Chcę być jeszcze bardziej Twoja - XIV część zazdrośnic - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 12:57   #1381
madziamacius8786
Zakorzenienie

Dot.: Chcę być jeszcze bardziej Twoja - XIV część zazdrośnic

[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość

Ależ moja mama jest w stosunku do niej i grzeczna i bardzo ją szanuje, sęk w tym, że za bardzo. Łatwo powiedzieć nie reagować na jej docinki, ale wiadomo - człowiek tak się stara a nie usłyszy nawet głupiego dziękuję czy nawet nie zobaczy okazania wdzięczności , a tylko wprost przeciwnie, to się wszystkiego odechciewa i potrafi podnieść ciśnienie...

)
no to rozumiem już skąd w Tobie ta niechęć. Nie wiem co powiedzieć,w tym wieku już się chyba nikt nie zmieni
Stary 2010-03-08, 12:59   #1382
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
hmmmmm kazdy ma inna sytuację i inne możliwosci. ja nie mam zamiaru Wam tego tłumaczyc... na zaoczne napewno nie przejde, z reszta moim rodzicom zalezy, zebym była na dziennych. Co do pieniedzy od rodzicow- teoretycznie bedziemy w stanie utrzymać się sami. Bo tz pracuje i ja bede udzielać od wrzesnia korepetycji.wiec dalibysmy radę. ale w sytuacji, kiedy bedziemy kupować mieszkanie (sorry, ale nie chcemy żyć ciągle na wynajetym i bezsensownie płacic pieniądze), niestety bedzie troche cięzej- waidomo, spłata kredytu, bo na polowe mieszkania musimy wziac.
Może ja jestem dziwna, ale nie uznaje siedzenia na kocią łape- jesli mam z nim byc, to tylko jako żona. Wiem, ze oboje mamy takie same wartosci i dla nas, jako katolikow slub jest bardzo ważny. NIe wiem, dlaczego generalizujecie i mówicie, ze wszyscy gorliwi katolicy sie nie rozwodza, chocby nawet facet bił i pił??? A może jest tez tak, ze jak ludzie naprawde wierzą, to to małżeńśtwo ma dla nich sens?? Moze zyja w zgodzie z Bogiem??? Nikt nie wmowi mi, ze facet, ktory naprawde kocha Pana Boga, modli sie codziennie, po prostu jest praktykującym katolikiem bedzie tłukł żonę... Oczywiscie, moga sie zdarzac takie przypadki, ale wiekszosc ludzi z taka wiara nie zrobi tego. Mam przykład na moich rodzicach- wiadomo, tez sie kłócą, jak wszyscy, ale zawsze godzą się, kiedy klekaja do modlitwy. Bo jaki sens ma modlitwa Ojcze Nasz, kiedy ktos sie na siebie gniewa??? nie wiem, moze ja miałąm szczescie nabyc takie wzorce- zawsze bylismy normalna, wierzącą rodziną. I taka też chcę załozyć.
a jesli rodzice chcą nam pomoc, to dlaczego mam tej pomocy nie przyjąć??? Uniesc sie honorem????? Nie oszukujmy sie, zawsze młodym na poczatku jest ciezko, wiec kazda pomoc jest mile widziana. Ja mam taka umowe z rodzicami i mozecie sobie myslec o mnie co chcecie..
A czy kazda z Was, kiedy zamieszkała bez slubu z tz była już całkowicie niezalezna finansowo?? Bo Carmi pracuje tylko rok, wiec nie wiem jak to wczesniej u nich wygladało... U nas w poznaniu jest niestety wiele studenckich par, ktore mieszkaja razem i biorą pieniądze od rodzicow. dla mnie własnie takie podejscie jest bardzo dziwne..
Wiem, że się czepiam ale nie podoba mi się jak ktoś używa takich słów. Tak jakby nasz związek był nic nie niewart bo nie mamy ślubu. Na koty mam alergię więc na żadnej kociej łapie nie siedzę
A co do trwania w nieudanym małżeństwie ze względu na wiarę to przecież nie zawsze obie strony są tak samo wierzące. Czasem jest tak, że jedna strona nie wierzy i bije/zdradza/nie szanuje a druga owszem jest praktykująca i dlatego nie odejdzie tylko trwa.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 13:05   #1383
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
no ale on do Ciebie mówi tak miło i dba; wiecznie spędzacie czas razem... chyba wszystkie tu kibicujemy żebyście do siebie wrócili. Oprócz seksu chyba nie ma żadnej różnicy między wami ? Co to jest to 'to', którego zabrakło ?
no mowi milo - nie moge zaprzeczyc...
wiecznie spedzamy czas razem? ostatnio widzielismy sie pare dni temu jak mnie jezdzic uczyl a wczesniej gdzies z miesiac temu wiec nie widujemy sie jak jakas para...
czego zabraklo? nie wiem... z mojej strony wszystko bylo OK a jak ja si go pytalam o co mu chodzi to nie umial mi odpowiedziec na to...
Stary 2010-03-08, 13:06   #1384
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Wiem, że się czepiam ale nie podoba mi się jak ktoś używa takich słów. Tak jakby nasz związek był nic nie niewart bo nie mamy ślubu. Na koty mam alergię więc na żadnej kociej łapie nie siedzę
A co do trwania w nieudanym małżeństwie ze względu na wiarę to przecież nie zawsze obie strony są tak samo wierzące. Czasem jest tak, że jedna strona nie wierzy i bije/zdradza/nie szanuje a druga owszem jest praktykująca i dlatego nie odejdzie tylko trwa.
ola przepraszam, jesli Cię uraziłam
wiem, ze są i takie małzeństwa, wiadomo, ze nie wszyscy katolicy sa tacy sami.. ja z moim tz poznałam się na pielgrzymce, wiem, ze to jest męzczyzna mojego życia, wiem, ze ma takie same poglady jak ja.
nie powinnam uogolniac mowiac o wolnych zwiazkach, bo kazdy przypadek nalezy traktować indywidualnie. ALe proszę, zrozumcie też moją sytuację. Ja wiem, ze niektore z Was wiele juz przeszły i patrzą na to wszystko inaczej, maja inne poglady i nie postapiłyby tak jak ja- ale zyjmy i dajmy żyć innym.
zawsze w takich dyskusjach dwie strony czują sie dotknięte, bo kazda wytacza argumenty, które nawzajem jakos tam sprawiaja przykrosc.
zakonczmy moze juz tą dyskusje
Stary 2010-03-08, 13:27   #1385
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
ola przepraszam, jesli Cię uraziłam
wiem, ze są i takie małzeństwa, wiadomo, ze nie wszyscy katolicy sa tacy sami.. ja z moim tz poznałam się na pielgrzymce, wiem, ze to jest męzczyzna mojego życia, wiem, ze ma takie same poglady jak ja.
nie powinnam uogolniac mowiac o wolnych zwiazkach, bo kazdy przypadek nalezy traktować indywidualnie. ALe proszę, zrozumcie też moją sytuację. Ja wiem, ze niektore z Was wiele juz przeszły i patrzą na to wszystko inaczej, maja inne poglady i nie postapiłyby tak jak ja- ale zyjmy i dajmy żyć innym.
zawsze w takich dyskusjach dwie strony czują sie dotknięte, bo kazda wytacza argumenty, które nawzajem jakos tam sprawiaja przykrosc.
zakonczmy moze juz tą dyskusje
Crozee ja się na Ciebie nie gniewam Uważam, że dobrze mieć rodziców którzy wspierają człowieka. Dobrze, że chcecie żyć w zgodzie ze swoją wiarą i dzięki wsparciu rodziców macie taką możliwość. Masz rację, niech każdy żyje wg swoich zasad.

Sprawdziłam, kto mi przysłał życzenia - kochana Oleńko napisał mi kolega z klasy w LO. Powiedziałam to tż-towi, bo trzeba czasem w nim wzbudzić trochę zazdrości. Kolega chyba ma siostrę o tym imieniu i pomylił się ale o tym już mój chłop nie musi wiedzieć

Stary 2010-03-08, 13:30   #1386
Antii89
Zakorzenienie

Alex Ty zołzo. A zadziałało chociaż?

Crozee
ile wy jesteście ze sobą?
Stary 2010-03-08, 13:36   #1387
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Alex Ty zołzo. A zadziałało chociaż?

Crozee
ile wy jesteście ze sobą?
No na mojego trudno się działa w ten sposób bo on nie reaguje nawet jak przy nim mnie faceci podrywają. Ale myślę, że jakaś lampeczka ostrzegawcza mu się zapaliła

Stary 2010-03-08, 13:38   #1388
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
No na mojego trudno się działa w ten sposób bo on nie reaguje nawet jak przy nim mnie faceci podrywają. Ale myślę, że jakaś lampeczka ostrzegawcza mu się zapaliła
To dobrze.
Na mojego to jednak działa, gorzej jednak jak on zaczyna gadać o jakichś koleżankach.
Stary 2010-03-08, 13:53   #1389
butterfly20
Zakorzenienie

Crozee nie ma co gadać,że jak Katolicy to godzą się przy modlitwie i małżeństwo jest dla nich najważniejsze.Może tak jest w Twoim otoczeniu,ale zauważ,że prawie cała Polska jest katolicka i w 90% przypadków niestety tak nie jest.Ja podczas moich studiów spotykałam się też z opowieściami o gorliwych Katolikach,którzy tłukli się nawzajem i dzieci,demolowali domy,zabijali,gwałcili... Nie dla każdego jego religia jest źródłem dobra. Każdy może sobie przetłumaczyć Pismo Św. na swój rozum i potem zdarzają się takie patologiczne przypadki.
Właśnie częściej spotykałam się z przekonaniem,że ludzie inteligentni są niewierzący,a mimo wszystko żyją dobrze.Nie patrzą na Księży jak cielaki w malowane wrota,tylko sami kreują swoje wartości i swoją moralność.

Ja wierzę w Boga,ale nie w KK. I nie chcę żyć w niezalegalizowanym związku (nie ma czegoś takiego jak wolny związek??) tak jak i Ty. Jednak to nie jest postępowanie zgodne z nauką Kościoła tylko zgodne ze mną i moimi przekonaniami. Tak samo jeśli chodzi o seks zawsze byłam bardzo konserwatywna.

Podczas mojej ostatniej wizyty w Kościele nasłuchałam się,że skoro jest post,to warto odmówić sobie przyjemności po to,żeby zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na potrzeby Kościoła...
Dla mnie to norma-już się tego nasłuchałam.Ale mój TŻ (Ewangelik) był w szoku...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 13:54   #1390
carmelova
Zakorzenienie

Głowa mnie boli...
A tydzień zaczyna się bardzo intensywnie. Dzisiaj do 18:00 praca, na 18:30 zajęcia do 21:00. Jutro praca, potem na 18:00 zajęcia, a potem piwo ze znajomymi z pracy, ehhh...
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 13:58   #1391
pagka
Wtajemniczenie

Jacie, jacie Carmi zmieniła avatar

Tygrysek kazał Wam podziękować za wszystkie ochy i achy nad jego wyglądem
Stary 2010-03-08, 14:00   #1392
carmelova
Zakorzenienie

Motylku zgadzam się z Tobą w 100%! Mam identyczne przekonania. Wierzę w kodeks moralny, wierzę to, że dobro które damy, wraca do nas z podwójną siłą i tak samo jest ze złem. Nie wierzę natomiast w to, że trzeba nieść swój "krzyż", być uległym wobec cierpienia i ślepo podąrzać za księdzem. Nikt nie wie, co jest dobre według Boga (jakkolwiek by się on nie nazywał).
Stary 2010-03-08, 14:04   #1393
Antii89
Zakorzenienie

o Carmelek ma nowy avatar.

Motylku ja się z tobą w pełni zgadzam. Najważniejsze jest to, aby być dobrym człowiekiem, żyć zgodnie ze swoim sumieniem i mieć w życiu wartości.

A poglądy KK ulegały i pewno ulegną przemianom na przestrzeni wieków.
Stary 2010-03-08, 14:07   #1394
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdziłam, kto mi przysłał życzenia - kochana Oleńko napisał mi kolega z klasy w LO. Powiedziałam to tż-towi, bo trzeba czasem w nim wzbudzić trochę zazdrości. Kolega chyba ma siostrę o tym imieniu i pomylił się ale o tym już mój chłop nie musi wiedzieć
A może kolega wcale się nie pomylił??

Carmi pewnie ciśnienia spada . Też zauważyłam nowy av przyzwyczaiłam się do tamtego

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-03-08 o 14:10
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 14:08   #1395
carmelova
Zakorzenienie

pagka, Antii to taki tymczasowy avek ;-)
Stary 2010-03-08, 14:08   #1396
Antii89
Zakorzenienie

Tak na marginesie w PL mamy tak wysoki odsetek katolików, a mimo to odgradzamy się płotami, w drzwiach mamy po 5 zamków, 3 alarmy w aucie...
Stary 2010-03-08, 14:23   #1397
Claris
Zakorzenienie

zarezerwowałam dla nas kurs tańca użytkowego, zaczynamy w czwartek o 21.30 o jaaaaaaaaaaaaaa ale będzie stresik
Uciekam na zajęcia, do potem
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 14:26   #1398
madziamacius8786
Zakorzenienie

Claris fajnie
Stary 2010-03-08, 14:28   #1399
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Tak na marginesie w PL mamy tak wysoki odsetek katolików, a mimo to odgradzamy się płotami, w drzwiach mamy po 5 zamków, 3 alarmy w aucie...
No bo taki jest obraz Polaka-Katolika... ogólnie-kryminał.

Ja powiem tak-chodzę do Kościoła jak mam taką potrzebę.Nikt mi nie będzie nic narzucać.Ba! Chodzę nawet do spowiedzi.I uznaję wszystkie większe święta Kościelne.

Ale co ja mam sobie myśleć,jak Księża jeżdżą sobie BMW i wyrywają panienki?

Chcę mieć ślub kościelny ekumeniczny,bo chcę,aby mój ślub został uznany także w KK. Dzieci ochrzczę w KEA,ale mam zamiar też chodzić z nimi na Msze do KK.Jak będą już strasze to same wybiorą,do którego Kościoła chcą należeć.

Pewnie usłyszę zarzuty,że moja wiara jest wybiórcza,że jak się jest naprawdę wierzącym Katolikiem to się tak nie robi .
A moim zdaniem można tak robić.Każdy człowiek ma wolny wybór i sam może decydować co mu pasuje,a co nie.Ważne,żeby żył dobrze.Tak naprawdę fanatycy religijni to najgorsze bestie. Przykładem jst choćby ta Alicja z wątku o mieszkaniu przed ślubem )

Stary 2010-03-08, 14:30   #1400
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
zarezerwowałam dla nas kurs tańca użytkowego, zaczynamy w czwartek o 21.30 o jaaaaaaaaaaaaaa ale będzie stresik
Uciekam na zajęcia, do potem
Użytkowego to znaczy tańczenie z miotłą ? :P
Stary 2010-03-08, 14:39   #1401
Gleniusia
Zakorzenienie

Witam kobietki Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta!
Ja dostałam rano życzonka i buziaka, a niedawno dzwonił Tż, że za prezentem się rozglądał w przerwie na obiad

A przed chwilą dostałam smsa od mamy Tż z życzeniami milusio

Crozee, ja Ciebie rozumiem - też ze względu na sytuację, w której teraz jesteśmy, jeśli chodzi o relacje z Bogiem, wolałabym jak najszybciej połączyć się z Tż węzłem małżeńskim nie ukrywam, że bardzo mnie boli to, że robię coś wbrew Bogu, mimo że nikogo nie krzywdzę - ale jednak Go w jakiś sposób zasmucam...dodatkowo wiem, że mama Tż, jako osoba bardzo wierząca, ma z tego powodu wielkie rozterki moralne i jest jej ciężko się z tym pogodzić. Nie jest to łatwa sytuacja i skoro oboje chcecie i jesteście na to gotowi, to jak najbardziej was popieram A co do wsparcia rodziców na początku...nie wiem, ja nie uważałabym tego za jakąś wielką ujmę na honorze - skoro ich na to stać i chcą Wam pomóc, to trzeba to przyjąć z wdzięcznością - a przecież w przyszłości Wy też na pewno będziecie rodziców wspierać, nie tylko finansowo, ale też np. opieką w starości

Frezyjko, trzymam kciuki!

Naj, zdasz na pewno

Co do miłości, o której wczoraj wspominała Madzia - to psychologia nie neguje jej istnienia. Jest jedynie trudno definiowalna, ponieważ zmienia się na przestrzeni czasu, tzn. ma wiele etapów. Ogólnie są 3 czynniki, których istnienie warunkuje miłość, i są to: namiętność, intymność i zaangażowanie (tak przynajmniej twierdzi Wojciszke, kóry napisał książkę Psychologia miłości i jest ekspertem w tej dziedzinie, przeprowadził też mnóstwo badań na ten temat)
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 14:42   #1402
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Użytkowego to znaczy tańczenie z miotłą ? :P

Fajny avek Nie dość,że fajne brum brum to jeszcze bardzo atrakcyjne tło
Ja kcę wakacjeeeeeeeeee

Stary 2010-03-08, 14:48   #1403
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
Witam kobietki Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta!
Ja dostałam rano życzonka i buziaka, a niedawno dzwonił Tż, że za prezentem się rozglądał w przerwie na obiad

A przed chwilą dostałam smsa od mamy Tż z życzeniami milusio

Crozee, ja Ciebie rozumiem - też ze względu na sytuację, w której teraz jesteśmy, jeśli chodzi o relacje z Bogiem, wolałabym jak najszybciej połączyć się z Tż węzłem małżeńskim nie ukrywam, że bardzo mnie boli to, że robię coś wbrew Bogu, mimo że nikogo nie krzywdzę - ale jednak Go w jakiś sposób zasmucam...dodatkowo wiem, że mama Tż, jako osoba bardzo wierząca, ma z tego powodu wielkie rozterki moralne i jest jej ciężko się z tym pogodzić. Nie jest to łatwa sytuacja i skoro oboje chcecie i jesteście na to gotowi, to jak najbardziej was popieram A co do wsparcia rodziców na początku...nie wiem, ja nie uważałabym tego za jakąś wielką ujmę na honorze - skoro ich na to stać i chcą Wam pomóc, to trzeba to przyjąć z wdzięcznością - a przecież w przyszłości Wy też na pewno będziecie rodziców wspierać, nie tylko finansowo, ale też np. opieką w starości

Frezyjko, trzymam kciuki!

Naj, zdasz na pewno

Co do miłości, o której wczoraj wspominała Madzia - to psychologia nie neguje jej istnienia. Jest jedynie trudno definiowalna, ponieważ zmienia się na przestrzeni czasu, tzn. ma wiele etapów. Ogólnie są 3 czynniki, których istnienie warunkuje miłość, i są to: namiętność, intymność i zaangażowanie (tak przynajmniej twierdzi Wojciszke, kóry napisał książkę Psychologia miłości i jest ekspertem w tej dziedzinie, przeprowadził też mnóstwo badań na ten temat)
O ile kojarzę to autor tego trójpodziału to Sternberg http://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C5%8...Bci_Sternberga

Stary 2010-03-08, 14:54   #1404
Gleniusia
Zakorzenienie

Cytat:
O ile kojarzę to autor tego trójpodziału to Sternberg http://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C5%8...Bci_Sternberga
no widzisz, to jeszcze lepiej ja skojarzyłam z Wojciszke, bo akurat jego książkę czytałam i ostatnio wywiad z nim, więc mi się w mózg wbiło

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Oki, lecę na koreczki Mam nową książkę i zamierzam dać dzieciaczkom popalić z tym angielskimwiem, wiem, sadystka ze mnie

W ogóle ostatnio sobie uświadomiłam, że dzięki korkom mój skromny portfelik wzbogaca się o 4 stówki miesięcznie i od razu mi lepiej i z większym zapałem to robię
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 14:56   #1405
carmelova
Zakorzenienie

Motylku dziękuję
A co do tańca użytkowego, to mi się kojarzy z czymś w stylu: tańczę w specjalnych butach i poleruję podłogę albo tanczę i spalam duuuużo kalorii w każdym razie użyteczny=pożyteczny
Stary 2010-03-08, 15:05   #1406
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No bo taki jest obraz Polaka-Katolika... ogólnie-kryminał.

Ja powiem tak-chodzę do Kościoła jak mam taką potrzebę.Nikt mi nie będzie nic narzucać.Ba! Chodzę nawet do spowiedzi.I uznaję wszystkie większe święta Kościelne.

Ale co ja mam sobie myśleć,jak Księża jeżdżą sobie BMW i wyrywają panienki?

Chcę mieć ślub kościelny ekumeniczny,bo chcę,aby mój ślub został uznany także w KK. Dzieci ochrzczę w KEA,ale mam zamiar też chodzić z nimi na Msze do KK.Jak będą już strasze to same wybiorą,do którego Kościoła chcą należeć.

Pewnie usłyszę zarzuty,że moja wiara jest wybiórcza,że jak się jest naprawdę wierzącym Katolikiem to się tak nie robi .
A moim zdaniem można tak robić.Każdy człowiek ma wolny wybór i sam może decydować co mu pasuje,a co nie.Ważne,żeby żył dobrze.Tak naprawdę fanatycy religijni to najgorsze bestie. Przykładem jst choćby ta Alicja z wątku o mieszkaniu przed ślubem )
Ode mnie ich nie usłyszysz bo rozumiem Twoje stanowisko. wydaje mi sie, ze myslicie teraz o mnie jak o jakiejs dewotce, ktora sie ciagle modli, a odgradza płotami i nienawidzi... moze tak sobie sama teraz wmowiłam, ale po przeczytaniu powyzszych postow doszłam do takiego wniosku. ja nie mowie, dziewczyny, ze nie ma 'katolików' tylko z nazwy, ktorzy nawet przezegnać się nie umieją... oczywiscie ze są. Ja sie nie wstydze, ze wiara dla mnie jest ważna i staram sie postepować zgodnie z nauką Koscioła. W końcu po cos ona jest i Ktoś też ją ustanowił. co do wartosci moralnych niezwiazanych z wiara, to powinien miec je kazdy człowiek. wszak "nie czyn blizniemu co tobie nie miłe" jest raczej uniwersalną prawdą...
nie jestem fanatyczkąnikomu nie narzucam swojego zdania, ale jedynie bronie własne racje i chce, by je szanowano
Stary 2010-03-08, 15:08   #1407
Zwies
Zakorzenienie

Hej! Zaraz was doczytam, a info o moim prezencie macie w klubie

Tylko się nie stresujcie - u mnie wywołał raczej stres

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:08   #1408
Biska
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego kobietki moje

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:16   #1409
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz, to jeszcze lepiej ja skojarzyłam z Wojciszke, bo akurat jego książkę czytałam i ostatnio wywiad z nim, więc mi się w mózg wbiło

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Oki, lecę na koreczki Mam nową książkę i zamierzam dać dzieciaczkom popalić z tym angielskimwiem, wiem, sadystka ze mnie

W ogóle ostatnio sobie uświadomiłam, że dzięki korkom mój skromny portfelik wzbogaca się o 4 stówki miesięcznie i od razu mi lepiej i z większym zapałem to robię
sorry za niedyskretne pytanie, ale ile bierzesz?? u nas studenci biorą od 25 do 40 zł

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Zwies, fajny prezent
Stary 2010-03-08, 15:59   #1410
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie,a moja babka od psychologii twierdzi,że nie ma żadnych etapów ,że to sobie ludzie wymyślili i że Miłość nie istnieje..a ona jest przed 30

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Hej! Zaraz was doczytam, a info o moim prezencie macie w klubie

Tylko się nie stresujcie - u mnie wywołał raczej stres
odpisałam Ci w klubie

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości