Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 08:45   #4021
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Brombi - masz wzór tego podania o dwa dodoatkowe tygodnie macierzyńskiego?
Nie mam, bo pisałam go na kompie w bibliotece w szkole

Zresztą, nawet pytałam kadrową, jakie to rozporządzenie, ale mi powiedziała, że nie muszę tego pisać we wniosku, bo to oni muszą je znać, ja nie muszę
Standardowo napisałam jakoś, że proszę o przedłużenie urlopu macierzyńskiego o dwa tygodnie zgodnie z obowiązującymi od 2010 r. przepisami

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

ja sobie cwicze nogi i tylek i schudlam 1,5 kg w ciagu 2 tyg. mam juz 62,5 na liczniku. jeszcze 4,5 i bedzie jak przed ciaza a suknia bedzie dobrze lezec bo na 38 rozmiar
Łał, jak ja bym chciała mieć rozmiar 38
Ale tyle kilogramów musiałabym zrzucić, że na razie tego nie planuję, stawiam sobie bardziej realistyczne cele

Kurde, szkoda że lapka nie da się zainstalować na rowerku, miałabym przyjemne z pożytecznym

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 08:53   #4022
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Lubicie tak spędzać czas?
a co w tym zlego?mielismy juz od dawna ochote, wiec sobie lezelismy i ogladalismy

Cytat:
Domi czy Ty chcesz miec ZWISY??? W czasie karmienia powinnaś nościc biustonosz koniecznie! Nie wiem jaki bawełniany, delikatnie sobie go wyściel jedwabna chusteczką ale jakis noś! Skóra i tak jest troche naciągnieta - sama piszesz że z B zrobiło Ci sie D, dlatego bardzo wazne jest teraz żeby miec BARDZO dobry stanik, dobrze podtrzymujacy piersi. Np ciąża i karmienie to duze wyzwanie dla naszych cyckow i nie można ich zostawić samym sobie, bo zwisy murowane. A potem jak skonczysz karmic możesz dalej z golaskami latac. Naprawdę, zebys nie załowala, tym bardziej jak normalne masz jeszcze jędrne szkoda by było...
zdaje sobie sprawe owszem, ale nie powiem wystraszylas mnie
tak, narazie mam jedrne, nawet jak sa oproznione to wydaje mi se, ze lepiej wygladaja niz przed ciaza...

zreszta jak pamietacie ciagle mam problem z cycami, wiec stanik mnie oslabia...bo my mnie jeszcze bardziej uciskal a ja musze miec baaardzo luźno...

no nic wystrachalam sie tym slowem: zwisy

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-03-08 o 09:00
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 08:54   #4023
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:

Bella a do pracy kiedy wracasz jesli mozna spytać? Tez bym chciala do 6 m-cy dociagnac...

Ja polecam przede wszystkim systematyczność. Codziennie wieczorem pol godzinki na rowerze stacjonarnym a potem ćwiczenia na tylek i nózki. No i brzuszki. Ale to zalezy czy masz ten rozstęp brzucha o ktorym dziewczyny tu pisały... jesli nie, to dwa m-ce po porodzie SN mozesz spokojnie ćwiczyc, a jesli bezpieczniejsza wersja to zawsze mozna ćwiczyć mięśnie skosne brzucha.
Dziewczyny tez polecały tutaj ćwiczenia Tommylee Web (tak to się pisze?) - "chce mieć taie pośladki" i "chce miec taki brzuch".
Konspi, jak dobrze pójdzie to nie chcę wracać do starej pracy etatowej (w ogóle nie chcę pracować na etacie, tylko w tym roku założyć firmę - ale oczywiście jak się uda...). Mam jakieś widoki na pracę na zlecenie, która co prawda dałaby mi mniej kasy niż etat, ale po odjęciu kosztów zatrudnienia niańki i dojazdów wyjdzie nawet więcej - oby się tylko udało, co będę wiedziała pewnie w ciągu miesiąca. Jeśli to nie wyjdzie, to będę gwałtownie myślała nad planem B - czyli szybkim założeniem firmy, zdobyciem dotacji i rozkręceniem się w tym. Moje minimum z dzieckiem to rok - też dlatego, że tutaj nie mamy żadnej rodziny, wszyscy są w Gdańsku, więc bylibyśmy skazani na oddanie Bartusia pod opiekę obcym osobom.
Oczywiscie plan C jest taki, ze wracam do mojej starej pracy - ale z różnych względów baardzo bym nie chciała.

