|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
wczoraj:
Cytat:
dzisiaj: U? I(9.00): owsianka z 3łyżek, otręby, gruszka, herbata II(11.00): 2 mandarynki, pół małego sucharka, kakao na mleku 2% III(13.00): pomidorowa z ryżem IV(14.00): plaster schabu, 3łyżki kaszy gryczanej (po ugotowaniu), trochę kapusty z marchewką, ogórek kiszony V(17.00): 3 marchewki planuję V(19.00): jogurt nat mam wrażenie, że strasznie chaotycznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Raczkowanie
|
wczorajsze UUUU
11.30: dwie kromki razowca+ 5 jajek przepiórczych + spora porcja morszczuka po grecku + pomidor, sałata, kiełki oliwki (dużo) + jabłko 13.45: banan 15.00:dwie kromki razowca + pasztet sojowy + wędlina drogiowa + pomidor, kiełki, oliwki + mandarynka 17.30: plaster rolady ze szpinaku, łososia wędzonego, almette chrzanowego + duża porcja ryby po grecku + dużo ogórków w jakiejś pikantnej zalewie + pałka kurczka smażonego + plaster wędliny drogiowej (imieniny babci) 1.00: poimprezowy kebab^^ troszeczk dziwne mi wczoraj to jadło wyszło ![]() zerknie ktoś? prooooseeee ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Rozeznanie
|
Jak ocenicie taki jadłospis? Ile może mieć kalorii?
![]() 1.dwie kromki razowca z polędwicą wieprzową, twarogiem i papryką, pół makreli wędzonej 2.rosół z makaronem, 3 średnie kawałki pieczonej wątróbki, ziemniaki, surówka z buraków czerwonych 3.jogurt naturalny z dwoma łyżkami otrąb i garścią rodzynek, jabłko, nektarynka, 4 pieguski ![]() 4.jajecznica z dwóch jaj na kiełbasie swojskiej, kromka razowca z twarogiem, polędwica i ogórkiem Dziękuję za odpowiedzi ![]()
-Co dzisiaj robimy? -To co zwykle: spróbujemy opanować świat! ![]() Edytowane przez OOO Kika OOO Czas edycji: 2010-03-07 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4806 |
Zadomowienie
|
Bardzo dawno nie wstawiałam mojego jadłospisu, więc może dziś
![]() Niedzielne U pt."matura coraz bliżej a mi się nie chce uczyć" : I Śn.: dwie kromki żytniego razowego z masłem, 4 plastry polędwicy sopockiej, plaster sera topionego hochland, sałata i odrobina keczupu. herbata + ciastko kokosowe i kawałek karpatki (z wczorajszej imprezy) II Śn.: kromka razowego z masłem, twarogiem i miodem, duży kawałek bułki drożdżowej z samym masłem ![]() dwie garście orzechów arachidowych Obiad: dwa duże kawałki pieczonego kurczaka, ziemniaki gotowane i miseczka surówki (pół pekińskiej, kukurydza, papryka czerwona + odrobina jogurtu nat. i przyprawy) Deser: ciasteczko kokosowe, rządek czekolady. Podwieczorek: jogurt naturalny z musli (płatki pszenne, owsiane, garść kukurydzianych, rodzynki, dorzuciłam jeszcze orzechy włoskie), chwilę później starte jabłko pokropione cytryną. Kolacja: dwie kromki żytniego razowego z sałatą, szynką, serem żółtym, ogórkiem i papryką, kromka bułki drożdżowej z masłem (mogłabym ją jeść na okrągło, ale już się kończy niestety) , herbata. Proszę o ocenę ![]()
#4807 |
Raczkowanie
|
Moje U ( grzeszne znow
![]() Sn: jajecznica z 3 jajek na cebulce i szyneczce , grachamka z maselkiem i almette smietankowym , szczypiorkiem , ogorkiem kiszonym , papryka czerwona , herbata pomaranczowa 2sn: 2 kawałki drozdzowego posmarowanego dzemem jabłkowym ![]() O ( mama przegiela myslalam ze umre ![]() P (skromny ,bol brzuszka ;() : jogurt naturalny 150g z garscia nerkowcow , pomaranczka K: grachamka z szyneczka masełkiem i warzywakami : papryka , szvzypiorkiem , ogorkiem kiosznym , pomidorkiem , herbatka malinowa pekam w szwach ;((
#4808 |
Rozeznanie
|
U:
I: pszenna buła 100g-obia półówki z margaryną* i pasztetem białostockim- 1 z pomidorem i sałatą; 2 z keczupem, rzodkiewką, posypana rzeżuszką (sama siałam ![]() II: jogurt z płatkami 'JustFit' zz biedronki + dorzucona łycha pestek słonecznika III: ziemniaczki posypane rzeżuchą, dużo buraczków, spory kawałek pieczonego filetu z indyka; mini d: kostka ptasiego mleczka + herbata zielona IV: paczka (80g) paluszków cebulowych V: 2 kromki razowca z margaryną* jajem na twardo, obficie obsypane szczypiorkiem + herbata zielona proszę o ocenę ![]() ![]()
![]() |
#4809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4810 | |
BAN stały
|
Cytat:
pamiętaj, że chcesz odzyskać okres. i ten cel nie musi być równoznaczny z (*jak się powszechnie myśli) - UTUCZENIEM ![]() od niezbędnej ilości tłuszczu jeszcze nikt nie UTYŁ. ![]() pzdr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R !
