|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Przyjmij życzenia Babo kochana
Od drugiej baby z samego rana Niechaj dzień cały będzie radosny Bądź zdrowa babo i czekaj wiosny! Szczęścia życzę Tobie, sobie I kobietom w całym globie! By marzenia się spełniły, I nas chłopy wyręczyły! My dziś drinki i kaweczki Nasz ŚWIĘTO dziś babeczki!
|
|
#4712 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie 'Baby' !
No ładne kwiatki, człowiek sobie śpi a tu tyle się dzieje. Wielkie dla świeżo rozpakowanych Nie wiem jak Wy ale jak mam tak, że jak patrzę na te "nasze" dzieci to mam od razu oczy w mokrym miejscu. Takie małe cuda kachane... ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- No i właśnie sobie uświadomiłam, że ja poza wizażem nie mam z Wami żadnego kontaktu. Dzisiaj zaczął się dopiero (już?!) 36 tydzień ale może warto by jakieś namiarki do Was, żeby w razie czego informować na bieżąco.
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
OMG!!
Co za noc Widzę, że niektóre chciały się dziś poczuć jak prawdziwe kobiety i postanowiły urodzić Jak widać... zaczęło się na dobre Teraz juz pewnie będzie tak coraz częściej...GRATULACJE DLA WSZYSTKICH NOWYCH MAMUŚ !! A ja dzis przespalam cała noc wiec czuje się super. Dziś mam wizytę u gina więc trzymajcie kciuki co by moja niunia przybrała na wadze. Bardzo się boję... Nigdy się tak nie bałam przed USG... ![]() Biore się za prasowanie ciuszków bo coś się zabrać nie mogę. Zdążyłam tylko poprasowac te do szpitala... bo nie wiem czy się chwaliłam, że juz mam torbę spakowaną Ale po moich ostatnich przejściach z zagrożeniem przedwczesnym porodem, wolałam się zabezpieczyć.No więc biorę się do roboty...
|
#4714 |
|
Zadomowienie
|
Madziwnia jakie super zyczonka!
Ja tez Wam zycze babeczki wszystkiego dobrego, rowniez tym dziewczynkom,ktore siedza jeszcze w brzuszku A tak w ogole juz w tym roku bedziemy obchodzily pierwszy raz dzien mamy poza kobitkami ktore maja juz dzieci, dla nich to juz nie nowosc :Pja jakos ostatnio ogolnie nie mam humoru, albo chce mi sie plakac, albo mam muchy w nosie.. normalnie hormony rzadza, a nie rozum... |
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dostalam paczke otwieram a tam zooooooooooonk wanienka i nocnik
a ja juz mam wanienke i co ja mam teraz zrobic z dwoma wanienkami ?? no co ?? moze ktoras chetna na wanienke jest zielona polprzezroczysta z termometrem i naklejkami z rybkami do tego jest gabkowy wklad ja sobie nie przypominam zebym cos takiego zamowila dodatkowo okrycie kapielowe i przescieradelko z gumka ale to akurat mi sie przyda ale po co dwie wanny i ta gabka to nie mam pojecia musze popytac meza moze on zamawial cos a i wczoraj dostaalm jeszcze jedna paczusie z pampersami Pan bardzo przepraszal ze nie dojechal w sobote < nie bylam zla bo zapomnialam ze ma przyjechac > i dostalam zamarzniete chusteczki hugis czy jak sie rozmroza to nic im nie bedzie ??
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla nowych mam, i dzieci
![]() Ale zazdroszczę że mają już to za sobą Wszystkiego Naj z okazji Dnia Kobiet, szybkich i małobolesnych porodów, a tym co mają to za sobą tego co dla mam najważniejsze czyli Dużo zdrowia dla dzieci, i dla mam cierpliwości ![]() ASILEK_23 oj coś czuję że się zdziwisz w drugą stronę, tu się martwisz że dzidzia malutka, a tu pewnie przez ten czas odpoczynku w domu sporo na plusie będzie (trzymam za to kciuki)
|
|
#4717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też czeka dziś prasowanie i spakuje już torbe-co miałam zrobic parę dni temu,ale dziś na bank ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
ale wydaje mi się,że nic "im"nie będzie...
