|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcę być jeszcze bardziej Twoja - XIV część zazdrośnic
Witam dziewczynki po weekendzie. Właśnie dotelepaliśmy się do domu. Trochę zła jestem bo wczoraj coś mi się w kolano stało i mnie boli przy zginaniu, chodzeniu. Tż wyliczył, że będzie miał sporą dopłatę do podatku. Jego mama powiedziała mu, że skoro tak to ma jedno wyjście: klękać i prosić o rękę, żebyśmy mogli wspólnie się rozliczać. No mam nadzieję, że kogo jak kogo ale matki posłucha.
|
|
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
justyna_dt
Naj Dziękujemy wam bardzo
Chudniemy! ![]() ponad 80...........60 CIUSZKI https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=407502 Moje WISH https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post17368603KOSMETYKI https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=409581 |
|
|
|
#1143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o pracę w wyd. taką dorywczą nie jest trudno (gorzej o stałą).z resztą nasze plany wyglądają tak: P. czeka na podwyżkę i awans ja od wakacji chcę przejść na etat, po wakacjach zacząć prosić się o umowę o pracę, myślę, że jak zwolni się miejsce, to szef mi zaproponuje. po jakimś roku-półtora będę miała umowę na czas nieokreślony i weźmiemy kredyt mieszkaniowy a w międzyczasie spróbuję zrobić ten kurs, bo to fajne i przyjemne, a jak jeszcze płacić mają... ciekawe tylko czy się uda ![]() Cytat:
a tak to najważniejsze jest doświadczenie, dopiero potem studia. ale owszem, mieć na pewno nie zaszkodzi ja bym nie miała nic przeciwko, gdyby mój studia zrobił. ale widziałam, że on się po prostu męczy nawet na AWF-ie, jak miał ciąg wykładów pod rząd. to nie dla niego. zwłaszcza że radzi sobie bez tego nieźle bo mam znajomą, której facet ani nie pracuje, ani nie studiuje, ani w ogóle nic... to już dla mnie przegięcie, zwłaszcza że facet ma 27 lat... taki Piotruś Pan mi niepotrzebny. mój łączy piotrusiowatość z odpowiedzialnością i to jest super
|
||
|
|
|
#1144 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
![]() ![]() Cytat:
![]() nic mu nie mów,że zmyśliłaś ![]() Cytat:
![]() Kochana z jednej strony Cię rozumiem ale z drugiej strony nie można kogoś zmusić co innego jakby Twój Tż był gotowy.gratuluję autka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() myślałam,że inne ![]() ![]() gratuluję ! ![]() ![]() Przypomniało mi się co nam babka powiedziała na psychologii o Miłości :........................ Że jej NIE MA ![]() to po co Nam ślub jak NIE MA Miłości???? Podobno jest TYLKO przyzwyczajenie
|
|
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam cały dzień
nie było mnie raptem dwa-trzy dni i co?? i 28 stron miałam do nadrobienia ![]() czytałam, czytałam a teraz już nic z tego nie wiem ale odniosę się do kilku tematów Cytat:
tylko jak się kochacie to czujesz z nim bliskość?? przepraszam ale ja chyba naprawdę już bardzo stara jestem skoro w głowie mi się to nie mieści......... i teraz raczej nie mam wątpliwości że on jest z Tobą tylko dla tego że jest gówniarzem a sama pchasz się mu do wyrka więc po co mu ktoś inny..... może się mylę ale z tego co piszesz to wasz związek opiera się tylko i wyłącznie na seksie więc nic dziwnego że jeśli ta sfera się sypie to sypie się cały związek bo niby dlaczego ma być inaczej skoro nawet rozmawiać o problemach ze sobą nie umiecie jeśli fundamentem związku jest seks to niestety ale ten związek nigdy udany nie będzie, sama bliskość fizyczna to za mało na zbudowanie trwałego, dojrzałego związkuCytat:
![]() wy tutaj tak o tych samochodach a ja raczej nigdy nie będę owego kupować bo niby po co skoro nie mam prawka i raczej zrobić go nie zdołam/nie zdążę egzamin zdałam w sierpniu i od tamtej pory wyjeździłam może z 5 godzi w tym roku jeszcze nie jeździłam bo zawsze jest jakieś ale dzisiaj miałam pojeździć i co i cały dzień siedzę sama w domu bo TŻ pojechał po drewno do kominka pojeździć mam możliwość tylko w niedzielę a wtedy zawsze coś wypadnie i później TŻ ma do mnie pretensje że nie jeżdżę i że jak ja chce się nauczyć jeździć i zdać ten egzamin chciałam sobie zrobić prezent na urodziny ale marne szanse na to ![]() w ogóle dziwnie mi dziś ![]() na przemian mam napady płaczu i śmiechu ![]() i nie chce tak
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przez samo to,że każdy go ma i jest często tak łatwo dostępny to wstyd go nie mieć.
Hmm ja widzę jak Szwagierka przegląda CV do głupiego sklepu. Naprawdę ma ich zawsze pełno (czyli dużo dziewczyn szuka pracy jakiejkolwiek,byleby była). I co? Najpierw patrzy na doświadczenie zawodowe i wykształcenie.W trzeciej kolejności zwracają uwagę na wygląd.Jak laska wygląda jak lampucera to CV od razu ląduje w koszu.Z kolei jak jest zaniedbana to tak samo. Czemu miałaby wybrać dziewczynę z doświadczeniem,ale bez studiów zamiast tej z doświadczeniem i studiami?
|
#1147 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama zawsze wie najlepiej ![]() a można wiedzieć, jak to możliwe, że musi dopłacać? bo ja po prostu sięnie znam i nie wiem, może mój też ma dopłatę? ![]() jak jestem wścibska to zdziel mnie po tyłku ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
2. ja się częściowo zgadzam tzn. wg mnie przyzwyczajenie jest częścią miłości na jednym przedmiocie przerabiamy teraz miłość przez kilka zajęć. fajnie jest ![]() Cytat:
że teorię tak? nie martw się, zdasz i będzie dobrze a prezent też sobie zrobisz, tylko może kiedy indziej Cytat:
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-03-07 o 16:53 |
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem jest tak, że co miesiąc jest pobierana za niska zaliczka na podatek, albo ktoś dostał jakieś duże premie i inne bonusy, albo rozlicza sie innym PITem niż 37...
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego teraz tata TŻ'ta jak byli u nas powiedział że jak będziemy w sierpniu w Pl to mam już mu prawko pokazać że on mi daje takie zadanie i ja je muszę wypełnić
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
widocznie babka miała pecha w życiu i teraz w taki sposób to usprawiedliwia........
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie studiów. Są studia i STUDIA. Nie można porównywać skończenia zaocznej resocjalizacji na filii KUL-u a Stalowej do np. finansów na SGH. Nie przemawia do mnie biadolenie "studia skończył i nie ma pracy". Po 1 jakie studia, po 2 jakie zna języki, po 3 jak intensywnie szukał, po 4 jak potrafi się sprzedać (czyt. jaki ma charakter, jak jest zaangażowany, ambitny itp.). Jak ja szukałam pracy to postawiłam sobie cel: choćby się waliło i paliło, to wysyłam 5 CV dziennie. Zawsze to jakaś metoda. Przeglądanie stron z ogłoszeniami i martwienie się, że nie spełniamy 100% wymagań nic nie daje, bo skoro nie wyślemy CV.
Inną rzeczą jest pracowitość, samodyscyplina i dzięki tym cechom też można dostać fajną, ciekawą pracę, ale nie ukrywajmy - nie każdemu pracodawcy to wystarczy. Dużo łatwiej założyć wówczas własny biznes. |
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie znam na tym zbytnio. On w tamtym roku pracował 3 miesiące w jednej firmie a potem przeszedł do drugiej, poza tym miał jakiś dochód na giełdzie i coś tam jeszcze sobie dorobił. No i te składki odprowadzone wcześniej były zbyt niskie i teraz jakieś 2 tys musi dopłacić.
|
|
|
|
#1156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rób wszystko powolutku, jak Ty chcesz, nie patrz na to, co mówią inni Cytat:
przyjaźń jest częścią miłości, nieodzowną naturalnie, ale przyjaźń i seks, to nie to samo, co miłość. z przyjacielem - nawet z sex friend - się lubi człowiek widywać, spędzać czas, a na pewno nie planuje sobie życia ułożyć teraz to mi się jej żal zrobiło. |
||
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tam nie jest tak jak w Pl,że po pół roku egzamin teoretyczny traci ważnosc i trzeba znów zdawać teorię,żeby dopuścili Cię do praktycznego? A czemu nie weźmiesz sobie tam jazd?
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież ktoś jest za to odpowiedzialny, nie? czy jak to jest? nie rozumiem nic ![]() jestem tępą blacharą a poza tym 2000 zł, ło matko... bardzo dużo. to go na serio powinno zmotywować
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Do 30 kwietnia musi przecież złożyć zeznanie podatkowe, a najpierw to wyliczyć, więc będzie wiedział. W sieci jest masa programów do obliczeń, od pracodawcy powinien dostać PIT w którym bedą wszystkie niezbędne informacje.
|
|
|
|
#1160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jazd nie wykupię bo nie uśmiecha mi się płacić 35e za godzinę
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mu PIT-a praca składa, więc ma wała ![]() no i dalej nie rozumiem, czemu za mało mieliby odprowadzać składek ![]() sensem, kiedy tak robią. ale nieważne. mój tam pracuje 2 lata i zawsze miał zawrotną kwotę ok. 40 zł zwrotu... ![]() za to ja dostanę 557 zł, bo na umowę-zlecenie, tyle można maks. dostać, i już w głowie wydaję te pieniądze |
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra..albo mówiła jakie badania były przeprowadzane na szczeniaczkach podłączonych do prądu :O ...
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I eyszło mi że mam do zwritu 3 zł :P
|
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory na myśl o egzaminie dostaję drgawek... a jeszcze dziś to auto kupiliśmy i znów mi wszyscy zaczęli mówić, że zrób prawko, że to, że tamto... a ja sama muszę pokonać tego potwora, jakim jest egzamin
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwile bo Tż mnie ciągnie od kompa
![]() chcialam sie pochwalic juz 8 kg za mna
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#1166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też sama liczę. i mi to szybko idzie, a nawet to lubię, bo to mój jeden z nielicznych kontaktów z liczbami w ciągu roku ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() a po ciuchach widzisz?
|
||
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w biodrach 5 i w udach po 3 no i niestety w biuscie 8
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2010-03-07 o 17:53 |
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero za odchudzanie po maturze się zbieram |
|
|
|
|
#1170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak super, że zlazlo Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

) po studiach albo na V roku chcę iść na staż do jakiejś redakcji, ew. wydawnictwa - to było moje marzenie zawsze - praca w gazecie albo w radiu 

co innego jakby Twój Tż był gotowy.
nie było mnie raptem dwa-trzy dni i co?? i 28 stron miałam do nadrobienia
jeśli fundamentem związku jest seks to niestety ale ten związek nigdy udany nie będzie, sama bliskość fizyczna to za mało na zbudowanie trwałego, dojrzałego związku![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)