|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI
klion cudniaste
![]() jakby pasowaly bielone to bym pobielila, do tego biale listwy przypodlogowe Ja ostatnio tez zaczelam zalozwac ze kupilam orzechowe drzwi
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI
Cytat:
![]() ![]() klask i: dokladnie tak!250zl za same zapowiedzi? PORAZKA
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Ksiądz uzasadniał kwotę tym, że to dla pani od poradni rodzinnej, z którą mieliśmy 1 spotkanie. Podobno pani się ciągle kształci itd. Spotkaniami z księdzem w naszej parafii w ogóle byłam zdenerwowana. Potem jak zaniosłam licencję do parafii, w której braliśmy ślub to się okazało, że ksiądz w protokole pominął moje 2 imię, 2 imię mojego taty, przekręcił nazwisko panieńskie mamy TŻa. Wtedy zaczęło się nerwowe łażenie i poprawianie a był tylko tydzień do ślubu.
|
#3934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas kwoty ktore dalismy byly podyktowane z gory, ze np za zapowiedzi tyle i tyle sie nalezy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3935 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
witam dziewczyny w dniu naszego święta i życzę żeby nam się darzyło, szczęściło i z dnia na dzień lepiej było Cytat:
sprzeda się bo jest "inna" na swój sposób ( inna w sensie ładna)Fajowe ![]() Cytat:
Cytat:
Także może nie zwlekać z decyzją... a co do mieszkania to cena kosmiczna dla mnie jak za ten metraż, ale to Kraków więc nie ma co porównywać do mojej małej mieścinki to w takim razie za to żeby bylo dostępne![]() Cytat:
![]() Magisterką się nie przejmuj, napiszesz. Ja rok temu chciałam sobie odpuścić. Zabrałam się za pisanie 11 maja a 19 czerwca już byłam po obronie. Fakt, że to był miesiąc z życiorysu wyjęty, ale się udało. Ja niestety należę do osób, które zostawiają wszystko na ostatnią chwilę, przynajmniej jeśli chodzi o studiowanie ![]() Cytat:
Zapowiedzi wygłoszone były tylko w mojej parafii, bo ksiądz swtwierdził, że skoro już razem ponad rok mieszkay to moja parafia jest już parafią tz-ta. Zapowiedzi u mnie musiały wysieć przez 3 niedziele, płaciliśmy 50 zł ( co łaska jest) Za mszę ślubną płaciliśmy w tygodniu przed ślubem, 350 zł, w tym był już kościelny i organista. Ksiądz był mega zadwolony. To był Klasztor Kapucynów wiec tak jak pisała Kliwia bardzo sympatyczni bracia, przyjmą tyle ile kto da i na ile kogoś stać. Osobno płaciliśmy za wystrój kościoła. Cytat:
nie wyobrażam sobie co musieliście przechodzić z rodziną jak nabardziej popieram fakt, że wykrzyczałaś mu w twarz co sądzisz...niestety trzeba tak robić bo inaczej sektę niektórzy księża stworzą... dziewczynki miałam telefon z pośredniaka odnośnie wyjazdu do Holandii, babka dzwoni i pyta czy jestem gotowa do wyjazdy za tydzień w srodę ![]() więc mówie, że raz trochę za mało czasu do pozamykania spraw, a dwa że staram się o pracę z meżem, zaznaczyła sobie i powiedziala, że będą szukać i jak coś znajdą dadzą znać.
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie - na agrafkę
![]() ja jade odebrac wyniki, oj biore reklamówke i kawałek suchego chleba ze soba... bede chodzic bocznymi ulicami zeby w razie czego nikt nie widział jak haftuje sobie gdzies
|
#3937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak każdy chłop bynajmniej mój
|
|
|
#3939 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiecie dziewczyny jakie odnoszę wrażenie chodząc do kościoła, że zaczyna się on przeradzać przeradzać w F.H.U. nie generalizuję, ale jak widzę cenniki za określone sakramenty, które coraz częściej tytułowane są jako usługi to mnie trafia paranoja z niektórymi parafiami Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
klion powiedz mu ze bielone latwiej przemalowac jak sie znudza za jakis czas
![]() i bedzie jasniej od nich |
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Opowiadałam mojej mamci o tych drzwiach i ona mówi, że nam je kupi, skoro M. sam nie chce ich kupić, ale to nie byłoby zbyt dobre. Tż uznałby że nie wierzę w to, że potrafi je zrobić. PS. Prawdę mówiąc nie wierzę
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Maggie1983;17716167
bylam w wc ..... gumka mi pekla to taka na gumke od majtek biala niepeknie ![]() Cytat:
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
poczekam, poczekam, nie mam wyboru.
zjadłam już większość ptasiego mleczka które dostałam od szefa. Jest mi już tak niedobrze, że nie mogę, ale jem dalej. Człowiek to jest jednak głupi. Może jest tu jakiś psycholog na forum który mi to wyjaśni.
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem juz
![]() TZ pojechał i normalnie az mi łezka poleciała masakra normalnie. głupia baba ze mnie, nie wiem czemu płaczę. ech...mąz zapomniał chyba, ze dzis dzien kobiet bo nawet życzen nie dostałam i mu nic nie przypomniałam. pewnie w pracy ktos cos wspomni ![]() Cytat:
my tez ostatnio tak nagle wyjeźdzalismy. w srode sie dowiedzielismy i w niedziele juz był wyjazd ![]() a z jakiego biura i co to miała byc za praca?? |
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wszystkiego naj z okazji naszego święta Stawiam
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to dzis z nudów sie chyba piwa napiję wieczorem moze szybciej mi się zaśnie aaa i zaczynam tez dzis czwarty i ostatni tom "zmierzchu" czyli" przed świtem" |
|
|
|
|
#3948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak, 715 stron
przynajmiej będę miała co robić wieczorami
|
|
|
|
#3950 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj tak właśnie z drażami było, zjadłam rano kilka, ale po południu jak się dossałam to paczka poszła. Z boku to co najmniej tak wyglądało jakbym w życiu słodyczy nie widziała ![]() jeśli chodzi o słodkie grzeszki to dziś usprawiedliwione jesteśmy ![]() Cytat:
Gdybym tak jak Wy jechała w sprawdzone miejsce to też bym się nie wahała, ale my jedziemy pierwszy raz więc nic na hop siup tylko na spokojnie Cytat:
a dwa są powtórzone...ale paragonu już nie ma więc lipa z reklamacji
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
madzia ja ost zesc w ciagu 2 dni przecvzytalam
![]() Wiecie co cos wam powiem, bo sie troche zastanawiam, bo nie wiem co zorbic. Maz ma znajomego, facet w wieku moich rodzicow, i on ma dom z ogromna dzialka. Nie znam szczegolow rozmiarowych, ale bylam tam kilka razy i dzialeczka calkiem fajna i bardzo cicha okolica.I tak, znajomy sie spytal tz czy by nie znalazl osoby chetnej do kupna tego domu, ale z zatrzymaniem lokatora do jego smierci. To sie jakos tam fachowo po prawniczemu nazywa - slużebnośc chyba. W kazdym razie, zaczelam sie zastanawiac czy my z mezem nie wezmiemy tego domu. Dom jest calkowicie do remontu, choc ma dzialajaca wode i prad. ale tam wsadzic granat i od nowa wszytsko zaczac by trzeba bylo. Nie wiem za ile on by to chcial. ALe na pewno bylaby szansa na splate tego domu w ratach. Wiec gdybym tylko dostala prace byloby to mozliwe. Dokonczylibysmy remnot mieszkania, i zaczeli remont domu. Dotego ten znajomy moglby pomagac przy czesci prac. Dom ma na parterze 3 pokoje kuchnie i lazienke malutka. A na gorze 2 albo 3 pokoje rowniez. piekny ogrod z oczkiem wodnym, garaz, szambo niestety - obawiam sie ze to tez by trzeba bylo wymeinic. I tak sie zastanawiam czy nie zlozyc oferty. a taki dom, jak sie placi raz na rok za wywoz sciekow - bo do kanalizacji sie miasto nie poczuwa by podlaczyc, no i podatek od gruntow, plus prad, ktory zujemy, to nie tak wiele jak kupic mieszkanhie, remontowac 10 lat, i sprzedac Jak myslicie? ciekawa oferta? A co do lokatora, ja go nazywam starym hipisem, bardzo sympatyczny czlowiek. Nie naduzywa alkoholu, tylko duzo pali fajek Moj maz lubi do niego chodzic na sluchanie płyt heh |
|
|
|
#3952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jeszcze później może ochota minąć, i co by wtedy było... ![]() Cytat:
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu rozumiem cię. choc my jak pierwszy raz jechalismy to w ogóle w cimno bez pracy, bez mieszkania
o matko, jaka ja byłam kiedys odwazna. dopiero na miejscu poszlismy do maklera aby wynając mieszkanie a tu zonk (trzeba pracowac najpierw) wiec poszlismy do biura holenderskiego a tu bach mieszkanko od ręki (super warunki) praca dla TZ juz od nastepnego dnia, ja czekałam 2 tygodnie, bo jak to zwykle bywa lepiej urodzic sie facetem bo oni zawsze wczesniej zaczynają pracą, później konczą ech...a na ile chcecie jechac?? my to jeszcze pewnie max 5 miesiący będziemy tu a moze i mniej w sumie gdyby nie plany fasolkowe to pewnie zostalibysmy dłuzej, ale nie chce tu zachodzic w ciązę , nie chce tu byc w ciązy ani rodzic. a z ksiązką niezłe jaja. ale wiesz, ja kiedys kupiłam ksiązke i miała to samo co ty i napisałam do wydawnicta, niestety nie miałam paragonu, a oni i tak mi ją wymienili tylko kazali na drugi raz miec paragon.---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- kliwai oferta bardzo kusząca. najlepiej zapytajcie sie o powierzchnię działki, o cenę. musicie sie tez udac do urzedu gminy/miasta aby zobaczyc plan zagospodarownia (czy on przypadkiem tego nie sprzedaje bo ma tam za jakis czas jakas fabryka powstac w sąsiedztwie. potem popatrz na otoczenie itp. warto tez sie przejechac i zobaczyc ile sama działka by kosztowała, bo rozumie, ze tutaj tez dom wyburzacie i zaczynacie budowę od nowa. |
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziewczyny...z księżmi niektórymi to tak jest.. Jak moja babcia zmarła 2 lata temu to tato poszedł załatwiać mszę (babcia czyli mama mojej mamy i inna parafia niż moja). Ksiądz tatę przegonił bo niby babcia księdza nie przyjmowała przez 3 lata. I owszem babcia księdza nie przyjmowała bo była po wylewie i nie poruszała się sama to po pierwsze, po drugie dwa razy w czasie wizyty duszpasterskiej babcia była w szpitalu. Dopiero jak ciocia poszła (siostra babci) i zrobiła awanture no i oczywiście ładnie zapłaciła to z łasą mszę odprawił
Muszę się pochwalić że dostałam od tż ogromną puchę ciastek takich z Lambertz i aż szkoda ich jeść takie ładne
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tylko czekam az męzul sie dowie, ze dzis dzien kobiet a on swojej zonie nie złozył zyczen (kit z prezentem, ale ja czekałam na życzenia )
|
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
madzia nie, dom bysmy remontowali
+ ewentualnie dobudowywali cos. O ile by się dalo Bo dom ma swoj klimat. Troche na taki wiejski domek moznaby go zrobic. ![]() Z decupagowymi meblami w sordku i pokrowcami na krzesla w krtake. Jesli wiesz co mam na mysli. a co do zagospodarowania, to on chce to sprzedac z mozliwoscia mieszkania tam, bo nie ma rodziny ani nikogo, generalnie jest troche pokrzywdzony przez los. A dom stoi na dzialach juz z pelnym zagospodarowaniem, tam juz nic innego nie bedzie, bedzie marina na zalewie, ale to kawalek od domu ![]() Dowiem sie wszytskiego o tej dzialce i powierzchniach i bede wiedziec za ile to kupic.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-03-08 o 15:03 |
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos sie zamotałam wczesniej ![]() a ile ten gosciu ma lat?? dowiedz sie dowiedz, bo oferta wygląda na kuszącą |
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
lat ma 55
ale nie przeszkadzaloby mi mieszkanie z nim w razie co Poki co mamy mieskzanie w bloku , moze je sprzedamy kiedys <lol> ;]Aaa i w tym domu jest taki kredens- bilbioteczka baaaaardzo stara i piekna zawsze sie na nia gapie jak tam jestem Bo z domem wszytskie meble bysmy kupili, co prawda polowa do spalenia, ale sa tez perelki
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-03-08 o 15:11 |
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3960 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wy ożywałyście kiedykolwiek mleka w proszku? gdzie moge takie kupić jakiej marki? nie mam pojęcia jak to wygląda a chciałam zrobić blok czekoladowy pomocy!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

klask i: dokladnie tak!

u nas kwoty ktore dalismy byly podyktowane z gory, ze np za zapowiedzi tyle i tyle sie nalezy 
witam dziewczyny w dniu naszego święta i życzę żeby nam się darzyło, szczęściło i z dnia na dzień lepiej było
sprzeda się bo jest "inna" na swój sposób ( inna w sensie ładna)

a Ty jeszcze jestes kinder niespodzianka czy juz wiesz co sie schowalo w brzucholku? 

a dwa są powtórzone...ale paragonu już nie ma więc lipa z reklamacji