|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcę być jeszcze bardziej Twoja - XIV część zazdrośnic
Cytat:
że Klub ![]() Kawka nooo gratuluję!!
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
ehhhhh a miałam nadzieje na miły wieczór u boku TŻ'ta i co i jak zwykle.........
miałam cichuteńka nadzieję że dziś pojeżdżę a tymczasem TŻ wrócił z uśmiechem od ucha do ucha i 6-ściopakiem piwa w ręku i powitał mnie zdaniem:"będziemy jechać dziś na jakieś zakupy bo bym sobie piwko otworzył?" no i 5 min nie minęło jak jednego piwa już nie było i się poszedł kąpać ![]() spadam więc do kotletów co by obiad był gotowy jak się wykąpie.......
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech, ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- kochane, myślicie, że aanix wróci z same wiecie czym? bo ja to usiedzieć nie mogę, niedziela się kończy i się już zastanawiam ![]() |
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Grape ja bym mojemu od razu powiedziała,żeby odłożył piwko na później bo jedziemy.
Czyli tam jest tak,że nie musisz mieć wyjeżdżonych jazd z instruktorem-możesz własnym autem? ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
Też jestem ciekawa
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
ok, ja mimo mej ciekawości, nie czekam na aanix, bo mam nadzieję, że napisze nad ranem dopiero, gdyż teraz świętuje
jadę teraz po autko ( |
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Zaraz ponadrabiam tylko Wam coś powiem... Dworzec PKP, Leżajsk, godzina 14.40... Dwóch młodych Żydów podchodzi do studentki z Lublina (która kupowała bilety) i pada pytanie: Ż: Do you speak english? S: NNIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEE Ż: Do you speak english? (zwracając się już bezpośrenio do pani w okienku- Kasjerki) K: GDZIE?! ![]() Ż: english...do you speak english? K: No nie wiem gdzie pan chce jechać ... I tak oto Ola zrobiła dobry uczynek, gdyż z zadziwiającą wręcz płynnością i lekkością powiedziała w tak bardzo wyczekiwanym przez ich uszy języku "Przepraszam, ja mówię po angielsku, może będę w stanie Wam pomóc". Niewiele pomogłam bo pani w kasie nie chciała współpracować no a ja się nie orientuję jak dojechać z Leżajska do Bratysławy, ale tyle ile mogłam to pomogłam i mam nadzieję że zostanie mi to policzone
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1179 | |||
|
Zakorzenienie
|
No i prawidłowo Kochana
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pięknie Cipciu |
|||
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję !
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1181 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to napewno nie było dla mniej przyjemne, mimo ze wg Was mogłyscie miec racje... az mi sie cisnie na usta niedawny przykład, kiedy kazda wyrażała swoją opinię odnosnie wesel w remizie w w stylu hamerykańskim.... jak to Gwizdaczek powiedziała pięknie- nie depczmy cudzych marzeń....Cytat:
pisałyscie jeszcze o studiach- nie kazdy musi je miec, a robienie jakichkolwiek studiow, byle dla papieru wydaje mi sie bezsensowne... jesli kazdy miałby wziac slub dopiero po ukończeniu studiow, to co z ludzmi np po zawodowkach? w ogole nie mieliby sie pobierac??? z tego co doczytałam, to czekoladka jest w trakcie nauki w zawodowce, wiec zawod jakis bedzie miec.... a teraz odnosnie do mnie. jak wiecie, kochane zazdrosnice, mam dopiero 19 lat. (za 3 miesiace skoncze 20). TZ ma 23(za 3 miesiace skonczy 24). jestesmy ze sobą ponad 3,5 roku. kochamy się i nie mamy za miaru czekać nieskonczenie długo na slub- bo dla nas najwazniejszy jest sam sakrament(ktory przeciez jest istotą tego całego zamieszania;-)), dlatego nie chcemy z nim zwlekać. Pewnie dlatego tak się dzieje, bo oboje jestesmy wierzący i to jest dla nas uświęceniem naszej miłości. ja studiuje, tz studia konczy i pracuje. ślub bierzemy za rok. wstepna data to 24 sierpnia nasze rodziny spotkaja się w drugi dzien swiat, wszystko omówimy sobie. ja rozmawiałąm na ten temat bardzo duzo z rodzicami i wyjasnilismy sobie wszystko, jak oni to widzą, jak ja to widze. Wiem, ze gdyby nie moi rodzice, to nie miałąbym szans na tak wczesne małzeństwo. WIem, ze oni wierzą w nasza miłosc i chcą nam na poczatku pomóc, bo wiedzą, ze damy sobie rade. pomogą nam z kupnem mieszkania. dopoki nie skonczę studiow bedę dostawać od nich pieniadze. Wiem, ze nie wszystko w zyciu bedzie kolorowo, ale kazdy ma własny sposob na szczescie i to jest nasza swiadoma decyzja. (moja siostra była w szoku, ze to juz za rok stwierdziła, ze musze sie wyszalec. no coz, ja nie mam takiego charakteru jak ona, nie potrzeba mi chodzic co weekend na imprrezy- a z reszta, czy z mezem nie mozna chodzic na imprezy?! po prostu czuje się gotowa na małzeństwo, wiem,ze ona bedac w moim wieku o tym nawet nie myslała i stad takie zaskoczenie.)kwestia utrzymania się i mieszkania- rodzice i tak musieliby łozyc na moje utrzymanie do konca studiow. jesli pobierzemy sie, zaczniemy spłacać kredyt, zmaleją koszty wynajmu dwoch osobnych mieszkan. to chyba tyle, co chciałam powiedziec ale sie rozpisałam...
|
|
#1182 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh,co ja bym dała żeby znowu mieć 19 lat, ile błędów mogłabym uniknąć, ile zmienić. jestem pewna,że moje życie potoczyłoby się całkiem inaczej (oczywiście mając tą wiedzę,którą mam teraz)
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o tę szumną dojrzałość do małżeństwa to powiem Wam, że ja mając 19 lat dostałam pierścionek od chłopaka, którego wówczas bardzo kochałam i z którym chciałam spędzić życie. Myślałam wówczas, że jestem mega dorosła. Dałabym sobie rękę, nogę i głowę uciąć, że nigdy nie przestanę go kochać. A potem rozstałam się z nim chociaż miała to być miłość do grobowej deski. Z perspektywy czasu wiem jak niedojrzała wówczas byłam. I dlatego do 20 latek biorących ślub podchodzę z rezerwą bo wiem, że ich uczucia i pragnienia mogą się jeszcze zmienić. Może czasem dobrze poczekać trochę, bo nie stracimy zbyt wiele (czy są te 3 czy 5 lat wobec całego życia razem?) a możemy uniknąć życiowego błędu, wszak ślubu kościelnego się nie wymaże. Z drugiej strony to o czym piszecie czyli skończone studia, dobra praca, kariera są ważne. Tylko, że np. mój tż ma prawie 30stkę, niezłą pensję a nie czuje się gotów do ślubu, nie chce się oświadczać i wtedy ta cała dojrzałość społeczna nie ma najmniejszego znaczenia. Prawda jest taka, że jak ktoś bardo chce ślubu to go weźmie, choćby w starych spodniach i wbrew woli rodziców. A to czy potem będzie szczęśliwy, czy wytrwa w małżeństwie - nigdy nie ma gwarancji.
Poza tym nadrobiłam, ale już niezbyt pamiętam co miałam napisać. Gwiazdeczko piękny pierścionek. Super, że już możesz się nim cieszyć. Gratuluję pięknej córki. Będziesz musiała odganiać adoratorów niebawem. Candy, Dzi bardzo mi przykro. Trzymajcie się. Justynko trzymam kciuki za dalsze etapy rekrutacji. Hawwa wg. mnie dobrze zrobiłaś mówiąc tż-towi o swoich oczekiwaniach. Crozee gratuluję wybrania daty ślubu. |
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak naprawdę to błąd mozna popełnić w kazdym wieku. bo jesli by nie patrzec, połowa małżenstw się teraz rozwodzi. a nie wszyscy brali slub w wieku 20 lat.. ba, wiekszosc z nich mieszkała przed slubem razem(wiec upada teoria o wczesniejszym 'sprawdzeniu sie'..) i wiem, co mówie, bo to są statystyki od mojego znajomogo ksiedza, który przesłuchuje swiadkow podczas rozwodow koscielnych. wiem, ze nie wszystkie osoby tutaj wierzą i moze im sie to wydac niedorzeczne, ale statystyki rozwodow KOSCIELNYCH sa takie ( z tych, co pamietam, bo nie zapamietałam wszystkich) : 50% rozwodow w warszawie; 30% małżeństw rozwodzi sie w poznaniu {sic!} ( nie ma tu nic do rzeczy, ze ja jestem z poznania- takie statystyki przedstawiono na kursie przedmałżeńskim) najwiecej rozwodzą się ludzie, ktorzy mieszkali ze soba przed slubem ksiadz ten pracuje w tych rozwodach koscielnych od 7 lat. powiedział, ze miał tylko jeden przypadek, gdzie para rozwodziła się, a dotrzymali czystosci do ślubu. WIec to chyba o czyms tez swiadczy... najmniej rozwodow jest wsrod katolikow praktykujących- tych, ktorzy modla sie codziennie razem i chodza do koscioła - 0,07% wszystkich rozwodów. przytoczyłam te statystyki nie po to, by komus dokuczyc, tak mi sie po prostu przypomniały.
A & Z "miłość się wreszcie stała ciałem, które chce trzymać nas za rękę" Edytowane przez crozee Czas edycji: 2010-03-07 o 19:52 |
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz was doczytam, pozdrowienia
a moja wyprowadzka stoi pod znakiem zapytania bo rodzice chcą mi dawać 400 zł |
|
|
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się,że kwestia rozwodów to konsekwencja większej świadomości kobiet. Kończą się już czasy bitych i poniżonych kobiet,które wychodzą z założenia,że bije ale przynajmniej jest
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym brak rozwodu nie świadczy o tym, że ktoś jest w szczęśliwym związku małżeńskim. Bo raczej osoba, która jest praktykująca, głęboko wierzy nie będzie chciała brać rozwodu tylko będzie trwać w małżeństwie nawet jeśli nie jest ono udane. |
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa Cześć
a 400 zł na co?
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Crozee, gratuluję daty ślubu i zgadzam się z tym, co pisałaś wyżej
|
|
#1191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie w sytuacji kiedy wraca zmęczony, spocony i bardzo dobrze wiem że jedyne na co ma ochotę to w spokoju napić się piwka a dopiero później iść się wykąpać i coś zjeść ![]() Motylku tutaj nie ma czegoś takiego jak szkoły nauki jazdy tutaj kupujesz w księgarni książkę z płytą do nauki teorii później przez internet sama rezerwujesz sobie datę egzaminu teoretycznego po którego zdaniu dostajesz tzw pół prawo jazdy z którym musisz jeździć własnym samochodem po własnym mieście żeby się nauczyć jeździć są szkoły jazdy gdzie możesz sobie wykupić jazdy z instruktorem ale tak jak już pisałam to trochę kosztuje no pół prawo jazdy jest ważne dwa lata ale o egzamin praktyczny nie możesz się ubiegać nie wcześniej niż pół roku po zdaniu teorii ![]() a teraz zmykam na seansik serialowy z TŻtem
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
poczta
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() sorry ale mam jakiś taki wisielczy humor dzisiaj
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
Boziu Olka, jaka Ty jesteś szczupła
Zdjęcie nr. 1 podoba mi się najbardziej
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam taki sam pasek jak Ty na 3 zdjęciu wszystko ślicznie i w ogóle ale było by jeszcze lepiej gdyby był choć tyci tyci uśmiech
|
|
|
#1197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważyłam się w domu.... 52,6kg.... ehhh gdzie znaleźć jeszcze 6 ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie byłaś, że tak długo się nie odzywałaś.
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ilsa właśnie gdzie się podziewałaś??
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
O cześć Grape
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

bo ja to usiedzieć nie mogę, niedziela się kończy i się już zastanawiam 

to napewno nie było dla mniej przyjemne, mimo ze wg Was mogłyscie miec racje... az mi sie cisnie na usta niedawny przykład, kiedy kazda wyrażała swoją opinię odnosnie wesel w remizie w w stylu hamerykańskim.... jak to Gwizdaczek powiedziała pięknie- nie depczmy cudzych marzeń....

13.03.2008
a 400 zł na co?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)