|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
no z tym kroczem to roznie bywa ale ja wole byc nacieta raz i w sensownym miejscu
przypomnialo mi sie jak wlasnie na sali lezalam i byla dziewczyna ktora tez nie chcial nacinania a co sie okazalo dziecko szlo z raczka nawet nie pytajcie ile miala szwow.. a dziecko do tego zlamany obojczyk kosmos...ja mysle ze grunt to oddac sie personelowi i probowac z nim wspolracowac. Ja robilam dokladnie to co mi kazali i wszystko bylo dobrze . pielgniarki byly mile bi zadowolone bo tez im praca dobrze poszla na pewno wszystko pojdzie dobrze nie martwcie sie dla nich to chleb powszedni to wiedza co robic
|
#3512 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Dołączam się do życzeń
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANE! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Praktycznie wszystkie te kobiety mają przynajmniej lekką nadwagę (większość nawet znaczną), więc to, że nie zauważają jak im brzuch rośnie, też jest oczywiste. Cytat:
Cytat:
na łóżkach i wychodziły do domu dopiero na drugi dzień.Co do wklejenia zdjęć - rozumiem. I dziękuję za zaproszenie Brzusio śliczny. Zdjęcia ślubne też. I, nie to że się podlizuje , jesteś naprawdę śliczną kobietą ...Wydaje mi się, że część cytatów mi wcięło Co do mojej umowy zlecenia, to nie mam odprowadzanych składek żadnych niestety. Moja mamcia pracuje w ZUSie, więc od razu się dowiedziała jakie mam możliwości ![]() I widzę, że nie tylko ja pracuję na zlecenie ^^ A myślałam, że ja jedna zdecydowałam się na bobaska nie mając szans na macierzyński Moja mama powtarza mi, że kobieta, jeśli chce być przy dziecku kiedy ono rośnie (3-4 lata) to nie ma mocnych, musi mieć przerwę w pracy. No chyba, że ktoś ma swoją firmę, ale to też nie jest fajne, bo ktoś w tym czasie o biznes musi dbać. Na koniec podzielę się dobrą nowiną Wczoraj dowiedziałam się, że cioteczka, która miała być bezpłodna, jest w ciąży i w lipcu rodzi Kobietka ma prawie 40lat, i miała nie mieć dzieci po tym jak ponad 15 lat temu w połowie ciąży urodziła martwe dzieciątko A teraz będzie miała bobaska o 2 miesiące starsze od mojego Strasznie się ucieszyłam jak się o tym dowiedziałam.
|
|||||
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do mojego malucha to mam nadzieję, że wszystko będzie ok i jutro pochwalę się tutaj pięknym zdjęciem
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
zreszta pewnie wiekszosc z was pojdzie do szkoly rodzenia to was przecwicza tam
|
#3515 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
Za za nacięciem nie jestem, ale jeśli potem ciasno zaszyją, to może być
Żartuje oczywiście Ja po prostu chciałabym uniknąć nacięcia, ale pęknięcia też ^^ A na to niestety wpływu nie mam. Zresztą nacinać mnie raczej będą i tak, bo ja w ogóle mała i wąska jestem, więc dzieciątko się raczej łatwo nie prześlizgnie.Tak wracając do wózka, to mi podobają się takie masywne, ale jeśli chodzi o kolor to mam niemały dylemat bo zakochałam się w takim jak załączony niżej P.S.: Na żywo te kolory są bardziej intensywne
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-03-08 o 14:09 |
|
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
Gabisun dziekuje
Dziewczyny podziwiam Was, ze jestescie juz w stanie rozmyslac o porodzie. Ja bede sie starala nie myslec o tym tak dlugo jak to bedzie mozliwe. Wole sie nie stresowac od poczatku
|
#3518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla cioci, musi być bardzo szczęśliwa Jeśli chodzi o słoiczki to ja bym chciała jak najwięcej sama robić, a w ostateczności słoiczki. Przeceiż to nic trudnego zetrzeć jabłko i banana i razem zmiksować, to samo z marchewką i gotowanym kurczakiem ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Ja też boję się porodu, ale im więcej czytam o tym i wiem jak to wygląda tym jakoś mniej się boję. Chociaż bólu kompletnie nie jestem sobie w stanie wyobrazić najbardziej boję się chyba tego momentu jak dziecko będzie juz wychodzić albo że nie zdążę do szpitala chociaż wiem że to nie przebiega tak szybko jak na filmach gdzie kobiety rodzą w taksówkach
|
||
|
|
|
#3519 |
|
BAN stały
|
Też jestem za gotowaniem obiadków samemu, tym bardziej, że niektóre produkty można jednocześnie dużym i małemu gotować
0 jak choćby warzywka, kurczak (potrawka).Obawiam się tylko pochodzenia produktów, jak widzę niektóre marchwie (zwłaszcza teraz) to aż mnie trzęsie... Moja siora robi Małej na śniadanko np. owsiankę i do tego miksuje suszone morele (namoczone dzień wcześniej- wieczorkiem). Są też wege, także stara się córci dostarczyć wszelkie składniki. Sorry, że czasem tyle piszę o mojej siostrze i o Jej sposobie wychowywania, ale nieoczekiwanie sporo młodsza ode mnie siora- stała się dla mnie orędowniczką
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-03-08 o 14:45 |
|
|
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
NIKaP-n szwagierka kupowała owoce i warzywa dla synka w sklepie ze zdrową żywnością - fakt, że marchewka wyglądała nie za ciekawie, ale chyba była zdrowsza niż to co kupić można w sklepie czy na bazarku.
A co do siostry, to pisz, pisz. My też skorzystamy z jej doświadczenia |
|
|
|
#3521 |
|
BAN stały
|
ycnan no na bank zdrowsza
![]() Ja mam daleko na rynek, z resztą ceny tam mają dopiero kosa- np banany- 6zł... Najczęściej kupujemy w markecie (fuj), ale niebawem zamieszkamy na wsi, więc będzie mam nadzieję łatwiej o to
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja to nie wiem, za długo karmic piersia nie będę, bo chciałbym od razu po macierzyńskim wrócić do pracy, jeżeli oczywiście przedłużą mi umowę.
na pewno jakies tam słoiczki czasem kupimy, ale raczej będe gotować sama a w żłóbku to czym dzieciaczki karmią?
|
#3523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Załącznik 2930413 Pomidorko czy moge sie wpisac na liste...termin porodu 10.10.2010....
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to już tyle widać w 9 tyg... ale fajnie a już sie nie mogę doczekać kolejnej wizyty u gina
|
|
#3525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam nastepna 31.03 na 3d to dopiero bedzie widac....ale po drodze jeszcze 17.03 na test pappa i nie wiem czy tez bedzie usg...ja bym chciala ....poszlam dzis do gina bo strasznie bolal mnie zoladek...wiec nie wytrzymalam...
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dra a może ty jednak powinnaś do lekarza? Bo tak częste wymioty i takie samopoczucie to chyba coś bardziej niż objaw ciąży....
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3530 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super zdjęcie- gratulacje ![]() Mpik82- może porozmawiaj jeszcze raz szczerze z mamą, a jeśli będzie się upierać, że chce mieszkać u koleżanki to po prostu odpuść.
|
|
#3531 | |
|
Rozeznanie
|
Witam Kobietki
![]() Mój TŻ rano przed samym wyjściem do pracy (ja mam poniedziałki wolne) przyszedł do sypialni dać mi buziaka na droge i złożył mi miłe życzonka na Dzień Kobiet. Ja na to "a co z Fasolka?" A bezczelny On, że nie będzie przecież składał życzeń chłopakowi! My celowaliśmy na dziewczynke i ja narazie traktuje Fasolke jako Córke Jagodke A mój mężu mi teraz mówi o synu (dobrze, że wiem że to z przekory ) No ale koniec końców Fasolka też dostała buziaka ![]() Dziewczyny mam ostatnio najazdy na chleb z pasztetem. Takim zwykłym drobiowym lub z pieczarkami. Dzisiaj to już chyba ze 4 kromki zjadłam! Jadłam 1-wsza i już myślałam, że zaraz pójdę dorobić sobie kolejną :P Dobrze, że się w końcu pasztet skończył ![]() No i Coca Cola lub Pepsi. Cytat:
Podsyłam jej linki do wózków, łóżeczek itp i biedna musi wszystko opiniować i patrzeć okiem doświadczonej. Oczywiście podesłałam jej też listę którą tu kiedyś, chyba Pomidora, wrzucała z niezbędnymi rzeczami dla dziecka. Uśmiałam się jak mi odesłała mocna zredukowaną listę ciuszków a adnotacją : "reszte spokojnie na pewno od kogoś dostaniesz w prezencie albo ktoś pożyczy" ![]() No bo rzeczywiście, czy będą odwiedzać nas znajomi po porodzie czy pojedziemy w rodzinne strony to wiem, że zawsze dostanie się jakiś kaftanik, body lub zabawkę Sama tak robię jak idę z wizytą do jakiegoś noworodka. To tyle z moich wywodów. Jak na mnie to i tak się rozpisałam |
|
|
|
|
#3532 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie badanie jest o kant tyłka potłuc bo tak naprawdę nie wyjaśnia niczego. Ja mam odebrać wynik jutro i gdyby nie marudzenie tż to wcale bym tam nie jechała. Równie dobrze mogłabym jechać do wróżki i poprosić o powróżenie z fusów ![]() Cytat:
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||
|
|
|
#3533 |
|
Raczkowanie
|
witajcie przyjmijcie życzonka wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet
u mnie -o dziwo- wszystko ok strasznie się cieszę z tego powodu.może już mi minęły te początkowe dolegliwości - bo dokładnie wiem,że jeszcze wiele przede mną gabisun zdjęcia piękne dziękuję za zaproszenie.śliczna z Was para,a brzunio słodki ![]() idę zjeść obiadek i chyba utnę sobie małą drzemkę.a co w końcu Dzień Kobiet,więc chyba mi wolno
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
czy wam juz wyskakuja brzuszki mowie o tych pazdziernikowych???
cholercia bo mi juz wyskoczyl wiem ze to nie jeszcze macica ale tak sie wszystko uklada ze brzuc jest widoczny.... zaczynam sie zastanawiac czy nie mam blizniakow
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jedzeniem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
musze meza poprosic o foto...
u mnie od jedzenia nie bardzo bo ja nie mam problemow ze wzdeciami .. probowalam go wciagnac to nie wiele sie udalo hehehe cholercia
|
#3538 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, od wczoraj tu nie zaglądałam a już 3 strony w plecy jestem
![]() xxSHINeexx, Otóż termin wg USG to zgodnie z CUA 02.09.2010 i chyba ten bym „wolała”, bo ten 11-ty to jakiś taki znamienny… Mpik82, W ten sam dzień brałyśmy ślub (11.07.2009) i mamy zbliżony dzień porodu (wg OM 11.09, wg USG wcześniej o kilka dni) ) czyli gorący miałyśmy grudzień ![]() Kaska1980, Ja pracuję w korporacji i powiedziałam szefowej i szefowi szefowej w 9 tc czyli po pierwszym USG, chcąc pracować jak najdłużej. Niestety popracowałam od tego momentu jeszcze tylko tydzień i odtąd jestem na L4 (teraz jesteśmy w 13 tc 3d). Nie dawałam rady fizycznie i psychicznie, bo sytuacja w pracy nagle (z powodów wyższych) uległa diametralnej zmianie… i zero szacunku dla mojego odmiennego stanu. Teraz nie wiem czy jeszcze wrócę przed porodem... L4 kończy mi się pod koniec marca i wówczas mam kolejną wizytę u gina. Zobaczymy. Póki co od tygodnia czuję się lepiej chociaż doszły mi mega migreny, na które umieram średnio co drugi dzień, a z tego co wiem w pracy z kolei gorzej niż było. Omija mnie właśnie wymarzony awans, ale co tam – Fasolka najważniejsza !!!!!
„I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat sprzyja potajemnie Twojemu pragnieniu" [Alchemik, Paulo Coelho] Edytowane przez Bluex Czas edycji: 2010-03-08 o 19:03 |
|
|
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do słoiczków - w sporadycznych przypadkach, wolę sama ugotować i zmiksować, bo w słoiczkach nigdy nie wiesz, co tam tak naprawdę jest... Poza tym zaoszczędzone pieniądze można wydać na coś innego. ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- tak ok. 10kg
|
|
|
#3540 | |
|
BAN stały
|
a dziekuje dziekuje...
![]() Cytat:
Juz sie przedstawiam bardziej.... Jestem Jagoda z krakowa...mam 23 lata...Mam corcie Kornelie Anne kotra za 10 dni bedzie miec Roczek terminek mamy na 22.09.2010 chialabym zeby synek byl...anilkadro-gratki...imie Jagodka...jest fajntastyczne....Sama mam tak na imie.... ![]() i go uwielbiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

przypomnialo mi sie jak wlasnie na sali lezalam i byla dziewczyna ktora tez nie chcial nacinania a co sie okazalo dziecko szlo z raczka nawet nie pytajcie ile miala szwow.. a dziecko do tego zlamany obojczyk kosmos...

na łóżkach i wychodziły do domu dopiero na drugi dzień.

albo że nie zdążę do szpitala 

dziękuję za zaproszenie.śliczna z Was para,a brzunio słodki