|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zadomowienie
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
proszę o analizę 2 produktów na bazie aloesu :
Aloesowy szampon przeznaczony do włosów suchych i zniszczonych Szampon produkowany jest ze stuprocentowo czystego miąższu aloesu. Polecany do włosów suchych i zniszczonych (także farbowaniem i trwałą ondulacją). Unikalne połączenie aloesu, żeń-szenia, dziurawca i czarnej borówki, wzbogacone zaawansowanym kompleksem witamin naturalnie odżywia i rewitalizuje włosy oraz skórę głowy. SKŁAD: Organic Aloe Barbadensis (99% Bio Active Aloe Vera Inner Gel – organically grown),Aqua, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Hydoxysultaine, Disodium Cocoamphodiacetate, Coco-Glucoside, Glycerly Oleate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cerimide 3, Cerimide 6 11, Cerimide 1, Phytosphingosine, Cholesterol, Sodium Lauryl Lactylate, Xanthan Gum, Hypericum Perforatum (St. John’s Wort*),Panax Ginseng (Ginseng*) Salvis Officinalis (Sage*), Urtica Diocia (Common Nettle*), Vaccinium Myrtillus (Bilberry*), Melilotus Officinalis ( Sweet Clover ), Glycyrrhiza Glabra (Liquorice Shrub*), Centraria Islandica (Iceland Moss*) Tilia Vulgaris (linden*), Anthemis Nobilis (Roman Chamomile*), Symphytum Officinale (Comfrey*), Calendula Officinalis (Marigold*) Allantoin, Panthenol, Lavendula Hybrida (Lavender*), Eugenia Caryphyllus (Clove*), Citrus Aurantifoila (Lime*), Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass*), Litsea, Cubeba, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben. *składniki pochodzące z upraw organicznych. Odżywka aloesowa przeznaczona dla wszystkich rodzajów włosów Odżywka do włosów Aloe Vera to unikalna kompozycja stuprocentowo czystego Aloe Vera Gel, masła shea, migdałowca i trawy cytrynowej wzbogacona o zaawansowany kompleks witamin i minerałów. Posiada właściwości łagodzące, odżywcze, modelujące i wzmacniające włosy. SKŁAD: Organic Aloe Barbadensis (Aloe Vera Inner Gel*), Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Aqua, Quaternium-82, Cocamidopropyl Dimethylaminohydroxypropy l Hydrolyzed Collagen (Marine Source), Butyrospermum Parkii (Shea Butter*), Theobroma Cacao (Cocoa Butter*), Prunus Dulcis (Sweet Almond Oil*), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Tocopherol, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C), Lecithin, Citric Acid, Panthenol (Pro-Vitamin B5), Citrus Aurantifolia (Lime*), Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass*), Litsea Cubeba (May Chang*), Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Benzoic Acid. [Citral, Limonene] *składniki pochodzące z upraw organicznych ![]() ![]() ![]()
#2912 |
Zakorzenienie
|
Proszę o analizę składu szamponu Seboradin Petrole z chlorofilem
Szukam odpowiedzi na 2 pytania: czy przy regularnym stosowaniu nie przesuszy włosów? dlaczego nie podrażnia skóry głowy? Bo mam wrażenie,że działa na moją skórę łagodniej niż Head&Shoulders. Czy ma jakieś substancje łagodzące? Czy tak może działać na moją skórę głowy panthenol? Skład: aqua,sodium laureth sulfate, cocamide DEA, cocamidopropyl betaine, sodium chloride, succus urtica, disodium EDTA, glycol distearate, limonen, polysorbate 20, retinyl palmitate, tocopherol, linoleic acid, PABA, quaternium-80, panthenol, pinus oil, C11-C12 isoparaffin, benzyl alcohol, methylchloroisothiazolino ne , methylisothiazolinone, lemon oil terpenless, CI 75810, CI 19140, CI 44045, CI 42080 Edytowane przez All_that_jazz Czas edycji: 2010-03-07 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
przy okazji wrzucam do analizy całą serię Seboradin z naftą kosmetyczną, proszę o analizę pod względem właściwości regeneracyjnych całej serii stosowanej łącznie.
Na analizę poczekam cierpliwie, oczywiście zdam subiektywną relację ze stosowania na KWC ale może analiza składu tej serii przyda się też innym wizażankom. A więc Szampon Seboradin z naftą kosmetyczną Skład: aqua, sodium laureth sulfate, cocamide DEA, cocamidopropyl betaine, disodium EDTA, glycol distearate, parfum, quaternium-80, polysorbate 20, retinyl palmitate, tocopherol, linoleic acid, PABA, panthenol, pinus oil, C11-C12 Isoparaffin, benzyl alcohol, methylchloroisothiazolino e, methylisothiazolinone, bisabolol, sodium chloride, CI 19140, CI 15985 Balsam Seboradin z naftą kosmetyczną Skład: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, glycerin,chamomile extract, collagen, pinus oil, chitosan glycolate, parfum, C11-C12 Isoparaffin,polysorbate 20,retinyl palmitate,tocopherol,lino leic acid, PABA, panthenol, citric acid, lemon oil terpenless, CI 19140 Lioton Seboradin z naftą kosmetyczną Skład: aqua, alcohol, propylene glycol, diethyl phthalate,C11-C12 Isoparaffin, limonen,lemon oil terpenless, pinus oil, diethylhexyl syringylidene malonate, caprylic/capric triglyceride, beta carotene, lactic acid |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
Mogłabym prosic o analize
![]() TRESemme vit. B5 i aloes odzywka (do wszystkich rodzajów włosów) Skład: aqua, cetearyl alcohol, quaternium-18, stearamidopropyl dimethylamine, panthenol aloe barbadensis leaf juice, hydrolyzed keratin, dimethicone, quaternium-80, dicaprylyl ether, lauryl alcohol, glyceryl stearate, cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein, hydrolyzed silk, cucumis sativus (cucumber) fruit extract, citrus medica limonum (lemon)peel extract, citrus grandis (grapefruit) fruit extract, propylene glycol, pvp, glycerin, disodium peg-12 dimethicone sulfosuccinate, steareth-21, oleamine oxide, hydroxyethylcellulose, sorbitol, potassium sorbate, citric acid, disodium edta, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, linalool, hexyl cinnamal, parfum. TRESemme vit.C szampon (do wszystkich rodzajow wlosow ) skład: aqua, ammonium lauryl sulfate, cocamidopropyl betaine, hydrolyzed keratin, citrus medica limonum (lemon) peel extract, citrus gradis (grapefruit)fruit extract, dicaprylyl ether, lauryl alcohol ammonium chloride, cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein, ascorbic acid, propylene glycol, disodium edta, citric acid, hexylene glycol, triethanolamine, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, butylphenyl methyl propional, geraniol, hexyl cinnamal, limonene, linalool, parfum, Cl 61570(green) jeżeli są jakieś błędy to przepraszam ![]()
#2915 |
Zakorzenienie
|
Timotei, Sensations, Jedwabisty Blask, Odżywka do włosów pozbawionych blasku 'Orchidea i Proteiny Jedwabiu'
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Dimethiconol, Stearamidopropyl Dimethylamine, PEG-150 Distearate, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Lactic Acid, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Parfum, Serica, Orchis Mascula Extract, Pottasium Sorbate, Sorbic Acid, Glycerin, BHT, DMDM Hydantoin, Disodium EDTA, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Benzyn Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Linalool, CI 16255, CI 60730 szukałam, ale nie znalazlam jej analizy ![]()
#2916 |
Rozeznanie
|
Dostałam dzisiaj litrowe opakowanie maski do włosów Mila Placenta. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda wasza ocena jej składu
![]() Mila Placenta : Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmtoythyl Hydroxyetylmonium , Methosulfate , PArfum , Cyclomethicone , Limonene, Dimethiconol , Phenoxyethanol , Linalool, Hexyl Cinnamal , Methyldibromo, Glutaronitrile , Propylene Glicol , Citrid Acid , Trticum Vulgare (wheat extract), Bambusoidea (bambus vulgaris extract), Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone
#2917 |
Zadomowienie
|
A ja poproszę o szybką odpowiedź bez analizy.
![]() Moje pytanie dot. szamponu Fitomed Mydlnica Lekarska włosy suche. Tak, wiem, był już analizowany, ale wydaje mi się, że szampon ten nie ma w swoim składzie prawie żadnych nawilżaczy, przez co wysusza mi skórę głowy. Czy rzeczywiście brak tu substancji nawilżajacych? Wklejam skład. Skład: Aqua, Herbal Extract, Coco Glucoside, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate, Propylene Glycol, Peg-7-Glyceryl Cocoate, Lactic Acid, Fragrance, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne. Edytowane przez VampIrzyca Czas edycji: 2010-03-11 o 18:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2918 |
Raczkowanie
|
Czy nikt kto może nam pomóc nie zagląda już na tą stronę... ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
Proszę o analize L'Biotica, Quick Wax, Dwufazowa odżywka w sprayu bez spłukiwania do włosów osłabionych
Skład;Skład: Aqua, Cyclomethicone, Cetrimonium Chloride, Propylene glycol, Cyclopentasiloxane (And) Dimenthiconol, Glycerin, Hydrolyzed Milk Protein (And) Lactose, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer (And) C12-14 Pareth-12, Hydrolyzed Silk, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Panthenol, Phenyl Trimethicone, Parfum, Benzyl Alcohol (And) Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothaiazolinone, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Limonene, C.!.60730. Mam wlosy mieszane i zastanawiam sie nad zakupem jakiejs odzywki w sprayu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
Proszę o analizę odżywki
CLAIROL HERBAL ESSENCES NAWILŻENIE PO BRZEGI SKŁAD: Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glutamic Acid, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Parfum, Benzyl Alcohol, Citric Acid, EDTA, Hexyl Cinnamal, Sodium Chloride, Propylene Glycol, Benzyl Salicylate, Limoene, Linalool, Magnesium Nitrate, Vanilla Planifolia Fruit, Cocos Nucifera Fruit Extract,Methylchloroisoth iazolinone, CL 42090, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate. Dalczego odżywki HE tak obciążają? Przecież nie mają tak dużo silikonów... Bis-Aminopropyl Dimethicone- to też silikon?
#2921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moim zdaniem skład ma przeciętny- kokos i wanilia mogłyby być bliżej środka a nie końca jeśli chodzi o obciążenie to obstawiam stearyl alcohol- on posiada właściwości natłuszczające mimo wszystko ja tą odżywkę bardzo lubiłam ![]()
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Bis-Aminopropyl Dimethicone to jest silikon nierozpuszczalny w wodzie. Do zmycia potrzebny SLS. Ale nie powinien nawarstwiać się przy kolejnych użyciach.
#2924 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]()
#2925 |
Zakorzenienie
|
jest szkodliwy dla włosów? to zapewne on daje uczucie miękkości
#2926 | |
Wtajemniczenie
|
sam w sobie nie jest szkodliwy.
klada - z pierwszego posta: Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
Ok, wiem
![]() ![]() A bylam ciekawa, co tak powoduje w odzywkach HE, ze obciązaja ![]()
#2928 |
Raczkowanie
|
proszę o skład Dolce Latte maska do włosów,
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipamytoylethyl Hydroxyethylomonium Methosulfate, Parfum, Phenoxyethanol, Methyldibromo Glutaronitrile, Hydroxypropyltrimonimu Hydrolized Casein, Citric Acid, Hydrolized Milk Protein, Methylchlorisothiazolione , Sodium Cocoyl, Glutamate, Methylisothazolinone, z gory dziekuję ![]() Edytowane przez justkaM18 Czas edycji: 2010-03-26 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem skład jest bardzo podobny do Kallosa
![]()
#2930 | ||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po drugie - sama możesz przecież sprawdzić podobieństwa składu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Raczkowanie
|
Witam, proszę o analizę:
Krem dyscyplinujący loki Control Curl Liding Style firmy Kemon Skład: aqua, cetearyl alcohol, cyclopentasiloxane, vp/dmapa acrylates copolymer, alcohol denat., propylene glycol, polyquaternium-37, behentrimonium methosulfate, ppg-20 methyl glucose ether, cetrimonium chloride, dimethicone, glycerin, ferulic acid, vitis vinifera seed extract (vitis vinifera (grape) seed extract), panthenol, tocopherol, hydrolyzed wheat protein, peg-40 hydrogenated castor oil, methylparaben, propylparaben, ethylparaben, imidazolidinyl urea, sodium methylparaben, sodium dehydroacetate, sorbic acid, tetrasodium edta, parfum (fragrance), butylphenyl methylpropional, limonene, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, hexyl cinnamal, benzyl salicylate, linalool, citronellol, alpha-isomethyl ionone Próbowałam samodzielnie, ale nieco mnie przerosło. Z założenia to kosmetyk fryzjerski, dostałam próbkę i jest zadziwiająco dobrze tolerowany przez moje falujące włosy, ale bogactwo substancji chemicznych mnie przeraża. Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
Przeszukałam wątek ale nie znalazło nic.
Z góry dziękuje. Schwarzkopf Schauma Repair & Pflege 1 Minute Kompakt Kur, Mit Sheabutter & Kokos-Extrakt Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behenoyl, PG- Trimonium Chloride, Dimethicone, Glycol Distearate, Behentrimonium Chloride, Quaterinum- 87, Phenoxyethanol, Methyparaben, Propylene Glycol, Parfum, Hexy Iene Glycol, Polyquaternium- 37, Isopropyl Alcohol, Niacinamide, Panthenol, Propylene Glycol Dicaprylate, Dicaprate, Butyrospermum Parkii, Lactic Acid, PPG- 1 Trideceth- 6, Coumarin, CocosNucifera Extract
![]() |
#2933 |
Raczkowanie
|
dziękuje bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 |
Przyczajenie
|
wielkieee dzięki, jak to dobrze ,że są jeszcze rzetelni ludzie na tym świecie. Bardzo dziękuję!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Rozeznanie
|
Witam, bardzo proszę o analize Maski do włosów farbowanych - Radical (nowa formuła)
Chciałabym się dowiedzieć czy nie będzie wysuszac włosów? Skład: Aqua, cetyl Acohol, Cetostearyl Alcohol, Peg-20 Stearate, Stearalkonium Chloride, Cyclomethicone, Helianthus Annuus Seed Oil, Propulene Glycol, Ginkgo Biloba Extract, Camellia Sinensis Extract, Butyrospermum Parkii, Panthenol, Polyquaternium-7, Parfum, Inulin, Tocopheryl Acetate, Inulin Lauryl Carbamate, Polysorbate-20, retinyl Palmitate, Tocopherol, linoleic Amid, Paba, Disodium Edta, 2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamaldehyde, 2-(4-Tetr-Butylbenzyl) Propionaldehyde, Linalool, BHA.
