|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
papeteria Ty to jestes moim aniolem porzadku tutaj
![]() ![]() ![]() Linka 31 lipca ![]() Rozbroilas mnie basia84 regulami, jakie panuja w tym kosciele. Po prostu szkoda slow... jusdan ja tez chce racuchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() i wcale nie czułam się jakaś gorsza w szkole i wogóle... ![]() a i niektórzy mi zazdrościli, że pozostawiono mi wybór, bo ochrzcić się zawsze można a odchrzcić już nie bardzo ![]()
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Nie mogę spać! Myślę, myślę, myślę i nic mi z tego nie przychodzi.
Widziałyście, że już pojawiły się mamusie listopadowo-grudniowe! Szok. Ale ten czas leci... a my już do półmetka pomału dobijamy, o ile dobrze liczę ![]() Dobrej niedzieli Wam życzę ![]()
![]() |
#184 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Basia84 masakra z tym kosciolem i oplatami :/
niezawsze no to czuje ,ze dzis bedzie potulny jak baranek. Ja czasami lubie jak M. cos przeskrobie ,i dom zaraz caly wysprzatany i bukiet kwiatow w wazonie odrazu sie znajdzie ![]() kashha u nas to juz z gorki ![]() ![]() U nas dzisiaj leniwa niedziela. Nie wiem jak to sie stalo ,ale wstalam juz o 7.30. U nas + 2 stopnie takze chyba przejdziemy sie z psiakiem na dluzszy spacerek albo pojedziemy na stok bo tu od lutego bardzo duzo sniegu,ja niestety tylko popatrze. Dzis zaczne zamawiac rzeczy dla maluszka przez allegro (kosmetyki,smoczki,butelk i,termometry itp.),nie wiem czy to dobry pomysl bo jednak nie bede widziec masy rzeczy ,ale innego wyboru nie mam. Ciekawi mnie ile takie pierdulki mnie wyniosa,ale co tam na szkrabie nie bede oszczedzac ![]() Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-03-07 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
dziewczynki ja tak tylko na chwilkę. trzymajcie kciuki za mój powrót do Szczecina, bo warunki na drogach nieciekawe a ja po drodze w tą stronę mam takie bóle w krzyżu że ruszać się normalnie nie mogę czuję się jak stara babcia, mąż mi musi buty ubierać i pomóc wstawać z łóżka... a teraz znów 7 godz w samochodzie... buuu
![]() ![]()
#187 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też we wtorek równe 22tc wieć od środy leci nam 23tc, ale ten czas zapinkala Cytat:
![]() My wczoraj z M byliśmy u teściów i teściunio rzucił kaską na dzień kobiet ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-03-07 o 08:18 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
siala dzięki
![]() ![]() niezawsze to faktycznie miałaś przeprawę, tak to jest z miksowaniem ![]() basia ![]() ![]() ![]() alguien nie ma za co, wiedziałam, że napewno chciałaś to zrobić i musiało umknąć ![]() ![]() ![]() pszczolka ![]() misiulka dzięki ![]() ![]() Co do terminu to teoretycznie na podstawie pierwszego usg i cały czas wychodzi podobnie czyli 11 lipca (bo wg miesiaczki termin 30 czerwca a wg usg 11 lipca) A my dziś idziemy do rodziców na obiad i wstyd pisać, ale muszę podszepnąć mojemu mężowi , żeby kupił coś mamie i siostrom na dzień kobiet (tata i brat pewnie coś będą mieć dla mnie) bo przecież sam na to nie wpadnie ![]() ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-07 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
papeteria mnie wyliczył, termin na 14 lipca z tych jego wyliczeń ale brał pod uwagę długość cyklu, natomiast z usg wychodzi tak jak tobie 11 lipiec, ale w karcie ciąży wpisany mam 14 chociaż wydaje mi się, że wcześniej urodzę.
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Basia- brak słow niezawsze-moj TZ ma slaba glowe wystarczy 3 kieliszki i spi albo wchodzi do szafy, dlatego zadko pije...piwko czasem...ale kazdemu sie zdaze przed ciaza tak sie upilam na urodzinach ze nie pamietam jak znalazlam sie w domu ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po odstawieniu tabsów przyszła @ od 15 dnia cyklu przez 10 dni brałam luteine 3 dni od odstawienia luteiny pojawiła się @ czyli to był 28 dniowy cykl a potem znów miałam wziąść luteinę 15 dnia kolejnego cyklu ale myślałam, że już nie muszę, że sam wróci i 30 dnia cyklu zrobiłam test i jedna kreska i wtedy też zadzwoniłam do niego czy miałam brać te luteine dalej.Powiedział, że tak i żebym wzieła teraz (to był 30 dzień) brałam przez 10 dni i czekałam 5 dni na @ to był już 45 cyklu.Zrobiłam test i bach dwie krechy.Także nie mam pojęcia kiedy zaszłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wg miesiączki wychodzi 30.06 a wg pierwszego usg 11 lipca więc to drugie dokładniejsze raczej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
Jestem, jestem.
Czytam Was na bieżąco. Tylko jakoś weny do pisania brak. Poza tym w tych tematach, o których ostatnio piszecie mam niewiele do powiedzenia. Ślubu nie miałam, choć bardzo chciałam. A co do picia Tżtów.. Ex pił sporadycznie, a jak się już upił to poprzytulał się z porcelanowym przyjacielem i szedł grzecznie spać. Natomiast jedną z przyczyn tego, że nie jestem z ojcem dziecka (oprócz braku uczucia do niego) jest właśnie zbyt mocny pociąg do picia z kolegami i do hazardu. Dzisiaj na 16tą jadę na wykład. O zgrozo... Jutro Dzień Kobiet i przyjdą koleżanki moje i mamy ![]() We wtorek wizyta u ginka ![]()
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś moja ostatnia niedzieeeeelaaaa (Miecio Fogg mi się wspomniał) ostatnia niedziela mojego panieństwa ![]() ![]() Kserówki by przypomnieli sobie sukienkarze jedni, że nie pracują w urzędzie skarbowym tylko są ku***a posłańcami Boga.. i Bóg ma przemawiać ich ustami. A biedny Bóg widząc co robią się w grobie obraca.. chociaż nie.. bo zmartwychwstał... no to w niebie się obraca ![]() Basia.. brak mi komantarza. Chyba po otrzymaniu papierów bym mu natrzaskała po tym święconym pysku. Co do Twojego Tż co to nie pokojarzy, że w Dzień Kobiet i mamie i siostrze się należy "goździk i rajstopy" ![]() ![]() Tak jak o dniu babci... swojej nic nie kupił (co go od 4-go roku życia wychowywała!).. a ja co byłam z nim miesiąc w związku sama o tym pomyślałam i pokupiłam dla mojej i jego babuszki ;]
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Właśnie policzyłam sobie i jaka przewaga chłopaków!!!!
ciekawe czy mi ta dziewczyna wyszła? Zaczynam czuć, że tak bo dla chłopaka imię wybrane a dla dziewczyny nijak nie możemy ![]() Ja dla odmiany napiszę o świetnym potraktowaniu przez księdza przed ślubem. Bardzo się baliśmy, bo właściwie jesteśmy niepraktykujący, a ja to nawet niewierząca (ale ochrzczona itd.), no a poza tym nie akceptuję części tzw. społecznej nauki kościoła i uważam, że robi też wiele krzywdy ludziom (wiecie invitro, homoseksualiści, antykoncepcja itd). Ale ponieważ postanowiliśmy wziąć ślub (tak, dla rodziców, łatwo być katolikiem w rodzinie wierzącej i wziąć ślub. Łatwo nie brać ślubu w rodzinie, w której nie przywiązuje się do tego wagi, ale kiedy nie wierzysz i nie praktykujesz a ktoś wierzy baaardzo mocno to dla niego tragedia - nie ironizuję. Przerabialiśmy to przez kilka lat i stwierdziłam "przeżyję", jestem w stanie poświęcić swoje poglądy, kiedy dla drugiej strony to jest zbyt trudne). No i ksiądz okazał się za***isty, tylko raz przed samym ślubem spowiedź - ze względu na konkubinat, nauki - wiedząc, że żyjemy dość liberalnie i chyba nie ma co, na tydzień przed pożyczył nam książeczkę stosowną i jak zapytał czy nam się podobało potem a my nie wiedzieliśmy co powiedzieć (no bo nie do końca ![]() Na mszy było tak jak sami chcieliśmy (zresztą wesele też było tak jak sobie wyobrażaliśmy, to była cena, którą rodzina musiała "zapłacić" poniekąd za to, że w ogóle jest ![]() Jednocześnie jak czasem zajdziemy na mszę (bardziej z sympatii dla księdz niż z potrzeby) to widać, że dla wiernych jest dobry, wiele inicjuje, angażuje ich. Po prostu chyba ma wyczucie jeśli chodzi o ludzi i wie jak kogo potraktować. I jestem na całe życie wdzięczna za to temu księdzu, bo pozwoliło mi to mniej boleśnie przejść przez to, że jednak robię coś nie do końca w zgodzie ze sobą. Kasa nie grała roli, bo dawaliśmy ją po i wg swojego uznania. Dziecko zostanie ochrzczone, ale ja chyba nie będę przyrzekała, bo to już by było dla mnie za dużo. No i postanowiłam sobie, że nasze dziecko będzie pierwszym pokoleniem, które potem zrobi jak będzie chciało - czy to ślub czy jego dzieci. Wyszło prawie jak "słowo na niedzielę" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
BAN stały
|
Witam.... całą sobotę zapraszaliśmy gości na ślub... dzisiaj to samo....
proszę o głosy |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fakt dużo nas jest, tylko że mało dziewczyn się udziela na wątku, więcej go poprostu czyta. Ja sama rzadko sie udzielam ale czytam na bieżąco ![]()
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Witajcie w niedziele.
Łóżka w Ikei nie wybraliśmy i kupimy w sklepie obok domu, bo chcemy drewniane a w Ikei wszystko z płyty pilśniowej jest i TZ się obawia, że zacznie się rozłazic, rozklejać, pękać itp. Posprzeczałam się wczoraj z TZ i dziś mamy cichą niedziele... ![]() Nie ważne o co -on powiedział głupotę a ja się za bardzo uniosłam ale wkurza mnie bo oczywiście jak zwykle nie potrafi nast. dnia pierwszy wyciągnąć ręki, tylko wręcz przeciwnie robi mi na złość! Od rana siedzi przed kompem mimo, że mamy zasadę iż weekend jest dla rodziny i na kompa się nie wchodzi. Mało tego siedzi w osobnym pokoju, sniadanie zjadł tez sam. Generalnie zawsze mówiłam, że mój TZ jak baba strzela focha ale już mnie to zaczyna wpieniać!!! Chyba zaraz wezmę psa i wyjdę na długi spacer a co niech sie martwi!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2010-03-07 o 10:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz w sumie dawno sie pojawily, jak czytalam ich watek to tak mi ckliwie sie zrobilo, przypominajac sobie moje testy i wielkie znaki zapytania czy naprawde sie udalo, pierwsze usg z zarodeczkiem, pierwsze bicie serduszka itd. a teraz jestem w 22 tygdoniu i juz z gorki ![]() Tez focha strzelilam, ale mi nie wyszedl tak smutnie wygladal i chcial sie przytulac tylko z rana, wiec nawet nie musze go szantazowac aby mieszkanie wysprzatal i wyszedl z psem Cytat:
![]() Zreszta dzis i tak taki fajny dzien, kino a pozniej restauracja i juz na sama mysl o chlebie ze smalcem mi sie paszczeka usmiecha ![]() Ciesze sie jeszcze bo juz pierwsi ludzie chca sie umowic na ogladanie mieszkanka, no i jutro usg 3d wiec jakos za dobry mam humor nawet zeby udawac focha ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() Ja mam juz 3 lata lozeczko z ikei i nic mi sie nie rozchodzi jest super. Bajka to masz szczescie tez wolalabym aby moj tz nie pil, ale wiem, ze tak sie nie da. Sama pilam na imprezach, wiec nie moge od tz wymagac aby nie pil teraz. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moj byly tez mial jazdy jak wypil. zaciagal mi reczny w trakcie jazdy albo plyty przez okno wyrzucal ![]() my tez juz trzeci rok mamy lozko z IKEI i wszysto jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
ola to wczoraj był dzień sprzeczek bo ja wczoraj też o czym pisałam wczoraj
![]() bajka masz racje ![]() niezawsze fajnie, że juz sa chetni na m |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
hej ja już w domu bo w piątek jak posżłam do tego szpitala to mnie lekarz od razu skierował na oddział przed badaniem. pewnie takie mają zalecenia heh . ale wszystko normalnie i dobrze ale sobie polezałam całą sobote i dzisiaj wyszłam heh przynajmniej się dowiedziałam co i jak w szpitalu
i miałam usg takie bardzo dokładne wszystko mierzone i nie liczyłam nawet na to że poznam płeć a tu mi się lekarz pyta czy znam płeć ja mówie że nie a on mi pokazuje wieeeelkie jaja( były w przybliżeniu) i mówi że no na dziewczynke to na pewno nie wygląda ![]() ![]() ale jeżeli chodzi o szpital to masakra poprostu ;/ jedna dziewczyna rodziła 70 godzin ( jakby jej facet zapłacił to pewnie by po 5 urodziła) nic jej nie dali nawet kroplówki ani nic na przyśpieszenie poprostu szok po tylu godzinach a i tak wkoncu po takim czasie genialny ordynator stwierdził że cesarka. a jak 2 godziny wcześniej ona prawie błagała że może cesarke bo już nie daje rady to gdzie powiedział ze 1 dziecko się siłami natury rodzi.i rozmawiałam tam z dziewczynami i cesarka na życzenie kosztuje 1000 zeta przyśpieszenie porodu jak się ma bóle 500 zł a kroplówka 200-300 zł. i rozumiem już że ktoś chce cesarke nie jako wydzimisie ale tak jak w przypadku tej dziewczyny 70 godzin to dla mnie kosmos ;/ a ordynator miał w dupie bo nie płacisz to się męcz zamiast jej coś na przyśpieszenie dac może by urodziła wcześniej naturalnie. no porpstu w szoku byłyśmy z dziewczynami które leżały ze mną ( swoją drogą jedna 10 dni po terminie druga 12 dni) i jak się dowiedziałyśmy o tych zasadach "płacenia" bo o tym oczywiście się głośno nie mówi to jedna już sie zastanawia czy chodzby dzisiaj męza nie poprosić cesarka spokój i hop bo tak to ordynator chodzi i tylko czekac czeksc i tyle. a jak sie słycha krzyków przez tyle godzin i słyszy jak sie dziewczyna męczy to naprawde się odechciewa wszystkiego. ale mimo to chyba zdecyduje się na ten szpital bo piętro wyżej na chirurgii moja ciocia jest oddziałową i szepnie pare słów a przekonałam sie że albo znajomości albo kasa i tak jest w wiekszości szpitali ;/ i będe liczyć na to że trafi się zastępca ordynatora super lekarz nie chce nic w łape a się super zajmuje więc nic tylko miec nadzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje Wiolek chlopca!
Teraz to ja juz nie wierze, ze i ja bede miec chlopca bo ile tyh chlopcow? Gdzie sa dziewczynki? Ja bym pewnie odwolala wizyte i juz nie pojecalabym wiecej. Niestety tragedia w tych szpitalach co kasa albo znajomosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to po prostu skandal...za co placimy ubezpieczenie, ja nic z tego nie mam, badania platne lekarz tez, teraz ide do dentysty na kase chorych bo bez przesady....ja nawet limitu nie wykozystalam swojego...a tu mowia ze nie ma miejsc...tak jedni po 20 razy a ty ani razu........ Nio i gratulacje synka...nio kiedys bylo wiecej kobiet, a teraz na odwrot...ciekawe co u mnie rosnie ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-03-07 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.