A jeśli chodzi o ćwiczenia, to chyba mam jeszcze trochę ten rozstęp, więc zacznę od ostrożnej wersji. Wiosna zbliża się (mam nadzieję) wielkimi krokami więc nie mogę jej wystraszyć swoimi zwisami...
A co do słodyczy - to jeszcze te parę dni dyspensy i koniec z nimi!!! Jak się zaprę, to mam naprawde silną wolę więc powinno mi się udać. Ale to jest pech, naprawde nigdy nie przepadałam, ciągnęlo mnie do słodkiego gdzies raz na miesiąc, a teraz codziennie coś i tak mi się zrobiło gdzieś od 6 m.ciąży.

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 08:58   #4024
kachula27
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego w Dniu Świeta Kobiet zyczy Mateuszek:roz a:

Dzien dobry mamuski,my dzis po nawet nawet fajnej nocce wiec wyspalam sie nie tak jak Ela -troszke mniej ale nie jest zle

Brombi ja tez pisalam o przedluzenie i tylko tez ze prosze o przedluzenie nic wiecej,a w ogole sie zdziwilam bo u nas nigdy nie trzeba bylo pisac takich podan sami przedluzali a ostatnio zaszlam do pracy i dali mi na chwilke do wgladu kompka z danymi kadrowymi miomi i tam tylko 20 tyg urlopu macierynskiego wiec w te pedy pisalam jeszcze o te 2 tyg a co!!

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:12   #4025
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ja nie nose w ogole biustonosza:P tzn. jak gdzies wychodze, ale w domu mi przeszkadza

kurcze a do jakiego lekarza ewentulanie mialabym sie wybrac?
bo to cyba jednak nie zatory, to jest cos takiego jak powiekszaja sie wezly chlonne tylko na piersiach z zewn strony. A to, ze nie zatory to wnioskuj po tym, ze mleko leci

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Matko widzialyscie to:

http://img442.imageshack.us/img442/7513/95183707.png

http://img692.imageshack.us/img692/8492/25661527.png

to jest z jakiegos niebezpiecznego forum....
a to jest link do tego wątku:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=411039&page=6

pozabijać tylko takich hu.ji
%$#@*@&*&#
Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
to ja pokręciłam
tak, nasze robaczki urodziły się w tym samym dniu \.
Nila urodziła się 16 o 17:10. a Madzia?
Madzia urodziła się o 10:45

Wszystkiego najlepszego
z Okazji Dnia Kobiet
Mamusie

DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:12   #4026
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez angelusia194 Pokaż wiadomość
tak konsultowałam to z położną... jeśli jej nic nie jest to nie ma problemu... nie zagęszczam mleka od urodzenia tylko od nie dawna... nie rozumiem was nie jedno dziecko jest tak karmione i żyje...

Bardzo chetnie bym zobaczyla ta polozna...
Nie od urodzenia, ale od niedawna?! Tylko ze twoja coreczka urodzila sie niedawno...
Taaaaa....super, ze zyja...tak jak dzieci z nadwaga, cukrzyca itp. tez zyja nie..?

Cytat:
Napisane przez angelusia194 Pokaż wiadomość
powiedziała ż można wprowadzać owoce po trochu jak nic nie jest to nie ma problemu... ja jak byłam mała to taż tak byłam karmiona żyje i żadnych problemów zdrowotnych nie mam.....
Ty nie masz, ale twoja corcia JUZ ma - pisalas o kupkach itp...

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
wybacz

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
A jak już jestem to się pochwalę
Sliczna!!

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
ale pozytywnie zalatany, odwiedziny mamy, wyskok do fryzjera... zakupy
małej kupiłam takie pianinko z fishera - REWELACJA !
można przywiązać do łóżeczka wtedy kopie je nóżkami, a jak bedzie starsza to sama bedzie dotykac klawiszy a one grają i wydają odgłosy zwierzątek które mają nad sobą. jest super!

no dobrze, to ja uciekam i życze miłego wieczorka.
Podoba mi sie to pianinko....

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Na obiad miałam dzisiaj full wypas, gotowane ziemniaki i marchewka, seler i pietruszka

Gratuluje widoku pierwszego zabalka...

Cytat:

Cofam to co napisałam wczoraj, mój TŻ to wcale nie jest dobry chłop
Przylazł właśnie i wywijał mi tu przed nosem moją ulubioną szyneczką wieprzową tradycyjną i wołał " Patrz co mam "

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
karenina - całe szczęście A to nasze gadanie to tylko dowód na to, ze my się o nasze wizażowe dzieci bardzo martwimy
Wiem Dlatego tak was lubie

Cytat:
Haj

Eluś zazdraszczam tylu godzin przespanych
Mnie Młody obudził o 4, ale nie płaczem tylko waleniem nogami i rączką prawą w materacyk
Wstaję i patrze, a on cały rozkopany i dudni kończynami
Wzięłam go na cycka i mi się przysnęło, obudziłam się po 6 czując, że znowu jestem cyckana

Dzien doberek

hmmm.....zglaszam usterke techniczna w obsludze syna - André absolutnie ale to absolutnie nie chce jesc z butelki czegos innego niz mleko.... Ani woda, ani herbatka, ani woda z soczkiem ani nic....Co robic??????

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:18   #4027
martaN23
Zadomowienie

wiecie co facet od wózka odpisał i normalnie:pal a:
napisał tak:moj bład ze pozwolilem szwagierce wystawic wozek na moim koncie.widzialem ten wozek i nie byl w jakims oplakanym stanie.niestety mam nauczke zeby nie wystawiac czis przedmiotow na swoim koncie.z drugiej strony byl uzywany i to normalne ze nosi drobne slady uzytkowania.

jestem taka wsciekla ze normalnie jak bym dorwala tego goscia to ojjj nie recze za siebie
jest normalnie zwyklym hamem
wozek ma drobne slady uzytkowania ta jasne!
szukam moze chlopa jakos zalatwie tylko jeszcze nie wiem jak
odeslala bym wozek ma mam takie prawo ale przesylka 30zl i teraz znowu to razem 60 a spacerowka 90 wiec skorka za wyprawke
jej normalnie mam zrabany dzien przez cymbala
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 09:30   #4028
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

ja napisałąm tak o te dodatkowe dwa tygodnie:

"W związku z urodzeniem w dniu 22 października 2009 r. dziecka oraz wykorzystaniu podstawowego wymiaru urlopu macierzyńskiego w wymiarze 20 tygodni tj. od dnia 22 października 2009 r. do dnia 10 marca 2010 r. proszę o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 2 tygodni tj. od 11 marca 2010 r. do 24 marca 2010 r. – podstawa prawna art. 1821 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (tekst jednolity w Dz. U. Nr 24, poz. 141 z 1974 r.), dodanym przez art. 1 pkt 2 ustawy z dnia 6 grudnia 2008 r. o zmianie ustawy Kodeks pracy oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. Nr 237, poz. 1654 z 2008 r.)"

ale to u mnie troche zboczenie zawodowae bo ja pracuje na przepisach
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:36   #4029
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

"W związku z urodzeniem w dniu 22 października 2009 r. dziecka oraz wykorzystaniu podstawowego wymiaru urlopu macierzyńskiego w wymiarze 20 tygodni tj. od dnia 22 października 2009 r. do dnia 10 marca 2010 r. proszę o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 2 tygodni tj. od 11 marca 2010 r. do 24 marca 2010 r. – podstawa prawna art. 1821 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (tekst jednolity w Dz. U. Nr 24, poz. 141 z 1974 r.), dodanym przez art. 1 pkt 2 ustawy z dnia 6 grudnia 2008 r. o zmianie ustawy Kodeks pracy oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. Nr 237, poz. 1654 z 2008 r.)"

klask i: to ja sie nie wysililam ze swoim podaniem,przy Twoim moje to

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:38   #4030
magdawikp
Wtajemniczenie

Od Grzesia z okazji dnia kobiet wielki całus dla wszyskich kobitek wizazowych i tych duzych i tych małych
Stary 2010-03-08, 09:55   #4031
flowerspower
Raczkowanie

Z okazji dnia kobiet Adik przesyła wszystkim PIĘKNYM PANIOM I PANNOM na wątku swoje zalotne spojrzenie

Edytowane przez flowerspower
Czas edycji: 2010-03-08 o 09:56
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 09:56   #4032
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie udało mi się zrobić fotki
Mama mi powiedziała, żebym zastukała w dziąsło łyżeczką i jak zastuka to znaczy, że ząbek. Próbowałam, ale lizał tę łyżeczkę, raz mi się udało i wydaje mi się że zastukało, ale pewnie sobie wkręcam
A doświadczenie masz dwa razy większe niż ja

Moje dziecko ostatnio mnie zadziwia, zauważyłam, że wieczorem już sam się wycisza i o ile zdarza mu się przed drzemkami w dzień drzeć bez opamiętania, to wieczorem po kąpieli, dostanie cycka i odkładam go do łóżeczka, leży sobie, opowiada, miętoli pieluszkę i zasypia bez ani jednego pisknięcia.

Flower to miałaś niezły dzień

Bilans Filusia dzisiaj: 3 luźne kupki, dwa razy smecta i dicoflor, woda z glukozą wmuszone 30 ml i wariacje przy cycuchu
Mój bilans: biały serek, ziemniaki z marchewką, kromka chleba z szynką z indyka , dwa litry wody i melisa
Ciekawe jak długo jeszcze

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cofam to co napisałam wczoraj, mój TŻ to wcale nie jest dobry chłop
Przylazł właśnie i wywijał mi tu przed nosem moją ulubioną szyneczką wieprzową tradycyjną i wołał " Patrz co mam "
niezły dowcipniś z tego twojego TŻ

A TAK PRZEDE WSZYSTKIM WITAM MAMUSIE I DZIDZIUSIE

wczoraj wieczorem padł mi laptop i dziś dopiero zrobiłam konkretny format i laptopik znów chodzi skubaniec jeden
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 10:09   #4033
magdawikp
Wtajemniczenie

Flower fakt zalotnik z małego
Stary 2010-03-08, 10:09   #4034
karenina19
Zakorzenienie

No tak, mama zapomniala, ale juz sie poprawia...

Z okazji Dnia Kobiet André zyczy wszystkim swoim wizazowym Ciociom

Załącznik 2929601

oraz kolezankom

Załącznik 2929602Załącznik 2929604

wszystkiego naaaajlepszego

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-03-08 o 10:13
Stary 2010-03-08, 10:10   #4035
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ja nie nose w ogole biustonosza:P tzn. jak gdzies wychodze, ale w domu mi przeszkadza

kurcze a do jakiego lekarza ewentulanie mialabym sie wybrac?
bo to cyba jednak nie zatory, to jest cos takiego jak powiekszaja sie wezly chlonne tylko na piersiach z zewn strony. A to, ze nie zatory to wnioskuj po tym, ze mleko leci

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Matko widzialyscie to:

http://img442.imageshack.us/img442/7513/95183707.png

http://img692.imageshack.us/img692/8492/25661527.png

to jest z jakiegos niebezpiecznego forum....
a to jest link do tego wątku:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=411039&page=6

pozabijać tylko takich hu.ji
matko kochana co to ma być? az mi oczy normalnie wylazły z szoku
jakbym umiała to za***a...labym takiego hu..ja bejsbolem bo niewytrzymałabym chyba nerwowo widząc takiego gnoja, tłukłabym aż by piszczał z bólu no masakra,
dlaczego na tym świecie musi być tyle krzywd
do pedałów niemam nic, jak chcą se pucować kominy to niech se pucują ale wara od dzieci pieprzone pedofile
Stary 2010-03-08, 10:10   #4036
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Mały dowcipek

Pewien pan zapragnął kupić swojej ukochanej dziewczynie urodzinowy prezent, a że byli ze sobą dopiero od niedawna, po dokładnym zastanowieniu, postanowił kupić jej parę rękawiczek - romantyczne i nie za osobiste. W towarzystwie młodszej siostry swojej ukochanej, poszedł do domu towarowego i kupił narzeczonej rękawiczki. Siostra natomiast, w tym samym czasie, kupiła sobie parę majtek. Podczas pakowania ekspedientka zamieniła te dwa zakupy tak, że siostra dostała rękawiczki, a ukochana majtki. Bez sprawdzania, co jest gdzie, facet wysłał prezent do swojej sympatii dołączając następujący list:
"Kochanie, ten prezent wybrałem dla Ciebie właśnie taki, ponieważ zauważyłem, że nie nosisz żadnych, kiedy wychodzimy wieczorem. Gdybym miał kupić dla twojej siostry, to wybrałbym długie z guziczkami, ale ona już nosi takie krótkie i łatwe do zdejmowania. Te są w delikatnym odcieniu, jednak ekspedientka, która mi je sprzedała, pokazała mi swoją parę, którą nosi już trzy tygodnie i wcale nie były poplamione czy zniszczone. Przymierzyłem na niej te dla Ciebie i wyglądała naprawdę elegancko. Chciałbym jako pierwszy je na Ciebie włożyć, tak by żadne inne ręce nie dotykały ich przed tym, jak się z tobą zobaczę. Kiedy je będziesz zdejmować nie zapomnij je trochę nadmuchać przed odłożeniem, albowiem całkiem naturalnie będą po noszeniu trochę wilgotne. I pomyśl tylko jak często będę je całować w tym roku. Mam nadzieje, że będziesz je miała na sobie w piątkowy wieczór. Z całą moją miłością.
PS. Ostatnio w modzie jest noszenie ich odrobinę wywiniętych tak, by widać było trochę futerka".

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 10:11   #4037
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Podoba mi sie to pianinko....

Cytat:

hmmm.....zglaszam usterke techniczna w obsludze syna - André absolutnie ale to absolutnie nie chce jesc z butelki czegos innego niz mleko.... Ani woda, ani herbatka, ani woda z soczkiem ani nic....Co robic??????
to ja też zgłaszam drobną usterkę Lenki...
ja jej daje butle to ona myśli że to jakaś zabawa, troszeczke podje i sie zaczyna śmieje się głośno tak że ja zaczynam się śmiać ( no bo to takie słodkie ) więc jak ja zaczynam się śmiać to ona zaczyna gadać...
i cały zestaw buuuu guuuuu muuuu buuum mmmmmm
ja jej butle w dzioba a ta znowu się zaśmiewa i w ten sposób karmimy się 30 min

Cytat:

no kochana! ty to masz wene podaniową

Cytat:
Od Grzesia z okazji dnia kobiet wielki całus dla wszyskich kobitek wizazowych i tych duzych i tych małych
od takiego przystojniaka życzenia to wieeeelka przyjemność!

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
Z okazji dnia kobiet Adik przesyła wszystkim PIĘKNYM PANIOM I PANNOM na wątku swoje zalotne spojrzenie
... no nieeee, dwaj przystojniacy z życzeniami

a ja jako kobieta i głos małej kobietki dzięujemy za życzonka!
i wam wszytskim kobietom i kobietkom życzę wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze!

mała śle kobiecy uśmieszek

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 10:12   #4038
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Ahhhhh....ten Grzes....

Cytat:
No ladnie...juz w tym wieku taaakie spojrzenia rzuca....

Stary 2010-03-08, 10:13   #4039
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

Załącznik 2929600Załącznik 2929601

oraz kolezankom

.... no i następny przystojniak
ojjjj wyjątkowy ten Dzień Kobiet

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 10:18   #4040
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

mała śle kobiecy uśmieszek
Cudna jest : love:

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:

Załącznik 2929601

oraz kolezankom

Cytat:
Cytat:
Przyjmowanie zyczen od takich przystojniakow to sama przyjemnosc

Aniołek[*]
Stary 2010-03-08, 10:19   #4041
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Agusia_09 Flowerspower Gusiec Revene Katarina Paczka Zaharia Konspiracja Maria2008 bogus85 Simpatica carolans sexybody asica belladonna samanthha angelusia TE OSOBY PROSZONE SA O DOSTARCZENIE ZDJEC KTORE BADA MI POTRZEBNA DO ZALOZENIA KOLEJNEGO WATKU wklejajcie zdjecia na forum

p.s wybralam tylko te osoby kyore sie udzielaja na watku te ktore sie nie odzywaja to nie bede wklejac zdjec bo ich nie mam
a ja??
Stary 2010-03-08, 10:21   #4042
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamusie
Czy to prawda, że Rotarixem trzeba szczepić przed upływem trzech miesięcy? Bo pediatra nam kazała przyjechać 23 marca, a 24 będzie już trzy miesiące miała Paulina... Ostatnio się nie zakwalifikowała z uwagi na wolne kupki... No i tak sobie rozmyślam o tym, że jakby, odpukać, zachorowała, to nie dostanie wcale tej szczepionki?

Cytat:
mamusie mam pytanie czy jakas dzidzia jest antysmoczkowa?
bo moja mala kompletnie nie chce smoczka za to kciuka oooo i owszem!
Moja Paulinka dopiero w zeszłą niedzielą nauczyła się smoczka, wcześniej tylko kciuk lub piąstka, a najlepiej to dwie piąstki równocześnie... Musiałam jej kupić smoka z Aventu, bo TT nie chciała...

Cytat:
My od rana łapaliśmy siuśki na posiew i sie nie udało... obsikana łazienka i ciuchy i przewijak. Chcialam złapac do kubeczka bo to bardziej sterylne niż worek, ale juz sie poddalam i załozyłam worek
Raz łapałam... Dwa poranki do kubeczka, bez skutku, stwierdziłam, że moja córcia się przeziębi prędzej z tą gołą pupą niż uda mi się złapać... W trzeci poranek zastosowałam woreczek i tylko niepotrzebnie wydaliśmy kasę na posiew, bo próbka się zanieczyściła... Pediatra powiedziała, że mam sobie na razie dać spokój, bo to badanie i tak było "na wszelki wypadek" z uwagi na kolki, a one już ustępują...

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Konspi, jak dobrze pójdzie to nie chcę wracać do starej pracy etatowej (w ogóle nie chcę pracować na etacie, tylko w tym roku założyć firmę - ale oczywiście jak się uda...). Mam jakieś widoki na pracę na zlecenie, która co prawda dałaby mi mniej kasy niż etat, ale po odjęciu kosztów zatrudnienia niańki i dojazdów wyjdzie nawet więcej - oby się tylko udało, co będę wiedziała pewnie w ciągu miesiąca. Jeśli to nie wyjdzie, to będę gwałtownie myślała nad planem B - czyli szybkim założeniem firmy, zdobyciem dotacji i rozkręceniem się w tym. Moje minimum z dzieckiem to rok - też dlatego, że tutaj nie mamy żadnej rodziny, wszyscy są w Gdańsku, więc bylibyśmy skazani na oddanie Bartusia pod opiekę obcym osobom.
Oczywiscie plan C jest taki, ze wracam do mojej starej pracy - ale z różnych względów baardzo bym nie chciała.
Ja też bym tak chciała... Ale jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi zawsze o pieniądze... Mój mąż jeszcze nie widzi problemu w zostawieniu małej jego mamie, a ja widzę

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
wiecie co facet od wózka odpisał i normalnie:pal a:
napisał tak:moj bład ze pozwolilem szwagierce wystawic wozek na moim koncie.widzialem ten wozek i nie byl w jakims oplakanym stanie.niestety mam nauczke zeby nie wystawiac czis przedmiotow na swoim koncie.z drugiej strony byl uzywany i to normalne ze nosi drobne slady uzytkowania.

jestem taka wsciekla ze normalnie jak bym dorwala tego goscia to ojjj nie recze za siebie
jest normalnie zwyklym hamem
wozek ma drobne slady uzytkowania ta jasne!
szukam moze chlopa jakos zalatwie tylko jeszcze nie wiem jak
odeslala bym wozek ma mam takie prawo ale przesylka 30zl i teraz znowu to razem 60 a spacerowka 90 wiec skorka za wyprawke
jej normalnie mam zrabany dzien przez cymbala
Nie wolno wystawiać cudzych przedmiotów na allegro...
Stary 2010-03-08, 10:22   #4043
xpressja
Zadomowienie

... dodam jeszcze efekt pianinka :

Stary 2010-03-08, 10:24   #4044
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
a ja??
Oj przepraszam bardzo Ty tez podaj swojej zdjecie, dlatego cie nie wymienilam bo nie ma cie na liscie na pierwszej stronie nie wiem dlaczego czekam na fotke

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
... dodam jeszcze efekt pianinka :
Ale spi slodko a to pianino jest suprasne moze mojej malej tez kupie

Poprosze jeszcze DiTu77 o focie

Aniołek[*]
Stary 2010-03-08, 10:27   #4045
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Dwie kobietki dziękują za życzenia
Stary 2010-03-08, 10:28   #4046
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Witam mamusie

Dziękujemy za życzonka

filmików wole nie oglądać

dzięki za link czapeczki
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 10:39   #4047
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Mały dowcipek

Cytat:
Ahhhhh....ten Grzes....
dzieki - Twoj malec tez fantastic

generalnie to mi sie wszystkie dzidziolki podobaja

nie zacytowało mi wszystkiego kurcze

Xpresja piekny usmiech małej
gdyby Grzes nie miał narzeczonej
Stary 2010-03-08, 10:39   #4048
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Kamilka spi juz ponad 2 godziny juz sobie wszystko porobilam i teraz juz mi sie bez niej nudzi

Aniołek[*]
Stary 2010-03-08, 10:49   #4049
belladonna78
Raczkowanie

Flower, Magda, Kareninka - sliczne chłopaki dziękować za życzenia
xpressja - Lenka jak zwykle bomba, a powiedz mi, po prawej stronie zdjęcia to co to to te zwierzątka na niebieskim tle

Brombi - mam mały rozstęp, tak na jeden palec - więc na brzuszki jeszcze przyjdzie czas

Aniulka - tak dla porządku - homoseksualizm i pedofilia to ZUPEŁNIE dwie różne odrębne kwestie

A mój syn coś ostatnio śpi więcej o wieele niż wcześniej - aż mnie to dziwi. Właściwie rano ma dwie godziny aktywności (tak od 7.30 do 9.30, a potem śpi z krótkimi przerwami do mniej więcej 15 - co godzinę, półtorej budzi się na pół godziny (w międzyczasie spacer) a potem od 17 do 18.30 i potem zasypia koło 21.30 i śpi do 1.30. W nocy dwie krótkie (tak 20 minut) i jedna dłuższa pobudka nad ranem (koło 5) na ciśnięcie kupki i podwójną porcję mleka. Za dużo śpi?

Wcześniej (jeszcze jakieś półtora tygodnia temu) spał max. 3-4 godziny w ciągu całego dnia, tak że na dobę wychodziło max. 12-14 godzin. I to raczej było za mało. Ech, ja nie umiem sobie pozapisywać dokładnie tych jego godzin, taka jestem nieuporządkowana

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12

Edytowane przez belladonna78
Czas edycji: 2010-03-08 o 10:52
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 10:55   #4050
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

mamusie mam pytanie czy jakas dzidzia jest antysmoczkowa?
bo moja mala kompletnie nie chce smoczka za to kciuka oooo i owszem!
moj fifi tez nie chce smoczka:/ a ja juz nie mam mleka i zanim w nocy podgzreje mleko to jest wieeeeelki krzyk i nie wiem jak mam to robic bez smoczka:/ a najlpeiej to by bylo gdyby chcial tego smoczka ale nie wiem jak mam to zrobic;(

zaczelam malemu dawac troche zupki i
zaczal robic takie smierdzaaace zielone kupki.. bylam w szpitalu u pediatry i powiedziala ze jezeli nie ma biegunki to jest wszystko ok.. powiedziala ze pewnie przez wprowadzenie nowego jedzenia i dlatego ze zaczelam karmic modyfikowanym ale jak go brzuszek nie boli nie ma biegunki i nie placze to wszystko ok i zeby zupki podawac bo sa bardzo zdrowe dla 4 miesiecznego dziecka i zeby po troszeku podawac do zupek troszeczke mieska.. hmm sama nie wiem boje sie tego miesa mu dac przez on ma 4 miesiace..

wkleila bym wam kilka zdjec Fifika ale nie moge sie zdecydowac ktore;p poczatkowo wybralam 17 ale za duzo ;p

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości