|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() ![]() Dziwne, że taka była tym oburzona, przecież odciągając nie będzie tyle mleka, ile jest jak karmisz piersią, więc pewnie i tak Zosia musiałaby być dokarmiana mlekiem modyfikowanym jak będziesz w pracy. Cytat:
![]() Jeszcze tylko dwa miesiące mi zostały ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Wiecie co, ja od rana na białym serku, a TŻ przed chwilą na moich oczach wciągnął jajecznicę na szynce ![]() Straszne, wypiłam już całą butelkę wody i dalej jestem głodna ![]()
![]() |
#3962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Mo TŻ za to wszystkie jajka zeżarł w piątek...
![]() U mnie w pracy nie ma warunków na ściąganie... Zresztą ja z pracy w korkach jadę godzinę, to co, lodówkę mam ze sobą wozić, przecież to już ciepło będzie na dworze... Mogę karmić rano o 6, ściągnąć jedną porcję na 9 i pokarmić jak wrócę z pracy o 18 i po kąpieli o 21, więc w sumie miałaby 4 posiłki z 6 z maminego mleczka ![]() Piersi się dostosują, moje wytrzymują 12 godzinne przerwy nocne... Prawy jest opróżniany o 18 i 6, a lewy o 21 i 9... Zresztą chyba jeśli już wrócę to na 3/4 etatu, ale to oznacza konieczność zawieszenia działalności ![]()
#3963 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3964 | |
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie ja tylko przywitac sie i lece na spacer pozniej obiadek i do mamci jade
Angelusia to teraz wiadomo dlaczego te zielone kupki Ja juz powolutku mojemu malemu zaczelam rozszerzac diete ale w zyciu nie myslalam o biszkopcikach,kiwi,banana ch-tak nie mozna ,ZA WCZESNIE DLA DZIECKA!! Milej niedzielki Kliknijcie Kachulke ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
No wiesz Angelusia Twoje dziecko i karm jak chcesz ale pozniej nie dziw sie ze dziecko ma problemy z kupkami
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Wtajemniczenie
|
http://moda.allegro.pl/item946130431..._zobacz_m.html
ta mi sie jeszcze podoba ![]() kurde ide włosy prostować bo siedze i siedze przy tym laptopie co chwile że zaraz wieczór mnie zastanie haha a trzeba sie wyszykować i rodzinke poodwiedzać i jeszcze obiadek zrobić, a moja Agusia siedzi na leżaczku i sobie gaworzy i oczywiście znów wyciągne telefon żeby ją nagrać to zacznie sie wpatrywać i ![]()
![]() |
#3966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W poprzednim poście napisałaś, że od początku zagęszczasz, bo malutka jest glodomorem. Owszem, żyją - ale po co narażać mały żołądeczek i jelita na obciążenia na które nie są gotowe? Kachula ma rację, to Twoje dziecko i robisz z nim hmmm co chcesz, bo ona nie ma możliwości zaprotestowania. Ale chyba dietetycy i pediatrzy z jakiegoś powodu określili co dla takiego małego dziecka jest lepsze a co gorsze? Owszem, znam przypadki (ze słyszenia) dawania półrocznemu dziecku kiełbasy z grilla bo ma duży apetyt. Ale ciekawe, jak się to na jego późniejszym zdrowiu odbije. A grube dzieci może i wyglądają słodko ale na pewno nie jest to dla nich zdrowe. Ale oczywiście, to twój wybór - my tylko wyrażamy swoje zdanie. Tylko że sama widzisz, że coś córci jednak nie pasuje w tej diecie, którą stosujesz I co, pytałas położnej o rozszerzanie diety o KIWI i BISZKOPTY i powiedziała, że OK?
![]() |
#3967 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- i nie nap.że od początku... od jakiegoś miesiąca...
![]() |
#3968 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...ykul,4852.html Poza tym niektóre problemy wychodzą dużo później. Np. dziecko o dużej nadwadze może mieć cukrzycę a ta cukrzyca może mu się pojawić w wieku 8 albo i 40 lat...
![]() |
#3969 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez małemu zageszczam mleko kleikiem ryzowym - czasem z malinami kaszke, ale to wszystko bardzo ostroznie, bo alergia moze sie ujawnic np. po 3 dniach i wowczas nie bedziesz wiedziec czy to to czy to tamto ja jak małemu daje, który jest starszy od Twojej małej chyba z miesiąc, nowee rzeczy to bardzo powoli - bo szkoda dziecka u nas dentinox sie nie sprawdza tylko bobodent |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Zadomowienie
|
hej, ja na chwilke, bo Blancia mi marudzi. Jestesmy jeszcze w szpitalu, ale na 99% już tylko do jutra, zmian w płuckach już nie ma, więc ok
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Zadomowienie
|
angelusia194tez jestem w szoku...
Etapy wzbogacania diety Od 5. miesiąca* - PIERWSZE OWOCE I WARZYWA, BEZGLUTENOWE PRODUKTY ZBOŻOWE Od 5. miesiąca** - GLUTEN I WARZYWA Od 6. miesiąca* - MIĘSO, RYBA, GLUTEN Od 7. miesiąca* - ROSÓŁ, ŻÓŁTKO Od 7. miesiąca** - MIĘSO, RYBA, OWOCE, ŻÓŁTKO, ROSÓŁ Od 10. miesiąca - NIEWIELKIE ILOŚCI PIECZYWA, BISZKOPTY, SUCHARKI Od 11. miesiąca - CAŁE JAJKA, TWAROŻEK, JOGURT, KEFIR * przy karmieniu sztucznym (butelką wyłącznie) lub mieszanym (piersią i butelką) ** przy karmieniu piersią ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Zadomowienie
|
jak my bylismy niemowlakami to ani kiwi ani bananow nie bylo... tylko marchewki i jablka czy gruszki z dzialki czy od babci ze wsi...
polecam wyszukiwarke i lekture artykulow na temat rozszerzania diety, jest ich naprawde mnostwo! ja mam ksiazke o karmieniu, z roznymi przepisami i jest w niej napisane, ze wg pediatrow nie pwoinno sie dawac dziecku nic oprocz mleka ponizej 17ego tygodnia zycia. dlaczego tak? bo przeprowadzone badania i wieloletnie doswiadczenia wykazaly, ze do tego czasu uklad pokarmowy powinien dojrzec na tyle, ze bez obaw mozna delikatnie i stopniowo, podawac nowe pokarmy. i oczywiscie zaczyna sie od warzyw typu: marchewka, ziemniak lub dynia, a jesli od owocow to od jablka. na kazdej jednej kaszce jest przeciez napisane od ktorego miesiaca mozna ją podawac. nawet "zwykly" kleik kukurydziany czy ryzowy zawiera info "od 4 miesiaca". polecam przejrzenie schematow:
#3973 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aniulka8204 mnie podobają się pierwsze dwie bluzeczki. Są śliczne ![]() a ja chyba mam jakis kryzys laktacyjny albo moje dziecko zaczęło więcej jeść. bo wcześniej nie podczas jednego "posiedzenia" nie udawało si,ę jej opróżnić piersi a teraz doi tak, że zostaje flak ![]() stresuję się, że cycole nie zdążą się napełnić do następnego karmienia. staram sie pić więcej płynów i zobaczymy... tż na spacerku z małą a ja gotuję obiadek ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- a i jeszcze mam pytanie do Brombi. Jakim cudem wracasz do pracy dopiero w maju? To mój macierzyński się w maju kończy a Fifi przecież starszy od Nilki. Wybierasz zaległy urlop za wakacje? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Rozeznanie
|
Witam!
Wpadłam się pochwalić, że mój KUBUŚ skończył dzisiaj 3 miesiące!! ![]() ![]() No i widzę, że Kropkowy Tomuś już 4 miesiące więc WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ![]() ![]() Zaraz idę go wystroić i idziemy na obiad do teściowej ![]() Marta Gratuluję ząbka ![]() Karmazynowy Kamyk Witaj i gratuluje tak ładnego planu ![]() Brombi Brawa dla Tż za wczorajszą postawę, ale ![]() ![]() Ola Super, że z Blanką już lepiej ![]() Angelusia zgadzam się z dziewczynami ![]() ![]() Proszę bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej skonsultuj to z pediatrą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co nie zmienia faktu, że jest to sprzeczne z aktualnymi schematami żywienia. Moja Mama była karmiona jako niemowlę mlekiem z mąką czy jakoś tak ( ale to było w 1944 ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój urlop macierzyński kończy się 16 marca, ale w tym roku jest wydłużony o 2 tygodnie, więc po złożeniu wniosku mi go wydłużyli plus 6 tygodni za wakacje, bo byłam wtedy na L-4 ![]() Cytat:
![]() ![]() I dużo zdrówka dla Kubusia ![]() ![]() ![]() ![]() Jakieś zdjęcie z tej okazji mogłabyś wrzucić ![]() I dla Tomusia Kropkowego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby zawsze był takim Aniołkiem i swoim uśmiechem sprawiał radość Mamie każdego dnia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3976 |
Zakorzenienie
|
o dziekujemy pieknie w imieniu Tomka
![]() dla Kubusia tez mnostwo caluskow na 3 miesiace ![]() uzywam dzis po raz pierwszy firefoxa i mam radoche bo mi internet szybciej chodzi ![]() co do rozszezania diety Angelusiu to powinnas sie pytac PEDIATRY a nie POLOZNEJ to po pierwsze. po drugie wspolczuje dziecku. to ze nas karmiono niebieskim mlekiem czy innymi szitami i zyjemy to nie znaczy ze teraz tez tak sie powinno postepowac.. kto to kiedys wiedzial co to jest alergia na mleko krowie. dzieci wypryszczone chodzily ale od tamtego czasu nastapil postep medycyny i lepiej wiemy co i jak dawac dziecku. trzeba tylko sie zainteresowac i chciec poczytac na ten temat a nie tak na wlasna reke.. kiwi w tym wieku?? biszkopty?? wspolczuje malej bo jestes bardzo lekkomyslna. ryzykujesz jej zdrowiem a potem myslisz skad sie biora zielone kupy i problemy z brzuszkiem.. niedobrze mi sie zrobilo wiec zegnam..
#3977 |
Zakorzenienie
|
Tż się poprawił po moimobrażeniu się na niego
![]() Zrobił ejdzonko i teraz chodzi z małym po domku a aja w końcu usiadłam sobie, bo byliśmy już na spacerku 1,5 godziny. Potem karmionko i usypianko, później odkurzalam, myłam podłogi, wycirałam kurze u małego... jeszcze kuchani i pokój został a no i kibelek... czyli zejdzie mi do wieczora ![]() Brombi wiem, że musi dojrzeć ale ja musiałam od razu i nikt nie dawął mi na to czasu... A ma 24 skończone Zatoka mój ma identycznie z tymi pieluchami- arz z meinił jak musiał ale jak prosze żeby chociaż w weekend zmieniał to móiw, że jak będzie musiał to da rade... Kamyk włąsnie chodzi o to, żeby nie wpadał maluszek w chisteryczny płacz, bo przepukliny... Ja jak będe rozszerzała diete to mimo tych schematów bedę wszystko konsultowała z pediatrą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | |
Zadomowienie
|
witam niedzielnie
![]() byliśmy dziś na avatarze, wczoraj byłam uu fryzjera i na pępkowym, więc weekend pełen wrażeń. ![]() Śpiąca jestem jak nie wiem, więc może uda mi się oko zamknąć na chwilę. Przeczytałam o tym kiwi, bananie i biszkoptach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiedziałam swojemu Tżtowi, że się wam poskarżyłam, przeczytałm mu też wasze odpowiedzi i efekt jest taki, że wlaśnie po raz drugi przebiera Zosie ![]() ![]() My dziś byliśmy pierwszy raz na spacerze na bulwarze ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 | |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja jestem, ogladamy z Tz seriale od rana ![]() tez Tz poskarzylam juz w piatek, ze malo czasu razem spedzamy, a jak juz mamy wolne to kazdy na swoj kompuetr i tyle ![]() ![]() Cytat:
![]() bo my tu mu pokazemy ![]() a mnie OBIE cyce teraz bola buuu.... i z obu stron mam takie sliwy eraz twarde ![]() ![]() ![]() ja tez jestem w szoku co do karmienia angelusi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Zadomowienie
|
oooooooo te jedzeniowe rzeczy
![]() Ja co prawda też szybko wprowadziłam nowe jedzonko ale Oli miała skończone 3 miesiące i jesteśmy tylko na mleku modyfikowanym. Najpierw zagęszczałam kleikiem ryżowym bo zjadała 200i było mało i było już lepiej najadała się ![]() Chyba wszystko dobrze robie mam nadzieję mała nie ma problemu z kupkami ,no może mogłyby być troszkę luźniejsze ![]() A jak już jestem to się pochwalę
![]() ![]() ![]() ![]() Kierowca od 25 listopada 2013 ![]() Edytowane przez martaN23 Czas edycji: 2010-03-07 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Zakorzenienie
|
Martus ale smieszka sliczna
![]() ![]()
#3983 | |
Zadomowienie
|
.... też mnie zdziwiło to kiwi ten banan... to tarte surowe jabłko. No i dokładka z biszkopta.
To zdecydowanie za wczesnie, ja wyraziłam opinię, wy wyraziłyście opinię - co zrobi Angelusia - jej sprawa. Każda z nas powinna być na tyle odpowiedzialna i rozsądna na ile ją stać. Jesteśmy tu po to żeby sobie doradzac i się wspierać, jednak jedno mi się nie spodobało... mam nadzieje że to niestrawność ![]() ![]() Może Angelusiu warto zasięgnąć opinii innych, położnych, pediatrów, czy nawet pokusić się o wyszukiwarkę i poczytać co i jak dawać maluszkom. My tutaj rozprawiamy o wszystkim, każdej nadprogramowej kupce i bańkach ze śliny. więc pytać pytać pytać to nie boli, a może być pomocne w uniknięciu problemów! Cytat:
![]() ale pozytywnie zalatany, odwiedziny mamy, wyskok do fryzjera... zakupy ![]() małej kupiłam takie pianinko z fishera - REWELACJA ! można przywiązać do łóżeczka wtedy kopie je nóżkami, a jak bedzie starsza to sama bedzie dotykac klawiszy a one grają i wydają odgłosy zwierzątek które mają nad sobą. jest super! no dobrze, to ja uciekam i życze miłego wieczorka. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Zakorzenienie
|
niestrawnosci mi zyczysz
![]() zlosliwosc niekoniecznie. naprawde fizycznie robi mi sie niedobrze jak sobie pomysle o np celiakii i innych sensacjach.. zreszta zawsze mozna zglosic zp ![]()
#3986 |
Wtajemniczenie
|
nie uwazam aby Angelusia miała powod sie obrazac - kazda z nas napisała jak to widzi
ja inaczej wprowadzałam Izie inaczej z małym jest |
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | ||
Zakorzenienie
|
Na obiad miałam dzisiaj full wypas, gotowane ziemniaki i marchewka, seler i pietruszka
![]() Już zgłosiłam ![]() No to ![]() Zobaczysz, będzie coraz lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak mi się przypomniał kolega, który wszystko robił przy swoim synu i bardzo dużo się nim zajmował, ale jak Mały zrobił kupkę, to nie mógł go przebrać, bo miał odruch wymiotny i nie potrafił się przemóc ![]() Cytat:
![]() Oliwka śliczniutka ![]() Moje dziecko miało dzisiaj dwie drzemki 2,5 godzinne, normalnie bym się cieszyła, ale teraz nie wiem czy się martwić, może on osłabiony jakiś jest? A dzisiaj na dolnym dziąsełku w miejscu jedynek zobaczyłam takie prostokąciki, taki zarys jakby, nie żeby białe czy coś i te dziąsła lekko napuchnięte. Wydaje mi się, że przedtem tak nie było. Czy to może być początek ząbkowania? I jeszcze mam jeden problem, w czwartek szczepienia, wydaje mi się, że pediatra je przełoży, ale nie wiem czy iść normalnie na stronę dzieci zdrowych, czy się umówić na "chorą" stronę?
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
brombi to nie jest poczatek zabkowania tylko juz zabki
![]() ![]() moj biedny Tomi sie meczy strasznie z tymi dziaslami ![]() ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-03-07 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko to chyba nie jest wypukłe, tylko tak jakby ktoś na dziąsełku narysował takie prostokąciki ![]() I jakoś specjalnie chyba go nie boli, co prawda wsadza wszystko do buzi ale jakoś mi się nie wydawało że to już to. Jak się rozedrze po kąpaniu to spróbuję zrobić zdjęcie, to ocenisz fachowym okiem. Jak on przy każdym ząbku będzie miał sraczkę to ja chyba ![]()
![]() |
#3990 |
Wtajemniczenie
|
u nas tez masakra
gryzie wszystko jak dorwał katalog to musiałam wyrywac bo jak szczeniak my mamy 1 i 2 dolne i gorne popuchniete a kiedy wyjdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa no kiedy??????????? ma gorszy apetyt bo jak ssie chyba go boli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.