|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcę być jeszcze bardziej Twoja - XIV część zazdrośnic
fap fap
![]() Wszystkiego naj naj najlepszego z okazji naszego Święta kobitki ![]() Ja z samego rana schodząc na śniadanie dostałam piękną różową różę od teścia - ale mnie zaskoczył ![]() a od swojego nic na razie..... niebawem jedziemy do sklepu więc spodziewam się że na Dzień Kobiet kupi mi: mopa dużą zmiotkę i małą zmiotkę z szufelką ![]() a to wszystko dlatgeo że dzisiaj trzeba mieszkanko (a dokładnie kuchnię) zrobić na błysk bo meble już gotowe i jutro o 9:00 wchodzą montować baaardzo się cieszę bo w środę już nasza rocznica i pierwsza noc w mieszkaniu ![]() a teraz powiem Wam coś bardzo śmiesznego............. . . . . . . . . dostaliśmy w sobotę pierwszy prezent ślubny mój wujek jest nieco ekscentryczny i kupił nam piękną pościel z 100% wełny kaszmirkiej miał prezentację w domu i wiecie jak oni potrafią naciągać.....komplet zawiera: dwie podusie kołdrę materac no nic w każdym razie wujek bardzo szczęśliwy że nam zrobił taki prezent, my również, ale ja znam sytuację finansową wujka (żyje z renty) i jest mi strasznie niezręcznie i serce mi się kraja...... uznał biedak że nie uzbiera do wesela pieniędzy więc jak weźmie coś na raty to sobie spokojnie spłaci... a z tego co wiem nie kosztuje to mniej niż 2000 :/ kochany! a pościel pięęęęęękna i mięciutka !!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez frezyjka85 Czas edycji: 2010-03-08 o 11:43 |
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Basiulek
ale mam lenia dziś ![]() m,am ochotę po rozpieszczać sama siebie w końcu dziś nasze święto nie??
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś mnie to przeraziło - no chyba, że to wszystko dla jaj
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh.. a ja się muszę do szkoły zbierać... jakiś dziwny dzień dzisiaj..
|
#1355 |
|
Wtajemniczenie
|
Frezyjko, ale super wujek
Fajnie, że o Was pomyślał ![]() Pochwalę się moim prezentem, a co! ![]() Mały tygrysek, a na drugim zdjęciu mały z dużym staruszkiem
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajny prezent
|
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
świetny!
|
#1359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może pokażesz zdjątko? ![]() No i super,że niedługo na swoim będziecie ![]() Cytat:
dzisiaj dla nas wszystko dozwolone![]() Cytat:
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Witam piękne panie. Kwiaty dla Was
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale postaram się pamiętać!nom wujek nie z tej ziemi bardzo piękny prezent nam zrobił!
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
kurde, mogę wam pomarudzić? napiszę w klubie w wątku o teściach.
miałam zamiar milczeć, ale mnie roznosi i teraz mama mnie jeszcze dołuje... |
|
|
|
#1363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. to ja mam niewyparzony jezyk i bardzo czesto mowie straszne glupoty w zlosci... jedno moge potwierdzic - emocje sa ... nie wiem co sobie mysli, nie wiem czy mysli, ze to jest wlasnie 'to' bo to, ze dziennie gadamy wieczorami, ze raz dal mi nauke jezdzenia autem, raz zaprosil do kina nie oznacza dla mnie zbyt wiele... wiem, ze to on zepsul ten zwiazek wiec to on powinien chciec go naprawic i wyjsc z inicjatywa pogadania na ten temat... wydaje mi sie, ze znam go dobrze i on nie jest takim czlowiekiem ktorego mozna do czegos zmusic wiec jakby nie chcial to by nie dzwonil, nie uczyl mnie jezdzic i nie propoowal tego kina wiec teoretycznie cos czuc do mnie musi ale rozmowy nie bylo wiec nie ma nic ... powiedzial mi raz, prosto w oczy, ze jestem jedyna kobieta ktora tak na niego dziala, do ktorej ma taka slabosc i ogromny szacunek...
|
|
|
|
|
#1364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Frezyjko faktycznie wujek kochany, ale też mi go troszkę szkoda, że dał się naciągnąć na tak drogi prezent przy takich dochodach
Jednak gest przecudowny i na pewno bardzo docenicie.
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomość w klubie.
idę się uczyć. jestem zła i takie tam... cześć. |
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
ja nic nie widzę w klubie
|
|
#1368 |
|
Zadomowienie
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1370 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
M. dzwonił rano skruszony że mnie nie obudził na łacinę i złożył mi przy okazji życzenia ja się cieszę bo nauczę się dzisiaj i to co miałam dzisiaj pisać to napiszę jutro na jej dyżurze. Pójdę jedynie na wf ale postaram się nie wysilić bo mnie odbiera i pewnie gdzieś zabiera. I od tygodnia go pytam co mi kupił a on będzie dzisiaj na szybko coś organizował bo kwiatów nie chcę |
||||||
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Frezyjko kochany wujek.No widzisz tak to często jest...ktoś ma bardzo mało a mimo wszystko chce się dzielić z innymi i sprawiać im radość.
Remedios to ustaw się w kolejce,bo każda chce mieć Carmi dla siebie ![]() A ja dostałam bukiet tulipanów od TŻa i Mamusia też. Ja tam lubię kwiatki ![]() Ale mój TZ jest kochany,bo : a) nie ma nikogo w domu,więc nikt nie mógł go zawieźć do kwiaciarni; b) motorka nie odpali,bo śnieg i lód na drodze. c)szedł 15 min w jedną stronę i 15 w drugą do tej kwiaciarni,żeby mi zrobić niespodziankę. Ech ![]() Claris a gdzie bedziecie mieszkać po ślubie?Bo zapomniałam
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry! Wszystkiego najlepszego dla wszystkich pieknych kobietek!!!!!!!!
Tutaj Dnia Kobiet nie obchodza wiec mi tam obojetnie czy Tz zlozy mi zyczenia czy nie. Ale smsa od tatusia dostalam ![]() Widzialam wczoraj ze watek na chwile stal sie samochodowy. Oh szkoda ze mnie nie bylo bo ja tez jak Naj jestem blachara ![]() uwielbiam samochody i wszystko co z nimi zwiazane. Kocham nasza Toyotke ale bedziemy musieli niedlugo ja sprzedacMielismy juz Opla, VW, Audi i jak narazie tylko Toyota jest bezawaryjna. Za to Audi to Audi-komfortem nie ma porownania do innych. No a te zdjecia co wstawialyscie...super, hehe pomarzyc dobra rzecz No i Pagka - tygryski... bombowe
Edytowane przez gwiazdeczka26 Czas edycji: 2010-03-08 o 12:36 |
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ja jestem dziwna, ale nie uznaje siedzenia na kocią łape- jesli mam z nim byc, to tylko jako żona. Wiem, ze oboje mamy takie same wartosci i dla nas, jako katolikow slub jest bardzo ważny. NIe wiem, dlaczego generalizujecie i mówicie, ze wszyscy gorliwi katolicy sie nie rozwodza, chocby nawet facet bił i pił??? A może jest tez tak, ze jak ludzie naprawde wierzą, to to małżeńśtwo ma dla nich sens?? Moze zyja w zgodzie z Bogiem??? Nikt nie wmowi mi, ze facet, ktory naprawde kocha Pana Boga, modli sie codziennie, po prostu jest praktykującym katolikiem bedzie tłukł żonę... Oczywiscie, moga sie zdarzac takie przypadki, ale wiekszosc ludzi z taka wiara nie zrobi tego. Mam przykład na moich rodzicach- wiadomo, tez sie kłócą, jak wszyscy, ale zawsze godzą się, kiedy klekaja do modlitwy. Bo jaki sens ma modlitwa Ojcze Nasz, kiedy ktos sie na siebie gniewa??? nie wiem, moze ja miałąm szczescie nabyc takie wzorce- zawsze bylismy normalna, wierzącą rodziną. I taka też chcę załozyć. a jesli rodzice chcą nam pomoc, to dlaczego mam tej pomocy nie przyjąć??? Uniesc sie honorem????? Nie oszukujmy sie, zawsze młodym na poczatku jest ciezko, wiec kazda pomoc jest mile widziana. Ja mam taka umowe z rodzicami i mozecie sobie myslec o mnie co chcecie.. A czy kazda z Was, kiedy zamieszkała bez slubu z tz była już całkowicie niezalezna finansowo?? Bo Carmi pracuje tylko rok, wiec nie wiem jak to wczesniej u nich wygladało... U nas w poznaniu jest niestety wiele studenckich par, ktore mieszkaja razem i biorą pieniądze od rodzicow. dla mnie własnie takie podejscie jest bardzo dziwne..
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
crooze, napisałam, że wśród gorliwych katolików jest tak często ,a nie że wszyscy tak mają. po prostu ludzie, którzy się nie kochają na przykład, nie są ze sobą jako tako, nie rozstają się, bo wzięli ślub.
a też znam wiele par katolickich, które żyją dobrze. |
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
crozee, to ja chyba wiem w jakimś sensie, dlaczego przestałam wierzyć. Bo przyznam, że wzruszyłam się kiedy czytałam Twojego posta. U nas to po powrocie z kościoła znowu było jak w domu czyli krzyki i przeklinanie... wszystko o jakieś błahostki - np. że tata nie umył szyby od kominka a ja nie zrobiłam sobie jeszcze kolacji. Może to przez to co mówiła mama że nigdy taty nie kochała ale rzeczywiście w moim domu nigdy nie było miłości a do kościoła to jakby chodzili odbębnić bo nie może to być wielka wiara skoro nie stosują się do polityki miłości tylko używają jako zasłony do swojej pokrętnej moralności
|
|
|
|
#1377 |
|
Wtajemniczenie
|
dziwne pytanie zadalas Ilsa. moim zdaniem niemozliwe jest nie wiedziec, ze sie z kims jest albo z kims nie jest tym bardziej od 10 miesiecy... napisalam, ze ON zepsul ten zwiazek wiec ON powiniem chciec go naprawic wiec chyba sie mozna domyslic z czyjej strony nastapil krok skonczenia tego dzialu...
|
|
|
|
#1378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)U teściów dopóki się nie pobudujemy. 2 pokoje tam mamy dla siebie, a reszta wspólna. frezyjko przekochany wujek ![]() brrr ale zimno na dworze, mimo, że się nie wydaje. Ja chcę już wiosnę (bo wtedy prababcia wróci do siebie , nawet już ostatnio robiłam przegląd butów i pakowałam tych których nie chce dla biedniejszej rodziny, która też tam mieszka, coby babce dało do myślenia, że zbliża się jej czas i powiedziała, że chce jechać, bo inaczej nikt jej nie powie, że może niech już wróci |
|||
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Crozee, ja się z tobą zgadzam co do finansowania rodziców, bo moi mają takie same podejście. Sami byli wspomagani przez pierwsze 2 lata przez rodziców (nie że tak od a do z, ale w większej części, bo moja mama nie pracowała, a tata dopiero zaczynał pracować). Ty masz 20 lat jesteś starsza od Czekoladki, przez którą ta cała dyskusja wybuchła. I wydaje mi się, że takie postępowanie w twoim wieku jest już na miejscu. A cała wrzawa chyba poszła o to, że marzenia 16 latki zostały przedstawione przez nią jako pewniak na 5 lat w przód (co nie obraźcie się dziewczyny w Lo - ciężko brać poważnie)... I nie oburzaj się już jakby co
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

- ale mnie zaskoczył

a z tego co wiem nie kosztuje to mniej niż 2000 :/ 

jakoś mnie to przeraziło - no chyba, że to wszystko dla jaj

. to ja mam niewyparzony jezyk i bardzo czesto mowie straszne glupoty w zlosci... jedno moge potwierdzic - emocje sa 
Jednak gest przecudowny i na pewno bardzo docenicie.
ja się cieszę bo nauczę się dzisiaj i to co miałam dzisiaj pisać to napiszę jutro na jej dyżurze. Pójdę jedynie na wf ale postaram się nie wysilić bo mnie odbiera i pewnie gdzieś zabiera. I od tygodnia go pytam co mi kupił a on będzie dzisiaj na szybko coś organizował bo kwiatów nie chcę
13.03.2008