|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcę być jeszcze bardziej Twoja - XIV część zazdrośnic
Cytat:
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- no jak gdzie? Na nasze nowo budujące się autostrady ![]() ![]() A teraz w ogóle w Genevie zaprezentowano najnowsze Porsche 911 Carrera z silnikiem diesla... no to ja nie wiem.... sportowy z dieslem to już przegięcie. Już Suaru Impreza Turbo Boxer Diesel jak dla mnie brzmi dziwnie....
o7.10.07-zakochana ![]() 18.12.10- narzeczona ![]() 05.03.11 - żona ![]() 22.08.11 - Mrówka 13.05.13 - Bulgotka Mrowisko "Zwierciadełko" Edytowane przez Gwizdak Czas edycji: 2010-03-07 o 11:38 |
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa no tak - zpaomnialam o nich
|
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie Ci pozwolą kupić? no i chyba byśmy głupki byli, gdybyśmy kupili auto, nie znając opinii, zwłaszcza że mój chłopc nie jest typowym facetem i nie wie wszystkiego o autach, orientuje się, ale mistrzem w temacie nie jest więc też się musiał dokształcić Gwizdak, ja na takiego astona jestem zbyt nieśmiała - byłabym gwiazdą na osiedlu. ludzie by sobie ze mną filmiki robili i na YT wrzucali, nieeeee ale ogólnie to życie jest niesprawiedliwe - ja powinnam mieć tak z 3 mln złotych dla siebie do rozplanowania, toby mi może na wszystko starczyło. ![]() PS ale cena tej v8 jest do negocjacji. może zejdą z 300 tys. w dół ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-03-07 o 11:53 |
||
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Naj wystarczy jak Ci powiem co mój TŻ z Tatą mówią: " Ford g... wort,a Fiat to jego brat"
![]() Niestety,ale nie mogę się z tym nie zgodzić pomimo,że Kropek to przecież Fiat
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym że on naprawdę nie uznaje innych aut niż mercedes i volvo. ja wiem, że to dobre marki itp., ale wyczuwa "lekki" przesadyzm w twierdzeniu, że cała reszta jest do d... w ogóle to idę do mamy teraz. miałam się uczyć, ale emocje samochodowe wzięły górę... ja nie przeżyję wtorku, przysięgam paaa
|
|
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to na szczęście mój Tata uznaje inne marki oprócz Forda.Nawet Fiata ścierpi dla początkującego kierowcy,bo są to tanie samochody z tanimi częściami
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpowiadając jeszcze na to, co na poczcie - P. rozumie moje racje, jak ja rozumiem jego. Nie wiem tylko, czy jego rodzice by zrozumieli... Tzn. może zrozumieć by zrozumieli, ale czy by zaakceptowali? Cytat:
Choć inna sprawa, że ma 10-11 lat, a przejechane 45 tys. km... Ale my zawsze mieliśmy Fiaty (małe), bo moja Mama pracowała we Fiacie i miała jakieś zniżki... Ale nigdy technicznych problemów nie było.
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do fiatow - moi rodzice jezdza panda- moj tato ja wygral farciarz jeden i chwala sobie bardzo
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
widze temat auciarski
![]() ja mam francuzika http://otomoto.pl/peugeot-306-16-8v-...C11803265.html takiego o tylko 110 KM ma i czeka az zdam prawko i bede smigac w nim hehe
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Naj mi się takie merce nie podobają. A okularniki są już całkiem be.
