|
|
#1291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcę być jeszcze bardziej Twoja - XIV część zazdrośnic
Cytat:
Cytat:
ja teraz pracuję na pół etatu, dodając do tego pensję lubego wychodzi nie najgorzej, więc chyba da się studiować i pracować bez pomocy rodziców - tzn. oni i tak pomagają, bo a to nam garnki kupią, a to na obiad zaproszą, ale żebym z tego powodu, że studiuję, miała brać od rodziców kasę, bo mi się małżeństwa zachciało. dla mnie to nie do pomyślenia. przeszłabym na zaoczne, a w pracy była na pełny etat. ale może ja zbyt honorowa jestem po prostu małżeństwo to dorosłość, dojrzałość. nie zależy to od wieku. mi by było głupio, gdyby rodzice mieli i chcieli fundować mi życie w małżeństwie. ale to tylko moje zdanie. Cytat:
wśród katolików "gorliwych" często zasada "nie opuszczę cię aż do śmierci" jest ważniejsza niż szacunek do siebie. oczywiście, wiele osób bierze ślub, bo naciska rodzina, bo ciąża, bo wypada itp... więc dobrze się dzieje, że się te związki rozpadają, bo po jakimś czasie mogą sobie życie na nowo ułożyć, a nie żyć nieszczęśliwe i nie ma czegoś takiego jak rozwód koscielny. fajne ciuszki mi się podoba zestaw nr 2 najbardziej Cytat:
u mnie tak: - powtarzam przed egzaminem, a raczej uczę się, bo niewiele pamiętam. - na lubego z każdej strony naciskają, żeby się oświadczył. wiecie co, aż mu współczuję. bo jego matka to sfiksowała totalnie, babcia też coś przebąkuje, ale to jeszcze mogę zrozumieć (choć nie wiem, czemu one myślą, że gadaniem BEZ PRZERWY cokolwiek zmienią - wystarczy, że wyjdę do toalety, a one już na niego... on ciągle mówi, że to zrobi, ale w swoim czasie i że to nie będzie za 5 lat, więc niech się nie martwią, a one dalej...), za to doszło do tego, że koledzy z pracy też go wypytują. nie dziwię się, że mu się odechciewa... sama pewnie bym się pogubiła, gdzie są moje pragnienia, a gdzie reszty ludzi... i co w ogóle obcym do tego? przecież to MY mamy chcieć, nikt poza nami nie powinien się wtrącać. cieszę się, że mi to wszystko powiedział... a nasze auto jest śliczne! jak obleję egzamin, będziecie mnie jeszcze lubiły?
|
||||
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() remedios a będziesz się do niego pierwsza odzywać? frezyjko ![]() naj Ciebie nie da się nie lubieć ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI Z OKAZJI NASZEGO DNIA ![]() ![]()
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-03-08 o 09:09 |
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeeeeść
![]() Tż pojechał do pracy, a ja siedzę, jem śniadanie i mam doła, bo dzisiaj wracam do domu. Kurcze, nie wiem dlaczego zawsze mi humor siada jak muszę wracać - jakbym z jakiś wyjątkowo udanych wakacji wracała
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Naj, no wiesz.... Jak nie zdasz egzaminu, to poskarżę złosiowi i on Cię załatwi
![]() Co do lubego. Sam się o taką styuację prosił Jakby się oświadczył, to by nie było takiego gadania. A teraz przeciągał, przeciągał, przeciągał i ma na co zasłużył Nie no, śmieję, ale fakt - to może być frustrujące. Zresztą mam małą próbkę czegoś takiego w domu. Tym razem jak przyjechałam to też jako drugie pytanie po "jak Ci się jechało?" było: "dał Ci już ten pierścionek?" Chcę wyjść za mąż
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Naj wariatko jasne że bedziemy Cię lubiły
W sprawie małżeństwa i samodzielności popieram Twoje zdanie, ale każdy ma inne priorytety, możliwości, jest inaczej wychowany itp. Ja jestem bardzo honorowa i dla mnie albo jestem za siebie odpowiedzialna i stać mnie na życie we dwoje, albo nie.![]() |
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
grrr ale mnie moja prababka w%#^%& niech ona już jedzie do siebie, bo normalnie wyjdę z siebie
|
|
|
|
#1297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Dzisiaj dzień kobiet a ja jestem w ![]() Widzę,że były rozmowy na temat radzenia sobie w życiu. Ja nie jestem może najlepszym przykładem ale moja siostra myślę,że tak. Studiuje 2 kierunki na UW równocześnie -dziennie A jeszcze ostatnio schudła 10 kg i wygląda przepięknie. Wogóle jest ślicznaI co, można? Można
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
a dajcie spokój ona jest taka nieznośna, że masakra, ale najbardziej to mi szkoda mojej mamy (jej wnuczki), bo ją ta jej złośliwość bezpośrednio dotyka. Babka się przeziębiła, kaszle. No i siedzi wczoraj z rodzicami w pokoju, kaszle, twarzy nie zasłania. No i mama mówi (grzecznie, bo ona zawsze się z nią obchodzi jak z jajkiem), że czemu siedzi, a nie pójdzie leżeć jak chora. To babka się obraziła, poszła do siebie i już do końca dnia się nie odzywała do nikogo, mimo, że mama do niej mówiła, zaniosła leki itp... I dzisiaj przychodzę do kuchni, a ta wyłazi ze swojego pokoju (przeważnie tylko jak coś ode mnie chce to się odzywa), żebym spytała mamy (która jest w pracy) czy babka ma obrać kartofle. To ja się pytam czemu sama wczoraj się nie spytała. To ta na to, że ją mama wczoraj wyzwała (!!!!!!!), bo kaszlała, a wcale tak bardzo nie kaszlała i poszła do siebie i już się nie pytała. Jeszcze spytałam: a co, obraziłaś się? a ona: tak. I z powrotem poszła do siebie. No szlak mnie trafi
Ona normalnie mieszka na wsi (ma 82 lata), tylko na zimę jest u nas, ale jak całkiem niedomognie, to wiadomo, że sama tam nie będzie mogła zostać i pewnie mama się zlituje i ją weźmie na stałe do nas, bo nikt inny jej nie chce, a wtedy boję się, że mama się wykończy, że babka wszystkich wpędzi do grobu zanim sama do niego trafi, bo jest na dobrej drodze Już widzę po mamie, jak jest jej ciężko, jeszcze na początku zimy to jakoś znośnie, ale z biegiem czasu jest coraz gorzej, bo my drażnimy babkę i odreagowuje na mamie swój zły los
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
to co Twoja prababcia nie lubi swojej własnej wnuczki ?? Bo chyba na to wygląda...
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje Tobie i Twojej mamie Dzi, no to ma widac lżejsze kierunki, skoro może ciagnąć dwa i pracować... Ja nawet chcąc bardzo bardzo nie będę w stanie pracować w ciągu 5 lat studiów Chyba, że w weekendy... W ogóle miło się czyta, jak dobrze wyrażasz się o siostrze
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2010-03-08 o 10:21 |
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze starszymi ludźmi to już tak bywa niestety czasami... potrafią się zrobić nie do wytrzymania - tak to już jest. Bywa, że na nikogo nie zważają, bo w ich mniemaniu to oni mają najgorzej a "cała reszta" stara się jak może im to życie jeszcze bardziej utrudnić... |
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
witam was laseczki w tym jakże pięknym dla nas dniu
ale mnie dziś plecy nap....... a tu jeszcze będzie trzeba znowu drewno rozładować z wana i poukładać w komórce ![]() co do babć to się wypowiadać nie będę bo tylko się niepotrzebnie zdenerwuje ja mam tylko nadzieje że ja taka na starość nie będę ![]() mój TŻ o dniu kobiet najwyraźniej zapomniał........ dlaczego mnie to nie dziwi ![]() tzn jeszcze ma trochę czasu żeby sobie przypomnieć ale szczerze to się na to nie nastawiam
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę mu to wygarnąć, że mógł się oświadczyć, toby gadania nie było ![]() ale naprawdę mi go trochę (i mnie też, wszak przez takie gadanie to choćby z przekory się nie oświadczy ) żal... ![]() w ogóle to jesteście kochane, że będziecie mnie lubić, bo mi tak smutno teraz, że nie zdam... Claris, babcia mojego lubego (ta "fajniejsza" [nie ma to jak wartościować babcie]) powiedziała nam niedawno tak a propos starszych ludzi: "ja nie rozumiem, czemu ci starzy ludzie, w moim wieku i jeszcze starsi, nienawidzą młodych? zazdroszczą im czy co? przecież im narzekanie i bycie upierdliwym bez powodu młodości nie zwróci. a potem się dziwią, że ich do domu starości oddają. sama z takimi nie wytrzymuję, normalne dziady" ![]() wniosek: takie zachowanie jest normalne, a wiesz jak je zwalczyć? PRZESŁODZENIEM! tak! babka z hają i histerią wyskakuje, a Ty "ależ babciu, kochamy cię! może się, babunia kochana, ciasteczkiem bezcukrowym poczęstuje?" - zjarzy, że to ironia, zapewniam
|
|
|
|
|
#1306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam prawie wcale się do niej nie odzywam, bo nie ufam sobie, że jej nie wygarnę, a wtedy mam przechlapane u mamy i skłonna jeszcze ona się do mnie nie odzywać... Już teraz się ledwo powstrzymałam, zeby nie powiedzieć co myślę o tej wczorajszej akcji Mama mówi, żebym się spytała jej jak się czuje, ale powiem Wam, że może uznacie mnie za nieczułą, ale nie spytam się, bo nie będę udawać, że mnie to obchodzi ![]() Cytat:
Co do pogrubionego to nasza jest taka sama ![]() Już widzę jak wraca na tę swoję wiochę i nadaje na nas jacy to my źli jesteśmy. Za to nam o swojej przyjacióleczce tak opowiada, ze cały czas coś tam jej przynosi i w ogóle och ach. Raz rozmawiały przez telefon i tamta się chwali, że jej wnuczek jedzie za granicę do kolegi (wiecie wśród starych babek to jest atrakcja wyjechać za granicę) i oczywiście mamie to powiedziała, ale jak tamta spytała się prababki czy Maja w tym roku kończy studia, to ona nawet nie wiedziala... Inni ją bardziej interesują, niż "swoi". Koszmar, chciałabym, żeby mama w stosunku do niej się zmieniła, bo nie wiem czy tak długo pociągnie. A najgorsze, że dla babki jest taka miła zawsze, a dla mnie szorstka... ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Grape, uważaj z plecami. koleżanka się przepukliny kręgosłupa nabawiła. koszmar... i jeszcze jej operować nie chcą, bo ma "za małą" przepuklinę o 2 mm...
mój chyba też zapomniał o Dniu Kobiet, ale to nic, bo wczoraj pamiętał i mówił coś na ten temat, a ja mu powiedziałam, że ma mi nic nie dawać, bo ja mu nic nie dałam na dzień chłopaka i walentynki też olaliśmy, więc komunistyczne święte też możemy olać - ale łudziłam się, że nie weźmie tego do siebie jakoś w sprawie zaręczyn się tak nie słucha ![]() co do studiowania dwóch kierunków dziennie: koleżanka z roku: prawo i polonistyka oraz praca na 1/4 etatu. średnia jedna z wyższych na roku, żadnej poprawki przez wszystkie lata na obu kierunkach. koleżanka z roku: socjologia reklamy i polonistyka - na socjologię wskoczyła od razu na drugi rok, za najwyższą średnią przez wszystkie semestry na polonistyce. dalej ma najwyższą średnią na jednym i drugim kierunku, na socjo musiała nadrobić egzaminy z 1. roku i teraz broni licencjat. pracuje w weekendy jako hostessa ![]() ale to są cyborgi zwłaszcza ta druga. bo ona jest ZAWSZE przygotowana perfekcyjnie, a do tego w niemal każdy weekend gdzieś imprezuje po pracy. ja bym tak nie umiała i nie chciała, bo jestem leniwa i wygodnicka
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-03-08 o 10:42 |
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze to chyba bym padła z wrażenia, jakby mi dzisiaj jakiegoś kwiatka przytargał po południu |
|
|
|
|
#1309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam nadzieję że jednak sobie przypomni parę dni temu pamiętał bo sam mówił że nie wie co mi kupić ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
ale raczej tego nie zrobi bo tutaj nie obchodzą dnia kobiet a na TVNCNBC biznes o tym nie gadają
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rain, ja podobnie - padłabym jak długa, gdyby mi kwiatka dał zwłaszcza że teraz zajmuje się sprawami samochodowymi
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż właśnie dzwonił i nawet życzeń mi nie złożył...
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A studiuje równocześnie marketing i zarządzanie i rachunkowość coś tam coś tam -nie pamiętam. I popchnęła sesję zimową za pierwszym podejściem.
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety tak to jest, że najgorsi są Ci, którzy się starszą osobą zajmują. Moja mama jest dobra dla babci, ale już jej nerwy wysiadły i po prostu nie daje sobie wejść na głowę, a babcia już przestała latać do nas, jak jej się żywnie podoba, kiedy jest mama, bo wie, że ją to denerwuje i nic tym nie wskóra. My, mój brat i ja, jako jej wnuczęta jesteśmy be, lenie, nieuki, ogólnie takie dzieci zło, a z kolei moje kuzynostwo (dzieci brata mamy) są super, cudowne, krzystałowe i ogólnie ach i och. Mieszkają obok i są cudowni i przewspaniali mimo, że mój wujek babcię raz z domu wyrzucił, bo babcia stanęła (raz jeden jedyny!) w obronie mojej mamy. Obraziła się na tydzien i miłość do nich wzrosła z powrotem do stanu 200%. Ale im niedługo bokiem też wyjdzie, bo ich śledzi - co kto, gdzie, kiedy, po co, dlaczego.
Myslę, że Twoja mama musi pokonać w sobie te wyrzuty sumienia, bo skoro babcia ich nie ma w stosunku do niej i do was, to z jakiej racji macie sobie żyły wypruwać? Z powodu jej wieku? Ja miałam wiele kłótni z babcią pt. "skoro ty mnie nie szanujesz, to z jakiej racji ja mam ciebie szanować?" I owszem, byly krzyki, trzaskanie drzwiami na mój widok przez tydzień, a teraz jej przeszło i mam tylko opinię pyskatej Przed moją mama czuje już respekt też. Bo wie, że nie zdziała nic takim zachowaniem... To jak wychowywanie drugi raz dziecka, tylko takiego, któremu nie można dać klapsa Naj, u mojej babci to nie zdaje egzaminu... Bo moja babcia jest przewrotna i bardzo lubi rządzić. Więc takie hasło to woda na jej młyn... Poza tym dzień kobiet nie jest świętem komunistycznym!!!!!!!!! Powstało to święto duzo wcześniej niż wprowadzono je w Polsce...
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2010-03-08 o 10:51 |
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Claris współczuje całej tej sytuacji
![]() porozmawiaj z mamą czemu jest dla Ciebie taka jak tu napisałaś?Mój mi też życzeń nie złożył
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-03-08 o 10:52 |
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba bardziej, bo w całym naszym byciu razem kwiatka nie dostałam ani razu ale tak na poważnie to ze zwykłego buziaka na Dzień Kobiet też bym się bardzo ucieszyła, zwłaszcza mając teraz tego wstrętnego doła powrotnego |
|
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego się cieszę, że mieszkałam z dala od babć.
jedna mnie od bękartów wyzywała, więc nigdy do niej nie jeździłam i byłam zła, że muszę zmienić plany na weekend, bo jest jej pogrzeb. nigdy z nami nie utrzymywała kontaktu, bo my jesteśmy "dziećmi szatańskimi" i "bękartami" i ona nie chce nas znać. ale byłam na tym pogrzebie. taka zła byłam! a druga nigdy nic ze mną nie zrobiła. taka babcia, co się tylko jednymi wnukami zajmuje - tymi, z którymi mieszkała. RAZ w życiu dała mi 10 zł (do podzielenia z rodzeństwem) i przy mnie odwróciła się do mamy, by ta jej oddała te 10 zł ![]() babcia P. stała mi się bliższa w ciągu jednego po południa niż one obie przez te wszystkie lata... ej, nie obrażajcie się na swoich za zapomnienie o dzisiejszym święcie. ważne, by pamiętali o urodzinach/imieninach i rocznicach
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nas tu tyle nieobdarowanych z okazji to ja Wam dziewczyny tutaj wklejam przydziałowego kwiatka
![]() najlepszego
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może właśni Ci przyniesie jak pozałatwia wszystko z autkiem
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie dostałam życzeń, ale jestem pewna, że dostanę jak mu w radiu przypomną.
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, mój mnie rano odwoził do pracy i nawet słowem nie wsponiał, ale za to po 15 minutach dostałam smsa z zyczeniami - pewnie na necie zobaczył albo w telewizji usłyszał
Ale nie mam zamiaru mu przypominać. Nie będę jak jego mama, która dzwoni do swoich synów z przypomnieniećm że dzisiaj ma urodziny czy jest Dzień Matki. Za to wczoraj od brata dostałam duże Merci ![]() A co do prababci to współczuje. Też mam taką zołzę w rodzinie, która ma focha na cały świat jak nie jest w centrum uwagi. Mój tata (jej syn) przyjeżdża z Londynu do niej na Święta, a ona nawet nie zapyta co u niego słychać, tylko o kotach opowiada. A jak dzwoniłam do niej z życzeniami na imieniny w październiku, to stwierdziła, że od razu mi złoży życzenia urodzinowe, żeby nie musiała już dzwonić - urodziny mam w styczniu... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

ale sie rozpisałam...

parę dni temu pamiętał