|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Dziękuje, że komuś chciało się luknąć na moje jadło
![]() Dzisiejsze RRRRR: śniadanko : kanapka z polędwicą(2 plasterki), serek wiejski, pomarańczka i szklanka mleka 1,5% (naszło mnie coś ![]() 2 śniadanko : tost z kawałeczkiem serka żółtego morskiego, dużo pieczarek, słonecznik i kawa z odrobina mleka obiad : wymyślna zupka z piersią kurczaka, pieczarkami i papryką podwieczorek : activia(w ramach ulgi) z płatkami owsianymi, granulowanymi otrębami śliwkowymi i orzechami do tego pół wieśniaka bo dość wcześnie podwieczorek był jedzony a kolacja nie zapowiadała się wcześniej kolacja: (właśnie zajadam ![]() uśmiecham się o ocenke ![]()
#4772 |
Zakorzenienie
|
W porownaniu z innymi moj jadlospis wydaje sie byc strasznie duzy, pewnie przekroczylam 1500 kcal
![]() I - dwie kromki chleba razowego wieloziarnistego z trójkątem serka topionego alpejskiego (17,5g) posypane otrębami pszennymi , szklanka kakao, jabłko II - dwie kromki chleba razowego wieloziarnistego z dwoma plasterkami polędwicy sopockiej, z czterema plasterkami pomidora posypane otrębami pszennymi, pomarańcz, herbata zielona III - miska barszczu białego z kawałkiem kiełbasy IV - jedna kromka chleba razowego wieloziarnistego z jajkiem na twardo posypana otrębami pszennymi, herbata zielona |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zadomowienie
|
R:
I: owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, jabłko, cynamon, 200g. homo naturalnego. kawa z mlekiem 2% II: sałatka: sałata lodowa, pomidor, garść orzechów laskowych, łyżka oleju rzepakowego. III: pierś z kurczaka ugotowana na parze, fura brokułów. trening siłowy ze sztangą + 12 min. szybkich skoków na skakance po treningu: banan IV: 3 placki owsiane: 3 łyżki płatków owsianych, 2 białka, 1 żółtko, 2 suszone śliwki. przede mną: V: 100g. chudego twarogu, pół świeżego ogórka. uśmiecham się o ocenę ![]() ![]()
#4774 |
Raczkowanie
|
R:
Ś: owsianka na mleku, jabłko, pomarańcza, szczypta cynamonu, połówka bułkiz ziarnami + polędwica + ogórek IIŚ: Kanapka z szynką drobiową i ogórkiem [pieczywo ciemne oczywiście] O: warzywa na patelnię, jajecznica smażona na teflonie, nieduży filet rybny P: serek homo 30 minut skakanki, 8 minutes legs, 6weidera K: niestety znowu serek homo z wkrojonym kiwi... dziewczyny co o tym sądzicie? proszę o ocenę!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zadomowienie
|
U
śn. duża buła poznańska z masłem do tego pół kostki twarogu półtlustego rozrobionego ze smietaną, z ogórkiem i pomidorkiem IIśn. jabłko, duży rożek z ciasta francuskiego z jabłkami oblany lukrem(ok 150g) ob. miska krupniku dość gęstego; 2 grube naleśniki z mięsem mielonym, pomidorami, serem zapiekane też z serem na wierzchu ![]() czekoladki rumowe szklanka soku warzywnego p. jogurt kawowy 250g, 2 obwarzanki greckie (z ciasta pół na pół francuskiego i kruchego, z cynamonem i przypruszone cukrem pudrem) ![]() czekoladka lodowa, troche wloskic (niestety już wyłuskanych ![]() K; kefir, 2 kromki orkiszowego z masłem, wędzonką, pomidorkiem pomarańcza, banan |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |||
