|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcę być jeszcze bardziej Twoja - XIV część zazdrośnic
Crozee absolutnie z tymi fanatykami to nie o Tobie. Oj nie nie nie
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie opinie
Może mój Tż się bardziej ucieszy z waszego feedbacku (mój był raczej typu: "Eee?") A ja znikam, bo czas zrobić sobie coś do jedzenia (udało mi się znaleźć szczypiorek i rzodkiewki i inne ciekawe rzeczy )
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mało piszecie
![]() ja idę się szykować...
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt, cisza dzisiaj. Zaraz uciekam na zajęcia
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, a jaki masz w planie ?
Mało dzisiaj napisałyście; zaraz pójdę zrobić fotki mojego prezentu
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Tak Was czytam dzisiaj i jakoś nie mogę się wbić. Pewnie dlatego że mam senny i znowu Co do mieszkania razem przed slubem... ja chyba nie mam swojego zdania na ten temat. Tzn. ja bym nie chciała mieszkać przed ślubem ze swoim "partnerem" (nienawidzę tego słowa), ale raczej na zasadzie "nie bo nie". Nie mam konkretnych argumentów. Po prostu bym nie chciała. Jeśli ktoś chce- to proszę bardzo, też nie mam nic przeciwko ![]() I tak naprawdę nie wiem czy w związku kwesta wiary jest tak bardzo ważna... piszecie przede wszystkim o katolikach że postępują tak czy tak. Ale prawda jest taka że każdy ma jakąś tam swoją religię... Są przecież małżeństwa mieszane i różne takie "dziwolągi". Dlatego wydaje mi się że sprawa wiary to taka drugo a może nawet trzeciorzędowa sprawa w związku. Owszem, jesli jest taka sama i równie silna u obu "partnerów" to pewnie umacnia związek, ale jeśli się czymś różni... chyba nie ma wpływu na związek. Tak mi się wydaje. Co jeszcze... na Dzień Kobiet dostałam wczoraj od taty bombonierkę "Mon Cheri" i na tym się zakończyło obsypywanie kwiatami i różnymi takimi ![]() Dzisiaj poszłam na ten piekielny egzamin z farmakologii... weszłam z jakąś dziewczyną i z kolegą. No i... siadamy, facet patrzy na nasze indeksy i hasło "Oj czarno widze ten egzamin". Super... No i mówię do niego "Panie profesorze, dlaczego pan nas na dzien dobry stresuje i daje do zrozumienia że nie zdamy?" on: "nic takiego nie powiedziałem" ja: "Ale chyba pan przyzna że jak ktoś mówi- czarno to widzę- to raczej nie jest motywujące stwierdzenie" on: "No fakt, to zobaczymy jak sobie poradzicie" Był miły jak zwykle, jak zwykle patrzył wzrokiem zboka. Ale nic, ja dostałam pierwsze pytanie na które odpowiedziałam hmm... może szału nie było, ale zastrzeżeń żadnych też nie miał bo podałam najważniejsze cechy. Laska obok odpowiedziała dużo gorzej, bo z 8 grup leków jakie miała wymienić, wymieniła tylko 4 i nie znała działania leków. Kolega odpowiedział... nooo chyba cały rozdział z książki wyrył na pamięć.Nastepne pytanie. Ja odpowiedziałam, z tym że pod koniec powaliłam działanie bo powiedziałam że "zwalnia pracę serca" a powinno być że "przyspiesza". No ale cała reszta, poza tym JEDNYM zdaniem była dobra. Laseczka na swoje drugie pytanie nie odpowiedziała ani slowem. Kolega na swoje też. I facet stwierdził, że dzisiaj nam może wpisać oceny negatywne... Więc ja mówię, że może u mnie doliczyć jeszcze odpowiedź ze środy bo mi przecież całkiem nieźle poszła. A on "nooo rzeczywiście tobie by się nazbierało na trójkę ale reszta... tragedia". Ale i tak nie chciał mi wpisać tej 3. Powiedział że mamy przyjść jutro bo "dzisiaj jest dzień kobiet to nie zrobię wam świństwa, wiec egzekuja będzie odroczona, a kolega tylko skorzystał na tym że jesteście kobietami". No to cholera jasna... Nie chciałam być chamem i porównywać przy nich swojej dzisiejszej wypowiedzi do tego co oni mówili, ale czuję się pokrzywdzona. Bo przecież trzeba umiec jakoś sprawiedliwie ludzi obdzielić ocenami, a nie tak się z nami bawić ![]() I jestem zła bo jak nie zdam tego przedmiotu to będę musiała powtarzać rok, a jak zdam to mam szanse na kolejne warunki z tego, czego nie zdałam. Wkurzył mnie facet niesamowicie. Potem poszłam na pocztę i się uśmiałam, bo jakaś babka chciała wysłać coś poleconym... Koperta zaadresowana jakimiś wzorkami i tylko drukowanymi napisane "Syria- Damaszek". Pani w okienku mówi że ten druczek na polecony pasuje wypełnić "po naszemu" bo takie wzorki arabskie nikomu nic nie mówią na poczcie. Babka "ale mi to ktoś zaadresował i ja szczerze mówiąc nie wiem co tu jest napisane". A za mną stał jakiś pan, podchodzi i mówi "mogę pani przetłumaczyć jeśli pani chce"- Arab ![]() No i przetłumaczył ale tak aż patrzyłam na te szlaczki i słuchałam co on mówi... no "szczena" mi opadła A na poczcie do odebrania miałam drugą kiecę z Bon Prix Może później obfocę bo na razie mi się nie chce.
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda mi niektórych bo ta pościel nie kosztuje 2000 tylko wiecej, a oni nie zawsze umieją perspektywicznie myśleć i nie zawsze im wystarcza na raty... ale przyznam, że bardzo fajnie wujek wytłumaczył swój prezent |
|
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Załącznik 2930928
moja porcja kobiecego kiczu od M. jakoś mnie to pozytywnie nastraja
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
brała z Was któraś może coś na uspokojenie, co nie zawiera dziurawca?
ja nigdy nie histeryzowałam tak przed żadnym egzaminem, ale czuję, że jutro wykorkuję ze stresu... poratujcie... |
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa ale fajny kolczyk
![]() naj ja nie brałam ale niektóre dziewczyną biorą plusza, może melisy się napij ,bedzie dobrze, kciuki będą ![]() a ja dostałam właśnie od taty różyczkę
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiesz??? ;p Opis: TANIECUŻYTKOWY nazywany jest często " dwa na jeden " lub "disco fox " powstał jako dyskotekowy sposób tańczenia w objęciu tanecznym, w okresie świetności filmu "Gorączka sobotniej nocy" . Był konkurencyjną formą tańczenia w okresie rozkwitu solowego sposobu zabawy w powstających wtedy dyskotekach, w których królowały tańce disco, tańczonesolo lub w grupie: twist, sheik, pearl, snooppy, auto stop i inne. Na kursie tańca użytkowego nauczymy każdego jak świetnie sobie radzić na balu, przyjęciu weselnym, eleganckim biznesowym party, na evencie firmowym, na balu Sylwestrowym i w każdej innej sytuacji gdy dwoje ludzi chce posmakować przyjemności wspólnego tańca w parze. Na kursie pokażemy jak zaprosić partnerkę do tańca, jak poprowadzić ją w tańcu i jak podziękować. Nauczymy jak w oparciu o proste schematy ruchowe i figury taneczne uszczęśliwić partnera swoją werwą i fantazją. Partnerki