Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 13:56   #3511
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

no z tym kroczem to roznie bywa ale ja wole byc nacieta raz i w sensownym miejscu przypomnialo mi sie jak wlasnie na sali lezalam i byla dziewczyna ktora tez nie chcial nacinania a co sie okazalo dziecko szlo z raczka nawet nie pytajcie ile miala szwow.. a dziecko do tego zlamany obojczyk kosmos...

ja mysle ze grunt to oddac sie personelowi i probowac z nim wspolracowac. Ja robilam dokladnie to co mi kazali i wszystko bylo dobrze . pielgniarki byly mile bi zadowolone bo tez im praca dobrze poszla

na pewno wszystko pojdzie dobrze nie martwcie sie dla nich to chleb powszedni to wiedza co robic
Stary 2010-03-08, 13:56   #3512
ycnan
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Dołączam się do życzeń
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANE!

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Śliczny ten wózek! Cena też super. Tylko zastanawia mnie jak wygląda ta funkcja gondoli dla niemowlaczka... Nie masz może jakichś zdjęć tego wózka w takiej pozycji?

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Wiem, ze to wczesnie, ale jak chcecie karmic? Piersia, czy gotowa mieszanka?
A pozniej? Sloiczki czy same bedziecie gotowac?
Ja karmić chcę piersią, do max roku. Potem będę głównie gotować, ale z gotowców też na pewno skorzystam, chociażby dlatego, że dzieciaczki bardzo lubią np te z bananem. A od czasu do czasu taki słoiczek bobaskowi nie zaszkodzi.

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Kochane na travel&living jest program, w którym pokazują kobiety, kore nie wiedziały, ze są w ciąży.... i najlepsze jest to, że one nawet nie wiedzą ze mają akcje porodowe... MASAKRA jakaś
Oglądałam na początku jak zaczęli puszczać ten program, ale dałam sobie spokój bo każdy odcinek ma ten sam scenariusz, a wyjaśnienia lekarzy są beznadziejne i nijak się nie mają do historii opowiedzianych w programie. Zawsze np powtarzają, że krwawienia przypominające normalne miesiączki mogą się zdarzać do 3 msc ciąży - większość z tych kobiet miała okres przez całą ciążę. Nie wyjaśniają też jakim cudem testy ciążowe, nawet te z krwi, nie wykazały ciąży.
Praktycznie wszystkie te kobiety mają przynajmniej lekką nadwagę (większość nawet znaczną), więc to, że nie zauważają jak im brzuch rośnie, też jest oczywiste.

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Mama dziś mi powiedziła, ze jak przyjedzie w sierpniu to bedzie mieszkać w mieszkaniu kolezanki. Bo jej nic nie wolno u nas- palić, bałaganić i w ogóle.. niby chce nam dać wolną rękę, ale dziwnie mi jakoś -przeciez to jej dom, a ona na czas pobytu w polsce chce mieszkac w mieszkaniu kolezanki(ktore od jakiegos czasu stoi puste)..hm...
Nie wiem co o tym myslec. Paw zadowolony, bo moja mama nie nalezy do latwych ludzi-jest bardzo uparta ///
Skoro mieszkanie koleżanki stoi puste, to wszystko ok. Mama też pewnie chce czuć się swobodnie. A skoro dzięki temu nie pokłóci się z zięciem, to tym lepiej

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
znieczulenie każdy inaczej znosi, to kwestia indywidualna, moja kolezanka przy CC wymiotowala i miala drgawki na przykład, każdy to znosi inaczej

Zaproszenia wysłane
Ycan ale ja wole żeby zdjęcia oglądały tylko osoby z naszego wątku dlatego lepiej jest mi wysłać zaproszenie, na wątku staraczek miałam większość kobitek w znajomych i nie było problemu, teraz tylko muszę trochę wysłac bo dużo nowych mamuś
Dokładnie. Każdy inaczej znosi różne "środki". Moja mamcia np po "głupim Jasiu" od razu chodziła i godzinę później była w domu. Inne kobiety tymczasem leżały rozmiękczone na łóżkach i wychodziły do domu dopiero na drugi dzień.

Co do wklejenia zdjęć - rozumiem. I dziękuję za zaproszenie
Brzusio śliczny. Zdjęcia ślubne też. I, nie to że się podlizuje , jesteś naprawdę śliczną kobietą

...Wydaje mi się, że część cytatów mi wcięło

Co do mojej umowy zlecenia, to nie mam odprowadzanych składek żadnych niestety. Moja mamcia pracuje w ZUSie, więc od razu się dowiedziała jakie mam możliwości
I widzę, że nie tylko ja pracuję na zlecenie ^^ A myślałam, że ja jedna zdecydowałam się na bobaska nie mając szans na macierzyński
Moja mama powtarza mi, że kobieta, jeśli chce być przy dziecku kiedy ono rośnie (3-4 lata) to nie ma mocnych, musi mieć przerwę w pracy. No chyba, że ktoś ma swoją firmę, ale to też nie jest fajne, bo ktoś w tym czasie o biznes musi dbać.

Na koniec podzielę się dobrą nowiną Wczoraj dowiedziałam się, że cioteczka, która miała być bezpłodna, jest w ciąży i w lipcu rodzi
Kobietka ma prawie 40lat, i miała nie mieć dzieci po tym jak ponad 15 lat temu w połowie ciąży urodziła martwe dzieciątko
A teraz będzie miała bobaska o 2 miesiące starsze od mojego Strasznie się ucieszyłam jak się o tym dowiedziałam.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 13:57   #3513
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Heloł
Ja jeszcze nie w szpitalu, dzwoniłam, do której przyjmują i do 18-stej, to po co mam siedzieć cały dzień P. kończy pracę koło 15-stej, to zjemy i wtedy pojedziemy. Tylko jakoś za pakowanie nie mogę się zabrać
(...)
Klarissa, jutro na usg maluch pokaże się pięknie w całej okazałości, zobaczysz
(...)
Muszę się spackować do tego szpitala, a jakoś nie mogę się zabrać
Nie wiem jak to napisać, żeby nie brzmiało głupio, ale mam nadzieję, że twój pobyt w szpitalu będzie miły
A co do mojego malucha to mam nadzieję, że wszystko będzie ok i jutro pochwalę się tutaj pięknym zdjęciem
Stary 2010-03-08, 13:57   #3514
Ray
Zakorzenienie

zreszta pewnie wiekszosc z was pojdzie do szkoly rodzenia to was przecwicza tam
Stary 2010-03-08, 14:03   #3515
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja dostalam preent w sobote bo akurat bylismy na zakupach zawieszke do mojej branzoletki :d z okazji dnia kobiet szpileczke

Czyżbyś też była charmsową fanką ?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 14:08   #3516
ycnan
Zadomowienie

Za za nacięciem nie jestem, ale jeśli potem ciasno zaszyją, to może być
Żartuje oczywiście Ja po prostu chciałabym uniknąć nacięcia, ale pęknięcia też ^^ A na to niestety wpływu nie mam. Zresztą nacinać mnie raczej będą i tak, bo ja w ogóle mała i wąska jestem, więc dzieciątko się raczej łatwo nie prześlizgnie.

Tak wracając do wózka, to mi podobają się takie masywne, ale jeśli chodzi o kolor to mam niemały dylemat bo zakochałam się w takim jak załączony niżej A problem taki, że jak będzie chłopiec, to go przecież do takiego nie włożę. A nawet jak będzie córcia, to co potem, jak za jakiś czas mi się synek urodzi? Najgorsze, że takie neutralne kolory mi się nie podobają w ogóle, a że ja artystka/estetka i w ogóle maruda, to ciężko mi się będzie przekonać do innego koloru.

P.S.: Na żywo te kolory są bardziej intensywne

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-03-08 o 14:09
Stary 2010-03-08, 14:27   #3517
ania13.03
Zadomowienie

Gabisun dziekuje Brzuszek rzeczywiscie uroczy a i kobietka z Ciebie sliczna
Dziewczyny podziwiam Was, ze jestescie juz w stanie rozmyslac o porodzie. Ja bede sie starala nie myslec o tym tak dlugo jak to bedzie mozliwe. Wole sie nie stresowac od poczatku

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 14:41   #3518
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

Co do wklejenia zdjęć - rozumiem. I dziękuję za zaproszenie
Brzusio śliczny. Zdjęcia ślubne też. I, nie to że się podlizuje , jesteś naprawdę śliczną kobietą
dziekuję kochana miło coś takiego przeczytać
Gratulacje dla cioci, musi być bardzo szczęśliwa

Jeśli chodzi o słoiczki to ja bym chciała jak najwięcej sama robić, a w ostateczności słoiczki. Przeceiż to nic trudnego zetrzeć jabłko i banana i razem zmiksować, to samo z marchewką i gotowanym kurczakiem dodać brokuła zmiksowanego i obiadek gotowy. będę się starała gotowac sama

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Gabisun dziekuje Brzuszek rzeczywiscie uroczy a i kobietka z Ciebie sliczna
Dziewczyny podziwiam Was, ze jestescie juz w stanie rozmyslac o porodzie. Ja bede sie starala nie myslec o tym tak dlugo jak to bedzie mozliwe. Wole sie nie stresowac od poczatku
dziękuję
Ja też boję się porodu, ale im więcej czytam o tym i wiem jak to wygląda tym jakoś mniej się boję. Chociaż bólu kompletnie nie jestem sobie w stanie wyobrazić najbardziej boję się chyba tego momentu jak dziecko będzie juz wychodzić albo że nie zdążę do szpitala chociaż wiem że to nie przebiega tak szybko jak na filmach gdzie kobiety rodzą w taksówkach

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 14:43   #3519
NIKaP-n
BAN stały

Też jestem za gotowaniem obiadków samemu, tym bardziej, że niektóre produkty można jednocześnie dużym i małemu gotować0 jak choćby warzywka, kurczak (potrawka).
Obawiam się tylko pochodzenia produktów, jak widzę niektóre marchwie (zwłaszcza teraz) to aż mnie trzęsie...

Moja siora robi Małej na śniadanko np. owsiankę i do tego miksuje suszone morele (namoczone dzień wcześniej- wieczorkiem). Są też wege, także stara się córci dostarczyć wszelkie składniki.
Sorry, że czasem tyle piszę o mojej siostrze i o Jej sposobie wychowywania, ale nieoczekiwanie sporo młodsza ode mnie siora- stała się dla mnie orędowniczką

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-03-08 o 14:45
Stary 2010-03-08, 14:58   #3520
ycnan
Zadomowienie

NIKaP-n szwagierka kupowała owoce i warzywa dla synka w sklepie ze zdrową żywnością - fakt, że marchewka wyglądała nie za ciekawie, ale chyba była zdrowsza niż to co kupić można w sklepie czy na bazarku.

A co do siostry, to pisz, pisz. My też skorzystamy z jej doświadczenia
Stary 2010-03-08, 15:08   #3521
NIKaP-n
BAN stały

ycnan no na bank zdrowsza
Ja mam daleko na rynek, z resztą ceny tam mają dopiero kosa- np banany- 6zł...
Najczęściej kupujemy w markecie (fuj), ale niebawem zamieszkamy na wsi, więc będzie mam nadzieję łatwiej o to
Stary 2010-03-08, 15:38   #3522
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

oj ja to nie wiem, za długo karmic piersia nie będę, bo chciałbym od razu po macierzyńskim wrócić do pracy, jeżeli oczywiście przedłużą mi umowę.
na pewno jakies tam słoiczki czasem kupimy, ale raczej będe gotować sama

a w żłóbku to czym dzieciaczki karmią?

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:44   #3523
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
No i bardzo dobrze. Ja staram sie nie panikować jak mnie coś zaboli, ale jak pęcherz mnie męczył 4 dni to postanowiłam do gina jednak zadzwonić i dobrze zrobiłam
No bylam dzis u lekarza i zmienil mi witaminki noi dal cos na mdlosci...z dzidzia wszystko ok... rosnie zdrowo...ma juz 2,17cm...w 9tc...wklejam zdjecie bo juz ladnie widac...
Załącznik 2930413

Pomidorko czy moge sie wpisac na liste...termin porodu 10.10.2010....
Stary 2010-03-08, 15:55   #3524
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
No bylam dzis u lekarza i zmienil mi witaminki noi dal cos na mdlosci...z dzidzia wszystko ok... rosnie zdrowo...ma juz 2,17cm...w 9tc...wklejam zdjecie bo juz ladnie widac...
Załącznik 2930413

ooo a co na mdłości dostałaś?
a to już tyle widać w 9 tyg... ale fajnie a już sie nie mogę doczekać kolejnej wizyty u gina

Stary 2010-03-08, 16:08   #3525
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
ooo a co na mdłości dostałaś?
a to już tyle widać w 9 tyg... ale fajnie a już sie nie mogę doczekać kolejnej wizyty u gina
Torecan-to na mdlosci, po pol tabletki przed jedzeniem bo tez nie mam zbytnio apetytu tzn na nic nie mam ochoty no chyba ze na frytki z keczupem ale wiem ze to tylko puste kalorie i bez witamin wiec staram sie tego nie jesc..musze urozmaicic diete...
ja mam nastepna 31.03 na 3d to dopiero bedzie widac....ale po drodze jeszcze 17.03 na test pappa i nie wiem czy tez bedzie usg...ja bym chciala....
poszlam dzis do gina bo strasznie bolal mnie zoladek...wiec nie wytrzymalam...
Stary 2010-03-08, 16:17   #3526
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Torecan-to na mdlosci, po pol tabletki przed jedzeniem bo tez nie mam zbytnio apetytu tzn na nic nie mam ochoty no chyba ze na frytki z keczupem ale wiem ze to tylko puste kalorie i bez witamin wiec staram sie tego nie jesc..musze urozmaicic diete...
ja mam nastepna 31.03 na 3d to dopiero bedzie widac....ale po drodze jeszcze 17.03 na test pappa i nie wiem czy tez bedzie usg...ja bym chciala....
ooo to jak mi nie miną to chyba pójdę i poproszę o coś takiego

Stary 2010-03-08, 16:24   #3527
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
a którym tyg. masz to badanie? bo jesli między 11-14 tyg. to na pewno będzie usg. Wtedy robi się wszystkie pomiary, ocenia serce, pęcherz, kręgosłup, kosć nosową i przezierność karkową, które wykrywają ewentualne wady genetyczne płodu. Jeśli coś jest nie tak to tego samego dnia robi się test papa. skoro ty masz mieć robone papa to na pewno z usg, b bez tego troche nie ma to sensu.

Stary 2010-03-08, 16:31   #3528
abz
Zakorzenienie

dra a może ty jednak powinnaś do lekarza? Bo tak częste wymioty i takie samopoczucie to chyba coś bardziej niż objaw ciąży....

Cytat:
Martucha hmmm z tym nacieciem krocza ja bym tak nie byla przeciwna i nawet nie jestm..

wiesz wszystko fajnie jak masz elastyczne krocze i dziecko w miare wymiarowe a prawde mowiac chyba lepiej jak cie ciut natna i zszyja niz jak pekniesz Bog wie gdzie . jak pekniesz w jednym miejscu to jeszcze pol biedy ale jak dziecko bedzie tak duze ze pekniesz w kilku???? wiesz co to za makabra?
Też tak myślę, oni tam wiedzą co robią, trzeba będzie naciąć to natną, nastawiam się, że tak będzie. Ale rozmowa o porodzie jest dla mnie na razie taką abstrakcją, że szok.

Cytat:
Abz już pisalam ,że przy SN jest mniejsza dawka tego znieczulenia i działa ono koło godziny, przy CC trzeba później na płasko leżeć przynajmniej 12 godzin i nie podnosić głowy
juz wiem

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Tak wracając do wózka, to mi podobają się takie masywne, ale jeśli chodzi o kolor to mam niemały dylemat bo zakochałam się w takim jak załączony niżej A problem taki, że jak będzie chłopiec, to go przecież do takiego nie włożę. A nawet jak będzie córcia, to co potem, jak za jakiś czas mi się synek urodzi? Najgorsze, że takie neutralne kolory mi się nie podobają w ogóle, a że ja artystka/estetka i w ogóle maruda, to ciężko mi się będzie przekonać do innego koloru.

P.S.: Na żywo te kolory są bardziej intensywne
No to kupisz dla dziewczynki taki, a potem jak będzie chłopak to będziesz musiała kupić inny

Cytat:
Załącznik 2930413
Rośnie mały Żeluś, super

Cytat:
Torecan-to na mdlosci, po pol tabletki przed jedzeniem
Też brałam kiedyś Torecan, jak miałam grypę tzw żołądkową, rzeczywiście wymioty po nim ustąpiły. I sie ostatnio zdziwiłam jak przeczytałam w mamusiowej gazecie, ze można to stosować w ciąży, myślałam, że to lek o jakimś niebezpiecznym działaniu, a tu proszę, pomaga, to dobrze

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 16:37   #3529
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
a którym tyg. masz to badanie? bo jesli między 11-14 tyg. to na pewno będzie usg. Wtedy robi się wszystkie pomiary, ocenia serce, pęcherz, kręgosłup, kosć nosową i przezierność karkową, które wykrywają ewentualne wady genetyczne płodu. Jeśli coś jest nie tak to tego samego dnia robi się test papa. skoro ty masz mieć robone papa to na pewno z usg, b bez tego troche nie ma to sensu.
test pappa mam miec miedzy 10 a 11 tyg.wiec sie zgadza bo taki test robi sie miedzy 10-13 tyg.....a usg 3d miedzy 12 a 13 tyg. wiec tez sie zgadza..czyli rozumiem ze najpierw bedzie usg w ktorym beda pomiary a pozniej test pappa...i tak go bede miala...bo lekarz kazal wplacic wczesniej kase na konto tam gdzie wysylaja krew....tak czy siak i tak chcemy to zrobic...sprawdzic czy wszystko jest ok....
Stary 2010-03-08, 16:57   #3530
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
caly weekend mialam koszparny dzien i noc wymiotowalam,nawet jak pilam,zeby sie nie odwodnic a gdzie tak zraz zwracalam myslalam,ze juz do szpitala pojade,bo nic nie przyjmowalo,przestalam siusiac,zoladek bolal mnie od wymiotow myslałam,ze nie dam rady,sapac tez nie moglam,bo co usnelam to zaraz mnie budzilo,aby wymiotowac i tak cala sobota i niedziela,noc jakos przespałam dzis nawet nawet,ale ciezko,żołądek nadal boli,myslalam,ze to czas juz na poprawe a tu coraz gorzej sie czuje
Współczuje samopoczucia :-( Skoro jest aż tak źle to może idź wcześniej do lekarza? Takie zwracanie wszystkiego jest chyba bardzo niezdrowe? A udało Ci się strawić cokolwiek?

Cytat:

Ycan ale ja wole żeby zdjęcia oglądały tylko osoby z naszego wątku dlatego lepiej jest mi wysłać zaproszenie, na wątku staraczek miałam większość kobitek w znajomych i nie było problemu, teraz tylko muszę trochę wysłac bo dużo nowych mamuś
To i ja grzecznie poproszę o zaproszenie

Cytat:

Super zdjęcie- gratulacje

Mpik82- może porozmawiaj jeszcze raz szczerze z mamą, a jeśli będzie się upierać, że chce mieszkać u koleżanki to po prostu odpuść.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:01   #3531
anilkadro
Rozeznanie

Witam Kobietki
Mój TŻ rano przed samym wyjściem do pracy (ja mam poniedziałki wolne) przyszedł do sypialni dać mi buziaka na droge i złożył mi miłe życzonka na Dzień Kobiet. Ja na to "a co z Fasolka?" A bezczelny On, że nie będzie przecież składał życzeń chłopakowi!
My celowaliśmy na dziewczynke i ja narazie traktuje Fasolke jako Córke Jagodke A mój mężu mi teraz mówi o synu (dobrze, że wiem że to z przekory )
No ale koniec końców Fasolka też dostała buziaka

Dziewczyny mam ostatnio najazdy na chleb z pasztetem. Takim zwykłym drobiowym lub z pieczarkami. Dzisiaj to już chyba ze 4 kromki zjadłam! Jadłam 1-wsza i już myślałam, że zaraz pójdę dorobić sobie kolejną :P Dobrze, że się w końcu pasztet skończył
No i Coca Cola lub Pepsi.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Sorry, że czasem tyle piszę o mojej siostrze i o Jej sposobie wychowywania, ale nieoczekiwanie sporo młodsza ode mnie siora- stała się dla mnie orędowniczką
Moja starsza siostra urodziła ślicznego kawalera rok temu. I teraz to ona jest dla mnie wyrocznia Podsyłam jej linki do wózków, łóżeczek itp i biedna musi wszystko opiniować i patrzeć okiem doświadczonej.
Oczywiście podesłałam jej też listę którą tu kiedyś, chyba Pomidora, wrzucała z niezbędnymi rzeczami dla dziecka. Uśmiałam się jak mi odesłała mocna zredukowaną listę ciuszków a adnotacją :
"reszte spokojnie na pewno od kogoś dostaniesz w prezencie albo ktoś pożyczy"
No bo rzeczywiście, czy będą odwiedzać nas znajomi po porodzie czy pojedziemy w rodzinne strony to wiem, że zawsze dostanie się jakiś kaftanik, body lub zabawkę Sama tak robię jak idę z wizytą do jakiegoś noworodka.

To tyle z moich wywodów. Jak na mnie to i tak się rozpisałam
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:39   #3532
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
test pappa mam miec miedzy 10 a 11 tyg.wiec sie zgadza bo taki test robi sie miedzy 10-13 tyg.....a usg 3d miedzy 12 a 13 tyg. wiec tez sie zgadza..czyli rozumiem ze najpierw bedzie usg w ktorym beda pomiary a pozniej test pappa...i tak go bede miala...bo lekarz kazal wplacic wczesniej kase na konto tam gdzie wysylaja krew....tak czy siak i tak chcemy to zrobic...sprawdzic czy wszystko jest ok....
Z tego co moja gin tłumaczyła to do poprawnego wyniku testu pappa potrzebne jest oznaczenie dwóch markerów z krwi i ocena przezierności. Do tego trzeba wypełnić krótką ankietę -obicążenia rodzinne, palenie itp. Później na podstawie tych czynników liczy się czy kobieta jest w grupie podwyższonego ryzyka.
Generalnie badanie jest o kant tyłka potłuc bo tak naprawdę nie wyjaśnia niczego. Ja mam odebrać wynik jutro i gdyby nie marudzenie tż to wcale bym tam nie jechała. Równie dobrze mogłabym jechać do wróżki i poprosić o powróżenie z fusów
Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Moja starsza siostra urodziła ślicznego kawalera rok temu. I teraz to ona jest dla mnie wyrocznia Podsyłam jej linki do wózków, łóżeczek itp i biedna musi wszystko opiniować i patrzeć okiem doświadczonej.
Oczywiście podesłałam jej też listę którą tu kiedyś, chyba Pomidora, wrzucała z niezbędnymi rzeczami dla dziecka. Uśmiałam się jak mi odesłała mocna zredukowaną listę ciuszków a adnotacją :
"reszte spokojnie na pewno od kogoś dostaniesz w prezencie albo ktoś pożyczy"
Może wrzuć poprawioną listę

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 18:03   #3533
pandziolka
Raczkowanie

witajcie przyjmijcie życzonka wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet

u mnie -o dziwo- wszystko ok strasznie się cieszę z tego powodu.może już mi minęły te początkowe dolegliwości - bo dokładnie wiem,że jeszcze wiele przede mną

gabisun zdjęcia piękne dziękuję za zaproszenie.śliczna z Was para,a brzunio słodki

idę zjeść obiadek i chyba utnę sobie małą drzemkę.a co w końcu Dzień Kobiet,więc chyba mi wolno
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 18:42   #3534
Ray
Zakorzenienie

czy wam juz wyskakuja brzuszki mowie o tych pazdziernikowych???

cholercia bo mi juz wyskoczyl wiem ze to nie jeszcze macica ale tak sie wszystko uklada ze brzuc jest widoczny.... zaczynam sie zastanawiac czy nie mam blizniakow musze sobie fotke strzelic chyba
Stary 2010-03-08, 18:48   #3535
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:

cholercia bo mi juz wyskoczyl wiem ze to nie jeszcze macica ale tak sie wszystko uklada ze brzuc jest widoczny.... zaczynam sie zastanawiac czy nie mam blizniakow musze sobie fotke strzelic chyba
mi tez juz wyskoczył, ale jeszcze nie taki twardy, tylko taki bardziej od jedzonka

Stary 2010-03-08, 18:49   #3536
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
witajcie przyjmijcie życzonka wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet

u mnie -o dziwo- wszystko ok strasznie się cieszę z tego powodu.może już mi minęły te początkowe dolegliwości - bo dokładnie wiem,że jeszcze wiele przede mną

gabisun zdjęcia piękne dziękuję za zaproszenie.śliczna z Was para,a brzunio słodki

idę zjeść obiadek i chyba utnę sobie małą drzemkę.a co w końcu Dzień Kobiet,więc chyba mi wolno
dziękuję cieszę się ,że męczące dolegliwości minęły i wreszcie możesz zacząć cieszyć się ciążą i jedzeniem

Cytat:

Ray przy drugiej ciąży zawsze brzuszek szybciej się pojawia rób zdjęcie to ocenimy

Stary 2010-03-08, 18:55   #3537
Ray
Zakorzenienie

musze meza poprosic o foto...

u mnie od jedzenia nie bardzo bo ja nie mam problemow ze wzdeciami .. probowalam go wciagnac to nie wiele sie udalo hehehe cholercia
Stary 2010-03-08, 18:59   #3538
Bluex
Raczkowanie

Kochane, od wczoraj tu nie zaglądałam a już 3 strony w plecy jestem

xxSHINeexx,
Otóż termin wg USG to zgodnie z CUA 02.09.2010 i chyba ten bym „wolała”, bo ten 11-ty to jakiś taki znamienny…

Mpik82,
W ten sam dzień brałyśmy ślub (11.07.2009) i mamy zbliżony dzień porodu (wg OM 11.09, wg USG wcześniej o kilka dni) ) czyli gorący miałyśmy grudzień

Kaska1980,
Ja pracuję w korporacji i powiedziałam szefowej i szefowi szefowej w 9 tc czyli po pierwszym USG, chcąc pracować jak najdłużej.
Niestety popracowałam od tego momentu jeszcze tylko tydzień i odtąd jestem na L4 (teraz jesteśmy w 13 tc 3d). Nie dawałam rady fizycznie i psychicznie, bo sytuacja w pracy nagle (z powodów wyższych) uległa diametralnej zmianie… i zero szacunku dla mojego odmiennego stanu.

Teraz nie wiem czy jeszcze wrócę przed porodem... L4 kończy mi się pod koniec marca i wówczas mam kolejną wizytę u gina. Zobaczymy. Póki co od tygodnia czuję się lepiej chociaż doszły mi mega migreny, na które umieram średnio co drugi dzień, a z tego co wiem w pracy z kolei gorzej niż było.

Omija mnie właśnie wymarzony awans, ale co tam – Fasolka najważniejsza !!!!!

Edytowane przez Bluex
Czas edycji: 2010-03-08 o 19:03
Bluex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 19:09   #3539
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja Wam zazdroszcze, ze mozecie wozki kupic. My dostaniemy od mojego brata, wiec nie ma co pieniedzy tracic. Ale te jego wozki kompletnie mi nie leza
ja bym nie narzekała, gdybym dostała taki prezent

Cytat:
I mam jeszcze pytanie:
Wiem, ze to wczesnie, ale jak chcecie karmic? Piersia, czy gotowa mieszanka?
A pozniej? Sloiczki czy same bedziecie gotowac?
Po dlugim namysle doszlismy do wniosku, ze chcemy sami gotowac, bo raczej nie bedzie nas stac na ciagle kupowanie sloiczkow, ale czy z tym nie jest za duzo "zachodu"?
Planuję karmić piersią, min. pół roku. Jak będzie - zobaczymy.
Co do słoiczków - w sporadycznych przypadkach, wolę sama ugotować i zmiksować, bo w słoiczkach nigdy nie wiesz, co tam tak naprawdę jest... Poza tym zaoszczędzone pieniądze można wydać na coś innego.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
NIKaP-n, nie wiedziałam że te wózki Tako są takie ciężkie, a szkoda, bo takie proste i zaczęły mi się podobać. Ile może ważyć taki w miarę najlżejszy wózek? (nie chodzi mi o spacerówki)
tak ok. 10kg
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 19:12   #3540
Jaga1111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Jaga1111, cześć Fajny masz avatarek.
a dziekuje dziekuje...

Cytat:
Załącznik 2930413

gratulacje...Piekna dzidzia.....

Juz sie przedstawiam bardziej....

Jestem Jagoda z krakowa...mam 23 lata...Mam corcie Kornelie Anne kotra za 10 dni bedzie miec Roczek jestem swieza rozwodka....przyczym...na szczescie 2 dziecko nie mam z bylym mezem....ale z TZ....ktory mnie i mala pokochal...calym sercem...

terminek mamy na 22.09.2010 chialabym zeby synek byl...

anilkadro-gratki...imie Jagodka...jest fajntastyczne....Sama mam tak na imie.... i go uwielbiam
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości