, bo znalam te miny, a co gorsza - znalam tych palantow. no wiec odwrocilam glowe w przeciwna strone i slysze za soba: "o matko jaka wieeeeeeeelka! a jaka chuda! jezu skads ty uciekla?! wygladasz jak <<i tu imie i nazwisko dziewczyny z mojego miasta, ktora niedawno wyszla z anoreksji, jest troche wyzsza ode mnie>>! ej ludzie patrzcie!" <<oczywiscie ludzie z obydwu przystankow patrza na mnie, jak ktos stal w grupce to sie smiali. pozniej znow zostalam obrzucona wyzwiskami na temat mojego wygladu <<ze potwor, zyrafa, łodyga itp>> swiatlo jak na zlosc sie nie zmienialo, oni zaczeli czyms we mnie rzucac (nawet nie chce wiedziec co to bylo). chyba nigdy nie czulam sie tak upkorzona. wolalabym juz, zeby mnie skleli niz czepiali sie mojego wygladu (zawsze ktos sie musi do mojego wygladu dowalic - przeciez nie moja wina ze tak wygladam ![]() aha i prosze nie piszcie mi, zebym sie nie przejmowala opinia "takich" ludzi. mam z nimi przejscia juz od podstawowki i jak widac dopoki sie stad nie wyniose, to sie od nich ie uwolnie. chociaz spotkalam ich bardzo daleko od mojego miejsca zamieszkania, wiec... AtelierStylizacji dla mnie to zaden plus ![]() ![]() Edytowane przez 9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2 Czas edycji: 2010-05-24 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
... choć nie Westwood
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;19537152](o kurcze nie wiedzialam, ze sie tak rozpisalam
![]() theoneandonly stalam na swiatlach miedzy dwoma, bylo czerwone i nie zdarzylam juz przejsc na 2 strone. tlumy na przystankach po obu stronach ulicy (bylo kolo 4) nagle centralnie przede mna zatrzymuje sie samochod, ktos opuszcza szybe, wychyla sie kilka glow z durnymi usmieszkami na twarzach. mi sie juz goraco zaczelo robic, bo znalam te miny, a co gorsza - znalam tych palantow. no wiec odwrocilam glowe w przeciwna strone i slysze za soba: "o matko jaka wieeeeeeeelka! a jaka chuda! jezu skads ty uciekla?! wygladasz jak <<i tu imie i nazwisko dziewczyny z mojego miasta, ktora niedawno wyszla z anoreksji, jest troche wyzsza ode mnie>>! ej ludzie patrzcie!" <<oczywiscie ludzie z obydwu przystankow patrza na mnie, jak ktos stal w grupce to sie smiali. pozniej znow zostalam obrzucona wyzwiskami na temat mojego wygladu <<ze potwor, zyrafa, łodyga itp>> swiatlo jak na zlosc sie nie zmienialo, oni zaczeli czyms we mnie rzucac (nawet nie chce wiedziec co to bylo). chyba nigdy nie czulam sie tak upkorzona. wolalabym juz, zeby mnie skleli niz czepiali sie mojego wygladu (zawsze ktos sie musi do mojego wygladu dowalic - przeciez nie moja wina ze tak wygladam ![]() aha i prosze nie piszcie mi, zebym sie nie przejmowala opinia "takich" ludzi. mam z nimi przejscia juz od podstawowki i jak widac dopoki sie stad nie wyniose, to sie od nich ie uwolnie. chociaz spotkalam ich bardzo daleko od mojego miejsca zamieszkania, wiec... [/QUOTE] Co za prostactwo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.