![]() ŚnI- owsianka ( sklanka mleka rozcieńczona z wodą, suszone morele i śliwki) serek wiejski, pomarańcza, zielona herbata ŚnII- 2 kromki razowca z polędwicą z indyka, mieszanka sałat polana jogurtem naturalnym O - rosół, rolada z kurczaka, frytki, surówka z kapusty pekińskiej, z papryką ( niedzielne obiady muszę chyba zaliczyć do 10% odstępstwa) P- tuńczyk wsw, garść orzechów K- wiejski, ogórek zielony, proszę o ocenę, i gdyby ktoś mógł mniej więcej obliczyć kalorie ![]()
![]() |
#4812 |
Zadomowienie
|
U
7 godzin w pociągu.... ocenicie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zadomowienie
|
U/P
śn. 2 jaja największej klasy ![]() IIśn. rożek taki jak wczoraj z ciasta francuskiego z jabłkami; jabłko, kilka podkradzionych marchewek do rosołu... ![]() ob. miska rosołu z marchewkami, pierruszką i makaronem; cały talerz klusek(tu mama przesadziła) ślaskich, chyba ze 20 ich było, na to sos z łopatki z papryką suszoną i róznymi przyprawami, koperkiem; kapustka czerwona z jabłkiem banan, troche orzeszków ziemnych p; cały pas blachy takiej szerokiej ciasta drożdzowego, cieplutkiego ![]() k. jestem objedzona więc chyba poza bułka pszenną z masłem i wędzonką i ogórkiem nic nie wpadnie Edytowane przez carmen4400 Czas edycji: 2010-03-07 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
up naprawdę mi zależy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Raczkowanie
|
Zupa ogórkowa (100g) 3
Płatki owsiane (100g) 0,6 Mleko 2% (szkl) 1 Pomidor (100g) 1,7 Kiwi (100g) 1,5 Naleśnik z mąki pszennej (100g) 1,6 Dżem ananasowy niskosłodzony (100g) 0,4 Serek wiejski lekki (100g) 1,5 Tuńczyk w wodzie (100g) 2,5 Razem: Energia: 1330,4 kcal Białko: 103,5 g Tłuszcz: 30,6 g Węglowodany: 129,7 g |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() NIE UP-UJ TYLKO WEŹ SIĘ DO ROBOTY!!! ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ps. kikuś-proponuję wypad do kociaka na podwieczorek ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze U
I. Duży jogurt (magda naturalny co ma niewiele ponad 100kcal ![]() II. Jedna kromka z serem żółtym (bez masła ale z musztarda rosyjską ![]() III. Duża porcja klusek z twarożkiem, ananasem słodkie to było ale pycha. IV. Pół litra maślanki naturalnej. V. Dwie malutkie kromki ale z duużą ilością chudego twarogu, pół kostki poszło ![]() Było słodko i sporooo no ale czasem można ![]() Edytowane przez LilyHoney Czas edycji: 2010-03-07 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
BAN stały
|
Cytat:
dzięki ![]() serdecznie zapraszam na pdw ^^ ;> ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R/U:
ś: musli fitella truskawkowe + activia naturalna, mandarynka, kawa z mlekiem i cukrem o: gulasz z mięskiem wieprzowym, 2 łyżki kaszy i dużo makaronu świderki, kopa buraków i 4 łychy bigosu ![]() ![]() p: activia brzoskwiniowa, ogromne jabłko, cappucino 3w1 k: bułka żytnia słonecznikowa- pół z pieczenią białą, pół z almette na to pomidorek i ogórek, keczup. Kawa czuję się źle... wydaję mi się jakoś że za dużo ;( ?? ocenicie? ![]() ![]()
#4824 |
BAN stały
|
nie jestem ekspertem w R, ale:
- nie ma nnkt, pasowałyby do podwieczorku - owoców nie je się w drugiej części dnia - zamiast kiwi powinno być jakieś warzywko np. pomidor - nie jestem pewna, czy taki obiad tzn jajecznica + ryba jest db na R lepiej gdybyś "skupiła się" na jednym źródle białka (* ja osobiście nie lubię takiej mieszaniny.. ) i nie ma ww. - serek homo nie jest najelpszym posiłkiem po treningowym.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zadomowienie
|
jak zrobić taki placek owsiany, mniej więcej taki jak robie Sherrie?
narobiła mi smaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() podoba mi się ![]() ![]()
![]() |
#4827 |
Raczkowanie
|
hmmm 2 niemal identyczne jadlospisy, pierwszy oceniony jako beznadziejny, drugi oczywiscie tak samo, wiec na co liczysz wstawiając oba naraz? wez sie dziewczyno za siebie i nie wstawiaj badziewia: albo wstaw ladny jadlospis ( nie tak trudno wzorować sie na pozytywnie ocenianych U dziewczyn ![]() postaraj sie wreszcie! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 |
Raczkowanie
|
@Black Cat
Sorki za prywatę, ale o co chodzi z twoim podpisem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zadomowienie
|
U
7 godzin w pociągu.... ocenicie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
Znowu mnie kompulsy dopadly, jutro ide do psychiatry, niechze cos z tym robi bo ja juz tak dluzej nie wytrzymam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.