nauczymy jak zaprezentować swój wdzięk, zgrabność i urodę. Pokażemy ile szczęścia i przyjemności sprawia partner, któremu można całkowicie zaufać i powierzyć prowadzenie w tańcu. W odróżnieniu od tzw. tańców towarzyskich- turniejowych, taniec użytkowy - nie jest sformalizowany, czerpie z figur i kroków tanecznych pochodzących z rozmaitych stylów i tradycji tanecznych i pozwala na swobodne korzystanie z nich do interpretacji muzyki imprezowej. Taki sposób tańczenia nie ma nawet obecnie ustalonej nazwy. W latach 70- tych nazywano go "disco fox ".Obecnie nazywa się go tańcem rekreacyjnym, klubowym, balowym, dancingowym, weselnym, imprezowym. albo party dance. Cały kurs trwa 3 mce, ale płacimy narazie za jeden, zobaczymy czy nam sie spodoba i czy coś nam da, bo my nie potrafimy tańczyć razem, a na weselu to by się zdało coś tam się pokiwać Podsumowując dzień kobiet dostałam: od teścia tulipanka, od ojca batonika kinder bueno, od kolegi buziaka, a tż potem zadzwonił drugi raz i złożył mi ambitne życzenia "wszystkiego najlepszego". koniec dnia kobiet. Olka z tego co opowiadasz o tych swoich egzaminach i egzaminatorach, o rzucaniu flakami psów na zajęciach, to straszni imbecyle uczą na tej Twojej uczelni, jakaś paranoja ![]() najfajniejsza ja przed immunologią wzięłam jakiegoś psychotropa mojej prababki, mama mi dała bo akurat nie było jej w domu, miałam stresa koszmarnego, podziałało za Ciebie |
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Claris, fajnie brzmi ten taniec użytkowy!
będziecie szaleli Madzia, a melisę kupię w sklepie zwykłym czy tylko w aptece? :P Claris, ja psychotropów nie chcę brać, bo się boję. tzn. znam siebie i wiem, że mam skłonność do uzależnień moja mama, jak byłą w moim wieku, uzależniłą się od prozacu i wiem, że mam podobne motywacje i argumentacje jak ona, więc wolę się trzymać od tego z daleka.i najgorsze, że będziecie kciukać. nie dość, że zawiodę siebie, P., rodzinę, ludzi z pracy, to jeszcze i Was... ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- właśnie! miałam Ci odpisać, ale zapomniałam... myśmy taką doktorkę od razu zgłosili do opiekunki roku, a jak to nie pomogło to do dziekana ds. studenckich i pomogło. okazało się, że samo bycie pracownikiem naukowym nie upoważnia do bycia gnojem ej, wiedzialyście,że Poświatowska poznała swojego męża w sanatorium, oboje chorowali na serce, on ciężej od niej, i... lekarze im odradzali związek, bo się obawiali, że nie przeżyją współżycia. a ich noc poślubna skończyła się reanimacją pana młodego!!! na początku mnie to rozśmieszyło, bo to scena jak z komedii, ale tak naprawdę, to nie chcę myśleć, co oni musieli przejść... masakra... no i on i tak zmarł po 2 latach, a ona pisała wiersze, że tęskni. |
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
naj, a prozac nie jest na receptę ?
piosenka okolicznościowa: tekst: nicotine, valium, vicodin, marijuana, extasy and alcohol, co-co-cocaine i to cały tekst http://www.youtube.com/watch?v=bAXPUN2z2CE ooo, a ja byłam pewna, że Poświatowska umarła bez męża bo jej wiersze są takie pełne pustki Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-03-08 o 18:35 |
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
A do kogo mam zgłosić profesora który jest jednocześnie moim dziekanem ds. studenckich?
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
myślicie że mi w dziekanacie wypożyczą na jeden dzień indeks z wpisaniem już na drugi semestr ? Bo mama mówi że nie wierzy że jestem na drugim semestrze i że mnie wywali i w ogóle
|
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem doczytali też, że tabletka ma działanie, że zapomina się i wydygali, że zapomnę wszystkiego, czego się nauczyłam, ale o tym dowiedziałam się dopiero po zdanym egzaminie melisa też jest ok, ale wiadomo nieporównywalnie słabsza
|
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak luby przyjdzie, bo teraz piłkę kopie, to pijemy jagermaistra ale chyba bym musiała go przed wejściem do sali egzaminacyjnej obalić, żeby być spokojną ![]() a Poświatowska, cóż... w niektórych wierszach to z niej niezła zdzira i cosmo girl wychodzi
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Naj - ja tez bede kciukac
nie wiem czy taka slaba herbatka moze pomoc jak bardzo sie denerwujesz. Ja przed dentysta prubowalam i nawet 2 nie zadzialaly. Dasz rade napewno![]() Claris - oo super taki kursik. Nie wiedzialam ze mozna gdzies pocwiczyc takie tance uzytkowe Mojemu Tz tez by sie taki przydal ale watpie zebym go namowila... chociaz... ostatnio go nie poznaje jesli chodzi o rozmowy o weselu. Tylko ze tutaj napewno takich kursow nie ma.
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa a co wy przechowujecie wasze indeksy w dziekanacie? Bo my dostajemy tylko wpis na nowy sem i wsio, cały semestr mamy je w domu. Ale skoro u Was tak jest, to myślę że jak powiesz im do czego ten indeks Ci potrzebny to Ci pożyczą
|
|
|
|
#1432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale by Cię zrobili
|
|||
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
No nie wytrzymam
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Teraz jest inny od zeszłego roku i on ma okresy jak baba. Czasem jest tak że przyjdziesz, on jest super miły, no normalnie wszystko jest w stanie dla Ciebie zrobić, a czasem olewa, jakies jaja sobie robi... No bo sorry wielkie ale moim zdaniem to już są jaja to co on wyprawia. |
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Zmuście mnie do nauki kiedyś co? Ale to wiecie... po Barwach szczęścia i m jak miłość
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle wysłałam dziś ze 3 czy 4 cv i oddzwonili do mnie po kwadransie z myjni lokalizacja dobra bo na rondzie Rataje to kawałek tramwajem mam i jutro mam przyjść się spotkać. Ogólnie polegałoby to chyba na siedzeniu na kasie, wystawianiu kart stałego klienta, sprzedaży batoników itd zgłosiłam się tylko na weekendy więc też mnie nie będą ganiać o nic w tygodniu a godziny są do wyboru 8-15 i 15-22. Mi by się to nawet widziało chociaż szkoda że musiałabym tak wcześnie wstawać bo po nocy nie chcę wracać. No ale ile kasy by było dla siebie i do odłożenia Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-03-08 o 18:57 |
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, widzę, że nie poprzestajesz tylko na chceniu się wyprowadzić, ale już wdrażasz tą wyprowadzkę w zycie
![]() Claris, no niby to jeszcze tyyyle czasu, ale moja wiedza z organicznej jest równa wiedzy dziecka z gimnazjum więc no... Ej, ale wy jesteście. Zaręczałybyście się, a nie... Ja chcę dodać nową notkę na blog, a wy jak na złość nic...
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze jej nie mam ale tak mi się marzy jutro przyjść ładnie ubrana a jak dostałabym tę pracę to bym kupowała pomalutku sprzęty do mieszkanka, odkładała i może nawet bym sobie raz zrobiła krótkie tipsy żelowe żeby zobaczyć jak to wygląda. Tylko ten kolega dostawał 800 na statoil, tutaj pewnie będzie gorzej bo ja zawsze gorzej trafiam |
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może za chwile pewna wizażanka oznajmi nam wesołą nowinę, tylko gdzie ona jest?
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

13.03.2008
chyba cały rozdział z książki wyrył na pamięć.
miał prezentację w domu i wiecie jak oni potrafią naciągać.....

w każdym razie użyteczny=pożyteczny 
za Ciebie