Zakorzenienie
|
Pozwoliłam sobie ocenić Wasze jadłospisy, mam nadzieję, że dobrze i w miarę przydatnie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4777 |
Zadomowienie
|
dziękuję za ocenę i już tłumaczę
![]() I: więc płatków do śniadanie dodaję 3 łyżki, bo od razu jak wstanę zalewam je wrzącą wodą i zakrywam talerzykiem. pęcznieją i jest ich cała fura. uwierz, w połączeniu z jabłkiem, otrębami i homo wychodzi naprawdę wieeeelka porcja ![]() III: tak to był posiłek przed treningowy i na R nie jem węgli przed ćwiczeniami, choć chyba się to zmieni, bo w wątku na, którym gościł profesjonalny trener przeczytałam, że należy jeść węgle przed. muszę jeszcze doczytać czy to się tyczy również redukcji. IV: tak, czytałam na ten temat i tak, placki to odpowiedni posiłek po treningowy ![]() V: ogóras jest naprawdę dłuuuugi, dlatego pół ![]() dzięki raz jeszcze ![]()
#4778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o posiłek przetreningowy - na redukcji je się tylko białko, więc możesz zostawić. A jeśli płatki owsiane to odpowiedni posiłek po treningu łącznie z tym bananem, to również dobrze. Ja już przyzwyczajona do ryżu i kurczaka, ale skoro coś takiego również można, to chyba sama zmienię ![]()
![]() |
#4779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też kiedyś wiecznie po treningu kurczak/ryba + ryż= nuda, nuda, nuda ![]() ![]()
![]() |
#4780 |
Rozeznanie
|
saming dziekuje
![]() Oczywiscie, chleb żytni a wieśniaczek cały ![]() A dzisiaj jako, że weekend - dałam sobie upust 10% stąd taki troszke kulejący jadłospis ![]()
#4781 |
Raczkowanie
|
moje PPP;( prawie 2 tygodnie takiego jedzonka i ok 1 kg wiecej
![]() I[ 7;45] : owsianka [ 4 łychy: owsianych i BF- są pyychotka!, 3 łychy otrąb żytnich, po łyżeczce siemienia i lnu mielonego, szklanka mleka 2 %, spora garsc różniastych orzechów i rodzynki, wciapane pół banana], jabłko, herbata zielona wyjscie do kościoła II[ 11:00] : Jabłucho ( Mamuśka takie twardziochy kupiła- uwielbiam), kanapka z chleba razowego z tartare ,, orzechowa aleja), kawa ala latte III[ 13:00] talerz rosołu z makaronem orkiszowym, pierś kuraka duszona w warzywkach i ziołach, fuuura surówek: czerwonej kapusty, buraczków, i takiej domowej produkcji ze słoika IV [ 16: 30]; kawa latte, serek naturlany homo 200g z orzechami przeróżnymi i rodzynkami + wiórki kokosowe, kiwi V [ 19:30] w Pizza Hut[ sałatka Cezar: sałata zielona z dressingiem, kurak griloowany, troche parmezanu, 3 kromki pieczywa czosnkowego], lemoniada, herbata zielona [ rajd po galerii z TŻ i powrót do domku] ślicznie prosim o ocenke ![]() ![]() ![]() p.s. psychicznie coooraz lepiej.... ![]() a w czwratek ginekolog....upsss.....:c onfused: |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 |
Raczkowanie
|
Moje nieśmiałe podejście do U