#2936 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie, przeszukałam wątek i nie znalazłam opisu składu nowego Loreala do prostowania, tak więc bardzo bym o to prosiła
![]() ![]() L'oreal professionnel, THERMO REPAIR 150 ml: water, cyclopentasiloxane, propylene glycol, dimethiconol, triethanolamine, peg/ppg-17/18 dimethicone, phenoxyethanol, carbomer, behentrimonium chloride, polyquaterinium-4, potato starch modified, hydroxypropyl guar, methylparaben, amodimethicone, cetyl alcohol, quaternium-87, behentrimonium methosulfate, quaternium-33, trideceth-6, 2-oleamidol-1, 3-octadecanediol, butylphenyl methylpropional, alpha-isomethyl ionone, coumarin, linalool, cetrimonium chloride, cirtonellol, hexyl cinnamal, geraniol, parfum. Produkt jest opisany jako "środek do termoaktywnej pielęgnacji włosów, pomga odbudować i chronić włókno włosa oraz pomaga suszeniu. Odbudowuje włosy i nadaje elastyczności" Prawda to czy nie prawda?;> Warto w niego inwestować?;> Z góry dziękuję i pozdrawiam forumowiczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zadomowienie
|
Rolland, O-way, Daily Act Frequent Use Conditioner
Skład: aqua (water), cetrimonium chloride, cetearyl alcohol, myristyl alcohol, behentrimonium chloride, stearyl dihydroxypropyldimonium oligosaccharides, quaternium-80, aloe barbadensis leaf extract, linum usitatissimum seed extract, parfum (fragrance), citric acid, magnesium nitrate, magnesium chloride, phenoxyethanol, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone jeżelipopełniłam jakiś błąd to z góry przepraszam ![]() Edytowane przez Monisia86 Czas edycji: 2010-04-17 o 15:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 |
Raczkowanie
|
Bardzo proszę o analizę odżywki
Yves Rocher, phytum reflets, odżywka z rumiankiem do włosów blond Aqua, Stearic Acid, Dimethicone, Chamomilla Recutita, Stearamidopropyl Dimethylamine, Citric Acid, Parfum, Behentrimonium Chloride, Mica, Salicylid Acid, Propylene Glycol, CI 77891, CI 19140, CI 77491, CI 15510. ![]()
#2939 |
Konto usunięte
|
zrobilam na wlosach zabieg keatynowy i teraz jest mi potrzebny delikatniejszy szampon (bez sls) zeby przedluzyc efekt zabiegu i nie wymyc keratyny.odrazu napisze ze we Wloszech nie ma szamponu babydream
![]() prosze o odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
nie znalazłam nic na ten temat wiec proszę o analizę składów
1. Avon Advance techniques age retreat odżywka odbudowująca do włosów matowych, słabych i łamliwych. skład: aqua, cetyl alcohol, cyclopontasiloxane, butylene glycol, perfluorononyl dimethicone, parfum, isododecane, cetrimonium chloride, isopropyl alcohol, panthenol, phenoxyethanol, bis-hydroxypropyl dimethicone/smdi copolymer, methylparaben, creatine, propylparaben, punica granatum fruit juice, triisostearyl trilinoleate, citric acid, isostearyl alcohol, laminaria digitata extract, pelvetia canaliculata extract, trilinoleic acid, geraniol, butylphenyl methylpropional, linalool, hexyl cinnamal, limonene. 2. Avon Advance techniques age retreat kuracja odbudowująca dla włosóe matowych, słabych i łamliwych skład: aqua, cyclomethicone, polyquaterinium-37, parfum, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, panthenol phenoxyethanol, dimethicone, creatine, imidazolidinyl urea, ppg-1 trideceth-6, hydrolyzed wheat protein, butylene glycol, punica granatum fruit juice, hydrolyzed wheat starch, ppg-26-buteth26, peg-40 hydrogenated castor oil, laminaria digitata extract, pelvetia canaliculata extract, oleanolic acid, biotinoyl tripeptyde-1, geraniol, butylphenyl methylpropional, linalool, hexyl cinnamal, limonene, alpha-isomethyl ionone.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.