Motylku nie wiem czy to przypadek, ale pokazałaś same białe autka. Ja ostatnio choruję na białe z ciemnymi dodatkami ![]() Gwizdaczku widać, że lubisz sportowe sylwetki ![]() arrakis, ale taka Vitara jest stara i niedroga. W środku plastik fantastik, mój ex miał, ani to ładne, ani zrywne... Nam (mi i B.) marzą się 2 samochody. Dla niego duży, rodzinny, miejsko-terenowy, np. BMW X6 : http://images.paraorkut.com/img/pics...mw_x6-9050.jpg lub X5 :http://otomoto.pl/bmw-x5-xdrive-35d-...C11796549.html ![]() A dla mnie mały, poręczny miejski samochodzik, np:. http://mariaionescu.files.wordpress....11/audi-a1.jpg lub http://folbot.files.wordpress.com/20...ini_cooper.jpg . Zupełnie różne klimaty, ale obydwa mi się podobają i obydwa są poza naszym zasięgiem :P---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Edit: Aaaaa znalazłam moje cudo w przystępnej cenie!!! Oczywiście czerwone http://otomoto.pl/mini-cooper-super-...C10789117.html
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie masz rację. Ale P. bardzo się liczy ze zdaniem rodziców. Nie chciałabym, żeby przez tą sytuację powstały jakieś spory między nimi a nami. W sumie to nie wiem też, jaka byłaby reakcja mojego Taty. W chwili obecnej temat ma przemyśleć P...
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
No lubię sportowe
Co do Mini, to osobiście uważam, że cena tego samochodu jest kosmiczna i zupełnie niewspółmierna do samego samochodu. Ale rozumiem, że BMW więc płacić trzeba ![]() My na pewno będziemy mieć 2. Znaczy teraz ma każde swój i tak zostanie zapewne. Ale nie wiem jakie. Bo tż to w ogóle chce mieć 3 i motocykl Na razie są dwa i motocykl tylko wychodzi na to, że bardziej potrzebujemy garażu niż mieszkania
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() widze ze temat motoryzzacyjny ja szukam w tej chwili golfa IV lub polo obaczymy jak będzie
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
no ale to jest wyjatkowa sytuacja jednak
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hawwa Ale czemu mieliby nie zaakceptować? Kochacie się, na co jeszcze czekać. Zobaczymy co Twój P. wymyśli.A mogę zapytać czy Twój TŻ pracuje/studiuje?
|
|
#1097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martwię , się za dwóch mam 20 lat a od tyg siedzę na tabletkach uspokajających bo nie daję sobie rady . A też sądziłam , że wszystko jest proste a tu jednak nie . Cytat:
Sama mam 7 lat starszego i wiem , że gdybym miała młodszego to bym nie myślała tak o tych zaręczynach ślubie itd . Wiec jest wielka różnica planować zaręczyny w wieku 17 lat u ma się chłopaka w wieku 18-19 a mieć to 17 a Mężczyznę w wieku powiedzmy 25... Ahhh zawsze marzyłam o tym autkuuu ![]() Tylko w nim nie podoba mi się tylnie siedzenie , ponieważ jednak czasem jedzie nas więcej osób i teraz wolałabym forda pumę . Chodź na tigrę bardzooo chorowałam naprawdę ![]() A obecnie mam dwa swojego ople corse silnik 1.4 turbo diesel i z Tż mamy wspólnie forda mondeo silnik 2.0 ![]() to jest różnica w jeździe moja corsa to tak wolno się rozpedza ale jak się bujnie to się jedzie , że ho ho ale wole swojego dlatego , że wszędzie się nim wcisnę , ale chyba będę musiała go wymienić ponieważ już coś się z nim dzieje |
||
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiem. Dlatego teraz ruch jest po ich stronie (bo chyba nie po stronie samego P., nie wiem, czy sam podejmie decyzję, czy jednak ją skonsultuje z rodzicami...). A mnie pozostaje czekać.
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
I w tym niepracowaniu widzę pole do braku akceptacji ze strony jego rodziców, bo uważają, że ślub powinien być wtedy, gdy będzie mógł nas utrzymać... I w normalnych warunkach się z tym zgadzam, ale teraz nie mogę, bo kierują mną też inne uczucia...
Powód do śmiechu dał mi Bóg Rdz 21,6 Edytowane przez Hawwa87 Czas edycji: 2010-03-07 o 12:28 |
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi ja uważam,że każdy model wygląda najładniej w poszczególnych kolorach,.Nie jest tak,ze podoba mi sie jeden konkretny kolor i każde moje autko ma być w tym kolorze. A te dwa po prostu podobały mi się w bieli.Najlepiej biała perła
![]() Kawka ooo dobra myśl!Na golfy tez popatrzę.W sumie mogłabym mieć Golfa
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż na IV roku już na pewno nie tak trudno pracę znaleźć, przynajmniej ja chciałabym już wtedy pracować.
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio, to nie wiek czyni z chłopaka mężczyznę. 25 letni pracujący chłopcy też są. Ba są nawet 40.letni pracujący i samodzielni chłopcy, z którymi bym w życiu nie chciała mieć nic wspólnego. Nie wiem skąd to ogólne przekonanie, że wiek cokolwiek oznacza poza zużyciem organizmu?
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy już go jakiś czas a był jeden taki miesiąc , że 3 razy w tygodniu jeżdziliśmy 200 km , czyli Tyg około 600 km tylko w to jedno miejsce , gdzie my tu jeszcze spokojnie to z 800km tyg robiliśmy i powiem Wam , że jest komfortowe i jeszcze nam się nie zepsuło (tfu tfu tfu ) ![]() Duży samochód wygodny wygląd ma , akurat świetny nam się trafił może nie za młody ale za te pieniądze które mieliśmy to jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lasoa ma przecież taką sytuację,że jej TŻ jest chyba z 15 lat starszy i to zrozumiałe,że jemu się bardziej spieszy do założenia rodziny.
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faceci trochę później na ogół dojrzewają do takich decyzji.
|
|
#1105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tż ile ma lat? Nie piszę tego, żeby kogokolwiek obrażać. Nie potrafię tego inaczej wytłumaczyć. Myślę, że pozostałe zazdrośnice wiedzą o co mi chodzi. |
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim otoczeniu chociaż by nawet ze szkoły czy znajomych , to niejedne dziewczyny tak się pakują , że ho ho sama mam kuzynkę , którą facet tak kontroluje pilnuje , nie może nawet z koleżanką wyjść nigdzie , musi się "meldować " co robi itd.... Różnie to z nimi bywa , taka prawda , że Ciężko trafić wiadomo też , że chłopka w wieku 20 lat nie jest równy drugiemu 20 latkowi .... Ale w tym tyg już była dyskusja na ten temat. Wyrażam swoje skromne zdanie tylko . |
|
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle skąd Wam się wzięło, że jak facet jest "dojrzały" do ślubu, to dziewczyna też jest?Jak dziewczyna ma lat 17a facet ma 25 to przepraszam, ale w jaki sposób jego wiek wpływa na jej dojrzałość emocjonalną i życiową. Przecież powstaje tu zjawisko, którego wiele z Was bardzo nie chce - ta 17. letnia dziewczyna za chwilę będzie finansowo uzależniona od swojego starszego partnera. Tyle razy pisałyście, że to zło
![]() Wiek nie świadczy o niczym. Patrz Insane i jej tż. Dziewczyna nastolatka dojrzalsza i mądrzejsza od swojego 30.letniego chłopca. Też nie sytuacja materialna wpływa na dojrzałość emocjonalną człowieka. Znam wiele osób, które z powodu sytuacji materialnej nadal mieszkają z rodzicami i nie myślą nawet o wyprowadzce. Kasy niet, a pracy niet, a podejścia do życia można się uczyć. Mam też koleżankę która od 10 lat mieszka na swoim, sama się utrzymuje, zarabia i zmaga z codziennością. Co nie przeszkadza być jej emocjonalnym zagubionym dzieckiem...
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie chciała, żeby P. podejmował jakąś pracę tam w Gdańsku, bo to by pewnie oznaczało, że rzadziej by do mnie przyjeżdżał, a ja go tu bardzo potrzebuję.
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym moim zdaniem czekoladka też nie możesz powiedzieć , że w 100 % będziesz mieć zapewnioną pracę ponieważ różnie bywa a jeszcze się uczysz więc za 2 lata może być różnie . |
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
mówiłam, że nie jestem na bieżąco
A co do tego, że wyrażasz swoje zdanie, to ja rozumiem. Ja się z nim tylko nie zgadzam
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

chrzanię mieszkanie i śluby -> biorę kredyt na to

Tzn. może zrozumieć by zrozumieli, ale czy by zaakceptowali? 

Moje najszczersze kondolencje, bardzo mi przykro 
powiedziała mi, że zarobiłam minusa i się muszę poprawić następnym razem