I(8.30): owsianka z 3łyżek, otręby, gruszka, kakao na mleku 2% II(11.30): jabłko III(13.00): kubek czystej pomidorowej IV(14.00): kawałek pieczonej na grillu polędwicy, ziemniak, papryka V(16.30): pół grejpfruta VI(18.00): jogurt nat VII(nieprzespana noc na urodzinach koleżanki): dużo coli light nie jestem z siebie zadowolona ![]() bardzo proszę o oceny |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
BAN stały
|
Cytat:
proszę, pamiętaj o tym, że: Twoje P jest po COŚ żeby przytyć, "wyzdrowieć", uzupełnić wszelkie niedobory w organizmie, ALE też żeby podkręcić metabolizm. wiadomo, że po tym co jadłaś wcześniej (*nikt się nie obrazi jak nazwę to g ł o d ó w k ą ![]() na początku będziesz tyła na nawet trochę zwiększonej ilości jedzenia.. ale jeśli w ciągu całego swoje P poprzestaniesz na: -warzywach na parze, -chudym mięsie i nabiale, -śladowej liści tłuszczu, -BRAKU węglowodanów złożonych to.. toodpowiedz mi na pytanie: co będziesz jadła na U? ![]() gdy już osiągniesz odpowiednia wagę-> jeśli da Ci się to w ogóle nie zwiększając jedzenia... ![]() proszę przemyśl to i wprowadź do swojej diety: TŁUSZCZE - bez których nie ma szans (!) na odzyskanie okresu ![]() btw: W Twoim jadłospisie w ogóle nie widzę MASŁA i RYB?! ![]() ![]() + popracuj nad II śniadaniem i podwieczorkiem + nie zapominań o węglach do obiadu + pomyśl o (i wykonaj! ) zamianie chudego kurczaka na jakieś konkretniejsze mięso LUB chociaż mięso panierowane.. ![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-03-07 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R:
ś: omlet z 2 jajek, 6 łyżek płatków owsianych, do tego łyżka konfitury wiśniowej, duże jabłko, zielona herbata z opuncją ![]() 2ś: kanapka z orkiszowego z serkiem homo naturalnym, z papryką zieloną, z fistaszkami i siemieniem lnianym o: Mięsko z kurczaka gotowane z przyprawami, do tego woreczek ryżu i fasolka zielona. Do smaku keczup ![]() p: serek wiejski z cynamonem, i łyżeczką dżemu k: 2 jajka na twardo, 3 duże rzodkiewki
#4786 |
Raczkowanie
|
Moje nieśmiałe podejście do U
I(8.30): owsianka z 3łyżek, otręby, gruszka, kakao na mleku 2% II(11.30): jabłko III(13.00): kubek czystej pomidorowej IV(14.00): kawałek pieczonej na grillu polędwicy, ziemniak, papryka V(16.30): pół grejpfruta VI(18.00): jogurt nat VII(nieprzespana noc na urodzinach koleżanki): dużo coli light nie jestem z siebie zadowolona ![]() bardzo proszę o oceny |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja masła już nawet do kanapek z serek nie używam, tylko musztarde rosyjska ![]() Mięsa codziennie nie jem, częściej już ryby ale też nie codziennie. A warzyw było 450g co tam było brokula, marchewka, kukurydza, szparagi. A kolacja to chyba powinna być lekka ![]() Edytowane przez LilyHoney Czas edycji: 2010-03-07 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |||
Rozeznanie
|
no to chyba sie na niego skusze
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczorajsze P (wkurzylam sie bo nie przytylam i mam mega zaparcia...)
![]() prosze o ocene |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Raczkowanie
|
Wczorajsze R/U:
ś: 2 kromki żytniego ze słonecznikiem, jedna z szynką z kurczaka i plastrem sera żółtego na to pomidorek i ogórek, druga z almette pomidorowym na to papryczka i keczup ![]() o: gulasz z mięska wieprzowego, talerz makaronu świderki i b. dużo sałatki z kapusty pekińskiej ![]() ![]() p: jabłko, cappucino k: wieśniak z łychą dżemu, jabłko, mandarynka, kawa Proszę o ocenkę i dziekuję za wcześniejsze oceny ![]()
#4791 |
Raczkowanie
|
R:
I. Owsianka z czterech łyżek, homo naturalnego, gruszki i cynamonu. II. Kromka chleba razowego z twarożkiem, sałatą i papryką, kawa z mlekiem. III. Trzy kotleciki sojowe gotowane w bulionie, trzy łyżki ryżu brązowego, surówka z pora i marchwi. IV. Jajko na twardo, kilka migdałów. V. Ryba gotowana na parze z kapustą pekińską. Nieśmiało uśmiecham się o ocenę... Proszę.... ![]()
#4792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do tych owoców: to tylko na R nie jest wskazane jedzenie ich popoludniu,bo moga ( ale nie muszą) utrudniac chudniecie na U przeciez slodycze pozniejszą porą są ok, to dlaczego nie owoce? ![]() a jesli chodzi o jadlospis m-m-m... to EH...beznadziejnie;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakoś od zawsze byłam nauczona, że owoce to tak do południa się je - do 15, bo potem to nie, bo za dużo cukru. Chyba, że truskawki - to mogłabym cały czas jeść i o każdej porze ![]() ![]()
![]() |
#4796 | |
♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zakorzenienie
|
P
śniadanie: jajecznica z 2 jaj na masełku z szynką, cebulką i szczypiorkiem; 2 kromki razowca, jedna z masłem czosnkowym, wędzoną wędliną, ogórkiem i papryką, druga z masłem i pasztetem; herbata z sokiem malinowym 2śniadanie: kawał placka jogurtowego z jabłkiem, kruszonką i cukrem pudrem; jabłko; banan; Danio do picia waniliowy; pasek czekolady kokosowej 'Mauritius' obiad: pomidorowa z makaronem i żołądkami; smażone udko z kurczaka z podsmażanymi ziemniaczkami; surówka z marchewki i jabłka; 2 szkladnki soku pomarańczowego deser: pasek kokosowej czekolady 'mauritius'; 2 gruszki; garść migdałów podwieczorek: ogromny naleśnik z nutellą i bitą smietaną; kruche ciacho z marmoladą; kakao (na mleku 3,2%) kolacja: 2 kromki razowca, jedna z masłem czosnkowym, żółtym serem i pomidorem, druga z serkiem topionym Hochland Gouda, camembertem i papryką; serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem i rzodkiewką; herbata z sokiem malinowym po: jabłko; garść nerkowców; pasek czekolady 'mauritius' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
BOSKO ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------- Saming, z tymi truskawkami to mam podobnie: o kazdej porze,zawsze i wszedzie, w kazdej postaci ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
A poza tym przyspieszają metabolizm i ułatwiają spalanie tłuszczu, więc jak najbardziej są wskazane na R
![]()
#4800 |
BAN stały
|
U.
dziwnie dzisiaj jakoś. (@ rozkręciła się na dobre, a ja umieram..) 7.30 Śniadanie: owsianka (5 łyżek stołowych płatków górskich, 2 łyżki otrębów śliwkowych eko, garść orzechów laskowych, kilka krążków suszonego jabłka; 3 łyżki stołowe soku malinowego) na 2 szklankach mleka 2%; espresso. 11.40 II Śniadanie: homo waniliowy 150g (8g białka/100g) + wkrojone kiwi + garść orzechów włoskich; zielona herbata (*mój ULUBIONY zestaw^^) 40 min- ćwiczenia (rozciąganie, brzuski, przysiady, pilates itp.) 15.00 Obiad: (*marnie, wiem) gotowane udko z kurczaka, dwie gotowane marchewki z rosołu, 4 ziemniaczki z koprem polane jogo naturalnym, porcja szpinaku z czosnkiem 30 min -zmywanie po obiedzie, porządki kuchenne 17.15 Podwieczorek: 2 kromki chałki z powidłami śliwkowymi, kinder bueno , kawa z mlekiem(3 łyżeczki kawy, mleko 2% 100 ml) 19.30 Kolacja: 2 kromki razowca z: - bieluchechem naturalnym / tartare ziołowym + tuńczyk wsw (pol puszki), sałata, papryka żółta, ogórek, pietruszka, kiełki brokuła + 2 l wody niegazowanej yh. ![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-03-07 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.