Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-06, 19:01   #4771
MakaronSwiderek
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Dziękuje, że komuś chciało się luknąć na moje jadło
Dzisiejsze RRRRR:

śniadanko
: kanapka z polędwicą(2 plasterki), serek wiejski, pomarańczka i szklanka mleka 1,5% (naszło mnie coś)
2 śniadanko : tost z kawałeczkiem serka żółtego morskiego, dużo pieczarek, słonecznik i kawa z odrobina mleka
obiad : wymyślna zupka z piersią kurczaka, pieczarkami i papryką
podwieczorek : activia(w ramach ulgi) z płatkami owsianymi, granulowanymi otrębami śliwkowymi i orzechami do tego pół wieśniaka bo dość wcześnie podwieczorek był jedzony a kolacja nie zapowiadała się wcześniej
kolacja: (właśnie zajadam) kanapka z sałatą i tuńczykiem w sosie wlasnym + twarożek chudy i ogórek.

uśmiecham się o ocenke

1
0 przykazań żywieniowych!
Dietetyczne FAQ!

moje przewodniki redukcyjne
MakaronSwiderek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 19:53   #4772
lisnov
Zakorzenienie

W porownaniu z innymi moj jadlospis wydaje sie byc strasznie duzy, pewnie przekroczylam 1500 kcal
I - dwie kromki chleba razowego wieloziarnistego z trójkątem serka topionego alpejskiego (17,5g) posypane otrębami pszennymi , szklanka kakao, jabłko
II - dwie kromki chleba razowego wieloziarnistego z dwoma plasterkami polędwicy sopockiej, z czterema plasterkami pomidora posypane otrębami
pszennymi, pomarańcz, herbata zielona
III - miska barszczu białego z kawałkiem kiełbasy
IV - jedna kromka chleba razowego wieloziarnistego z jajkiem na twardo
posypana otrębami pszennymi, herbata zielona
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 20:01   #4773
Asilos Magdalena
Zadomowienie

R:

I: owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, jabłko, cynamon, 200g. homo naturalnego.
kawa z mlekiem 2%

II: sałatka: sałata lodowa, pomidor, garść orzechów laskowych, łyżka oleju rzepakowego.

III: pierś z kurczaka ugotowana na parze, fura brokułów.

trening siłowy ze sztangą + 12 min. szybkich skoków na skakance

po treningu: banan

IV: 3 placki owsiane: 3 łyżki płatków owsianych, 2 białka, 1 żółtko, 2 suszone śliwki.

przede mną:

V: 100g. chudego twarogu, pół świeżego ogórka.

uśmiecham się o ocenę

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 20:34   #4774
gosiadred
Raczkowanie

R:

Ś: owsianka na mleku, jabłko, pomarańcza, szczypta cynamonu, połówka bułkiz ziarnami + polędwica + ogórek

IIŚ: Kanapka z szynką drobiową i ogórkiem [pieczywo ciemne oczywiście]

O: warzywa na patelnię, jajecznica smażona na teflonie, nieduży filet rybny

P: serek homo

30 minut skakanki, 8 minutes legs, 6weidera

K: niestety znowu serek homo z wkrojonym kiwi...

dziewczyny co o tym sądzicie? proszę o ocenę!!!
gosiadred jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 20:39   #4775
carmen4400
Zadomowienie

U

śn. duża buła poznańska z masłem do tego pół kostki twarogu półtlustego rozrobionego ze smietaną, z ogórkiem i pomidorkiem

IIśn. jabłko, duży rożek z ciasta francuskiego z jabłkami oblany lukrem(ok 150g)

ob. miska krupniku dość gęstego; 2 grube naleśniki z mięsem mielonym, pomidorami, serem zapiekane też z serem na wierzchu na koniec polane dodatkowo ketchupem
czekoladki rumowe
szklanka soku warzywnego

p. jogurt kawowy 250g, 2 obwarzanki greckie (z ciasta pół na pół francuskiego i kruchego, z cynamonem i przypruszone cukrem pudrem) kocham francuskie
czekoladka lodowa, troche wloskic (niestety już wyłuskanych, a ja tak uwielbiam stac i łuskać)

K; kefir, 2 kromki orkiszowego z masłem, wędzonką, pomidorkiem
pomarańcza, banan
Stary 2010-03-06, 20:53   #4776
saming
Zakorzenienie

Pozwoliłam sobie ocenić Wasze jadłospisy, mam nadzieję, że dobrze i w miarę przydatnie
Cytat:
Napisane przez MakaronSwiderek Pokaż wiadomość
Dziękuje, że komuś chciało się luknąć na moje jadło
Dzisiejsze RRRRR:

śniadanko
: kanapka z polędwicą(2 plasterki), serek wiejski, pomarańczka i szklanka mleka 1,5% (naszło mnie coś), ok ładnie, mam nadzieję, że ten wieśniaczek to cały zjadłaś? Na R, proponowałabym na śniadanko jak już mleko to może chociaż kawkę zbożową? Zawiera witaminy i błonnik, no albo tradycyjnie, czerwona albo zielona herbata. No i kanapka z chleba razowego mam nadzieję
2 śniadanko : tost z kawałeczkiem serka żółtego morskiego, dużo pieczarek, słonecznik i kawa z odrobina mleka Na R trzeba sobie darować tego tosta, lepiej zjeść już po prostu kanapkę zwykłą, ale lepiej by było, gdyby jakieś białko wpadło, np. jajko, tuńczyk.
obiad : wymyślna zupka z piersią kurczaka, pieczarkami i papryką A zupy ma być spora micha.
podwieczorek : activia(w ramach ulgi) z płatkami owsianymi, granulowanymi otrębami śliwkowymi i orzechami do tego pół wieśniaka bo dość wcześnie podwieczorek był jedzony a kolacja nie zapowiadała się wcześniej No może być.
kolacja: (właśnie zajadam) kanapka z sałatą i tuńczykiem w sosie wlasnym + twarożek chudy i ogórek. Tą kanapkę można sobie darować na kolację, zamiast tego lepiej zjeść sam tuńczyk-twarożek i ogórka

uśmiecham się o ocenke
Źle nie jest, ale zawsze może być lepiej, jest białko, są jakieś węgle, są nnkt. Jakiś owoc by się przydał np. do śniadania albo drugiego posiłku. No i trochę więcej warzywek by się przydało.

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
W porownaniu z innymi moj jadlospis wydaje sie byc strasznie duzy, pewnie przekroczylam 1500 kcal
I - dwie kromki chleba razowego wieloziarnistego z trójkątem serka topionego alpejskiego (17,5g) posypane otrębami pszennymi , szklanka kakao, jabłko
Na R lepiej sobie darować serek topiony, zastąp go wieśniakiem, albo nawet serkiem homo, do tego jakaś wędlinka, i warzywa.
II - dwie kromki chleba razowego wieloziarnistego z dwoma plasterkami polędwicy sopockiej, z czterema plasterkami pomidora posypane otrębami pszennymi, pomarańcz, herbata zielona ok, może być
III - miska barszczu białego z kawałkiem kiełbasy Barszczyk i kiełbasa raczej się na R nie nadają, ale domowy obiad jak rozumiem - więc polecam do tego dorzucić twaróg i jajko na twardo, bardzo dobry taki barszczyk, polecam A przy okazji pojawi się białko w obiedzie a to ważne.
IV - jedna kromka chleba razowego wieloziarnistego z jajkiem na twardo
posypana otrębami pszennymi, herbata zielona A może by tak jakiś tuńczyk, albo serek wiejski? Nawet jajecznica z 2 jajek byłaby lepsza
Wg. mnie trochę mało, za dużo kanapek, za mało wartościowego jedzenia: czyli białka, nnkt i warzyw to w ogóle nie widzę.

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
R:

I: owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, jabłko, cynamon, 200g. homo naturalnego.
kawa z mlekiem 2% Dlaczego tak mało tych owsianych? Dodaj ich więcej, śniadanko ma być spore A poza tym ładnie.

II: sałatka: sałata lodowa, pomidor, garść orzechów laskowych, łyżka oleju rzepakowego. Ładnie.

III: pierś z kurczaka ugotowana na parze, fura brokułów. Rozumiem, że brak ww z racji, że potraktowałaś jako przedtreningowy posiłek tak? No tok.

trening siłowy ze sztangą + 12 min. szybkich skoków na skakance

po treningu: banan

IV: 3 placki owsiane: 3 łyżki płatków owsianych, 2 białka, 1 żółtko, 2 suszone śliwki.
Te dwa posiłki jak rozumiem to posiłek potreningowy? Nie znam się za bardzo, ale znajomy, który dość długo już trenuje twierdzi, że lepiej po treningu zjeść ww+szybkowchłanialne białko = np. ryż + kurczak. Nie wiem jak się to wszystko rozkłada w przypadku banana, płatków owsianych i białek, ale myślę, że to nie najlepsza kombinacja. Może podczytaj jeszcze i dopracuj to, a jeśli tak zrobiłaś i można tak, to przepraszam
przede mną:

V: 100g. chudego twarogu, pół świeżego ogórka. A czemu tylko pół? Zjedz cały

uśmiecham się o ocenę
Ładnie jest, smacznie, mi się podoba.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 21:05   #4777
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Ładnie jest, smacznie, mi się podoba.
dziękuję za ocenę i już tłumaczę

I: więc płatków do śniadanie dodaję 3 łyżki, bo od razu jak wstanę zalewam je wrzącą wodą i zakrywam talerzykiem. pęcznieją i jest ich cała fura. uwierz, w połączeniu z jabłkiem, otrębami i homo wychodzi naprawdę wieeeelka porcja

III: tak to był posiłek przed treningowy i na R nie jem węgli przed ćwiczeniami, choć chyba się to zmieni, bo w wątku na, którym gościł profesjonalny trener przeczytałam, że należy jeść węgle przed. muszę jeszcze doczytać czy to się tyczy również redukcji.

IV: tak, czytałam na ten temat i tak, placki to odpowiedni posiłek po treningowy

V: ogóras jest naprawdę dłuuuugi, dlatego pół

dzięki raz jeszcze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 21:26   #4778
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
dziękuję za ocenę i już tłumaczę

I: więc płatków do śniadanie dodaję 3 łyżki, bo od razu jak wstanę zalewam je wrzącą wodą i zakrywam talerzykiem. pęcznieją i jest ich cała fura. uwierz, w połączeniu z jabłkiem, otrębami i homo wychodzi naprawdę wieeeelka porcja

III: tak to był posiłek przed treningowy i na R nie jem węgli przed ćwiczeniami, choć chyba się to zmieni, bo w wątku na, którym gościł profesjonalny trener przeczytałam, że należy jeść węgle przed. muszę jeszcze doczytać czy to się tyczy również redukcji.

IV: tak, czytałam na ten temat i tak, placki to odpowiedni posiłek po treningowy

V: ogóras jest naprawdę dłuuuugi, dlatego pół

dzięki raz jeszcze
Oj wiem, że te płatki pęcznieją - ale i tak 3 łyżki to wg mnie trochę mało - sama kiedyś tyle dawałam, ale nawet w połączeniu z serkiem i owocami było mi mało, ale jeśli się tym najadasz to w porządku

Jeśli chodzi o posiłek przetreningowy - na redukcji je się tylko białko, więc możesz zostawić. A jeśli płatki owsiane to odpowiedni posiłek po treningu łącznie z tym bananem, to również dobrze. Ja już przyzwyczajona do ryżu i kurczaka, ale skoro coś takiego również można, to chyba sama zmienię

Stary 2010-03-06, 21:39   #4779
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Oj wiem, że te płatki pęcznieją - ale i tak 3 łyżki to wg mnie trochę mało - sama kiedyś tyle dawałam, ale nawet w połączeniu z serkiem i owocami było mi mało, ale jeśli się tym najadasz to w porządku

Jeśli chodzi o posiłek przetreningowy - na redukcji je się tylko białko, więc możesz zostawić. A jeśli płatki owsiane to odpowiedni posiłek po treningu łącznie z tym bananem, to również dobrze. Ja już przyzwyczajona do ryżu i kurczaka, ale skoro coś takiego również można, to chyba sama zmienię
po tych płatkach do śniadanie jestem zapchana, nie da rady więcej. jeszcze kawa do tego! dla mnie to wystarczająco

ja też kiedyś wiecznie po treningu kurczak/ryba + ryż= nuda, nuda, nuda więc czerpię inspiracje z wątku: co zjadłaś po treningu. kopalnia wiedzy

Stary 2010-03-06, 21:47   #4780
MakaronSwiderek
Rozeznanie

saming dziekuje
Oczywiscie, chleb żytni a wieśniaczek cały
A dzisiaj jako, że weekend - dałam sobie upust 10% stąd taki troszke kulejący jadłospis

1
0 przykazań żywieniowych!
Dietetyczne FAQ!

moje przewodniki redukcyjne
MakaronSwiderek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 07:07   #4781
ar22
Raczkowanie

moje PPP;( prawie 2 tygodnie takiego jedzonka i ok 1 kg wiecej )

I[ 7;45] : owsianka [ 4 łychy: owsianych i BF- są pyychotka!, 3 łychy otrąb żytnich, po łyżeczce siemienia i lnu mielonego, szklanka mleka 2 %, spora garsc różniastych orzechów i rodzynki, wciapane pół banana], jabłko, herbata zielona

wyjscie do kościoła

II[ 11:00] : Jabłucho ( Mamuśka takie twardziochy kupiła- uwielbiam), kanapka z chleba razowego z tartare ,, orzechowa aleja), kawa ala latte

III[ 13:00] talerz rosołu z makaronem orkiszowym, pierś kuraka duszona w warzywkach i ziołach, fuuura surówek: czerwonej kapusty, buraczków, i takiej domowej produkcji ze słoika

IV [ 16: 30]; kawa latte, serek naturlany homo 200g z orzechami przeróżnymi i rodzynkami + wiórki kokosowe, kiwi

V [ 19:30] w Pizza Hut[ sałatka Cezar: sałata zielona z dressingiem, kurak griloowany, troche parmezanu, 3 kromki pieczywa czosnkowego], lemoniada, herbata zielona

[ rajd po galerii z TŻ i powrót do domku]

ślicznie prosim o ocenke

p.s. psychicznie coooraz lepiej....
a w czwratek ginekolog....upsss.....:c onfused:
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 07:54   #4782
m-m-m
Raczkowanie

Moje nieśmiałe podejście do U

I(8.30): owsianka z 3łyżek, otręby, gruszka, kakao na mleku 2%
II(11.30): jabłko
III(13.00): kubek czystej pomidorowej
IV(14.00): kawałek pieczonej na grillu polędwicy, ziemniak, papryka
V(16.30): pół grejpfruta
VI(18.00): jogurt nat
VII(nieprzespana noc na urodzinach koleżanki): dużo coli light

nie jestem z siebie zadowolona

bardzo proszę o oceny
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 08:05   #4783
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
moje PPP;( prawie 2 tygodnie takiego jedzonka i ok 1 kg wiecej ) to mogą być wahania wagi po prostu..

I[ 7;45] : owsianka [ 4 łychy: owsianych i BF- są pyychotka!, 3 łychy otrąb żytnich, po łyżeczce siemienia i lnu mielonego, szklanka mleka 2 %, spora garsc różniastych orzechów i rodzynki, wciapane pół banana], jabłko, herbata zielona
ok, podoba mi się, dobrze, że są orzechy, banan
Proponowałabym zmianę mleka na 3,2%

wyjscie do kościoła

II[ 11:00] : Jabłucho ( Mamuśka takie twardziochy kupiła- uwielbiam), kanapka z chleba razowego z tartare ,, orzechowa aleja), kawa ala latte ok, chociaż ja bym do tego dodała jakiś jogurt z orzechami.
albo tutaj zjeść jajecznice/omlet a kanapkę z tartare dorzucić do podwieczorku.

III[ 13:00] talerz rosołu z makaronem orkiszowym, pierś kuraka duszona w warzywkach i ziołach, fuuura surówek: czerwonej kapusty, buraczków, i takiej domowej produkcji ze słoika rosół- ok, makaron orkiszowy (*nie jadłam, ale pewnie dobry)- ok , ALE czemu pierś kurczaka DUSZONA?! powinna być: panierowana & smażona i oczywiście nie ma żadnych WĘGLI ZŁOŻONYCH!!! (ryż, ziemniaki, kasza?!)

IV [ 16: 30]; kawa latte, serek naturlany homo 200g z orzechami przeróżnymi i rodzynkami + wiórki kokosowe, kiwi
ok. brakuje mi czegoś słodkiego. Ciasto jakieś może, hm?

V [ 19:30] w Pizza Hut[ sałatka Cezar: sałata zielona z dressingiem, kurak griloowany, troche parmezanu, 3 kromki pieczywa czosnkowego], lemoniada, herbata zielona
ok.... ale szkoda, że nie wybrałaś pizzy, ale ok.
i po powrocie do domu powinno coś jeszcze wpaść!!
ślicznie prosim o ocenke

też bym się bała na Twoim miejscu..

proszę, pamiętaj o tym, że: Twoje P jest po COŚ
żeby przytyć, "wyzdrowieć", uzupełnić wszelkie niedobory w organizmie,
ALE
też żeby podkręcić metabolizm.
wiadomo, że po tym co jadłaś wcześniej (*nikt się nie obrazi jak nazwę to g ł o d ó w k ą ) ,
na początku będziesz tyła na nawet trochę zwiększonej ilości jedzenia..

ale jeśli w ciągu całego swoje P poprzestaniesz na:

-warzywach na parze,
-chudym mięsie i nabiale,
-śladowej liści tłuszczu,
-BRAKU węglowodanów złożonych to..

toodpowiedz mi na pytanie: co będziesz jadła na U?

gdy już osiągniesz odpowiednia wagę-> jeśli da Ci się to w ogóle nie zwiększając jedzenia...
proszę przemyśl to i wprowadź do swojej diety: TŁUSZCZE
- bez których nie ma szans (!) na odzyskanie okresu

btw: W Twoim jadłospisie w ogóle nie widzę MASŁA i RYB?!

+ popracuj nad II śniadaniem i podwieczorkiem
+ nie zapominań o węglach do obiadu
+ pomyśl o (i wykonaj! ) zamianie chudego kurczaka na jakieś konkretniejsze mięso
LUB chociaż mięso panierowane..

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2010-03-07 o 08:18
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 08:07   #4784
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
moje PPP;( prawie 2 tygodnie takiego jedzonka i ok 1 kg wiecej ) tutaj bym podyskutowałą, ale chyba to przemilczę...

I[ 7;45] : owsianka [ 4 łychy: owsianych i BF- są pyychotka!, 3 łychy otrąb żytnich, po łyżeczce siemienia i lnu mielonego, szklanka mleka 2 %, spora garsc różniastych orzechów i rodzynki, wciapane pół banana], jabłko, herbata zielona banan dlaczego nie wpadł cały?

wyjscie do kościoła

II[ 11:00] : Jabłucho ( Mamuśka takie twardziochy kupiła- uwielbiam), kanapka z chleba razowego z tartare ,, orzechowa aleja), kawa ala latte te kanapeczki to 2 mogły wpaść, gdzie warzywa/wędlina/ser? jakiś sok/jogo...

III[ 13:00] talerz rosołu z makaronem orkiszowym, pierś kuraka duszona w warzywkach i ziołach, fuuura surówek: czerwonej kapusty, buraczków, i takiej domowej produkcji ze słoika ziemniaki/kasza/ryż?

IV [ 16: 30]; kawa latte, serek naturlany homo 200g z orzechami przeróżnymi i rodzynkami + wiórki kokosowe, kiwi zależy ile tego wrzuciłaś...

V [ 19:30] w Pizza Hut[ sałatka Cezar: sałata zielona z dressingiem, kurak griloowany, troche parmezanu, 3 kromki pieczywa czosnkowego], lemoniada, herbata zielona kiedyś miałaś dylemat co tam wybrać i widzę, że się nie przełamłaś

ślicznie prosim o ocenke

ehhh...nie jesz dużo (choc zapewne tak Ci się wydaje) P bym tego nie nazwała, ale skoro Ty tak sądzisz...

Cytat:
Napisane przez carmen4400 Pokaż wiadomość
U

śn. duża buła poznańska z masłem do tego pół kostki twarogu półtlustego rozrobionego ze smietaną, z ogórkiem i pomidorkiem smakowicie, dodałabym szkl mleczka lub kakao

IIśn. jabłko, duży rożek z ciasta francuskiego z jabłkami oblany lukrem(ok 150g) ołkejjjj

ob. miska krupniku dość gęstego; 2 grube naleśniki z mięsem mielonym, pomidorami, serem zapiekane też z serem na wierzchu na koniec polane dodatkowo ketchupem poezjaaaa
czekoladki rumowe
szklanka soku warzywnego

p. jogurt kawowy 250g, 2 obwarzanki greckie (z ciasta pół na pół francuskiego i kruchego, z cynamonem i przypruszone cukrem pudrem) kocham francuskie
czekoladka lodowa, troche wloskic (niestety już wyłuskanych, a ja tak uwielbiam stac i łuskać) ok

K; kefir, 2 kromki orkiszowego z masłem, wędzonką, pomidorkiem
pomarańcza, banan fajnie
jwdo śn bym coś dorzuciła

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
W porownaniu z innymi moj jadlospis wydaje sie byc strasznie duzy, pewnie przekroczylam 1500 kcal o masakra! powrót kolejnej niereformowalnej? każdy jest inny, po cholerę porównujesz swoje jadło do innych? poza tym wybacz, ale 1500 to tak dużo? nie wydaje mi się...
I - dwie kromki chleba razowego wieloziarnistego z trójkątem serka topionego alpejskiego (17,5g) posypane otrębami pszennymi , szklanka kakao, jabłko wędlina? warzywa?
II - dwie kromki chleba razowego wieloziarnistego z dwoma plasterkami polędwicy sopockiej, z czterema plasterkami pomidora posypane otrębami masło?
pszennymi, pomarańcz, herbata zielona
III - miska barszczu białego z kawałkiem kiełbasy ziemniaki w nim były?
IV - jedna kromka chleba razowego wieloziarnistego z jajkiem na twardo masło? ejjjjj hola hola to jest kolacja? już? a gdzie jakiś podw? mało!!!! Ty na R jesteś? chyba nie.
posypana otrębami pszennymi, herbata zielona
BRAK NNKT (1 JAJO), WARZYW, MAŁO i ogólnie nie podoba mi się zbytnio.

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Moje U : ( cały dzien poza domkiem z Mym Tztem ;* Kino i te sprawy ;d )

Sn: grachamka z masełkiem : szyneczka , szczypiorkiem , ogorkiem kiszonym salata i papryka czerwona , jajko na miekko , pomaranczka , herbatka malinowa

2sn : 3 gałki od grycana : mleczna czekolada , sorbet truskawkowy , bakaliowie , cappucino z mega iloscia bitej smietany

O: kurczakoburger , małe frytki , shake truskawkowy

P: mały popcorn , 70g paluszkow z sezamem , jogurt pitny owoce lesne 330g

K: sałatka : ogorki , pomidorki , papryka , salata , kukurydza , groszek , zalane jogurtem naturalnym , kromka razowca z almette smietankowym , pomaranczka

wiem wiem dzisiaj niezdorowo duzo i wogole ale w towarzystwie mojego Tzeta wiec jak moglam mu odmowic a zreszta na codzien tak nie jem ;d

ale prosze o ocenke
ojjj ale z Tż byłaś więc rozgrzeszenie masz, dobrze, że było jedzonko tak jak być powinno

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 08:43   #4785
saming
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze R:

ś: omlet z 2 jajek, 6 łyżek płatków owsianych, do tego łyżka konfitury wiśniowej, duże jabłko, zielona herbata z opuncją
: kanapka z orkiszowego z serkiem homo naturalnym, z papryką zieloną, z fistaszkami i siemieniem lnianym
o: Mięsko z kurczaka gotowane z przyprawami, do tego woreczek ryżu i fasolka zielona. Do smaku keczup
p: serek wiejski z cynamonem, i łyżeczką dżemu
k: 2 jajka na twardo, 3 duże rzodkiewki

Stary 2010-03-07, 08:48   #4786
m-m-m
Raczkowanie

II(11.30): jabłko
III(13.00): kubek czystej pomidorowej
IV(14.00): kawałek pieczonej na grillu polędwicy, ziemniak, papryka
V(16.30): pół grejpfruta
VI(18.00): jogurt nat

bardzo proszę o oceny
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 08:57   #4787
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m-m-m Pokaż wiadomość

Jakieś białko by się tu przydało, twarożek, serek wiejski.
II(11.30): jabłko To nie posiłek, dorzuć do tego jakiś jogurcik, serek.
III(13.00): kubek czystej pomidorowej Dlaczego czystej? A gdzie makaron albo ryż?
IV(14.00): kawałek pieczonej na grillu polędwicy, ziemniak, papryka Kawałek ma być spory, ziemniaki to ze 3 mogłoby być, nawet z jakimś tłuszczykiem.
V(16.30): pół grejpfruta Czemu tylko pół? Zjedz cały (pomijam to, że po południu nie je się owoców, ale Twoje jadłospisy to takie skromne, że Ci nic nie będzie jak go zjesz) Do tego jakieś białko dorzuć.
VI(18.00): jogurt nat To kolacja? A gdzie jakieś jajko, tuńczyk, serek, warzywa?

bardzo proszę o oceny
No nie masz z czego być zadowolona. Jedzenia mało, niezbyt wartościowe. Brakuje białka przede wszystkim, warzyw mało, brak nnkt.

Stary 2010-03-07, 09:48   #4788
LilyHoney
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiekasiek Pokaż wiadomość
Moim zdaniem bardzo słabo. W IV "posiłkach" wiejski albo jogurt. Nie ma mięsa, bardzo mało warzyw (bo nie wiem jakie były na kolację), brak konkretnego obiadu, drugi posiłek to porażka, kolacja zbyt mała i wszystko bardzo mało wartościowe i prawie w ogóle nieurozmaicone. Musisz trochę popracować nad swoimi jadłospisami, ale wierz mi, że się opłaca. Pozdrawiam.
A moge wiedzieć po co to masło?
Ja masła już nawet do kanapek z serek nie używam, tylko musztarde rosyjska
Mięsa codziennie nie jem, częściej już ryby ale też nie codziennie.
A warzyw było 450g co tam było brokula, marchewka, kukurydza, szparagi.
A kolacja to chyba powinna być lekka

Edytowane przez LilyHoney
Czas edycji: 2010-03-07 o 09:50
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 10:30   #4789
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
dziękuje

TARTARE ORZECHOWA ALEJA jest przepyszny !!!! <3
no to chyba sie na niego skusze

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
hmmm szkoda, że podw wpadł taki a nie inny, ale dobrze, że w ogóle coś wpadło poza tym podoba mi się
niestety tak wyszlo... bylam troche zla na siebie ze nie bedzie niczego innego na podwieczorek ale pozniej pomyslalam ze i draze dobre heh a ze mialam ochote to kupilam

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość

jw.

zauwazylam, ze jesz w ogole sporo czipsów itp, wiem ze to P, ale pamiataj ze czipsy to zło.

pozdrawiam
tez to zauwazylam, ale powiem Ci ze wole tak dobijac kcale niz np wmuszac w siebie kolejna porcje obiadu. mam tez takie okresy ze strasznie do czegos mnie ciagnie: raz do chipsow, raz do jablek, raz do orzechow, raz do makaronu hehe (slucham organizmu hahaha)

Cytat:
moje PPP;( prawie 2 tygodnie takiego jedzonka i ok 1 kg wiecej ) tylko zeby nadal szlo w gore

I[ 7;45] : owsianka [ 4 łychy: owsianych i BF- są pyychotka!, 3 łychy otrąb żytnich, po łyżeczce siemienia i lnu mielonego, szklanka mleka 2 %, spora garsc różniastych orzechów i rodzynki, wciapane pół banana], jabłko, herbata zielona jakos tak malo mi sie wydaje na P... chyba ze to tylko ja tak szaleje

wyjscie do kościoła

II[ 11:00] : Jabłucho ( Mamuśka takie twardziochy kupiła- uwielbiam), kanapka z chleba razowego z tartare ,, orzechowa aleja), kawa ala latte jedna kanapka to za malo...

III[ 13:00] talerz rosołu z makaronem orkiszowym, pierś kuraka duszona w warzywkach i ziołach, fuuura surówek: czerwonej kapusty, buraczków, i takiej domowej produkcji ze słoika moglas zjesc porcje surowki i fuure makaronu... nie zapychaj sie surowkami.zeby tyc musisz jesc konkretnie

IV [ 16: 30]; kawa latte, serek naturlany homo 200g z orzechami przeróżnymi i rodzynkami + wiórki kokosowe, kiwi ok

V [ 19:30] w Pizza Hut[ sałatka Cezar: sałata zielona z dressingiem, kurak griloowany, troche parmezanu, 3 kromki pieczywa czosnkowego], lemoniada, herbata zielona salatka bo balas sie zjesc pizzy?

ślicznie prosim o ocenke

mam nadzieje ze bedzie lepiej,,, do przodu Kochana

Wczorajsze P (wkurzylam sie bo nie przytylam i mam mega zaparcia...)
  • tradycyjny placek owsiany (jajk0, wiesniak, lubella wiosenna, mieszanka studencja, otreby, jalbko, cukier) polany jogurtem orzechowym, syropem klonowym, szklanka cieplego mleka 3,2% (wersja mniej slodka)
  • bulka pszenna z maslem, polowa wedzonej makreli, ogorkiem,domowym sosem tatarskim (majonez, pieczarki, ogorek, jaja, musztarda), domowym chrzanem, ketchupem, 2x ptasie mleczkotruskawkowe, pol paczki paluszkow z sezamem
  • pol worka ryzu, 2 pieczone zeberka z sosem z pieczenia (duze i za tluste-ble ale zjadlam), zasmazana kapusta, zupa serowa do popicia / 5 orzeszkow (kruche znadzieniem czekoladowym)
  • kanapka z chrzanem, boczkiem, musztarda, jablko, garsc studenckiej (wlasciwie to byly rodzynki i jakies 2 marne orzechy)
  • wypad z TZ-em "na szame" : kebab w picie z sosem mieszanym (ja tam nie mam oporow chociaz salatki tez pyszne serwowali, Kochana Arr-przelam sie)
po,w czasie filmu : 100g suszonych moreli,kilka migdalow w czekoladzie i delicja z nadzieniem malinowym

prosze o ocene
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 10:45   #4790
mikusia1302
Raczkowanie

Wczorajsze R/U:

ś: 2 kromki żytniego ze słonecznikiem, jedna z szynką z kurczaka i plastrem sera żółtego na to pomidorek i ogórek, druga z almette pomidorowym na to papryczka i keczup kawka z mlekiem i cukrem
o: gulasz z mięska wieprzowego, talerz makaronu świderki i b. dużo sałatki z kapusty pekińskiej polane wszystko sosem mniaaam!
p: jabłko, cappucino
k: wieśniak z łychą dżemu, jabłko, mandarynka, kawa

Proszę o ocenkę i dziekuję za wcześniejsze oceny
Stary 2010-03-07, 10:59   #4791
Anianiani
Raczkowanie

R:

I. Owsianka z czterech łyżek, homo naturalnego, gruszki i cynamonu.
II. Kromka chleba razowego z twarożkiem, sałatą i papryką, kawa z mlekiem.
III. Trzy kotleciki sojowe gotowane w bulionie, trzy łyżki ryżu brązowego, surówka z pora i marchwi.
IV. Jajko na twardo, kilka migdałów.
V. Ryba gotowana na parze z kapustą pekińską.

Nieśmiało uśmiecham się o ocenę... Proszę....

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 11:56   #4792
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
R:

I. Owsianka z czterech łyżek, homo naturalnego, gruszki i cynamonu.
II. Kromka chleba razowego z twarożkiem, sałatą i papryką, kawa z mlekiem.
III. Trzy kotleciki sojowe gotowane w bulionie, trzy łyżki ryżu brązowego, surówka z pora i marchwi.
IV. Jajko na twardo, kilka migdałów.

Nieśmiało uśmiecham się o ocenę... Proszę....
Bardzo podobają mi się Twoje jadłospisy redukcyjne. Nie znam się za specjalnie na tym, ale sama jestem na redukcji i wg mnie jest OK: NNKT są, owoce, warzywa.. Mnie się podoba
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 12:07   #4793
gosiadred
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiadred Pokaż wiadomość
R:

Ś: owsianka na mleku, jabłko, pomarańcza, szczypta cynamonu, połówka bułkiz ziarnami + polędwica + ogórek

IIŚ: Kanapka z szynką drobiową i ogórkiem [pieczywo ciemne oczywiście]

O: warzywa na patelnię, jajecznica smażona na teflonie, nieduży filet rybny

P: serek homo

30 minut skakanki, 8 minutes legs, 6weidera

K: niestety znowu serek homo z wkrojonym kiwi...

dziewczyny co o tym sądzicie? proszę o ocenę!!!
gosiadred jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 12:09   #4794
CherryStrawberry
Raczkowanie

Cytat:
No nie masz z czego być zadowolona. Jedzenia mało, niezbyt wartościowe. Brakuje białka przede wszystkim, warzyw mało, brak nnkt.

co do tych owoców: to tylko na R nie jest wskazane jedzenie ich popoludniu,bo moga ( ale nie muszą) utrudniac chudniecie
na U przeciez slodycze pozniejszą porą są ok, to dlaczego nie owoce?
a jesli chodzi o jadlospis m-m-m... to EH...beznadziejnie;/
CherryStrawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 13:13   #4795
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CherryStrawberry Pokaż wiadomość
co do tych owoców: to tylko na R nie jest wskazane jedzenie ich popoludniu,bo moga ( ale nie muszą) utrudniac chudniecie
na U przeciez slodycze pozniejszą porą są ok, to dlaczego nie owoce?
a jesli chodzi o jadlospis m-m-m... to EH...beznadziejnie;/
W sumie co za różnica o której ona je te owoce, jak i tak ma beznadziejny jadłospis?

Ja jakoś od zawsze byłam nauczona, że owoce to tak do południa się je - do 15, bo potem to nie, bo za dużo cukru. Chyba, że truskawki - to mogłabym cały czas jeść i o każdej porze Takie wiesz, własne nawyki, których się trzymam już, niezależnie czy to R/U/P, ale rozumiem w przypadku innych osób.

Stary 2010-03-07, 13:18   #4796
anniaa

Cytat:
Napisane przez Anianiani Pokaż wiadomość
R:

I. Owsianka z czterech łyżek, homo naturalnego, gruszki i cynamonu.ok
II. Kromka chleba razowego z twarożkiem, sałatą i papryką, kawa z mlekiem. ok
III. Trzy kotleciki sojowe gotowane w bulionie, trzy łyżki ryżu brązowego, surówka z pora i marchwi. ok
IV. Jajko na twardo, kilka migdałów.daj więcej niż kilka migdałów bo to twoj jedyny posiłek gdzie masz nnkt , albo daj tutaj i możesz dodać do następnego

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 13:54   #4797
kiitty
Zakorzenienie

P

śniadanie: jajecznica z 2 jaj na masełku z szynką, cebulką i szczypiorkiem; 2 kromki razowca, jedna z masłem czosnkowym, wędzoną wędliną, ogórkiem i papryką, druga z masłem i pasztetem; herbata z sokiem malinowym

2śniadanie: kawał placka jogurtowego z jabłkiem, kruszonką i cukrem pudrem; jabłko; banan; Danio do picia waniliowy; pasek czekolady kokosowej 'Mauritius'

obiad: pomidorowa z makaronem i żołądkami; smażone udko z kurczaka z podsmażanymi ziemniaczkami; surówka z marchewki i jabłka; 2 szkladnki soku pomarańczowego

deser: pasek kokosowej czekolady 'mauritius'; 2 gruszki; garść migdałów

podwieczorek: ogromny naleśnik z nutellą i bitą smietaną; kruche ciacho z marmoladą; kakao (na mleku 3,2%)

kolacja: 2 kromki razowca, jedna z masłem czosnkowym, żółtym serem i pomidorem, druga z serkiem topionym Hochland Gouda, camembertem i papryką; serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem i rzodkiewką; herbata z sokiem malinowym

po: jabłko; garść nerkowców; pasek czekolady 'mauritius'.
Stary 2010-03-07, 14:17   #4798
CherryStrawberry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
P

śniadanie: jajecznica z 2 jaj na masełku z szynką, cebulką i szczypiorkiem; 2 kromki razowca, jedna z masłem czosnkowym, wędzoną wędliną, ogórkiem i papryką, druga z masłem i pasztetem; herbata z sokiem malinowym

2śniadanie: kawał placka jogurtowego z jabłkiem, kruszonką i cukrem pudrem; jabłko; banan; Danio do picia waniliowy; pasek czekolady kokosowej 'Mauritius'
mmm upiekłam dzisiaj jogurtowca, pychotka

obiad: pomidorowa z makaronem i żołądkami; smażone udko z kurczaka z podsmażanymi ziemniaczkami; surówka z marchewki i jabłka; 2 szkladnki soku pomarańczowego

deser: pasek kokosowej czekolady 'mauritius'; 2 gruszki; garść migdałów

podwieczorek: ogromny naleśnik z nutellą i bitą smietaną; kruche ciacho z marmoladą; kakao (na mleku 3,2%)

kolacja: 2 kromki razowca, jedna z masłem czosnkowym, żółtym serem i pomidorem, druga z serkiem topionym Hochland Gouda, camembertem i papryką; serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem i rzodkiewką; herbata z sokiem malinowym

po: jabłko; garść nerkowców; pasek czekolady 'mauritius'.

BOSKO wszystko jak trzeba i tak pysznie zazdroszcze takiego jedzonka
----------------------------------------------------------------------

Saming, z tymi truskawkami to mam podobnie: o kazdej porze,zawsze i wszedzie, w kazdej postaci np wlasnie zrobilam sobie mus z 0,5kg mrozonych opoza tym, one nawet na R nie przeszkadzają w wiekszej ilosci,bo maja niski IG wiec.. nie mozemy sobie odmawiac
CherryStrawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 14:21   #4799
saming
Zakorzenienie

A poza tym przyspieszają metabolizm i ułatwiają spalanie tłuszczu, więc jak najbardziej są wskazane na R

Stary 2010-03-07, 15:13   #4800
Black Cat
BAN stały

U.
dziwnie dzisiaj jakoś.
(@ rozkręciła się na dobre, a ja umieram..)

7.30 Śniadanie: owsianka (5 łyżek stołowych płatków górskich, 2 łyżki otrębów śliwkowych eko,
garść orzechów laskowych, kilka krążków suszonego jabłka; 3 łyżki stołowe soku malinowego)
na 2 szklankach mleka 2%; espresso.
11.40 II Śniadanie: homo waniliowy 150g (8g białka/100g) + wkrojone kiwi + garść orzechów włoskich; zielona herbata (*mój ULUBIONY zestaw^^)
40 min- ćwiczenia (rozciąganie, brzuski, przysiady, pilates itp.)
15.00 Obiad: (*marnie, wiem) gotowane udko z kurczaka, dwie gotowane marchewki z rosołu,
4 ziemniaczki z koprem polane jogo naturalnym, porcja szpinaku z czosnkiem
30 min -zmywanie po obiedzie, porządki kuchenne
17.15 Podwieczorek: 2 kromki chałki z powidłami śliwkowymi,
kinder bueno ,
kawa z mlekiem(3 łyżeczki kawy, mleko 2% 100 ml)

19.30 Kolacja: 2 kromki razowca z:
- bieluchechem naturalnym / tartare ziołowym
+ tuńczyk wsw (pol puszki), sałata, papryka żółta, ogórek, pietruszka, kiełki brokuła

+ 2 l wody niegazowanej
yh.

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2010-03-07 o 19:06
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości