|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcę być jeszcze bardziej Twoja - XIV część zazdrośnic
[/QUOTE]
Cytat:
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do trwania w nieudanym małżeństwie ze względu na wiarę to przecież nie zawsze obie strony są tak samo wierzące. Czasem jest tak, że jedna strona nie wierzy i bije/zdradza/nie szanuje a druga owszem jest praktykująca i dlatego nie odejdzie tylko trwa. |
|
|
|
|
#1383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiecznie spedzamy czas razem? ostatnio widzielismy sie pare dni temu jak mnie jezdzic uczyl a wczesniej gdzies z miesiac temu wiec nie widujemy sie jak jakas para... czego zabraklo? nie wiem... z mojej strony wszystko bylo OK a jak ja si go pytalam o co mu chodzi to nie umial mi odpowiedziec na to... |
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, ze są i takie małzeństwa, wiadomo, ze nie wszyscy katolicy sa tacy sami.. ja z moim tz poznałam się na pielgrzymce, wiem, ze to jest męzczyzna mojego życia, wiem, ze ma takie same poglady jak ja. nie powinnam uogolniac mowiac o wolnych zwiazkach, bo kazdy przypadek nalezy traktować indywidualnie. ALe proszę, zrozumcie też moją sytuację. Ja wiem, ze niektore z Was wiele juz przeszły i patrzą na to wszystko inaczej, maja inne poglady i nie postapiłyby tak jak ja- ale zyjmy i dajmy żyć innym. ![]() zawsze w takich dyskusjach dwie strony czują sie dotknięte, bo kazda wytacza argumenty, które nawzajem jakos tam sprawiaja przykrosc. zakonczmy moze juz tą dyskusje ![]()
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdziłam, kto mi przysłał życzenia - kochana Oleńko napisał mi kolega z klasy w LO. Powiedziałam to tż-towi, bo trzeba czasem w nim wzbudzić trochę zazdrości. Kolega chyba ma siostrę o tym imieniu i pomylił się ale o tym już mój chłop nie musi wiedzieć
|
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Alex Ty zołzo.
A zadziałało chociaż?Crozee ile wy jesteście ze sobą?
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
No na mojego trudno się działa w ten sposób bo on nie reaguje nawet jak przy nim mnie faceci podrywają. Ale myślę, że jakaś lampeczka ostrzegawcza mu się zapaliła
|
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na mojego to jednak działa, gorzej jednak jak on zaczyna gadać o jakichś koleżankach. ![]()
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Crozee nie ma co gadać,że jak Katolicy to godzą się przy modlitwie i małżeństwo jest dla nich najważniejsze.Może tak jest w Twoim otoczeniu,ale zauważ,że prawie cała Polska jest katolicka i w 90% przypadków niestety tak nie jest.Ja podczas moich studiów spotykałam się też z opowieściami o gorliwych Katolikach,którzy tłukli się nawzajem i dzieci,demolowali domy,zabijali,gwałcili... Nie dla każdego jego religia jest źródłem dobra. Każdy może sobie przetłumaczyć Pismo Św. na swój rozum i potem zdarzają się takie patologiczne przypadki.
Właśnie częściej spotykałam się z przekonaniem,że ludzie inteligentni są niewierzący,a mimo wszystko żyją dobrze.Nie patrzą na Księży jak cielaki w malowane wrota,tylko sami kreują swoje wartości i swoją moralność. Ja wierzę w Boga,ale nie w KK. I nie chcę żyć w niezalegalizowanym związku (nie ma czegoś takiego jak wolny związek??) tak jak i Ty. Jednak to nie jest postępowanie zgodne z nauką Kościoła tylko zgodne ze mną i moimi przekonaniami. Tak samo jeśli chodzi o seks zawsze byłam bardzo konserwatywna. Podczas mojej ostatniej wizyty w Kościele nasłuchałam się,że skoro jest post,to warto odmówić sobie przyjemności po to,żeby zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na potrzeby Kościoła... Dla mnie to norma-już się tego nasłuchałam.Ale mój TŻ (Ewangelik) był w szoku...
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Głowa mnie boli...
![]() A tydzień zaczyna się bardzo intensywnie. Dzisiaj do 18:00 praca, na 18:30 zajęcia do 21:00. Jutro praca, potem na 18:00 zajęcia, a potem piwo ze znajomymi z pracy, ehhh... |
|
|
|
#1391 |
|
Wtajemniczenie
|
Jacie, jacie Carmi zmieniła avatar
![]() Tygrysek kazał Wam podziękować za wszystkie ochy i achy nad jego wyglądem
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku zgadzam się z Tobą w 100%! Mam identyczne przekonania. Wierzę w kodeks moralny, wierzę to, że dobro które damy, wraca do nas z podwójną siłą i tak samo jest ze złem. Nie wierzę natomiast w to, że trzeba nieść swój "krzyż", być uległym wobec cierpienia i ślepo podąrzać za księdzem. Nikt nie wie, co jest dobre według Boga (jakkolwiek by się on nie nazywał).
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
o Carmelek ma nowy avatar.
![]() Motylku ja się z tobą w pełni zgadzam. Najważniejsze jest to, aby być dobrym człowiekiem, żyć zgodnie ze swoim sumieniem i mieć w życiu wartości. A poglądy KK ulegały i pewno ulegną przemianom na przestrzeni wieków.
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Carmi pewnie ciśnienia spada . Też zauważyłam nowy av przyzwyczaiłam się do tamtego
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-03-08 o 14:10 |
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
pagka, Antii to taki tymczasowy avek ;-)
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na marginesie w PL mamy tak wysoki odsetek katolików, a mimo to odgradzamy się płotami, w drzwiach mamy po 5 zamków, 3 alarmy w aucie...
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
zarezerwowałam dla nas kurs tańca użytkowego, zaczynamy w czwartek o 21.30 o jaaaaaaaaaaaaaa
Uciekam na zajęcia, do potem |
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Claris fajnie
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja powiem tak-chodzę do Kościoła jak mam taką potrzebę.Nikt mi nie będzie nic narzucać.Ba! Chodzę nawet do spowiedzi.I uznaję wszystkie większe święta Kościelne. Ale co ja mam sobie myśleć,jak Księża jeżdżą sobie BMW i wyrywają panienki? Chcę mieć ślub kościelny ekumeniczny,bo chcę,aby mój ślub został uznany także w KK. Dzieci ochrzczę w KEA,ale mam zamiar też chodzić z nimi na Msze do KK.Jak będą już strasze to same wybiorą,do którego Kościoła chcą należeć. Pewnie usłyszę zarzuty,że moja wiara jest wybiórcza,że jak się jest naprawdę wierzącym Katolikiem to się tak nie robi . A moim zdaniem można tak robić.Każdy człowiek ma wolny wybór i sam może decydować co mu pasuje,a co nie.Ważne,żeby żył dobrze.Tak naprawdę fanatycy religijni to najgorsze bestie. Przykładem jst choćby ta Alicja z wątku o mieszkaniu przed ślubem )
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Użytkowego to znaczy tańczenie z miotłą ? :P
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kobietki
Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta!Ja dostałam rano życzonka i buziaka, a niedawno dzwonił Tż, że za prezentem się rozglądał w przerwie na obiad A przed chwilą dostałam smsa od mamy Tż z życzeniami milusio![]() Crozee, ja Ciebie rozumiem - też ze względu na sytuację, w której teraz jesteśmy, jeśli chodzi o relacje z Bogiem, wolałabym jak najszybciej połączyć się z Tż węzłem małżeńskim nie ukrywam, że bardzo mnie boli to, że robię coś wbrew Bogu, mimo że nikogo nie krzywdzę - ale jednak Go w jakiś sposób zasmucam...dodatkowo wiem, że mama Tż, jako osoba bardzo wierząca, ma z tego powodu wielkie rozterki moralne i jest jej ciężko się z tym pogodzić. Nie jest to łatwa sytuacja i skoro oboje chcecie i jesteście na to gotowi, to jak najbardziej was popieram A co do wsparcia rodziców na początku...nie wiem, ja nie uważałabym tego za jakąś wielką ujmę na honorze - skoro ich na to stać i chcą Wam pomóc, to trzeba to przyjąć z wdzięcznością - a przecież w przyszłości Wy też na pewno będziecie rodziców wspierać, nie tylko finansowo, ale też np. opieką w starości![]() Frezyjko, trzymam kciuki! ![]() Naj, zdasz na pewno ![]() Co do miłości, o której wczoraj wspominała Madzia - to psychologia nie neguje jej istnienia. Jest jedynie trudno definiowalna, ponieważ zmienia się na przestrzeni czasu, tzn. ma wiele etapów. Ogólnie są 3 czynniki, których istnienie warunkuje miłość, i są to: namiętność, intymność i zaangażowanie (tak przynajmniej twierdzi Wojciszke, kóry napisał książkę Psychologia miłości i jest ekspertem w tej dziedzinie, przeprowadził też mnóstwo badań na ten temat )
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny avek Nie dość,że fajne brum brum to jeszcze bardzo atrakcyjne tło![]() Ja kcę wakacjeeeeeeeeee
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja skojarzyłam z Wojciszke, bo akurat jego książkę czytałam i ostatnio wywiad z nim, więc mi się w mózg wbiło![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Oki, lecę na koreczki Mam nową książkę i zamierzam dać dzieciaczkom popalić z tym angielskim![]() W ogóle ostatnio sobie uświadomiłam, że dzięki korkom mój skromny portfelik wzbogaca się o 4 stówki miesięcznie i od razu mi lepiej i z większym zapałem to robię
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku dziękuję
![]() A co do tańca użytkowego, to mi się kojarzy z czymś w stylu: tańczę w specjalnych butach i poleruję podłogę albo tanczę i spalam duuuużo kalorii w każdym razie użyteczny=pożyteczny
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze tak sobie sama teraz wmowiłam, ale po przeczytaniu powyzszych postow doszłam do takiego wniosku. ja nie mowie, dziewczyny, ze nie ma 'katolików' tylko z nazwy, ktorzy nawet przezegnać się nie umieją... oczywiscie ze są. Ja sie nie wstydze, ze wiara dla mnie jest ważna i staram sie postepować zgodnie z nauką Koscioła. W końcu po cos ona jest i Ktoś też ją ustanowił. co do wartosci moralnych niezwiazanych z wiara, to powinien miec je kazdy człowiek. wszak "nie czyn blizniemu co tobie nie miłe" jest raczej uniwersalną prawdą...nie jestem fanatyczką
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Zaraz was doczytam, a info o moim prezencie macie w klubie
Tylko się nie stresujcie - u mnie wywołał raczej stres
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego kobietki moje
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas studenci biorą od 25 do 40 zł---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Zwies, fajny prezent
|
|
#1410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

A zadziałało chociaż?

pewnie ciśnienia spada