|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Zresztą, nawet pytałam kadrową, jakie to rozporządzenie, ale mi powiedziała, że nie muszę tego pisać we wniosku, bo to oni muszą je znać, ja nie muszę ![]() Standardowo napisałam jakoś, że proszę o przedłużenie urlopu macierzyńskiego o dwa tygodnie zgodnie z obowiązującymi od 2010 r. przepisami ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() Ale tyle kilogramów musiałabym zrzucić, że na razie tego nie planuję, stawiam sobie bardziej realistyczne cele ![]() Kurde, szkoda że lapka nie da się zainstalować na rowerku, miałabym przyjemne z pożytecznym ![]()
![]() |
#4022 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
a co w tym zlego?mielismy juz od dawna ochote, wiec sobie lezelismy i ogladalismy
![]() Cytat:
![]() tak, narazie mam jedrne, nawet jak sa oproznione to wydaje mi se, ze lepiej wygladaja niz przed ciaza... zreszta jak pamietacie ciagle mam problem z cycami, wiec stanik mnie oslabia...bo my mnie jeszcze bardziej uciskal a ja musze miec baaardzo luźno... no nic wystrachalam sie tym slowem: zwisy ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-03-08 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiscie plan C jest taki, ze wracam do mojej starej pracy - ale z różnych względów baardzo bym nie chciała. A jeśli chodzi o ćwiczenia, to chyba mam jeszcze trochę ten rozstęp, więc zacznę od ostrożnej wersji. Wiosna zbliża się (mam nadzieję ![]() A co do słodyczy - to jeszcze te parę dni dyspensy i koniec z nimi!!! Jak się zaprę, to mam naprawde silną wolę więc powinno mi się udać. Ale to jest pech, naprawde nigdy nie przepadałam, ciągnęlo mnie do słodkiego gdzies raz na miesiąc, a teraz codziennie coś ![]()
![]() |
#4024 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego w Dniu Świeta Kobiet zyczy Mateuszek
![]() ![]() ![]() Dzien dobry mamuski,my dzis po nawet nawet fajnej nocce wiec wyspalam sie nie tak jak Ela -troszke mniej ale nie jest zle Brombi ja tez pisalam o przedluzenie i tylko tez ze prosze o przedluzenie nic wiecej,a w ogole sie zdziwilam bo u nas nigdy nie trzeba bylo pisac takich podan sami przedluzali a ostatnio zaszlam do pracy i dali mi na chwilke do wgladu kompka z danymi kadrowymi miomi i tam tylko 20 tyg urlopu macierynskiego wiec w te pedy pisalam jeszcze o te 2 tyg a co!!
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego
z Okazji Dnia Kobiet Mamusie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo chetnie bym zobaczyla ta polozna... Nie od urodzenia, ale od niedawna?! Tylko ze twoja coreczka urodzila sie niedawno... ![]() Taaaaa....super, ze zyja...tak jak dzieci z nadwaga, cukrzyca itp. tez zyja nie..? Cytat:
![]() ![]() ![]() Sliczna!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluje widoku pierwszego zabalka... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzien doberek ![]() hmmm.....zglaszam usterke techniczna w obsludze syna - André absolutnie ale to absolutnie nie chce jesc z butelki czegos innego niz mleko.... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4027 |
Zadomowienie
|
wiecie co facet od wózka odpisał i normalnie
![]() ![]() napisał tak:moj bład ze pozwolilem szwagierce wystawic wozek na moim koncie.widzialem ten wozek i nie byl w jakims oplakanym stanie.niestety mam nauczke zeby nie wystawiac czis przedmiotow na swoim koncie.z drugiej strony byl uzywany i to normalne ze nosi drobne slady uzytkowania. jestem taka wsciekla ze normalnie jak bym dorwala tego goscia to ojjj nie recze za siebie ![]() jest normalnie zwyklym hamem wozek ma drobne slady uzytkowania ta jasne! szukam moze chlopa jakos zalatwie tylko jeszcze nie wiem jak odeslala bym wozek ma mam takie prawo ale przesylka 30zl i teraz znowu to razem 60 a spacerowka 90 wiec skorka za wyprawke jej normalnie mam zrabany dzien przez cymbala
#4028 |