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
A tak na rozbawienie Wam napiszę, co mnie czeka. A więc do mojej teściowej się od 4 mc nie odzywam, i jej nie odwiedzam( na szczęście mieszka w innym mieście), wkurzyła mnie strasznie wtrącając się w wychowanie mojego 6-letniego synka, że dziecko nie powinno mi skarżyć jak kuzyn go solidnie ugryzie, bo przecież nic wielkiego się nie stało itd... szkoda dalej się rozpisywać.
Ale mój M zrobił mi wczoraj zdjęcia z brzuszkiem, takie hmm artystyczne , no i jak jechaliśmy w odwiedziny do tego samego miasta co teściowa mieszka, poszedł sam ja odwiedzić i zostawił tam przypadkiem aparat. To już pewnie wczoraj fotki były obejrzane Jezdyś jaki wstyd ![]() Już pominę fakt, że tam się w najbliższym czasie nie wybieramy, to czym ja porobię zdjęcia jak mi się dzidzia urodzi, pewnie telefonem
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry, ja was podczytuje caly czas, ale chyba hormony mi szaleja, nie mam w ogole humoru, sama ze soba ledwo sie trzymam, kloce sie z tztem i nie mam na nic checi;/
drcronik moze zamowilas a nie pamietasz? przy tej ilosci zakupkow ktore ty robisz to moglas cos przeoczyc a zamowic juz dawno temu ![]() Dzialo sie widze dzialo Gratulacje wszystkim"nowym" mamusiom Super!!!!!!!!Pop malenstwo jest cudne a zdjecie z kotem to juz w ogole mnie dzisiaj od rana nie dosc ze caly czas ciagnie od 3 tygodni na dole wszystko to jeszcze podbrzusze boli;/
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie maz rano zaskoczyl wrocil z pracy z kwiatkami dla mnie i czekoladka dla naszej niuni hehe smiesznie bedzie jak okaze sie ze tam siedzi chlopczyk nie dziweczynka to dzisiaj w brzuszku obchodzil pierwszy dzien kobiet i cale szczescie ze juz przyjechal bo nasz pies uciekl na wioske a ja sie balam po niego wyjsc na szczescie nie poszedl daleko ale dostal klapsa odemnie i bedzie mial kare jeszcze nei wiem jaka ale dostanie
|
|
#4721 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia A ja od rana miałam skurcze, aż stwierdziłąm, że się podniosę, zacznę kontrolować co i jak, wykąpie i zacznę zbierać na porodówkę. Podniosłam się i klops...skurcze przeszły ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Gratulację dla nowej mamy, co nam statystyki poprawia porodowe. W końcu sn. ![]()
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia sprawdzalam na liscie rzeczy ktore zamawialam z allegro i tam nie ma zadnej wanienki tym bardziej wkladu gabkowego gdzie nawet bym na niego nie spojzala
wanienke kupilismy w hurtowni z innymi rzeczami wiec mam nielada orzech do zgryzienia no ale moze znajomi co w lipcu spodziewaja sie dziecka nie maja jeszcze wanienki to im sie przyda moj maz jak ja zobaczyl to mowi ale sliczna teraz to blizniaki nam nie grozne dowcipnis jeden z niego hehe a ja od rana chodze w rajtach przeciw zylakowych bo zaczal mi sie zylak robic na nodze jest taki malusi ale okropnie to wyglada i posmarowalam taka specjalna mascia i zalozylam rajty < dostalam rajty i masc od siostry z niemiec ona tam dostala od lekarza na okres ciazy a ze teraz jej nie potrzeba to wyslala je mi jakis czas temu i bede smigala > tylko sa dziwne bo maja taka dziure pod palcami i jak chodze na boso to mi tam zimno ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Plmadzia a nie mozesz powiedziec zeby ci przywiezli ten aparat ?? albo tz niech po niego jedzie ??
|
#4723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale tu się działo w nocy.
Catro - mega gratulacje Martuko - A dla Ciebie podwójne mega gratulacje. Toż to nasze pierwsze bliźniaki. Ilkia - Filipek .. przystojniacha ![]() Oj będą w przyszłości kłopoty![]() Cytat:
Bo jeżeli dziecko ma tendencje do ulewania to ja bym przebrała dziecko wcześniej. Bo gdy zje i będziesz nim kręciła to prawdopodobnie duża część wyleci. No chyba że odczekasz około 30 min. Ponadto ważne jest czy dziecko robi często kupki i kiedy. Jeżeli zaraz po jedzeniu to je odczekałabym te 30 minut i przebrała jednak po jedzeniu. Odparzony tyłek wygląda okropnie. Moja mała nie ulewa i ma zatwardzenia więc kupki robi raz na 1,5 dnia i to dopiero po stymulacji (masowanie brzuszka, ćwiczenia nóżkami i masowanie odbytu) więc ja zwykle przebieram przed jedzeniem. Jak widać wg. Mnie nie ma jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie i trzeba tu uwzględnić wiele innych zmiennych. Dzięki za życzenia. Ale te drinki to ja za Was wypiję ![]() ![]() I sama także życzę Wam łatwych porodów i grzecznych dzieci. Cytat:
Cytat:
![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-03-08 o 11:13 |
|||
|
|
|
#4724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Martuko gratulacje i od razu życzę wiele sił na najbliższe tygodnie
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Pop Oliwka śliczna zdjecie z kotem obrońcą jest the best Moja kolezanka urodziła 2 miesiące temu i oddała swoją kotkę nie wiem jaka była przyczyna Dla mnie jest to nie do przyjęcia no chyba że naprawdę jest konkretny powód .... Mam nadzieję że nie będę musiała podejmowac takich decyzji Ilkia Filipek prześliczny Mój synalek daje mi teraz nieźle popalić masakra tak się wierci skubany dosłowie jakby miał wyjść mi przez klatkę piersiową Denerwuję się sprawą imienia już sama nie wiem co robić którę imię wybrać ?? Szymon Maciej a teraz mi po głowie chodzi Igor chyba zrobie losowanie Ja dziś wyciągam małża na zakupowie szaleństwo oczywiście wszystko tylko dla mnie ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Co się dzieję z MEGI ??
|
#4726 |
|
Rozeznanie
|
Joanna, Drcron ja też siebie nie poznaje, ale trzeba się pocieszać, że niedługo wszystko wróci do normy
Mam przynajmniej nadzieje
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mrowak;17707461]A ja przed wyłączeniem się na dobranoc mam jeszcze głupie pytanie: co w sytuacji gdy w nocy dziecko budzi się na karmienie, a my zauważamy, że przy okazji należy się zmiana pieluchy- co najpierw? Nakarmić, odczekać trochę i potem przewijać licząc na to, że najedzone dziecko się nie rozbudzi i nie zacznie marudzić czy najpierw przewinąć, a potem nakarmić licząc z kolei na to, że się zaraz nie zajmie tą świeżą pieluchą?
![]() Im bliżej terminu, tym durniejsze mam pytania... Wydaje mi się tak: pielucha, karmienie, odbicie i spanko. Jak się zrobi to odwrotnie to jedzonko po zmianie pieluszki może sobie wrócić i dopiero będzie problem nocny.
|
#4729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec to nie to sprawdzilam jeszcze dwie hurtownie-sklepy internetowe bo z tamtad tez zamawialam ale nic takiego nie bralam wiec nie mam zielonego pojecia no ale trudno cos sie z tym zrobi jak nic nie wymysle i nikt nie bedzie chcial to pojdzie na allegro
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4732 |
|
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE
DLA NOWYCH MAMUŚ !!!! Nareszcie się coś ruszyło ![]() Wszystkiego Najlepszego Dziewczynki
|
#4733 |
|
Raczkowanie
|
Castro, Martuko - GRATULACJE!!
Co za noc ![]() Teraz to już pójdzie z górki ![]() A tak poza tym to dzień dobry wszystkim ![]()
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi się nic nie chce....
miałam kwiatki poprzesadzać, pościel małego ubrać, poprasować i katar mam już 3 tydzień i chrypa mnie ciągle trzyma zdębiałam jak zobaczyłam pusty zlew w kuchni
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się należą dla tego Pana
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo poprostu sie pomylil i pomyslal ze to jego mi tez dzisiaj sie nic nie chce mialam pozmieniac posciel u nas w sypialni zrobic pranie i ugotowac obiad i posprzatac z tych rzeczy to tylko sie wykapalam uwielbiam brac prysznic jak nikogo nie ma w domu moge wtedy pospiewac hehe a raczej powyc bo spiewu to nie przypomina < wspolczuje mojej dzidzi w brzuszku > i wyciagnelam mielone na klopsiki i dalej leze w lozeczku i wystawiam rzeczy na allegro
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wstawilam obiadek, malz robi przedpokoj na 14 go odwoze do pracy i dzien kobiet spedzam w domu sama niestety ale coz....
|
|
#4738 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
WSZYSTKIEGO NAJJJJJJJJJJJJLEPSZEGO W DNIU KOBIET I OCZYWISCIE GRATULACJE DLA NOWYCH JUZ ROZPAKOWANYCH
|
#4739 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jesteś w ciąży? PRZECZYTAJ !!! To może uratować życie Twojego dziecka !!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To oczywiście moja osobista opinia . Rozumiem wczesna naukę ale bez przesady .. Mąż mi wyjechał i chyba go z 5 dni w sumie nie będzie w domu najpierw gdańsk a potem wrocław. Wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet laski !! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem mily akcent bo wizyta na 15,40 u mojego gina ) moze cos dokladniej ustalimy co do porodu moze uda mi sie go wkoncu przekonac bysmy nie czekali tak dlugo i bysmy wywolali ale wszystko zalezy od wielkosci naszej niuni no i co najwazniejsze sprawdze czy nadal jest niunia artykul dla mam ktore jeszcze nie zdecydowaly sie na imie dla swojego dziecka ![]() http://www.ciazowy.pl/artykul,imie-r...ku,1216,1.html a mi od kilku tygodni chodzi po glowie imie JULIA w sumie NADIA bardzo mi sie podoba ale sasiadka < juz druga > mieszkajaca w bramie u mojej mamy tak dala dziecku na imie i co jak bedzie nasze dziecko bawilo sie na podworku u babci i jak ktos zawola Nadia to wszystkie trzy beda biegly a jak ostatnio u znajomych powiedzialam ze chcemy dac Julia to oni sie obrazili < tez spodziewaja sie corci ale w lipcu > ale nie mowili wczesniej ze chca dac Julka tylko jak ja to powiedzialam to dwa dni pozniej na imprezie oni powiedzieli ze chcieli dac tak samo a teraz nie moga bo my im imie ukradlismy no ale mogli przeciez wczesniej powiedziec a jak ich pytalam to mowili ze jeszcze nie maja imienia wybranego wiec teraz to nie nasza wina ze im imie sprzatnelismy z pod nosa ![]() a wam jak sie podoba JULIA DANUTA ?? czy bardziej NADIA DANUTA ?? bo ja juz sama nie wiem ktore lepsze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

dla świeżo rozpakowanych
Widzę, że niektóre chciały się dziś poczuć jak prawdziwe kobiety i postanowiły urodzić
Jak widać... zaczęło się na dobre 
poza kobitkami ktore maja juz dzieci, dla nich to juz nie nowosc :P
a ja juz mam wanienke 

ale wydaje mi się,że nic "im"nie będzie...

Antoni Stanisław 30.03.2010

Mam przynajmniej nadzieje