Wtajemniczenie
|
ja napisałąm tak o te dodatkowe dwa tygodnie:
"W związku z urodzeniem w dniu 22 października 2009 r. dziecka oraz wykorzystaniu podstawowego wymiaru urlopu macierzyńskiego w wymiarze 20 tygodni tj. od dnia 22 października 2009 r. do dnia 10 marca 2010 r. proszę o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 2 tygodni tj. od 11 marca 2010 r. do 24 marca 2010 r. – podstawa prawna art. 1821 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (tekst jednolity w Dz. U. Nr 24, poz. 141 z 1974 r.), dodanym przez art. 1 pkt 2 ustawy z dnia 6 grudnia 2008 r. o zmianie ustawy Kodeks pracy oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. Nr 237, poz. 1654 z 2008 r.)" ale to u mnie troche zboczenie zawodowae bo ja pracuje na przepisach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Wtajemniczenie
|
Od Grzesia z okazji dnia kobiet wielki całus dla wszyskich kobitek wizazowych i tych duzych i tych małych
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Raczkowanie
|
Z okazji dnia kobiet Adik przesyła wszystkim PIĘKNYM PANIOM I PANNOM na wątku swoje zalotne spojrzenie
![]() ![]() ![]() Edytowane przez flowerspower Czas edycji: 2010-03-08 o 09:56 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A TAK PRZEDE WSZYSTKIM WITAM MAMUSIE I DZIDZIUSIE wczoraj wieczorem padł mi laptop ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Wtajemniczenie
|
Flower fakt zalotnik z małego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zakorzenienie
|
No tak, mama zapomniala, ale juz sie poprawia...
![]() Z okazji Dnia Kobiet André zyczy wszystkim swoim wizazowym Ciociom
Załącznik 2929601 oraz kolezankom Załącznik 2929602Załącznik 2929604 wszystkiego naaaajlepszego ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-03-08 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakbym umiała to za***a...labym takiego hu..ja bejsbolem bo niewytrzymałabym chyba nerwowo widząc takiego gnoja, tłukłabym aż by piszczał z bólu no masakra, dlaczego na tym świecie musi być tyle krzywd do pedałów niemam nic, jak chcą se pucować kominy to niech se pucują ale wara od dzieci pieprzone pedofile
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Zakorzenienie
|
Mały dowcipek
![]() Pewien pan zapragnął kupić swojej ukochanej dziewczynie urodzinowy prezent, a że byli ze sobą dopiero od niedawna, po dokładnym zastanowieniu, postanowił kupić jej parę rękawiczek - romantyczne i nie za osobiste. W towarzystwie młodszej siostry swojej ukochanej, poszedł do domu towarowego i kupił narzeczonej rękawiczki. Siostra natomiast, w tym samym czasie, kupiła sobie parę majtek. Podczas pakowania ekspedientka zamieniła te dwa zakupy tak, że siostra dostała rękawiczki, a ukochana majtki. Bez sprawdzania, co jest gdzie, facet wysłał prezent do swojej sympatii dołączając następujący list: "Kochanie, ten prezent wybrałem dla Ciebie właśnie taki, ponieważ zauważyłem, że nie nosisz żadnych, kiedy wychodzimy wieczorem. Gdybym miał kupić dla twojej siostry, to wybrałbym długie z guziczkami, ale ona już nosi takie krótkie i łatwe do zdejmowania. Te są w delikatnym odcieniu, jednak ekspedientka, która mi je sprzedała, pokazała mi swoją parę, którą nosi już trzy tygodnie i wcale nie były poplamione czy zniszczone. Przymierzyłem na niej te dla Ciebie i wyglądała naprawdę elegancko. Chciałbym jako pierwszy je na Ciebie włożyć, tak by żadne inne ręce nie dotykały ich przed tym, jak się z tobą zobaczę. Kiedy je będziesz zdejmować nie zapomnij je trochę nadmuchać przed odłożeniem, albowiem całkiem naturalnie będą po noszeniu trochę wilgotne. I pomyśl tylko jak często będę je całować w tym roku. Mam nadzieje, że będziesz je miała na sobie w piątkowy wieczór. Z całą moją miłością. PS. Ostatnio w modzie jest noszenie ich odrobinę wywiniętych tak, by widać było trochę futerka".
#4037 | ||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
ja jej daje butle to ona myśli że to jakaś zabawa, troszeczke podje i sie zaczyna ![]() i cały zestaw buuuu guuuuu muuuu buuum mmmmmm ja jej butle w dzioba a ta znowu się zaśmiewa i w ten sposób karmimy się 30 min ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja jako kobieta i głos małej kobietki dzięujemy za życzonka! i wam wszytskim kobietom i kobietkom życzę wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze! mała śle kobiecy uśmieszek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4039 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ojjjj wyjątkowy ten Dzień Kobiet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |||
Zakorzenienie
|
Cudna jest
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4041 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Czy to prawda, że Rotarixem trzeba szczepić przed upływem trzech miesięcy? Bo pediatra nam kazała przyjechać 23 marca, a 24 będzie już trzy miesiące miała Paulina... Ostatnio się nie zakwalifikowała z uwagi na wolne kupki... No i tak sobie rozmyślam o tym, że jakby, odpukać, zachorowała, to nie dostanie wcale tej szczepionki? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4043 |
Zadomowienie
|
... dodam jeszcze efekt pianinka :
|
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Zakorzenienie
|
Oj przepraszam bardzo Ty tez podaj swojej zdjecie, dlatego cie nie wymienilam bo nie ma cie na liscie na pierwszej stronie nie wiem dlaczego czekam na fotke
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Ale spi slodko a to pianino jest suprasne moze mojej malej tez kupie ![]() Poprosze jeszcze DiTu77 o focie ![]()
#4046 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Dziękujemy za życzonka ![]() filmików wole nie oglądać ![]() dzięki za link czapeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Wtajemniczenie
|
![]() dzieki - Twoj malec tez fantastic generalnie to mi sie wszystkie dzidziolki podobaja ![]() nie zacytowało mi wszystkiego kurcze Xpresja piekny usmiech małej gdyby Grzes nie miał narzeczonej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4048 |
Zakorzenienie
|
Kamilka spi juz ponad 2 godziny juz sobie wszystko porobilam i teraz juz mi sie bez niej nudzi
![]()
#4049 |
Raczkowanie
|
Flower, Magda, Kareninka - sliczne chłopaki
![]() ![]() xpressja - Lenka jak zwykle bomba, a powiedz mi, po prawej stronie zdjęcia to co to to ![]() ![]() Brombi - mam mały rozstęp, tak na jeden palec - więc na brzuszki jeszcze przyjdzie czas Aniulka - tak dla porządku - homoseksualizm i pedofilia to ZUPEŁNIE dwie różne odrębne kwestie A mój syn coś ostatnio śpi więcej o wieele niż wcześniej - aż mnie to dziwi. Właściwie rano ma dwie godziny aktywności (tak od 7.30 do 9.30, a potem śpi z krótkimi przerwami do mniej więcej 15 - co godzinę, półtorej budzi się na pół godziny (w międzyczasie spacer) a potem od 17 do 18.30 i potem zasypia koło 21.30 i śpi do 1.30. W nocy dwie krótkie (tak 20 minut) i jedna dłuższa pobudka nad ranem (koło 5) na ciśnięcie kupki i podwójną porcję mleka. Za dużo śpi? Wcześniej (jeszcze jakieś półtora tygodnia temu) spał max. 3-4 godziny w ciągu całego dnia, tak że na dobę wychodziło max. 12-14 godzin. I to raczej było za mało. Ech, ja nie umiem sobie pozapisywać dokładnie tych jego godzin, taka jestem nieuporządkowana ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez belladonna78 Czas edycji: 2010-03-08 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zaczelam malemu dawac troche zupki i zaczal robic takie smierdzaaace zielone kupki.. bylam w szpitalu u pediatry i powiedziala ze jezeli nie ma biegunki to jest wszystko ok.. powiedziala ze pewnie przez wprowadzenie nowego jedzenia i dlatego ze zaczelam karmic modyfikowanym ale jak go brzuszek nie boli nie ma biegunki i nie placze to wszystko ok i zeby zupki podawac bo sa bardzo zdrowe dla 4 miesiecznego dziecka i zeby po troszeku podawac do zupek troszeczke mieska.. hmm sama nie wiem boje sie tego miesa mu dac przez on ma 4 miesiace.. wkleila bym wam kilka zdjec Fifika ale nie moge sie zdecydowac ktore;p poczatkowo wybralam 17 ale za duzo ;p
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.